Usuari Discussió:Jvallmitja

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola, Jvallmitja! Sigues benvingut a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura. A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Guia bàsica
Breu tutorial d'edició
Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda
Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi
Proves
La teva pàgina de proves
Don't speak Catalan?

--Medol (disc.) 12:18, 4 feb 2019 (CET)[respon]

Presentació i problemas que tinc.[modifica]

Hola a tothom: m'anomeno Ignasi Vallmitja, de 67 anys, visco a la Provincia de Barcelona. Tinc un Blog dedicad a El Greco, del qual voldria pasar alguns Posts que considero particularment interessants, a la Viquipèdia. Però no em resulta gens fácil. Ja m'han borrat una página, i a més, no trobo la manera d'incloure una imatge mitjançant una Plantilla, posant a sota les característiques de la pintura en qüestió, tal i com hom pot veure en la gran majoria de les obres artístiques importants. Seguiré provant.

Benvingut! Pregunta el que necessitis. Pel que fa al que dius de la plantilla, et deus referir a la taula que apareix a la dreta dels articles. Per fer-hi canvis cal clicar el quadradet de colors que hi ha a la part final. Els canvis fets allà, a wikidata, al cap d'uns segons passaran a la taula. Pel que dius del bloc, a la Viquipèdia no es considera una font fiable, i per tant tots els paràgrafs han d'estar referenciats en fonts fiables, no poden estar referenciats amb un bloc. Mica en mica. Et pot ajudar llegir Viquipèdia:Citau les fonts i Viquipèdia:Fonts fiables. Ànims i endavant.--Medol (disc.) 12:22, 4 feb 2019 (CET)[respon]

== El Greco ==Text en negreta

Em sembla genial que facis una ampliació en profunditat de tota l'obra del Greco, sigues benvingut i quan l'acabis avisa que et podem suggText en negretaerir altres noms que no reben l'atenció que mereixen, però de moment tens molts quadres per fer i millorar!--barcelona (disc.) 18:17, 9 feb 2019 (CET)[respon]

Han eliminat la "CATEGORIA: OBRES D'EL GRECO" de cinc articles.[modifica]

Hola a tots/tes: sóc especialista en EL Greco, i he fet vàris articles dis la "Categoria: Obres d'EL GRECO".També he millorat varis articles, que eren força pobres. Hi havia fets dos articles sobre la "MAGDALENA PENITENT (EL GRECO)", l'un era el del Museu de Montserrat, i l'altra la versió de Budapest. Jo les vaig millorar, i vaig fer quatre pàgines més, corresponents, a les versions importants que quedava per fer. En total, eren sis pàgines molt interessant sobre el tema de la "Magdalena Penitent (El Greco)", dins la "CATEGORIA:OBRES D'EL GRECO". Doncs bé, les han eliminat d'aquesta categoria, com si no fossin pintures fetes per El Greco!!!!!. L'excusa és que a partir de cinc pàgines, s'obre una nova Categoría. Però aleshores, semblarà com si aquestes pàgines es refereixin al personatge bíblic, i no a les pintures obra del genial pintor. En tot cas, veig que una Categoria es pot convertir es por dirigir en una Categoria major, de forma que "Magdalena penitent" (que és com ara consten aquestes sis pàgines), es dirigís inequívocament a "Magdalena Penitent(EL Greco)"

Tranquil, la categoria a que et refereixes depèn d'obres del greco, o sigui que no hi ha possible confusió. Està tot correcte. Estàs fent molt bona feina. Endavant.--Medol (disc.) 10:39, 6 març 2019 (CET)[respon]

Crist abraçat a la Creu, la pintura que hi ha a Olot[modifica]

Hola a tothom: acabo de publicar la pàgina "Crist abraçat a la creu (El Greco, Museu d'El Prado)". D'aquesta meravellosa pintura n'hi ha dues versions més, i una d'elles és a Olot, a l'Església de Sant Esteve. Interessaria posar una imatge d'aquesta versió a la pàgina que acabo de publicar, perquè aquesta pintura d'Olot és molt interessant i molt menystinguda alhora. Al cadpdevall, tampoc tenim tantes pintures d'El Greco a Catalunya !!! Algú em pot ajudar ?? Jo no sé fer-ho. Mercès per endavant. Ah: a wikipedia Commons no hi és aquest pintura d'Olot.

viquitrobada[modifica]

Apunta aquesta cita. Important per desvirtualitzar els companys, conèixer de nous i aprendre coses. amador (disc.) 12:25, 21 ago 2019 (CEST)[respon]

Wikidata i infotaules[modifica]

Segueixo aquí i abandonem la taverna. Deia,

Molt bé pel tutorial. Ara ves a l'item d'algun dels quadres que hem treballat i mira d'entendre, com està guardada la informació comparant-la amb el que ves a la infotaula.

Veus el concepte de propietat-valor i de propietat-qualificador ? amador (disc.) 15:40, 21 ago 2019 (CEST)[respon]

PS: A les pàgines de discussió, és convenient fer un ping al teu interlocutor i signar el missatge (les 4 tildes que apareixen a la barra d'eines). Així, jo rebré un avís de que tinc resposta per mirar.

A la teva pàgina de discussió, no s'edita com ho has fet fins ara. Aquí s'edita en codi wiki. És senzill si no vols fer coses difícils. Hi ha una opció personal que et permet passar a funcionar com a la taverna, és a dir, amb edició visual (com un word) i on no cal signar perquè els missatges no són apòcrifs, sinó que porten un encapçalament amb el nom de l'autor. De moment veiem com s'edita en wiki.
Quan tu mires la teva pàgina de discussió, només hi ha un botó que diu "modifica el codi", correcte?. Si mires aquest text que t'estic escrivint, veuràs que comença per dos punts (:), això en codi wiki vol dir una tabulació, un indentat. És útil per a què la conversa quedi ordenada quan contestes l'anterior.
També observaràs que quan edites, la caixa d'edició que s'obre té una barra d'ajuda a sobra amb icones per posar negretes, cursiva, etc, posar enllaços a altres articles o externs. En aquesta barra és un hauries de tenir la icona de la signatura.
El ping, s'acostuma a posar al començament de la discussió, però també pot formar part del text quan, per exemple, parles d'un altre editor i vols que s'assabenti del que estàs dient per si hi vol participar. La signatura va al final. Quan edites un text no veuràs les 4 tildes, perquè en realitat és un codi que li diu al editor wiki que ho bescanvii pel teu nom d'usuari, la data i l'hora quan ho guardis. És una mena d'ajuda per escriure menys. Per tant, un cop has escrit les tildes i guardes, ja no les veuràs la propera vegada que editis, sinó que veuràs el teu usuari+data+hora.
Una dada molt important: el ping no envia un missatge al destinatari pel fet d'estar escrit, ja que sinó estaries notificant cada cop que editessis el text. El ping només funciona, al desar la mateixa edició on hagis posat la signatura. Si hi poses un ping i guardes sense posar la signatura, no avisarà el destinatari, i si hi afegeixes un ping a un text que ja està signat, tampoc avisarà.
Bé, et semblarà un pal, però és molt útil tenir nocions de codi wiki. Mai se sap quan et caldrà fer-lo servir. amador (disc.) 06:25, 22 ago 2019 (CEST)[respon]

Ajuda per a fer una Infotaula amb la Imatge pertinent.[modifica]

@Amadalvarez: 

Hola: És perquè m'ajudeu, pas a pas, i com si fos una criatureta de cinc anys, a posar una Infotaula amb la Imatge pertinent, a les informacions que he fet sobre vàries pintutes d'El Greco. jvallmitjajvallmitja (disc.)

Hola. Ja ho sé, però abans de fer derivades de segon grau, cal saber diferenciar entre una xifra i una lletra i cal saber diferenciar entre sumar i multiplicar, perquè si no l'explicació "pas a pas" requeriria un llibre sencer perquè a cada frase cal explicar aspectes bàsics que hauria de ser ja coneguts. Torno a preguntar: has mirat l'entrada de WD d'algun dels quadres que hem fet?. has vist com està estructurada la informació ? veus per què alguns continguts tenen només una línia i d'altres tenen més contingut ?. Quan em diguis que ho has mirat i ho entens tot o, bé em facis preguntes sobre el que no entens de l'estructura, llavors, passarem al següent pas. Vinga, va!. amador (disc.) 10:54, 22 ago 2019 (CEST)[respon]


Continuació Ajuda Infotaules i imatges[modifica]

@Amadalvarez: 

Hola, Amadalvarez: no sé la forma correcta de contestar, de forma que ho faig així. Efectivament, he vist que hi ha contiguts que tenen només una línia i altres en tenen dues. Per exemple, a "material utilitzat" n'hi ha dues, que són: pintura a l'oli, i taula, mentre que a "col·lecció" només n'hi ha una, que és Musée des Beaux Arts de Lyon. Fins aquí he arribat. Indica´m la forma correcta de contestar una discussió, que no sigui tornar a obrir una línia de discussió.

jvallmitjajvallmitja (disc.)

Doncs, tal com jo he fet aquesta línia. Poses dos punts (:) al començament del darrer paràgraf que hagi i escrius. Quan poses les tildes, no cal que posis el teu nom usuari, perquè ja ho posa el sistema automàticament. Per últim, quan comences a escriure una línia amb un espai, es produeix un efecte visual (que pot interessar o no) en el qual el text es veu com si estigués dins una caixa d'altre color. Observa que t'ha passat quan has escrit el ping. Prova a començar a escriure des de la primer aposició de la línia i veuràs la diferència.
Tema WD: Agafem com a exemple L'Espoli, versió a Upton House (Q52301456).
Quina diferència hi veus entre les dues línies de Material (P186) i la forma de Creació (P571) ?.
I con les dues línies de Codi de catàleg (P528) ? Són similars a les de material ?
ànims i paciència !, amador (disc.) 00:46, 23 ago 2019 (CEST):[respon]
@Amadalvarez: 

Hola Amadalvarez: Bé, He anat al quadre d'Upton House, i he premut el quadradet de colors arc-de Sant Martí. A "Material utilitzat", he vist que hi ha dues línies, una d'elles posa "pintura a l'oli" i a sota diu 1 Referència. L'atra línia posa "Taula", i a sota posa zero Referències. A "Codi de Catàleg" posa "El Greco y su Escuela.Catálogo Comentado", i a sota posa zero Referències. 83.57.132.201 (discussió)

Ja sé llegir. No vull que em diguis que hi posa, sinó que hi entens tu, i si saps veure les diferents coses que s'expressen en cada cas. Provo d'altra forma, "material" i "codi catàleg" (que estan en una zona de color diferent), què són, propietats, valors, qualificadors, declaracions, ...?. amador (disc.) 14:13, 23 ago 2019 (CEST)[respon]
@Amadalvarez:Perdó, però no sé com posar els dos puntets a la conversa anterior, i que immediatament el diàleg continuï.
Bé seguint amb el tema d'Upton House, sembla que ara entenc el que vols dir, abans no ho entenia.
Bé "qualificador", encara no hi he arribat, no sé què és.
A Upton House,que no sé si és l' "etiqueta", la "data de creació o fundació" és una "propietat", i 1570 és el seu "Valor". "material utilitzat" és l'única "propietat", que té dos valors, que són "pintura a l'oli" i "taula".
Potser l'etiqueta és L'Espoli, versió a Upton House  ?? jvallmitja (disc.)
MOLT MILLOR !!. Anem a treballar.
Conceptes bàsics:
  1. Ja hauràs llegit que a WD qualsevol concepte que vulguis emmagatzemar (tingui o no tingui article) és un "item" i té un únic codi (a vegades anomenat Qid, perquè comencen per la lletra Q). En una base de dades (o una llista en un excel o en un inventari en paper) tradicional, totes les entrades de la llista tenen un format homogeni i s'acostuma a tenir una llista per cada cosa (llista d'autors, inventari d'obres, etc...). Doncs, aquí va tothom a la mateixa llista. Tothom té un codi Q i t'hi pots trobar persones o edificis o productes químics. Com ens aclarim ?. Fàcil. WD no és una llista que llegiràs seqüèncialment. Les llistes s'han de construir, com he fet jo a la llista de versions de l'Espoli, o bé s'accedeix a l'item específic que vols consultar, com ho fem quan muntem una infotaula.
  2. Els items tenen un nom i una descripció escrit en tots els idiomes que hi ha a les wikis. No té perquè coincidir amb l'article relacionat (si és que en té) i, molt important, es pot canviar quan vulguis sense que això afecti ni a l'article VP ni a cap altra enllaç que hi tingui aquest item amb la resta d'elements de la WD.
  3. Els items estan formats per un conjunt de declaracions (mira aquest enllaç) que són blocs d'informació sobre un concepte (ocupació, autor, data de xxx...). Cada declaració conté: 1 propietat amb 1 o més valors. Per cada valor pot haver, opcionalment, N qualificadors i M referències.
  4. Les propietats ja saps que són. Característiques que defineixen i conformen l'item. Quantes més propietats tingui un item, més coses sabrem d'ell. Pensa en un item com "la fitxa de la persona, del quadre o del museu", per les coses que vulguis emmagatzemar d'ell, et caldrà una propietat (una casella a la fitxa). Hem dit que les propietats poden tenir 1 o més valors. A les dades elementals, dates, llocs de naixement/defunció, municipi, etc. acostuma a haver un únic valor que acostuma a ser inamovible. Però comences a treballar amb WD descobreixes que cal guardar més d'un valor (fills, obres, matrimonis, càrrecs, professions,..). Com el cas que has vist de "material utilitzat". Quedat amb la frase subratllada !.
  5. (agafa't, que venen revolts!) els qualificadors són "propietats" que permeten definir les característiques del vincle que hi ha entre el valor de les propietats i l'item. Vejam un exemple. Mira el propietaris de l'Upton House. Si només tinguéssim el valor del nom dels propietaris semblaria que encara ho són avui. Per tant, li hem posat Data d'inici (P580) per saber quan van adquirir la propietat. Altre exemple. També es podria dir que permeten "afinar més" sobre un valor que ja és prou vàlid. Exemple, mira la data de creació el seu valor és 1570s (dècada de 1570), però amb dos qualificador afinem "després i abans de quin any". D'aquesta forma qui faci una lectura superficial agafant només els valors tindrà una informació certa, però no precisa.
Ho captes ?. Doncs entra a WD, i ves mirant items diversos (Element a l'atzar al menú esquerre, dalt) i familiaritzat amb aquests conceptes i com es fan servir. Et recomano Retaule dels sants Joans (Bernat Martorell) (Q3815496) un retaule dividit entre varios museus i Barack Obama (Q76) per la complexitat i diversitat de solucions. Quant no tinguis cap dubte sobre el que veus, continuarem.
Salut !, amador (disc.) 14:36, 24 ago 2019 (CEST)[respon]
Hola @Amadalvarez::
Perdó per comunicar-me per aquest mitjà. Ahir no vaig tenir problemas per comunicar-me per la página de discussió, però avui no sé que passa, però no sé com fer-ho.
Quan vaig a la página de discussió, evidentment es llegeix tot, però res més, que tot inamovible i no s'hi pot treballar. Amb el ratolí no es pot anat enlloc, es queda tot inmóvil, i no hi ha forma de posar els dos puntets (:) enlloc. Per cert, on caldria posar-los, al principi o al final del darrer paràgraf ? L'altre dia no sé com ho vaig fer.
La bona noticia és que practicat i crec que he entès força bé tots els conceptes que m´has transmès. I et felicito de tot cor per article sobre el Retaule dels Sants Joans, que està molt bé.

jvallmitja.

Doncs. és fàcil. Jo acabo de traspassar el teu comentari aquí. Anem a veure. Si el ratolí no apunta enlloc, és cosa del ratolí o que s'ha penjat l'ordinador. No hi ha cap conxorxa còsmica contra la teva pàgina de discussió, t'ho asseguro. Saps que per editar has de clicar en "modifica el codi", oi?. Val, i quan ja ho has fet, no veus el que hem escrit abans tant tu com jo ?. Doncs, fixa't com ho he escrit jo i fes quelcom similar. Els dos punt van al començament de la línia. Recorda que serveixen per "indentar el text", com si fos un tabulador, i això abans i ara, és fa al començament de la línia.
Bé, me n'alegro que m'hagi explicat els conceptes de WD de forma útil per tu. Dons Quan vulguis et llences a la piscina. Si t'ha agradat la infotaula del retaules dels Joans, que sàpigues que no té ni una dada manual; TOT surt de WD. Per que vegis. Bé, prova de respondre ara per aquí. I si no t'en surts, ves a la meva pàgina de discussió, però -si us plau- deixa d'escriure missatges privats en la pàgina oberta. Pensa que cada cop que escrius, tots els que la segueixen -que sóm molts- reben una notificació. Apa, fins la propera.amador (disc.) 21:41, 25 ago 2019 (CEST)[respon]

=


@Amadalvarez:

Hola Amadalvarez: Doncs ho havia provat tot, menys "Modifica el codi", perquè francament, ni ho savia ni se m'havia ocorregut. L'altra dia no sé com ho vaig fer.

Cal tenir una certa paciència amm mi. Pensa que he entrat en una edat en la qual, en el tren o en metro, quan va ple i hi ha gent educada, em diuen "quiere usted sentarse?". Però crec que he fet coses interessants a Viquipèdia, com "https://ca.wikipedia.org/wiki/L%27adoraci%C3%B3_dels_pastors_(El_Greco,_Val%C3%A8ncia)" que segurament és l'obra més important d'El Greco als Països Catalans, i de la qual ni l'Ajuntament de València ni el Museu del Patriarca, ni ningú havia publicat abans mai res a Internet.

Una pregunta: "nom" i "etiqueta" és el mateix ?

Bé, em sembla que ja he entès el que vol dir i què impliquen" : "item", codi Q", "etiqueta", "declaració","propietat", "valor", "qualificador", i ho he constatat a "Upton House" i a "Retaule dels Sants Joans".

Però ara això de "llençar-me a la piscina", no sé que implica.

jvallmitjajvallmitja (disc.)

Hola, Ignasi:
nom vs etiqueta: pura terminologia. Acostumem a dir "el nom de l'article" de la VP i l'"etiqueta de WD". Sona estrany, però tothom t'entendrà si dius "el nom a WD", tot i que s'evita, perquè a WD ja hi diverses propietats que parlen de "nom" (llista).
Et comento algunes cosetes a anar polint:
  1. Mira de no deixar línies buides a les pàgines de discussió, ja que t'aplica la indentació a totes elles i ocupa un munt de lloc que dificulta la lectura. Observa com t'ha quedat el text que m'acabes d'escriure.
  2. per aprendre és aconsellable observar i copiar el que fan/fem els altres. Cada cop que llegeixis un article o rebis una resposta a les discussions, si veus quelcom que t'agrada com està fet, entres a editar i observes com està fet. Així podries haver aprés lo dels dos punts fa 3 setmanes !!.
  3. Ja has demanat un mentor?. Mmmmm Jo no es podré seguir atenent si no és per temes estrictes de "malfuncionament de la infotaula", que és la raó per la qual em vas conèixer. Aprofita ara, que després la gent comença classes i feines i van més escassos.
  4. He mirat l'article de l'Espoli concepte. Està força bé i veig que t'han estat útils les referències que et vaig passar. Bon minyó !. T'he fet un parell de canvis a L'Espoli_de_Crist#Temàtica_d'aquest_episodi per a que vegis com fer cites de la Bíblia que enllacen amb el text. Hi ha dos formats: amb la cita formant part del text o bé que surti com a referència en supra-índex. Per fer-ho has de posar el curso on vulguis que aparegui (com fas quan has de posar una cita) però en aquest cas has de fer "insertar" + "plantilla" al menú de dalt. Quan demani nom plantilla, has de fer servir "citar Bíblia" per a que surti dins el text o "citar Bíbli2" si vols que surti com referència. Les dades: llibre capítol, verset, ja te les demanarà. Apa, fes pràctiques canviant amb la resta que has posat.
  5. A la VP no es posen textos en altres llengües, llevat que sigui una cita que vulguis respectar a la seva llengua original, acompanyant-la de la corresponent traducció al català. Per tant, les cites de la Bíblia les hauries de posar en català, ja que dubto que l'original fos en castellà.
I ja està, recorda que si signes amb 4 tildes, no cal que escriguis el teu nom d'usuari, que ja surt sol.
amador (disc.) 13:35, 26 ago 2019 (CEST)[respon]

@Amadalvarez: Hola Amadalvarez: Avui cercaré un mentor, perquè estic fent la pàgina d'"El Martiri de Sant Maurici", que demana molt esforç, perquè vull posa-hi imatges, etc. Trobo que està molt bé aquesta forma d'inserir cites de la Bíblia, cosa que acabo de practicar a la pàgina que em vas recomanar fer, o sigui "L'Espoli de Crist". Però la cita de l'"Evangeli Apòcrif de Nicodem" no hi puc posar la corresponent versió catalana, perquè no n´hi ha, només hi ha l'espanyola. L'altra cita que hi havia posat en espanyol, aquesta sí que l'he canviat per la pertinent versió catalana, perquè existeix.

Bé, ara que controlo força bé "etiqueta", "declaració","propietat", "valor", "qualificador", caldria que m'ensenyessis a posar una Infotaula, amb la seva Imatge pertinent, cosa que podria practicar a "L'Espoli, versions no autògrafes (El Greco)" , on no n'hi ha ni una.

jvallmitja (disc.)

@Amadalvarez: Una altra cosa: dius que no deixi espais buits, perquè ocupo massa espai. Bé però si no faig doble "punt-i-apart", queda quelcom massa compacte, molt lleig i de mal llegir.

Aleshores: quina és la solució? Com ho feu els queens sabeu ?

jvallmitja (disc.)

@Amadalvarez:

Hola Amadalvarez: A la "Fundació Masaveu" em diuen que els que "Tallen el bacallà" estan encara de vacances, però vaja els que només ens manca és saber quina és la procedència i les mesures de la versió de "cos sencer" de "L'Espoli" que tenen.

Per favor, Amadalvarez, digue'm com posar a la pràctica, o sigui, com "llançar-me a la piscina", o sigui, com fer una "Infotaula amb Imatge" amb els coneixements que ja he après, perque sinó la pàgina "L'Espoli, versions no autògrafes (El Greco)", pobreta, està molt abandonada.

Ja he cercat un mentor, amb el qual estic fent el meu opus magnum de moment, que és El Martiri de Sant Maurici (El Greco), però per fer Infotaules comme il faut, necessito que em completis l'ensenyament. jvallmitja (disc.)

Hola, Ignasi. Com va?. Disculpa que no he contestat abans, però estem apagant un incendi amb una de les infotaules més grans que ha decidit fer el boig. Em sembla que els propers 15 dies estaré centrat en acabar coses pendents. Sobre el tema de fer les infotaules dels quadres pendents, pensa que les infotaules "mostren allò que hi hagi en un item de WD. Per tant, abans de pensar en les infotaules, has de crear els corresponents items de les obres que falten. És fàcil, a WD fes "crear nou element" al menú de l'esquerra i vas creant-lo seguint com a model les altres obres similars. Si tens cap dubte, el teu mentor et pot ajudar que sap un niu de WD. Seguim en contacte. amador (disc.) 20:19, 28 ago 2019 (CEST)[respon]

No em deixa Editar amb el meu Còdig en la Viquipèdia Catalana[modifica]

Amb el meu Còdig, no em deixa Editar, en la Viquipèdia Catalana, perquè no surt la "pestanya" pertinent.

En canvi, en la Wikipedia espanyola, sí que em deixa, perquè sí que surt la "pestanya" pertinent"

Potser és degut a que en Català he fet una petita "edició menor" a la pàgina "August L. Mayer" sense haver entrat en el meu còdig, però vaja, sembla que això no tindria perquè haver passat. Estic molt amoïnat.

jvallmitja. Finalment ho he pogut arreglar !!!

jvallmitja
@Amadalvarez: 

Hola Amadalvarez: em sap molt de greu molestar-te, però he demanat ajuda a tres mentors, i el resultat ha estat el mateix.

Primer, molt bones intencions, però, quan arriba el moment d'explicar pas-a-pas com es fa l'ItemText en cursiva d'una Infotaula+Imatge, d'una Infotaula d'obra artística, aleshores res de res, o silenci, o em remeten "al que ja t'ha explicat Amadalvarez".

I ho he provat tot em que em dicta el meu ingeni però no me´n surto. He arribat a pensat que ja tinc demència senil, però llavors miro articles que he fet, com El Martiri de Sant Maurici (El Greco) i em dic que tampoc sóc tan tonto com això.

Estic molt desenganyat. Mentrestant estic millorant pàgines d'El greco que están fetes molt pobrement, segons el meu criteri.

jvallmitjajvallmitja (disc.)

@Jvallmitja: no tens demència senil, tens poca experiència. I aquesta limitació (has de saber que no és una malaltia) es cura amb hores i pràctica. Per tant, molta paciència, molt fixar-t'hi a com ho han fet uns altres i molt prova-error. Jo ara no puc perquè tinc una avaria a internet i espero a veure si m'ho arreglen. Si ho aconsegueixen, aquest cap de setmana et donaré un cop de mà, però abans, t'has de tornar a mirar el quadre resum que vaig fer, perquè em fa la sensació que t'estàs embolicant amb tant article de l'espoli. Ho fas un per cada versió, o fas un per cada conjunt disjunt. Exemple: Els quadres de mig cos, són tots "no autògrafs", per tant, les estàs descrivint en dos articles, repetint el text i les infotaules. Has de pensar en com ajudar al lector. La taula amb totes les versions i les seves característiques que està a Usuari:Amadalvarez/llistagreco permet fer un únic article per a totes les versions (o posar-lo dins el principal, com ja he fet, i, si vols fer algun altre article d'agrupació que tingui sentit per si mateix per les seves característiques especials, com els de mig cos, per exemple. Ser " no autografiat", no és especial, ja que ho són quasi tots i, a més a més els estàs posant en altres grups. Centrat primer amb això i després li posarem les infotaules. NO vull començar la casa per la taulada i quan estigui tota la feina feta, adonar-te que l'has de desmuntar. Ho miraràs amb carinyo ?. vinga, va. amador (disc.) 10:59, 6 set 2019 (CEST)[respon]
@Jvallmitja: T'has pogut mirar el que t'he comentat al missatge anterior ?. Bé ja em respondràs i, si ho creus oportú ja ho endreçaràs. A mi, tal com estàs fent les agrupacions no m'agrada. En tot cas, tu em demanaves com crear WD per a les infotaules. Doncs, som-hi:
Per començar, que creus que hem de tenir ? un item per quadre o un item per l'article on posaràs tots els quadres?.
Mentre ho vas pensant, Hauràs d'aprendre a modificar o afegir informació a WD, et sembla ?.
  1. Val la pena que facis un cop d'ull (ràpid) als tipus de dades. No cal que els aprenguis de memòria, però has de saber que quan entris informació, s'espera que ho entris en un format o una altre segons el que hi ha dins (no pateixis que ell ja t'ho demanarà bé). No és el mateix entrar una data que una imatge o un enllaç a altra item.
  2. Ves a WD i busca l'item Q4115189. És un item de proves on et trobaràs allò que altres hagin escrit i pots afegir o canviar el que vulguis. No et preocupis del que hi diu (perquè cada dia pot ser diferent) i no t'emprenyis si et canvien o t'esborren allò que tu escriguis. És una pissarra pública en un lloc públic on tothom pot escriure el que vulgui. La seva funció és aprendre sense trencar res. D'acord ?.
  3. Aprèn a modificar continguts que ja existeixen i a crear de nous. Aquí tens un petit tutorial.
  4. Mira la caixa que hi ha per cada declaració:
    1. A l'esquerra, de color gris, és on es posa la propietat. Al centre, s'escriu el valor de la propietat.
    2. Comença per "modificar" (a la dreta tens el botó) algun contingut que hi hagi a l'item de prova.
    3. Si el que has de modificar és un tipus de dades "element" (els més habituals), és a dir, que enllaça amb una altre item, quan escriguis el nou valor verificarà que existeixi. NOMÉS es poden posar valors de "coses" que existeixen. Per exemple, no pots dir que una obra està en un museu, si no hi ha entrada d'aquell museu a WD. Si fos així, s'hauria de crear prèviament; més avall s'explica com crear elements.
    4. com saps, algunes propietats poden tenir més d'un valor, per exemple, quan té dos artistes. Després d'introduir el primer i guardar-lo, has de clicar a "afegir un valor just sota la caixa de la propietat a la que li vulguis afegir un valor addicional.
  5. Si en lloc de modificar un contingut, vols crear una nova declaració d'una propietat que no té l'item, has d'anar al final de les declaracions i clicar "afegir una declaració". Se t'obrira una caixa nova i et demanarà, primer de tot, que li diguis quina propietat vols afegir-li. Li pots dir pel seu nom o pel seu codi de propietat -que comencen per P seguit de fins a 4 números. Com saber quina propietat has d'afegir ?. COPIANT d'algun item que et faci de model. Pensa que hi ha més de 6000 propietats i no te les pots saber de memòria. Però la realitat és que sempre que vols crear algun item pots buscar algun altre de similar i veure quines propietats fa servir. Si tens interès en cercar alguna propietat, ves a la caixa de cerca i posa-li WD:P i intro. Et sortirà la pàgina de cerca i a la caixa que et mostra li pots posar alguna paraula que en formi part del nom o de la descripció. Per exemple, si hi poses "data", et mostrarà tots els tipus de data que existeixen com a propietat.
  6. Crear un nou item a WD. Una imatge millor que mil paraules. Mira aquest tutorial.
Doncs, vinga. Practica això fins que no t'atabalis. Recorda que, si estàs a l'item Q4115189 no pots espatllar res. D'acord ?.
Avisa'm quan et sentis segur i vulguis passar a la següent fase. Apa, amador (disc.) 22:24, 7 set 2019 (CEST)[respon]

PS.: He actualitzat el quadre amb els colorins i li he posat el seu item WD a cadascú. Segons això, ens mancarien els item de 6 quadres. :Ja em diràs si és correcte o m'equivocat en alguna cosa.amador (disc.) 22:29, 7 set 2019 (CEST)[respon]

@Amadalvarez: Hola: Amadalvarez: En primer lloc, i em tota sinceritat, moltíssimes mercès per tot, perquè els tres altres tutors que he consultat, només han arribat fins a cert punt, però no m'ha ensenyat a fer un ITEM, i vull fer moltes coses, amb El Greco, i si puc amb Zurbarán. Ara és molt tard, però voldria dir dues unes coses preliminars:

        • La versió d'OSLO, si que en tenim les dades, que ja les he posat a L'Espoli, versions no autògrafes (El Greco), o sigui https://ca.wikipedia.org/wiki/L%27Espoli,_versions_no_aut%C3%B2grafes_(El_Greco) on he fet les Infotaules copiant-i-engangant de la taula de colorins (que és fer trampa, ja ho sé)
        • Tens tota la raó quan dius aixó de que gairebé totes no són autògrafes. La gràcia seria que la pàgina que acabo d'esmentar, o sigui L'Espoli, versions no autògrafes (El Greco), reanomenar-la L'Espoli, versions tipus Jorge Manuel (El Greco) (són 9 versions), però aleshores caldria modificar el quadre de colorins que has fet.
        • La setmana propera, o d'aquí a 10 dies aniré a Madrid amb un amic, a la Fundació Masaveu, i que m'aclareixin les dades dels dos quadres d'El Greco que tenen. Un d'ells gairebé segur que sé quin és.

I repeteixo, moltíssimes mercès per tot. jvallmitjajvallmitja (disc.)

De res. Em sap greu que les meves actuals circumstàncies no em permetin dedicar-me a tot allò que va sortint. Estem canviant el funcionament de moltes infotaules per a que siguin encara millor i, ja saps que "quan mous mobles sempre es trenca alguna pota" i l'has d'arreglar sobre la marxa abans no et caigui tot a terra. A més, el repte és tenir-ho tot en perfecte estat de revista (tu si que deus entendre aquesta frase) per la primera quinzena d'octubre perquè hi ha un congrés a Berlin on faré una presentació de les infotaules i l'haig de preparar molt i molt bé. Dit això que és una explicació però no una excusa, et comento el que dius de les autògrafes vs Jorge Manuel, etc. Recordes que et vaig dir que pensessis molt bé quin seria "el criteri principal" de classificació de les obres ?. Doncs, no era perquè sí. Era per evitar -precisament- el que estàs fent. El quadre dels colorins està fet d'acord als criteris que varem determinar com "importants per classificar". Si ara a tu et sembla que "el criteri bo" és que siguin o no "tipus Jorge Manuel", significa que, o bé hem d'afegir un nou criteri de classificació (una columna més) o bé -a la columna verda- hem de segmentar el concepte "derivada" en dos, és això ?. A tu et semblarà una xorrada tot aquesta dèria de la classificació; és evident que es pot canviar el gràfic i que li podem posar 20 columnes de diferents colors, però la pregunta que t'has de fer és "per a què". Si és per tenir-ho, doncs em sembla bé. Si la resposta és per explicar-ho (o sigui convertir-lo en articles), la resposta és quan menys i més clares siguin les agrupacions, MILLOR !. No és una limitació wiki és un pur problema de comunicació i estructuració de la informació per transmetre-la i que els receptor l'entenguin fàcilment i, si pot ser, la recordin. Quan vas a la cerca i poses "l'Espoli", quants voldries que apareguessin ? Pensa que el lector (no expert en El Greco) haurà de triar un de la llista i ha de tenir elements per poder determinar "si és allò que busca o no". La solucions més elementals són: o un únic article que ho té tot, o un article per cada obra i, res més. Amb això no t'equivocaràs mai. Ara bé, si vols fer agrupacions, han de ser clares de "què no em trobaré", mirant el nom. Per exemple, "versions de l'Espoli" vol dir que són del Greco, o també inclou les d'altres?; "versions no autògrafes", vol dir que no són d'ell o, simplement, que no tenen signatura. Creus que això és un criteri de classificació útil pel que cerca saber alguna cosa del Greco a la VP?, vols dir que no és una característica (tant important com les mides, el museu on és o com si porta corona d'espines) que, ja la llegiràs dins l'article o te la trobaràs al quadre resum que hi ha a l'article de l'original ?. Sobre això és sobre el que intento fer-te reflexionar des de que hem començat. Amb la resta d'obres no s'acostuma a tenir aquest problema, perquè hi ha un article per obra i avall. Però si vols fer una feina útil pel lector, el primer que cal és que la trobin. Per relaxar-te, et recomano que llegeixis aquest petit fragment d'un conte de Borges (1' de lectura) i ja em diràs si vols ser com l'emperador xinès. Salut i bona feina ! amador (disc.) 07:05, 8 set 2019 (CEST)[respon]
@Amadalvarez:

Hola, Amadalvarez, i de nou moltíssimes gràcies. Molt divertit aquest conte de Borges !!!

      • És que Jorge Manuel, tot i que era l'ùnic fill d'El Greco, era un simple treballador del seu taller, i sembla que dels més inútils. De fet, només hi ha una obra signada per Jorge Manuel!!!. Les altres que hom li atribueix, no queda gens clar que siguin d'ell o d'el taller d'El Greco, fetes per algun altre ajudant.
      • Per això, jo proposo titular aquesta pàgina L'Espoli, versions tipus Jorge Manuel (El Greco) i remarco la paraula tipus.
      • No és un caprici meu agrupar les variacions de l'Expoli així. Segueixo el Catàleg de Wethey, que segueix sent el millor que hom a fet sobre El Greco, i Wethey considera aquestes obres dins el corpus pictòric d'El Greco, això si, dins de les obres no autògrafes.
      • Afortunadament, L'Espoli és l'única obra de la qual El Greco va ver tantíssimes versions. Bé si, de San Francesc n'hi ha 100 i pico, però les trobo molt lletges i fosques i no les penso treballar !!!!

T'envejo per anar a Berlín. Jo l'alemany el llegeixo una mica, però aquí s'acaba el meu coneixement. jvallmitjajvallmitja (disc.)

Mmmm. No em contestes que fer, només et justifiques. A veure, la principal característica d'un sistema de classificació és el conjunt complementari. És a dir, si tens una llista de obres sobre taula, vol dir que la resta no són sobre taula i que la suma dona el 100% de les obres. Altra forma seria no veure-ho de forma binària, sinó amb la llista de variants del mateix i ÚNIC criteri: sobre taula, sobre llenç, al fresc, etc. I res més. Per què ?, Perquè quan presentes una classificació TOTS els resultats han de ser homogenis sobre el que reflecteixen (el conte de Borges ho descriu perfectament). Si vols fer articles individuals de cada obra, no és problema. Si vols fer articles d'agrupacions NOMÉS POTS TRIAR UN CRITERI i la suma d'articles que et surtin ha de donar el 100% de les obres (ni una més, ni una menys) i cap d'elles pot estar repetida en més una grup. Si no ho fas així, la VP no es queixarà, però hauràs seguit els criteris de l'emperador xinès. Per tant, jo no et diré quina és l'agrupació bona, però t'insistiré ad nauseam que només triïs una forma d'agrupar per a fer articles de conjunts. Ets conscient que portes 3 criteris diferents: sobre taula / mig cos / no autògrafs i que ara vols fer un quart grup ?.
El quadre dels colorins volia ajudar-te a decidir. El quadre té 4 columnes i pot tenir 1000, però el que t'estic dient és que has de triar quina de les columnes vols agafar per construir el discurs narratiu dels grups. Si el senyor Wethey va fer tants grups com característiques tenen les obres, vol dir que era un mal comunicador (i no comptava amb les eines actuals). Totes les característiques que les obres tinguin i per les quals el Wethey va poder agrupar, es poden reflectir a l'inventari complert que ja es mostra (encara incomplert) a L'Espoli_(Catedral_de_Toledo)#Taula_resum i que permet ordenar-lo (per tant, agrupar-lo) per qualsevol dels seus valors. Però, quin és el valor afegit de fer articles d'agrupacions ? Al meu entendre, és el fet de desenvolupar una anàlisi comparativa entre elles, no el fet d'inventariar les fitxes amb les característiques. Per això ja tenim la taula general.
I per acabar d'embolicar-te, pots mirar Llista de quadres de Hans Memling que segueix les agrupacions del catàleg raonat i que li podria passar el mateix que a tu (grans retaules vs episodis bíblics?, com si els grans retaules fossin sobre futbol !!) però que no és un problema perquè està el 100% de l'obra dins un únic article. :
No sé

si m'he explicat o encara m'odies més ara. amador (disc.) 12:59, 8 set 2019 (CEST)[respon]

@Amadalvarez: 

Hola Amadalvarez: No diguis això de que t'odiï perquè, lluny d'aquesta paraula, només sento per tu admiració i agraïment i m'agradaria conèixer-te personalment. ++El corpus pictòric de Hans Memling és molt limitat. Així és molt fàcil catalogar les seves obres. (Aquest mes de Maig a Danzig vaig veure el seu retaule, que és preciós) ++Tal i com ho veig, el quadre de colorins ja està ordenat per criteri d'autenticitat !!!. Però dins dels quadres considerats no autògrafs, el L'Espoli (El Greco, Museu de Santa Cruz) https://ca.wikipedia.org/wiki/L%27Espoli_(El_Greco,_Museu_de_Santa_Cruz) que és molt bo i varis autors hi veuen la mà d'El Greco, si bonament es pogués diferenciar dels que Wethey creu que són tipus Jorge Manuel, doncs molt millor.

++I sinó doncs ja està bé.

jvallmitjajvallmitja (disc.)

@Amadalvarez: 

Hola Amadalvarez: Em deixava algunes coses:

    • si reanomeno la pàgina L'Espoli, versions no autògrafes (El Greco), i li dic L'Espoli, Versions tipus Jorge Manuel (El Greco), influirà negativament sobre el quadre de colorins ?
    • aquesta tarda la dedicaré al tema de l'Ìnfotaula, peró: com es fa per entrar al Quid Q4115189 ??

jvallmitjajvallmitja (disc.)

Si ho entenc bé, tries la columna de color verd com el criteri classificador per a fer els articles de grup de quadres, és així ?
Potser et caldria "dividir" el bloc que diu "Derivada" en dos/tres blocs ?, Cap problema si el que està en un bloc no està en un altre. Vull dir, què vols fer amb "L'Espoli (El Greco, Museu de Santa Cruz)" posar-lo al grup del fill, del Greco o d'altres ?.
Si ja estàs d'acord que el criteri triat és el de l'autenticitat, Que penses fer amb l'article de mig cos i amb el de obres sobre taula. Si has entès el que t'he explicat, és confús fer articles amb agrupacions per criteris diferents. Bé, ja t'ho pensaràs i em respondràs. Però no cal que et tornis a justificar sobre lo bona que és l'obra. Jo penso com un enginyer i quan haig de prioritzar només pot ser posant una cosa darrera l'altra, no depèn segons què, però potser a l'inrevès. Encara que no t'ho sembli, la vida i el procés de pensament és així. Quan et diuen que triïs entre entrar o sortir, no pots quedar-te al mig de la porta. Quan et diuen que et llencis a l'aigua o et quedis al port, no pots dir que t'agradaria fer les dues coses perquè no t'agrada el port, però no saps nedar. Decidir significa renunciar.
Tema WD. El Q4115189 ho poses a la caixa de cerca i li dones intro. A WD es pot buscar pel label o pel codi indistintament.
Salut !amador (disc.) 14:34, 8 set 2019 (CEST)[respon]
@Amadalvarez: 
    • Hola una altra vegada Amadalvarez: Doncs bé, si et sembla, deixem el quadre de colors tal i com està, i s'anirà omplint quan anirè a Madrid a visitar la fundació Masaveu, d'aquí uns deu dies.
    • Quatre o potser cinc versions seran irremediablement il·localitzables, això si.
    • No sóc gaire intel·ligent en aquestes coses de lògica informàtica, però el quadre em sembla força bé, tenint en compte la complexitat de la producció d'El Greco.

Mercès per la teva paciència. En la meva llarga vida de 68 anys, he tingut que treballar moltíssim i estudiar "a salto de mata"quan i com he pogut. D'Art del segle XVI i XVII hi entenc força (és la meva passió, com aquell que li agrada el futbol)Però d'Informàtica, la he he après al treball i gràcies.

No tinc demència senil, però si que tinc problemes neurològics, que fan que arribi fins on arribo,

jvallmitjajvallmitja (disc.)

Comencem a editar WD[modifica]

@Amadalvarez: Hola Amadalvarez: ja he entrat a la pissarra Q4115189 i he fet els tutorials.

      • primer problema: surt un Item que el primer que em diu és Instància de Medicament. Evidentment no m'interessa, i el vull canviar, però no sé com fer-ho.
      • Com puc posar les Declaradacions i Instàncies adients a les Pintures d'El Greco, i no als Medicaments ?

jvallmitjajvallmitja (disc.)

Fàcil. Més amunt està explicat. No et preocupis pel que diu, ara el que toca fer és practicar com fer canvis i afegir informació. No intentis construir una entrada del Greco, perquè el resultat no és aprofitable. Això és com els llibres de caligrafia, lo important era emplenar-los posant 100 vegades el mateix. Ara no toca -encara- redactar bé, sinò saber moures amb l'eina. En tot cas, dius "com ho canvio", doncs torna a llegir el que ja t'he explicat. Està escrit més amunt. I també t'he posat un tutorial. :Vinga, va. No està prohibit consultar els apunts. amador (disc.) 19:57, 8 set 2019 (CEST)[respon]
@Amadalvarez: 

Hola, Amadalvadez: Bueeeenooo!!!!!! Sembla que ara si, que ja em vaig enterant de com es fa un ITEM !!!!

Només dues preguntes:

      • Perquè serveix aquell instrument, just a la dreta de la zona gris de les Propietats, format per una rodoneta blava, amb una fletxeta que va cap amunt i una cap avall ?
      • I més important: Fent els Tutorials que m'has indicat, especialment el segon, dóna la impressió de que l'Item cal fer-lo abans que la resta de l'article, de la pàgina que hom vol fer. ¿És així??

Per exemple, si volgués fer una pàgina, fins ara inexistent sobre el Retrat de Fernando Niño de Guevara, de mig cos (El Greco). ¿Caldria fer primer l'ITEM, i després la resta de l'Article? jvallmitvajvallmitja (disc.)

Bé, ja fas preguntes de nivell. La rodona amb les fletxes serveix per fer una cosa especial que, en el 90% dels casos, no cal. Allò se'n diu el "rang" del valor (prefered, normal, deprecated/ preferent, normal, obsolet). Quan en una declaració hi ha diversos valors (tots els censos d'una població any per any; tots els presidents que ha tingut un càrrec; tot els noms que ha tingut una empresa, etc.) aquestes fletxes permeten indicar la seva vigència. L'estat estàndard és "normal", és a dir al mig. Per descomptat, si només hi ha un valor, sempre és "normal". Quan es vol indicar quin és el valor vigent (any del cens), l'actual (president en actiu) o el més destacat (una foto entre diverses, o una data de naixement entre dues de discutides), se li posa la fletxa cap a dalt. Quan es vol indicar que un valor és ignorable o incorrecte o definitivament nul, però que, tot i això es vol conservar dins WD, se li posa la fletxa cap avall. Per tant, quan una consulta vol conèixer tots els valors agafa els preferents + normals, però quan es vol agafar "el valor", s'agafa el preferent.
Cal fer l'item abans de l'article ?. No necessàriament. El que s'ha de fer és tenir l'item creat i vincular-lo amb l'article en quan comencis l'article. D'aquesta forma, la infotaula ja es comença a emplenar a mida que vas posant-li dades a l'item; perquè això t'obliga a cercar dins WD si ja existeix aquest item (et sorprendries quant articles es comencen que hom ja ha creat com a item i/o com a article en una altra llengua). SI fos així, no hauries de crear l'item (que ja hi és), sinó ampliar-lo o actualitzar-lo. :El que no s'ha de fer és fer articles sense item i "ja els faré quan pugui", ni crear un item "sempre", sense mirar si ja existeix. Et felicito ! amador (disc.) 07:30, 10 set 2019 (CEST)[respon]

@Amadalvarez: Hola Amadalvaarez: Bé, sembla que ja m'aclareixo força amb això de fer un ITEM !!!!!! Unes preguntes:

      • Imagina que faig un Item de una obra com El naixement de la Verge (El Greco) que segur que no existeix, perquè és una obra raríssima, desconegudíssima, i que m'he assegurat que no existeix en cap idioma "normalillo". Però curiosament si que hi ha una imatge: The Birth of the Virgin by El Greco a Wikimedia Commons !!! (això si, no donen dades d'alçada, amplada, ni de res, però vaja, d'això ja se n'encarrega el meu estimat Mr. Wethey) Bé, Com es vincularia el possible ITEM amb una possible pàgina feta posteriorment ????
      • A les Declaracions, i a sota de la primera Propietat, surt com una altra Propietat titulada Subclasse de. No sé si això és rellevant o no.

jvallmitjajvallmitja (disc.)

Entenc l'enunciat, però no entenc la pregunta. Si crees l'item i encara no hi ha article, doncs, no passa res. Quan hi hagi, es vincula i llestos. Com es vincula un item i un article? Quan ja existeixen tots dos, i amb independència de quan s'han creat, vas a l'item i, al final de tot hi ha una mena de taula anomenada "Viquipèdia" on estan els articles de cada llengua que estan relacionats amb aquest item. Piques a "modifica" i, a sota de les altres llengües (si n'hi ha), escrius "ca" i al costat el nom de l'article en català. Acabes prement "publica" i ja està.
Ara bé, que té a veure la foto de Commons?. És l'obra que dius o una altra que se'n diu igual?. Si és la foto de l'item, la poses com a valor de la Imatge (P18) i, en algun moment el sistema acabarà vinculant commons amb WD i recuperarà les dades que tu hagis posat a WD i que la foto, com indiques, no en té. Encara està `pendent la pregunta ?. amador (disc.) 00:07, 11 set 2019 (CEST)[respon]

@Amadalvarez: Hola,Amadalvarez: Bé, em sembla que ja estic preparat per passar a la segona fase, que penso que deu ser, fer un ITEM de veritat, que podria ser El naixement de la Verge (El Greco), que segur que no existeix, perquè és una obra raríssima. Ara entenc el tema de la Imatge a Wikimedia Commons, que no implica que prèviament hi hagi un Item pertinent, però jo no ho savia. Però per fer un ITEM "comme il faut", em sorgeigen unes preguntes:

      • Com sabré quin número Q*** m'assignen, i on queda anotat, i com el recordaré (suposo que apuntant-lo amb llibreta i bolígraf)
      • Si malgrat els meus esforços, em quedés quelcom matusser i impresentable, com poder borrar-lo ?

jvallmitjajvallmitja (disc.)

Jaja. Quina poca fe tens. Aquí mai es trenca res. Tot és reversible i solucionable. comencem:
  • Fas un "crear element nou" i et presentarà una pantalla que et demana el "label/etiqueta", la descripció i l'àlies. Tot i que després ho podràs canviar, el sistema verifica que no hi hagi cap altra item que tinguin el mateix contingut als dos llocs.
  • El label ha de ser sintètic, és com el nom de l'article. S'ha d'entendre, cal intentar que no estigui duplicat, etc. Així com a la VP dos articles no poden tenir el mateix nom, aquí si que es permet, sempre que la descripció sigui diferent. Per què?, doncs perquè El naixement de la Verge existeixen molts i poden ser quadres, llibres, goigs o un estudi sobre el tema; i cal respectar el seu nom original. Per tant, aquí la diferenciació s'acostuma a fer descrivint-lo a la descripció. En aquest cas, jo posaria "obra d'El Greco de 15nn a museu/ciutat,...".
  • Per últim tenim l'àlies. Aquí es pot posar alguna variant del nom que ajudi a la cerca.
Quan tinguis plena aquesta primera pantalla, dones l'OK i el sistema t'obrirà la pàgina normal d'item com la que es veu sempre. És en aquest moment quan calcula el Qid i ja es mostra al costat del nom i a la URL. T'ho pots apuntar, si vols, però jo confio en el buscador. En tot cas, quan abans ho vinculis a l'article VP, abans t'hauràs de preocupar de quin Qid tenia.
  • Com funciona el buscador?: Quan escrius un text a la caixa d'eines o com a valor d'una propietat, ho busca a l'etiqueta i a l'àlies, NO a la descripció, i el que et mostra en forma de llista per a que triïs, és l'etiqueta i la primera línia de la descripció.
  • Per tant, quan els labels són curts (prova de cercar "taula") i/o repetits (prova "pintura a l'oli"), la descripció t'ha d'ajudar a decidir quin és, però no t'enrotllis gaire a la descripció perquè si és massa llarga no la veuràs.
Confio que no et quedarà un ítem matusser, però si això passa, et recordo que totes les declaracions es poden modificar i eliminar, com has fet amb el de proves. Per tant, si fas un nyap, esborres continguts i els escrius correctament. Aquí els items no es poden esborrar. Com a molt, es poden fusionar amb un altre quan es detecta que són la mateixa cosa (no necessàriament el mateix nom o que tinguin les mateixes declaracions !!). Això serà un altre dia.
Per cert, l'altre dia em vas dir que em volies conèixer ?. Doncs, apunta't a la Viquiprojecte:Viquitrobada_2019 i coneixeràs molta gent interessant.
Ànims, paciència i sort ! amador (disc.) 21:47, 11 set 2019 (CEST)[respon]

@Amadalvarez: Hola, Amadalvarez: Bueenooo!!! He aconseguit fer l'Item de El naixement de la Verge (El Greco) i seguidament he fer la pàgina de Vikipedia pertinent. Problemes:

        • Com s'enllacen l'ITEM VD, i la pàgina de Viquipèdia, a fi de que aquesta tingui la pertinent Infotaula+Imatge ????
        • I després, resulta que, no sé com, quan tenia mig fet l'ITEM, s'ha guardat tot sol. Jo em pensava que s'havia borrat. I he tornat a fer-lo (lògicament aquest segon té una numeració diferent), però ara veig que n'hi ha dos amb el mateix nom (El naixement de la Verge (El Greco)

i com que em pensava que el primer s'havia borrat, els he posat la mateixa descripció. He pagat la novatada, no sé si el primer es pot borrar. jvallmitjajvallmitja (disc.)

Com enllaçar item i article ?. Està explicat més amunt on diu "Com es vincula un item i un article?". Lo dels items duplicats, ja t'ho he arreglat; un altre dia t'ho explicaré perquè no és elemental. Ara només hi ha el El naixement de la Verge (Q67387920). Tens unes cosetes a corregir: A) Has posat Número d'inventari (P217) = X77, i si és una col·lecció particular, dubto que tingui inventari. No serà que volies dir "catàleg"?. Doncs, ja ho tens creat amb X33, ja ho corregiràs amb el que toqui. B) Harold Wethey no és un catàleg, és un historiador. Quan posis un valor, fixa't que et mostra la descripció i et serveix per comprovar si has fet bé la tria. El valor correcte és El Greco y su escuela. Catálogo comentado (Q66243506). Per últim, tal com has escrit el nom del Creador (P170) vol dir: "El Greco i el seu taller", és correcte? o volies dir "taller del Greco"?. Bona nit !.amador (disc.) 23:38, 12 set 2019 (CEST)[respon]
PS:Això que t'ha passat amb la creació de l'itemque quan l'ha desaparegut pensaves que l'havies perdut, m'havia oblidat de dir-te que a WD es guarda declaració per declaració. No hi ha un guardar de tot l'item com si passa a la VP. amador (disc.) 10:22, 13 set 2019 (CEST)[respon]

@Amadalvarez: Hola:Amadalvarez: Doncs no em surt això de vincular l'ITEM i la pàgina de Viquipèdia.

        • Quan obro l'ITEM, em surt a la dreta una sèrie de requadres que diuen Viquipedia, Viquillibres, Viqinoticies, etc. però si els premo no passa res. I a sota hi ha un requadre que posa Wikipedia project que tampoc serveix per res.
        • Què es pot fer perquè no em passi el que em va passar ahir, de duplicar l'ITEM ??? Jo em pensava que quan hom creia que l'ITEM estava bé, doncs hi havia un botó d'OK o quelcom similar per editar, però resulta que no.

Però bé, per ser la primera vegada, tampoc està tan malament penso. jvallmijajvallmitja (disc.)

ajustos a el naixement de la Verge[modifica]

Al quadre aquest que dius que tens a la dreta, el primer de tots diu "Viquipèdia", oi?. Doncs clica "modifica" i et sortirà una finestra petitona que diu "wiki". Posa-li "ca" i llavors et demanarà "pàgina". Posa-li el nom de l'article i guarda-ho. Ja està.amador (disc.) 10:58, 13 set 2019 (CEST)[respon]

@Amadalvarez: Hola Amadalvarez: EUREKAText en cursiva !!!! Bé, aquest cap de setmana em dedicaré a fer un altre incunable d'El Greco, i aniré anotant meticulosament tots els pasos. Però una pregunta: ¿perquè quan vaig fer l'ITEM, em va sortir duplicat, perquè sense adonar-me, es va autograbar, i jo em pensava que s'havia borrat? Com es pot evitar que passi això? jvallmitjajvallmitja (disc.)

No es va duplicar, ho vas duplicar tu en crear-ho dues vegades. Com es pot evitar?. No tornant a crear allò que ja existeix. No ha estat un error de la màquina, ha estat un desconeixement teu de que a WD es graba pas a pas, no al final de tot. Però això ara ja ho saps i no et tornarà a passar, oi?. Apa, que tinguis un cap de setmana productiu.amador (disc.) 17:29, 13 set 2019 (CEST)[respon]

Neutralitat[modifica]

Hola, company. Fa dies que t'ho volia dir i un missatge teu al @Paucabot: m'ha fet pensar. A la VP no és bo fer servir expressions tipus "aquest meravellós artista". No perquè no ho sigui, sinó perquè és una valoració i, per tant, sempre subjectiva i objecte de que algú altri digui que, des del seu punt de vista, era mediocre. A les pàgines de discussió no estan prohibides aquestes expressions, però va bé acostumar-s-hi per quan escriguis textos d'articles on la neutralitat és fonamental. Sort, amador (disc.) 22:03, 15 set 2019 (CEST)[respon]

@Amadalvarez:

Hola, Amadalvarez: Ho tindré en compte. És que per a mi El Greco és com el F.C. Barça o el Reial Madrid, o quelcom així. Però vaja, que tens raó.

        • Si pots dona una ullada a https://ca.wikipedia.org/wiki/Retrat_de_Fernando_Ni%C3%B1o_de_Guevara,_mig_cos , perqué he fet l'Infotaula jo solet.
        • I una cosa: ¿què passa si, com a aquest quadre, es troba a un museu petitet, que no és ben bé una col·lecció privada, però tampoc un Museu d'aquests que surten a la Wikipedia ?
        • Estic fent una Guia per a fer Infotaules per a Megatorpes, com aquells llibres d'Informàtica que feia Forges, però en petit.

jvallmitjajvallmitja (disc.)

Si és un museu s'ha de crear entrada a WD. Mai se sap si algun dia algun altre fan voldrà pujar a WD un altre quadre d'aquell museu. De fet, posem col·lecció privada quan és anònima o d'algú que té poques obres, però per les col·leccions amb anomenada, s'hauria de fer la seva entrada.
M'alegra saber que estàs fent un manual i t'animo a que ho facis com una pàgina wiki (una pàgina d'usuari teva, de moment) que, quan estigui polida, la puguem posar com a pàgina d'ajuda pública.
Bona feina amb "el niño". un parell de suggeriments. A) Podries posar-li la Representa l'entitat (P180) amb l'enllaç a l'item del personatge real (Fernando Niño de Guevara (Q1392508). B) a Títol (P1476) no li pots posar aquests qualificadors (observa que s'està queixant). El motiu és fàcil d'entendre: un qualificador descriu una característica de "aquest valor en concret". En el cas del títol pots dir entre quines dates és vàlid (el títol) però no les dates de naixement del retratat, ja que això és una dada de la persona i ja hi figura al seu item.
Ja t'has apuntat a la Viquitrobada ?. Salut ! amador (disc.) 06:39, 16 set 2019 (CEST)[respon]

@Amadalvarez:Hola, Amadalvarez; No em veig capaç d'anar en el meu cotxe fins a Cervera, a la Viquitrobada. Als matins em trobo manalment, i només m'atreveixo a conduir trajectes curtets. Per axemple, aquest matí, no valia ni per enganxar segells de correu a les cartes (exagero una mica però vaja, que quelcom de cert hi ha). Podria dir-li al meu germà que viu a Vic que m'hi portés, però seria abusar i no m'agrada. jvallmitjajvallmitja (disc.)

On vius ?. A la pàgina de la viquitrobada es pot demanar de compartir cotxe amb algú que et porti. Socialitzar-te potser et resultaria terapèutic. Però, bé, ho deixo al teu criteri. amador (disc.) 18:54, 16 set 2019 (CEST)[respon]

@Amadalvarez: Hola, Amadalvarez: mira, visco a l'Eixample de Parets del Vallès, tocant a Mollet. Penso que tens raó quan dius que m'aniria bé comunicar-me amb gent que comparteixi idees comuns. Avui em trobo molt millor, ahir no valia per a res. Miraré d'arreglar les suggerències que em dius sobre "EL Niño Guevara." jvallmitjajvallmitja (disc.)

Doncs tu estigués preparat que la logística ja l'arreglarem.amador (disc.) 10:29, 17 set 2019 (CEST)[respon]

@Amadalvarez: Hola Amadalvadez. No crec que pugui venir, i em ssp molt i molt de greu. Aquesta setmana ha estat la pitjor de la meva vida. El Dilluns vinent tinc cita amb el Neuróles, que em canviï la medicació, perquè això no pot ser. De moment deixo de fer coses a la Viquipèdia, fins que no em trobi millor, perquè em costa molt concentrar-me. jvallmitjajvallmitja (disc.)

Que et milloris. Ja avisaràs. Aquí estarem. amador (disc.) 22:36, 20 set 2019 (CEST)[respon]

Ben tornat[modifica]

Que tal estàs ?. Animat ?. M'alegro veure't per aquí editant. Mira't això a veure si t'animes a participar. Si et fa falta alguna cosa, ja saps. amador (disc.) 19:14, 2 oct 2019 (CEST)[respon]

@Amadalvarez:Hola, Amadalvarez: abans que res, estic molt agraït pel teu interès, en serio que si. Realment he estat bastant fotut. Ara estic jubilat, però abans treballava a torns de matí-tarda-nit, i això em va desfer els meus ritmes circadians i altres parts del meu software, que el neuròleg m'està recomposant. Bé, he editat els quatre Retrats de Dama que va fer El Greco, però hi ha un problema: un d'ells no és un quadre sinó una miniatura, i això només em surt en anglès. Es tracta del https://ca.wikipedia.org/wiki/Retrat_d%27una_dama_(miniatura) Retrat d'una dama (miniatura) i l'Infotaula surt miniature. Seria bo que pogués sortir també en català, perquè el Greco té altres obres que no són quadres sinó miniatures, i seria interessant posar-les a la Viquipèdia. jvallmitjajvallmitja (disc.)

@Jvallmitja: Me n'alegro que estiguis millor. És realment fotut això que expliques. Paciència. Lo de la miniatura, ho arreglaràs tu solet. Això és perquè està l'item WD però no el label català (recordes?). Val, doncs al costat de "miniature" veuràs que hi ha un llapisset. El cliques i aniràs a l'item que està esperant a que li hi posis el label en català. Fàcil, oi ?. T'has mirat lo de les biblioteques del dissabte ?. La de Lliça de Vall participa. La tens a prop. Ànims. amador (disc.) 16:25, 3 oct 2019 (CEST)[respon]

@Amadalvarez:Hola, Amadalvarez: he editat tots els Dibuixos d'El Greco, i garebé totes les Miniatures d'El Greco. De fet, no té molt de mèrit perquè en resten molt pocs/ques. Ara bé als Dibuixos del Greco els he pogut donar la Categoria Dibuixos, perquè existeix. Però per a les Miniatures nomès existix la categoria https://ca.wikipedia.org/wiki/Categoria:Miniatures_del_g%C3%B2tic, que evidentment no interessa. Com podria fer per a crear (per a les Miniatures d'El Greco) una Categoria que fos simplement Miniatures??. No caldria pas que fos Miniatures d'El Greco perquè així també tindría cabuda per Miniatures d'altres artistes. jvallmitjajvallmitja (disc.)

@Jvallmitja: Ja ho tens endreçat sota "miniatures". Ara bé, no es pot crear "miniatures del Greco" perquè una categoria ha de tenir com a mínim 5 articles (només hi ha 3, oi?). Salut!.
Per cert, que fas el dia 9/11 al matí ?. És jornada de reflexió i tinc una proposta per a tu. amador (disc.) 16:17, 11 oct 2019 (CEST)[respon]

Ordre referències[modifica]

Molt bona feia amb les pintures de el Greco! Només una petita observació. No és una cosa important, però t'ho comento. A la Viquipèdia les Referències van abans de la Bibliografia, veig que en alguns articles ho has posat al revés, primer la bibliografia i després les referències. Veuràs l'ordre aquí: Viquipèdia:Llibre_d'estil#Seccions_finals. Salut i bona feina!
@Amadalvarez:Hola, Amadalvarez: Bé, ara si que he publicat tots/tes els dibuixos i miniatures coneguts/des d'El Greco. Encara en quedaven algunes. El dia 9/11 al matí, en principi el tinc lliure, si no surt un imprevist de darrera hora. Els responsables de la Fundación Masaveu (que tenen dues versions de L'Espoli d'El Greco, per telèfon em van dir que estan molt ocupats perquè estan obrint una nova seu, però que tenen en compte la meva petició. A veure si puc enviar-te una còpia de l'E-mail. jvallmitjajvallmitja (disc.)

@Amadalvarez: Una altra cosa, Amadalvarez: un altre Viquipedista va reunir tots els articles sobre L'Espoli d'El Greco a una Subcategoria anomenada L'Espoli, dins la evident Categoria d'Obres d'El Greco, però hi ha un problema: a la pàgina https://ca.wikipedia.org/wiki/L%27Espoli,_versions_de_mig_cos ja se li havia afegit la pàgina https://ca.wikipedia.org/wiki/L%27Espoli_(Li%C3%B3). O sigui, aquesta darrera pàgina està inclosa dis la primera, i caldria borrar-la perquè és una redundància. Jo no sé fer-ho. jvallmitjajvallmitja (disc.)

Ja ho han fet. Però per que sàpigues com fer-ho, apunta:
  • Al peu de l'article es veuen les categories que té. Al costat han de sortir un símbols(−) (±) (↓) (↑) (+). Clicant-los pots esborrar, bescanviar, canviar a una categoria superior, a una inferior o afegir-ne una nova. Suposo que no els veus. És així ?. Doncs, ...
  • Ves a Preferències -> Ginys i et mostra una llista d'opcions a marcar/desmarcar. MARCA el que diu "HotCat: afegeix, suprimeix i modifica categories amb suggeriments "
  • Torna a la pàgina (o ves a qualsevol altra) i fes un "refresca" per a que t'ho mostri bé. amador (disc.) 09:12, 15 oct 2019 (CEST)[respon]
Llestos !.
Sobre el dia 9/11, et vull convidar a un taller d'introducció i edició que faig a la Biblioteca de Bigues i Riells (prop del teu poble, oi?). Serà a les 10:30. Ja t'ho enviaré quan s'anuncii. amador (disc.) 09:12, 15 oct 2019 (CEST)[respon]
@Amadalvarez: Hola, Amadalvarez: aquests dies he estat fent una cosa molt interessant, que és reformar o editar totes les pintures dels retaules de Santo Domingo el Antiguo, la primera gran obra d'El Greco a Espanya. En total, nou quadres !!!, que han implicat varis Items !!! Ara tinc un problema que no veig com solucionar: a L'Espoli, versions tipus Jorge Manuel, o sigui https://ca.wikipedia.org/wiki/L%27Espoli,_versions_tipus_Jorge_Manuel, com que quan es va fer aquesta pàgina encara no savia com es feia un Item, de les quatre pintures que savia quina era la Imatge, vaig fer-ne la Infotaula a base de Copiar y Pegar. Bé, ara, i mercès a la teva paciència, sé com es fa un Item, i he pensat de fer aquestes quatre Infotaules "comme il faut". En la primera, no hi ha hagut problemes. Però, què ha passat en la segona: doncs que s'ha repetit la Infotaula de la primera !!!!!!! Les dades de l'Item de la segona són: VIQUIDATA l'espoli Barnes (Q71174978); fundació Barnes; àlies variant de l'original ; i segurament si provo de fer les altres dues Infotaules, passarà el mateix. jvallmitjajvallmitja (disc.)

@Amadalvarez: Hola, Amadalvarez, una altra cosa, vaig enviar aques E-Mail: A la Atención de PILAR Apreciados Sres. de la Colección Masaveu: Estamos realizando para la Viquipedia (de momento en catalán, cuando la tengamos completa la pasaremos al español) una relación de todas las versiones de "EL EXPOLIO" de "EL GRECO". En su colección , tienen Vdes. dos de estas versiones, una apaisada de medio cuerpo, y la otra vertical de cuerpo entero. Para que en la Wiquipedia haya una información fehaciente de todas las versiones de "El Expolio" de El Greco, necesitaríamos saber las medidas y la procedencia de estas dos versiones. Pueden Vdes consultar: https://ca.wikipedia.org/wiki/L%27Espoli,_versions_de_mig_cos https://ca.wikipedia.org/wiki/L%27Espoli,_versions_tipus_Jorge_Manuel https://ca.wikipedia.org/wiki/L%27Espoli_-_versions_sobre_taula_(El_Greco) Atentamente I la respostaText en cursiva: Estimado Sr. Acusamos recibo de su solicitud, y le agradecemos el interés mostrado en nuestros fondos. Su solicitud será presentada en la próxima reunión de la Comisión de Arte. Nos pondremos en contacto con Ud. lo antes posible. Gracias Un cordial saludo Pilar Hernández COLECCION MASAVEU - SECRETARÍA

T: +34 91 576 47 37  

FUNDACIÓN Mª CRISTINA MASAVEU PETERSON SEDE SOCIAL: Alcalá Galiano 6 · 28010 · Madrid jvallmitjajvallmitja (disc.)

Articles amb varies infotaules[modifica]

Responc aquí la teva pregunta del punt anterior.

1) No cal que escriguis paràmetres manuals a les infotaules quan ja estan recollits a WD.

2) La infotaula fa cas, primer, als paràmetres manuals i, després, agafa el que hi hagi a WD.

3) Els paràmetres que no es posen, com la imatge, els agafa sempre de WD.

4) I perquè surt repetit ?. Perquè les dades que agafa són les del WD de l'article (el que apunta "element a Wikidata", al menú de l'esquerra).

5) Quan tenim més d'una infotaula, cal que li diguem de forma explícita de quin item de WD ha d'agafar la informació. Això és fa amb el paràmetre manual |item= amb el codi Q que correspongui.

6) Si vols veure tots els codis dels espolis que tenim ara, pots mirar L'Espoli_(Catedral_de_Toledo)#Taula_resum, a l'article de l'obra principal. Si queden dubtes o no funciona, ja saps. amador (disc.) 11:12, 17 oct 2019 (CEST)[respon]

@Amadalvarez:Hola Amadalvarez: Doncs no ho entenc. No sé què vol dir WD 2); WD. 3); WD. 4; Són conceptes que no sé de què van ni ón trobar-los. Seria bo que m'expliquessis el sistema pas-a-pas, com vaig aprendre, amb paciència, a fer un Item. Em sap greu fer-me pesat, però ara últimament m'espavilava força bé. jvallmitjajvallmitja (disc.)

@Jvallmitja: Què tal ara ?amador (disc.) 17:20, 17 oct 2019 (CEST)[respon]

@Amadalvarez: Bé...... Les Infotaules tres i quatre surten bé, però la primera i la segona Infotaules surten repetides. Primer sortien repetides amb les dades del Museu del Prado (que és el correspon a la primera versió) i he pensat: no passa res, doncs modifico les dades de la segona Infotaula (que és la versió Fundació Barnes) i ja està solucionat. Doncs no senyor !!, seguidament les dades de la primera Infotaula han variat i s'ha fet bessones de les de la segona. !!!!! Misteris informàtics. jvallmitjajvallmitja (disc.)

Doncs devien sortir bé de casualitat. No li has posat el paràmetre item a cap d'elles. Mira aquí el que he fet. Espero haver-ho deixat bé. amador (disc.) 20:55, 17 oct 2019 (CEST)[respon]
@Amadalvarez: Ostres,, Amadalvarez, no savia aixó, i de fet no ho entenc gaire, ho trovo embolicat. Moltes mercès per tot !!!!! Tinc moltes ganes de veure't el dia 9/11 a Bigues i Riells per expressar-te el meu agraïment. jvallmitjajvallmitja (disc.)
@Amadalvarez: Hola, Amadalvarez: he editat les tres obres d'El Greco que van sobreviure a la destrucció del seu segon Retaule. Són https://ca.wikipedia.org/wiki/La_coronaci%C3%B3_de_la_Verge_(Retaule_de_Talavera), https://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Andreu_(Retaule_de_Talavera) , i https://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Pere_(Retaule_de_Talavera). Una estàtua, obra també d'El Greco, que estava a aquest Retaule, va ser cremada. Però penso que aquestes obres no tindrien gaire sentit sense una bona descripció del seu context, i per això he fet la Viquidata i he editat la pàgina de Viquipèdia del Retaule destruït, incloïnt-li els pertinents enllaços a les tres obres supervivents. És "https://ca.wikipedia.org/wiki/Retaule_de_Talavera_la_Vieja". No hi ha cap fotografia d'aquest retaule, i per tant, no la he pogut posar a l'Infotaula. Per favor, dóna una ullada a la Infotaula d'aquesta pàgina del Retaule, perquè donada la seva complexitat, segur que ha fet alguna "metedura de pata", perquè on hom esmenta Material i hi poso Fusta, hi surt una queixa. També seria bo que sortís la possibilitat d'editar Fusta estofada o tractament: estofat, perquè els Retaules es feien amb aquest tractament. jvallmitjajvallmitja (disc.)
@Amadalvarez: Una altra cosa, Amadalvarez: he vist que a Wikidata hi ha una referència de Paul Guinard(Q19754064),un especialista en El Greco i en Zurbaràn. Però no hi ha la pàgina de Wikipedia en cap idioma !!! No sé, he pensat en fer-la jo, aprofitant que ja hi ha les dades a Wikidata. Suposo que si a Editar hom posa "ca", no hi harà cap problema. jvallmitjajvallmitja (disc.)
Bravo !. Estàs millorant molt. T'he fet uns retocs, mira com queden ara. Bàsicament: a títol s'ha de posar (si cal) el títol original de l'obra, no allò que vulguis que aparegui a la segona línia de la infotaula, això és fer trampa. les obres que formen (o formaven) part del retaule es posen amb la Part de (P361). Quan un retaule està desmuntat i es conserven totes o part de les obres, es poden indicar a Format per (P527) i així te les mostrarà dins el retaule. Per últim, l'estat no es posa a la P31, sinó a la Estat de conservació (P5816) que és específica per això. En resum, un notable. El tema del Guinard: comença'l si vols, i tant!. Però has de començar creant-lo a VP i després l podràs enllaçar. Ja que per afegir un article a la llista de WD, primer ha d'existir. Ànim, ! amador (disc.) 16:42, 22 oct 2019 (CEST)[respon]

@Amadalvarez: Hola, Amadalvarez: he publicat https://ca.wikipedia.org/wiki/Retaule_de_San_Bernardino, i em trobo amb un problema. Volia intercalar dues imatges dins el text, i no ho he sabut fer, amb la qual cosa m'ha quedat un article allargassat i lleig. La idea era posar el quadre quan encara no l'havien montat en el retaule entre Temàtica del quadre i Anàlisi del quadre, i la Portalada del Col·legi, entre El Retaule de San Bernardino i Estructura del retaule, però no ho he sabut fer. Tè sol·lució la cosa ???? És una pena perquè l'article trobo que és molt interessant, en altres idiomes, hom parla del quadre, però ningú parla del Retaule. jvallmitjajvallmitja (disc.)

Res més fàcil. Quan poses una imatge i no li dius si ho vols a dreta o esquerra, ho posa a la dreta per defecte. Ves a "modifica", marca la imatge i li cliques "modifica" (al requadre específic de la imatge); hi ha una subpestanya que diu "avançat", cliques allà i et demanarà la posició. Cliques esquerra, guardes els canvis i ja l'has de veure on volies. Si, un cop la tinguis a l'esquerra, la vols més amunt o avall, simplement la agafes amb el cursor i l'arrossegues amunt o avall. Ja em diràs. amador (disc.) 07:12, 30 oct 2019 (CET)[respon]

@Amadalvarez: Hola, Amadalvarez: Moltes mercès, ha quedat molt bé. Efectivament, en altres idiomes, hi ha pàgines sobre aquesta pintura, però faltava una pàgina sobre el RETAULE, i que a més, evidentment, tingués la imatge pertinent del LLENÇ. I posats a fer, de la PORTALADA, que hi ha qui el disseny l'atribueix a El Greco. jvallmitja (disc.)

Taller VP[modifica]

Ignasi, aquí ho tens: Viquipèdia:Portal/Agenda#Novembre. Si vols portar algú altre que estigui interessat, ja saps que serà benvingut. amador (disc.) 20:29, 31 oct 2019 (CET)[respon]

@Amadalvarez: Hola, Amadalvarez: seria bo que a la Viquidata, a la Declaració P186, i a la Propietat Q287 (fusta), hom hi pogués posar "Estofat", o sigui https://ca.wikipedia.org/wiki/Estofat_(art), que és un tractament de la fusta propi dels Retaules, diferent del Daurat, perquè alguns Retaules d'El Greco tenien aquest tractament. Bé, si no passa res, fins el dissabte !! jvallmitjajvallmitja (disc.)

Ho pots fer servir quan vulguis, perquè ja existeix: Estofat (Q2063558). amador (disc.) 22:41, 5 nov 2019 (CET)[respon]

@Amadalvarez: Hola, Amadalvarez: Bueno....A la fi he rebut la contestació de la Fundació Cristina Masaveu Peterson, que és la que segueix: Conservación | Fundación Cristina Masaveu <conservacion@fmcmp.com>

16:10 (hace 6 horas);para mí, Colección 

Tras haber recibido el formulario de solicitud cumplimentado y firmado, le enviamos la información disponible que tenemos sobre la procedencia de las dos obras del Greco de la Colección Masaveu por las que se interesaba: •En relación a las medidas y procedencia del Expolio de El Greco de medio cuerpo EL GRECO Y FRANCISCO PREVOSTE, El Expolio. Óleo sobre lienzo, 140 x 165 cm. Colección Masaveu Procedencia: Marratxi (Mallorca), Tomás de Verí, marqués de Cenía (siglo XIX); Florencio Miliqua (1940); Bilbao, Isidoro Bercincua (1940); Bilbao, colección Declaux Aróstegui; Madrid, Rafael Romero (1963); Madrid, Edmund Peel & Asociados, subasta de 30 de octubre de 1990, lote 11. Así figura recogido, por si quisiera usted introducir la cita o ampliar la información, en la ficha de la obra realizada por Leticia Ruiz Gómez y recogida en el catálogo Colección Masaveu. Grandes Mestres da Pintura Espanhola. Greco, Zurbarán, Goya, Sorolla, (página 52) con motivo de la exposición que se celebró en el Museu Nacional de Arte Antiga de Lisboa entre el 21 de noviembre de 2015 y el 3 de abril de 2016

•En relación a las medidas y procedencia del Expolio de El Greco  de cuerpo entero

EL GRECO, El Expolio. Óleo sobre tabla, 56,6 x 32 cm. Colección Masaveu Procedencia: Valladolid, Juan Alonso de Pimentel y Ponce de León, VIII conde de Luna y X conde duque de Benavente (1653); Madrid, María Cristina de Borbón, Roma, príncipe del Drago (hacia 1904); Florencia, conde Contini Bonacossi (después de 1920); Nueva York, Stanley Moss; Londres, Christie’s, subasta Spanish Art II, 29 de mayo de 1992, lote 309. Así figura recogido, por si quisiera usted introducir la cita o ampliar la información, en la ficha de la obra realizada por Ángel Aterido y recogida en el catálogo Colección Masaveu. Del Románico a la Ilustración. Imagen y materia, editado por la Fundación María Cristina Masaveu Peterson en 2013 (página 88) con motivo de la exposición que se celebró en CentroCentro entre el 29-11-2013 y el 25-5-2014 Esperamos que esta información le resulte de interés y haber solucionado todas sus dudas. Reciba un cordial saludo, jvallmitjajvallmitja (disc.)

Doncs, ja saps. A entrar-lo a WD !!. Fins dissabte, amador (disc.) 22:28, 7 nov 2019 (CET)[respon]

@Amadalvarez: Hola, Amadalvarez: Això de posar imatges no és gaire fàcil !! A la meva darrera publicació, que és: https://ca.wikipedia.org/wiki/Retaules_de_Santo_Domingo_el_Antiguo, no hi ha forma d'eliminar una imatge. No hi havia forma de traslladar-la al seu lloc adient, si no era a base Copiar i pegar. Com que sortia repetida, la imatge repetida, com que no la podia eliminar, l'unic que he pogut fer és deixar-la minimitzada, però aixó no és el que hauria de ser. Està al final del paragraf " Retaules laterals" i abans del començament del paràgraf " Retaule per al panteó familiar". jvallmitjajvallmitja (disc.)

Amb l'editor visual només cal "punxar i arrossegar" la foto al lloc que vols. Cal una mica de pràctica i molta paciència. La foto repetida ja està esborrada. --amador (disc.) 10:01, 15 nov 2019 (CET)[respon]

@Amadalvarez: Hola, Amadalvarez: Voldria fer una nova publicació titulada Sant Martí i el pobre (versions del taller). N'hi ha cinc, segons Wethey, però dues són il·localitzables. De les tres localitzables, una d'elles he pujat la imatge a la Wikimedia Commons, les altres dues ja hi eren. Ja he fet els Items de les tres, que són: Q75118335 ; Q75131254 ; Q75162691; Però ara no recordo com es fa per editar una pàgina amb vàries Infotaules, en aquest cas amb tres.jvallmitjajvallmitja (disc.)

Quan facis l'article l'hauràs de vincular a alguna de les tres, la que sigui més autèntica o la més antiga o la més bona o la que vulguis. Si totes són versions del taller no és massa important la que triïs. Doncs, quan posis {{infotaula obra artística}} al començament de l'article, mostrarà l'item vinculat a l'article. Per mostrar les altres dues, has d'escriure {{infotaula obra artística|item=Qnnnnnn}} amb el codi que correspongui. Apa, que vagi bé.amador (disc.) 14:48, 18 nov 2019 (CET)[respon]
@Amadalvarez: Hola Amadfalvarez: Doncs no em funciona.

Bé, al posar la primera Infotaula no hi ha problema. Veure: https://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Mart%C3%AD_i_el_pobre_(Versions_del_taller), però a l'intentar posar les altres dues, o bé es repeteix la pimera, o bé surt

Infotaula d'obra artísticaJvallmitja

Modifica el valor a Wikidata
Tipuspintura Modifica el valor a Wikidata
Creadorvalor desconegut, taller de El Greco (anònim);
taller de El Greco Modifica el valor a Wikidata
Creació1597 ↔ 1605
Gènereart sacre Modifica el valor a Wikidata
Movimentmanierisme Modifica el valor a Wikidata
Materialpintura a l'oli
llenç (suport pictòric) Modifica el valor a Wikidata
Mida110 (alçària) × 63 (amplada) cm
Propietat deCharles Deering
Marion Deering McCormick Modifica el valor a Wikidata
Col·leccióInstitut d'Art de Chicago (Chicago) Modifica el valor a Wikidata
Història
DataHistorial d'exposicions
2016-2016The Golden Century: The Age of Velázquez (en) Tradueix, Gemäldegalerie Modifica el valor a Wikidata
Catalogació
Número d'inventari1949.1093 Modifica el valor a Wikidata
Catàleg

, o la de l'altra Item, en un racó, sense que surti la Infotaula. jvallmitajvallmitja (disc.)

@Amadalvarez: Hola Amadalvarez: Mercès per la teva ajuda. No sé perquè surtia la imatge aquí a Discusió i no a la pàgina de Viquipedia, https://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Mart%C3%AD_i_el_pobre_(Versions_del_taller). Però ara caldria afegia la imatge de l'Item Q75162691, que tampoc hi ha manera de que pugui afegir la imatge. No sé com ho has fet, i perquè surt aquí a Discussió quan hom passa a l'edició visual. jvallmitjajvallmitja (disc.)
Ja ho tens. Li hauries de posar a WD de quina col·lecció és cadascú, perquè no surt a la infotaula i no sé sap quin és quin. amador (disc.) 23:09, 19 nov 2019 (CET)[respon]

Circuit[modifica]

@Amadalvarez: Hola Amadalvarez: aquesta vegada no t'escric referint-me a res d'El Greco, sinó referit al https://ca.wikipedia.org/wiki/Circuit_de_Barcelona-Catalunya. A aquesta pàgina, hi havia fet unes publicacions totalment fonamentades per les pertinents referències, que´eren d'una solvència irreprotxable. A un Viquipedista anomenat Marraco es veu que no li han agradat, i ho ha borrat, sense avisar-me. La veritat és que em sento molt ofès, perquè penso no havia publicat res que no fos veritat, i que tot estava fonamentat, fins i tot per fons de la pròpia Generalitat. jvallmitjajvallmitja (disc.)
Ja he afegit els meus comentaris i he revertit el canvi. Mira't la discussió, fixa't en els motius que donava en Marraco i pensa que tens a dir en contra del seu punt de vista. Observa que ell no discrepa de la referències, sinó de la importància. amador (disc.) 12:13, 21 nov 2019 (CET)[respon]


@Amadalvarez:Hola Amadalvarez: Mercès pel que és referent al Circuit de Barcelona-Catalunya. Ara tinc un problema amb un article que estic fent sobre un tema que considero molt important i sobre el qual, curiosament, hi ha poquíssima informació ben feta a Internet: https://ca.wikipedia.org/wiki/Retaules_de_l%27Hospital_de_la_Caridad_(Illescas) . A l'edició de https://ca.wikipedia.org/wiki/L%27Espoli_de_Crist em vas ensenyar una forma elegant de mostrar les cites bíbliques en forma de superíndex, que quedava molt bé, pero ja no recordo com es feia. Això em seria molt útil, perquè aquesta publicació m'està costant molt. jvallmitjajvallmitja (disc.)

De res. Prova de mirar directament a L'Espoli_de_Crist com està fet. Vas a l'article, cliques modifica, busques la cita, la cliques i mires quina és la seva composició. Veuràs que és una plantilla. Doncs, ves a l'article nou i prova de posar-li el mateix. Quan surtis de l'article de l'Espoli, NO GUARDIS, per si de cas has canviat alguna cosa accidentalment. Recorda que com més s'aprèn és mirant com ho hem fet abans. Salut !amador (disc.) 14:46, 23 nov 2019 (CET)[respon]

@Amadalvarez:Hola, Amadalvarez: Com ha anat la reunió de Viquipedistes a Cervera ??. Espero que superbé !!. Ara tinc un problema, com tantes vegades, i és que voldria millorar l'article https://ca.wikipedia.org/wiki/Retaules_de_l%27Hospital_de_la_Caridad_(Illescas). Per això caldria eliminar la imatge que hi ha a la meitat del Paràgraf Introducció , perquè n'he trobat una d'equivalent, que és més petita, però molt més didàctica. La que hi vaig posar, me n'he adonat que la major part de la imatge és supèrflua, vaig ser inconscient, i en canvi la que ara hi vull posar és molt més explicativa. jvallmitjajvallmitja (disc.)

Doncs, ben fàcil. Quan estiguis "modificant", marques la foto clicant un cop amb el ratolí i a continuació, piques la tecla "suprimir". amador (disc.) 19:55, 2 des 2019 (CET)[respon]

Tornem al Greco[modifica]

@Amadalvarez:Hola, Amadalvarez: Bé, ara sí que he trobat i publicat el Dibuix d'El Greco que mancava, de manera que els Dibuixos d'El Greco "están todos los que son y son todos los que estan". Però he vist que en la Categoria Dibuixos hi ha una Subcategoria Dibuixos de Leonardo da Vinci. Òbviament, els dibuixos d'El Greco no són tan bons ni tenen tan predicament com els del geni italià, però també mereixen una consideració, i penso que caldria fer-los-hi una Subcategoria, i jo no sé com fer-ho. Són: https://ca.wikipedia.org/wiki/Dibuix_d%27%22El_D%C3%ADa%22; https://ca.wikipedia.org/wiki/Dibuix_de_l%27Oraci%C3%B3_a_l%27hort ; https://ca.wikipedia.org/wiki/Dibuix_de_Sant_Joan_Baptista ; https://ca.wikipedia.org/wiki/Dibuix_de_sant_Joan_Evangelista ; https://ca.wikipedia.org/wiki/Dibuix_de_Sant_Joan_Evangelista_(Biblioteca_Nacional) ; https://ca.wikipedia.org/wiki/Dibuix_de_Sant_Joan_Evangelista_i_un_%C3%A0ngel ; https://ca.wikipedia.org/wiki/Dibuix_del_Baptisme_de_Crist ; jvallmitjajvallmitja (disc.)

Ja ho tens, --amador (disc.) 11:36, 13 des 2019 (CET)[respon]

@Amadalvarez: Hola, Amadalvarez: en primer lloc, els millors desitjos per aquestes Festes de Nadal i per el Proper Any Nou-2020, de part d'aquest deixeble agraït, vers al seu mestre en els secretillos de la Viquipedia. I en segon lloc, preguntar si es podria vincular aquella tabla de colorines que vas fer sobre les versions de L'Espoli del Greco, amb les pàgines pertinents, sobretot amb la principal, que és: https://ca.wikipedia.org/wiki/L%27Espoli_(Catedral_de_Toledo). jvallmitjajvallmitja (disc.)

Cap problema, però caldrà que l'actualitzis (Usuari:Amadalvarez/llistagreco) amb els noms dels articles enllaçats i afegint les Qs que manquen. En tot cas, pensa que a l'article principal ja hi ha una taula resum de les versions. Mira a veure si, d'una altra forma, no està ja inclòs en aquesta.amador (disc.) 07:48, 23 des 2019 (CET)[respon]

@Amadalvarez: Hola Amadalvarez: tinc un problema, com sempre; resulta que en la meva nova publicació https://ca.wikipedia.org/wiki/Oraci%C3%B3_a_l%27hort_(El_Greco,_versions_del_taller), no hi ha forma de que hi pugui afegir la Viquidata (Infotaula) que he fet: oració Hort El Greco (Q79853941) . No sé que faig malament. jvallmitjajvallmitja (disc.)

és clar, perquè ja està assignat a un altra item de WD. M'has de dir quina és la bona: la que has fet tu d:Q79853941 o la que ja existia, d:Q72544618 i llavors et diré que cal fer. amador (disc.) 21:58, 26 des 2019 (CET)[respon]

@Amadalvarez: Hola, Amadalvarez: la que vaig fer jo és la d:Q79853941, però voldria posar-la sota de la que ja existia, la d:Q72544618 (que és un Item que no tenia cap article ni a la Viquipedia, ni a la Wikipedia, ni en polonès, ni en cap idioma), a fi i efecte que dins el mateix article hi hagi dues Infotaules, i en català tindríem completíssim tot el corpus pictòric de L'oració a l'hort d'El Greco, cosa que no hi ha en cap més idioma a l'Internet.jvallmitjajvallmitja (disc.)

Veig que no has mirat com ho hem fer en altres casos, oi ?. Ay, ay quin alumne que tinc. T'ho faig jo com a regal de Nadal, però això no hauria de ser una novetat per tu, perquè ho hem fet a diversos articles. Apa, ja ho tens. Bones festes, company !. --amador (disc.) 06:35, 27 des 2019 (CET)[respon]

Text en negText en negretareta

Usuari autopatrullat[modifica]

Apreciat company/a, via una petició prèvia heu estat marcat com a usuari autopatrullat. Pau Cabot · Discussió 14:04, 30 des 2019 (CET)[respon]

Felicitacions, és un reconeixement de confiança en les teves edicions. amador (disc.) 19:20, 31 des 2019 (CET)[respon]

@Amadalvarez:Hola Amadalvarez: Abans que res: Bon Any 2020!!! En quant a això d'esdevenir autopatrullat, doncs no sé que dir. Jo em puc equivocar, i de fet de vegades m'equivoco, i si algú se n'adona, doncs va molt bé que ho arregli. Altra cosa és quan em van borrar "sin ton ni son" en el cas del Circuit de Catalunya, però això és un altre tema. Preferiria que algú donés una ullada a les meves publicacions (que tampoc són tan nombroses, ni tan extenses, i a més gairebé sempre es limiten a un sol tema)encara que només fossin robotsd'aquests gramaticals i d'estil. jvallmitjajvallmitj

No és el que sembla. Ser autopatrullat no vol dir que no t'equivoquis, ni que ningú vigilarà les teves edicions. Vol dir que no has manifestat fes edicions errònies intencionalment. Això fa que els patrulladors no revisin el 100% de les teves edicions, especialment si no són en articles conflictius. Bona any ! amador (disc.) 19:39, 5 gen 2020 (CET)[respon]

Varies infotaules en un article[modifica]

@Amadalvarez: Hola, AmadText en cursivaalvarez: Auxili !!! Quan es tracta de posar vàries Infotaules a un mateix Article, no m'en surto. M'ho hauries d'explicar pas a pas, com a un nen de cinc anys. Concretament a la meva darrera publicació, que és: https://ca.wikipedia.org/wiki/L%27Anunciaci%C3%B3_(versions_del_llen%C3%A7_de_Toledo,Ohio), caldria afegir, al lloc pertinent les tres Wikidates que jo he fet: https://www.wikidata.org/wiki/Q83743346 ; https://www.wikidata.org/wiki/Q83891689; i https://www.wikidata.org/wiki/Q84027760. Però no me'n surto. Provo d'anar-les afegint, però sempre es va reperint la primera que he posat. Explca'm el sistema però pas a pas, perquè no m'hi aclareixo. jvallmitjajvallmitja (disc.)

ː@Amadalvarez:Hola, Amadalvarez: Auxili !!! Continuo l'anterior missatge. Auxili, no me'n surto ni a tiros. Poso el que em dius però el màxim que aconsegueixo és que es vagi repetint la primera Infotaula, o bé que surti escrit per exemple

Infotaula d'obra artísticaJvallmitja

Modifica el valor a Wikidata
Tipuspintura Modifica el valor a Wikidata
CreadorEl Greco Modifica el valor a Wikidata
Creació1590 ↔ 1603
Gènereart sacre Modifica el valor a Wikidata
Movimentmanierisme Modifica el valor a Wikidata
Materialpintura a l'oli
llenç (suport pictòric) Modifica el valor a Wikidata
Basat enAnunciación Toledo Ohio Modifica el valor a Wikidata
Mida109,1 (alçària) × 80,2 (amplada) cm
Propietat deAlejandro Pidal y Mon Modifica el valor a Wikidata
Col·leccióMuseu d'Art Ohara (Kurashiki) Modifica el valor a Wikidata
Catalogació
Número d'inventarioharamus001 Modifica el valor a Wikidata
Catàleg

, sense que això impliqui una nova infotaula. No sé què faig malament. Per favor, explica´m-ho pas a pas, com si fos un nen tontet i de quatre anys. Diràs que ja ho hem fet altres vegades, però és que no me'n recordo bé, i és desesprerant. (disc.)

ː@Amadalvarez:Hola, Amadalvarezː Vivir para verː ara resulta que la Infotaula que no li dóna la gana de sortir a l'article, sí que surt aquí a la discusió ǃǃǃǃ

No entenc res ǃǃǃǃǃ jvallmitjajvallmitja (disc.)

A veure, no desesperis. És més important entendre com es fan les coses i perquè es fan així, enlloc de que ho expliqui una i una altra vegada, perquè ho fas perquè t'ho dic, però si no ho entens, la propera vegada se t'ha oblidat. Estigues atent:
  • un article està associat a UN item de Wikidata. Només a un.
  • quan posem una infotaula dins un article agafa la informació de l'item WD que està associat a l'article.
  • per això quan poses varies infotaules dins un article sempre ensenya el mateix contingut.

Fins aquí anem bé ?. Segueixo,

  • per aconseguir que una infotaula agafi la informació d'un altre item WD, li hem d'indicar d'on. Com ?
  • quan cridem la infotaula li hem d'afegir el paràmetre item=Qnnnnnnn amb el codi d'item de les dades que vols mostrar. Això que has intentat i no t'ha funciona (després t'ho explico)

Anem a provar-ho:

  • he triplicado la infotaula dins l'article i l'he posat més o menys on toca.
  • ara has d'editar-lo amb "Modifica".
  • Ves a una de les infotaules que hagis d'afegir el paràmetre (la primera i la tercera, crec) i la marques.
  • T'apareixerà un botó que diu "modifica". Anem bé, perquè la volem modificar per afegir-li un paràmetre, oi?
  • Prem-lo. S'obre una finestra i has de clicar a "Afegeix més informació"
  • llavors dirà "nom del camp", que creus que has d'escriure ?..... "item", òbviament. Fes-ho !!
  • Ohhh !. Ara et diu "item: camp desconegut". No t'espantis, ho diu perquè no li hem explicat que existeix, però la infotaula si que ho sap.
  • per tant, clica sobre el missatge de "camp desconegut". Llavors tornaràs a tenir una finestra on demana que li entris el valor d'item, perquè encara que no el conegui, et fa cas i accepta que li donis.
  • Doncs, ara és quan li poses la Qnnnn que correspongui i prems el botó de dalt que diu "Aplica canvis".
  • si tot ha anat bé, has de veure els continguts canviats amb els que corresponguin a la "Q" que li hagis donat.

Doncs ara ves a per l'altra i repeteixes l'operació.

Per cert, ja sé perquè no et feia cas del {{infotaula obra artística|item=Q83743346}}. Per escriure d'aquesta forma -que és correcte- has d'estar en modo "modifica el codi" i suposo que ho vas escriure treballant en modo "modifica", que és la forma més habitual i fàcil. No pateixis. Un altre dia serà. amador (disc.) 20:04, 2 feb 2020 (CET)[respon]

@Amadalvarez: Hola Amadalvarez: Eurekaaaaaaa !!!! Ara si que ho he entès, i ara si que ha anat bé !!!!! Mercès per la teva paciència. És que ja saps, El Greco tenia que treballar molt per guanyar-se la vida, i feia vàries còpies de les seves obres més importants, i la gràcia és esmentar les més notables, cosa que no fan ni a la Wikipedia espanyola ni a l'anglesa, o ho fan malament. (a la Wikipedia polonesa sí que sovint ho fan, hi ha molts articles, curiosament) Repeteixo, mercès per tot. jvallmitjajvallmitja (disc.)

@Jvallmitja: De res. Pensa que vas aprendre a fer la part més difícil que és crear items nous de WD. Els dubtes d'ara són pecata minuta. Salut ! amador (disc.) 05:23, 5 feb 2020 (CET)[respon]

Canvi d'usuari.[modifica]

@Ivallmitja, Jvallmitja: No entenc el que m'expliques de l'usuari antic que dius que algú l'ha manipulat i no pots editar amb ell. Jo el veig normal. No serà que has oblidat el password ? --amador (disc.) 21:25, 19 març 2020 (CET)[respon]
@Amadalvarez:amador Hola Amadalvarez: Vaig provar de publicar a la Wikipedia Alemanya (amb l'ajuda d'un amic meu que domina l'alemany molt més que jo) però hi ha paraules tècniques que només saben els Wikipedistes, i penso que la publicació va fracassar. Suposo que aquest és el motiu pel qual el meu compte d'usuari va estar inactiu provisionalment. Altra explicació, jo no li trobo. Buenooooo.... Ara torna a estar actiu i puc tornar a publicar Gott sei Dank, perquè tinc nous projectes, apart d'El Greco. Jvallmitjajvallmitja (disc.) 15:21, 20 març 2020 (CET)[respon]

@Amadalvarez: Hola, Amadalvarez: Bé, a la fi he pogut enllaçar https://ca.wikipedia.org/wiki/Retaule_de_donya_María_de_Aragón amb les pàgines dels altres tres idiomes, i em sembla que ha estat mercès a l'ajuda d'una persona que sap tots els "truquillos" de la Viquipedia. Mercès per tot !! jvallmitjajvallmitja (disc.) 19:55, 20 març 2020 (CET)[respon]

Me n'alegro. amador (disc.) 20:00, 20 març 2020 (CET)[respon]

PINTORS ESTATUNIDENCS DEL SEGLE XIX[modifica]

@Amadalvarez:amador (disc.) Hola, Amadalvarez: Sense abandonar El Greco, voldria encetar un nou tema, que és L'Escola del Riu Hudson, el moviment pictòric que va iniciar la gran tradició pictòrica als USA. Això suposarà obrir una Subcategoria a https://ca.wikipedia.org/wiki/Categoria:Pintors_estatunidencs, anomenada "Pintors estatunidencs del segle XIX" i dins aquesta subcategoria, potser una altra sub-subcategoria anomenada "Escola del Riu Hudson", ??? això ja no ho sé.

De moment, la meva intenció és anar publicant les pàgines que manquen sobre les biografies dels pintors d'aquesta escola i posar-les a https://ca.wikipedia.org/wiki/Categoria:Pintors_estatunidencs, però això implica fer les pertinents Infotaules, i jo només n'he fet d'obra artística. Com es fa per exemple la que hi ha a https://es.wikipedia.org/wiki/Albert_Bierstadt Jvallmitjajvallmitja (disc.) 11:12, 21 març 2020 (CET)[respon]

Ignasi: A les biografies li correspon {{infotaula persona}}.amador (disc.) 09:10, 23 març 2020 (CET)[respon]

PINTORS ESTATUNIDENCS DEL SEGLE XIX[modifica]

@Amadalvarez:amador (disc.) Hola, Amadalvarez: a la pàgina on hi ha la llista de https://ca.wikipedia.org/wiki/Categoria:Pintors_estatunidencs hi compto tretze pintors l'obra dels quals majoritàriament pertany al segle XIX. Si sabés com es fa la Subcategoria "Pintors Estatunidencs del segle XIX", la faria i els hi posaria, però no sé fer-ho. La cosa més lamentable és que de L'escola del Riu Hudson, (que en la Wikipedia española està bastant ben treballada) només hi ha dos pintors en català !!!! Done'm instriccions per favor. Jvallmitjajvallmitja (disc.) 19:50, 22 març 2020 (CET)[respon]

@Amadalvarez:amador (disc.) Hola Amadalvarez: a https://ca.wikipedia.org/wiki/Categoria:Pintors_estatunidencs també hi ha una pintora i un pintor del sege XVIII, que són els qui realment van iniciar la tradició pictòrica al USA. Jvallmitjajvallmitja (disc.) 19:54, 22 març 2020 (CET)[respon]
Ignasi. La regla per a crear categories és clara: Ha de contenir com a mínim 5 articles. Si els tens, pots crear-la. Si no els tens, vas posant els articles en la categoria superior, "Pintors_estatunidencs", fins que tinguis massa crítica per obrir una subcategoria. --amador (disc.) 09:07, 23 març 2020 (CET)[respon]

@Amadalvarez:amador (disc.) Hola, Amadalvarez: Doncs ja sé el que faré (amb la teva ajuda!!!!): hi ha publicats en català deu pintors del segle XIX, però en molts casos la seva obra entra en el segle XX o sigui que la Categoria seria molt ambigua. Per contra, de Pintors de l'Escola del Riu Hudson (que són indiscutiblement del segle XIX) només n'hi ha publicats dos articles (cosa que és una vergonya !!!) En publicaré de moment tres més, i aleshores serà el moment d'obrir la Categoria Pintors EstatUnidencs de l'Escola del Riu Hudson Ara això sí: com que no tin ni idea de com es fa, caldrà la teva ajuda. Jvallmitjajvallmitja (disc.) 11:25, 23 març 2020 (CET)[respon]

Ja m'avisaràs. amador (disc.) 11:32, 23 març 2020 (CET)[respon]

Escola d'El Riu Hudson[modifica]

@Amadalvarez:amador (disc.) Bé, ja he fet la "massa crítica" i hi ha dintre https://ca.wikipedia.org/wiki/Categoria:Pintors_estatunidencs cinc que pertanyen a l'Escola del Riu Hudson. Són els segUents:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Albert_Bierstadt  ; https://ca.wikipedia.org/wiki/Thomas_Cole; https://ca.wikipedia.org/wiki/Frederic_Edwin_Church; https://ca.wikipedia.org/wiki/Jasper_Francis_Cropsey  ; https://ca.wikipedia.org/wiki/Thomas_Moran Ara el que falta és fer la subcategoria "Escola del Riu Hudson" dins l'esmentada Categoria, cosa que jo no sé fer. Moltes mercès per tot els teus ensenyaments, Jvallmitjajvallmitja (disc.) 10:35, 26 març 2020 (CET) @Amadalvarez:amador (disc.) Hola, Amadalvarez: me n'havia descuidat un, perdó. És: https://ca.wikipedia.org/wiki/George_Inness. jvallmitjajvallmitja (disc.) 10:50, 26 març 2020 (CET)[respon]

Escola del Riu Hudson[modifica]

@Amadalvarez:amador (disc.) Hola, Amadalvarez: Bé, ara amb els sis articles que he esmentat a la comunicació anterior, ja hi ha la massa crítica per a fer la subcategoria Escola del Riu Hudson dins la categoria https://ca.wikipedia.org/wiki/Categoria:Pintors_estatunidencs. Perquè Jo no sé fer-ho.

Una vegada estigui feta, hi aniré afegint els pintors que hi manquen i, el que és més laboriós, les Infodates de vàries de llurs obres, que n'hi ha molt poques, ni tan sols en anglès no n'hi ha gaire. Però això em suposarà molt de temps i esforç. Jvallmitjajvallmitja (disc.) 17:52, 30 març 2020 (CEST) @Amadalvarez:amador (disc.)Hola, Amadalvarez: He reanomenat els sis articles, de manera que són de més bon trobar. Són: https://ca.wikipedia.org/wiki/Albert_Bierstadt_(Escola_del_Riu_Hudson)  ; https://ca.wikipedia.org/wiki/Frederic_Edwin_Church_(Escola_del_Riu_Hudson)  ; https://ca.wikipedia.org/wiki/George_Inness_(Escola_del_Riu_Hudson)  ; https://ca.wikipedia.org/wiki/Jasper_Francis_Cropsey_(Escola_del_Riu_Hudson)  ; https://ca.wikipedia.org/wiki/Thomas_Cole_(Escola_del_Riu_Hudson)  ; https://ca.wikipedia.org/wiki/Thomas_Moran_(Escola_del_Riu_Hudson) jvallmitjajvallmitja (disc.) 21:58, 31 març 2020 (CEST)[respon]

Mal fet. No hauries d'haver-los reanomenat. Posar una característica entre parèntesi darrera del nom, NOMÉS S'HA DE FER quan cal diferenciar entre dues persones que es diuen exactament igual. Cap dels casos té un homònim dins la VP. --amador (disc.) 10:16, 1 abr 2020 (CEST)[respon]

@Amadalvarez:amador (disc.) Hola Amadalvarez: Ostres !!!! De veritat que no ho savia. Fins ara m'havia limitat a El Greco (encara em queden unes vint-i-cinc obres importants, com hi ha a la Vikipedia Polonesa) però ara que vull entrar en aquest nou camp em trobo amb coses inesperades. Però, per favor: obre'm aquesta sub-categoria de l'Escola del Riu Hudson, perquè tinc bibliografia a casa i podria fer vàries Wikidates de pintura, que no n'hi ha gaire, ni tan sols en anglès. Jvallmitjajvallmitja (disc.) 11:33, 1 abr 2020 (CEST)[respon]

Ja ho tens Categoria:Pintors de l'Escola del Riu Hudson i els articles canviats de nom. Apalis ! amador (disc.) 10:25, 2 abr 2020 (CEST)[respon]

Frederic Edwin CHURCH !![modifica]

@Amadalvarez: Hola Amadalvarez: va ser un gran error treure la paraula CHURCH del títol d'aquest pintor a la pàgina https://ca.wikipedia.org/wiki/Frederic_Edwin, pensant que hom feia una desambiguació. Totes les altres Wikipedies conserven la paraula CHURCH, perquè és el Cognom d'aquest pintor, EDWIN no és un cognom, és un nom de pila, que ve de Sant https://ca.wikipedia.org/wiki/Edwin_de_Northúmbria. És com si a Jorge Luís Borges l'anomenessím Jorge Luís. Jvallmitjajvallmitja (disc.) 14:59, 4 abr 2020 (CEST)[respon]

Cap problema. Ves i el reanomenes tu mateix. Salut !--amador (disc.) 15:30, 4 abr 2020 (CEST)[respon]

@Amadalvarez:amador (disc.Hola, Amadalvarez: és que a mí no em deixa, em diu que l'adressa ja està ocupada, i que no ho puc fer. Jvallmitjajvallmitja (disc.) 15:36, 4 abr 2020 (CEST)[respon]

@Amadalvarez:amador (disc. Hola, Amadalvarez: feia dies que no et molestava, però és que ara tinc un problema important. No sé perquè, però tant a les publicacions noves que faig, com a les antigues que no ho havia fet prèviament, s'ha eliminat, a la part esquerra, la possiblilitat de fer enllaços amb Wikipèdies germanes d'altres idiomes, de pàgines equivalents. Per exemple, si volgués fer en espanyol la publicació de https://ca.wikipedia.org/wiki/Oració_a_l%27hort_(El_Greco,_Cuenca), clar que la podria fer, però no hi hauria l'eina per a enllaçar-la. Això amb una publicació antiga, però el mateix passa si faig una publicació nova. jvallmitjajvallmitja (disc.) 14:09, 19 maig 2020 (CEST)[respon]

Hola, com estàs?.
Efectivament, és un error general i l'han d'arreglar els yanquies. Et diré com solucionar-lo per un altre camí:
  • Partim de la base de que ja tens els dos articles creats: català i el castellà, per exemple.
  • Vas a l'ítem de WD des de l'article català. Vas a la zona on diu "Viquipèdia" i hi ha una llista dels altres projectes. Potser que et surti avall de tot o a la dreta, depenent de la mida de la teva pantalla.
  • Allà veuràs que hi diu "ca Oració......".
  • Cliques a "modifica" just a la línia anterior i, sota del "ca Oració..." tindràs una línia NOVA que diu "wiki".
  • li escrius "es" (espanyol) i apareix un nou espai que diu "pàgina". Allà li escrius el nom de l'article que existeixi a la WP espanyola i li dius "publicar", que està on abans deia "modifica".
  • si no has comés cap error, ja els tindràs enllaçats.
Apa ! amador (disc.) 16:06, 19 maig 2020 (CEST)[respon]

@Amadalvarez:amador (disc.Hola, Amadalvarez: Bueeenoo....Mercès per tot. Amb aquest sistema que m`has indicat, he aconseguit publicar i vincular algunes pàgines senzilles, prèviament publicades a la Viquipèdia catalana, doncs les he fet i vinculat a la Wikipedia en español. Si es tracta de publicacions senzilles, amb una única Infotaula, doncs va bé (després d'alguna prova infructuosa he agafat el truquillo que m'has ensenyat). Però quan El Greco feia diverses versions d'un mateix tema, i a mi m'agrada posar les dues, tres o quatre que hi ha disponibles a Wikimedia Commons (Fent-ne les pertinents Wikidata) Abans no hi havia problema per fer la vinculació, però ara aquest "truquillo" que m'has indicat es veu que ja no val. Bé, per aquestes pàgines amb més infotaules m'esperaré a que els Estatunidencs arreglin el que hagin d'arregalr. Jvallmitjajvallmitja (disc.) 18:41, 23 maig 2020 (CEST)[respon]

No sé si t'he entès bé. Quan tu ten un article que dins conté 4 infotaules, no es pot enllaçar a cap altre que no tingui la mateixa estructura. No és el mateix "Oració a l'hort" que "Versions d'Oració a l'hort". Són dos termes conceptualment diferents i si els enllaces faràs un mal favor als que vinguin darrere perquè veuran el teu article, saltaran al castellà o l'angles esperant veure una comparativa i es trobaran només amb un quadre. NO és un problema tècnic, és una üestió de lligar conceptes que són la mateixa cosa. amador (disc.) 20:14, 23 maig 2020 (CEST)[respon]

amador (disc.Hola, Amadalvarez: És que abans que sorgís aquest problema amb els "cerebros estatunidencs", SI que es podia. L'última edicició "multi-Infotaula" que vaig poder vincular en español va ser la corresponent a https://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Domènec_en_oració_(El_Greco,_Tipus-I_i_Tipus-II), però ara, per exemple amb https://ca.wikipedia.org/wiki/Les_llàgrimes_de_sant_Pere_(El_Greco,_obres_originals) i amb https://ca.wikipedia.org/wiki/Les_llàgrimes_de_sant_Pere_(El_Greco,_versions_del_taller) , m'he matat provant-ho, i no hi ha manera. Jvallmitjajvallmitja (disc.) 23:39, 23 maig 2020 (CEST)[respon]

Amic meu. Llegeix atentament el que t'he explicat abans i ho entendràs. No ho pots vincular ni podràs perquè són conceptes diferents:
  • En castellà no existeix cap article que compili les obres originals, ni les de taller de Les llàgrimes,.... mentre que de Sant_Domènec_en_oració_(El_Greco,_Tipus-I_i_Tipus-II), si que existia en castellà.
  • els dos articles de Les_llàgrimes_de_sant_Pere en castellà, són de quadres específics que també existeixen en català i ja estan vinculats amb el seu homònim.
Ho veus ara ?. Ja t'he dit que no era un problema tècnic sinó conceptual, o sigui que no esperis que l'arreglin els americans. Jajaja. amador (disc.) 06:57, 24 maig 2020 (CEST)[respon]

amador (disc. Hola Amadalvarez, Perdóooooo.....!!!!!!Ahir a la nit estava una mica atontat, i no m'en vaig recordar de que encara no havia passat a l'espanyol les dues versions "multi-infotaula" de Les Llàgrimes de Sant Pere. Però el problema persisteix: l'exemple està en https://ca.wikipedia.org/wiki/La_Sagrada_Família_amb_Santa_Anna_i_Sant_Joanet_(Tipus-IV,El_Greco), que d'aquesta publicació SI que en vaig fer la corresponent versió espanyola, que és https://es.wikipedia.org/wiki/La_Sagrada_Familia_con_Santa_Ana_y_San_Juanito_(El_Greco). És aquí on m'he matat intentant fer la pertinent vinculació, i no hi ha manera. POTSER el problema està en que les Infotaules espanyoles són més matusseres (i més laborioses) i que cal fer-les (o no he trobat un altre sistema en la Wikipedia espanyola) copiant el que posa a https://es.wikipedia.org/wiki/Plantilla:Ficha_de_pintura. Però vaja, no crec que sigui això, perque quan hi ha una única Infotaula, sí que funciona la vinculació. Jvallmitjajvallmitja (disc.) 10:07, 24 maig 2020 (CEST)[respon]

No et funciona perquè fins ara estaves vinculant articles a 1 item. Però en aquest cas, cadascú ja té un ítem. En el cas de la catalana La Sagrada Família amb Santa Anna i Sant Joanet (El Greco) (Q20176850) descriu la versió de la National Gallery; la versió on està l'es i l'en La Sagrada Família amb Santa Anna i Sant Joanet (Tipus-IV,El Greco) (Q6116829) té la versió de Museu de Santa Cruz. Com que a la versió catalana ens és igual a quina versió apunti, perquè el que mostra és una llista, jo el que faria és desconnectar l'article de Q6116829 i vincular-lo a Q20176850. T'ho faig. amador (disc.) 10:31, 24 maig 2020 (CEST)[respon]
amador (disc.Hola, Amadalvarez: Moltí.........ssimes gràcies!!!!!!! No s'acaben mai els "truquillos" de la Viquipedia !!!!!!!. Bé, Ara deixo de moment aparcat el tema d'El Greco, que ja resten de fet molt poques obres interessants per a publicar, i em dedico al tema de l'Escola del Riu Hudson, que aquí si que hi ha moltes obres importants per a publicar, i en català no hi ha gairebé res. Molt però que molt, agraït per tot !!! Jvallmitjajvallmitja (disc.) 14:04, 24 maig 2020 (CEST)[respon]

Creació de sub-categories[modifica]

@Amadalvarez: Hola, ja he fet unes divuit publicacions sobre quadres realitzats per pintors de l'Escola del Riu Hudson, que de moment són aquests artistes: https://ca.wikipedia.org/wiki/Frederic_Edwin_Church; https://ca.wikipedia.org/wiki/Thomas_Cole ; https://ca.wikipedia.org/wiki/Albert_Bierstadt; https://ca.wikipedia.org/wiki/Jasper_Francis_Cropsey; i https://ca.wikipedia.org/wiki/Asher_Brown_Durand. Bé.... Aquestes publicacions (no n'hi havia cap en català) a pàgina del seu artista corresponent, a la part d'abaix, allí on poso "Algunes obres importants" I a més, també les he posat dins la Categoria: https://ca.wikipedia.org/wiki/Categoria:Obres_pictòriques_del_segle_XIX. Ara bé la meva demanda:.....és: Dins aquesta Categoria hi ha Sub-categories, com per exemple: https://ca.wikipedia.org/wiki/Categoria:Quadres_del_Romanticisme. La meva petició és: em podries ensenyar, pas a pas, com podria fer la Sub-categoria Quadres de L'escola del Riu Hudson?

Jvallmitjajvallmitja (disc.) 17:42, 5 juny 2020 (CEST)[respon]

Hola, a veure si mirem de tenir una mica més ordenada aquesta pàgina que cada cop que vinc, l'haig de llegir sencera per veure on està la nova pregunta. la forma més fàcil é que creis una nova secció cada cop que obres un tema nou. No cal que tot allò que m'has preguntat mentre feies els pintors de Hudson estigui junt, pots fer una secció per cada tema nou i mantenim la conversa mentre sigui el mateix tema. si?. Aquesta ja te l'he feta jo, però no aprofitis per seguir en aquesta secció els propers 6 mesos. Va, que és millor quan després vols buscar alguna cosa.
Bé, anem al tema de la subcategoria:
  • per crear una categoria nova, cal que tinguis, com a mínim, 5 articles per posar aquí. És una norma per evitar hiper-segmentació amb categories d'un sol objecte.
  • vas a algun dels articles que vols canviar, l'edites i li canvies la categoria actual (Obres_pictòriques_del_segle_XIX, crec que has dit) per la que vols crear (Quadres de l'Escola del Riu Hudson). Pensa a escriure com t'ho he posat perquè sigui coincident a com estan els pintors.
  • Guarda els canvis de l'article. Veuràs que al peu et surt la categoria nova que has escrit en vermell (perquè encara no existeix), d'acord?
  • Cliques al vermell i t'obrirà una pantalla dient que no existeix i que si la vols crear. Assegura't que està ben escrit (t'ha de demanar crear Categoria:Quadres de l'Escola del Riu Hudson"). Si no és correcte, tira enrere.
  • Quan li diguis que la vols crear, t'obrirà una pantalla buida, com si comencessis un article des de zero. Li has d'escriure [[Categoria:Obres pictòriques del segle XIX]], que és el nom de la categoria d'on la vols fer dependre i res més. Guardes.
  • Si ho has fet tot bé, t'ensenyarà la pàgina que acabes de crear, dintre ja apareixerà el primer quadre, aquell que has fet servir per iniciar la creació i, al peu, t'ha d'aparèixer el nom de la categoria superior (quadres del romanticisme).
  • La resta és repetir únicament l'operació inicial de canviar el nom de categoria a tots els quadres que vulguis incloure i ja t'aniran apareixent a la nova i desapareixeran de la antiga (Obres_pictòriques_del_segle_XIX).
Si alguna cosa no va bé, aturat i pregunta.
Salut ! amador (disc.) 11:30, 7 juny 2020 (CEST)[respon]
amador (disc.Hola Amadalvarez, A veure si ara ho faig bé. No em vaig explicar bé, perquè això em venia de nou. El Tema de Quadres del Romanticisme era només un exemple, un tema independent. Jo simplement em referia, dintre de la Categoria https://ca.wikipedia.org/wiki/Categoria:Obres_pictòriques_del_segle_XIX, (on ja estan prèviament posades les meves publicacions) obrir a la part superior (on ja hi ha altres sub-categories, com la de Quadres del Romanticisme) doncs jo voldria crear una Sub-categoria anomenada Quadres de l'Escola del Riu Hudson, que no té res a veure amb el Romanticisme. Però aquesta Subcategoria que desitjo, ja està bé que estigui en la Categoria superior esmentada https://ca.wikipedia.org/wiki/Categoria:Obres_pictòriques_del_segle_XIX , perquè és a aquest segle al que pertany. Anteriorment m'havia explicat malament, perquè és un tema que mai no havia tocat. jvallmitjajvallmitja (disc.) 14:01, 7 juny 2020 (CEST)[respon]
Si que t'has explicat bé, però jo m'he confós amb el nom de la categoria. Torna a llegir-lo que ara ho he arreglat. A veure si et quadra. amador (disc.) 14:12, 7 juny 2020 (CEST)[respon]
amador (disc.Hola Amadalvarez: Buuff.....!!!!! Doncs no sé què faig malament !!!. Ho he provat a un article molt maco, que és https://ca.wikipedia.org/wiki/Capvespre_en_una_zona_verge_(Frederic_Edwin_Church), i la Subcategoria Quadres de L'Escola del Riu Hudson es queda de color vermell, i no surt d'aquí. Auxili...!!! Jvallmitjajvallmitja (disc.) 12:30, 8 juny 2020 (CEST)[respon]
Ja ho tens: Categoria:Quadres de l'Escola del Riu Hudson amador (disc.) 07:39, 10 juny 2020 (CEST)[respon]
amador (dHisc.ola, Amadalvarez: Moltí......sssimes...grà.....cies !!!!!!! La veritat és que estava estancat en el color vermell, i no hi havia forma de progressar. Està vist que encara sóc de la generació que vam aprendre a escriure amb un tinter a la taula, i una plumilla, i un llapis. Encara no s'havia inventat ni tan sols el bolígraf !!!! Bé ara seguiré fent publicacions d'aquest pintors tant desconegunts a casa nostra. Jvallmitjajvallmitja (disc.) 09:24, 10 juny 2020 (CEST)[respon]
amador (dHisc.

No puc editar[modifica]

Hola, Amadalvadez: tinc un greu problema: que a la Viquipèdia en català, el meu còdig d'usuari no em deixa editar. En canvi, en la Wiquipedia en español, sí que em deixa. Em sembla que és perquè a https://ca.wikipedia.org/wiki/Vista_ascendent_de_la_vall_de_Yosemite_(Albert_Bierstadt) i a https://ca.wikipedia.org/wiki/Vista_descendent_de_la_vall_de_Yosemite_(Albert_Bierstadt) vaig voler revertir els canvis del noms, que em van semblar molt inadequats, i es veu que aquí vaig "ficar la pota", i ara ho estic pagant. Podríes reactivar el meu còdig, per favor ??? Jvallmitjajvallmitja (disc.) 09:30, 6 ago 2020 (CEST)[respon]

Això és cosa dels administradors. Dubto que sigui el que dius, però en tot cas, ells ho poden esbrinar. Pensa també que vas crear l'usuari Ivallmitja i potser això pot ser causa del problema. Ves a VP:PA, ho expliques. amador (disc.) 09:40, 6 ago 2020 (CEST)[respon]

Dues petites coses[modifica]

Bona feina amb els articles de quadres. He detectat dues coses que podries millorrar:
  1. Veig que poses el nom de l'autor entre parèntesis al final del títol de l'article. Això només és necessari si hi ha risc de confusió amb un altre quadre que s'anomeni igual. Més informació a VP:AP.
  2. Estàs usant | item= quan no és necessari. Si l'article només té una infotaula, no fa falta afegir aquest paràmetre ja que l'agafa automàticament de WD. Pau Cabot · Discussió 11:15, 21 ago 2020 (CEST)[respon]
DiscussióHola Paucabot: És per la raó següent: faig només publicacions de pintors de https://ca.wikipedia.org/wiki/Categoria:Quadres_de_l%27Escola_del_Riu_Hudson, i de cadascun dels pintors importants d'aquesta escola penso publica-ne uns deu o dotze quadres. De https://ca.wikipedia.org/wiki/Thomas_Cole i d'https://ca.wikipedia.org/wiki/Albert_Bierstadt ja ho he fet, pero ara ho estic fent els de Jasper Francis Cropsey i els daltres pintors d'aquesta Escola del Riu Hudson, i no vull equivocarme. La idea és, quan tingui unes deu pintues de cada pintor important de l'Escola del Riu Hudson, posar les Subcategories pertinents, però això jo no sé fer.ho. jvallmijajvallmitja (disc.) 13:37, 21 ago 2020 (CEST)[respon]
Ja veig el que estàs fent, però, malgrat això, és innecessari que posis l'autor del quadre entre parèntesis al títol de l'article. Posar el nom de l'autor només és necessari si hi ha dos quadres que tenen exactament el mateix nom. Pau Cabot · Discussió 21:06, 26 ago 2020 (CEST)[respon]

QUADRES de l'ESCOLA DEL RIU HUDSON[modifica]

DiscussióHola Paucabot: Per favor, Paucabot, no eliminis els noms dels pintors de les publicacions que faig, perquè sinó estic perdut- És per la raó següent: Vaig només publicacions de quadres de https://ca.wikipedia.org/wiki/Categoria:Quadres_de_l%27Escola_del_Riu_Hudson, i de cadascun dels pintors importants d'aquesta escola penso publica-ne uns deu o dotze quadres. De https://ca.wikipedia.org/wiki/Thomas_Cole i d'https://ca.wikipedia.org/wiki/Albert_Bierstadt ja ho he fet, pero ara ho estic fent els de Jasper Francis Cropsey i els daltres pintors d'aquesta Escola del Riu Hudson, i no vull equivocarme. La idea és, quan tingui unes deu pintues de cada pintor important de l'Escola del Riu Hudson, posar les Subcategories pertinents, però això jo no sé fer.ho. jvallmijajvallmitja (disc.) 13:37, 21 ago 2020 (CEST)[respon]

Quadres de l'Escola del Riu Hudson[modifica]

amador (disc. Hola,Amadalvarez: tinc un greu problema dins la Categoria https://ca.wikipedia.org/wiki/Categoria:Quadres_de_l%27Escola_del_Riu_Hudson, i és que el Viquipedista Paucabot, segur que amb tota la bona voluntat, està borrant els noms dels Quadres de l'Escola del Riu Hudsonpintors dels articles que hi he publicat. N'he publicat 31, i em faltaria publicar-ne unes 30 més. La meva idea era de publicar unes sis, vuit o deu obres de cada pintor important, però si en Paucabot em borra els noms, tot se'm va en orris. Li he escrit, com pots veure, però no em fa cas. Pensa que tinc ja 69 anys i que la meva memòria ja no és la d'un "jovenzuelo". Per solucionar-ho, per favor, he pensat que podries fer, dins de la categoria https://ca.wikipedia.org/wiki/Categoria:Quadres_de_l%27Escola_del_Riu_Hudson, les Sub-categories Quadres d'Albert Bierstadt, Quadres de Thomas Cole, i Quadres de Jasper Francis Cropsey i així una bona part de les meves publicacions quedarien "salvades". Jvallmitjajvallmitja (disc.) 00:35, 25 ago 2020 (CEST)[respon]
Ja he endreçat el que he pogut. Els que encara queden no es poden posar en una subcategoria fins que no tinguis 5 obres com a mínim, que és un requisit per crear-les. Salut ! amador (disc.) 01:17, 25 ago 2020 (CEST)[respon]


amador (disc.) Ostres, Amadalvarez: Moltí...sssimmes mercés !!!! Bé, ara em dedicaré als altres artistes importants, que només són tres, els altres són minoritaris. Repeteixo, Moltes mercès !! Jvallmitjajvallmitja (disc.) 13:07, 25 ago 2020 (CEST)[respon]

Quadres de l'Escola del Riu Hudson, darrera sub-categoria[modifica]

amador (disc. Hola, Amadalvarez, Bue...no...!!!, ja he fet sis publicacions del darrer gran mestre de la Categoria Quadres de l'Escola del Riu Hudson, que és Frederic Edwin Church. Aquestes publicacions són: https://ca.wikipedia.org/wiki/Capvespre_en_una_zona_verge

https://ca.wikipedia.org/wiki/El_Cor_dels_Andes ; https://ca.wikipedia.org/wiki/El_riu_de_llum_(Mat%C3%AD_als_tr%C3%B2pics) https://ca.wikipedia.org/wiki/Paisatge_de_Nova_Anglaterra; https://ca.wikipedia.org/wiki/Vista_del_Ni%C3%A0gara_(Frederic_Edwin_Church) i https://ca.wikipedia.org/wiki/Vista_del_Ni%C3%A0gara_des_de_la_part_estatunidenca Seria molt bo fer aquesta darrera sub-categoria Frederic Edwin Church dins la categoria Quadres de l'Escola del Riu Hudson, i aleshores quedaria tot endreçat. jvallmitjajvallmitja (disc.) 10:26, 7 set 2020 (CEST)[respon]

Fet Fet!. Bona feina !!, amador (disc.) 15:45, 7 set 2020 (CEST)[respon]

We sent you an e-mail[modifica]

Hello Jvallmitja,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.

MediaWiki message delivery (disc.) 20:47, 25 set 2020 (CEST)[respon]