Usuari Discussió:KRLS

Salta a: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

83.247.136.1 (discussiócontribucions)Nou article: Lluís Urpinell i Jovani

Bona tarda KRLS.

Soc Fraypepus i he creat un nou article a viquipèdia

Es tracta del poeta Lluís Urpinell i Jovani. https://ca.wikipedia.org/wiki/Llu%C3%ADs_Urpinell_i_Jovani

El cas és que molta informació me l’ha aportat el mateix autor i en penjar l’article em van notificar que faltaven fonts i que s’assemblava massa a un currículum.

He afegit fonts però em van eliminar part de l’article (suposo per assemblar-se massa a un currículum.)

Bé, el fet és que et demanaria si em vols ajudar a completar l’article. Jo tinc força text i de fet ja l’he adaptat per tal de fer-lo més enciclopèdic, però em fa por que si el penjo el puguin tornar a treure. Si em volguessis ajudar, no sé quin podria ser el procediment més adient. Gràcies per endavant.

KRLS (discussiócontribucions)

@Fraypepus: Crea una secció a la pàgina de discussió Discussió:Lluís Urpinell i Jovani i fes propostes de paràgrafs a afegir. Si no hi ha oposició en un període breu de temps, doncs ho incorpores a l'article. Tanmateix, sempre hi ha l'opció de "Llença-t'hi" i fer-ho directament a l'article.

Fraypepus (discussiócontribucions)

Moltes gràcies!!!!!!

Resposta a «Cercant un mentor»
Kippelboy (discussiócontribucions)

Bon dia, t'informem que la Viquimarató de Dades obertes del CCCB del proper dia 28 començarà a les 11 i no a les 10, com havíem indicat inicialment. Comptem amb la teva participació. Fins aviat!

Resposta a «Canvi horari Viquimarató Dades obertes CCCB»
Túria (discussiócontribucions)

Hola! Què opines d'aquesta edició? Sóc el primer en escriure seguint les formes valencianes, especialment en articles referents a temàtiques del País Valencià, però trobe que potser aquest tipus d'edicions són excessives i poden portar a un excés de "dialectalització comarcal" a la Viquipèdia. La pràctica totalitat de les edicions d'aquest usuari es basen en corregir i dialectitzar articles, que en alguns casos pot ser adient (com canviar seva per seua) però en altres casos potser es comet un excés de dialectalització seguint varietats massa locals. He estat llegint el llibre d'estil, però trobe que no queda massa clar. Jo entenc que al dir En articles de temàtica localitzada és convenient utilitzar la varietat dialectal corresponent: alguerés en les entrades sobre l'Alguer, català septentrional en les de Catalunya Nord, valencià en les valencianes... es refereix a varietats dialectals "regionals" amb les formes generalitzades. Com ho veus?

Pacopac (discussiócontribucions)

Hola @Túria, ací també es raona de les edicions que comentes. A vore com quedem...

Túria (discussiócontribucions)

Gràcies @Pacopac, ho raonem allí.

Resposta a «Dialectització d'articles»
Josep Esquer (discussiócontribucions)

En la citació d'una carta de Colom de 1495 l'article parla d'una "saltia". Crec que la citació s'hauria de fer en castellà amb traducció catalana. La nau implicada hauria de ser saetía (sagetia o sagètia, en català).

KRLS (discussiócontribucions)

La nota original en castellà parla de "saltía". Tens alguna font que parli de "saetía"?

Josep Esquer (discussiócontribucions)

Resposta afirmativa. He posat la referència a Usuari:Josep Esquer/proves. Primer paràgraf (Cristòfor Colom). Si volguéssim ser primmirats el tema és doblement conflictiu. No tinc gaire clar (no ho he pogut consultar a fons) quin és el text "original" més antic. Aparentment, la traducció italiana no parla de cap sagetia. Potser hi ha un "original" castellà que es pot consultar. Hi ha algunes referències amb diferents versions castellanes de la carta de 1495.

D'altra banda hi ha el terme català, amb referències de "sagètia" i "sagetia".

Una millora de l'article, segons la meva opinió, seria editar una citació en castellà (amb un text que podria ser en castellà antic, castellà modern o una adaptació) i una traducció al català modern (amb "blaus": galiassa, sagetia,...).

Si et sembla bé puc editar-ho a la meva pàgina de proves. Mercès per la teva atenció.

KRLS (discussiócontribucions)

Com deus conèixer aquest és un article molt polèmic. Et recomano que proposis el canvi a la pàgina de discussió de l'article i si no hi ha oposició, d'aquí una setmana ho podràs canviar.

Resposta a «Cristòfor Colom»
Jey (discussiócontribucions)
KRLS (discussiócontribucions)

Sí, l'he vist, però no he tingut el moment per executar-ho.

Resposta a «Subsets Petscan»
Xabier Cañas (discussiócontribucions)

Hola Carles!!

Soy Xabier y ando un poco perdido para subir libros a Commons. Con El borracho burlado, lo he subido primero a Archive.org, pero ahora no se qué hacer para bajarlo en DJVU y meterlo en Commons. Me puedes echa una mano? Moltes Gracies! -Xabier Cañas (disc.) 20:41, 12 feb 2018 (CET)

https://archive.org/details/ElBorrachoBurlado1764

KRLS (discussiócontribucions)

He visto que has intentado subir el djvu via IA UPload, el problema que esta herramienta ahora falla si NO pones en "DjVu file source" "from PDF (may be of lower quality)". He subido el indice en pdf porque la herramienta cuando ya se ha intentado subir una vez y ha fallado entonces lo he subido en pdf para poder aprovecharnos del OCR (s:Index:El borracho burlado (1764).pdf). También he visto que has subido otro libro pero no le has quitado la página inicial de google, la próxima vez si escoges "from PDF (may be of lower quality)" con el IA UPload, pon eliminar la primera página ("Yes, remove this page from the DjVu").

Resposta a «El borracho burlado Ayuda»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola i bon any, que fa dies que no parlàvem.

Quan preparo les documentacions de les infotaules em trobo que no explico prou com o quins stements cal omplir. Quan penso que això és una assignatura pendent, em fa mandra haver d'explicar coses similars en diversos llocs, perquè en el fons és tracta d'una ajuda de WD i la seva estructura de dades més que de la infotaula.

Ahir vaig anunciar a la taverna el canvi que he fet en el tractament de dates per a que tracti les precisions que s'expressen com a qualificador. Per a obtenir el resultat desitjat s'ha de saber com s'ha d'escriure a WD i em torno a trobar explicant a la seva documentació coses que corresponen al format WD.

La pregunta és, creus que:

  1. hem de tenir un bloc de continguts a l'"espai Ajuda" dedicat a certs aspectes de WD, com ara formats de dades, estructura dels statements, etc. No es tracta d'explicar-ho tot. No cal explicar com es fa un ListeriaBot, només explicar que es poden fer llistes a partir de WD i deixar la documentació de detall (el manual d'ús) a WD ?
  2. Hem d'ampliar les pàgines d'ajuda de WD i potser la seva traducció en el cas d'aquelles molt populars i, complementàriament, crear a cawiki una mena de guia a ajuda:Wikidata que contingui els enllaços als temes habituals de WD ?.

Saps com s'està fent a altres WPs ?

ja diràs,

KRLS (discussiócontribucions)

Bon dia Amador. Sembla que t'ignori però em preguntes coses que no són de fàcil resposta. Crec que la resta de viquipèdies ho tenen a la mateixa viquipèdia Template:Infobox person/Wikidata i Template:Infobox artwork/wikidata, però no n'he tret l'aigua clara. A mi no em desagrada com ho fan, però el debat és si nosaltres volem fer-ho com la resta o ho volem fer de la millor manera. Una part de mi vol pensar que el millor és fer-ho a la mateixa Viquipèdia quan estem fent una manual sobre com fer aparèixer certs paràmetres a la Viquipèdia; un dels arguments a favor és que la gent no cerca en les pàgines d'ajuda de la Viquipèdia i wikidata però sí a la documentació de les infotaules.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Mai gosaria destorbar-te amb una pregunta fàcil.

Estem al mateix punt. La informació que m'ensenyes de enwiki ja és la que tenim nosaltres: inventari de dades i la P que fan servir. Jo em referia a un pas més enllà, explicant quina ha de ser l'estructura de dades (quan s'utilitzen qualificadors, especialment) que has de posar per a que et surti el que vols. L'exemple que t'insinuava més amunt és el de l'estructura d'un statement de dates. Si mires la plantilla:circa veuràs que, a més d'explicar que fa, descriu els diferents qualificadors que sap gestionar, quins só incompatibles i quins valors són els gestionables. Aquesta informació està en aquesta plantilla perquè és la que ho fa, però la gent que ha d'entrar una data rara com "presumiblement a la 2a meitat del segle XX" li cal un lloc on saber com es fa, no hi pensarà mai d'anar a aquesta plantilla i no té sentit repetir-ho en cadascun dels casos en que apareixen dates a les infotaules.

La idea em va venir en veure l'ajuda de WD per dates. Si fem un kit d'ajudes de WD podem fer un "cum laude" explicatiu que valgui per a totes. La qüestió és si desenvolupar-ho a cawiki o traduir bé les help de WD i muntar aquí una mena d'índex guia. Estic d'acord que la gent mira la documentació de les infotaules, però seria fàcil redirigir-los des d'aquí si de veritat elks enviem a un lloc millor, és clar.

Bé, em sembla que t'ho he embolicat més. Ja em dius

PD: Tenim pendent el tema eleccions.

KRLS (discussiócontribucions)

Buf. Primerament vull dir que em va encantar la documentació de circa perquè és super didàctic i també que l'article "Help:Dates" crec que és un bon model. Ara he entès la problemàtica que em presentaves. Penso que el millor seria fer un kit d'ajudes de Wikidata a ca.wiki i si durant el procés es veu que aquí no acaba de tenir cabuda, es pot traslladar a WD sense problemes. Si més no, aquí hi haurà major llibertat. Sobre les eleccions, sóc conscient que no us he respost (ho he volgut abordar diverses vegades), però ho tinc apartat per altres coses.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Val. faig un esquema-proposta i ho comentem.

Resposta a «Ajuda per WD»
ÀlexHinojo (discussiócontribucions)

Hola, quan eliminis amb krlsbot els interwikis, pots eliminar també la categoria? Sinó encara aparexien com a pendents de fer.

KRLS (discussiócontribucions)

A priori ja no n'hauries de trobar.

Resposta a «QQ17»
Davidpar (discussiócontribucions)
Resposta a «Cicló»
Serreou (discussiócontribucions)

Ostres KRLS? De debó? Ok, volia fer diversos artícles sobre esgrima antiga i armes blanques, no se si hi ha cap normativa, si és un tema sensible, etc... Segón, tema faltes: procuro fer-ne poques, però no sé si disposeu d'algun sistema de correcció vostre (o simplement un filtre) per abans de editar

Moltes gràcies

KRLS (discussiócontribucions)

Us parla el president de la General... que no! Sóc un usuari normal que usa aquest nick des de fa més de 10 anys. :P No hi ha cap criteri específic sobre l'esgrima més enllà del criteri general: "La Viquipèdia només admet articles que ja hagin estat tractats amb un grau significatiu per fonts independents. Un article es considera admissible per a la seva inclusió si ha rebut cobertura significativa en fonts fiables i independents del subjecte. L'admissibilitat és una condició a priori que no afecta directament el contingut de l'article." (Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat). La Viquipèdia és una gran ànima que es va nodrint de les col·laboracions altruistes dels usuaris i on cadascú fa l'aportació que més li va de gust: ja sigui corregir una falta, ampliar un article, crear-ne un de nou, traduir algun articles existent en alguna altra llengua, escriure un codi de programació, etc. Si fas alguna errada, ja la corregirà algú altre més endavant, tanmateix, et recomano que instal·lis un corrector de català al navegador (o navegar en català) si uses Chrome o Firefox.

Serreou (discussiócontribucions)

Molt de gust, molt honorable.

Ok, a tot. Igualment acabo de trobar que alguns d'aquests temes ja han estat tractats en angles i francés, així que estic fent esborranys propis amb el traductor, així li agafo pràctica a la edició de textos. És possible passar-te algun per que el valoris?

Moltes gàcies

Serreou (discussiócontribucions)

Per cert, he desat un esborrany i no se on ha anat a parar

KRLS (discussiócontribucions)

Estic aquí per ajudar-te, així que et reviso el que necessitis. Les teves edicions no es perden, simplement has desat l'article com un esborrany a Usuari:Serreou/Nimcha. Ara caldria afegir alguns enllaços interns a d'altres articles de la Viquipèdia com l'article Àfrica (botó en forma de cadenat de la barra d'eines de l'editor. Jo t'he fet algunes correccions de llengua. Aquí tens un llistat amb totes les teves contribucions: Especial:Contribucions/Serreou. Quan estigui llest, només serà qüestió de traslladar l'article a l'espai principal.

Serreou (discussiócontribucions)

Ok, moltíssimes gràcies. Ara m'he de posar a veure com inserir imatges. Després t'agrairía que m'expliquessis com es traslladen els artícles a l'espai principal

Serreou (discussiócontribucions)

Per cert, com has afegit el símbol [[ transformant-lo en un enllaç?

KRLS (discussiócontribucions)

Aquí tens l'explicació de com posar enllaços Viquipèdia:Guia bàsica/Format i enllaços. Els enllaços es posen amb el botó que hi ha la barra d'eines, més endavant, ja coneixeràs mètodes alternatius, però millor anem pas a pas. Els articles es poden traslladar amb un botó que hi ha a la barra superior que posa "Més" i allà hi ha un que posa "Reanomena". El problema és que no apareix fins després de 5 dies d'haver-te registrat. Ja te l'he traslladat jo mateix Nimcha. Els primers dies, només m'ho has de demanar i ja més endavant, els podràs crear directament a l'espai principal i no com a esborranys.

Serreou (discussiócontribucions)

Ok. Potser és millor que agafi el costum de fer esborranys. Per assegurar-me cada vegada de que l'he editat be. Tu els fas directament?

KRLS (discussiócontribucions)

Jo de moment els crearia com a esborrany i quan veiem que els crees bé a la primera, decidim crear-los directament a la pàgina principal. Quan portes uns anys llargs, ja et pot saltar el pas. Salut.

Serreou (discussiócontribucions)

Entesos, moltes gràcies per tot. Anem parlant per aquí i per allà

Serreou (discussiócontribucions)

Pregunta: un cop fet l'esborrany, com es passa a la Viqui "oficial"?

KRLS (discussiócontribucions)

L'esborrany que vas crear inicial (Nimcha) ja està a la Viquipèdia principal i l'article que has creat avui directament l'has creat a la Viquipèdia principal Flissa. També hauries d'intentar copiar les referències de l'article original. Consell: si vas a la barra superior de dalt de tot Beta > Traducció de contingut i l'actives. Se't activarà una eina en fase beta de traducció d'articles en aquest enllaç següent: Especial:ContentTranslation, encara que recorda que les traduccions s'han de revisar igualment molt perquè deixen molt que desitjar.

Serreou (discussiócontribucions)

Ok, és el que estic fent servir, crec. La traducció la estic fent servir només de guió; tradueixo de cap i diccionari en mà

KRLS (discussiócontribucions)

Ah Perfecte!

Serreou (discussiócontribucions)

Escolta una pregunta. Vaig publicar una traducció de l’artícle “Alfred Hutton” i ara no el trobo a la viquipèdia. Saps si s’ha perdut o si s’ha eliminat?

KRLS (discussiócontribucions)
Serreou (discussiócontribucions)

Ok, ho vaig sol·lucionar renombrar l'artícle, que no se si és molt correcte

Resposta a «Cercant un mentor»