Usuari Discussió:KRLS

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Medol (discussiócontribucions)

Bones. Estic fent la nota de premsa per quan arribem a les 100.000 vinculacions de la GEC. Tindries manera de mirar quantes vinculacions tenen altres registres d’autoritat com VIAF o DOI per a poder explicar amb dades que ara tenen una representativitat similar? Gràcies per avançat.

Resposta a «Registres d'autoritat»

Per quan tingueu temps, que no és urgent

7
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola, convido l'@ESM que igual té altres fonts.

Qui se suposa que és l'autor de Relleu de «La pensée» amb el corresponent pedestal (Q27576831) ?.

Tal com vàreu carregar a WD, s'ha de llegir: Henri-Michel-Antoine Chapu i el taller de Francesc Vidal i Jevellí

A la web del MNAC no l'he trobat, ni per nom, ni per autor, ni per inventari. Per contra a can Google em surten diverses obres en marbre, bronze, daurades o no que totes són del Chapu.

Especulo: a falta de les fonts originals, no podria ser obra del taller de Francesc Vidal a partir de l'obra de Chapu ?.

Meri

ESM (discussiócontribucions)

Quan torni de Wikimania faré la consulta directament al MNAC, a veure si algun conservador ociós ho mira i ens ho aclareix. Gràcies per seguir aquestes cosetes!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Estic fent una funció que gestioni totes les combinacions possibles de qualificadors que pot tenir la P170 i buscava casos raros. Et, voilá !.

Que tal et va Wikimania?. Dorms poc, suposo !.

KRLS (discussiócontribucions)

No sé si et servirà però en el registre que ens van passar posa el següent:

131641-CJT

"atribuït a Taller de Francesc Vidal Jevellí. Henri-Michel-Antoine Chapu, Le Mée-Sur-Seine, 1833 – París, 1891"

Relleu de «La pensée» amb el corresponent pedestal

Dimensions: 100 x 72 x 36,3 cm la peanya

Dimensions: 125,5 x 79,3 x 34 cm del relleu

Segle XIX

noguera, Noguera tallada i daurada

bronze, fosa, Bronze

relleu (escultura), sòcol (pedestal)

escultura

p. XIX    donació    01/01/1985

Donació dels fills d'Eusebi Bertrand Serra, 1985

Art Modern

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Doncs no ho deixa massa més clar. Esperarem les indagacions de l'ESM.

No és de vida o mort. Ni la tenen publicada a la web, o sigui que imagina l'interès.

Merci !!

ESM (discussiócontribucions)

Holi, he fet la consulta al museu i ja tinc resposta. Faig copy-paste del que em diuen:

"Sobre el tema de l’obra que em demanes, he vist, pel número d’inventari, que es tracta d’una obra procedent del llegat Bertrand, i tinc el catàleg al despatx. Combinant la informació amb el Museumplus, es tracta de dues coses diferents:
  • El relleu escultòric de Chapu.
  • I un pedestal que s’hauria fet per al relleu. El qual té una atribució al taller de Francesc Vidal Jevellí, perquè aquest fuster fa la majoria dels mobles de casa, i suposo que hauria fet aquest pedestal sense que tingués res a veure amb el relleu.
Més no està especificat."

Misteri resolt, doncs. Caldria posar qualificadors a Wikidata, entenc, i potser referenciar-ho amb el catàleg del llegat Bertrand. Us serveix o li demano més detalls?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Merci per l gestió.

Entre el que diuen i les dades que va passar @KRLS això es veuria així.

Si vols passa-li directament (l'adreça URL, no el nom de pàgina !) per a que verifiquin els comentaris que faig i, si pot ser pugin imatge.

Salut !


Resposta a «Per quan tingueu temps, que no és urgent»
Mercè Grau (discussiócontribucions)

Hola, KRLS. Em dic Mercè Grau, busco un mentor que m'ajudi a moure'm millor dins la Viquipèdia. He fet algunes modificacions (pàgina Neus Lloveras i Massana) i més o menys me n'he sortit, però a vegades em trobo camps que no sé com modificar.

Sóc periodista, treballo al Departament de Comunicació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Voldria fer algun canvi a la pàgina existent "Vilanova i la Geltrú", però crec que m'aniria bé una mica d'assessorament.

Fins aviat!

Mercè

KRLS (discussiócontribucions)

Hola Mercè. Primer de tot, et recomanaria llegir per sobre Conflicte d'interessos i Articles sobre un mateix. Són importants aquests textos, perquè a vegades és molt difícil ser neutral quan hi ha un conflicte d'interessos clar. Dit això, et donaré un cop de mà. Amb quina informació no te'n ensurts? Amb la taula de la dreta?

Mercè Grau (discussiócontribucions)

Hola, KRLS. Gràcies per dedicar-me el teu temps. He llegit els documents que m'has proposat, ho entenc.

Efectivament, no me'n surto amb la taula de la dreta. He intentat canviar el nom de l'alcaldessa. L'alcaldessa que hi ha des d'aquest juny passat no té article creat a Viquipèdia, no sé si això és un impediment per posar-la, el cas és que no he pogut de cap manera. També voldria fer alguns canvis a l'apartat "Història i celebracions".

D'altra banda, a l'article en sí, hi apareix l'epígraf "Política", on únicament s'hi recullen els resultats electorals del 2011. No sé si puc eliminar aquesta informació, ja que no és incorrecta, només és antiga. Penso que potser seria millor eliminar aquest epígraf o, si cal mantenir-lo, potser fer un resum dels governs que hi ha hagut a la ciutat des del primer ajuntament democràtic.

Com ho veus?

Resposta a «Cercant un mentor»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Va, que sé que ets un expert !.

Estic mirant de migrar la miríada d'infotaules d'esdeveniments dins la {{infotaula esdeveniment}} fent-la full WD-powered.

En el cas dels huracans tenim propietats per tots els continguts actuals a WD, excepte la categoria. Et sona si existeix a WD amb algun nom que la meva lògica no sap trobar ?. Es podria deduir de la P31 ?. Ara diu huracà atlàntic, cicló, etc. Seria greu no tenir aquesta dada?.

Merci,

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ei, mira el que he trobat. És cert que es pot deduir sempre per la velocitat del vent ?. És vàlid per tots ?. huracans, tifons, tormentes, etc...

Aquesta seria la llista ?

KRLS (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ondia. Disculpa, no havia vist que JA era una dada calculada. Miro d'adaptar-lo; a veure si tinc totes les variables. Merci,

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ja estic (quasi) convençut de tirar endavant amb l'ontologia que et vaig mostrar. M'he trobat un inconvenient de desambiguació que voldria la teva opinió de com solventar-lo:

  • hi ha un a colla de nivells que són compartits entre escales diferents
  • Com que la P31 amb el nivell, que ha adquirit el cicló, la tinc qualificada amb l'escala a la que es refereix, no tinc problemes entre una tempesta tropical de l'escala de l'Atlàntic, de l'Índic o del Pacífic sud, per exemple.
  • Però en el cas de l'escala dels huracans tinc un problema, perquè es fa servir per l'atlàntic i pel pacífic nordest.
  • Actualment tinc una subclasse per cada nivell que depenen de la seva escala + unes poques escales que descriuen la ubicació (huraca atlàntic /huracà pacífic/cicló del mediterrani,..)
  • La pregunta és: Com faig per indicar si l'huracà és atlàntic o pacífic ?. 3 opcions:
  • He descartat duplicar tots els nivells dient: huracà atlàntic de categoria 1, etc.. perquè si incloc la conca dins el nom per resoldre aquest cas, per coherència, ho hauria de fer també amb els altres nivells que són comuns (tifó, que està a dues escales; depressió tropical a 4; tempesta tropical a 3, etc..).

merci


KRLS (discussiócontribucions)

Ho sento, dies molt complexos. Jo no acabo d'entendre perquè no es pot crear una propietat on es determini l'àrea de formació "Tropical cyclone basins" i després deduir la categoria màxima dels vents màxims si escau. El que em grinyola una mica que es defineixi un huracà P31 amb la seva categoria màxima de força, perquè per mi tindria sentit també que un huracà de categoria 3 tingués l'instància cat 2, cat 1, tempesta tropical i depressió. Tampoc acabo d'entendre perquè no es pot crear la propietat "Saffir-Simpson" però sí que es poden crear diverses propietats amb les diferents intensitats d'un terratrèmol (exemple Terratrèmol i tsunami del Japó del 2011 (Q36204)).

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Les preguntes sobre creació de propietats (àrea de formació i intensitat) jo també me la vaig fer, però veient que l'havien tombat, vaig deduir que no calia insistir. Vull creure que la raó rau en que no hi ha un únic sistema de mesura (ni 2 com els terratrèmol) sinó 1 o 2 per conca si només parlem dels oficials dins la terminologia americanocèntrica, perquè m'he trobat que els xinesos tenen el seu propi criteri, tot i que no apareixen a les taules dels articles en anglès o traduïts a partir d'aquest, però si als mateixos articles en xinés.

El que dius de que si és categoria 3, podria haver estat abans 2, etc. és cert, però em sembla que només té valor com a dada dinàmica, és a dir, quan està passant i va canviant, o quan hom descriu l'evolució (com els logs de vents que tenen les webs que els cataloguen). Ara bé, tan a la infotaula, com a la memòria escrita dels ciclons, figura la seva màxima intensitat, ni com va créixer, ni com és va desfer.

El càlcul pur i dur, és pot fer amb els huracans perquè les conques atlàntica i pacífic nord-est ho fan amb la velocitat màxima sostinguda 1 min. que és la informació que hi ha a Vents màxims sostinguts (P2895). Però els tifons i els ciclons de l'índic i el Pacífic sud també és poden calcular amb la velocitat sostinguda durant 10 minuts.

En resum: la meva darrera pregunta era simple. El teu raonament és bo per rebatre la proposta inicial pensada per esquivar la necessitat de crear les propietats. Si creus que el camí bo és crear-les, doncs ho engeguem a veure si hi ha sort. Però si no ho aconseguim, que fem ?. Merci,

KRLS (discussiócontribucions)

Si haig d'escollir entre les opcions a mi m'agrada la 2a opció i si s'aplica serà molt visible que manca la propietat en qüestió. Tanmateix, no podríem usar simplement la Situat a la unitat geogràfica (P706) i crear un item per cadascun dels "basin" i a P31 posar simplement huracà Categoria 1, Cat 2 o el que sigui?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

És a dir, la segona però amb la P706 com a propietat principal en lloc de qualificador. A mi em sembla bé. Pel que he vist, les àrees afectades sempre les posen a Ubicació (P276). Per tant, no és previsible un ús inadequat de P706 que serviria per dir a on pertany i no quins territoris ha recorregut.

KRLS (discussiócontribucions)

Per mi sí.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Creus que hem de crear "Pacífic nord-est", "Pacífic nord-oest", "Pacífic sud", etc. O dient Pacífic + huracà / Pacífic + tifó / Pacífic + cicló, ja quedarà prou clar. Ho dic, perquè pels no entessos, com jo, costa una mica entendre qui és qui, especialment quan un cicló pot referir-se al nom genèric o als esdeveniments de l'Índic, per exemple.

merci

KRLS (discussiócontribucions)

Per mi cada Ubicació d'huracans ha de tenir el seu propi item. Per mi no s'ha de deduir res.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ja he adaptat (en proves) la infotaula esdeveniments d'acord amb l'ontologia acordada fins ara.

Fes un cop d'ull a Usuari:Amadalvarez/proves/recupera WD

Hi ha un parell de casos comparats amb l'actual; un de normal i un de dues conques.

Ja em diràs que et sembla.


KRLS (discussiócontribucions)

Caldria que es prioritzes l'unitat "hPa" enlloc de "mbar". I km/h enlloc de "kn". Per la resta em sembla molt guay.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No fotis !. Ho estava posant tot en nusos perquè pensava que era l'estàndard d'aquests fenòmens. Val, Ja ho aniré posant en kmh pels que carregui nous.


Merci,


PD: estic creant l'item de tots els huracans per poder crear correctament la sèrie "huracà atlàntic". Quan tinc tot un any, passó un quickstatement que normalitza tots els items amb la nova ontologia. he començat dels 2018 en avall. És un curro considerable, però aniré fent.KRLS (discussiócontribucions)

Entenc que es pot crear un conversor via LUA per mostrar les dades que volem prioritzar no (hPa i km/h), no? Algú dels PPCC enten millor km/h sostinguts que nusos.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Si però és afegir complexitat. A vegades només hi ha Kn i a vegades hi ha el mateix valor en diferents unitats.

El que fem, a totes les mesures, és publicar-ho amb la primera unitat que té a WD i, si no és la del nostre entorn, mostrar la conversió al costat.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Arreglat. Ara sempre surt primer els kmh i després els kn

KRLS (discussiócontribucions)

Com veuries posar "968 hPa (mBar)" com hi havia abans? Veus clar com representar les morts directes i indirectes? Per cert, m'encanta la documentació de la plantilla.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

és l'abreviatura que té a WD. Canviar-ho , suposa canviar-ho arreu (a cawiki). Si ho veus clar, proposa-ho a la discussió de la plantilla i implica els habituals: vicenç, pau, ... per a que estiguem tots al cas.

Mbar: Als nous que estic creant, ja poso Mbar. Als existents, s'hauria de fer un canvi massiu. Ara bé, actualment hi ha una constrain específica per a que la unitat sigui Hpa.

Morts: No pensava diferenciar-los, però sempre es pot fer amb el qualificador S'aplica a (P518). Ho creus necessari ?

KRLS (discussiócontribucions)

Amador penso que ens estem confonent. HPa és l'unitat del SI i la que s'hauria d'usar a WD. Jo el que demanava que en mostrar l'unitat a l'infotaula es fés la conversió de l'unitat a hPa si a WD es trobava Mbar. Jo havia estat utilitzant la divisió a l'infotaula perquè és la que s'usa a en.wiki i en els informes del National Hurricane Center, tanmateix, no em sembla necessari.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ahh. Entesos.

Que em dius dels morts ?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ja he restaurat els Mbar que havia posat (tot i que hi ha uns 200 més d'altres editors)

La infotaula esdeveniment ja mostra Mbar (hPA).

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Per cert, els huracans atlàntics des de 1970 fins 2018 ja estan carregats -els que no existien- i convertits al nou esquema tots.

Resposta a «huracans i tempestes»
Toniher (discussiócontribucions)
Resposta a «Permisos git»
Xaviaranda (discussiócontribucions)

Bon dia! una pregunta, com puc afegir una fotografia a una infotaula? He creat l'article Ball de Diables de l'Arboç i he anat afegint informació. Un usuari m'ha afegit una infotaula d'organització, vull afegir una fotografia però no sé com fer-ho. Bé, moltes gràcies!

KRLS (discussiócontribucions)

Veig que te'n has ensortit bastant bé. Això sí, les fotografies haurien de ser amb llicència lliure (per exemple, CC-BY-SA), sinó seran esborrades de Wikimedia Commons.

Xaviaranda (discussiócontribucions)

Vaja... ara ho he vist. Ho revisaré perquè he extret les fotografies de Flickr i m'he assegurat que siguin CC-BY-SA.

Però jo no he afegit la fotografia dins la infotaula. La infotaula agafa la primera fotografia que afegeixo?

Moltes gràcies!

KRLS (discussiócontribucions)

L'imatge l'he afegit jo dins l'infotaula. També he creat l'element Ball de Diables de l'Arboç (Q62601074) a Wikidata per tal que l'infotaula es vagi nodrint. Les dues imatges que vas penjar estan amb llicència CC-BY-NC, en conseqüència seran esborrades els pròxims dies. Caldria que intentessis que alguna d'aquelles imatges de Flickr canviïn la llicència a CC-BY-SA. He vist que l'origen de la colla és discutit segons la font. He trobat que hi ha un llibre sobre la història de la colla com també el protocol festiu del municipi des d'on podries ampliar i referenciar l'article.

Xaviaranda (discussiócontribucions)

Perfecte, aniré ampliant amb el protocol festiu. Intentaré localitzar el llibre del Ramon Vallverdú, de fet en vaig ser col·laborador, però no trobo el meu llibre :(

Perdona que et faci més preguntes.

Amb Wikidata he anat creant elements i propietats. Com els puc enllaçar a les seves corresponents pàgines de Viquipèdia?

Sobre l'article del Ball de Diables de l'Arboç. Hi ha un criteri a seguir amb els encapçalaments?

I per últim, ara he vist que a la pàgina de l'article, ja no em surten els avisos que falten informació. Aquest article ja està fora de perill?

Moltes gràcies per l'ajuda!

Referència a estudi de cobertura mediàtica a l'article sobre un partit polític

2
Hienafant (discussiócontribucions)

Hola, havies fet aquesta edició. Digues-me si l'he millorat, i si ho he aconseguit, lleva tu mateixa la plantilla CN; si no, prova a reescriure-ho tu mateixa.

KRLS (discussiócontribucions)

Ho vaig veure però no et vaig respondre. Per mi està millor.

Resum per KRLS

Resolt

Isidre blanc (discussiócontribucions)

Estic categoritzant les fotos de Cèsar August Torras, afegint-hi les coordenades quan no les tinc dubtoses. Algunes ja m'han servit per il·lustrat algun article. Et volia comentar que m'he trobat amb alguna foto que està "girada", es a dir: lo que està a la dreta ha d'anar a l'esquerra. Et citaré dos cassos (espero que funcionin els enllaços).

La foto File:El pont de Grèixer.jpeg. A la zona de Bagà els estrats de roca capbussen cap al sud, i a la foto ho fan al nord. Això em va fer dubtar i vaig girar-la amb aquest resultat foto voltejada. Compara els cims del fons de la vista des de Bagà. Aquest pont, en realitat, era sobre el Bastareny.

La foto File:Coll del terme d'Odèn amb una masia en primer terme i un cim al fons.jpeg. Conec molt bé la zona. Vaig reconèixer immediatament el Puig Sobirà, però no veia la Roca de Canalda que hi ha a la base. Després de girar-la: foto voltejada vaig veure que es tractava de la masia del Call. La silueta del Puig Sobirà que es pot veure a vista des del Call no deixa lloc a dubtes.

Crec que s'hauria de pujar una nova versió "voltejada" de les fotos. Ho puc fer jo mateix. Què en penses? Si em trobo amb algun altre cas ho rectifico també?

KRLS (discussiócontribucions)
Isidre blanc (discussiócontribucions)

Tiro endavant. M'estava preguntant com fer saber a MDC els errors corregits. M'has donat la solució: els aniré registrant a la pàgina de discussió del Wikiprojecte que m'has facilitat. Ja ho revisaràs.

MCol79 (discussiócontribucions)

Bona tarda,

Voldria saber com es pot eliminar una referència de publicació.

Moltes gràcies

Resposta a «Cercant un mentor»
Dgripsgrp (discussiócontribucions)

Estem preparant una pàgina (Revista Activitat parlamentària). L'hem editat i ens falta publicar. Ens podeu indicar com fer-ho, sisplau?