Usuari Discussió:Kette~cawiki

Salta a: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Kette~cawiki/Arxiu 1 en data 13-12-2015.

31.4.201.12 (discussiócontribucions)

Hola no entenc perque has revertit la darrera millora de l'article sobre de lluis maria güell cortina que ha fet amb esmer en polguell. Revertir es una mesura proporcionada? Sp m'ho pots explicar? Gracies. Marc

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Sí, s'afegit contingut sense respectar el treball d'editors anteriors, s'ha creat un nou article que ha estat copiat a sobre de l'antic, com he dit abans, sense cap respecte pel treball d'altres editors. No calia canviar la introducció atès que l'anterior seguia les normes del llibre d'estil, ni esborrar referències com la del GEC. La reversió no ha estat feta pel contingut sinó per la forma en que s'ha fet. De ben segur el contingut és vàlid així que proveu a afegir-lo amb una mica més de cura, eliminant només les parts que no són correctes.

31.4.201.12 (discussiócontribucions)

Hola, La reversió no és aporpiada en aquest cas pq el q comentes no d'ajusta a cap dels supòsits previstos per aplicar-la (veure entrada 'Reversió' a Viq.). Quan algú contribueix amb una entrada molt treballada i amb detall a la Viq., un article molt breu preexistent pot condicionar-ne l'estructura, coherència etc. En cap cas la millora contadiu l'esperit de l'entrada original, però si l'ambició. En Pol és periodista i nét del pintor, s'ha documentat a bastament i ha fet juntament amb altres familiars, una contribució de qualitat al la Viq. Estic segur q podem mirar els teus suggeriments i veure com abordar-los pero et demano sp que aixequis la reversió pq és una mesura excessiva. Grácies. Marc

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Com he comentat abans, no és problema de contingut, el problema rau en la forma d'afegir-lo, no es pot crear un text i enganxar-lo a sobre de l'existent, sobreescrivint-lo. Aquesta forma d'editar menysté el treball previ d'altres usuaris, vegeu la pestanya "mostra l'historial", i, per tant, no tornaré a recuperar-lo. Una mostra, en la seva edició ha esborrat tots els enllaços interns de l'inici de l'article, la "primera frase", vegeu com ha de quedar: VP:LE#Introducció. Torno a repetir, us proposo que inseriu el text sense fer un copia/enganxa de tot l'article, així evitareu sobreescriure'l, afegiu el text respectant l'anterior que no sigui incorrecte.

Si en Pol te relació amb la persona objecte de l'article, cal que doneu un cop d'ull a Viquipèdia:Conflicte d'interessos.

Resposta a «lluis maria güell cortina»

Soy Carlos Spottorno. No estoy de acuerdo con el artículo acerca de mi biografía.

4
Carlos Spottorno (discussiócontribucions)

Hola. adelanto que no soy un experto de Wikipedia. Nunca he editado un artículo y no conozco las miles de normas que la rigen.

Aclaro que yo no he pedido tener una entrada en Viquipèdia y que mi propósito principal es la retirada de este artículo.

Ya que no sé cómo hacerlo, he intentado torpemente editar este artículo porque lo encuentro muy pobre. Creo que no me representa verazmente.

Al haber tratado de editarlo yo mismo por las buenas en reiteradas ocasiones, se me ha bloqueado la posibildad de edición, dándome un aviso antes de bloquearme del todo. Así que no me ha quedado más remedio que dedicar un tiempo más largo de lo deseado a averiguar cómo puedo conseguir que mi propia biografía sea acorde con la realidad.

Aprendida la lección: aquí se castiga muy duramente y sin posibilidad de apelación al que no acude a los complicados cauces establecidos. Así que lo intento ahora según las normas de etiqueta que esta comunidad impone.

En esencia lo que ocurre es que faltan muchísimos datos: premios, publicaciones, enlaces a centenares de artículos míos, sobre mí y entrevistas que están a un click de cualquier editor que quiera realmente colaborar al Conocimiento Universal.

Sin embargo no faltan referencias a datos anecdóticos e incluso controvertidos. Es decir, encuentro que esta biografía falta al deber de neutralidad y desde luego no cumple con los requisitos mínimos para ser considerado un artículo útil para un estudioso o simplemente un usuario.

Su principal falta es la grave falta de información concreta.

Ya que yo no puedo editarlo, me gustaría que alguno de los que aquí tienen el poder de escribir la Historia atendiera a mi petición y se pusiera en contacto conmigo para (ya que yo no puedo decidir acerca de la existencia de este artículo sobre mi vida) al menos, convertirlo en un artículo digno de tal nombre.

Estoy a disposición de cualquier voluntario para darle mi curriculum actualizado, y todos los datos acerca de publicaciones, reconocimientos, exposiciones, ponencias, y en general enlaces relevantes.

Gracias

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Be, quan arriba un editor nou s'afegeix a la seva pàgina de discussió una plantilla de benvinguda amb un bon grapat d'enllaços per aprendre a editar i com funciona el projecte. També hi ha una manera molt fàcil de demanar ajuda i ho pots provar ara, si vols, a la columna de l'esquerra, en qualsevol pàgina en la que estiguis, veuràs un enllaç que diu «La taberna», clica-ho i desprès selecciona «Ajuda». En aquesta pàgina pots obrir una demanda d'ajuda per editar l'article, de ben segur tindràs bons consells. Per l'idioma no t'amoïnis, es poden fer les demandes en castellà tot i que de ben segur et respondran en català. Endavant!

Carlos Spottorno (discussiócontribucions)

Está bien. Hay una manera de resolver este asunto, pero claro, requiere que le dedique bastante tiempo. Digamos que me veo forzado a dedicar tiempo que realmente no me sobra, para resolver una situación que no he creado yo. Como si no tuviera suficiente con los errores de la Administración del Estado, Correos, Telefónica... ahora también tengo que emprender el camino de Viquipèdia. Es fácil para vosotros, que os dedicáis a esto, pero yo tengo que empezar a estudiarme todas las reglas y protocolos. Madre mía, qué bien, que tengo una página en Viquipédia!

No es por meterme en asuntos políticos, pero claro, si además tengo que traducir cada texto al castellano... Can we at least speak in english so I don't need to translate each text I receive?

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

No és un tema polític, aquest projecte és de viquipèdia en català, pots trobar aquest mateix article a la wikipedia en francès: fr:Carlos Spottorno. En Townie t'ha donat un bon consell a la pàgina de discussió de l'article, prova a afegir el contingut amb el que no estàs d'acord i les referències que ho recolzin.

Resposta a «Soy Carlos Spottorno. No estoy de acuerdo con el artículo acerca de mi biografía.»
81.61.161.36 (discussiócontribucions)

Heu revertit a una edició anterior tot un seguit de canvis que completaven molt l'article i al que he dedicat força temps. La versió anterior, que és la ara visible, és minsa en informació i lingüísticament poc acurada. ¿Quins són els vostres criteris per revertir?

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

I tant que sí. L'article era petit, més aviat escàs però estava referenciat. Del contingut que heu afegit no hi ha cap referència que l'avali i això ja seria prou per revertir les edicions però no ho vaig fer en la primera edició, la més extensa, esperant una edició posterior que afegís aquestes referències. Lluny d'això, les edicions posteriors semblen més un joc de canvi de lloc de paraules com si foren proves d'edició. No t'amoïnis per la reversió, pren-ho com una oportunitat per aprendre que cal referenciar ([[Viquipèdia:Citau les fonts}}) el contingut que vulguis afegir i que les proves es fan a la pàgina de proves d'usuari. llançat-hi!

Resposta a «Moli de Dalt de Vila-rodona»
Iiioxoiii (discussiócontribucions)

Hola! Les referències a diaris i lloc externs són vàlides i operatius. Agraeixo qualsevol ampliació de l'article, millora o especialització. ¿A què es deu l'interès en l'eliminació d'un fet històric rellevant en el disseny gràfic català? records.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Arribes tard. La proposta d'esborrament ja ha estat votada i ha sortit mantenir l'article. Fora bo que donessis un cop d'ull a com està ara l'article, mancat de referències i amb un avís de «possible manca d'admissibilitat» i això convida a que properament es presenti un altre proposta d'esborrament. Si tens tan interès en l'article procura afegir alguna referència que el faci admissible.

Resposta a «Escola MUUU»
AntoniBM (discussiócontribucions)

Hola! He vist que has canviat la infotaula de la pel·lícula "The Gilded Cage (1916)" per una comanda que diu "infotaula pel·lícula". El problema és que això ha introduït diversos errors: els actors principals no són Bryant Washburn i Ruth Stonehouse; la data d'estrena no és el 1915 sinó el 9 d'octubre de 1916; la productora no és Essanay Studio sinó World Film Corporation; pel que fa al guió, malgrat que l'adaptació és de Frances Marion, es basa en una història original de J.I.C. Clarke. Es pot arreglar tot això o s'ha de revertir el canvi? Gràcies!

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

No he canviat la infotaula, he esborrat els paràmetres que pot importar de Wikidata i és aquí on han d'estar els errors. Si creus que les dades no són les correctes pots editar la base de dades de Wikidata clicant a la part inferior dreta de la infotaula, en un símbol que representa un llapis.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Ara he mirat la fitxa que te a IMDb i conté la mateixa informació que hi ha a Wikidata i que mostra la infotaula. Pot ser hauries de revisar les fonts d'on has tret aquesta informació. Tot i això, tant wikidata com IMDb poden contenir errors.

AntoniBM (discussiócontribucions)

Hola de nou! Voldria fer algunes puntualitzacions amb ànims d'ajudar: 1- He revisat la fitxa de IMDb i en cap moment s'esmenten com a protagonistes Bryant Washburn i Ruth Stonehouse. La protagonista principal, que fins i tot s'esmenta a la imatge de l'entrada és Alice Brady. 2- Pel que fa a la data d'estrena de la pel·lícula aquesta no és al 1915, la que hi havia abans (9 octubre 1916) coincidia amb la fitxa publicada per l'American Film Institute i també amb la referència que es cita a l'entrada a la nostra wikipedia: Movie Picture World vol 30 num 3, 21-10-1916, pàg. 462. Que es tracta d'una revista de l'època. Aquesta mateixa data també es cita a IMDb (http://www.imdb.com/title/tt0006716/). 3- La productora, segons l'America Film Institute és World Film Corp. i Peerless i segons IMDb és World Film. Per mí és més fiable l'AFI que no pas IMDb ja que són entrades referenciades però en cap cas aquestes dues fonts citen Eassanay Studios que és el que consta ara en la nostra entrada. 4- Pel que fa al guió, IMDb diu literalment: Writers: J.I.C. Clarke (history "Her Majesty), Frances Marion. El mateix diu la fitxa de l'AFI (https://catalog.afi.com/Catalog/moviedetails/14104).

No entenc com pot haber-hi aquestes discrepàncies amb el que dius abans. Segur que has mirat l'entrada de IMDb correcta? (http://www.imdb.com/title/tt0006716/). La meva opinió és que és més important donar les fonts correctes.

Un cop dit tot això, torno a preguntar el mateix: es pot arreglar tot això o s'ha de revertir el canvi?

Moltes gràcies per la paciència!

AntoniBM (discussiócontribucions)

Hola una altra vegada. He llegit amb més calma el primer dels dos missatges. Voldria editar la taula però abans de fer-ho m'agradaria saber que estem d'acord. De nou gràcies per la paciència!

AntoniBM (discussiócontribucions)

Finalment crec que he entès el problema! Dins dels enllaços a altres llengües d'aquesta pel·lícula n'hi ha un d'erroni: l'italià, que es refereix a una pel·lícula del mateix títol però estrenada l'any anterior amb els actors que surten a la nostra taula. El que he sabut fer és eliminar dels enllaços a altres idiomes de la nostra entrada l'italià. Vist d'on prové l'error, crec pertinent modificar les dades de la taula amb l'eina d'edició que em comentaves. Gràcies per la paciència!

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Disculpa però no he tingut temps de mirar-ho, crec que arribo tard, ja ho estas arreglant tu. Molt bé, si necessites res fes-m'ho saber. Bona feina!

Resposta a «The Gilded Cage (1916)»
Dr. Fox (discussiócontribucions)

Hola! He vist que has revertit les meves edicions de la Sènia. La ampliació d'informació és totalment certa, ja que ho he pogut confirmant viatgant fa pocs dies fins la Sènia. Crec que la informació hauria d'estar, ho torno a dir, és totalment certa. Tant la dels mobles com la de que no poden construir pel parc natural dels Ports.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Hola, el tema no és si aquesta informació hauria o no d'estar a l'article o si és certa o no. Un dels pilar bàsics de viquipèdia és la verificabilitat no n'hi ha prou en que sigui certa, s'ha de demostrar. El redactat ha de ser neutre i en aquest cas expressa una opinió personal: «Greu problema ja que no els queda res per poder construir», hauries de dir que s'acabat l'espai per construir sense cap judici de valor, recorda, escrius en una enciclopèdia. Per afegir aquest contingut has de referenciar-lo i canviar el redactat. Viquipèdia:Els cinc pilars .

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

He repassat les teves edicions i totes tenen un caire similar, sembla que tens res contra el poble. Tens un problema amb el principi de la neutralitat.

Dr. Fox (discussiócontribucions)

T'entenc.Ara ho fare com tu dius. Seria correcte posar "S`ha acabat l'espai per la comstrucció i ampliació per què gran part del se terme municipal és declarat Parc Natural dels Ports".

Gràcies per contestar i bon any.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Canvia molt un redactat de l'altre. Així quedaria molt millor i més neutral. Recorda d'aportar alguna referència. Bon any

Resposta a «La Sénia»
Josep Esquer (discussiócontribucions)

Estic editant l'article Puntal (vaixell. Crec que no hi ha cap problema en deixar l'article Puntal tal i com el vas deixar.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Bona feina, ràpid i eficient. De moment deixo els enllaços de les infotaules a on apunten (puntal), però quan acabis l'article que estàs editant hem de triar cap a on hem d'enfocar els enllaços interns. També, un cop acabat, no caldria mantenir les dues accepcions a l'article original, es pot esborrar la part corresponent a la «mida» i afegir una plantilla de desambiguació a l'inici. Gràcies

Josep Esquer (discussiócontribucions)

Ja he donat per acabat l'article Puntal (vaixell) . Pel que fa a les plantilles vaig provar de modificar-ne una (Plantilla de vaixell?), però no va funcionar. Moltes de les pàgines que enllaçaven amb puntal ho feien per la plantilla (Elements de vaixell). Ja està corregida.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

No funciona perquè has canviat únicament la pàgina d'ús (documentació). Qui realment enllaça, a més de la plantilla de navegació que dius, és el codi de la plantilla de la infotaula. El canvio ara. Gràcies.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Canviat tot i que encara no surt a «qui hi enllaça». He comprovat manualment, article per article amb la infotaula vaixell. Aprofito per demanar-te que li donis

Josep Esquer (discussiócontribucions)

No acabo d'entendre el darrer missatge teu. Sembla que s'ha tallat. Suposo que em demanaves que fes algunes comprovacions. Ho estic provant. Però vaig una mica perdut. Si em pots fer un petit suggeriment t'ho agrairia molt.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Sí, s'ha tallat. El canvi de pàgina als enllaços ja funciona be. Deia, volia dir, que aprofitant aquest tema li donessis un cop d'ull a la documentació de la plantilla {{infotaula vaixell}} tenint en compte que és el resultat de diverses actualitzacions i fusions.

Josep Esquer (discussiócontribucions)

Mercès. Així ho faré.

Josep Esquer (discussiócontribucions)

Casualment estava "treballant" el tema arqueig/desplaçament. Probablement la {{infotaula vaixell}} està bé. De la mateixa manera, intueixo que molts casos particulars estan malament. Crec que caldria enumerar tots els casos possibles (d'arqueig i de desplaçament), revisar si hi ha article en català i corregir tots els articles que calgui (uff!).

Josep Esquer (discussiócontribucions)

Com pots veure he provat de copiar i enganxar la (infotaula vaixell) i m'ha sortit la imatge. Ho sento.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

La infotaula està preparada per importar les dades de WD. Fas la llista i mirem de resoldre el problema?

Josep Esquer (discussiócontribucions)

Cronologia de la mesura de capacitat d’un vaixell (arqueig o tonatge)

 • fins a 1853. Builder’s Old Measurement. Important en velers.(alguns articles sobre clípers en anglès indiquen tons OM). Crec que és l'únic que manca.
 • 1854. Sistema Moorsom
  • GRT
  • NRT
 • des de 1982
  • GT
  • NT
Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Si, estan tractats a la infotaula el sistema Moorsom i posterior. El BOM s'ha d'incloure manualment, no te cap propietat assignada a WD. A l'article arqueig només vaig ampliar el que calia per donar suport a la infotaula. Quan he inserit informació amb «tones bm» he consultat l'article en anglès. Pot ser es podria afegir una secció en arqueig, com ho veus?

Josep Esquer (discussiócontribucions)

El que caldria fer (ho tinc previst però em fa mandra, de moment) és "traduir" o adaptar al català l'article BOM. També, quan pugui, revisaré alguns articles de vaixells antics (i corregir, si cal, les xifres de "desplaçament"). En els casos particulars, no cal canviar "desplaçament" encara que s'indiqui el BOM.

Pel que fa al tema general (Infotaula vaixell/wikidata) no tinc un criteri clar. No conec prou bé el tema. Suposo que afegir el BOM i diferenciar tonatge i desplaçament estaria bé. Però potser seria una complicació més que una millora. Per cert, molt bé "calat aeri".

Resposta a «Puntal»
Jiròni (discussiócontribucions)

Hola.L'usuari Aplagnespaya va canviar el nom correcte de Sant Genièis (veure a la Vikipèdia occitana) per *Sant Genièis de Fountaracho (grafia incorrecta) sense cap justificació ni atestació. Jo vaig restablir el nom anterior .~~~~

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Pot ser sigui el correcte en occità, en català està per veure atès que ha tingut diversos noms, però, com t'he comentat no és la forma de fer-ho. Tal com ho has fet tu es pot perdre l'historial de l'article, no queda constància del canvi de nom a l'historial. Si no et fa res podem començar de nou, de moment han llevat la teva petició de supressió perquè no era correcte. Crea un tema a la pàgina de discussió de l'article (Discussió:Sant Ginièis de Fountarecho) amb la proposta de canvi de nom i espera un temps prudencial, uns pocs dies. Si no es presenta cap objecció ja el pots reanomenar. Qualsevol dubte que tinguis ho pot preguntar. Salut!

Resposta a «Sant Ginièis»
Resum per Kette~cawiki

Novella molesta per les revisions de l'article.

Amazonia 2017 (discussiócontribucions)

Hola noi, si us plau revisa el històric de canvis, si ha algú editant no edites al mateix temps o no es desaran el meus canvis :( Hi ha el espai de discussió per aixo. No cal trepitjar-nos, oi que no? :D Salutacions i bon dijous.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Hola «noia», les meves edicions son correccions quan no es compleixen les normes d'edició a Viquipèdia. Això és el que et demano que revisis l'historial de canvis i vegis el perquè de les edicions, sempre deixo un resum. Son consells o explicacions sobre les normes d'edició a Viqupèdia. Si tens qualsevol dubte no t'ho pensis i pregunta.

Amazonia 2017 (discussiócontribucions)

això perfecte, i tant que si; el tema es que si mentres edito, tu edites per sobre...doncs...perdo tot XD. Pot ser que alegessis comentaris a la discussió? així jo ho miro i canvio sense pedrer la info no desada, pot ser? escenari win-win

Salut.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

No, no ho has perdut. Com has tornat a fer la mateixa edició que havia esborrat he revertit la teva edició VP:RR. Hi ha una plantilla per això, ara te la poso, però no treu que si insereixes enllaços interviqui o enllaços externs al text siguin esborrats immediatament.

Música de a Passió

2
Resum per Kette~cawiki

Contingut afegit sense cap referència

Marianna Amill (discussiócontribucions)

Hola! Gràcies, sóc conscient que el text no va... seria llarg d'explicar... Mil disculpes, no tornarà a passar.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

No has de disculpar-te, l'únic que has de fer és afegir el mateix contingut poc a poc i amb les referències oportunes. Ja saps, llanceu-vos-hi!