Usuari Discussió:Kette~cawiki

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Kette~cawiki/Arxiu 1 en data 13-12-2015.

Ljimenez2 (discussiócontribucions)

Bon dia @Kette~cawiki,


Em dic Lucas, vaig a batxillerat, i ara, estic començant el meu TDR o treball de recerca. L'objectiu d'aquest treball és crear el meu propi videojoc, però, diguem que no sóc un expert en aquest tema, així que em preguntava si em podries ajudar a aconseguir aquest objectiu.


En resum, estaria molt agraït si poguessis donar-me la teva opinió sobre el meu treball.


El meu correu electrònic és: ljimenez2@insargentona.cat

Resposta a «Necessito ajuda»

Obres de Folch i Torres a la Biblioteca de Catalunya

2
Ancopa (discussiócontribucions)

Aquest enllaç em remet a un llistat d'obres de molts autors diferents, tots amb el cognom Folch o semblant

Ancopa (discussiócontribucions)
Resposta a «Obres de Folch i Torres a la Biblioteca de Catalunya»
Jazz IV (discussiócontribucions)
Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Hola,

No sé ben be que vols referenciar però l'enllaç és a una publicació periòdica coneguda i els seus continguts es poden utilitzar com a referència.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Ja he trobat l'article que vols referenciar:Sant Boi de Llobregat i el rugbi.

Aquest article, ara mateix, no té problemes de referències, el problema més greu és de redactat. Potser t'ajudarà llegir Viquipèdia:llibre d'estil, de fet els enllaços de la plantilla «text no enciclopèdic» que hi ha a l'inici de l'article ja enllaça amb el llibre d'estil per que te'l miris.

Jazz IV (discussiócontribucions)

Miraré de millar-ho. Gràcies.

Jazz IV (discussiócontribucions)

Bona nit.Li vull comentar que em queda pendent l'article del conill. A més a l'article de Marianao, que duia temps redactat per una altra persona i que no hi havia cap incidència. Doncs bé, resulta que jo vaig afegir 3 carrers, l'institut i 3 referències, ja que només n'hi havia una. Resultat = calen citacions a dogo. ( jo no ho discuteixo). Però clar , el fet que hagin sortit després de la meva aportació, genera un sentiment de culpabilitat brutal. Et queda la sensació que t'has carregat l'article.

Gràcies per aguantar el rotllo.


Resposta a «Sant Boi de Llobregat i el rugbi.»
Senyor Esteve (discussiócontribucions)

Gràcies per la teva ajuda en les edicions que he fet de l'article Taronja.

En una de les edicions que has desfet hi dius que "Si hi ha peticions de referencies puntuals no cal aquesta plantilla", però a l'ajuda de la Plantilla:Falten referències hi diu això: "És recomanable, però no necessari, marcar especialment aquelles frases o dades concretes sobre les que caldria clarificar-ne la citació (vegeu {{citació necessària}}) per tal d'ajudar als editors que vulguin millorar la qualitat de l'article."

Potser no és necessari però si recomanable; és per això que he posat el {{FR}}.

Resposta a «Taronja»

COMUNITATS D'APRENENTATGE, PROJECTE EDUCATIU

11
Meeritxell6 (discussiócontribucions)

Bona tarda,

Estem realitzant una entrada a la viquipèdia i no sabem perquè estas modificant-la, ens seria de gran ajuda que ens expliquessis el motiu pel qual elimines els hipervincles i canvies el format de la bibliografia,

Moltes gràcies

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

De tant en tant hauríeu de donar un cop d'ull a l'historial de l'article (pestanya superior «Mostra l'historial»). Quan fem correccions als articles deixem una explicació del per que i, normalment, un enllaç a la norma que ho justifica. També fora bo que consulteu la vostra pàgina de discussió, Meeritxell6, on us he deixat un comentari.

Soraiia98 (discussiócontribucions)

Hola,


No trobem el comentari, si ens el poguessis proporcionar per aquí, ja que ens agradaria saber perquè ens modifiques continuament tant els enllaços com la bibliografia. No sabem què és el que està malament d'aquests apartats.


Moltes gràcies.


Esperem la teva resposta.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Al comentari anterior us he deixat un enllaç a la pàgina de discussió de Meeritxell6, el torno a inserir: Meeritxell6. Tampoc heu consultat l'historial? allà teniu també comentaris i enllaços.

Meeritxell6 (discussiócontribucions)

Perdona, es que al ser noves usuaries desconeixem el funcionament i ara estem rectificant el que ens has comentat, ja que no sabiem que si un enllaç no es troba dins de la pròpia comunitat Viquipèdia, no podia apareixer dins del propi articles, esperem que les correccions realitzades siguin millors, sinó t'agrairia que ens ho comentessis.

Moltes gràcies i disculpa per el mal entès.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

No passa res, no us heu de disculpar, tothom hem aprés a base d'errors. Em reitero en l'oferiment per resoldre els dubtes que us puguin sorgir. També podeu consultar els vostres dubtes a Viquipèdia:La_taverna/Ajuda, sempre hi ha algú que us respondrà. I recordeu, llanceu-vos-hi!

Soraiia98 (discussiócontribucions)

Si, reitero el que ha comentat la meva companya, disculpa per el mal entès.

Tenim un dubte i és que si les pàgines de Wikipedia es consideren de dins de Viquipèdia? És que a l'hora d'enllaçar si és de Wikipedia no em surt la possibilitat de fer-ho. Llavors, aquesta pàgina de Wikipedia l'hauria de posar a l'apartat de "Vegeu també" o a "Enllaços externs"?


Esperem la teva resposta.


Moltes gràcies.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Entenc que voleu enllaçar pàgines d'altre projecte, en aquest cas d'eswiki (viquipèdia en castellà). No, no es poden enllaçar a l'espai principal (articles), en cap de les seccions. Si veieu Viquipèdia:Estructura d'un article veureu que a la secció «Vegeu també» van els enllaços interns a articles de Viquipèdia relacionats amb el tema, no pas d'altres projectes. Aquesta norma s'ha pres considerant els casos generals que portarien problemes con és l'enllaçar pàgines de la viquipèdia en rus, en àrab, en xinès... De retruc també afecta els possibles enllaços amb eswiki. Tampoc s'haurien d'enllaçar com un enllaç extern.

Soraiia98 (discussiócontribucions)

D'acord, moltes gràcies.


Tenim uns quants dubtes més, si ens els poguessis resoldre t'ho agrairem molt.


- Es pot ficar un autor a enllaços externs?

- S'ha de posar en tots els idiomes en els quals es pot traduir la pàgina web?

- Com s'ha de redactar correctament un enllaç extern? ja que hem comparat diferents articles de qualitat i no estan estructurats de la mateixa forma, com seria la idònia? Tenint en compte si es tracta d'un article, una pàgina oficial, etc.

- Si escrivim un mot en l'article que probablement es desconeixi el seu significat, podem afegir-lo com a enllaç extern i hipervincular-ho amb el diccionari en línia on explica el concepte?

- Si un concepte l'hem referenciat i després l'hem posat a enllaç extern pot ser possible? o l'hem d'eliminar per que ja apareix a referències?

- Si hem enllaçat en l'article conceptes propis de la viquipèdia, després els podem tornar a afegir a vegeu també? O només aquells que no hagim posat i tinguin relació amb l'entrada?


Esperem la teva resposta.


Gràcies de nou.

Soraiia98 (discussiócontribucions)

Ah i, una pregunta que me l'havia oblidat, els enllaços externs s'han de posar odenats alfabèticament?

Soraiia98 (discussiócontribucions)

Disculpa tanta pregunta, però, ens ha sorgit una altra. Quan posem un concepte a Enllaços externs, el títol ha de ser el que està a la pàgina que posem enllaçada o el títol ha de ser el concepte del nostre cos de l'article que volem enllaçar?

Resposta a «COMUNITATS D'APRENENTATGE, PROJECTE EDUCATIU»
Resum per Kette~cawiki

Reversió per contingut sense referenciar a l'article

Maqroll (discussiócontribucions)

Bon dia,

veig amb frustració que desfas la meva aportació a la pàgina de sor Lucia Caram, on complerto al seva data de naixement.

He aportat la referència a la modificació, que tu has refusat. No sé com insertar una referència d'un programa de televisió al text de l'article. No ho he fet mai, ho vaig intentar però no me'n vaig sortir, ni tant sols sé com descarregar un enllaç que em digui al programa de televisió que he citat.

Si tú ho saps fer, t'encoratjo a fer-ho, però et demano que paris de desfer les meves aportacions si no tens informacions que demostrin el contrari del que escric. En aquest cas he aportat la font, però no sóc un usuari tant avançat com per dominar tots els formats de la viquipèdia.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Ara escrius com usuari, abans ho vas fer com IP. Hauries de mirar el missatge que he deixat a la pàgina de discussió de la teva IP: 88.180.9.113. Sí, se com fer-ho però aquí es tracta d'aprendre, sobre tot un usuari amb més de 500 edicions. Per si no pots visualitzar l'enllaç torno a donar-te l'enllaç de la pàgina d'ajuda: Viquipèdia:Guia per referenciar, et servirà per referenciar aquest article i les teves futures aportacions. Salut!

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Òndia, ara he vist que has desfet la meva edició sense solucionar el problema. L'ordre d'actuació no és la correcte, primer has de preguntar i després, si no estàs d'acord, desfàs l'edició. Abans he dit 500 edicions i són quasi 600, amb aquesta «veterania» la teva actuació pot ser considerada vandalisme. Espero que ho solucionis aviat. Per cert, recordat d'autenticar-te com usuari quan editis, evitarem malentesos.

Maqroll (discussiócontribucions)

Si has sigut prou espavilat per veure que tinc gairebé 600 edicions, hauràs sigut prou espavilat com per veure la data de la majoria d'aquestes edicions, i hauràs pogut comprovat que fa bastant de temps que no edito regularment. I entretant, la Viquipèdia ha canviat, i no he anat seguint tots els canvis, per tant no em puc saber tots els procediments que cal seguir per posar una referència.

Per cert, que jo sàpiga, podem editar sense estar obligats a posar referències de tot. Diga'm quin percentatge de dates de naixement estan referenciades. Veuràs que la majoria (per no dir que gairebé totes) no presenten cap referència.

Repeteixo: para de desfer les meves edicions, perquè amb aquest comportament "radical" només aconseguiu desmotivar-nos i la Viquipèdia perd molts usuaris valuosos que es presten a editar i aportar riquesa als articles, però que no tenen temps (o ganes, o paciència) per aprendre i memoritzar totes les normes i procediments de Viquipèdia.

Entén que molts estem disposats a aportar informació i a ajudar a complertar els articles de manera altruïsta, però no estem disposats a que la nostra vida giri al voltant de Viquipèdia. Si vosaltres, que esteu apassionats per la Viquipèdia, voleu que tot segueixi els canals establerts de manera perfecta, us encoratgem a donar forma als nostres canvis: nosaltres podem ajudar a aportar la informació, vosaltres podeu posar-hi la forma. Però no ens demaneu que "aprenem" a fer-ho tot de manera perfecte, perquè les edicions les fem de manera altruïsta, quan ens trobem donant cops de cap contra una paret és molt desencoratjador.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

T'has passat de frenada. Com a reversor abans de fer res miro qui fa les edicions i tu las vas fer des de una IP, sense autenticar-te com usuari. Aquesta última edició que ja has fet com usuari no la he revertida, al contrari, t'he deixat un enllaç perquè quan et vingui be provis a referenciar la teva edició. Dubto molt que fa 2 any es pogués referenciar des dels resums d'edició, de fet no ho recordo. I les plantilles ref-web, ref-llibre, ref-publicació o cita ref ja existien, tanmateix com la pàgina d'ajuda que he enllaçat, creada el 2013. No es tracta de ser perfecte, simplement son consells per millorar com editors. I recorda que TOTS ho fem de manera desinteressada.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Ha passat prou temps i no hi ha cap referència. He revertit l'edició.

Maqroll (discussiócontribucions)

Et convido a tú a posar la referència. Ja veus que entro molt de tant en tant a Viquipèdia, i no tinc temps (ni ganes!) d'aprendre el que és una ref-llibre ni aquestes coses.

Ets més hàbil que jo amb la Viquipèdia, però això no vol dir que tinguis raó: al programa de Tv que vaig citar es deia la data de naixement de sor Lucía Caram. Pots triar ignorar-ho, però ella continuarà havent nascut aquesta data, i els usuaris de Viquipèdia continuaran estant privats d'aquesta informació.

Maqroll (discussiócontribucions)

Per cert, no m'he passat de cap frenada. No ets jutge per a decidir qui es passa de frenada.

Paracel63 (discussiócontribucions)

Bon dia! Aquesta edició no és compatible amb VP:EA. Veure el text «dins la secció de "Referències"». En aquest article aquesta llista es presenta com una llista de fonts/referències (veure la història de l'article); doncs una bibliografia citada i no una llista complementària. I doncs col·locar-lo com un subtítol. D'accord? :-)

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Hola Paracel63, disculpa per la tardança a contestar-te, he estat força ocupat.

El que dius és correcte, a la secció de referències pot tenir una llista de bibliografia utilitzada com a referència però no diu pas que sigui una subsecció. Tot el que està contingut a la secció de referències ha d'estar contextualitzat al text tal com pots comprovar a VP:CF. L'explicació que trobes a «bibliografia complementària» fa esment al tipus de bibliografia que es pot trobar a un article no al títol que té la secció corresponent. Així la «bibliografia escrita per l'autor» anirà en una secció anomenada «Obres», la «bibliografia complementaria», una mena de «per saber-ne més», és la que forma la secció «Bibliografia» i la «bibliografia utilitzada com a font» va a la secció «referències», sí, però no com a llista, ha d'estar en format referència contextualitzada al text. La forma més «elegant» d'afegir referències a llibres dins del text és utilitzant la Plantilla:Sfn, veuràs que la sortida de la plantilla és a la secció referències però enllaça a un llibre de la secció «bibliografia». Per entendre-ho millor deixo una nota d'avís a l'article. Si tens qualsevol dubte, no t'estiguis de preguntar.

Resposta a «Estil del títol "Bibliografia"»
Jazz IV (discussiócontribucions)

Hola,

Com bé ja sabeu, vaig publicar un article amb referències sense format. Vaig voler rectificar-ho i en el seu moment vaig preguntar si ho podia fer a la pàgina de proves, i un cop arreglat, esborrar l'article i copiar-ho amb el contingut de proves. No vaig rebre contestació d'aquest fet. Bé, jo fa pocs dies vaig fer això. Resposta: vàndal potencial i amenaça de bloqueix. Que consti que no m'ha sentat gens bé. Suposo que tan se val per a vostès. Reconeixo que sóc novell.

I ara pregunto, qué faig si vull millorar les referències. A la pàgina de proves ho tinc, i ho sabeu

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

No és el cas. Heu creat un article que ja existeix a Viquipèdia. L'avís de vandalisme és per la retirada de la plantilla que avisa d'aquest fet, l'article està duplicat. El que podeu fer és millorar l'article original, afegint el contingut que creieu oportú, sempre amb cura i respecte pel treball dels editors que han col·laborat anteriorment.

Jazz IV (discussiócontribucions)

Jo només volia arreglar els enllaços externs i les referències. Com ho faig, des de proves i enganxant? O directament a la pàgina publicada.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Directament a la pàgina publicada, d'un en un per veure el resultat. Recorda que la pàgina que vas crear s'eliminarà aviat per ser un article duplicat. Jo de tu miraria d'aprofitar contingut e inserir-lo a l'original: Nan bélier. Si tens qualsevol dubte no t'estiguis de preguntar.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Disculpa, ara m'ho he mirat millor. L'article en el que estàs treballant no és duplicat. No demanaré que sigui eliminat. Ja aniré repassant alguna cosa.

Jazz IV (discussiócontribucions)

Jo puc modificar la pàgina d'un altre usuari.?

Jazz IV (discussiócontribucions)

Coi, si no he pogut modificar la meva.

Jazz IV (discussiócontribucions)

Deixo sense validesa els 2 últims missatges degut al comentari de la no duplicitat. De fet no són igulas, ni de bon tros. Complementaris, però cap substitueix l'altre. És la meva simple opinió. Jo només vull arreglar ho de les referències i enllaços externs, i ho tinc a la pàgina de proves. Tal i com està la pàgina en quant aquest 2 apartats , fa mal d'ulls, però no em va deixar fer-ho.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

No entenc que vols dir amb la pàgina d'altre usuari. Els articles publicats a Viquipèdia no tenen propietari, tenen editors. Els articles no són de ningú en concret, pots editar l'article que vulguis.

Jazz IV (discussiócontribucions)

Perdó. Si no és usuari dic editor. Al sugerir-me el fet d'afegir text a l'article del nan bélier, ho he interpretat així. Insisteixo que m'agradaria reparar la qüestió de les referències i enllaços externs. Gràcies.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Ja he fet un parell de mostra a l'article que estàs editant. A la pàgina Viquipèdia:Citau les fonts trobareu com fer-ho, tant en edició amb codi wiki com si utilitzeu l'editor visual.

Jazz IV (discussiócontribucions)

Ho aniré fent mica en mica per no tenir problemes. Gràcies.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)
Jazz IV (discussiócontribucions)

Hola, estava modificant les referències i resulta que ja no reconec l'article. Han desaparegut seccions, i de fet en el codi viki hi són, pero no a la visualització. Desànim total.

Jazz IV (discussiócontribucions)

Si compareu la pàgina de proves i l'article, ja no tenen gaire a veure.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Tu veuràs, les úniques edicions que veig són les teves i alguna correcció, petita, que he fet jo fa molt temps, tu has fet 20 edicions després. No he vist que ningú hagi eliminat cap secció. Torna a mirar-lo.

Jazz IV (discussiócontribucions)

Com últim recurs, us demano si puc esborrar l'article i copio i engantxo el contingut de la pàgina de proves. Si no, ja no sé què fer. Gràcies i disculpeu la insistència.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

NO, de cap manera. Pel que hem parlat aquí seria considerat vandalisme i series blocat. Ves amb comte. De fet algunes correccions que s'havien fet les has esborrades. Pot ser abans d'editar un article hauries de consultar aquests articles: Viquipèdia:Llibre d'estil i Viquipèdia:Estructura d'un article.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

L'article que tens a la pàgina de proves no segueix gaire el llibre d'estil, potser serviria per un treball de redacció però no per ser publicat directament a Viquipèdia. Recorda que estàs editant un projecte enciclopèdic, no una publicació d'assaig.

Jazz IV (discussiócontribucions)

Ja no tinc paraules.

Jazz IV (discussiócontribucions)

Per cert, tot això bé a que estic fent un curset de viki( on line). Li vaig ensenyar al formador , que edita des de 2007, i em comentà que era bona feina, llevat el format de referències. Per tant, amb el que m'ha comentat fa un moment, facin allò que vulguin.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Doncs a la pàgina de proves no ho tens arreglat, com a mínim tens alguna referència a l'article publicat. Per cert, aquí ens coneixem quasi tots, qui és el formador?

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Aprofita i mostra-li aquesta discussió, a veure que opina.

Jazz IV (discussiócontribucions)

En quant a la discussió jo no tinc res a dir. El nom de la persona , ni parlar-ne. Li reconec la seva atenció. He mirat pel d'amunt les regles per fer un bon article. Els de qualitat són impecables, i els altres hi ha de tot. I per cert, he vist alguns que no tenen gaire a veure amb la teoria. Potser el meu és un nyap,(segons vostè.), i potser ho és com a novell que sóc.

Però he vist buscant referències i tafanejant uns quants nyaps. Insisteixo, li reconec l'atenció. Ja no discuteixo més(amb el bon sentit). Ho deixo córrer. Gràcies per la paciència amb un novell que tenia interès.

Resposta a «Sóc un vàndal»

Intel·ligència distribuïda

7
Resum per Kette~cawiki

Drets d'autor

MariaMLobato (discussiócontribucions)

Hola Kette~cawiki!

Volia preguntar-te sobre els canvis recents que has fet a la nostra entrada. Els vaig esborrar perquè pensava que era un error.

Agraeixo la teva ajuda, moltes gràcies!

Espero la teva resposta

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Tal com us he dit a la vostra pàgina de discussió cal que de tant en tant doneu un cop d'ull a l'historial de l'article. Aprofito per recomanar-vos que també deixeu un resum d'edició que expliqui mínimament el que heu editat. Em reitero en l'oferiment per resoldre els dubtes que us puguin sortir. Bona feina i Llanceu-vos-hi!

MariaMLobato (discussiócontribucions)

D'acord, gràcies Kette.

Volia fer-te una pregunta; a la nostra entrada he insertat una fotografia estreta d'un llibre. L'he mencionat i he posat la seva referència, però volia assegurar-me si és correcte el que he fet.

Gràcies per la teva ajuda

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Aquest tema és complicat. Les imatges que es publiquen a Viquipèdia, llevat d'excepcions molt puntuals, han de ser lliures. En aquest cas tot depèn de la llicència que tingui la publicació, si està distribuïda sota una llicència lliure del tipus Creative Commons no hi haurà cap problema, altrament no és pot publicar, molt possiblement l'esborrin atès que l'hi has atorgat una llicència com si fossis l'autora. Aquest tema tan delicat fora millor preguntar-ho a La taverna, allí et respondrà algú especialitzat en el tema de drets d'autor. Aviso a @ESM: que pot ser et comentarà res, la imatge és aquesta.

ESM (discussiócontribucions)

Hola, veig que la imatge és un diagrama, però malgrat la senzillesa de les formes jo crec que presenta prou dosi de creativitat per a que se li puguin reconèixer drets d'autor. Si la publicació d'on s'ha extret o la imatge no tenen una llicència compatible amb la de la Viquipèdia jo crec que malauradament no es pot incloure a l'article per il·lustrar-lo. A més, com diu en Kette, a Commons consta que el diagrama és obra de @MariaMLobato i això és erroni.

El de les imatges és un tema complex. Per curar-se amb salut, sempre és millor que tot el que s'aporti al projecte sigui quelcom produït/elaborat/creat pel mateix usuari que ho comparteix. Espero haver-vos resultat útil, ànims!

MariaMLobato (discussiócontribucions)

D'acord. Llavors, si ho dibuixés jo, per exemple, però posés els crèdits dels autors corresponents, podria insertar-ho a la meva entrada?

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Si el dibuixes tu la imatge és teva però que no sigui calcada. En aquest cas no tindràs cap problema.

Resum per Kette~cawiki

Canvi a referència, editor visual

Espai corbat (discussiócontribucions)

Hola: he posat 2ª edició a la entrada del Hotel Buenos Aires perque realment està disponible. El link del títol bibliogràfic (2009) es una edició esgotada. Salutacions. Espai corbat és l'autor del llibre, Julio Vives.


Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Si, es cert, però heu afegit contingut a continuació d'una plantilla que dona format a l'entrada de bibliografia, vull dir que heu d'editar la plantilla no afegir contingut després. Utilitzant l'editor visual has de clicar a sobre de l'entrada del llibre, sortirà un quadre de diàleg on has de tornar a clicar «modifica». Cerca els camps que vulguis afegir/modificar i desa els canvis.

Espai corbat (discussiócontribucions)

Gràcies, a veure si puc.