Usuari Discussió:Kette~cawiki

Jump to navigation Jump to search

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Kette~cawiki/Arxiu 1 en data 13-12-2015.

Cge~cawiki (discussiócontribucions)
Resposta a «Citar les fonts»
Willtron (discussiócontribucions)

Graciés per la informació. La veritat és que conec el funcionament del process de reanomenament d'un article, però en aquest cas no el vaig poder fer de "manera canònica" com en els altres articles de raions que també vaig reanomenar perque ja existia la redirecció amb aquest nom y no em deixaba traslladar. Segurament el més correcte hauria estat demanar el trasllat a un administrador, però tenia poc de temps i vaig pensar que així seria més rapid. En qualsevol cas es pot demanar ara que un administrador faci el trasllat correctament per a conservar l'historial y la discussió. Ara posaré també en la pagina de discussion de cada article el motiu del trasllat per a deixar constància. Salut! --Willtron

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Sí, en aquest cas la forma correcta hauria estat demanar-ho a un administrador. La fusió d'historials ja està demanada.

Resposta a «Canviar nom d'article invertint redireccions»
Kikones34 (discussiócontribucions)

Respecte la teva edició a l'article John Leroy Gustafson el 23 de maig, esmentes: "- enllaços interviqui al text, no es poden inserir." Què vols dir exactament amb "no es poden inserir"? És una mala praxis? L'article forma part d'un projecte avaluat i els nostres professors ens han demanat que afegim links a la Wikipedia en anglès als articles que no existeixen a la Viquipèdia. De moment els hi he posat tots.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Els enllaços interns serveixen per aclarir conceptes o donar informació addicional. Aquests han d'adreçar a articles dins del nostre projecte i, si el que voleu enllaçar no existeix, l'enllaç mostrarà el color vermell, no passa res, només indica que aquest article encara no existeix al nostre projecte i, de pas, pot animar algú editor a crear-lo. Si es vol ampliar aquesta informació amb fonts externes al projecte, cal afegir els enllaços com a referències o a la secció «Enllaços externs». Ja us avanço que les referències a altres projectes de Wikimedia, o al nostre, no són considerats «fonts fiables» i per tant, s'eliminaran.

Un lloc d'utilitat dels enllaços interviqui és a les pàgines de discussió o a les de projectes per mostrar l'existència d'aquests articles en altres llengües.

Viquipèdia es basa en unes normes consensuades per la comunitat i que hem de respectar tots.

Per cert, esteu fent molt bona feina, Llanceu-vos-hi!

Kikones34 (discussiócontribucions)

Ja veig, gràcies per l'explicació! Ara a l'estiu que tindré més temps potser faig algunes aportacions més :)

Resposta a «Enllaços interviqui»
Asadesde (discussiócontribucions)

Tot resolt respecte al meu problema amb l'article sobre el pintor Ferran Hurtado Sanchis. He vist que ara Ricardo Verde no té el canvi que jo havia fet al castellà però segurament no solament s'hauria de fer un article català sobre Ricardo Verde si no també un article sobre Martí Vidal Corella.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Disculpa que no hagi pogut ajudar-te, per motius de feina no m'he pogut respondre.

Resposta a «Hola»

Les referències del article de «Cartagena Casco»

2
Resum per Kette~cawiki

Calia contextualitzar-les al text.

Yolanda95 (discussiócontribucions)

Les dades sobre l'Història de Cartagena van ésser trets del libre Historia de Cartagena para principiantes d'Alfonso Grandal. Aquest està esmentat a la secció de «Bibliografia» del article per a Cartagena Casco.

Malgrat aixó, puc intentar cercar altres fontes per internet sobre alguns dades si tan neccesari és.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Si doneu un cop d'ull a Viquipèdia:Citau les fonts veureu qué heu de contextualitzar els diferents paràgrafs a les pàgines del llibre d'on heu tret la informació.

Willyrexi (discussiócontribucions)

Lo siento mucho pero el trozo ese que m' he has canviado es verdad. Es pariente mio y me pidio especificamente que dijiera la verdad de su vida.

Atentamente

Willyrexi

Gran Companyia Catalana

4
Resum per Kette~cawiki

Reversió de correcció a una citació literal.

Madaix (discussiócontribucions)

Per què insistiu a desfer les revisions que han fet? Són totes encertades; són esmenes de castellanismes i de registre.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

La primera vegada he desfet l'edició de Popopot perquè, com he dit al resum, no aportava res. En aquest punt cal recordar que Viquipèdia és una enciclopèdia què té com objectiu informar, que ha de ser entenedora. Heu de donar un cop d'ull al llibre d'estil: «Sempre que sigui possible, utilitzeu un llenguatge pla, sense frases llargues i rebuscades». En aquest cas heu esmenat una citació literal referenciada, al meu parer us heu «passat de frenada».

La segona vegada ha estat una reversió a la vostra edició. Aquesta reversió deixa un missatge prou clar: «Si penseu que és un error, deixeu un missatge a la meva discussió». Primer havíeu de deixar aquest missatge i, si calia, desfer la reversió. He tornat a deixar l'article al seu estat original.

Madaix (discussiócontribucions)

Per quin motiu creieu que 'llur' en lloc de 'sa' és un mot 'rebuscat'? Fa més precís i entenedor el text per tal com impedeix l'ambiguïtat que provoca el possessiu àton.

Per què restituïu els castellanismes? Quin llibre d'estil recomana d'esmenar emenes que solucionen castellanismes? Les esmenes són escasses, per altra part; no entorpeixen la lectura i milloren l'estil del text.

'Quedar' és un dels pitjors castellanismes pel qual la llengua catalana ja té els seus recursos, com el que dóna l'esmena.

'Només' és un mot que pertany al registre col·loquial.

etc.

Si us plau, restituïu la versió en català sense castellanismes ni faltes d'estil.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Primer de tot, la principal esmena ha estat feta a una citació literal, això està fora de lloc. Per altra banda, tal com he comentat abans, el llenguatge ha de ser planer, aquest no és el lloc adient per fer exercicis filològics. Els mots que esmenteu formen part d'un llenguatge emprat principalment en la llengua escrita i de poc ús en la llengua parlada. En el cas del mot sa, juntament amb ma, seua o meua, són formes dialectals molt emprades i normalitzades, per tant, correctes.

El què us semblin castellanismes és molt subjectiu, no són considerats com a tals a les entitats normalitzadores.

Si no esteu d'acord podeu presentar la vostra queixa a la pàgina de les peticions a administradors

Resum per Kette~cawiki

Confusió entre nacionalitat i ciutadania. Acaba en bloqueig

Franzrogar (discussiócontribucions)

Le reitero mi respuesta anterior: Esteve Terrús nació en Francia (territorio francés desde 1659), hablaba únicamente francés y jamás se relacionó con los "catalanes del norte" (entre sus amigos estaban Matisse, a menos que ahora digáis que Matisse es también un "catalán del norte" pero más del norte).

Por lo tanto es un pintor francés. Decir lo contrario es mentir deliveradamente, falsedad documental y adoctrinamiento y esto, os guste o no, es una enciclopedia, independientemente de que "hayais acordado por consenso" mentir sobre la nacionalidad de ciertos personajes.

Del mismo modo, me resultaría insultante que dijeran Josep Pla es "geroniano" y no catalán (ver noticias sobre "Geronia" y "Tabarnia").

~~~~

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Ningú nega nega la ciutadania francesa però és nascut a la Catalunya Nort, en França ''La Catalogne''.

Franzrogar (discussiócontribucions)

Darrer avís

Aquesta és la darrera advertència que rebeu. SÍ ESTÁIS NEGANDO que sea francés (porque seguís eliminando dicho texto). Ningún país reconoce la "Cataluña norte" que mencionas como *nacionalidad*, por lo que no corresponde ponerla ni se debe, tal y como obliga la normativa de Wikipedia. Un caso similar es el Alfons Mucha, que nació en Moravia (y era "moravita") pero actualmente su nacionalidad es "checa". De igual modo, Terrús nació en Francia (provincia del sur) y era francés. Actualmente, el territorio sigue siendo Francia y sigue siendo francés. OTRA COSA, es que tú quieras *añadir* que el nombre de la provincia, pero añadirlo DESPUÉS de su nacionalidad. Si continueu amb el vandalisme y el abuso de autoridad, un administrador us blocarà per a evitar que continueu editant a la Viquipèdia.

Resum per Kette~cawiki

Dubtes sobre un nom: en català o castellà. Prevalen les citacions en llegua catalana i el GEC

Ifzambrana (discussiócontribucions)

Bona tarda, jo no he fet cap edició polèmica, i tampoc és subjectiva. L'actriu sempre ha sigut coneguda com a Mercedes Sampietro, però a vegades en algunes sèries de Tv3, com per exemple, Porca Misèria, se la coneix com a Mercè Sampietro. Degut a aixó he reanomenat la pàgina perquè generalment l'actriu se la coneix com a Mercedes Sampietro. Atentament, @Ifzambrana

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Recorda que aquest projecte dona preferència al català, i com be dius, en molts àmbits és coneguda com a Mercè. Abans de fer un canvi d'aquest tipus convé consensuar-lo a la pàgina de discussió de l'article.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Has tornat a reanomenar l'article malgrat l'avís a la teva pàgina d'usuari. Aquesta actuació pot ser considerada vandàlica.

Ifzambrana (discussiócontribucions)

Abans de considerar la meva acció vandàlica, primer llegeix el comentari que he deixat a la discussió de l'article de Mercè Sampietro. I de totes formes, un nom és un nom a l'idioma que sigui. Veritat que a la pàgina de William Shakespeare no posa Guillem Shakespeare? ~~~~

Kette~cawiki (discussiócontribucions)
Ifzambrana (discussiócontribucions)
Resum per Kette~cawiki

Aclariment sobre «cal citació»

Didier Seguí (discussiócontribucions)

Gràcies per ajudar....segeixc aprenent...-)

Didier Seguí (discussiócontribucions)

Qué vol dir "cal citació" és una referencia normal a un dels texts de la pàgina o un altre cosa. veig que quan ho toc diu "plantilla" i em demana una data....

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Si cliques a sobre, quan no estàs editant, et porta a la pàgina Viquipèdia:Citau les fonts. Serveix per indicar que aquell paràgraf necessita confirmar el contingut amb una referència. Si el cliques quan edites et demana una data però no l'has d'introduir tu, ho farà un bot. Per cert, no l'he posada jo, pots consultar la pestanya d'historial. Bona feina!

Didier Seguí (discussiócontribucions)

Hola he afegit citacions. No se si ho he fet be. Una abraçada

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Sí, vas força be. Ara cal que miris de solucionar el problema del «currículum». Posat en contacte amb Paucabot i demana com fer-ho, ell t'ajudarà, és qui va posar la plantilla. Salut!

Didier Seguí (discussiócontribucions)

Gràcies