Usuari Discussió:Kette~cawiki

Jump to navigation Jump to search

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Kette~cawiki/Arxiu 1 en data 13-12-2015.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

estic fent neteja de usos de la versió de proves i m'he trobat que la fas servir a Plantilla:Infotaula vol espacial amb whitelist. Recorda que la whitelist i blacklist SI que funcionen amb el mòdul std. Pots provar que funciona i bescanviar-lo on l'hagis posat ?. Merci,

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Si que puc, bàsicament l'emprava per provar la funció OR que encara no està al mòdul en servei. El tornaré a canviar per whichqualifier. Gràcies per l'avís.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)
Resposta a «wikidata/proves»
Montesita (discussiócontribucions)

És que em sembla que ja ho he fet així. He posat el "commonscat" a alguns articles, sempre a l'inici de l'última secció que hi he vist. Potser m'he equivocat en algun article, si és així, podries dir-me en quin per arreglar-lo? Gràcies.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Ja he fet el repàs. Gràcies, bona feina!

Montesita (discussiócontribucions)

Gràcies a tu. Fins una altra!

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Per cert, si tens qualsevol dubte no t'estiguis de preguntar. Arreveure!

Montesita (discussiócontribucions)

Ok, gràcies, així ho faré!! Tinc una mica d'experiència en temes de wiki perquè a la feina he treballat amb la wiki de la documentació que tenim, però si segueixo per aquí em caldrà ajuda,. Una abraçada.

Resposta a «Plantilla commonscat»
2A01:C50E:2119:5700:21C:B3FF:FE7C:2073 ha amagat aquest apunt (historial)
2A01:C50E:2119:5700:21C:B3FF:FE7C:2073 (discussiócontribucions)

gracias

Resposta a «why u borrar sans?»
Docosong (discussiócontribucions)

Bon dia,

Tal com et vaig comentar a la Viquitrobada, volia recomanar-te que fessis proves amb aquest vaixell també, sobretot en l'apartat d'esdeveniment significatiu o com ho veigs millor. És una pollacra que va canviar de pollacra a bergantí el 1879 i després, el 1896 fou venuda a un armador de Melilla i per tant, va canviar el port base.

Ja em diràs per qualsevol cosa

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

M'hi posaré avui mateix. Pot servir per cercar com afegir un tipus d'embarcació amb un canvi a mig historial.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Ara, a més dels noms, mostra els diferents tipus de vaixell amb les dates d'inici i fina. Continuarà.....

Kette~cawiki (discussiócontribucions)
Docosong (discussiócontribucions)

Potser el camp tipus hauria de ser un dels primers camps, el veig vinculat amb el camp tipus d'entitat de la infotaula d'organització. Veig que és un camp essencial i manca definir-lo més visualment, per aquest motiu li trauria també els puntets de la llista. Bona feina!

Resposta a «Bella Dolores (pollacra)»
Nauix26 (discussiócontribucions)

Bones,

Des de la colla aquest any hem estat fent un projecte important de recopilació i correcció de dades. Hem fet una base de dades pròpia que serà consultable des de la nostra web segurament a partir de l'any que ve. Arran d'aquest projecte, hem observat alguna petita errada en les dades que estaven publicades a la nostra pàgina de viquipèdia. Hem aprofitat l'actualització de resultats de la última actuació de la temporada per esmenar aquestes errades i deixar-ho definitivament corregit.

Gràcies per estar pendent de l'article i per les ajudes.

Salut!

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Primer de tot comentar-te que la pròpia pàgina web no és vàlida com a referència d'admissibilitat. De ben segur que hi pot haver errades a la base de la CCCC però és la més vàlida per referenciar dades objectives. Si creieu que estan errats el que heu de fer és demanar la correcció de les dades. En aquest punt cal esmentar el que diu Viquipèdia:Verificabilitat. Teniu en compte que qualsevol dada que no estigui prou referenciada pot ser esborrada. La meva reversió ha estat per que la primera edició precisament esborrava la font més important que tenim per referenciar. Aprofito per recordar-vos que no sou els més idonis per editar aquest article, doneu un cop d'ull a Viquipèdia:Conflicte d'interessos.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Per cert, recordo haver comentat que era millor fer l'actualització al final de temporada que diada a diada, la taula que presenta la temporada està pensada per emplenar-se al final. Suposo que això és el que esteu fent.

Nauix26 (discussiócontribucions)

Sí, hem actualitzat com a final de temporada. Moltes gràcies pels consells, els tindrem en compta d'ara en endavant.

Resposta a «CCEsperxats»
Resum per Kette~cawiki

Petició de canvi de banderes a WD

Nicolay Sidorov (discussiócontribucions)

Hello. Please, change Donetsk People's Republic flag on page [[República Popular de Donetsk]] and flag of "Donetsk republic" organization - [[República de Donetsk (organització)]]. I don't know how to change it singly, because it used infoboxes in this pages. Thanks.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

done. Our infoboxes import data from Wikidata.

Resum per Kette~cawiki

treball de viquiprojecte. A un nivell diferent però també han de ser revisats (amb carinyo).

Laauragarcia (discussiócontribucions)

Hola, és un treball de la universitat. T'agrairiem que no modifiquis res fins que estigui acabat.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

T'ho has de prendre com el que és, una correcció. No retiris la plantilla fins que estigui resolt, canviat aquesta part del redactat.

Paulafornieles (discussiócontribucions)

D'acord! Gràcies per la correcció, ara ho resolem.

Nacionalitat, ciutadania...

4
Resum per Kette~cawiki

Aclariment sobre la diferència entre nacionalitat i ciutadania.

Escorxador (discussiócontribucions)

Primer agrair les revisions, ja que encara sóc nou a la Viquipèdia i en desconec molts aspectes.

Segon, el motiu de la revisió em deixa un poc confós: "No hem de confondre nacionalitat amb ciutadania. Aquesta posició ha estat consensuada a Viquipèdia"

Definim:

Nacionalitat: condició de pertinença o d'identitat legal amb una nació o estat.

Ciutadania: estatus reconegut pels costums o la llei i que permet a una persona ser membre d'un estat.

Comprenc que ciutadania és un terme intrínsecament jurídic mentre que nacionalitat té més joc, ja que permet als individus identificar-se amb una determinada "comunitat" diguem país, nació, estat, o, en alguns casos, grup ètnic. És per això que em pareix més apropiat emprar termes neutrals i no autoreferencials a l'hora d'identificar individus (com fans moltes altres wikis). Per exemple un membre de la comunitat roma nascut a Romania pot no identificar-se com a romanès sinó com a gitano/rom/zíngar, no obstant això, a l'hora d'identificar-se, cal respectar el seu dret a la nacionalitat o el "dret de l'estat" a la ciutadania (amb tot el pes legal). El tema és ambigu i prou problemàtic i una raó de pes (en la meva opinió) per evitar el terme nacionalitat, especialment aplicat a individus dels quals es desconeixen els desitjos de determinació. Nacionalment un català pot identificar-se tant com espanyol o català mentre que la seua ciutadania serà sempre espanyola (mentre no es declari apàtrida o obtingui una altra com en un hipotètic cas d'independència de Catalunya).

Després d'açò les meves preguntes són:

-Per què s'empra nacionalitat en comptes de ciutadania a la Viquipèdia?

-Com sabem si un individu s'identifica d'una determinada nacionalitat sense que aquest ho hagi mencionat explícitament?

- On puc llegir el consens al qual ha arribat la Viquipèdia en aquest aspecte?

Em preocupa perquè tot açò ja m'ha suposat l'enfrontament amb altres viquipedistes que han rebutjat donar-me cap informació i amb els quals he iniciat "guerres d'edicions".

Gràcies de nou.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Primer de tot vull aclarir algunes coses que han de quedar molt clares: el que et comenti aquí és el consens que hi ha sobre el tema a Viquipèdia i no parlaré pas de la meva posició. Per altre banda, la nacionalitat varia segons les «nacions», unes són purament genètiques (nació jueva, nació palestina, nació romaní...) i altres totalment territorials com és el nostre cas, per tant ara ja et contesto a una de les teves preguntes, el sentiment que tingui ningú envers la seva catalanitat no es té en compte, ser català és un fet territorial. El consens per editar articles, en quant a categories varia una mica: - aplicable a nascuts als Països Catalans del territori espanyol: se'ls afegirà com a nacionalitat el territori dels Països Catalans en que hagin nascut (Catalunya, País Valencià i Illes Balears). La ciutadania d'aquest grup queda sobreentesa que és espanyola, en cas contrari es pot incloure el paràmetre ciutadania. - a la resta se'ls assignarà el país que pertoqui coincidint amb la seva ciutadania de naixement. Així podrem trobar personatges amb nacionalitat mexicana i ciutadania estatunidenca. El paràmetre «ciutadania» ha estat deshabilitat per importar dades de Wikidata. Tampoc s'importa el de nacionalitat. Són paràmetres que s'han d'emplenar manualment. La discussió, de fet caldria dir discussions, forma part dels arxius dels debats sobre normes de Viquipèdia. Fa molt temps que no l'he mirada i no recordo ben bé la data. Aquest punt el pots preguntar a la Taverna: Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

I ara per complementar «la norma» comentar-te que a tot això cal afegir seny per evitar problemes. Tal com he comentat abans, aquests paràmetres són d'introducció manual i, per tant, la seva inserció és voluntària. No seria gaire assenyat afegir la nacionalitat catalana a Xavier García Albiol. El que no es pot fer (no s'ha de fer) és canviar-lo quan porta temps afegit, abans de fer-ho caldria comentar-lo a la pàgina de discussió de l'article.

Escorxador (discussiócontribucions)

Moltes gràcies pel cop de mà, ni esperava ni desitjo conèixer la vostra posició, només aclarir un dels molts dubtes que sorgixen quan es comença. Ara bé, no puc deixar de pensar que la norma és massa laxa i inecesàriment ambigua.

Però com diuen a Castella: "eso es harina de otro costal". Reitero l'agraïment i si hi ha quelcom que puga fer per ajudar-vos, no dubteu a preguntar.

Resum per Kette~cawiki

Consells d'un mestre en infotaules.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Per conèixer tots els paràmetres que fa servir qualsevol article que la faci servir: https://tools.wmflabs.org/templatetiger/template-choice.php?lang=cawiki

Amb el resultat, si cliques sobre

  • nom plantilla, et mostra tots els articles amb tots els paràmetres. Poc útil per analitzar
  • "parameter", et mostra tots els paràmetres i quants cops es fa servir, amb dues opcions: obtenir la llista dels que "ho tenen" i dels que "no ho tenen", aquesta segona opció només té sentit mirar-ho quan un paràmetre sigui obligatori.

Aquesta eina et permet fer un desbrossat important, especialment de paràmetres clarament erronis.

Per saber exactament quins articles fan servir un paràmetre concret en temps real (i per tant quan ho arregles, desapareix de la llista) ho faig amb {{rastreig}}.

Si no entens la documentació, després t'explico com funciona

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Uf! no saps la que has muntat! Ja he provat la primera i va de «conya», fa un buidament molt interessant. En quant a rastreig tinc això: Especial:Enllaços/Plantilla:Rastreig/Infotaula_vaixell/avarament. ara puc fer dues coses, amb la llista afegir la dada a P793 amb Quick Statements (quina joguina) i esborrar dels articles el paràmetre, deixant-lo com a obsolet. Ja tinc diversió fins la propera Viquitrobada. Moltes gràcies!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Doncs, quan acabis de mirar tots els enllaços que hi ha al /taller WD estaràs exhaust !!.

Pel que fa a la propietat de l'arqueig, si vols m'hi fico a veure si ho tirem endavant.

Apa !

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

òndia, aniria molt bé això de la propietat, no tinc ni idea de com fer-ho. Si pots, m'expliques les passes a fer, saps allò de «donar peix o ensenyar a pescar»? Moltes gràcies.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

per cert.

A falta de bots per netejar articles, mira't aquesta eina: https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:AutoWikiBrowser

Fa canvis de text d'una llista d'articles. La llista pot ser, per exemple, una categoria o........ una llista d'articles que enllacen a rastreig.

La primera vegada que la facis servir, hauràs d'invertir unes hores, però paga la pena.

ahí lo dejo

Docosong (discussiócontribucions)

Bon vespre,

He vist que has estat treballant en la infotaula de vaixells i també alguna prova teva, i et volia comentar un assumpte. D'ençà alguns dies, a la Biblioteca MMB hem començat a buidar dades del Registre de Marina del Port de Barcelona a Wikidata, principalment del segle XIX-principis XX. Em trobo que moltes dades no puc inserir-les perquè no les acabo d'entendre o no veig l'equivalència concreta

Com t'he vist interessat en el tema vaixells, m'agradaria comentar-ho en la propera Viquitrobada en una reunió de gent que pugui estar interessada, per veure si podem dinamitzar aquest assumpte. A la Biblioteca hi ha molta informació de vaixells de la marina catalana del segle XIX. Ja em diràs si et va bé.

Salut!

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Bon vespre,

Sembla interessant, si. Cap problema, ens veiem a la Viquitrobada i en parlem.

Salut!

Resposta a «Plantilla:Infotaula de vaixell»