Usuari Discussió:Kette~cawiki

Salta a: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Kette~cawiki/Arxiu 1 en data 13-12-2015.

By clicking "Afegeix el tema", you agree to our Terms of Use and agree to irrevocably release your text under the CC BY-SA 3.0 License and GFDL
Maqroll (discussiócontribucions)

Bon dia,

veig amb frustració que desfas la meva aportació a la pàgina de sor Lucia Caram, on complerto al seva data de naixement.

He aportat la referència a la modificació, que tu has refusat. No sé com insertar una referència d'un programa de televisió al text de l'article. No ho he fet mai, ho vaig intentar però no me'n vaig sortir, ni tant sols sé com descarregar un enllaç que em digui al programa de televisió que he citat.

Si tú ho saps fer, t'encoratjo a fer-ho, però et demano que paris de desfer les meves aportacions si no tens informacions que demostrin el contrari del que escric. En aquest cas he aportat la font, però no sóc un usuari tant avançat com per dominar tots els formats de la viquipèdia.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Ara escrius com usuari, abans ho vas fer com IP. Hauries de mirar el missatge que he deixat a la pàgina de discussió de la teva IP: 88.180.9.113. Sí, se com fer-ho però aquí es tracta d'aprendre, sobre tot un usuari amb més de 500 edicions. Per si no pots visualitzar l'enllaç torno a donar-te l'enllaç de la pàgina d'ajuda: Viquipèdia:Guia per referenciar, et servirà per referenciar aquest article i les teves futures aportacions. Salut!

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Òndia, ara he vist que has desfet la meva edició sense solucionar el problema. L'ordre d'actuació no és la correcte, primer has de preguntar i després, si no estàs d'acord, desfàs l'edició. Abans he dit 500 edicions i són quasi 600, amb aquesta «veterania» la teva actuació pot ser considerada vandalisme. Espero que ho solucionis aviat. Per cert, recordat d'autenticar-te com usuari quan editis, evitarem malentesos.

Maqroll (discussiócontribucions)

Si has sigut prou espavilat per veure que tinc gairebé 600 edicions, hauràs sigut prou espavilat com per veure la data de la majoria d'aquestes edicions, i hauràs pogut comprovat que fa bastant de temps que no edito regularment. I entretant, la Viquipèdia ha canviat, i no he anat seguint tots els canvis, per tant no em puc saber tots els procediments que cal seguir per posar una referència.

Per cert, que jo sàpiga, podem editar sense estar obligats a posar referències de tot. Diga'm quin percentatge de dates de naixement estan referenciades. Veuràs que la majoria (per no dir que gairebé totes) no presenten cap referència.

Repeteixo: para de desfer les meves edicions, perquè amb aquest comportament "radical" només aconseguiu desmotivar-nos i la Viquipèdia perd molts usuaris valuosos que es presten a editar i aportar riquesa als articles, però que no tenen temps (o ganes, o paciència) per aprendre i memoritzar totes les normes i procediments de Viquipèdia.

Entén que molts estem disposats a aportar informació i a ajudar a complertar els articles de manera altruïsta, però no estem disposats a que la nostra vida giri al voltant de Viquipèdia. Si vosaltres, que esteu apassionats per la Viquipèdia, voleu que tot segueixi els canals establerts de manera perfecta, us encoratgem a donar forma als nostres canvis: nosaltres podem ajudar a aportar la informació, vosaltres podeu posar-hi la forma. Però no ens demaneu que "aprenem" a fer-ho tot de manera perfecte, perquè les edicions les fem de manera altruïsta, quan ens trobem donant cops de cap contra una paret és molt desencoratjador.

Resposta a «Lucia Caram»
Resum per Kette~cawiki

Guerra de banderes

Santifesti (discussiócontribucions)

"Català" no és una nacionalitat internacionalment reconeguda. El país internacionalment reconegut és Espanya, de manera que la nacionalitat d'aquesta artista és "espanyola". Si volem introduir el terme de Catalunya, podem dir "espanyola nascuda a Catalunya" o bé "espanyola de Catalunya".

Crec que això li donaria més serietat a la Viquipèdia, ja que encara que vulguem promocionar el català, no deixem de tenir un abast internacional.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

No parlem d'estat. La definició de nació és diferent. La seriositat de Viquipèdia es basa en el consens dels seus editors i la supervisió de les edicions que no entren en aquest consens, que, per altra banda no és inamovible.

Santifesti (discussiócontribucions)

Em refereixo al fet que volem ficar la nacionalitat "catalana" amb calçador. La nacionalitat de tots els catalans, per bé o per mal, ara mateix és "espanyol". Només dic que hem de ser seriosos i cenyir-nos a la realitat de cada cosa. Quan Catalunya sigui una nació independent, serà el moment de posar "nacionalitat catalana" a tot arreu.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Primer de tot, la ciutadania de tots els catalans no és espanyola, n'hi ha de francesos i d'italians, fins i tot d'altres estats si així ho han volgut ells. Aquest és un tema força discutit i finalment consensuat. Si vols que canvii pots demanar com obrir una discussió de consens a la taverna.

Escenografia virtual - croma

2
Resum per Kette~cawiki

Redirecció en sentit contrari

Eric Nolla Zamora (discussiócontribucions)

Hola Kette, et demano disculpes pel problema que vaig tenir intentant fusionar Escenografia virtual i croma, no vaig acabar d'entendre ben bé el procés i potser la manera com ho vaig acabar fent no va ser la més adequada.

Vaig considerar útil crear l'article Escenografia virtual perquè em volia referir a la tècnica en general, ja que des del meu parer un Croma és l'eina amb la qual es desenvolupa la tècnica. De totes maneres potser sí que és més encertat utilitzar el terme "croma", ja que la informació serà més accessible per a un públic no especialitzat.

Gràcies per haver contribuït a corregir aquest error i les dificultats que tenia amb la redirecció de la pàgina, estic fent tot el possible per intentar aprendre i participar correctament al viquiprojecte de la Universitat Pompeu Fabra.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

D'acord. No entro en continguts, ni en si és millor un nom o un altre, en aquest cas era la «forma». Al canviar els articles com ho vas fer tu, es van perdre les dades de l'historial, ara, es veuen les teves edicions i les anteriors. Viquipèdia és un projecte col·laboratiu i, per això, es dóna molta importància en respectar la feina feta per anteriors editors.

Si tens qualsevol dubte sobre el funcionament de «la Viqui» no t'estiguis de preguntar. I recorda, llanceu-vos-hi!

Resum per Kette~cawiki

Aportació feta desmuntant l'estructura de l'article

Antoni Salvà (discussiócontribucions)

Hola Kette~cawiki. Vaig revisar l'article Miquel Sbert i Garau i vaig veure que havies eliminat molta informació que algú havia introduït sense saber molt bé com funciona la Viquipèdia. La informació és correcte i vaig trobar la font d'informació. Vaig considerar que es podia aprofitar la informació que havia introduït aquest usuari i la vaig organitzar millor, posant també la referència corresponent i actualitzant alguna dada. Encara hi faré alguns retocs, però crec que ara està bastant bé. Salutacions.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Ja m'ho imaginava. Quan em trobo que algú afegeix molt text sense respectar moltes de les normes ni referenciar i, a més, descol·loca la pàgina (infotaula, imatges) és més fàcil revertir-lo per fer que pregunti a la pàgina de discussió, així, sense les limitacions que te un resum d'edició, li puc explicar la forma correcta d'editar. En aquest cas has editat tu abans que l'editor preguntes res.

Per cert, ara està força millor l'article tot i que manca alguna referència. Salut!

Implantació de Som Energia

5
Resum per Kette~cawiki

Reversió feta pel «com» no pas pel «que»

Pompilos (discussiócontribucions)

Hola, Kette. Si la font es aquesta, com diu la pàgina, en 2014 a Andalusia hi havia 7 grups locals de Som Energia, un de més que a la C.A. Valenciana (6). A les Illes Canàries hi havia 3, com a l'Aragó, els mateixos que a les Illes Balears. A l'Alger i el Rosselló ningú. Vull dir, que l'única agrupació regional destacada era la que he assenyalat: Catalunya. Salut.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Sí, la font la dono per vàlida. Tal com està redactat, Països Catalans, inclou les comunitats de Catalunya, País Valencià i les Illes juntes i, per tant era correcte. Aquest redactat no entra a comparar la implantació entre comunitats. No és una afirmació errònia. I tampoc ho és la teva però no calia canviar-ho, o sí?.

Pompilos (discussiócontribucions)

És clar que aquest redactat sí entra a comparar (diu «la majoria») la implantació en diferents llocs, siguin comunitats autònomes, conques hidrogràfiques o unitats de destí en l'universal. És cert el que dius, que si sumes CAT (19), CAV (6) i (3), surten 28, que és més que CAT (19). Obvi, però les agrupacions majoritàries possibles (de major a menor) són moltes:

 • Nord d'Espanya = 36.
 • Antiga província romana tarraconense = 36.
 • Antiga Corona d'Aragó: CAT (19), CAV (6), Aragó (3) i IB (3) = 31.
 • Comunitats Autònomes que comencen amb C: CAT (19), Canàries (3), Castella-La Manxa (4), Castella i Lleó (4) i Cantàbria (1) = 31.
 • Països Catalans Espanyols (exclosos Rosselló i Alger, vull dir): CAT (19), CAV (6) i (3) = 28.

En realitat, la redacció actual no és pas correcta, perquè «la majoria dels quals» vol dir més de la meitat (31 o més). Podem posar «la majoria dels quals al nord d'Espanya», si et sembla bé, o podem posar el que és obvi mirant el mapa: que n'hi més seus locals a Catalunya que a qualsevol altre lloc. Però jo evitaria fer el ridícul o faltar a la veritat amb qualsevol altra agrupació. I respecte a l'última pregunta, sí que calia canviar-ho. Ets conscient que, per motius polítics que no tenen res a veure amb l'activitat de la cooperativa i contraris al PVN, s'havia silenciat el fet obvi que té implantació a tota Espanya? Ara et pregunto jo: de debò no et vas adonar tu sol? Salut.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

A veure, crec que estàs treien el tema fora de context, és molt més simple que això. El redactat que hi havia era «A l'hivern de 2014 comptava amb 60 grups locals, la majoria dels quals als Països Catalans» i el que vas fer tu només canviava el territori, una referència (bona) i res més. Si vols fer-ho  també hauries de canviar la data, 2014, que no correspon amb la referència crec que actualitzada. O canvies tot, incloent-hi el 2014 per 2017, o el deixes com està. Tu mateix.

Pompilos (discussiócontribucions)

He enllaçat a un mapa més actualitzat i redactat amb més propietat. Si et sembla un error m'ho dius.

CarlesMartin (discussiócontribucions)

Hola!. No m'ho havia mirat amb massa calma, la veritat. Passa de tota manera que a l'article, totes les línies de l'apartat del palmarès amb el Barça estan igual: hi ha una referència després de cada any, i el parèntesi al final, i per això no m'ha semblat que tingui massa sentit llevar un parèntesi i deixar els altres. En tot cas, si no t'agrada com queda, la cosa seria treure'ls tots. Què et semblaria?. Salut!.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Canviaré de lloc els parèntesi a on toca. Cap problema.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Fet!

canvis a peganum harmala

2
Resum per Kette~cawiki

Cal llegir el Llibre d'estil

Epsonluca (discussiócontribucions)

No entenc que no es pugui citar l'àrea de distribució de la planta. A mí m'agradaria trobar aquesta info. No sé si anem enlloc amb tant de fiscalització.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Si ho pots fer però has de seguir les regles del llibre d'estil. He deixat a la teva pàgina de discussió enllaços de com fer-ho, sense trencar l'estil de Viquipèdia. En resum, no és el que has afegit sinó com ho has fet. A la plantilla de benvinguda que tens a la teva pàgina de discussió també trobaràs altres enllaços de com començar a editar, mira-te'ls i... Llanceu-vos-hi!

Resum per Kette~cawiki

Reversió per edició sense cura eliminant referències

193.167.41.1 (discussiócontribucions)

Estás revertint canvis fonamentats en citacions acadèmiques, fiables i comprovables per edicions basades en prejudici que citen de manera incorrecta. El llenguatge de l'article no és adequat i vulnera els principis de neutralitat i veracitat, les cites no són emprades adientment, les dades son falses o incorrectes. L'article de Binéfar (i de Montsó) ja ha rebut critiques a la discussió i no és coherent amb les versions d'altres idiomes. Quina és la raó per la qual reverteixes sistemàticament canvis que duen cites oportunes i es basen en un llenguatge correcte? Hauries de justificar com és que:

193.167.41.1 (discussiócontribucions)

"es va declarar lleial a Lluís XIII i va acabar essent durament reprimida per les tropes castellanes. El genocidi espanyol va portar a la zona de Binèfar juntament amb altres pobles com Esplucs, Montsó, Albalat de Cinca, etc. a patir una forta despoblació durant 10 anys, fins que va ser repoblada l'any 1652 amb aragonesos de la dreta del Cinca" basat en teoria a l'enciclopèdia catalana, on només hi diu que: "la seva població restà catalana fins a la Guerra dels Segadors, durant la qual fou destruïda (1642) i es despoblà. Fou repoblada posteriorment (1652) amb població aragonesa de la dreta del Cinca".

L'enllaç, doncs, no és correcte ni suporta la informació. La zona de la llitera va recolçar el rei castellà, i va patir atacs d'ambdòs exèrcits, que la va portar al despoblament. Es molt indicatiu que la majoria de la població que va marxar, ho va fer cap a l'Aragò i no cap a Catalunya. Sanz Camañes n'ha documentat aquesta part de la història de la Llitera, potser l'haurieu de llegir. El general La Mothe va massacrar la població de Tamarit i les poblacions veïnes de la Llitera, el que està totalment documentat.

193.167.41.1 (discussiócontribucions)

"Mientras las tropas francesas habían llevado a cabo una política de tierra quemada, destruyendo varias localidades tras saquearlas, arrasando las mieses y talando los olivos. Varios pueblos de la Litera, Ribagorza y la ribera del Cinca hubieron de soportar los desmanes de las tropas. Fonz, Binaced, Almunia de San Juan eran saqueadas y luego incendiadas. Un documento municipal citado por Soláns Torres relata cómo a Almunia de San Juan «la saqueó el enemigo, quemó sus casas y taló mucha parte de sus olivos y campiña y a los vecinos y habitadores del lugar que pudo coger los hizo prisioneros habiéndose despoblado como se despobló el lugar, sin haber quedado como no quedó ningún vecino ni habitador… que fue por más de dieciséis meses». Una situación parecida sufrieron todos los pueblos de la comarca y también los de la Litera, especialmente Tamarite, donde más de 300 personas que estaban refugiadas en su iglesia fueron pasadas por las armas" (MARTÍNEZ, ENCARNA JARQUE, and JOSÉ ANTONIO SALAS AUSÉNS. "La comarca del Cinca Medio en la Edad Moderna", 16pp. 2007)

193.167.41.1 (discussiócontribucions)

"Inmediatamente después de su fracaso en las tierras del Ebro, La Mothe, preveyendo la ofensiva militar que conllevaría la jornada real de Cataluña, intentó mejorar sus posiciones en la zona del Segre, del Cinca y de la Ribagorza. Desde la segunda quincena de mayo hasta comienzos de julio sus tropas castigaron duramente las comarcas de La Llitera y de la Ribagorza. Las talas de los campos y las conquistas de Tamarit, Monzón, Benavarre, Estadilla, Maella entre otras poblaciones, fueron seguidas del pillaje y del incendio, cosa que provocó el éxodo de sus habitantes y una desertización de aquella zona del frente, un objetivo seguramente buscado por los mandos franceses." (SIMON i TARRÈS, Antoni, LA «JORNADA REAL» DE CATALUNYA QUE PROPICIÓ LA CAÍDA DEL CONDE DUQUE DE OLIVARES. 2010)

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

La raó d'una reversió «sistemàtica» és l'eliminació d'una referència, amb això n'hi ha prou. De l'última edició que has fet no tinc res a dir, no entro en el contingut, si més no mentre no es crei una guerra d'edicions. En aquesta edició, tot i haver canviat contingut, no has eliminat la referència. Si veus que hi ha res que no sigui gaire correcte t'encoratjo a participar activament en el nostre projecte, «la Viqui» necessita col·laboradors actius amb generositat de mires. També fora bo que creessis un usuari, et dona més facilitats per participar-hi. Llanceu-vos-hi!

Pobretusuari (discussiócontribucions)

Bona tarda. En relació als canvis revertits en l'article "Joc del truc", un parell de dubtes sense cap acritud:

 1. S'han revertit canvis que no tenen res a veure amb temes controvertits. En la meva edició vaig adaptar la redacció del text a l'estàndar normatiu oficial valencià (AVL), en el lèxic i en la flexió verbal, per tractar de cultura valenciana (exemple: la normativa valenciana prefereix "depositar" front a "dipositar"; com es pot observar en el diccionari normatiu http://www.avl.gva.es/lexicval/?paraula=dipositar està redirigint a http://www.avl.gva.es/lexicval/?paraula=depositar). Si us plau, doneu-me el vist i plau per a tornar a introduir els canvis o els motius per a no fer-ho.
 2. S'està considerant "vandalisme" modificar la denominació "País Valencià" > "Comunitat Valenciana", quan el "consens *implícit* assolit pels administradors" és que "es prefereix (no s'obliga) el terme País Valencià per al territori, història o cultura"? No seguir una preferència d'un acord implícit és vandalisme? M'agradaria tenir clares les normes del joc.
 3. Com s'aconsegueix aquest consens implícit? Prefixant uns criteris (preferències), bloquejant per vandalisme als que no segueixen aquestes preferències, i després utilitzant l'homogeneïtat resultant com un consens implícit? És la Vikipèdia una enciclopèdia lliure, sempre que la llibertat coincideixi amb una línia editorial controlada per 21 persones? Encara a risc que em bloquegeu per exposar el meu dubte, ho havia de preguntar.
 4. Una darrera pregunta. Segons el consens implícit aconseguit pels administradors de Vikipèdia, entenc que és necessari modificar els articles "País Valencià" i "Comunitat Valenciana" (CV redirigeix a PV), perquè sigui "Comunitat Valenciana l'article principal i que en ell es canviïn totes la mencions a "País Valencià" que hagin de ser "Comunitat Valenciana". Si us plau, validadme que aquest canvi no es va a interpretar com vandalisme, i m'ofereixo a fer-lo.
Pau Colominas (discussiócontribucions)

Bona tarda, Com he fet a la meva plana de discussió, et responc aquí també.

 1. Malauradament no conec l'estàndard normatiu valencià, així que en aquest punt no et puc ajudar. Jo no t'he revertit pas com canvi lingüístic i no m'atreveixo a entrar en aquest debat. Altra vegada, em sap greu no poder-te ajudar en això.
 2. El consens no l'han assolit els administradors, sinó els editors. Així s'explica a Viquipèdia:Temes controvertits/País Valencià, que es va consensuar després d'un debat entre tota la comunitat. És cert que es prefereix (no pas s'obliga) però fixa't una cosa: si dos usuaris prefereixen termes diferents, no farem més que entrar en una guerra d'edicions. Un fent canvis en un sentit i un cap a l'altre. Per tant, s'adopta la forma preferida per evitar centenars d'edicions, una rera l'altra, canviant la terminologia. No considero (a títol personal) que les teves edicions siguin vandàliques, sinó fruit d'un desconeixement de la normativa i el consens vigents.
 3. Els consensos s'assoleixen seguint un procés de presa de decisió, on opina tota la comunitat amb total llibertat i d'on en resulten textos que serveixen de guia posterior.
 4. Abans que res, altra vegada puntualitzar que els consensos provenen dels editors, no pas dels administradors. Pel que fa aquest canvi, t'aconsello que ho proposis a Discussió:País Valencià. Jo sóc un simple editor i no tinc cap autoritat per "validar-te" aquest tipus de canvis.

Resto a la teva disposició pel que necessitis.

83.52.230.29 (discussiócontribucions)

Pobretusuari, em pareix que has topat amb un intransigent dels últims de la corda. Un altre canvi amb "criteri". Encara estem apelant a l'autoritat i zero arguments senyor Kette-cawiki? Si encara no ha entrat en raó i continua fent de les seues és que no tinc cap influència, tristament. Li aconsellaria que es traslladara al nostre país a votar, perquè em sembla que cap partit amb representació renega d'Espanya o vol canviar-li el nom a la comunitat autonòma i menys posar-li eixe nom, o fer cap canvi substancial que propície el regionalisme propi. Fixe's que encara estan tractant amb la barrera provincial, com si estiguérem atrassats vint anys respecte a vostès. No sé, si té alguna queixa el senyor omnipotent administrador, tal volta que passe per la finestreta de la lògia més propera.

83.52.230.29 (discussiócontribucions)

Tampoc tinc cap fe que es responga cap de les preguntes que has formulat. Sol passar que el moderador, administrador de torn impose els seus criteris personals o un suposat consens fet en les ombres del qual mai tindràs cap notícia per davant de cap raonament o fet provat. També es fa al contrari, però aquestos casos solen ser més sagnants.

Batalla de Pieve al Toppo

2
Resum per Kette~cawiki

No cal crear una taula quan ja tenim plantilles amb aquesta funció.

Dante8919 (discussiócontribucions)

Moltes gràcies Kette -cawiki:

Intentaré resoldre la qüestió de la taula

Dante 8919

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

A la documentació podràs trobar tot el que necessites. Bona feina!