Usuari Discussió:Leptictidium

Jump to navigation Jump to search

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Leptictidium/Arxiu 1 en data 22-08-2017.

Josep Esquer (discussiócontribucions)

Perdona, crec que hi ha un petit error/confusió: ...Filandre pàl·lid parent del Filandre pàl·lid. A disposar!

Leptictidium (discussiócontribucions)

Hola! Sí, l'article encara estava a mig escriure, com veuràs ara, ja està arreglat. Salut!

Resposta a «Filandre pàl·lid»
Isidre blanc (discussiócontribucions)

Lepticidium: gràcies per la teva nota d'agraïment a la meva edició de Paleopropitècids, però he constatat que no ha servit per res, ja que continua tenint arguments duplicats. Fes una previsualització i ho comprovaràs. I no sé per què. Jo ho veig tot bé. Pots donar-hi una ullada?

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia. M'imagino que l'avís d'arguments duplicats deu venir del cladograma, que efectivament fa servir diverses vegades els mateixos arguments, però de manera justificada. Si vols, pots eliminar el cladograma (i, una vegada feta la comprovació, restaurar-lo) per a esbrinar si el problema rau aquí.

Resposta a «Paleopropitècids»
Paucabot (discussiócontribucions)

Arran de les edicions del bot, han quedat unes quantes desambiguacions d'història sense categoria perquè falta la plantilla. Podries pegar-hi una ullada? Gràcies.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia. En principi ja està arreglat.

Resposta a «Tractats»
KRLS (discussiócontribucions)

Porto molts anys seguint la teva pàgina d'usuari només per poder veure com el percentatge de mamífers augmentava. Per fi ja ho heu aconseguit. Moltes felicitats per la constància i per aquesta gran fita!

Leptictidium (discussiócontribucions)

Moltes gràcies, Carles! Ara, amb més tranquil·litat, tocarà fer articles relacionats, com ara zoòlegs, etc. El Viquiprojecte canvia de fase, però segueix endavant!

Barcelona (discussiócontribucions)

I esperem que també tinguem els adq de cers animalons....

Resposta a «Mamífers»
Solde (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Moltes gràcies! Ara mateix, això és exactament l'1% dels articles que faltaven. :-)

Solde (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Genial, moltes gràcies!

Solde (discussiócontribucions)
Resposta a «Feia temps que no en creava cap :-)»
Liquendatalab (discussiócontribucions)

No voldria que el meu comportament fos considerat disruptiu però tinc consultes a fer sobre la neutralitat de la comunitat al projecte Viquipèdia. Em pots facilitar un correu per poder adreçar les meves preguntes sense que ho considereu disruptiu? Hi ha companyes preocupades perquè sovint l'argument del Canvassing s'empra per silenciar feministes i vull assegurar-me que no és el cas en aquesta comunitat.

Moltes gràcies

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bona tarda! Com que la comunitat viquipedista és molt horitzontal i no hi ha ningú "més amunt" que digui el que cal o no cal fer, el que et recomanaria és que ho pengessis a Viquipèdia:La taverna, que és un termòmetre de tota la comunitat.

Liquendatalab (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

L'enllaç que he posat a l'altra pàgina era per oferir informació complementària sobre el que havia explicat el Pere_prlpz, no per acusar ningú. Si ha pogut semblar una acusació, demano disculpes per avançat.

Liquendatalab (discussiócontribucions)

Si vaig a la Viquipèdia:La taverna i formulo preguntes semblants a les que he formulat al fil de la discussió sobre la categorització per gènere, se'm pot acusar de Canvassing? Ara m'ha quedat clar que no era una acusació directa, gràcies al teu aclariment, però sí que les teves paraules han fet que deixes d'escriure en el context d'aquell fil per por a ser acusada. Això ha interromput la meva experiència de participació com a usuària de la Viquipèdia. L'amenaça de Canvassing és una amenaça real i molt recorrent en molts entorns hostils amb les editores feministes, si ara mateix una usuaria entra en aquell fil de conversa, tot el que trobarà es un final hostil, que recomana que ens "comportem". El biaix de gènere a la Viquipèdia l'ha definit la Viquipèdia, nosaltres estem aquí per ajudar.

Liquendatalab (discussiócontribucions)

S'agraeix l'aclariment Leptictidium!

Alzinous (discussiócontribucions)

En un altre fill d'aquesta discussió (Valoració) comentava que, sent molt optimista, la participació de vots podria oscil·lar entre el 0.017% (en base al total de viquipedistes registrades) i el 10% (en base al nombre de viquipedistes actives). És difícil pensar que aquests percentatges puguin validar una decisió... Ara sembla que entre el Carvassing, la falta d'activitat darrera de persones amb desenes de milers d'edicions i la no idoneïtat de les usuàries novelles, el vot a favor de categoritzar per gènere es restringeixi. Amb tot plegat, la votació sembla poc creïble i posa en qüestió la suposada i volguda horizontalitat de la Viquipèdia. Sempre, amb molt de carinyo per a tots i totes....

Leptictidium (discussiócontribucions)

Els requisits per a poder participar en votacions fa anys que existeixen, no són una cosa que s'hagi creat ad hoc per a aquesta votació.

Resposta a «Canvassing»
Pau Colominas (discussiócontribucions)

Hola Lepti!

He vist la teva reversió amb comentari "Quan s'ha discutit el tema no s'ha trobat consens per categoritzar animals per origen geogràfic, més aviat al contrari". No coneixia aquest consens, més aviat em basava en l'existència de categories com Categoria:Fauna de Madagascar o Categoria:Fauna de Catalunya. Hi ha cap criteri secundari que permet aquestes categoritzacions o bé les hauríem de proposar per esborrar-les?

Gràcies.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Hola! Cada vegada que ha sortit el tema, s'ha arribat al consens que aquestes categories no poden encabir les espècies d'animals/plantes que viuen a país X, Y o Z perquè la immensa majoria es quedarien manifestament incompletes (no tenim prou mans per cobrir-ho tot). Això no vol dir que les categories s'hagin d'esborrar, sinó que simplement haurien de contenir articles genèrics de l'estil "Fauna de X", "Llista d'animals de X"... Pots mirar-te la Categoria:Flora de Catalunya per a veure'n un exemple.

En el cas de la Fauna de Madagascar, una vegada retirats els articles que no hi haurien de ser, crec que no compliria el requisit dels 5 articles.

Resposta a «Categorització geogràfica»
Paucabot (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Hola! El Nelo s'ho coneix millor que jo.

Nelo (discussiócontribucions)

Bé, tal com jo l'entenc són dos casos diferents. Ja fa temps que Bubo bengalensis és considerat una espècie pràcticament per tothom. En el cas del gènere Upupa no ha passat això, aquí no ha hagut consens. L’IOC considera el taxó africana una espècie de ple dret, mentre que HBW i també Clements, el consideren una subespècie de Upupa epops. Per tant la solució sembla que passa per donar com a entrada una de les dues posibilitats i comentar el desacord que hi ha, al text de l'article.@Paucabot@Leptictidium

Paucabot (discussiócontribucions)

@Nelo:. Te pareix que ho podries implementar? En el cas del puput, supòs que seria més fàcil reanomenar-lo a Upupa africana per millorar la coherència amb la infotaula.

Paucabot (discussiócontribucions)

Per cert, a tots dos. La consulta és conseqüència de que el bot ha començat a substituir les infotaules. Hi ha dues feines que s'haurien de fer a mà: revisar els paràmetres no estàndards o repetits i mirar si ens interessa més la imatge que hi ha en local o la que tenim a Wikidata. Podeu veure la feina a fer a Usuari:JoRobot/Infotaula ésser viu.

Nelo (discussiócontribucions)

Trobe una limitació a les infotaules. En el cas dels gèneres monotípics, l’article de l’espècie és el mateix que el del gènere (en alguns casos també altres taxons majors). Figura la “autoritat” referida a l’espècie, però no al gènere. A més el nom del gènere condueix a la mateixa pàgina, cosa que no caldria. La pregunta és: com es pot incloure la “autoritat” referida al gènere (o encara a la família en el cas de les famílies monotípiques).

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bona tarda. Revisant la meva pàgina de discussió m'he trobat amb aquesta petició desatesa del @Nelo: (sobre les autoritats en tàxons monotípics). Es pot arreglar, @Paucabot:?

Resposta a «Espècies o subespècies»
185.197.88.100 (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)
Resposta a «Artur Mas»
KRLS (discussiócontribucions)

M'he trobat que Apeomyoides savagei conté el mateix contingut Apeomyoides però són representats com a items diferents a Wikidata. El conflicte és produeix perquè és un gènere amb una única espècie. Com resoldries aquesta qüestió?

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon vespre. Aquest problema és ben conegut per la gent que treballem amb espècies a diverses viquipèdies i sembla que la solució passa per un canvi tècnic/polític a WikiData. Ara mateix no té cap solució concreta, i certament res que puguem fer pel cantó Viquipèdia.

Leptictidium (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si les redireccions es poguessin enllaçar a Wikidata estaria resolt, però tot i que hi ha preses de decisió a favor ho he provat i sembla que no es pot.

Abans hi havia una solució per enganyar el sistema, que era posar l'enllaç a Wikidata abans de convertir l'article en redirecció, però no sé si després de redireccionar s'acaba resolent automàticament el conflicte d'alguna manera.

I si no, segurament aquest és un dels casos en que és justificable deixar interviquis locals, tot i que el problema és que no els mantindria ningú.

Resposta a «Apeomyoides»