Usuari Discussió:Leptictidium

Salta a: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Leptictidium/Arxiu 1 en data 22-08-2017.

Flamenc (discussiócontribucions)

Bon dia Lepti,

No sé per què has reverit l'edició. Jo em pensava que era tradició de no posar quan possible refs in la infotaula, i posa'ls més aviat al cos del text.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia! És important que les fonts estiguin al costat de l'afirmació que referencien. Altrament, els lectors no saben quina font referencia quina afirmació.

En aquest cas, la font corrobora que el registre fòssil de Calomys callosus va des del Plistocè superior fins a temps recents, no que aquesta espècie sigui "particularment notable com a vector de la febre hemorràgica boliviana". Salut.

Resposta a «ref»
KRLS (discussiócontribucions)

M'he trobat que Apeomyoides savagei conté el mateix contingut Apeomyoides però són representats com a items diferents a Wikidata. El conflicte és produeix perquè és un gènere amb una única espècie. Com resoldries aquesta qüestió?

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon vespre. Aquest problema és ben conegut per la gent que treballem amb espècies a diverses viquipèdies i sembla que la solució passa per un canvi tècnic/polític a WikiData. Ara mateix no té cap solució concreta, i certament res que puguem fer pel cantó Viquipèdia.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Per si et serveix, fa uns anys hi va haver aquesta discussió al respecte a WikiData (amb la participació d'en @Pere prlpz:).

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si les redireccions es poguessin enllaçar a Wikidata estaria resolt, però tot i que hi ha preses de decisió a favor ho he provat i sembla que no es pot.

Abans hi havia una solució per enganyar el sistema, que era posar l'enllaç a Wikidata abans de convertir l'article en redirecció, però no sé si després de redireccionar s'acaba resolent automàticament el conflicte d'alguna manera.

I si no, segurament aquest és un dels casos en que és justificable deixar interviquis locals, tot i que el problema és que no els mantindria ningú.

Resposta a «Apeomyoides»
CarlesMartin (discussiócontribucions)

Ei, Leptictidium, bon any. Acabo de llegir per aquí avall no-se què d'un nadó?. Gefeliciteerd met jullie pasgeborene!.... tot i que porten molta feina, no sé si n'eres conscient, hehe, ara sabràs el pa que s'hi dóna (o era dona, sense diacrític)?. És que jo faig servir diacrítics, tot i que es veu que alguns ja no són correctes, oficialment. Ja has vist diversos cops que amb l'AWB tendeixo a tirar pel dret, i de vegades hi poso coses per subsituir que no caldrien, estrictament, com allò de "Es creu que" per "Hom creu que" o bé "usar-utilitzar" per "fer servir", mea maxima culpa. Naturalment quan algú em diu que no li sembla bé, deixo de fer-ho. En fi, bon any!.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Moltes gràcies! Tenim sort: de nit no porta gaire feina i ens deixa dormir... tot i que ho recupera de dia! Molt bé, gràcies per l'aclariment. Bon any i salut!

Resposta a «Bon any»
Xvazquez (discussiócontribucions)

Hola, pots mirar-te l'apartat 5 (Noms científics) del Viquiprojecte:Arbre de la vida, sembla que hi ha una mica de confusió. Gràcies. @Xvazquez

Leptictidium (discussiócontribucions)

Hola! Quina és la confusió?

Xvazquez (discussiócontribucions)

Hola, és aquesta frase:

"S'escriuen en cursiva quan es refereixen a animals i en cursiva quan es refereixen a plantes, fongs o bacteris (p. ex. Mammalia, Cycadidae o Enterobacteriaceae)";

crec que hauria de dir:

"S'escriuen en rodona quan es refereixen a animals i en cursiva quan es refereixen a plantes, fongs o bacteris (p. ex. Mammalia, Cycadidae o Enterobacteriaceae)"

preo no n'estic segur, per això no he tocat res.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Ah, doncs tens raó. Ho he arreglat. Gràcies i bona nit.

Boigandorra (discussiócontribucions)

Bona tarda,

Em posava en contacte amb tu perquè fa uns dies vaig mirar de rectificar l'article en portuguès Espanha. En l'article, del costat lateral, apareix el terme "valencià" en l'apartat de llengües al costat del terme "català", donant a entendre que el català i el valencià són dues llengües diferents. Dins de l'article mateix aquesta falta ja no es fa quan es comença a llegir l'apartat dedicat a les llengües de l'Estat espanyol. Podria haver considerat que és una falta o error, però al lateral s'afegeix "aranès" com a llengua oficial. En canvi s'indica el castellà així: "castellà (o espanyol)". Com que trobo ofensiu que s'indiqui català i valencià com a dues llengües diferenciades, vaig eliminar valencià i vaig indicar el per què. Un usuari em va replicar i ho va desfer. Vaig respondre amb un article de La Vanguardia on s'informa que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua considera el valencià com una forma d'anomenar el català a València. Vaig tonar a ecorregir: "català (o valencià). Mal escollit, en l'article hi ha un polític que posa en dubte l'ens. I així fins que m'han enviat un missatge en què se m'avisa que deixi de fer "guerres d'edicions" i que procuri de ser respectuós. Parlo -o intento, vist que no hi ha hagut resposta- amb el responsable d'aquest avís i li deixo constància que no he sigut irrespectuós i que considero que una Enciclopèdia no ha de fer política. L'usuari en qüestió em coneix atès que estic redactant l'article "procés independentista català" en portuguès. Se em va qüestionar en el seu moment perquè "exaltava l'independentisme". Reconec que l'article no ha quedat molt neutral, de manera que l'he modificat perquè sigui més neutral. També he demanat ajuda perquè algú revisi les faltes ortogràfiques i gramaticals que hagi pogut cometre donat que sé portuguès però mai l'he estudiat. En qualsevol cas, i fent el mea culpa la guerra d'edicions i no he sigut imparcial, considero que valencià no pot ser pres com un idioma a part, però una manera d'anoemnar el català a València. Com que a la Viquipèdia portuguesa m'han ignorat, busco doncs ajuda ala Viquipèdia catalana perquè junts puguem fer entendre aquesta qüestió, que crec que podríem arribar-hi amb paciència i molt de diàleg.

Leptictidium (discussiócontribucions)

He intentat explicar-los-ho.

Boigandorra (discussiócontribucions)

I què t'han dit? M'imagino que t'han ignorat, oi?

Leptictidium (discussiócontribucions)

https://pt.wikipedia.org/w/index.php?title=Espanha&type=revision&diff=50271769&oldid=50269238

Boigandorra (discussiócontribucions)

Bé, no em calen més comentaris :)

Boigandorra (discussiócontribucions)

Bones,

Et torno a escriure perquè estic indignat. Com ja t'havia comentat més a dalt soc el responsable d'escriure la versió en portuguès del procés independentista. Ara em trobo que volen fusionar el meu article amb un altre on només hi ha estadístiques i que té un títol molt mal triat. Estic indignat perquè és un treballàs molt gran i entenc que l'article no necessita ser fusionat amb cap altre. El punt que m'ha portat a adreçar-me a tu és que han obert un fil per opinar si s'ha de fusionar o no. En aquest fil jo he posat el meu punt de vista i he aprofitat per parlar directament sobre el tema del valencià vist que ningú ha volgut respondre a la meva sol·licitud. El que m'ha sorprès és que l'apartat en què parlo del valencià l'han eliminat i han deixat la resa. Evidentment això ho he fet notar perquè ho trobo una falta de respecte i molt mala fe. És evident que són temes separats però com a usuari tu pots dir que no toca parlar del tema, però eliminar el que escriu un altre ja és un pas molt gros. Per tant, t'escrivia sobretot per saber com funciona el tema de les fusions: sota quin criteri es procedeix a fusionar, amb quin quòrum de suport,...? I després també m'agradaria saber si hi ha algú per sobre de tots nosaltres a qui es pugui adreçar personalment algun usuari en cas de necessitar-ho.

Gràcies en qualsevol cas.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Doncs la veritat és que desconec la normativa de fusions a la Viquipèdia en portuguès.

Boigandorra (discussiócontribucions)

Total ja l'han fusionat i sense consens. Una manera de dir-te que "ho fusiono perquè em surt dels...". Què hi farem! Una altra serà.

Paucabot (discussiócontribucions)

Proposta d'esborrament de la pàgina «Pallet Town»

Hola,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Pallet Town», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.

Paucabot (discussiócontribucions)

També per a Viridian City i Viridian Forest.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola. Bones festes. Com va la gran família ?.

Estic fent fusions de la QQ17 i m'he trobat amb dues llistes que no sé verificar si el seu contingut és realment fusionable, perquè és un tema desconegut per mi. Li pots fer un cop d'ull ?. Si creus que son realment fusionables, ja faré la feina. Merci,

Leptictidium (discussiócontribucions)

Hola! Sí, són fusionables. Tot bé? El bebè continua creixent sa i fort. :-)

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Uns van entrant i altres sortint. Em jubilo el 1.1.2018.

Suposo que tindré més temps i moltes més coses a fer.

Petons a la Laurita i al James Tijmen.

Salut i bones festes.

Resposta a «zoòlegs»
Sng (discussiócontribucions)

Hola mestre,

He estat molt enfeinat recollint informació pel viquiprojecte de nom comuns en català. Estic una mica saturat. Estic pensant en fer canvis de nivell d'abast i reestructuració. Porto un parell de mesos recollint informació de la segona part de la fase I. Em vaig fer una llista alfabètic dels ordres i he anat baixant per les branques fins al gènere. Encara estic pels artròpodes i ja porto gairebé 200.000 gèneres. Com que es una mica pesat de fer i, tenint en compte el meu compromís amb el viquiprojecte de Mamífers, he decidit que mentre em replantejo el projecte dels noms comuns perque sigui menys pesat, el deixaré aparcat temporalment per ajudar-te a acabar el dels mamífers.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Hola! Doncs sí, el món animal és enoooooorme. :-)

Sng (discussiócontribucions)

Mestre, estava ampliant el contingut de l'article de la família del heteròmids i al arribar a l'apartat de Taxonomia, m'he adonat que potser que tinguem un error. M'explico. A la wiki anglesa hi diu que actualment Liomys, després d'uns estudis fets el 2005 (ho trobaràs a l'article), ja no es considera un gènere i les seves espècies s'han inclòs dins el gènere Heteromys Que fem?

He de dir que ITIS i MSW ho consideren com ho tenim nosaltres, encara que sembla que no estan molt al dia.

Sng (discussiócontribucions)

Per cert, per on vas dels rosegadors? Si et sembla bé em dedico a fer plantilles de navegació.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Hola! Una consulta bibliogràfica mostra que l'article científic en el qual es basava la fusió de Liomys + Heteromys no ha tingut gaire ressò en la comunitat científica, que encara continua fent servir Liomys com a gènere vàlid. Per tant, jo de moment no tocaria res.

Pel que fa a les plantilles de navegació, ja estan totes fetes, no?

Sng (discussiócontribucions)

No ho sé. Ho deia perquè veig molts articles sense plantilla i pensava que mancaven algunes. Ja ho tindré present.

Leptictidium (discussiócontribucions)

De fet, ara que hi penso, les dels rosegadors estan totes fetes, però crec que dels eulipotifles, per exemple, no.

Sng (discussiócontribucions)

D'acord. Demà la faig.

Sng (discussiócontribucions)

Fet. Plantilla:Eulipotifles He fet una plantilla de gèneres perquè hi ha moltes espècies i m'ha sembla massa gran i per tant poc operativa. En faré tres més, si no existeixen encara, per les espècies de les 3 famílies que no en tenen (solenodòntids, sorícids i tàlpids). També he corregit l'ordre d'aquestes 3 famílies a wikidata perquè aparegui correctament a les infotaules.

Sng (discussiócontribucions)

He fet la plantilla de les Plantilla:Musaranyes. Demà faig la dels tàlpids, que no m'ha donat temps.

Sng (discussiócontribucions)

Plantilla:Tàlpids i Plantilla:Almiquins fetes. M'ha servit per veure que queden espècies de tàlpids per fer. Per cert, ara caldrà afegir les plantilles als articles. Vols que ho vagi fent?

Leptictidium (discussiócontribucions)

Si en tens ganes, endavant! No pateixis per les espècies de tàlpids que suposadament queden per fer. Són totes espècies extintes i, per tant, no haurien d'estar a la plantilla d'espècies vivents.

Sng (discussiócontribucions)

D'acord, però primer, que queda per fer dels rosegadors? Ho saps?

Leptictidium (discussiócontribucions)

Plantilles o articles, vols dir?

Sng (discussiócontribucions)

Tot el que queda per fer, siguin plantilles o articles. Ho dic per organitzar-me. Mentre decideixo per on tirar estic fent la plantilla del fil·lotinis.

Sng (discussiócontribucions)

M'he animat i he fet varies plantilles més: Plantilla:Fil·lotinis, Plantilla:Thomasominis, Plantilla:Ictiominis i Plantilla:Sigmodontinis. Aquestes dues últimes no se perquè no apareixen a la categoria. A més he afegit les pàgines d'ús de les que havia fet la setmana passada, que m'havia oblidat. Ja miraré d'anar combinant plantilles amb espècies per fer-ho més distret. No ens pot quedar molt per acabar els rosegadors, oi?

Leptictidium (discussiócontribucions)

Si vols fer articles, un bon lloc per començar seria el gènere Leptomys i les seves espècies.

Sng (discussiócontribucions)

D'acord. Acabo les espècies de Loxodontomys (que ningú més té) i m'hi poso.

Sng (discussiócontribucions)

Acabo de veure que vaig donar-lo d'alta a Wikidata i ja existia

Sng (discussiócontribucions)

Estava fent un repàs i he vist que els murins els tenim molt verds. M'agrada anar de dalt a baix. De fet havia pensat seguir l'ordre de les plantilles que apareixen al peu de l'article dels murins i anar completant divisions, generes i espècies. Tens alguna raó especial per suggerir-me que comenci per les espècies del gènere Leptomys?

Leptictidium (discussiócontribucions)

No és que tinguem els murins verds, és que és l'únic grup de mamífers que encara no tenim complet (espècie amunt, espècie avall). Et proposo aquest gènere perquè amb aquests articles ja haurem acabat la Plantilla:Murins (Stenocephalomys–Xeromys). Ja veus que jo també segueixo plantilles. Bona nit!

Sng (discussiócontribucions)

Ok. Així ho faré

Sng (discussiócontribucions)

Fet. He vist que ens quedaven dues espècies del gènere Uromys. Una es extinta (U.porculus), l'altres (U. imperator)podria ser-ho. He fet l'article d'aquesta última. Després m'he adonat que la wiki castellana la dona per extinta. Que fem amb això?

Leptictidium (discussiócontribucions)

Hola! En ambdós casos, tret que hi hagi un motiu molt clar per no fer-ho, seguim el criteri de la UICN, que les classifica com a espècies en perill crític. Gràcies per la teva feina excel·lent.

Sng (discussiócontribucions)

D'acord. Excel·lent la teva. Jo faig el que puc.

Sng (discussiócontribucions)

Ara ja si que està acabada la plantilla. Demà, si et sembla bé, seguiré amb els gèneres que ens queden dels murins de dalt a baix (només els que no siguin monotípics). Quan acabi seguiré amb les espècies que quedin.

Resposta a «Futur immediat»
Panotxa (discussiócontribucions)

Bones, com ja és tradició, el proper dissabte 16 comença la Gran Quinzena Anual de la Qualitat Ja pots anar apadrinar categories, i recorda que per un millor seguiment, s'ha previst usar l'etiqueta #QQ17. Agraït per endavant

Resposta a «Quinzena de la Qualitat»
Pau Colominas (discussiócontribucions)
Resposta a «Retirada AdQ»