Usuari Discussió:Leptictidium

Salta a: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Leptictidium/Arxiu 1 en data 22-08-2017.

Solde (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Moltes gràcies! Ara mateix, això és exactament l'1% dels articles que faltaven. :-)

Resposta a «Feia temps que no en creava cap :-)»
Liquendatalab (discussiócontribucions)

No voldria que el meu comportament fos considerat disruptiu però tinc consultes a fer sobre la neutralitat de la comunitat al projecte Viquipèdia. Em pots facilitar un correu per poder adreçar les meves preguntes sense que ho considereu disruptiu? Hi ha companyes preocupades perquè sovint l'argument del Canvassing s'empra per silenciar feministes i vull assegurar-me que no és el cas en aquesta comunitat.

Moltes gràcies

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bona tarda! Com que la comunitat viquipedista és molt horitzontal i no hi ha ningú "més amunt" que digui el que cal o no cal fer, el que et recomanaria és que ho pengessis a Viquipèdia:La taverna, que és un termòmetre de tota la comunitat.

Liquendatalab (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

L'enllaç que he posat a l'altra pàgina era per oferir informació complementària sobre el que havia explicat el Pere_prlpz, no per acusar ningú. Si ha pogut semblar una acusació, demano disculpes per avançat.

Liquendatalab (discussiócontribucions)

Si vaig a la Viquipèdia:La taverna i formulo preguntes semblants a les que he formulat al fil de la discussió sobre la categorització per gènere, se'm pot acusar de Canvassing? Ara m'ha quedat clar que no era una acusació directa, gràcies al teu aclariment, però sí que les teves paraules han fet que deixes d'escriure en el context d'aquell fil per por a ser acusada. Això ha interromput la meva experiència de participació com a usuària de la Viquipèdia. L'amenaça de Canvassing és una amenaça real i molt recorrent en molts entorns hostils amb les editores feministes, si ara mateix una usuaria entra en aquell fil de conversa, tot el que trobarà es un final hostil, que recomana que ens "comportem". El biaix de gènere a la Viquipèdia l'ha definit la Viquipèdia, nosaltres estem aquí per ajudar.

Liquendatalab (discussiócontribucions)

S'agraeix l'aclariment Leptictidium!

Alzinous (discussiócontribucions)

En un altre fill d'aquesta discussió (Valoració) comentava que, sent molt optimista, la participació de vots podria oscil·lar entre el 0.017% (en base al total de viquipedistes registrades) i el 10% (en base al nombre de viquipedistes actives). És difícil pensar que aquests percentatges puguin validar una decisió... Ara sembla que entre el Carvassing, la falta d'activitat darrera de persones amb desenes de milers d'edicions i la no idoneïtat de les usuàries novelles, el vot a favor de categoritzar per gènere es restringeixi. Amb tot plegat, la votació sembla poc creïble i posa en qüestió la suposada i volguda horizontalitat de la Viquipèdia. Sempre, amb molt de carinyo per a tots i totes....

Leptictidium (discussiócontribucions)

Els requisits per a poder participar en votacions fa anys que existeixen, no són una cosa que s'hagi creat ad hoc per a aquesta votació.

Resposta a «Canvassing»
Pau Colominas (discussiócontribucions)

Hola Lepti!

He vist la teva reversió amb comentari "Quan s'ha discutit el tema no s'ha trobat consens per categoritzar animals per origen geogràfic, més aviat al contrari". No coneixia aquest consens, més aviat em basava en l'existència de categories com Categoria:Fauna de Madagascar o Categoria:Fauna de Catalunya. Hi ha cap criteri secundari que permet aquestes categoritzacions o bé les hauríem de proposar per esborrar-les?

Gràcies.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Hola! Cada vegada que ha sortit el tema, s'ha arribat al consens que aquestes categories no poden encabir les espècies d'animals/plantes que viuen a país X, Y o Z perquè la immensa majoria es quedarien manifestament incompletes (no tenim prou mans per cobrir-ho tot). Això no vol dir que les categories s'hagin d'esborrar, sinó que simplement haurien de contenir articles genèrics de l'estil "Fauna de X", "Llista d'animals de X"... Pots mirar-te la Categoria:Flora de Catalunya per a veure'n un exemple.

En el cas de la Fauna de Madagascar, una vegada retirats els articles que no hi haurien de ser, crec que no compliria el requisit dels 5 articles.

Resposta a «Categorització geogràfica»
Paucabot (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Hola! El Nelo s'ho coneix millor que jo.

Nelo (discussiócontribucions)

Bé, tal com jo l'entenc són dos casos diferents. Ja fa temps que Bubo bengalensis és considerat una espècie pràcticament per tothom. En el cas del gènere Upupa no ha passat això, aquí no ha hagut consens. L’IOC considera el taxó africana una espècie de ple dret, mentre que HBW i també Clements, el consideren una subespècie de Upupa epops. Per tant la solució sembla que passa per donar com a entrada una de les dues posibilitats i comentar el desacord que hi ha, al text de l'article.@Paucabot@Leptictidium

Paucabot (discussiócontribucions)

@Nelo:. Te pareix que ho podries implementar? En el cas del puput, supòs que seria més fàcil reanomenar-lo a Upupa africana per millorar la coherència amb la infotaula.

Paucabot (discussiócontribucions)

Per cert, a tots dos. La consulta és conseqüència de que el bot ha començat a substituir les infotaules. Hi ha dues feines que s'haurien de fer a mà: revisar els paràmetres no estàndards o repetits i mirar si ens interessa més la imatge que hi ha en local o la que tenim a Wikidata. Podeu veure la feina a fer a Usuari:JoRobot/Infotaula ésser viu.

Nelo (discussiócontribucions)

Trobe una limitació a les infotaules. En el cas dels gèneres monotípics, l’article de l’espècie és el mateix que el del gènere (en alguns casos també altres taxons majors). Figura la “autoritat” referida a l’espècie, però no al gènere. A més el nom del gènere condueix a la mateixa pàgina, cosa que no caldria. La pregunta és: com es pot incloure la “autoritat” referida al gènere (o encara a la família en el cas de les famílies monotípiques).

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bona tarda. Revisant la meva pàgina de discussió m'he trobat amb aquesta petició desatesa del @Nelo: (sobre les autoritats en tàxons monotípics). Es pot arreglar, @Paucabot:?

Resposta a «Espècies o subespècies»
185.197.88.100 (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)
Resposta a «Artur Mas»
KRLS (discussiócontribucions)

M'he trobat que Apeomyoides savagei conté el mateix contingut Apeomyoides però són representats com a items diferents a Wikidata. El conflicte és produeix perquè és un gènere amb una única espècie. Com resoldries aquesta qüestió?

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon vespre. Aquest problema és ben conegut per la gent que treballem amb espècies a diverses viquipèdies i sembla que la solució passa per un canvi tècnic/polític a WikiData. Ara mateix no té cap solució concreta, i certament res que puguem fer pel cantó Viquipèdia.

Leptictidium (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si les redireccions es poguessin enllaçar a Wikidata estaria resolt, però tot i que hi ha preses de decisió a favor ho he provat i sembla que no es pot.

Abans hi havia una solució per enganyar el sistema, que era posar l'enllaç a Wikidata abans de convertir l'article en redirecció, però no sé si després de redireccionar s'acaba resolent automàticament el conflicte d'alguna manera.

I si no, segurament aquest és un dels casos en que és justificable deixar interviquis locals, tot i que el problema és que no els mantindria ningú.

Resposta a «Apeomyoides»
Xvazquez (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Hola! Quina és la confusió?

Xvazquez (discussiócontribucions)

Hola, és aquesta frase:

"S'escriuen en cursiva quan es refereixen a animals i en cursiva quan es refereixen a plantes, fongs o bacteris (p. ex. Mammalia, Cycadidae o Enterobacteriaceae)";

crec que hauria de dir:

"S'escriuen en rodona quan es refereixen a animals i en cursiva quan es refereixen a plantes, fongs o bacteris (p. ex. Mammalia, Cycadidae o Enterobacteriaceae)"

preo no n'estic segur, per això no he tocat res.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Ah, doncs tens raó. Ho he arreglat. Gràcies i bona nit.

Boigandorra (discussiócontribucions)

Bona tarda,

Em posava en contacte amb tu perquè fa uns dies vaig mirar de rectificar l'article en portuguès Espanha. En l'article, del costat lateral, apareix el terme "valencià" en l'apartat de llengües al costat del terme "català", donant a entendre que el català i el valencià són dues llengües diferents. Dins de l'article mateix aquesta falta ja no es fa quan es comença a llegir l'apartat dedicat a les llengües de l'Estat espanyol. Podria haver considerat que és una falta o error, però al lateral s'afegeix "aranès" com a llengua oficial. En canvi s'indica el castellà així: "castellà (o espanyol)". Com que trobo ofensiu que s'indiqui català i valencià com a dues llengües diferenciades, vaig eliminar valencià i vaig indicar el per què. Un usuari em va replicar i ho va desfer. Vaig respondre amb un article de La Vanguardia on s'informa que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua considera el valencià com una forma d'anomenar el català a València. Vaig tonar a ecorregir: "català (o valencià). Mal escollit, en l'article hi ha un polític que posa en dubte l'ens. I així fins que m'han enviat un missatge en què se m'avisa que deixi de fer "guerres d'edicions" i que procuri de ser respectuós. Parlo -o intento, vist que no hi ha hagut resposta- amb el responsable d'aquest avís i li deixo constància que no he sigut irrespectuós i que considero que una Enciclopèdia no ha de fer política. L'usuari en qüestió em coneix atès que estic redactant l'article "procés independentista català" en portuguès. Se em va qüestionar en el seu moment perquè "exaltava l'independentisme". Reconec que l'article no ha quedat molt neutral, de manera que l'he modificat perquè sigui més neutral. També he demanat ajuda perquè algú revisi les faltes ortogràfiques i gramaticals que hagi pogut cometre donat que sé portuguès però mai l'he estudiat. En qualsevol cas, i fent el mea culpa la guerra d'edicions i no he sigut imparcial, considero que valencià no pot ser pres com un idioma a part, però una manera d'anoemnar el català a València. Com que a la Viquipèdia portuguesa m'han ignorat, busco doncs ajuda ala Viquipèdia catalana perquè junts puguem fer entendre aquesta qüestió, que crec que podríem arribar-hi amb paciència i molt de diàleg.

Leptictidium (discussiócontribucions)

He intentat explicar-los-ho.

Boigandorra (discussiócontribucions)

I què t'han dit? M'imagino que t'han ignorat, oi?

Leptictidium (discussiócontribucions)
Boigandorra (discussiócontribucions)

Bé, no em calen més comentaris :)

Boigandorra (discussiócontribucions)

Bones,

Et torno a escriure perquè estic indignat. Com ja t'havia comentat més a dalt soc el responsable d'escriure la versió en portuguès del procés independentista. Ara em trobo que volen fusionar el meu article amb un altre on només hi ha estadístiques i que té un títol molt mal triat. Estic indignat perquè és un treballàs molt gran i entenc que l'article no necessita ser fusionat amb cap altre. El punt que m'ha portat a adreçar-me a tu és que han obert un fil per opinar si s'ha de fusionar o no. En aquest fil jo he posat el meu punt de vista i he aprofitat per parlar directament sobre el tema del valencià vist que ningú ha volgut respondre a la meva sol·licitud. El que m'ha sorprès és que l'apartat en què parlo del valencià l'han eliminat i han deixat la resa. Evidentment això ho he fet notar perquè ho trobo una falta de respecte i molt mala fe. És evident que són temes separats però com a usuari tu pots dir que no toca parlar del tema, però eliminar el que escriu un altre ja és un pas molt gros. Per tant, t'escrivia sobretot per saber com funciona el tema de les fusions: sota quin criteri es procedeix a fusionar, amb quin quòrum de suport,...? I després també m'agradaria saber si hi ha algú per sobre de tots nosaltres a qui es pugui adreçar personalment algun usuari en cas de necessitar-ho.

Gràcies en qualsevol cas.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Doncs la veritat és que desconec la normativa de fusions a la Viquipèdia en portuguès.

Boigandorra (discussiócontribucions)

Total ja l'han fusionat i sense consens. Una manera de dir-te que "ho fusiono perquè em surt dels...". Què hi farem! Una altra serà.

Paucabot (discussiócontribucions)

Proposta d'esborrament de la pàgina «Pallet Town»

Hola,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Pallet Town», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.

Paucabot (discussiócontribucions)
Sng (discussiócontribucions)

Hola mestre,

Fa uns mesos et vaig plantejar de proposar l'article del Castor americà com a article de qualitat. La cosa va quedar en standby. Si no vaig errat, crec que ja és prou bó i es podria proposar. Que et sembla?

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bona tarda! Quan vas preguntar-m'ho, una de les coses que vaig fer és posar l'article original anglès en avaluació per trobar idees de millora, i en van proposar unes quantes. Pots trobar-les aquí: Wikipedia:Peer_review/North_American_beaver/archive1

Resposta a «Proposta d'ADQ»
Cap més tema anterior