Usuari Discussió:Ludor

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
El meu estat:
pèssim...

Inici[modifica]

Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Ludor! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Crystal Clear app ktip.png
Consell del dia: Podeu proposar una pàgina per a que un administrador l'esborri. Per a fer això, editeu la pàgina que voleu que s'esborri i poseu-hi {{destrucció|motiu per a esborrar la pàgina}}.}}

Gnome-globe.svg
Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?

Hola Ludor! Aquí al damunt hi tens la benvinguda estàndard. Gràcies per col.laborar a la viquipèdia! Si mai et tornes a trobar que tens un article a mig traduir o mig fer i no vols que te l'eliminin o retoquin de pet, pots marcar-lo amb {{inacabat}} al començament. Procura però de no tenir-hi aquest cartell gaire estona (vegi's dies): sinó perd el sentit. Endavant!--Jahecaigut 21:18 12 jul, 2005 (UTC)

Arxiu 2005


Bon any[modifica]

Bé, com sempre no tinc temps. Sí què t'he entès, és que ho vaig veure de propet, perdona pel xafardeig però em vaig deixar endur... sóc molt impulsiu...

En quant a lo de la firma és quasi impossible, no entenc tampoc què ha pogut passar.

M'alegre que estigues ja per ací, la veritat és que ets un personatge molt curiós, he estat mirant les teues contribucions, la teua pàgina d'usuari i tenim algunes coincidències...

Bé, bon coratge amb lo de la llista de mots emprats en la formació de paraules, per cert què és llista i no llistat!

Pascual · * 20:56, 31 des 2005 (UTC)

article Ramon Berenguer II[modifica]

a l'article de Ramon Berenguer II apareix al capdamunt un requadre sobre els drets d'autor. allà esmentes el meu nom, per algun motiu en especial? esmentes la data del 5 de desembre i al costat el meu nom. repassant l'historial veig que els drets d'autor ja es reclamaven el març. ja em diras quelcom sobre això, ja que ara estic perdut...no sé si jo he fet alguna cosa malament o ja estava d'abans...--Gcm 14:14, 2 gen 2006 (UTC)

Biotecnologia[modifica]

Encara que m'atrevisc a dir-te que com a ciència hauria d'anar en minúscula, però no quan es tracte d'una matèria o assignatura d'algun curs universitari

Tinc entès que és just al revès. Així ho vaig escriure a wikt:Biotecnologia i ningú m'ha corregit. Evidentment, en l' "esborrany" em refereixo a la branca de la ciència i no pas a una matèria o assignatura (que que jo sàpiga no s'imparteix com a tal en cap universitat). Llull 06:35, 11 gen 2006 (UTC)

M'has posat l'enllaç a la carrera que estudio en la universitat que estudio. I et puc assegurar que ho escriuen aquí i allà d'una forma o de l'altra sense coherència. Del teu enllaç, em quedo amb això:

També escriurem amb majúscules inicials els noms de les càtedres i les àrees de coneixement.
Fora dels casos anteriors, els noms de les disciplines han d'escriure's amb minúscules.

Sabries distingir-me una disciplina d'una àrea de coneixement? Jo a tant no arribo. Em pensava que el mot era definible de les dues maneres. què vols que et digui, la Biotecnologia és per a mi una extensíssima àrea de coneixement. Llull 10:06, 11 gen 2006 (UTC)

Per mi que és un d'aquells punts de la gramàtica on tothom en diu la seva però que no està realment ben legislat com l'ús dels apròstrofs en els acrònims o l'ús del parell "per a/per" que fa perdre més temps als filòlegs que parlar del sexe dels àngels als teòlegs. Perquè qui ha escrit aquells convenis d'ús de majúscules es deu haver quedat realment ben ample... Jo quasi que m'esperava a què es publicara l'anunciada gramàtica normativa de l'IEC per seguir amb el debat. Llull 12:46, 11 gen 2006 (UTC)

Pseudociència[modifica]

He vist què vas intervenir en la discussió de la categoria 'pseudociència', jo he actuat abans de llegir la discussió i és perquè tinc clar què no és sobre una ciència, l'article pseudociència síi que lliga amb lacategoria 'ciència' què em sembla prou coherent, però com a categoria, no.

Per cert les similituds nostres són les llengües artificials. (Perdó per no contestar-te abans, s'em va pasar...)

Pasqual · * 17:45, 11 gen 2006 (UTC)

Sobre desambiguacions[modifica]

Bon dia Ludor, gràcies pel teu missatge. Ja no sé ni què volia saber amb aquella pregunta, sincerament. Feia 3 dies que utilitzava la viqui, i potser no savia fer alguna cosa i esperava resposta, però tampoc seria res gaire important si ja no recordo... o potser és que ja està solucionat. Suposo que em referia a com fer que una pàgina sigui o no de desambiguació, perquè no li trobo cap altre sentit si no és aquest, a la pregunta... gràcies!! Per cert, com ho fas per firmar amb aquest "estil"? Vull dir, pots definir automàticament com vols que surti la teva firma o l'has de "fabricar" a cada missatge? No ets el primer que veig que firma d'una forma més agradable que la predeterminada, però no sé si això es pot mecanitzar d'alguna forma. Moltes gràcies! Fins aviat! --Estemon 14:45, 13 gen 2006 (UTC)

gràcies per la resposta. He provat amb allò de la firma, i més o menys me n'he sortit, tot i que amb els signes wingdings... tot problemes!! jejeje fins demà! bona nit -- estemon - (parlem-ne) 23:04, 13 gen 2006 (UTC)

Fonts WingDings[modifica]

Bon dia. Gràcies per la teva ajuda. Ahir quan intentava fer això dels "dibus" no vaig trobar la forma. A veure ,per posar una lletra com ? o & si, no sembla gaire difícil, el problema vé a l'hora de posar alguna cosa que ens pugui agradar més. Per exemple, posant el word i escrivint "j" en Wingdings apareixia un símbol que m'agradava, però no es podia copiar aquí. Potser s'ha d'utilitzar el codi tipus "0x64" o algo així? No sé, quan ho esbrini ho posaré por ahi... de tota manera molt interessant la idea de les correspondències amb wingdings en una pàgina. Que vagi be! - estemon - (parlem-ne) 11:32, 14 gen 2006 (UTC)

kinesiologia[modifica]

Bona nit Ludor. Mira que he trobat al diccionari de l'enciclopèdia: http://www.grec.net/cgibin/lexicx.pgm?GECART=0167112

cinesio-

Forma prefixada del mot grec kínesis, -eos, que significa 'moviment'. Ex: cinesiologia.

Penso que si li posem aquest nom potser serà una bona reivindicació però tothom li diu kinesiologia o quinesiologia; de fet la gent diu kinessiologia o quinessiologia. És curiós el que tu proposes perquè jo havia redactat el mateix article en esperanto i l'havia anomenat kinesiologio i resulta que consultant el diccionari l'he hagut de canviar a kinezologio ;-) Què en penses? 80.102.227.58 23:17, 14 gen 2006 (UTC)


Bé, ja he redactat els articles Cinesiologia i Cinesiologia aplicada. No sé que passa que estant connectat i registrat de tant en tant se'm surt del registre i llavors queda la IP com a autor.

A l'hora de posar-hi Categoria volia posar-ho sota Teràpia però no hi és. De fet la Cinesiologia és una Fisioteràpia i qui la imparteix és un fisioterapeuta per prescripció facultativa. La Cinesiologia aplicada és la que entra en conflicte amb la medecina oficial malgrat que la imparteixen alguns metges i terapeutes. No sé on encabir-la perquè es tracta d'un instrument de diagnosi i que segons qui l'utilitzi hi aplicarà una medicació farmacològica, fitoteràpica, homeopàtica, vitamínica, dietètica, etc.

Per altra banda, m'he trobat amb un article anomenat Kinesioteràpia que proposo canviar-li el nom a Cinesiteràpia, tal com està al diccionari i redirigir-lo a Cinesiologia perquè es tracta de la mateixa cosa.

Jinglada 00:24, 16 gen 2006 (UTC)

Bon dia. Acabo d'entrar a termcat.net i he trobat això:

1.  cinesi    <Ciències de la vida> 
2.  cinesiologia    <Ciències de la salut> 
3.  cinesiologia mandibular    <Ciències de la salut> 
4.  cinesionomia    <Ciències de la salut> 
5.  cinesiterapeuta    <Ciències de la salut> 
6.  cinesiteràpia    <Ciències de la salut

---

cinesiologia <Fisiologia humana>

ca cinesiologia, f

es kinesiología

fr cinésiologie

en kinesiology

Definicions

ca: Disciplina dedicada a l'estudi de la comunicació a través del moviment corporal.

---

cinesionomia <Teràpies alternatives>

ca cinesionomia, f

es kinesionomía

fr kinésionomie

en kinesionomy

Definicions

ca: Ciència que es basa en allò que les persones expressen i revelen en els seus moviments i en la seva manera de ser, segons les limitacions derivades de la seva malaltia.

---

cinesiteràpia <Teràpies alternatives>

ca cinesiteràpia, f

es cinesiterapia

fr cinésithérapie

en kinesiotherapy

Definicions

ca: Mètode de tractament mitjançant els moviments actius o passius.

Notes

ca: S'utilitzen l'electricitat, els massatges i la gimnàstica.

---

Què et sembla? Jinglada 09:49, 16 gen 2006 (UTC)

cookies[modifica]

Aixó serà, mira que vaig poc al ciber i menys encara per a assumptes viquipedístics, però vaja si he de fer alguna consulta fora casa i després em sobra temps, sempre caic.

Per cert, quan d temps sens connectar-te! fa l'ullet Pasqual · * 13:14, 1 feb 2006 (UTC)

Estic pegant-li voltes i no me quadra massa el que dius, però algo si que tindrà que veure... Pasqual · * 16:29, 8 feb 2006 (UTC)

Llista de mots emprats en la composició de paraules[modifica]

Ah! també li estic pegant voltes a si els articles sobre els mots tenen cabuda ací o més bé deurien d'apareixer en algun altre Viquiprojecte, com el Vikibook perquè realment estan ocupant molt d'espai i no pareix que hages acabat ni la lletra a. I qu e apartat ho tens, però bé aixó és un altre tema Pasqual · * 16:29, 8 feb 2006 (UTC)

Be, ningú t'obliga a res... Si creus que ha de figurar ací endavant... Jo només et feia una proposta. Pasqual · * 14:29, 20 feb 2006 (UTC)

traduccio fins al francès[modifica]

Hola. Soc en Bicounet, de la Vikipèdia francesa. T'anonço qu'existeix ara el projecte de traduccio' d'articles en català fins a la nostra Vikipèdia. Aquest es l'enllaç: fr:Catégorie:Wikitraducteur ca.

Doncs, si vols, totes les ajudes son benvingudes! Fins ara

fr:Utilisateur:Bicounet 16:10 5 may 2006 (CEST)

Hola exfumador[modifica]

Salut! Ça fait longtemps que tu n'apparaissais pas par ici! Ça fait du bien de savoir que tu est sain et sauf! :) –Pasqual · bústia 19:05, 11 mai 2006 (UTC)

Ja m'he apropiat l'etiqueta de l'exfumador! Li he canviat el nom per un de més curt, més fàcil de recordar, més comprensible.
Per cert has deixat les etiquetes d'usuari a la teva pàgina de discussió quan lo normal ´´es deixar-les a la plana principal. –Pasqual · bústia 20:28, 11 mai 2006 (UTC)

Merci beaucoups[modifica]

Ça fait plaisir de pouvoir parlé en français, tiens au fait il y a un petite dispute sur l'article français Communauté autonome de Valence où tu pourrais sûrment intervenir aussi.

Merci pour les compliments.

Toi aussi, deux ans d'allemands! Ben oui! c´était aussi a EOI, mais no moi ça fait pas si long-temps. Le tzotzil c'est pas mon fort, mais il y a une phrase que tu m'as dit qui m'a beacoups impressioné! Concernant le patrimoine de l'humanité et que peu de gents s'engagent à aprendre une langue aborigène, c'est tout a fait vrai! Je ne voyait pas ça comme ça, moi c'était simplement la curiosité, mais maintenant ça aura beacoups plus de sens pour moi!

Gxis la revido!

–Pasqual · bústia 22:23, 15 mai 2006 (UTC)

Au fait, maintenant que j'utilise le FireFox je ne vois plus le pigeon, il apparaît un espèce de ÿ. Moi pour m'en assuré que tout le monde puisse se dirigé à ma page de discussion j'ai rajouté bústia. Assures-toi que le caractère-symbole puisse aparaître, mets lui le code HTLM hexadécimale, si possible des polices Arial Unicode MS ou Code2000. –Pasqual · bústia 23:21, 15 mai 2006 (UTC)

Erreur[modifica]

Tiens! voilà aussi que tu avais une conception similaire à la mienne. On a pas mal de coïncidences quand même! C'est rigolo :)

Ce qui m'énerve c'est ce type il se croit omniscient alors qu'il ne conait pa le respet. –Pasqual · bústia 00:23, 10 jun 2006 (UTC)

Quan de temps![modifica]

Hei!

Què tal! Què ha sigut de tu? T'he vist als canvis recents i no he pogut evitar-ho!

Bé, espere que et quedes per ací...

En fi tu diràs.

–Pasqual Nuvola apps email.png bústia 23:20, 22 ag 2006 (UTC)

SIL et ISO 639-3[modifica]

Bonjour,

J'ai trouvé par hasard cette question de vous sur fr:Projet:Charte_graphique/Tableau_des_langues (posée le 23 novembre 2005 à 12:29) : Je su un utilisateur habituel de la Wikipédia en catalan et je voudrais savoir quelle est la diférence entre les code SIL et le code ISO 639-3 ca:Usuari Discussió:Ludor

Je me suis permis de déplacer votre question sur l'Oracle, voilà la réponse d'un contributeur :


Le code SIL est le code pris de la liste d'Ethnologue 14e édition. L'ISO 639-3, qui est encore à l'état d'ébauche, est la liste de code d'Ethnologue, 15e édition. Le code SIL sont toujours en majuscule, ou devrait l'être, et le code ISO-639-3 est en minuscule comme l'ISO-639-2 ou -1. Il est mieux d'utiliser le code ISO-639-3 si le code ISO-639-2 ne convient pas ou n'existe pas. --moyogo ☻☺ 14 septembre 2006 à 12:48 (CEST)

-- Jborme 89.152.108.11 16:20, 15 set 2006 (UTC)

Vincent-Marie Viénot de Vaublanc[modifica]

 • Bonjour. J'ai vu sur ta page utilisateur que tu parlais le français. Pourrais tu s'il te plait traduire cet article fr:Vincent-Marie Viénot de Vaublanc du français vers le catalan, car il s'agit d'un article de qualité en français. Je t'en serais très reconnaissant. D'avance merci.Aymeric78 18:43, 31 oct 2007 (CET)

Manquen referències a Sarraí[modifica]

Recorda: La Viquipèdia no és una font primària segons Viquipèdia:Els cinc pilars. En crear un article, afegiu les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat. Us encoratgem a què treballeu en millorar l'article en aquest sentit. Podeu aprendre com citar les fonts aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les vostres contribucions a l'article Sarraí. --Bestiasonica (disc.) 00:05, 17 juny 2009 (CEST)

Viquimedia.cat[modifica]

Hem creat l'associació Amical Viquipèdia perquè fa temps que anem al darrere de ser reconeguts com local chapter de wikimedia, aquí pots veure la nostra candidatura, potser pots considerar de donar-hi suport signant al corresponent apartat (cal haver-se registrat a Meta). --Jordicollcosta (discussió) 12:38, 28 nov 2009 (CET)

Board elections 2011[modifica]

Hola Ludor,

S'han convocat eleccions al consell d'administració de la Wikimedia Foundation: http://meta.wikimedia.org/wiki/Board_elections/2011/en

Al teu historial veig que amb posterioritat al 22 de agost no has fet cap edició.

Per poder votar hauries de tenir fetes 20 edicions abans del 15 de maig del 2011, te'n caldrien 20. Si vols participar en aquestes eleccions encara hi ets a temps.

Salutacions.

Nota: T'envio aquest mail perquè el teu usuari no figura en la llista dels que no volen rebre correspondència electoral: http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_nomail_list Si no vols rebre més informacions només cal que t'apuntis a la llista.

--Coet (disc.) 14:37, 6 maig 2011 (CEST)

Avaluació[modifica]

Bona nit. Pel fet que has fet alguna contribució a l'article Àrabs, et demano que passis a fer-ne l'avaluació, si et plau.--Climent Sostres (disc.) 00:31, 29 ago 2013 (CEST)

Votació[modifica]

Bona nit. Novament apel·lo al fet que has fet alguna contribució a l'article Àrabs. Ara et demano que passis per la seva proposta de distinció i el votis, si et plau.--Climent Sostres (disc.) 23:47, 15 set 2013 (CEST)

Catalan Culture Challenge[modifica]

I've seen on your userpage that you speak Catalan: From March 16 to April 15 we will be organising the Catalan Culture Challenge, a Wikipedia editing contest in which victory will go to those who start and improve the greatest number of articles about 50 key figures of Catalan culture. You can take part by creating or expanding articles on these people in your native language (or any other one you speak). We look forward to seeing you! Amical Wikimedia--Kippelboy (disc.) 08:01, 11 març 2014 (CET)