Usuari Discussió:MALLUS

  Sobre aquest tauler

  Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:MALLUS/Arxiu 1 en data 18-12-2015.

  Paucabot (discussiócontribucions)

  Enhorabona, MALLUS. Ja ets administrador i amb un gran suport. Si tens dubtes de les teves noves funcions, demana'ns el que faci falta!

  MALLUS (discussiócontribucions)

  Prometo fer-ho tant bé com sigui possible.

  Barcelona (discussiócontribucions)

  Combinar articles d'història com els que fas (que espero que continuïs) amb tasques de botons requerirà molt, demana el que calgui!

  MALLUS (discussiócontribucions)

  Aquí hem vingut a aprendre alguna cosa cada dia. I com deia un professor d'alemany que vaig tenir: "jo visc de preguntar. El saber no pot ser un luxe". Doncs això.

  Resposta a «Administrador»
  Medol (discussiócontribucions)

  És fantàstic poder-te tornar a felicitar @MALLUS !

  Amb edicions en articles que van des d'armilla antibales a Tres regnes de Corea, veiem que ets tercer en la classificació del mes de desembre del concurs per crear i millorar 10.000 articles a la Viquipèdia!

  Dels quatre premis t'endús el tercer. Es tracta d'una capsa regal d'experiències úniques on pots escollir entre restaurants, rutes culturals i natura, entre d'altres. Les activitats proposades són per fer principalment a Catalunya i tens dos anys per escollir la que més t'agradi i gaudir-la.

  Ara només cal que ens indiquis a través d'un correu a secretaria@wikimedia.cat on t'ho hem d'enviar o què vols que fem amb el premi. Recordem que aquest regal és possible gràcies a Amical Wikimedia, l'organització independent, formada per voluntaris, que fomenta el coneixement lliure, la llengua i la cultura catalanes.

  No deixarem d'animar-te a seguir col·laborant intensament al projecte!

  MALLUS (discussiócontribucions)

  Sempre és un plaer poder contribuir a la millora de la Viquipèdia. Perquè el coneixement lliure fa les societats més lliures. Perquè el coneixement lliure en català contribueix a la millora de la llengua catalana. I perquè omplir, ni que sigui una mica, l'oceà de la meva ignorància amb coneixements em fa millor persona. Ja et comunico quelcom sobre l'adreça d'enviament.

  Medol (discussiócontribucions)

  Ja tenim l'adreça dels altres premiats, quan ens facis arribar la teva procedirem a fem l'enviament. Salut!

  MALLUS (discussiócontribucions)

  Enviada! Gràcies!

  Resposta a «Els 10.000 articles vitals»
  Capsot (discussiócontribucions)
  MALLUS (discussiócontribucions)

  Bon dia. Malauradament, per motius familiars, no podré assistir a la Viquitrobada (ja ho he posat a l'anunci general). Us acompanyaré en esperit ! Espero que a la propera em vagi millor. Una abraçada !

  Capsot (discussiócontribucions)

  Vaja, em sap molt de greu. Coratge! Tant de bo puguem tenir-te entre tots nosaltres ben prompte! Una abraçada ben gran!

  Resposta a «Viquitrobada»
  Medol (discussiócontribucions)

  Felicitats @MALLUS:!

  Amb edicions en articles que van des d'Aleksandr Suvórov als Sàrmates, veiem que encapçales la classificació del mes de setembre del concurs per crear i millorar 10.000 articles a la Viquipèdia!

  Dels quatre premis t'endús el més gran. Es tracta d'una capsa regal d'experiències per viure moments inoblidables on pots escollir entre restaurants, rutes culturals i natura, entre d'altres. Les activitats proposades són per fer principalment a Catalunya i tens dos anys per escollir la que més t'agradi i gaudir-la.

  Ara només cal que ens indiquis a través d'un correu a secretaria@wikimedia.cat on t'ho hem d'enviar. Recordem que aquest regal és possible gràcies a Amical Wikimedia, l'organització independent, formada per voluntaris, que fomenta el coneixement lliure, la llengua i la cultura catalanes.

  Aprofitem per animar-te a seguir col·laborant intensament al projecte!

  MALLUS (discussiócontribucions)

  Moltes gràcies !! Sempre encantat de col·laborar i ampliar els límits del coneixement lliure en català. No dubteu que continuaré col·laborant en la mesura del possible. Ja us he enviat el correu. Fins aviat !

  Resposta a «Els 10.000 articles vitals»
  Capsot (discussiócontribucions)

  Molt bon dia company! Espere que et vaja tot molt bé. Veig que fins i tot l'estiu penques de valent! Moltes gràcies i enhorabona! Escolta, no sé si hauràs votat ja però trobe que ho hauries de fer. Tens més informacio' a la Taverna amb un enllaç sobre els candidats que m'han semblat els més idonis i dades diverses sobre tots els candidats (tot i que una miqueta inacabades per ara). Espere que votaràs. T'envie una abraçada ben gran tot desitjant-te una molt bona setmana i un estiu excel.lent. Fins ben prompte campio'! Claudi/Capsot

  MALLUS (discussiócontribucions)

  Ho tindré en compte! Encara no he votat. M'ho miraré amb calma.

  Resposta a «Bon dia!»
  Magenri (discussiócontribucions)

  Bon dia MALLUS,

  Estic repassant i referenciant temes relacionats amb els hitites i he vist que fa un temps (el 8 de maig de 2012!) vas reanomenat Shuttarna III com a Xuttarna III, tot i que existeixen Shuttarna I i Shuttarna II, tots reis de Mitanni. He buscat referències per aquesta denominació que poses i no n'he sabut trobar. Recordes on vas trobar aquest nom? Tots els noms propis d'aquella època tenen poques traduccions al català, tant els de persones com també els de ciutats, i pel que he vist, a la Viquipèdia s'ha optat per escriure'ls d'una forma més o menys intel·ligible, ja que les transcripcions del cuneïforme hitita al català són poc corrents. Si aconsegueixes una referència canviaré els noms dels altres dos reis, i si no, respectant la teva opció, faré menció de què també es pot dir Shuttarna III. Com ho veus?

  Cordialment.

  MALLUS (discussiócontribucions)

  Hola. El nom, com bé dius, no el trobaràs a fonts escrites en català, perquè realment d'aquests personatges se'n parla poc, i menys en català. La "X" és simplement per adaptar el so a la grafia catalana que ho representa. No conec cap criteri sobre el tema en català, però he vist que en polonès i altres llengües eslaves, adeqüen el so a la seva grafia per a aquest so. En fi, com ho vegis. Opino que caldria fer servir la grafia "a la catalana"...però també hi ha arguments "a contrario".

  Resposta a «Shuttarna o Xuttarna?»
  Vulcano (discussiócontribucions)
  MALLUS (discussiócontribucions)

  Em falta acabar-lo. Vaig oblidar de posar el "inacabat"

  MALLUS (discussiócontribucions)

  Hola bon dia. Com podràs veure, l'article ja està enllestit (totalment traduït).

  Vulcano (discussiócontribucions)

  Amic Mallus; com diuen al final del film Casablanca !Ningú es perfecte¡. Una abraçada. @Vulcano

  Resposta a «Ernst Linko»
  Lohen11 (discussiócontribucions)
  MALLUS (discussiócontribucions)

  M'ho apunto a la llista de "tasques pendents". Gràcies.

  Resposta a «Matiuixin»
  Capsot (discussiócontribucions)

  Ep,

  Espere que et vaja tot molt bé. Bon dia,

  Ets una persona important per a la Viquipèdia i nosaltres i trobe que hauries d'eixir al vídeo que fem per al 20é aniversari de la Viquipèdia! T'agrairia que ens feres alguna coseta, i sé que ho faràs molt bé. En Sorenike ha deixat més detalls a la Taverna però tens més avallet les dades essencials:

  "Si esteu interessats a participar-hi, heu de gravar-vos durant uns 10 o 15 segons màxim, explicant molt breument què significa, què en penseu o per què és important per a vosaltres la Viquipèdia i desitjar-li un feliç aniversari, un per molts anys, etc. És important que el vídeo que feu estigui en format horitzontal; pel que fa a la qualitat, no és un requisit indispensable, però és un valor afegit que en tingui un mínim.

  Una vegada tingueu el vídeo, el podeu enviar a viquipedia@wikimedia.cat, on el rebrà la persona encarregada de l’edició."

  Tens fins al 28 per a fer-ho.

  Espere que t'hi engresques, i que puguem comptar amb tu! Una abraçada! Molt bon vespre i molt bon cap de setmana! Claudi/Capsot

  MALLUS (discussiócontribucions)

  Uis..doncs gràcies per fer-m'ho saber. 10-15 segons és poquet..però mirarem què podem fer.

  Capsot (discussiócontribucions)

  Bon dia, home... per una papallona són uns cinc anys! :) Molt bon cap de setmana! Una abraçada!

  Resposta a «Bon dia homenot!»
  E4024 (discussiócontribucions)

  Veig que vosaltres inicieus l'article Província de Mardin. Probablemente se trata de una traduccion. Aun asi, me sorprende que, aparte de las ciudades de Turquia a las provincias también agreguen nombres antiguos (que la "provincia" nunca puede haber tenido, ya que es una invencion nueva, 1864) o de otros idiomas. Lo que no entiendo, capto, "cacho" es que varios usuaris de VP en Catala cuando siempre estan buscando nombres obsoletos para ciudades turcas, nunca aplican el mismo criterio a ciudades que han sido turcas por varios siglos. Por qué a Vd (no sea mallus, tenga un solo estandarte, para que tener doble? :) y algunos joves nunca los veo agregando el nombre turco (o turco otomano, da lo mismo) a ciudades que han sido parte del Imperio Turco Otomano por siglos, como por ejemplo Atenes? Si no me equivoco fue m/m 350 anos parte del Imperio (que muchos llaman Turquia, aunque eso no importa)... Por qué? Tenemos varias diferentes varas de medir? (No es solo para vd, amic, la pregunta. :) Salutacions.

  MALLUS (discussiócontribucions)

  Hola. Jo almenys tinc el costum de posar els noms històrics que hagi pogut tenir la ciutat / indret. Així es fa, per exemple, a Diyarbakır. En el cas que assenyales (Província de Mardin) jo diria que aquests noms s'han fet servir en diversos moments històrics. En el cas d'Atenes, desconec com es deia en turc otomà (en turc modern és tr:Atina). No hi hauria cap problema, al meu entendre, a l'hora de posar aquest nom a l'article. El mateix amb els altres territoris que, en un moment o altre, varen formar part de l'Imperi Otomà. Si consideres que un nom és una "invenció històrica", i ho pots fonamentar, doncs cap problema a l'hora de dir-ho i posar-ho. No sóc "antiturc" (molt al contrari, admiro moltes coses del teu país). Per tant, sempre obert a millorar tot allò que es pugui millorar. Salutacions.

  E4024 (discussiócontribucions)

  Por supuesto que no ets antiturc. Como podria venir a hablarte si fueras asi? Sin embargo es bueno que digas las cosas con su nombre. No te voy a obligar a comprometerte, pero "yo pienso" que tu has observado algo por aqui para poder decir lo que dices. Gracias. Mira, primero hablo de mi: Yo tengo una "agenda positiva". Quiero escribir nuestra cultura, nuestros artistas, deportistas, cientistas, nuestra rica comida (de manos de cocineros/as que se cuiden de usar menos grasa o aceite :), compartir todo lo que sé y los otros que no sé (o no sabia) y que hago un esfuerzo para aprender y pasar a los demas... No estoy aqui para tirar mierda a naciones de mi preferencia. Cuando me veas escribiendo algo sobre un terrorista (de donde sea, Turquia, China, Patagonia) escribo sobre su horrible crimen antihumano. No estoy hablando del pueblo al que pertenezca ese barbaro. Ahora de lo que veo aqui: Arriba ya te di la llave para ver algunas cosas. Para algunos "editores" (entre comilla) Turquia no és Turquia, es una tierra donde les interesan solamente los pueblos anteriores a la llegada de los turcos y/o los "no-turcos" (para mi todos que comemos el pan de Turquia y bebemos su agua somos turcos, pero ese es otro tema). Fijate, "literatura turca" en VP. No tenemos ni una novela de Yaşar Kemal, ni un poema de Nazım Hikmet, ni siquiera algo de Orhan Pamuk que a pesar de su Nobel para mi gusto literario viene bastante por detras de otros escritores turcos. Qué tenemos? "Bayan Yanı"! Pasemos. Mira, entre todas las Viquipedias del mundo, somos la unica que en vez de la "Ocupacion d'Esmirna" tenemos "Districte grec d'Esmirna" conectada a "Greek landing in Smyrna"! O sea algo que es invasion y ocupacion para todos, para nosotros es un districte. Pasemos. El otro dia vi un colega (otro, nunco lo he visto "antiturc") repasando todos los lugares de Turquia para agregar "algo griego". A mi no me importa quien tenga qué admiracion en la vida, pero si esta "tocando" un article y ve que hasta el dato de poblacion es de hace 15-20 anos, y es lo mas facil de conseguir, pero no lo corrige... No te das cuenta que muchos articles de ciudades, pueblos etc de Turquia estan escritos mas bien "para contar la historia, con un ridiculo parrafo de entrada de 3-4 frases absoletas sobre la era contemporanea" (o sea generalmente un "periodocito" de unos 1000 anos, desde la respectiva conquista turca)? Me dieron ganas de decir a ese colega (al no antiturco, con los otros qué voy a hablar?) que si le interesaba tanto la presencia griega en Anatolia, por qué no escribia l'article "masacres de la Peninsula Yalova" (ademas hay muchas imagenes en Commons. Vegeu Category:Yalova Peninsula massacres. Te ensenyo un truco para descubrir una cosa: Hay muchos catalanes separatistas, independistas, republicanos, llamalos como quieras. Verdad? (Lo sé pq he vivido en Espana y no lo he leido en noticias, lo he visto personalmente.) Algunos de estos apoyan - no sé si en su vida real, pero veo en mi pantalla que lo hacen cerca de mi - otros separatismos, por ejemplo el separatismo kurdo en Turquia o el separatismo armenio en Azerbaijan. OK. Sabes? Nunca he visto a las mismas personas (dejemos de seguir siendo sarcastico, bueno digo "yo" dejo de ser sarcastico y hablo abiertamente) apoyando el "separatismo" (entre comillas) turco en Chipre... Tu los has visto? Se que trabajas mucho en Viquipedia y no tienes tiempo para observar los separatistas, pero tampoco estan muy lejos que digamos. Yo estoy entre los 70 "mas" contribuidores a esta VP; en gran medida por corregir mis errores a cada dos por tres y escribir un texto corto en 10 intentos en vez de uno. :) Yo me fijo, mientras hago lo que hago (escribir comida, actores, actrices, cantantes, biologos...) jamas he visto alguien que apoye el separatismo en cualquier pais (si deseas digamos en PaisVasco :) acercar con la misma simpatia a los turcos de Chipre (Xipre, por los que nos siguen) como acerca a los kurdos o armenios. Por qué sera? Tu usaste una palabra que empieza con "anti", yo solo conozco el "antifreez" pq he tenido que vivir en lugares con la temperatura hasta 25 grados bajo cero en invierno... Con amistat.

  Leptictidium (discussiócontribucions)

  Bona tarda. Em permeto respondre per al·lusions. Si afegeixo topònims grecs a municipis turcs mentre obvio les dades de població obsoletes (com en el cas de Söğüt) és per un motiu molt senzill: estic repassant esborranys molt curts de ciutats gregues antigues o medievals d'Anatòlia que originalment no esmentaven a quin municipi actual corresponen.

  Quan, després d'una recerca que pot ser més o menys àrdua segons el cas, aconsegueixo finalment correlacionar aquests esborranys amb municipis actuals, afegeixo el topònim grec a l'article de la ciutat actual per dos motius: 1) com a informació útil per als usuaris que el llegeixin; i 2) perquè quedi constància de la recerca duta a terme per correlacionar poblacions antigues amb modernes i que no l'hagi de repetir un altre usuari en el futur.

  Que per què no escric sobre coses com la massacre de Yalova? Doncs simplement perquè la història contemporània, amb comptades excepcions, no és un dels meus centres d'interès. A la Viquipèdia escric sobre mamífers, el món grecoromà, avions, astronomia i Pokémon, més alguna dèria temporal que em pugui agafar.

  Això no vol dir que no sigui conscient de les atrocitats que van cometre tant els otomans com els grecs durant la guerra de la independència grega i en conflictes posteriors i, evidentment, em semblen totes igual de condemnables. La veritat sigui dita, no entenc per què en MALLUS o jo ens hem de justificar: crec que anem per molt mal camí si anem fiscalitzant les edicions d'usuaris per concloure que tenen un biaix simplement perquè han escrit un article sobre X, però no sobre Y. Bon vespre.

  E4024 (discussiócontribucions)

  No habia alusion a Vd (o la alusion no era para Vd, Leptic) pero gracias igualmente por escribir. Solo una cosa mas, yo no juzgo la gente por trabajar en esta u otra area, o hacer tal article y no tal otro, solamente estaba expresando, a mi modo, mi extraneza que mientras otras WPs tienen articles sobre la invasion y/o ocupacion d'Esmirna nosotros miramos al tema desde Atenas, y hablamos de un "districte"! (No seguiré mas sobre los otros puntos.) Dos: Estas diciendo algo que yo ya he dicho entre lineas (y también en otras ocasiones) "han habido atrocidades, pero algunos solamente ven las atrocidades hechas por una parte". Eso esta en contra de la humanidad, la justicia, el objetivismo y todas la politicas de WPs que se declaran pero solamente se aplican a gusto...

  Algo personal: Si supieras las cosas que yo sufri en alguna WP antes que me echaran (gracias a D'os) afuera... Arriba menciono pq no ponemos el nombre turco de Atenas a su article, a mi casi me tratan de loco/a y lynchan a manos desnudas con tratar de hacerlo en WP. Aqui, el amic Mallus (en realitat Buenus :) me dice que por qué no? (Por eso he contribuido yo mas a CA:VP que cualquier otra VP. Moltes gracies.)

  MALLUS (discussiócontribucions)

  Hola. És obvi que m'interessa la cultura de la zona de la Península d'Anatòlia (bàsicament l'actual Turquia), tant l'antiga com la moderna. Podríem dir que sóc un "admirador" de la tasca que va fer en Kemal Atatürk. I m'interessa com (fins a l'arribada al poder de l'AKP i d'Recep Tayyip Erdoğan, l'article del qual, per cert, vaig escriure jo fa un temps) el país va "navegar" entre la tradició musulmana i la modernitat "occidental". Però de tota manera, opino que ja he justificat prou el que he escrit, que òbviament no està escrit amb cap "segona intenció". I com sempre, estic obert a qualsevol millora. Salutacions.

  Resposta a «Província de Mardin»