Usuari Discussió:Magallanes~cawiki

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola a tots! Com vam quedar la nostra feina la farem sobre un artista que és del nostre País i que en general ens entusiasme a tots...hem quedat de distribuir-nos la feina de la següent manera:

       - Relació de Gaudí amb la Ciència.
       - Breu bibliografia de Gaudí.
       - Museus on poguem veure obres de Gaudi.
       - Diverses curiositats.

Ànims!!!!

Salvador Dalí[modifica]

 Biografia

    "Besa la punta de la nariz de
     Margarita que es toda ella 
     un nido de avispas anestesiadas"
                         Salvador Dalí.
Salvador Dalí va nèixer a Figueres el 1904, era fill d'un notari de Figueres, va tenir un germà gran que va morir quan ell tenia 9 anys. Als 10 anys va ingresar als maristes de Figueres i va ser on va començar a demostrar la seva passió per la pintura i l'art en general. Al 1918 (amb 14 anys) va expossar les seves pintures en els locals del teatre de figueres (finalment va serel seu museu), degut a les bones crítiques rebudes es va matricular en Madrid a l'escola de belles arts de san Fernando (1922). A Madrid va conèixer a grans artistes i amics (Luís Buñuel, Federico García Lorca, Josep Pla...).
Dalí va ser expulsat de l'escola de belles arts degut a la seva indisciplina i actitud anàrquica. Va ser un  dels genis del nostre País...potser el més gran i segur que el més SURREALISTA!!!!

Cartas a Federico García Lorca[modifica]

Carta XVII (Cadaqués, septiembre, 1926)
Querido Federico,
Te escribo lleno de una gran serenidad y de una santa calma; verás: ya hace un poco de mal tiempo en este bendito septiembre, llueve, hace viento, ancla un barco en el puerto; eso hace sentir más el interior, y los ruidos suaves de los trabajos suaves y quietos en los interiores...Mi hermana cose ropa blanca a mi lado cerca de la ventana, en la cocina se hacen confituras y se habla de poner uvas a secar; yo he pintado toda la tarde, 7 olas duras y frías como son las del mar..., mañana pintaré 7 más; estoy tranquilo porque las he pintado bien, además el mar cada vez se parece más al que pinto...

Recordatoris[modifica]

Recorda: Cada article ha d'estar classificat almenys en una de les categories existents a la Viquipèdia. De no ser així, costarà molt trobar-lo en mig de 750.186 articles. Pots aprendre com categoritzar un article aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Doble-doble.


Recorda: A l'inici de l'article, escrivim de forma estandarditzada el títol del mateix article en negreta. Pots veure exemples d'això a articles a televisió, Girona o gos.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Doble-doble.


Recorda: Les paraules significatives d'un article han d'estar enllaçades als articles corresponents. Pots fer això posant dues claus abans i després del concepte, així: [[Concepte]]. També ho pots fer seleccionant el concepte a enllaçar i prement el botó .
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Doble-doble.


--Pau Cabot · Discussió 07:05, 17 gen 2008 (CET)[respon]

El teu compte serà reanomenat[modifica]

20:32, 17 març 2015 (CET)

Compte canviat de nom[modifica]

03:29, 21 abr 2015 (CEST)

Portal Educació[modifica]

Hola, et contacto perquè he llegit a la teva pàgina d'usuari que ets professor. Des d'Amical Wikimedia hem creat un portal educatiu amb l'objectiu que els estudiants comparteixin el seu coneixement, tot editant articles de la Viquipèdia com a deures de classe, ensenyant al món allò que estan aprenent. Com que ets viquipedista i professor, ens agradaria demanar-te dues coses: Per una banda que li donis un cop d'ull al portal, ens diguis què et sembla i com el podem millorar, i per una altra que ens diguis si t'agradaria implementar aquest projecte a l'aula durant el proper semestre. Què et sembla?--Kippelboy (disc.) 11:38, 17 nov 2015 (CET)[respon]