Usuari Discussió:Pallares

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
Peticions de traducció {{final colu

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Pallares/Arxiu 1 en data 28-02-2017.

Mcapdevila (discussiócontribucions)
Resposta a «Open Library»
Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

He seguit la revisió i correcció ortotipogràfica de l'article. En les seccions «Significat» i «Informació sobre l'obra» hi ha unes cites, que en la versió original francesa estan destacades en el tex, amb sagnat, com has posat algunes altres en la versió catalana. Ara per ara sóc incapaç de recordar com es fan, tot i que estic segura que ho vaig aprendre, però no m'ho devia apuntar. Pots fer-ho, tu? De moment, perquè és noti que són cites, fins allà on he arribat (el segon apartat no el vaig acabar de revisar) hi he posat cometes al començament i final del paràgraf, que caldrà treure quan es destaqui el paràgraf amb el sagnat.

Quan acabi la correcció ortotipogràfica repassaré de nou el text perquè al principi només em fixava en l'ortotipografia.

Pallares (discussiócontribucions)

Molt bé. Estic revisant les referències i les cites. Porto uns dies fora de casa i amb el mòbil em costa fer algunes coses. Ara estic tornant i a partir d'aquesta tarda/demà m'hi poso. El proposaré com a AdQ, crec.

Pallares (discussiócontribucions)

Ja he acabart la revisió de les cites i de les referències. Si veus que en falta alguna, m'ho dius, sisplau. He posat l'article en avaluació, pas previ a proposar-lo de Q.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Intentaré mirar-lo aquesta nit o demà.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Per l'historial, entenc que l'article d'El Príncep el vas trobar ja començat i l'has anat ampliant. Com que en la seva major part és la traducció de l'article equivalent en francès, caldria indicar-ho a la pàgina de discussió de l'article. És una norma de la Viquipèdia que molta gent desconeix. Jo mateixa, quan ho vaig saber, havia publicat ja alguns articles basats en traduccions i no ho havia indicat.

Resposta a «Més sobre El Príncep»
Martillu77 (discussiócontribucions)

Hola @Pallares, els he corregit una mica. Hi havia alguna incorrecció en l'explicació i algun error en la notació (per a denotar una antipartícula es fa servir \bar dins de <math>). El que aniria bé és fer una Infotaula que sigui millor. La que està en anglès explica molt bé l'estructura. Jo no en se fer però tu que en tens molta més experiència potser sí. Si tens cap suggeriment sobre quins articles cal traduir o crear diguem-ho, si us plau (tinc una llista força llarga d'articles per fer/millorar i vaig a poc a poc però en vaig fent).

Trobo molt útil que per a escriure a la teva pàgina de discussió només calgui "afegir el tema" en comptes d'editar la pàgina. Com ho fas?

Tampoc no sé si has vist la meva resposta a la meva pàgina de discussió (com fer-ho?). Bàsicament he copiat tot aquí. Res de nou allà però com no sé com funciona....m'ho pregunto.

Pallares (discussiócontribucions)

Gràcies. Pensava que estaria molt pitjor. Un dia em vaig trobar aquests articles i alguns més que tinc a la nevera, i em vaig dir "per què no?", tot i que el tema té una certa complexitat. Jo sóc enginyer industrial jubilat, però aquests conceptes de física quan jo vaig estudiar...com dir-ho, estaven a les beceroles, si estaven. Mentre em contestaven, he editat Mesons eta i eta prima; amb el que m'apuntes miraré de corregir-lo.

La plantilla, et refereixes a {{Infotaula de partícula}}, que correspon a l'anglesa {{Infobox particle}}??

Pel tema de les pàgines de discussió, has d'habilitar la funció "discussió estructurada en la vostra pàgina de discussió d'usuari" a la pestanya "beta".

Si vols passa'm la llista de coses pendents, les aniré entrant a poc a poc.

mira de nou l'article mesó theta. La plantilla està bé, el que passa és que a wikidata no hi ha dades.(contràriament al que passa a Mesons eta i eta prima). Les he posades manualment, digue'm si falta alguna cosa i com traduir self.
Resposta a «Mesò T i theta»
Medol (discussiócontribucions)

Ho has tornat a fer @Pallares !

Amb edicions en articles que van des d'adrenalina a Yukio Mishima, veiem que ets primer en la classificació del mes de juliol del concurs per crear i millorar 10.000 articles a la Viquipèdia!

Dels quatre premis t'endús el primer. Es tracta d'una capsa regal d'experiències per viure moments inoblidables on pots escollir entre restaurants, rutes culturals i natura, entre d'altres. Les activitats proposades són per fer principalment a Catalunya i tens dos anys per escollir la que més t'agradi i gaudir-la.

Ara només cal que ens indiquis a través d'un correu a secretaria@wikimedia.cat on t'ho hem d'enviar. Recordem que aquest regal és possible gràcies a Amical Wikimedia, l'organització independent de voluntaris que fomenta el coneixement lliure, la llengua i la cultura catalanes.

Aprofitem per animar-te a seguir col·laborant intensament al projecte!

Resposta a «Els 10.000 articles vitals»
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia, espero que estiguis bé. Tingues en compte que, segons la nomenclatura científica en català, seria «Unbiocti», no Unbioctium. Salut.

Pallares (discussiócontribucions)

Gràcies, tot bé. Ara ho he vist en un element que ja estava creat. Ho corregeixo. Salut

Pallares (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Seria «Unbienni», amb dues enes. Com a regla general, simplement cal treure la terminació -um.

Resposta a ««Unbioctium»»
Triplecaña (discussiócontribucions)

L'argument de la pel·lícula no es correcte. Triplecaña (disc.) 14:36, 1 ago 2021 (CEST)

Pallares (discussiócontribucions)

Corregit. Gràcies

Resposta a «El corredor (pel·lícula de 1979)»
Medol (discussiócontribucions)

T'hem de felicitar @Pallares !

Amb edicions en articles que van des de 60 Minuts a visigots, veiem que ets segon en la classificació del mes de juny del concurs per crear i millorar 10.000 articles a la Viquipèdia!

Dels quatre premis t'endús el segon. Es tracta d'una capsa regal d'experiències amb molt per descobrir on pots escollir entre restaurants, rutes culturals i natura, entre d'altres. Les activitats proposades són per fer principalment a Catalunya i tens dos anys per escollir la que més t'agradi i gaudir-la.

Ara només cal que ens indiquis a través d'un correu a secretaria@wikimedia.cat on t'ho hem d'enviar. Recordem que aquest regal és possible gràcies a Amical Wikimedia, l'organització independent de voluntaris que fomenta el coneixement lliure, la llengua i la cultura catalanes.

T'animem a seguir col·laborant intensament al projecte!

Pallares (discussiócontribucions)

Moltes gràcies, @Medol: La meitat del premi va pel traductor. No li donaré, però, ja que ara faig servir google (què hi farem!!). Ha millorat molt, especialment la relació anglès-català. Ja ho he comentat en un altre lloc, Apertium, per un usuari que vulgui traduir no és efectiu, excepte la relació castellà->català. Òbviament, provaré l'elia.eus, ja us diré. Només em falta un corrector lingüístic en finalitzar l'article o ampliació.

Resposta a «Els 10.000 articles vitals»
Pau Nemo (discussiócontribucions)

Actual

El nou estàndard estava format pel metall núm. 4 de Baily que constava de 16 parts de coure, 2 12 parts de llauna i 1 de zinc.

Proposta

El nou patró estava format pel metall núm. 4 de Baily que constava de 16 parts de coure, 2 12 parts d'estany i 1 de zinc.

Pallares (discussiócontribucions)

cap problema. Ja m'agradaria que em corregissin els textos

Resposta a «Iarda»
Pau Nemo (discussiócontribucions)

Crec que hauries de consultar Alna . Pràcticament coincident amb la iarda.

Pallares (discussiócontribucions)
Pau Nemo (discussiócontribucions)

Mira les definicions de iarda i alna (basades en els grans d'ordi).

Pallares (discussiócontribucions)

si, però a la GEC:

alna

  • Física

Antiga mesura de longitud equivalent, aproximadament, a mig metre.

iarda

yd, yarda (es), yard (en)

  • Física

Unitat anglesa de longitud que equival a 0,9144 m.

Pau Nemo (discussiócontribucions)

Em sap greu haver de comentar un tema tan important de forma precipitada (no tinc gaires minuts). De fet, amb independència de la GEC, l'alna de València (o vara de València) fou la unitat de longitud més important des de Jaume I fins al sistema mètric decimal. Fins i tot la va adoptar Alfons X el Savi provisionalment. Aquesta alna de València era igual a l'alna de Lleida i els valencians la varen adoptar amb orgull i contrastaven el seu patró amb el de Lleida de forma periòdica i solemne.

Incidentalment, l'alna de València i la iarda anglesa són molt semblants (alguns experts afirmaren que l'alna de València equivalia a 3 peus romans ; teoria desmentida posteriorment). Estic mirant de trobar una referència "senzilla" i directa, vàlida per a Viquipèdia sense necessitat de raonaments. Naturalment, t'informaré puntualment quan la trobi. Respectuosament, Pau Nemo.

Resposta a «Iarda»
SMP (discussiócontribucions)

Sento dir-te que no sé quin pot ser el problema. El teu nom d'usuari ja està a la llista autoritzada, així que no sembla que sigui quelcom que es pugui solucionar des d'aquest costat.

Resposta a «AWB»