Usuari Discussió:Pau Colominas

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Sunset at Huntington Beach.jpg Aquest viquipedista s'ha pres un viquidescans per circumstàncies personals i espera poder tornar el 27 de maig. Si el busqueu abans del seu retorn, el trobareu fent campanya electoral per les eleccions municipals del Prat.
Si em voleu deixar un comentari,
cliqueu a la pestanya Nova secció. Gràcies.
Podeu trobar discussions anteriors als arxius:
2006 - 2012 · 2013 · 2014 · 2015 · 2016 · 2017 · 2018
Si voleu saber més sobre mi,
visiteu la meva pàgina d'usuari.

Toponímia asturiana[modifica]

Hola Pau.

¿Podríes echar una güeyada a esti cambéu? Tiré de traductor y nun sé si tará bien. Gracies.

YoaR (disc.) 22:18, 5 gen 2019 (CET)

@YoaR: Revisat. Gràcies per la feina feta! :) --Pau Colominas (t'ajudo?) 07:19, 7 gen 2019 (CET)

La competència[modifica]

Per què has revertit la meva edició!?

Què vols dir amb "retiro informació sense cobertura d'admissibilitat"?

No ho entenc :(

Ictlogist (disc.) 22:19, 30 gen 2019 (CET)

@Ictlogist: Hola Ictlogist! Perquè una informació tingui cabuda a la Viquipèdia cal que alguna font externa independent al tema tractat hagi publicat aquesta informació. Pots llegir-ne més a Viquipèdia:No feu treballs inèdits, i si tens cap dubte fes-m'ho saber. --Pau Colominas (t'ajudo?) 07:12, 31 gen 2019 (CET)
@Pau Colominas: Però això que tu em comentes és per contingut original. Jo no m'invento res, no faig un treball inèdit, la informació és pública. Ni més ni menys que els personatges de Joc de Trons a Joc_de_trons#Capítols Quina diferència hi ha entre el que jo acabo de fer i això que t'enllaço?
@Ictlogist: Totalment d'acord que la informació és pública, però sí fas un treball inèdit. Et recomano que tornis a llegir Viquipèdia:No feu treballs inèdits, on es diu clarament que no es poden fer servir fonts primàries. Pel que fa a l'exemple de Joc de Trons, gràcies per proposar-lo. He referenciat a fonts no primàries la informació sobre els seus personatges. Hauries de fer el mateix si vols afegir informació sobre els personatges de La Competència. Salut, --Pau Colominas (t'ajudo?) 11:01, 31 gen 2019 (CET)
@Pau Colominas: Pau, no diu que no es puguin fer servir fonts primàries! Diu que l'article no pot ser, ell mateix, una font primària: és al revés! Diu que no puc aportar dades o anàlisis originals (fonts primàries), sinó que haig de recopilar-les, que és el que jo estic fent, atès que jo no aporto res de nou més que un llistat d'informació pública. Ictlogist (disc.) 20:12, 1 feb 2019 (CET)
No és investigació original. És una llista de personatges. Ara busco refs. --Kippelboy (disc.) 06:22, 4 feb 2019 (CET)
@Kippelboy, Ictlogist: Doncs prego que es retiri la informació fins a aportar les referències. Per exemple, ara mateix hi diu que "Charly Carol" és un pallasso de circ, quan el personatge és un locutor esportiu. Amb l'afegit que la informació (falsa) no té referències de verificabilitat. Això no passaria si en comptes de la suposada "recopilació" fos extreta directament d'una font i no de la pròpia afició al programa. D'altra banda, no tota llista val (ni com a subsecció). Com bé sabeu cal que tingui criteri d'inclusió clar (hi falten personatges, per què?) i que hagi rebut cobertura significativa. Quan això estigui cobert (i si pot ser amb informació sigui veraç, ja que hi som) podrem deixar el contingut. --Pau Colominas (t'ajudo?) 09:13, 4 feb 2019 (CET)
@Pau Colominas, Kippelboy: Feu com considereu. Jo crec que l'article perfecte no existeix. Que esperar a tenir tota la informació el que fa és que no hi hagi articles. A mi aquesta manera de fer crec que desincentiva les contribucions. Preguntes perquè la llista és incompleta. Això té dues solucions: o que la completi algú altre, o que ningú s'atreveixi a fer-la perquè mai serà completa. Jo crec que és millor donar vida als articles i després que es vagin completant, amb el risc que estiguin incomplets durant un temps. Però costa molt menys completar un article que iniciar-lo. El mateix amb les referències, etc. Salut! :) Ictlogist (disc.) 12:28, 4 feb 2019 (CET)
No és un problema d'articles incomplets. És un problema de centrar-nos en fer articles sobre els personatges de La Competència (tema sense pràcticament referències) en comptes de fer articles realment enciclopèdics. ---Pau Colominas (t'ajudo?) 09:44, 5 feb 2019 (CET)

Geometria[modifica]

Segons el diccionari de la llengua catalana de l'IEC, literalment, una línia és un traç d'un gruix petitíssim amb relació a la seva allargada. També és el conjunt de punts del pla o de l'espai que són la imatge, per una aplicació contínua, del conjunt dels nombres reals. Una el·lipsoide ho és. Referència a l'article Meridià de Greenwich que, desafortunadament, he volgut ampliar.Konkordia (disc.) 18:10, 5 març 2019 (CET)

Hola Konkordia. Tens raó en la descripció, però és que una el·lipsoide ni és un traç d'un gruix petitíssim (és una superfície) ni és imatge per aplicació contínua del conjunt dels reals (sinó que és imatge del producte cartesià de com a mínim dos conjunts de reals). Fixa't en el dibuix que apareix a El·lipsoide i veuràs que no s'assembla gens a un meridià, sinó més aviat a la pròpia Terra. --Pau Colominas (t'ajudo?) 12:21, 6 març 2019 (CET)