Usuari Discussió:Pau Colominas

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Si em voleu deixar un comentari,
cliqueu a la pestanya Nova secció. Gràcies.
Podeu trobar discussions anteriors als arxius:
2006 - 2012 · 2013 · 2014 · 2015 · 2016 · 2017 · 2018
Si voleu saber més sobre mi,
visiteu la meva pàgina d'usuari.


Toponímia asturiana[modifica]

Hola Pau.

¿Podríes echar una güeyada a esti cambéu? Tiré de traductor y nun sé si tará bien. Gracies.

YoaR (disc.) 22:18, 5 gen 2019 (CET)

@YoaR: Revisat. Gràcies per la feina feta! :) --Pau Colominas (t'ajudo?) 07:19, 7 gen 2019 (CET)

La competència[modifica]

Per què has revertit la meva edició!?

Què vols dir amb "retiro informació sense cobertura d'admissibilitat"?

No ho entenc :(

Ictlogist (disc.) 22:19, 30 gen 2019 (CET)

@Ictlogist: Hola Ictlogist! Perquè una informació tingui cabuda a la Viquipèdia cal que alguna font externa independent al tema tractat hagi publicat aquesta informació. Pots llegir-ne més a Viquipèdia:No feu treballs inèdits, i si tens cap dubte fes-m'ho saber. --Pau Colominas (t'ajudo?) 07:12, 31 gen 2019 (CET)
@Pau Colominas: Però això que tu em comentes és per contingut original. Jo no m'invento res, no faig un treball inèdit, la informació és pública. Ni més ni menys que els personatges de Joc de Trons a Joc_de_trons#Capítols Quina diferència hi ha entre el que jo acabo de fer i això que t'enllaço?
@Ictlogist: Totalment d'acord que la informació és pública, però sí fas un treball inèdit. Et recomano que tornis a llegir Viquipèdia:No feu treballs inèdits, on es diu clarament que no es poden fer servir fonts primàries. Pel que fa a l'exemple de Joc de Trons, gràcies per proposar-lo. He referenciat a fonts no primàries la informació sobre els seus personatges. Hauries de fer el mateix si vols afegir informació sobre els personatges de La Competència. Salut, --Pau Colominas (t'ajudo?) 11:01, 31 gen 2019 (CET)
@Pau Colominas: Pau, no diu que no es puguin fer servir fonts primàries! Diu que l'article no pot ser, ell mateix, una font primària: és al revés! Diu que no puc aportar dades o anàlisis originals (fonts primàries), sinó que haig de recopilar-les, que és el que jo estic fent, atès que jo no aporto res de nou més que un llistat d'informació pública. Ictlogist (disc.) 20:12, 1 feb 2019 (CET)
No és investigació original. És una llista de personatges. Ara busco refs. --Kippelboy (disc.) 06:22, 4 feb 2019 (CET)
@Kippelboy, Ictlogist: Doncs prego que es retiri la informació fins a aportar les referències. Per exemple, ara mateix hi diu que "Charly Carol" és un pallasso de circ, quan el personatge és un locutor esportiu. Amb l'afegit que la informació (falsa) no té referències de verificabilitat. Això no passaria si en comptes de la suposada "recopilació" fos extreta directament d'una font i no de la pròpia afició al programa. D'altra banda, no tota llista val (ni com a subsecció). Com bé sabeu cal que tingui criteri d'inclusió clar (hi falten personatges, per què?) i que hagi rebut cobertura significativa. Quan això estigui cobert (i si pot ser amb informació sigui veraç, ja que hi som) podrem deixar el contingut. --Pau Colominas (t'ajudo?) 09:13, 4 feb 2019 (CET)
@Pau Colominas, Kippelboy: Feu com considereu. Jo crec que l'article perfecte no existeix. Que esperar a tenir tota la informació el que fa és que no hi hagi articles. A mi aquesta manera de fer crec que desincentiva les contribucions. Preguntes perquè la llista és incompleta. Això té dues solucions: o que la completi algú altre, o que ningú s'atreveixi a fer-la perquè mai serà completa. Jo crec que és millor donar vida als articles i després que es vagin completant, amb el risc que estiguin incomplets durant un temps. Però costa molt menys completar un article que iniciar-lo. El mateix amb les referències, etc. Salut! :) Ictlogist (disc.) 12:28, 4 feb 2019 (CET)
No és un problema d'articles incomplets. És un problema de centrar-nos en fer articles sobre els personatges de La Competència (tema sense pràcticament referències) en comptes de fer articles realment enciclopèdics. ---Pau Colominas (t'ajudo?) 09:44, 5 feb 2019 (CET)

Geometria[modifica]

Segons el diccionari de la llengua catalana de l'IEC, literalment, una línia és un traç d'un gruix petitíssim amb relació a la seva allargada. També és el conjunt de punts del pla o de l'espai que són la imatge, per una aplicació contínua, del conjunt dels nombres reals. Una el·lipsoide ho és. Referència a l'article Meridià de Greenwich que, desafortunadament, he volgut ampliar.Konkordia (disc.) 18:10, 5 març 2019 (CET)

Hola Konkordia. Tens raó en la descripció, però és que una el·lipsoide ni és un traç d'un gruix petitíssim (és una superfície) ni és imatge per aplicació contínua del conjunt dels reals (sinó que és imatge del producte cartesià de com a mínim dos conjunts de reals). Fixa't en el dibuix que apareix a El·lipsoide i veuràs que no s'assembla gens a un meridià, sinó més aviat a la pròpia Terra. --Pau Colominas (t'ajudo?) 12:21, 6 març 2019 (CET)

sol.licitoajuda en 2 articles viquiprojecte educació social[modifica]

Hola Pau si pots m'agradaria que em miressis 2 entrades que he fet per tal de millorar-les ja que estem dins del viquiporjecte Educació Social "https://ca.wikipedia.org/wiki/Viquiprojecte:Educaci%C3%B3_social" : He creat el contingut de la pàgina referent a Faustino Guerau de Arellano referent de la professió d'educador social. Pàgina creada en el viquiprojecte: Educació Social amb suport de Viquipèdia, CEESC i Dixit (iniciat el 201). I fa temps vaig crear escola Educadors Especialitzats de Girona el comentari anterior sense signar és fet per CEESC 398 (disc.contr.) 6 jul 2019 22:01 (CEST)‎

Hola CEESC 398. En general els articles estan bé, tot i que trobo que en diverses ocasions la referència no és la font d'informació del que es diu a l'article. Per posar només un exemple, al fragment «El naixement de l'Escola d'Educadors Especialitzats de Girona el 1986 partia d'una opció decidida d'oferir una formació específica sense titulació oficial (l'opció de Formació Professional de segon grau per la qual havien optat Flor de Maig a Barcelona o l'escola de Pamplona no es considerava encertada), dins d'un procés reivindicatiu d'una formació universitària de títol de grau mitjà.» la referència és la pàgina 448 d'aquesta tesi, però allà no s'hi afirma pas que el naixement de l'escola partís d'aquesta raó. Aquest tipus de desvinculació entre referència i text es repeteix diverses vegades als dos articles que has fet, i caldria posar-hi remei. D'on s'han extret realment la afirmacions que es fan a l'article? Recorda que la Viquipèdia no admet treballs inèdits.
Sóc a la teva disposició si tens cap dubte. Salut,
--Pau Colominas (t'ajudo?) 14:51, 8 jul 2019 (CEST)

Hola Pau, he modificat les cites 2, 3, 4 i 5 de l'Escola d'Educadors Especialitzats de Girona, concretant millor les pàgs. l'errada a què et refereixes és certa, en la cita 2 d'aquest article és de la pàg. 488 i ja l'he modificada. A més he millorat la introducció. Si us plau revisa'm si reuneix l'article tots els requisits per treure l'alerta inicial. Gràcies

Gràcies![modifica]

Bon dia si no plou! Estic molt agraït pel vostre comentari. Fins aviat! el comentari anterior sense signar és fet per Ricart Aerts (disc.contr.) 23 jul 2019 20:29 (CEST)

Sol.licito ajuda per millorar l'edició de la infotaula persona de Faustino Guerau de Arellano[modifica]

Sol.licito ajuda per millorar l'edició de la infotaula persona de Faustino Guerau de Arellano i Tur incorporant la foto exterior amb la seva imatge (licència wikicommons) a la taula--CEESC 398 (disc.) 22:03, 27 jul 2019 (CEST)

6 d'agost de 1914: Montenegro[modifica]

Bon dia Pau, he suprimit la plantilla "cal citació" després d'afegir-ne una i corregir el text de l'esdeveniment. Espero que tingui el teu vistiplau. Salut! --Jmrebes (discussió) 19:33, 6 ago 2019 (CEST)

@Jmrebes: I tant que sí, gràcies! Simplement, no havia trobat enlloc de l'article Primera Guerra Mundial l'afirmació que s'hi feia, per això la plantilla. Gràcies per esmenar-ho! --Pau Colominas (t'ajudo?) 12:43, 7 ago 2019 (CEST)

Cercant un mentor[modifica]

Sistema de mentorització
jvallmitja (disc.) és novell a la Viquipèdia i desitja l'ajuda d'un mentor.
Data del missatge: 01:17, 2 set 2019 (CEST)

Hola, Pau Colominas, a veure si em pots ajudar.

Amadalvarez m'havia començat a fer classes de com der una Infotaula d'Obra artística+Imatge, de la forma més correcte.

Jo em dedico a fer articles sobre obres d'El Greco, gairebé res més. Amadadavarez ja m'havia ensenyat els conceptes de: "item", "etiqueta", "declaració","propietat", "valor", "qualificador". Però arribats aquí, s'ha tingut que dedicar a una altra cosa, i no sé posar aquests conceptes a la pràctica, per a construir una Infotaula d'obra artística+Imatge, amb aquests conceptes.

Acabo de publicar la pàgina Retrat d'un frare trinitari (El Greco), però no he estat capaç de construit l'Infotaula pertinent.

Em podries donar les instruccions pertinents, però pas-a-pas, com si fos un xiquet de cinc anyets ???

La Infotaula+Imatge que hi veus, no la vaig fer jo. Es veu que es va generar sola, al vincular la meva pàgina amb la versió polonesa, que si que tenia Infotaula+Imatge ja feta.

La veritat és que tinc 68 anys, i a la meva edat, no és gaire fàcil integrar coses noves. Mercès per endavant.

jvallmitjajvallmitja (disc.)

Hola, Pau Colominas

La Infotaula+Imatge que veus a la meva pàgina https://ca.wikipedia.org/wiki/Retrat_d%27un_frare_trinitari_(El_Greco), no és obra meva, perquè jo no vaig saver fer-la.

Crec que es va generar sola, al vincular la meva pàgina amb la corresponent versió polonesa, que sí que té una Infotaul+Imatge ja feta.

jvallmitja

Hola, Pau Colominas:

La Infotaula+Imatge que hi veus, no és obra meva, sino que es veu que es va generar sola, quan vaig vincular la meva pàgina https://ca.wikipedia.org/wiki/Retrat_d%27un_frare_trinitari_(El_Greco) amb la corresponent versió polonesa, la qual si que tenia Infotaula+Imatge.

jvallmitja

Hola jvallmitja!
Per inserir una infotaula, has de seguir els passos següents:
 1. Vés a la pàgina de l'article al que vols afegir la infotaula.
 2. Clica el botó "Modifica"
 3. Clica el botó blanc "Insereix"
 4. Tria l'opció "Plantilla"
 5. Si es tracta d'una obra artística, selecciona-hi "Infotaula d'obra artística".
 6. Fes clic al botó blau "Insereix"
 7. Fes clic al botó blau "Publica els canvis"
Ja ho tens!
Si no te'n surts avisa'm i miro de resoldre els teus dubtes.
Salut,
--Pau Colominas (t'ajudo?) 14:17, 2 set 2019 (CEST)

Hola, Pau colominas: Bé, surt però no surt. Ho he provat a https://ca.wikipedia.org/wiki/Retrat_d%27un_frare_dominic_o_trinitari_(El_Greco)?action=edit; Retrat d'un frare dominic o trinitari (El Greco) jvallmitjajvallmitja (disc.)

@Jvallmitja: Bona feina! El primer pas (inserir la infotaula) ja el tenim i ho has fet correctament :)
Ara ve la part que s'anomena "enllaçar l'article". Has de buscar la pàgina en una altra llengua (per exemple, en el nostre cas, es:Retrato de un fraile o fr:Portrait d'un moine). Quan la tinguis, segueix aquests passos:
 1. A la pàgina en català, vés al marge esquerra i fes clic a "Afegeix enllaços" (a sota d'on hi diu "Llengües").
 2. Al primer requadre, busca-hi la llengua en la que has trobat el teu article.
 3. Al segon requadre, escriu el nom de l'article en aquella llengua.
 4. Fes clic a "enllaça amb la pàgina".
 5. A la part de dalt de l'article, fes clic a "Més" -> "Refresca la pàgina".
I ja ho tens. Prova-ho i, si tens cap problema, avisa'm! Salut,
--Pau Colominas (t'ajudo?) 16:48, 2 set 2019 (CEST)

Hola, Pau Colominas, moltes mercès:

Si, ha funcionat, però:

Com ho faria si l'article està fet a base de llibres, i no té cap pàgina equivalent en altres idiomes ?

jvallmitjajvallmitja (disc.)

@Jvallmitja: Aquest és el següent nivell de dificultat, però com que veig que ho portes molt bé, ja ens hi podem posar :)
Abans que res, cal assegurar-se que realment no existeix l'article en cap altra llengua. Si realment és així, tocarà anar a wikidata.org. Diria que l'Amadalvarez ja te n'ha parlat. Un cop allà, al buscador de dalt a la dreta, prova de buscar el nom de l'obra en diverses llengües, a veure si la trobes.
Si la trobes:
 1. Entra a la pàgina de l'ítem
 2. Vés a baix de tot, fins a trobar un requadre que diu "Viquipèdia". Allà, fes clic a "Modifica".
 3. T'apareixeran dos requadres petitons per escriure-hi. Al primer (més curt) hi has d'escriure "ca". Al segon (més llarg), el nom del teu article a la Viquipèdia en català.
 4. Fes clic a "Publica"
 5. Torna al teu article a la Viquipèdia, fes clic al botó "Refresca" que ja coneixes, i llestos!
Si no la trobes:
 1. Des de la pàgina inicial de Wikidata, busca a la columna de l'esquerra l'enllaç "Crea un element nou".
 2. Tria la teva llengua (ca), a "etiqueta" escriu el nom de l'article i, a "descripció", un breu resum del que és (per exemple, "quadre d'El Greco"). Pots deixar "Àlies" en blanc.
 3. Fes clic al botó blau "Crea".
 4. Ja tens una pàgina pel teu element de Wikidata. Comença-la a omplir amb les propietats i qualificadors tal com et va explicar l'Amadalvarez.
 5. Finalment, vés a baix de tot, fins a trobar el requadre que diu "Viquipèdia". Allà, fes clic a "Modifica".
 6. T'apareixeran dos requadres petitons per escriure-hi. Al primer (més curt) hi has d'escriure "ca". Al segon (més llarg), el nom del teu article a la Viquipèdia en català.
 7. Fes clic a "Publica"
 8. Torna al teu article a la Viquipèdia, fes clic al botó "Refresca" que ja coneixes, i llestos!
Ja em diràs si te'n surts! Salut,
--Pau Colominas (t'ajudo?) 14:53, 3 set 2019 (CEST)

Hola, Pau Colominas: Que complicat que és !!!! Mira, a la meva pàgina https://ca.wikipedia.org/wiki/L%27Espoli,_versions_no_aut%C3%B2grafes_(El_Greco)?action=edit (L'Espoli, versions no autògrafes (El Greco)), hi caldria fer quatre Infotaules+Imatge.

La primera m'ha quedat més o menys matussera, hi he trigat cosa de tres hores per fer-la i ja veus, no surt ni la bandereta de colors a baix a la dreta. Voldria canviar la paraula "dissenyador", referint-se a El Greco, i dir-li "artista", però no veig com fer-ho.

I una altra cosa. Quan, després de moltissims esforços i "sinsabores" hom ha aconseguit quadrar el Item, les propietats i els valors: ¿com es fa perquè surti publicat a la pàgina pertinent, al costat de la descripció de la pintura, i quedi bonic ?????

Mercès per la teva paciència. jvallmitjajvallmitja (disc.) 3 set 2019 22:25 (CEST)

Hola altra vegada, jvallmitja.
Perdona que respongui passats tants dies, però en comptes de respondre després de les meves línies ho havies fet a la capçalera de la plana i les teves preguntes m'havien passat totalment desapercebudes. Ara he mogut la teva resposta on toca, com pots veure.
Respecte a la paraula "dissenyador" que em comentes, no l'he trobada en l'article. Potser perquè finalment ho vas poder arreglar tu mateix? Pel que fa a que una informació a Wikidata quedi "publicada": en realitat queda publicada al moment, però sovint cal que recarreguis la pàgina al teu navegador per tal de veure els canvis. Pots fer-ho amb el botó "Refresca" que ja et vaig comentar. Quedo a disposició per si tens més dubtes! Salut,
--Pau Colominas (t'ajudo?) 11:40, 29 oct 2019 (CET)

No sé com fer l'Item[modifica]

Hola, Pau Colomines:

El problema, quan ja tinc començada la pàgina de l'article, segons les teves instruccions, que estan molt ben explicades, és que no sé fer l'Item pertinent, pas necessari per a fer l'infotaula+imatge.

Podries explicar-me, pas-a-pas com fer l'Item pertinent, posant-hi les seves declaracions propietats i valors, una vegada ja començada la pàgina de l'article, i abans de publicar-lo ??

Mortes mercès, perquè de veritat que estic desesperat.

jvallmitjajvallmitja (disc.)

Hola jvallmitja,
Dels 8 passos descrits a dalt per fer l'ítem d'un article, en quin no te'n surts exactament? Així te'l detallo.
--Pau Colominas (t'ajudo?) 11:20, 5 set 2019 (CEST)

Escarabat de sang[modifica]

Hola; veig que has reanomenat Timarcha balearica a escarabat de sang; moltes (no sé si totes) de les més de 70 espècies del gènere Timarcha són escarabats de sang en el sentit que deixen anar un liquid vermellós per la boca quan són molestats. Xvazquez (disc.) 00:34, 12 oct 2019 (CEST)

@Xvazquez: Entesos, en llegir l'article havia entès que era la Timarcha balearica la que s'anomenava així. En aquest cas, cal recuperar el nom científic (sempre que no tingui un nom comú específic, de l'estil "escarabat de sang de les Balears") i anomenar "escarabat de sang" a l'article Timarcha quan estigui creat. Gràcies per l'avís! --Pau Colominas (t'ajudo?) 12:45, 13 oct 2019 (CEST)

Asian Month 2019[modifica]

MEDALLA DE BRONZE per haver contribuït amb 5 articles durant el Viquiprojecte Mes d'Àsia 2019. El jurat, F3RaN (disc.) 15:45, 8 des 2019 (CET)