Usuari Discussió:Pau Colominas

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Si em voleu deixar un comentari,
cliqueu a la pestanya Nova secció. Gràcies.
Podeu trobar discussions anteriors als arxius:
2006 - 2012 · 2013 · 2014 · 2015 · 2016 · 2017 · 2018 · 2019
Si voleu saber més sobre mi,
visiteu la meva pàgina d'usuari.

WAM 2019 Postcard[modifica]

Dear Participants and Organizers,

Congratulations!

It's WAM's honor to have you all participated in Wikipedia Asian Month 2019, the fifth edition of WAM. Your achievements were fabulous, and all the articles you created make the world can know more about Asia in different languages! Here we, the WAM International team, would like to say thank you for your contribution also cheer for you that you are eligible for the postcard of Wikipedia Asian Month 2019. Please kindly fill the form, let the postcard can send to you asap!

Cheers!

Thank you and best regards,

Wikipedia Asian Month International Team --MediaWiki message delivery (disc.) 09:16, 3 gen 2020 (CET)

WAM 2019 Postcard[modifica]

Wikipedia Asian Month 2019

Dear Participants and Organizers,

Kindly remind you that we only collect the information for WAM postcard 31/01/2019 UTC 23:59. If you haven't filled the google form, please fill it asap. If you already completed the form, please stay tun, wait for the postcard and tracking emails.

Cheers!

Thank you and best regards,

Wikipedia Asian Month International Team 2020.01


MediaWiki message delivery (disc.) 21:57, 20 gen 2020 (CET)

Per una Viquipèdia democràtica[modifica]

Bon dia, Sr. Pau Colominas:

Aquest matí m'he trobat amb la sorpresa que m'heu retirat els drets per participar en el projecte comú, obert, horitzontal, que hauria de ser la Viquipèdia. Soc professora de català, i traductora i correctora, i per això oferia allò que sé per normalitzar una eina important com és aquesta enciclopèdia. Ara resulta que em trobe amb el Tribunal de la Inquisició, que decideix -no sé amb quina autoritat representativa: ¿qui us ha atorgat aquests drets?- eliminar-me com a contribuent.

Maria Fullana--Maria Fullana de València (disc.) 09:21, 13 feb 2020 (CET)

@Maria Fullana de València: Bon dia. Jo no li retirat pas cap dret per participar al projecte ni ha estat vostè eliminada com a contribuent. O és que potser ja no pot editar l'enciclopèdia? I la menció a la democràcia ja me l'explicarà, perquè no l'entenc.
--Pau Colominas (t'ajudo?) 11:47, 13 feb 2020 (CET)

Per una Viquipèdia democràtica[modifica]

Bon dia, Sr. Coromina:

Ahir em trobí en el correu un missatge vostre (quan dic "vostre" em referisc a vosté i al que haja fet possible que se m'hagen eliminat els drets de traductora) en què se m'anunciava: "Els vostres drets d'usuari han estat modificats. Ja no sou membre de: ‪Autopatrullats‬. VP:PA" i havia desaparegut l'opció de "català" de la meua pàgina de traducció. Vosté feia una crítica despietada de la meua contribució a l'enciclopèdia al·ludint a categories (que de vegades desapareixen misteriosament quan es publica l'article), a noves categories (és prohibit crear-ne de noves??) i al fet de no haver traduït tot el text de l'original (una de les orientacions en la traducció és precisament la llibertat de traduir allò que se'n considere apropiat), etc. I demanava que m'eliminaren com a traductora. I ja vaig poder comprovar que es veu que a la Viquipèdia hi deu haver contribuents de diverses categories: els que tenen mà directa amb els que hi ocupen un poder absolut, i els que caiem en desgràcia dels totpoderosos. A això em refeia amb la paraula "democràtica": vosté parla de la meua baixa qualitat com a traductora i jo li intente fer veure la poca qualitat democràtica dels procediments interns de la Viquipèdia nostra (desconec com s'ho fan en altres llengües). Li agraïsc la pèrdua de temps llegint aquesta opinió. --Maria Fullana de València (disc.) 09:44, 14 feb 2020 (CET)

@Maria Fullana de València: Bon dia. Anem a pams.
En primer lloc, el meu cognom és Colominas. En segon, la retirada de drets d'autopatrullatge no l'he feta pas jo, sinó un administrador a petició meva. Els drets d'autopatrullatge, però, no tenen cap afectació a la capaitat d'editar ni de traduir. Són una eina que afecta a tercers (els patrulladors, així que el canvi no hauria de suposar cap greuge per vostè. En tercer lloc, sobre les categories: Afegir una categoria inexistent no és el mateix que crear una categoria. Pot llegir-ne una explicació detallada a Viquipèdia:Categorització. Pel que fa a les traduccions, no parlo de l'evident llibertat de traducció sinó per exemple d'aquesta pàgina on els peus d'imatge van quedar sense traduir. Sigui com sigui tant és, perquè els drets d'autopatrullatge no tenen cap afectació en la capacitat d'editar i per tant els motius no han de servir per convèncer a qui perds els drets sinó als patrulladors segons si se'ls estalvia feina o no.
Insisteixo, doncs, en quin moment he demanat jo que «l'eliminin com a traductora»? Només he demanat que se li retirin els drets d'autopatrullatge que -repeteixo un cop més- no tenen res a veure amb poder traduir o no.
Segueixo. No tinc cap poder a la Viquipèdia que vostè o qualsevol altre usuari no tingui. Tothom pot fer peticions a Viquipèdia:Petició als administradors si requereix que es realitzi una tasca administrativa, com he fet jo. Si creu que és una qüestió de democràcia, l'animo a trobar editors que no recolzin la meva petició. De la mateixa manera, pot dirigir-se a Viquipèdia:Petició als administradors o a Viquipèdia:La taverna si té alguna queixa sobre mi.
Resto a la seva disposició,
--Pau Colominas (t'ajudo?) 10:36, 14 feb 2020 (CET)

Per una Viquipèdia democràtica[modifica]

Perdone, Sr. Colominas, una darrera puntualització: vosté li diu "administrador" a un grup dins la Viquipèdia que té la potestat de canviar els drets d'una persona contribuent; tant me fa com se li diga, la qüestió és la mateixa: poden decidir sobre una persona com si foren jutges; no sé qui els ha atorgat aquest poder gens democràtic. Ara resulta que la seua crítica era innòcua i benintencionada, i que res no ha canviat per a mi: de sobte podré continuar traduint al català, això sí, supervisada pel poderós ull dels "administradors" que faran i desfaran seguint el seu criteri "democràtic". --Maria Fullana de València (disc.) 14:39, 14 feb 2020 (CET)

Maria Fullana de València Bon dia. S'equivoca de mig a mig. Els administradors (grup del qual no en formo part) no tenen la potestat de decidir. Simplement implementen els canvis que la comunitat els sol·licita. Fent servir la comparació que vaig sentir de l'Àlex Hinojo, "un administrador és com el conserge d'un edifici: que en tingui les claus no vol dir que decideixi quan s'obre i es tanca la porta". Per tant, no tenen cap "poder gens democràtic", perquè no decideixen ells les accions que apliquen.
D'altra banda, la supervisió d'articles no és pas tasca dels administradors. Deixi de parlar de democràcia i aprengui, si us plau, quin és el funcionament de la Viquipèdia.
Salut,
--Pau Colominas (t'ajudo?) 10:13, 20 feb 2020 (CET)

WAM 2019 Postcard: All postcards are postponed due to the postal system shut down[modifica]

Wikipedia Asian Month 2019

Dear all participants and organizers,

Since the outbreak of COVID-19, all the postcards are postponed due to the shut down of the postal system all over the world. Hope all the postcards can arrive as soon as the postal system return and please take good care.

Best regards,

Wikipedia Asian Month International Team 2020.03

Vaig a preguntar per qui em pot orientar sobre la Categoria:Targarins[modifica]

Bon dia, Pau,

Estava llegint una entrada de la Viquipèdia dedicada al Delfí Robinat Elías (que havia estat alcalde de Tàrrega). He vist que el 12:00, 10 nov 2017‎ li traguéreu la Categoria:Targarins. Feia poc havia llegit la entrada dedicada al Frederic Gené i Ripoll, que vós havíeu li havíeu tret aquesta categoria el mateix dia i hora. Ambdós casos usant HotCat.

El Gené era nascut fora de la vila i casat a Tàrrega. Em sorprengué una mica.

El Robinat era nascut a Tàrrega. Em sorprengué molt.

He anat a la Categoria:Targarins hi he vist que hi ha 56 persones (tot i mancar-hi aquests dos que, ni que sigui per adopció, considero targarins als dos.

Vet ací el meu dubte: on puc trobar criteris sobre quins mereixen la Categoria:Targarins i a quins no. Tens informació directa o on puc trobar informació sobre el tema?

Si has arribat a llegit fins ací, ja us poc agrair l'atenció. Gràcies! (Oranies (disc.) 09:00, 18 abr 2020 (CEST)).

Hola Oranies
En tots dos casos, la categoria va ser retirada perquè ja hi consta la Categoria:Alcaldes de Tàrrega, que és subcategoria de la Categoria:Targarins. Els criteris de categorització (que es poden trobar a Viquipèdia:Categorització indiquen que s'ha d'especificar sempre la categoria més concreta possible (és a dir, més avall en l'arbre de categories). D'aquesta manera, hom pot trobar tots els targarins buscant a Categoria:Targarins i totes les seves subcategories. Si no fos així, ens trobaríem que cal incloure a Delfí Robinat Elías a les categories "Alcaldes de Tàrrega", "Targarins", "Urgellencs", "Persones de Ponent", "Catalans del sud", "Catalans", "Europeus", "Alcaldes de l'Urgell", "Alcaldes catalans del sud", "Alcaldes", "Alcaldes espanyols", "Polítics catalans del sud contemporanis", "Polítics catalans del sud", "Polítics" i moltes més. Per a evitar-ho es posa sempre la categoria més concreta i s'obvia la resta.
Espero que la meva explicació t'hagi aclarit els dubtes. Si no és així no dubtis en contactar-me!
Salut i gràcies per la teva feina a la Viquipèdia,
--Pau Colominas (t'ajudo?) 17:17, 19 abr 2020 (CEST)
M'agrada! Resposta intel·ligent. Ara ja tinc criteri per Francesc Fité i Pons que era nascut fora de Tàrrega i feu molta vida política, social i econòmica ací (i també fou alcalde de Tàrrega). Però així cal jerarquitzar correctament les categories. La Categoria:Targarins no inclou la Categoria:Alcaldes de Tàrrega però sí la Categoria:Regidors a l'Ajuntament de Tàrrega. Vols que jo intenti jerarquitzar-les correctament (a base de prova d'assaig i error) o pot fer-ho algú altre? (Oranies (disc.) 00:16, 20 abr 2020 (CEST)).
Error meu! La Categoria:Alcaldes de Tàrrega està inclosa dins de la Categoria:Regidors a l'Ajuntament de Tàrrega que està inclosa dins de la Categoria:Targarins. Vaig a treure categories de targarins dins de les entrades de persones que són Categoria:Alcaldes de Tàrrega. Perdona les molèsties.
@Oranies: No és cap molèstia! Efectivament, com que per ser alcalde cal ser regidor, la categoria hi és inclosa. I com que s'entén que un regidor té vinculació amb el poble on exerceix, també s'hi inclou. Si necessites ajuda jerarquitzant categories o assignant-ne a algun article no dubtis en contactar-me. A disposar! Salut, --Pau Colominas (t'ajudo?) 13:17, 20 abr 2020 (CEST)

Cercant un mentor[modifica]

Sistema de mentorització
Serotonina1997 (disc.) és novell a la Viquipèdia i desitja l'ajuda d'un mentor.
Data del missatge: 11:21, 21 abr 2020 (CEST)

Defunció Raimon Casals Alsina[modifica]

Bon dia,

he intentat col.locar la data de defunció d'en Raimon Casals Alsina, comunicada pels seus fills, i a l'endemà desapareix l'info.

Em podeu ajudar?

Moltes gràcies

Francesc el comentari anterior sense signar és fet per Francesc Polop (disc.contr.) 27 abr 2020 12:35 (CEST)

Hola Francesc Polop,
La informació no desapareix així com així. Si consultes l'historial de la pàgina veuràs que la informació ha estat retirada per l'usuari Papapep i que, a més, hi dona l'explicació del perquè. En resum, són dues qüestions: en primer lloc, per a afegir informació a la Viquipèdia (i encara més en un tema tan sensible com una defunció) cal referenciar les afirmacions per tal de garantir-ne la verificabilitat. Disposes d'una esquela als diaris, una notícia sobre la seva mort o alguna referència publicada similar? Si és així, l'hauries d'afegir a l'article. En segon lloc, perquè una defunció aparegui a la introducció i a la taula de la dreta cal que afegeixis la informació a Wikidata. Per fer-ho, clica a l'icona del llapis que apareix a baix de la taula o dins el parèntesi de la introducció. Si necessites ajuda avisa'm!
Quedo a la teva disposició per si necessites res més.
Salut,
--Pau Colominas (t'ajudo?) 12:50, 27 abr 2020 (CEST)

Bon dia. Jo vaig montar la pàgina d'en Raimón Casals a petició dels seus fills Pere i Raimon. Ells m'han comunicat la defunció del seu pare per tal de ser afegida com a dada important al Viquipedia.

Tant de bó es pugui acceptar. Referència més directe, impossible.

moltes gràcies

Francesc

Hola Francesc Polop. Això planteja dos problemes. D'entrada, no es tracta de tenir una "referència més directa" sinó de tenir una referència verificable. La Viquipèdia només accepta referències a fonts publicades. El segon problema, encara major, és que no hauries d'editar aquest article perquè no es permeten les edicions per encàrrec directe. Llegeix si us plau la nostra política sobre conflictes d'interessos. Gràcies.
Salut, --Pau Colominas (t'ajudo?) 15:51, 27 abr 2020 (CEST)

Dubte[modifica]

Hola Pau,

Tinc un dubte a veure si me'l pots aclarir. He cret un element a wikidata, ara vull inserir una infotaula a l'article en qüestió, però quan insereixo una plantilla em fa crear de nou una infotaula. No es pot fer que es faci una infotaula a partir de la info de l'element de la wikidata?

Merci!

Seret el comentari anterior sense signar és fet per Serotonina1997 (disc.contr.) 27 abr 2020‎ 14:37 (CEST)

Hola Serotonina1997! En principi amb el que fas n'hi ha prou. Has provat de recarregar la pàgina? Pots fer-ho fent clic al botó "Refresca" que hi ha a l'apartat "Més", al costat de "Mostra l'historial". Si tot i així no et funciona, digue'm quin article és i miro què pot estar passant. Salut! --Pau Colominas (t'ajudo?) 16:07, 27 abr 2020 (CEST)

Dubte[modifica]

Hola Pau,

He creat la pàgina Creu de terme de Lladó i no sé com enllaçar-ho amb la llista de monuments de lladó que es troba a Llista de monuments de l'Alt Empordà.

Merci!

Serotonina1997 (disc.) 13:41, 30 abr 2020 (CEST)

@Serotonina1997: He anat a la llista, però les coordenades que apareixen a la creu de terme de Lladó no coincideixen amb les de l'article. De fet, les coordenades de l'article coincideixen amb les de Ca n'Olives. Pot ser que sigui una altra creu de terme diferent? La creu és a Ca n'Olives?
--Pau Colominas (t'ajudo?) 17:43, 30 abr 2020 (CEST)
@Pau Colominas: Tens raó, ja ho he modificat.Merci!

Serotonina1997 (disc.) 17:48, 30 abr 2020 (CEST)

Dubte[modifica]

Hola Pau,

Estic intenant aprendre a fer una llista que s'actualitzi sola a travès de wikidata. Es diu Llista d'alcaldes de Peralada, he utilitzat la Llista d'alcaldes de Palafrugell de guia. Però no em surten les dates d'inici i de fi del mandat. Què he fet malament? T'explico què he fet: 1. Crear a wikidata elements dels alcaldes. 2. He agafat el codi de Llista d'alcaldes de Palafrugell i he anat substituint els noms, les dates(que ja havia posat abans a wikidata) i posant els codis dels elements(QXXXXX).3. He creat l'element a wikidata Llista alcaldes Peralada i l'he "enllaçat" amb l'article de viquipedia. Aquest últim pas l'he fet perquè he vist que la llista d'alcaldes de Palafrugell també ho ha fet, però no li veig la funció.

Merci!

Serotonina1997 (disc.) 13:20, 11 maig 2020 (CEST)

Hola Serotonina1997! Fins on sé la llista que comentes es genera automàticament, així que no tinc clar que hagi de funcionar copiant i enganxant el contingut de la pàgina original amb modificacions. Et recomano que preguntis a La taverna/Tecnicismes, o directament a l'Amadalvarez (un dels grans cracs en plantilles i Wikidata). Segur que et poden ajudar molt millor que jo en aquest tema. Salut! --Pau Colominas (t'ajudo?) 12:33, 12 maig 2020 (CEST)
@Serotonina1997: No has començat pel tema més fàcil de la VP. Avui no puc, però t'ho preparo i quan ho tingui t'ho explico amb detall. De moment, ves emplenant WD tal com ho feies (suposo que hi ha més de 3 alcaldes, oi ?). L'article te l'han esborrat, però no pateixis que ha estat perquè estaves fent proves amb l'article i abans de tenir-ho funcionant correctament, és millor fer-ho en una pàgina d'usuari. Ja ho arreglarem. Merci, amador (disc.) 17:16, 12 maig 2020 (CEST)

Cercant un mentor[modifica]

Sistema de mentorització
Miateté (disc.) és novell a la Viquipèdia i desitja l'ajuda d'un mentor.
Data del missatge: 12:01, 16 juny 2020 (CEST)

Digital Postcards and Certifications[modifica]

Wikipedia Asian Month 2019

Dear Participants and Organizers,

Because of the COVID19 pandemic, there are a lot of countries’ international postal systems not reopened yet. We would like to send all the participants digital postcards and digital certifications for organizers to your email account in the upcoming weeks. For the paper ones, we will track the latest status of the international postal systems of all the countries and hope the postcards and certifications can be delivered to your mailboxes as soon as possible.

Take good care and wish you all the best.

This message was sent by Wikipedia Asian Month International Team via MediaWiki message delivery (disc.) 20:58, 20 juny 2020 (CEST)

Wikipedia Asian Month 2020[modifica]

Wikipedia Asian Month 2020

Hi WAM organizers and participants!

Hope you are all doing well! Now is the time to sign up for Wikipedia Asian Month 2020, which will take place in this November.

For organizers:

Here are the basic guidance and regulations for organizers. Please remember to:

  1. use Fountain tool (you can find the usage guidance easily on meta page), or else you and your participants’ will not be able to receive the prize from WAM team.
  2. Add your language projects and organizer list to the meta page before October 29th, 2020.
  3. Inform your community members WAM 2020 is coming soon!!!
  4. If you want WAM team to share your event information on Facebook / twitter, or you want to share your WAM experience/ achievements on our blog, feel free to send an email to info@asianmonth.wiki or PM us via facebook.

If you want to hold a thematic event that is related to WAM, a.k.a. WAM sub-contest. The process is the same as the language one.

For participants:

Here are the event regulations and Q&A information. Just join us! Let’s edit articles and win the prizes!

Here are some updates from WAM team:

  1. Due to the COVID-19 pandemic, this year we hope all the Edit-a-thons are online not physical ones.
  2. The international postal systems are not stable enough at the moment, WAM team have decided to send all the qualified participants/ organizers extra digital postcards/ certifications. (You will still get the paper ones!)
  3. Our team has created a meta page so that everyone tracking the progress and the delivery status.

If you have any suggestions or thoughts, feel free to reach out the WAM team via emailing info@asianmonth.wiki or discuss on the meta talk page. If it’s urgent, please contact the leader directly (jamie@asianmonth.wiki).

Hope you all have fun in Wikipedia Asian Month 2020

Sincerely yours,

Wikipedia Asian Month International Team 2020.10