Usuari Discussió:Pepetps/agost 2005 - maig 2006

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Novel.la de gènere i Novel.la detectivesca[modifica]

esborro el missatge, disculpes !

Usuari:Pol Sureda

Hola :-) He tornat a canviar l'avís, ja que encara que tu hi posisi informació extreta del Vademecuum, pot ser que altres editors no treguin l'informació del mateix lloc, o que després algú modifiqui l'article i que les dades ja no siguin les correctes... Però no dubtis a retocar-lo si no t'acaba d'agradar, és l'esperit de la Viquipèdia :-) --Joanjoc (discussió) 09:14 29 ago, 2005 (UTC)

Quan dius "tret d'un vademecum", vols dir "copiat-calcat" o que se n'ha extret dades? Recorda que:

Totes les contribucions a Viquipèdia es publiquen sota la Llicència de Documentació Lliure GNU. Si no
desitgeu que la gent corregeixi els vostres escrits sense pietat i els distribueixi lliurement, llavors no
els poseu ací.
També ens heu d'assegurar que tot plegat és obra vostra i que sou l'amo dels drets d'autor, o que heu copiat
els escrits del domini públic o un altre font lliure. Heu de saber que aquest no és el cas de la majoria de
pàgines que hi ha a Internet.

Per cert, millor que faces una ullada al llibre d'estil si no l'as feta encara. Gràcies.

A Discussió:Panax Ginseng voràs que explique per què he aplicat els canvis que he aplicat en l'article. Potser t'interessa.

Els canvis a Panax Ginseng, la majoria no els he pas fets jo. Mira't l'historial.--Xevi 18:34 30 ago, 2005 (UTC)

Categorització molt ambiciosa[modifica]

Hola Pepets!

La categorització que estan fent dins les llengües germàniques em sembla mooolt ambiciosa. De fet, massa. Que jo recordi només se'n solen fer de noves si poden acollir, com a mínim, 5 articles. I aquest no és el cas d'algunes de les categories que has creat, que pràcticament només serveixen per acollir altres sub-categories. Alguna categoria existent, de fet, ja estava així de "deshabitada" o amb prou feines: i que ara se n'hi afegeixin més... no em convenç. A més, conceptualment, no acabo d'estar d'acord amb això de partir les llengües germàniques occidentals en un grup anglo-frisó i un altre de neerlandeso-alemany. Potser té certa lògica, però és obviar les immenses diferències existents entre l'alt alemany i la resta de llengües germàniques occidentals arran de la segona mutació consonàntica. Ho he mirat a altres wikipedies (anglesa, neerlandesa, francesa) i tampoc no ho fan pas. Tens cap manera de justificar-ho? Si és que sí, caldria modificar també els articles corresponents on tot plegat s'explica (llengües germàniques, llengües germàniques occidentals) de manera que sigui coherent.

En fi, després de tota aquesta rondinada (que de fet és més aviat fruit de l'alegria de veure que altra gent s'interessa per aquesta petita part de l'enciclopèdia que estem provant de bastir), mostro la meva proposta: Dins de la categoria de llengües germàniques que hi hagi 3 sub-categories, una per cada gran grup (occidental, oriental i escandinau). I dins de cada una d'aquestes, que cada llengua, a mida que acumuli un nombre suficient d'articles que hi facin referència, que tingui la seva pròpia categoria (independentment que, dins de la sub-categoria, aquestes llengües puguin ser sub-agrupades. Així, per exemple, NO crearia una nova categoria per a les llengües escandinaves occidentals malgrat que el feroès i l'islandès mostrin un lligam molt més fort entre elles que no pas amb el danès. Anàlogament, res de grup anglo-frisó o ingaveònic, tot a germàniques occidentals). És a dir:
Categoria:Llengües germàniques

Categoria:Llengües germàniques occidentals
Categoria:Anglès
Escocès
Categoria: Neerlandès
Categoria:Alt alemany (incloent-hi tota la feinada feta per l'usuari:ArinArin amb varietats diferents de l'alemany estàndard)
etc
Categoria: Llengües escandinaves
(Sub-sub categories de llengües, quan tinguin prou articles)
Categoria: Llengües germàniques orientals
(Sub-sub categories de llengües, quan tinguin prou articles)

Què et sembla? Gràcies per l'atenció, --Jahecaigut 14:18 9 set, 2005 (UTC)

Buf, quina efectivitat i rapidesa! Jo només suggeria! (i podies argumentar en contra, que aquí no hi ha cap veritat absoluta!)... vaja, suposo que és realment que t'has "enganxat" a la viquipèdia. Excel.lent! Gràcies per la feinada i endavant!--Jahecaigut 17:10 9 set, 2005 (UTC)

hola,

em sembla que has fet tu el gruix de l'article. he retocat algunes coses de la pronunciació de les mutacions, però l'únic que conec de l'irlandès són els rudiments i de manera molt superficial. millor mira-t'ho per si hi ha alguna cosa que no t'agrada.

una altra cosa: a l'apartat de sonorització hi posa "seacht gcapall" però a morfologia surt que el plural és "capaill". tampoc no ho toco i t'ho deixo per a que t'ho miris perquè no seria el primer idioma que em trobo que usa el singular després d'un numeral.

de moment res més, gràcies per la feinada que has fet.



--Guillɘmesponsum 09:01 12 set, 2005 (UTC)

Catalán para castellanoparlantes[modifica]

Hola. Sóc Jaume Flor (http://es.wikibooks.org/wiki/Usuario:JaumeFlor) el xic que edita el curs de català. Et recomane que llegisques atentament aquest enllaç amb relació a les anotacions dialectals que has fet a la primera lliçó:

http://www.mail-archive.com/ais@araisempre.org/msg01668.html

Gràcies per haver contestat tan aviat. Et deixe el meu messenger (jaume_flor@hotmail.com) i així, si vols, podem xarrar sobre un grapat de coses. Una abraçada.

Proposta de portada[modifica]

M'agrada força la teva proposta de portada!! (llevat del color rosa utililitzat a tantes seccions, però això es gust personal). Felicitats per la teva feina! --Alonso 19:14 26 oct, 2005 (UTC)

Sobre els canvis en la Viquipèdia[modifica]

Em dirigisc a tu com administrador a vore si pots canviar el "category" per "categoria" (com estava abans) de baix del tot dels articles. Possiblement se t'haja escapat. --Pepetps (Podem discutir-ho) 20:40 27 oct, 2005 (UTC)

No sé què ha passat, però no té relació amb els canvis de la Taverna que acabe de fer. Serà algun problema passatger del servidor perquè jo ja veig una altra vegada en valencià el nom de "categories". --Joanot Martorell 20:46 27 oct, 2005 (UTC)

+ prínceps d'Astúries[modifica]

I també (i potser abans!) comtes de Cervera, ducs de Montblanc, senyors de Balaguer (i després també), prínceps de Viana! sinò mira això. No hi ha prou amb el primer títol? --Paco 06:42, 9 nov 2005 (UTC)

Doncs em sap greu, però que TV3 faci servir una nomenclatura incorrecta em sembla una raó molt pobre. En tot cas podriem afegir una explicació a l'entrada del Príncep de Girona, però és així com es denomina a Catalunya i com TV3 s'hi hauria de referir. Que ho faci malament no vol dir que nosaltres hi haguem d'anar al darerra com els tres cecs de la llegenda, no és una qüestió d'amistat com tu dius. El mateix cas em va passar a la wikipèdia anglesa, en que vaig explicar que Gaspar de Portolà havia de portar accent tancat, per que era català i em van contestar que si cercàvem a Google hi era 50 cops més amb l'accent obert. Em va costar tota una tesi convencer'ls del contrari, i finalment em va fer guanyar-me el Wiffle Bat.--Paco 15:21, 9 nov 2005 (UTC)
A mateix rang, s'ha d'anomenar pel títol més antic. Casi m'has convençut, a veure si pots convèncer a les vikipèdies es, en i fr! Em penso que la vikipèdia ca és per la gent de parla catalana i aquí el títol de Príncep de Girona, a més del més antic és el més important a tots els països catalans.--Paco 19:31, 12 nov 2005 (UTC)

Proposta de portada[modifica]

Em referia a què a sota de La Viquipèdia us necessita!!! hauries de fer servir la plantilla requerides que hi ha a la portada. Sinó s'haurà de renovar manualment el contingut cada cop (pensa a més que la portada està bloquejada per evitar vandalismes). A part d'això, tinc un parell més de comentaris. A L'article destacat del dia fas servir el parlar de tu i el de nosaltres quan segons l'estil general s'hi escau més el vós i l'impersonal; i l'inici el faria més minimalista a l'estil anglès. Si ara mateix no parem de tenir crítiques de blavers dient que a la portada hauria de posar valencià/català (raó pel que es va dir que a la portada simplement hi posés la versió present) crec que enumerar territoris i aixecar ua guerra sobre l'ordre dels territoris o qualsevol altra parida no hi ajudarà. Crec que és millor ewvitar-ho des de l'inici. Per la resta molt bé. Rata de Biblioteca 13:57, 10 novembre 2005 (UTC)

Preguntes[modifica]

Són plantilles independents. Mira el mes de gener. Rata de Biblioteca 12:43, 19 nov 2005 (UTC)

Per cert, estàs convidat a col·laborar-hi, tres presguntes més per dia i una imatge no és poca feina. Rata de Biblioteca 12:51, 19 nov 2005 (UTC)

Sobre els ??? en idiomes extrangers[modifica]

Perdona que t'ho pregunti aquí directament però com que m'has contestat una cosa que em sembla que ja tinc no sé què fer. Si resulta que no ho saps o que no entens perquè em continua passant digues-m'ho que així ho tornaré a posar a la taverna.

Jo faig servir el Mozilla Firefox. He anat al menú Eines-Opcions i he entrat a l'apartat "tipus de lletra i colors". On posa "tipus de lletra per a" he seleccionat japonès, que és un que per exemple no veig bé. Posa Tipus de lletra per a Japonès: serif, Sans-serif i monoespai. En els tres casos he escollit el tipus de lletra "Lucida Sans Unicode". Per si de cas he canviat el idioma en "Unicode" i he posat els Tipus de lletra per a unicode: serif, Sans-serif i monoespai en Lucida Sans Unicode també. Què és doncs el que no faig bé perquè em continuin sortint els interrogants???--SMP (missatges) 17:10, 20 nov 2005 (UTC)

Articles de qualitat.[modifica]

Doncs això, ja he terminat de redactar tots els articles relacionats amb la distinció d'alta qualitat per als articles. Pots tornar a fer la teua proposta seguint els passos que s'indiquen?. Digues-me també si et semblen raonables els criteris d'avaluació. Gràcies. --Joanot Martorell 12:47, 25 nov 2005 (UTC)

Categories de portada[modifica]

Si només pot haver-hi 4 categories per secció, crec que Geografia podria passar a Ciències de la Terra o fins i tot Ciències de la Vida, per poder encabir Educació dins Ciencies Humanes i Socials.

En tot cas, també podria posar-se Ciencies de l'Educació, com passa a moltes facultats del país, dins la qual hi hagues "Pedagogia" "Educació Social" "Ensenyament", etc...

Podries opinar sobre els canvis que m'estan fent reiteradament en aquest article si et plau?--Paco 15:13, 4 des 2005 (UTC)

Gràcies pel teu comentari. He intentat fer una proposta constructiva, recollint el màxim de consens i suggerències, hi podries opinar?--Paco 18:11, 4 des 2005 (UTC)
Gràcies pel teu suport. Em sap greu tornar a remoure l'assumpte, però la frase El Dret català actual és fonamenta en els drets històrics que el Principat de Catalunya va tenir en els temps de la Corona d'Aragó i es veuen plasmats en les reclamacions del Memorial de Greuges, les Bases de Manresa i els darrers Estatuts d'autonomia. que he acceptat amb el millor ànim de concòrdia i evitar mal rotllos, em sembla molt capada ja que és indiscutible que les reclamacions actuals es fonamenten a les reclamacions de tots els Països Catalans (des del Correllengua, la Bressola, la Universitat Catalana d'Estiu, la Franja de Ponent, el casal català de l'Alguer o l'insubmissió lingüística de Lluís Maria Xirinacs, per posar només uns exemples, que res tenen a veure amb la Corona d'Aragó, que és el que hem escrit finalment, per contentar a un senyor que ni tan sols es digna a signar les seves botifleries!--Paco 22:16, 5 des 2005 (UTC)

Sinterklaas i Alacant[modifica]

Hola Pepetps, bona tarda!
Jo diria que la informació que has escrit darrerament a Sinterklaas no hi hauria de ser. Potser podria ficar-se a Sant Nicolau, però no pas a Sinterklaas. Vull dir que aquest article va només de la tradició neerlandesa, no de "Sant Nicolau" en general. I allà jo diria que molta gent no sap ni que Alacant existeix, i encara menys que ve d'allà. Només saben que ve uit Spanje, diria (jo, humilment). Clar que només hi vaig viure un any, jo per aquelles terres... no ho sé. Si tu ho saps del cert, endavant. Però sinó jo revertiria la pàgina o traslladaria la informació de lloc.

Pel què fa a Sant Nicolau en si, jo no en sé res. He vist a la wiki que se'l fa anatoli, però ignorava totalment que fós patró d'Alacant.

En tot cas, bona tarda de nou.--Jahecaigut (parlem-ne) 16:44, 5 des 2005 (UTC)

Tribunal de les Aigües[modifica]

Gràcies per solucionar el problema amb la imatge. I d'acord, d'ací endavant escriuré ací, de fet ho vaig fer al correu electrònic perquè no sabia encara com es feia. A poc a poc. Andarella

Votació de proposta de política sobre noms de la llengua.[modifica]

Hola! T'envie aquest missatge perquè vas participar al sondeig sobre els noms de la llengua. Seguint diverses interpretacions del sondeig, s'ha fet una proposta de política sobre els criteris d'ús dels noms de la llengua que se sotmetrà a votació, en principi, a partir del dilluns dia 12 de desembre, i duraria el termini obert fins el dia 23 de desembre (12 dies). Vos pregue perquè, si en voleu, hi féu una ullada i, si cal, suggeriu alguna correcció o modificació del requisit de participació, de les normes del vot i d'aprovació, així com del mètode de recompte.

Resumidament, a diferència del sondeig anterior, aquesta vegada els vots possibles seràn "a favor", "en contra", o "blanc", i caldrà una majoria de 75% a favor per a aprovar-lo, o una majoria del 50%+1 en contra per a rebutjar íntegrament la proposta, i fer-ne una altra nova a partir de zero. Si no s'aprova amb percentatge suficient la proposta, es discutirà quins canvis calen, i es torna a sotmetre a votació la proposta modificada. També, per a reduir possibles manipulacions per part d'usuaris "fantasma", el requisit per a poder participar és tenir un compte d'usuari registrat a la Viquipèdia dos mesos abans de l'inici de la votació, i amb un mínim de 50 contribucions reals.

Finalment, només em queda encoratjar-vos perquè hi participeu a partir del dilluns. Gràcies. --Joanot Martorell 10:50, 7 des 2005 (UTC)

Pels menuts, epifania és reis, i té poc de religiós.

Leonés en Galicia[modifica]

  • Hola, quité la referencia que en Valdeorras se habla gallego, es un vándalo que ya varias veces intentó meter esa referencia en la wiki gallega. No es cierto, desde luego hoy no se habla leonés en Valdeorras y no hay un solo estudio que afirme que alguna vez se habló allí el leonés, saúdos e grazas pola atención.

--Rocastelo 12:59, 10 des 2005 (UTC)

Dingetjes van Nederland[modifica]

Te m'has avançat, amb el canvi a la plantilla! (a mi m'ha aparegut "conflicte d'edició"). En tot cas, mercès per les col·laboracions (aquestes, d'avui, les de Sinterklaas, i en general per la feina feta). Salut!--Jahecaigut (parlem-ne) 20:58, 10 des 2005 (UTC)

Constitucions_catalanes[modifica]

He proposat aquest article, el voldries valorar?--Paco 11:29, 13 des 2005 (UTC)

De cara a revisar-lo, com creus que el podriem completar?--Paco 21:12, 15 des 2005 (UTC)
He posat alguns exemples, per completar l'article, i en especial la que justifica la il·legalitat dels Decrets de Nova Planta, però hi han centenars, i ja no dono per més. Espero que algun lletrat ho completi, jo sóc enginyer i no dono per més!--Paco 23:21, 18 des 2005 (UTC)

Discussió:Habeas Corpus De Viquipèdia Jump to: navigation, search En aquest cas més que una paraula per posar a un diccionari és un concepte juridic que té moltes implicacions politiques i socials actualment, amb la generalitzacio de les politiques antiterroristes, penso que hauria de continuar a la Viquipèdia. Sgurament es necessari ampliar-ho

Obtingut de "http://ca.wikipedia.org/wiki/Discussi%C3%B3:Habeas_Corpus"

Ortografia i barbarismes[modifica]

Hola Pepets

Gracies pel teu comentari. Soc conscient de que la meva ortografia en català es molt dolenta. Desgraciadament es un llegat d'haver anat a escola en un temps en que el català era prohibit... De tota manera considero que es millor tenir un article amb errades que no tenir-ne cap. Això es una opinió i naturalment pot ser equivocada.

Miraré d'usar algun corrector català. En coneixes cap de lliure? Jo l'unic que conec es el traductor de internostrum; escric el que vull dir en castellà i m'ho tradueix al català, però és molt pesat.

En cuant als barbarismes ho tinc més dificil. No se com corretgir-ho, però aquí la quëstió es més discutible. Es la vella disputa de "idioma acadèmic" vs. "idioma del carrer". Per posar-te un exemple, si li parles a un informàtic del "programari" et mirarà raro, però si li parles del "maquinari" s'et en riurà a la cara :-(

En fi, que ja se que hauria d'estudiar català, però em fa moltíssima mandra. Potser algun dia.

Salutacions cordials

Caixa desplegable[modifica]

He intentat adaptar la plantilla que ja tenia amb la que m'has mostrat, però té el fort defecte de què les imatges només es veuen quan la caixa està desplegada. No entenc el codi en el que està escrit, de manera que no ho sé arreglar. Llull 21:20, 21 des 2005 (UTC)

Ah, no, ho he aconseguit arreglar. Un problema menys, encara em falta tot allò indicat a la discussió de la portada. Llull 21:39, 21 des 2005 (UTC)

Actualitat portada[modifica]

Hola! Perdó, no coneixia les normatives de la secció d'Actualitat. Sí, estic d'acord, hem de ser més seriosos i evitar la premsa rosa. --Alonso 18:41, 23 des 2005 (UTC)


Així / Aixina[modifica]

Hola, m'has fet despertar el dubte i ara mateix acabe de buscar "aixina" en un vocabulari on-line, i açò és lo que trobe:

http://www.trobat.com/salt/dvo-imprimir.php?palabra=Aixina&accion=0&desde=1&llamada=1

Este es el vocabulari en questió: http://www.trobat.com/servicis/dvo.php

Ara vaig a buscar-ho en els vocabularis que tinga per casa, de tota manera sempre he pensat que era una forma perfectament normativa, l'escric de sempre i quan anava a batxiller mai me l'han ficada com a falta ortogràfica. Potser siga un col·loquialisme, pero això no la lleva de ser normativa.

Salutacions, DanySoriano

Gentilicis (tema Empordanès)[modifica]

Pepet, el tema de gentilicis (i adjectius) de les comarques i ciutats surt a totes les enciclopèdies. Que sigui curt no vol dir que no sigui enciclopèdic. Aquest tipus d'entrades poden anar perfectament a un diccionari (al Viccionari), però una enciclopèdia també té la funció d'un diccionari.

Tinc la intenció de fer aquest tipus d'entrada per a totes les comarques dels Països Catalans i les ciutats més importants, i crec que no passa res per que surtin a la Wikipedia. No fan nosa, i després es poden copiar on calgui.

--Marc 23:18, 26 des 2005 (UTC)

Necessito una resposta teva[modifica]

Discussió:Esport de la dècada de 1970 als Països Catalans i a Espanya Gràcies --Tonipares 08:35, 27 des 2005 (UTC)

El nom correcte en català d'aquest estat, que tinc el plaer de conèixer força és Renània del Nord-Westfàlia. Ës la unió de dos estats anteriors a la primera guerra mundial, el primer dels quals es va dir des de llavors, Renània del Nord, que era la part nord de l'històric estat alemany de 'Renània el qual es fa consolidar políticament amb la Pau de Westfàlia. En altres llengües es diu:

Més referències:

--Paco 20:58, 27 des 2005 (UTC)

{{destrucció}}[modifica]

I tant! :D No en tenia ni idea que existia aquesta Template. Tot just he proposat copiarla d'es: i l'Usuari:83.56.152.167 m'ha informat que ja existeix. Hauré de fer tasques de meanteniment més sovint :P --Vedranell 19:40, 29 des 2005 (UTC)

Tampoc es diu Te (planta). Quan un nom es pot escriure fluidament en una frase, s'escriu així per comptes de fer srvir un artificial parèntesi. Rata de Biblioteca 12:51, 3 gen 2006 (UTC)

Icones de llengua[modifica]

Hola Pepetps, perdona per no haver-te dit re fins ara. Vaig estar provant amb més o menys problemes. Sembla que es crea un retorn en fer servir aquest métode. Pel que he vist, ja s'ha canviat alguna cosa. Arreglaré alguna llengua que encara queda i miraré si puc trobar una solució al primer problema. Salut! Toniher 13:50, 4 gen 2006 (UTC)

Candidatura meua per ser admin a Commons.[modifica]

Hola! M'he presentat candidat per a ser admin a commons. La plana de votacions és a Commons:Administrators, concretament a Commons:Template:Administrators/Requests and votes/Martorell. Si ho creus convenient, m'agradaria rebre el teu suport, ja que ets usuari allà. Salutacions i bon any nou 2006!. --Joanot Martorell 17:45, 6 gen 2006 (UTC)

Encara què havia llevat el'avís d'{{inacabat}} estava intentant fent alguna millora perquè no m'agradava el què havia fet. Crec què ara ja està ben polideta, encara què no entenc perquè hi ha un marge a la dreta. Pasqual:* 23:35, 6 gen 2006 (UTC)

No t'amoïnes, supose què és perquè ja ho ha arreglat en Puigalder. Pasqual: * 12:30, 7 gen 2006 (UTC)

Sobre la neutralitat[modifica]

Hola i bon any. Tal i com era d'esperar l'originador de la "no neutralitat" no ha tornat a aparèixer (és tan fàcil !!). Per tal de poder agafar un criteri definitiu per a la resta de l'article, volia saber si després de les darreres aportacions tu et quedes finalment amb articles per separat?. Gràcies Discussió:Esport de la dècada de 1970 als Països Catalans i a Espanya --Tonipares 15:23, 7 gen 2006 (UTC)

Estic perdut[modifica]

No sé què em vols dir amb així de buscar usuaris per plantilles, on ho he fet aixó? un enllaç sisplau somriure

Uf!! ja tenia este missatget preparat i ja estava jo flipant... fa l'ullet Pasqual: * 23:19, 7 gen 2006 (UTC)


Cercar usuaris per llur idioma[modifica]

Merci per la sugerencia no m'hi havia fixat ara m'hi poso... de totes maneres ara k hu penso no se si m'agrada mes cercar usuaris per llur idioma o cercar usuaris en llur idioma

Esports de la dècada de 1970 PP.CC i Espanya[modifica]

Hola de nou. Què faig amb Dècada de 1970, que ha estat la "mare dels ous" de tot plegat, i a on apareix el "sub-article" d'esports ?. Hi ha un apartat només començar l'article que entenc que cau dins la mateixa problemàtica ( Països Catalans i Espanya. L'agonia del franquisme i mort del dictador). Haig d'entendre de la teva darrera resposta que també cal separar-los? Gràcies.--Tonipares 20:13, 12 gen 2006 (UTC)

Una darrera pregunta. Me n'he adonat precissament al regellir l'apartat de fi de la dictadura. El títol posa 1.1 Països Catalans i Espanya. En canvi l'article titllat de no neutralitat -per aquell de qui mai més en tornarem a saber- posa "Esport de la dècada de 1970 als Països Catalans i a Espanya". Si tregués la "a" sonaria millor? Vull dir, semblaria més neutral?
Prometo no avorrir-te més. Gràcies --Tonipares 20:40, 13 gen 2006 (UTC)
Bé. Però no sembla que sigui el que vol en Llull. A Felato també li va bé per separat, tot i que per separat trenca el "consens" general de PP.CC i Món. De l'usuari anònim original que va penjar el "no neutral" no en sabem res. Hem d'anar a votacions?
Espero que no... Ho parleu entre vosaltres? Digue'm quelcom si us plau. --Tonipares 01:40, 14 gen 2006 (UTC)

Quadre al portal[modifica]

No sé fer quadres. Seria alguna cosa com posar en comptes del truc un consell, del tipus: "visita la pàgina de planes requerides", "contribueix a...", "corregeix l'ortografia", "completa aquests links en vermell demanats" etc, és a dir, pistes sobre què fer per als novells, perquè s'animin a col·laborar i puguin conèixer millor la viquipèdia. per certa, gràcies per contestar, sembla que ets dels pocs que té en compte les meves suggerències --barcelona 23:24, 12 gen 2006 (UTC)

Administrador en Commons[modifica]

Moltes gràcies pel teu suport! Gràcies a tu i de molta gent de la Viquipèdia finalment ha estat acceptada la meua candidatura a commons. Ja saps que si necessites quelcom em trobaràs allà, si bé tampoc és gaire cosa el que puc fer a diferència de tu. Siau! --Joanot Martorell 09:36, 16 gen 2006 (UTC)

Imatges sobre perillositat[modifica]

Ja m'he donat conta, però no sé si t'has donat conte però els símbols que he carregat jo tenen unes lletres (Xn, F+, C) que diferèncien, per exemple, els 2 simbols que tenen per dibuix una flama de foc.

Respont-me quan ho veigis.

--Siem 19:45, 30 gen 2006 (UTC)


Sobre tecnologia farmacèutica[modifica]

Hola! Jo sóc estudiant de traducció de l'alemany, si vols que t'ajudi demana-m'ho. Estic interessat en tot allò que sigui traduir articles de l'alemany, però com que em manca coneixement sobre la matèria m'hauràs d'ajudar amb el vocabulari.Gangleri2001

D'acord, tajudaré doncs. Deixa'm uns quants dies fent proves de traducció, que m'he d'acostumar a aquest vocabulari. Per cert, no creus que faria falta una nova redacció de la part que ja porte escrita? Jo crec que un catalanoparlant s'hi perdrà fàcilment amb aquest article que mantenim el mateix concepte de l'alemany. Crec que hem de catalanitzar l'article.Gangleri2001

Re: Caixes d'usuari[modifica]

Company pepetps,

Tot i que fa força temps que estic registrat, sóc força novell a l'àmbit de la viquipèdia. Com ho hauria de fer per crear una plantilla de les etiquetes que tinc? Traspasso el codi font a on? Miraré si me'n surto. Si me'n surto, ja les veuràs penjades. Si no... en fi, t'enviaré el codi font.

Fins aviat,

Vilallonga 17:39, 17 feb 2006 (UTC)

Pepetps,
Ja tens dues plantilles fetes i penjades. Més tard en penjo mes. --Vilallonga 17:57, 17 feb 2006 (UTC)

Oratge[modifica]

T'he respòs a la discussió del tema 'Oratge' de Wikinotícies. No hi ha cap manera de fer una votació? El que s'ha escollit no m'acaba d'agradar... prefereixo 'Oratge' només. --Pa-integral · (calaix del pa) 22:32 20 feb 2006 (UTC)

Parlant la gent s'enté[modifica]

D'acord, les plantilles no donen per tant, no vulguis saber quina fletxa havia pensat per al balear abans de repensar-m'hi... Però el septentrional el podem deixar tranquil·lament! Si és que el nom hi tempta! Per cert, mira la discussió de Discussió:Català oriental. Llull · (vostè dirà) 20:02, 26 feb 2006 (UTC)

Administrador de la Viquipèdia[modifica]

Acceptaries si et proposara per a ser admin a la Viquipèdia? He vist que ja hi han dos, que bé, ja era hora de repartir entre més persones els botons. Però també crec que potser s'hi val que hi haja algun més del migjorn valencià com jo i com Makinal :D --Joanot Martorell 07:36, 2 mar 2006 (UTC)

Benvingut[modifica]

Gracias por la plantilla de bienvenida. :-) Platonides 13:45, 4 mar 2006 (UTC)

directori del Viquiportal de llengües[modifica]

No seria lògic posar-hi una classificació genètica de les llengües? Indoeuropees, camitosemítiques, uroaltàiques, aïllades, dels signes... es podria fer que a mesura que s'apropessin al català (indoeuropees, romàniques...) la llista fos més detallada. En aquest sentit es podria dividir el directori en dos posant la part de l'esquerra les divisions de l'indoeuropeu i a la dreta la resta de llengües. De fet dependria de l'espai que ens ocupès. De moment no crec que en tinguem tantes com per no poder-les posar totes. Més endavant si arribèssim al grau de detall de la versió en anglès aquest model seria òbviament impossible. Llull · (vostè dirà) 22:24, 4 mar 2006 (UTC)

Ja és el que et deia. Llull · (vostè dirà) 22:44, 4 mar 2006 (UTC)

Popups[modifica]

Ostres, què ràpid ets. Abans que expliqués res ja m'has vist això dels popups. Podries ajudar-me en això.--SMP (missatges) 13:36, 5 mar 2006 (UTC)

Ja està arreglat, polsa CTRL+SHIFT+R i ja t'anirà.--SMP (missatges) 17:04, 5 mar 2006 (UTC)
Has d'anar al historial de la plana i posar el cursor sobre la versió a la que vols revertir. Llavors vas a accions-revertir. Primer et sortirà una pàgina on no has de tocar res, ja que a dalt i ben gros ja et sortirà: "The desa la pàgina button has been automatically clicked". Després ja s'haurà guardat tot. El resum de la edició surt escrit automàticament.--SMP (missatges) 17:20, 5 mar 2006 (UTC)

Votació per nom Wikiquote[modifica]

Hola Pepets. He vist que has estat el primer en votar un nom per la Wikiquote.

El que no entenc és per què has votat tres noms. Em sembla més correcte votar només per un. És la part difícil d'una votació: t'has de decidir per una sola opció.

Si's plau, opta per un sol nom perquè no crec que estigui permés votar tres noms a la vegada.

Salutacions, --Espercius 10:17, 7 mar 2006 (UTC)

Vandalisme[modifica]

Bufff, sí, sembla que ja està... Gràcies per avisar-me, que no me n'havia donat conte tot i que era força evident xD. En tot cas, a qui es necessita en aquests casos és a un administrador. Vaig a denunciar al vàndal a Viquipèdia:Observatori del vandalisme.--SMP (missatges) 14:11, 8 mar 2006 (UTC)

Punt Ogg[modifica]

Ei. Començo a saber fer coses imitant altres pàgines. He estat mirant el llibre d'aprendre Deutsch (sehr interessant) i no sé com obrir els arxius de so. (Com s'obren?)

Proposo modificar una categoria: Ciències humanes i socials[modifica]

La categorització que han fet a la versió de la Viquipèdia anglesa la trobo molt encertada: Hi ha una gran categoria: Societat Que inclou com subcategories: - Economia - Educació - Vida Personal - Legislació - Política - Cultura

La categoria actual, Ciències humanes i socials, es distribuïria on correspongui segons la categorització.

Dins Vida Personal: - Educació - Entreteniment - Família - Alimentació i nutrició - Llibertat - Salut - Hobbies - Llar - Relacions interpersonals - Mascotes

Dins Relacions interpersonals: - resolució de conflictes - recursos - etc.

Considero molt convenient la categorització de la informació. He publicat un article amb la definició de Coaching i m'he trobat que no hi ha una categoria de l'actual llista on s'adigui incloure-la, és per això que us proposo fer aquesta revisió. --Sophiablascocastell 10:06, 19 mar 2006 (UTC)

Llibertat als EUA[modifica]

Crec que sí que per defecte tot el que hi hagi en webs del govern americà és lliure a diferència del que passa aquí. El que no sé és si tenen el dret de limitar la llibertat i mantenir certs drrets d'autor en cas d'anuciar-ho publicament. Jo el CDC no el faig servir per res, sí que consulto les bases de dades de l'NIH, que sí que són de domini públic. La pàgina que em mostres forma part de l'HHS que mostra aquesta pàgina. Llull · (vostè dirà) 11:31, 19 mar 2006 (UTC)

Si el que t'interessen són imatges gratuïtes relacionades amb les ciències de la salut, al NCBI (la subdivisió del NIH que de fet consulto) hi trobaràs tot tipus de composts químics (drogues, tòxics...) i proteïnes. També hi ha el "PubMed Central" que et permet accedir a ingents quantitats de publicacions científiques que no requereixin pagament, amb totes les seves imatges, la qual cosa però, no és sinònim de "lliure de drets" sinó que dependrà del cas. Llull · (vostè dirà) 12:11, 19 mar 2006 (UTC)

Zigarettenpreis[modifica]

Hallo ich schreib in der Deutschen Wikipedia einen Artikel über die Zigarettenpreise in Europa, es wäre ziemlich nett wenn sie mir sagen könnten was eine Packung Marlboro Zigaretten in Andorra kosten und wie viel Zigaretten sich in einer Schachtel befinden. Es wäre wichtig das es sich dabei um den offiziellen Preis handelt und nicht um einen Preis von Schachteln die auf der Straße gehandelt werden. Ich danke schon mal im voraus.

Entschuldigung wenn ich einigen Fehler mache. Ich kann dich nicht über dies antworten, weil ich vom Tabak nichts weiß und weit von Andorra wohne. Ich hab im Internet surfen, Informationen zu suchen aber ich finde nichts darüber. Ich leg deine Antwort in "La Taverna" (Das Café), damit jemand, das es weiß, mir es sagen. Bitte, sag mir mal deinen Benutzername von der Deutshen Wikipedia, um dich zu antworten. Tschüss. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 20:30, 25 mar 2006 (UTC)
Danke erst mal für deine Mühe, das mit den Rechtschreibfehlern ist egal. Mein deutscher Benutztername ist Jado
Hallo, hat deine Nachforschung schon was ergeben?

Ronyó[modifica]

Hola! No esborro mai articles amb només un vot. En el moment d'esborrar-lo "ronyó" ja en tenia tres (inclòs el meu). --Oersted 11:50, 2 abr 2006 (UTC)

De tant en tant passo per la Categoria:Elements a eliminar i vaig mirant quins tenen 3 o més vots a favor i cap en contra i vaig esborrant. En qualsevol cas sempre es poden recuperar els darrers articles esborrats, no cal tornar-los a fer. Si es tracta d'un error m'avises (o a algun altre admin) i recupero l'article esborrat ;-) --Oersted 11:57, 2 abr 2006 (UTC)


Taula de continguts[modifica]

Hola, acabo de mirar a la pàgina d'Alemanya i he vist que la taula de continguts a la dreta quedava francament malament, com apartada de l'ordre natural que és primer trobar-te un índex i després la parrafada. Si era a la dreta te la trobaves quan ja havies començat a llegir i crec que no complia correctament la seva funció. He tret per tant la modificació que vas fer-hi tu (de passada que intentava fer altres correccions com ara el fet que des del meu navegador no es veu la bandera d'Alemanya, i continua sense veure's, però en canvi quan miro a commons l'adreça de la bandera sí que la veig sense cap problema, saps tu on pot ser l'error?), però si tenia alguna justificació que no he sabut veure, si us plau et prego que me la expliquis. Gràcies! --Xtv 13:33, 10 abr 2006 (UTC)

El problema de la bandera era per culpa del tallafocs... increïble. Xtv 22:46, 18 abr 2006 (UTC)

Taula desplegable[modifica]

Uau! És magnífica! Però no entenc ni un borrall del codi :p . Sembla que són personalitzables, però no tenc com. Podrien servir per al directori de categories i també per què a la portada, a l'apartat d'altres llengües, hi apareguessin totes d'una manera semblant a la versió italiana. M'agrada el símbol ▼ que fan servir per indicar que es pot expandir. De poder ser, el faria servir solitàriament sense el text, ja que l'aparició del subratllat i el canvi del cursor ja em semblen prou intuitius. Has estat visitant totes les plantilles de les altres viquis? ;) Llull · (vostè dirà) 18:07, 17 abr 2006 (UTC)

És tota una millora. Ja no apareix tampoc la línia gris que trencava amb l'estètica. Segueixo tenint, però el probleam de què el text del títol sobresurt i es posa on no deuria. Defecte que sembla que es podria corregir escrivint |contingut-títol=<br> per sistema. Llavors pot aparéixer un altre problema estètic de què el text apareix més a l'esquerra, però suposo que es pot arreglar de diverses maneres. Deixa, però que insisteixi amb seguir la mateixa estètica que la resta de la portada. A la portada hi ha tres pestanyes, la groga, la vermella i la blava (tres colorets primaris). I quan es pitja en una d'elles, els colors no canvien, i la pestanya de darrere no es veu, sinó que només es llegeix el text surant. Crec que el duo categories/portals haurien de seguir en la línia del mateix esquema. Llull · (vostè dirà) 19:28, 17 abr 2006 (UTC)
He tret aquells espais que hi havia a la plantilla. Ara no tinc el problema que deia. El text no queda alineat, però és el títol, és perdonable que es distingeixi. Llull · (vostè dirà) 19:36, 17 abr 2006 (UTC)

Que volies?[modifica]

Hola, ahir em vas posat un link a la teva pagina de discussió, just despres de que jo actualitzes la del Monestir de Sant Joan de les Abadesses. Com que soc nou, no he entes que volies exactament de mi, ja que a la teva pag.de discussió no he trobat res que m'afectes. Si hi ha alguna norma que no he seguit, nomes tens que guiar-me. Salut !!--amador 10:54, 18 abr 2006 (UTC)

No entenc perquè vols esborrar l'article cava (enologia). –Pasqual · bústia 19:58, 18 abr 2006 (UTC)

soc l'alexandra i no the contestat fins ara perque no se com va aixo de les dicussions. quan tingui una mica de temps ja traduire mes de lalemany,pero per ara no en tinc gaire. he vist que proves de fer unes coses de lalemany. si puc tajudo. sobre eks canvis a femeni, si saps com posar les plantilles en femeni perfecte. pero crec que no es veien be oi? salut!! Usuari:alozano

D'on has tret la taula d'assignatures??? No és correcta, n'estic segur!--SMP​ (+ disc.) 11:49, 22 abr 2006 (UTC)

En que, per exemple, a 1r del tecnològic no hi ha una matèria anomenada "Física i Química" sinó una de física i una de química (la segona opcional), o que també hi ha opció de cursar Mecànica. Que al científic de 1r no hi apareix l'assignatura de "Ciències de la terra i media ambient" (i que novament Física i química s'han de separar)... i d'altres coses que em sembla que estan malament, però no n'estic segur.--SMP​ (+ disc.) 11:59, 22 abr 2006 (UTC)
Doncs potser al territori regit per la Generalitat de Catalunya és diferent, però estic segur del que t'he dit (excepte això de la mecànica que havia confós i havia mirat la part d'humanitats). A 1r no hi ha cap assignatura de Física i Química, sinó que estan separades.--SMP​ (+ disc.) 12:20, 22 abr 2006 (UTC)

Logotip del Viccionari[modifica]

En Vedranell va dir que ho demanava no sé on. No depenia només de mi. Ho trobaràs a la Taverna del Viccionari. Ningú m'ha dit que ja estigués arreglat. Llull · (vostè dirà) 20:58, 22 abr 2006 (UTC)


--Animarval 14:41, 10 mai 2006 (UTC) Alguna cosa en especial a dir-me?

ok...[modifica]

Val, és que m'havies preocupat. Només porto 2 dies a la Wikipèdia,i tots els articles que he posat o editat ( Esoterisme i Antitank) tenen avisos de que em revisi el LLibre d'Estil, a poc a poc vaig intentant fer-ne cas. L'única pregunta que tinc és com es pot fer aparèixer aquella caixa que surt en molts articles amb el títol "Continguts" o quelcom semblant i amb un índex dels titulars de l'article.--87.216.50.163 19:31, 10 mai 2006 (UTC) (Si em pots contestar al meu apartat Usuari_Discussió:Animarval ...)

Problemes a Commons[modifica]

Hola!. Voràs, abans hi havia un usuari, un tal Silvestre (de València, suposadament), que feia una guerra d'edicions canviant "País Valencià" a "Comunidad Valenciana", i canviant els topònims en valencià als topònims en castellà a Commons. Després d'una llarga absència, ara aquest s'ha aliat amb un tal Rodriguillo (d'Alacant, suposadament), que pretenen obrir polèmica una altra vegada per a donar la sensació que estic jo sol en contra de tots. Voràs que les discussions han començat en commons:Category talk:País Valencià. T'ho dic perquè sovint contribueixes a Commons, i per si estaries interessat en seguir la conversa i, si ho creus convenient, aportar-hi alguna intervenció teua. Salutacions. --Joanot Martorell 07:47, 11 mai 2006 (UTC)

logo esquerra[modifica]

qi l'havia llevat era jo. no sé xo encara q siga esqerra la q ha stat feta fora del govern... xq ha destar el seu logo? i en eixe cas, xq no esta el del PSC? d tota manera no vull fer cap problemó d'açò si vols deixarla la deixes i ja sta. dew --Albert Gilabert Monrós 18:56, 12 mai 2006 (UTC)

La meva plana d'usuari[modifica]

Gràcies per estructurar-me-la. El cas és que avui me n'he adonat que amb l'IE es veia molt malament i la he intentada adaptar però m'ha quedat un nyap. Al final me n'he sortit en bona part amb el que m'has fet.--SMP (missatges) 18:14, 14 mai 2006 (UTC)

Resposta del Miquel A.[modifica]

Gràcies per la benvinguda , pregunta que faig ... estàs molt interessat pel tema? , perquè veig que realment falten molts capítols de temes mèdics. Per la meva part , cap problema . Em ficaré a la pàgina web esmentada, per traduir. De moment , he fet una modificació del capítol d'Alzheimer i m'agradaria fer un capítol de depressió. Compteu amb mi. Per cert, que també m'agraden altres temes, "no només de medicines viu l'home (i la dona"--Miquel A.Fuentes 12:33, 28 ag 2006 (UTC)