Usuari Discussió:QuimGil

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:QuimGil/Arxiu 1 en data 25-08-2015.

Lareixon (discussiócontribucions)

Hola Quim, sóc nova en l'edició de la viquipèdia. Tenia alguna pregunta que m'agradaria fer-te.

Salutacions!

QuimGil (discussiócontribucions)

Hola Lareixon, perdona! Amb això de l'estiu he estat força desconnectat. Si encara cerques mentor, estaré encantat d'ajudar-te.

Resposta a «Cercant un mentor»
188.79.122.33 (discussiócontribucions)

bon dia, em volia registrar a la viquipèdia i no em deixa, per això et demano ajuda, tal i com m'informa que he fer. El tema que volia millorar és sobre el vestit antic que s'usava a Mallorca, volia començar amb el gipó.

Resposta a «Cercant un mentor»
188.79.122.33 (discussiócontribucions)

bon dia, em volia registrar a la viquipèdia i no em deixa, per això et demano ajuda, tal i com m'informa que he fer.

Resposta a «Cercant un mentor»
Núria Tomás òptica (discussiócontribucions)

Hola Quim. M'estreno a la viquipedia i potser necessito ajuda. La meva idea és afegir temes relacionats amb el meu camp d'expertesa ( òptica i concretament instruments optomètrics) . Treballaré en col·laboració amb algun dels meus alumnes de grau , que elaboraran continguts i els introduiran a la viquiedia , com a part d'algun treball final de grau

QuimGil (discussiócontribucions)

Hola @Núria Tomás òptica! Benvingudes a la Viquipèdia. Si us puc ajudar en qualsevol, cosa només heu de preguntar. Serà un plaer ajudar-vos.

Núria Tomás òptica (discussiócontribucions)

gràcies @QuimGil. Primer dubte. Si començo a editra una pagina nova ( o a modificar-ne alguna) i no acabo i la vull guardar per acabar-la en un altre monent, com ho puc fer per que no fer -ho public fins que no ho hagi acabat?

Gràcies d'avançada

QuimGil (discussiócontribucions)

Aquí no hi ha una funcionalitat d'esborranys privats. Tens tres alternatives bàsiques:

  1. Anar fent a l'article en qüestió. Cap problema si no està finalitzat. Si vols, pot deixar clara aquesta situació afegint Plantilla:Inacabat al principi de l'article. Aquest és el mètode preferit, per estrany que et pugui semblar.  :)
  2. Anar fent a Usuària:Núria_Tomás_òptica/proves. Això és més indicat per a nous articles. Per a articles existents corres el risc que algú editi l'article original i la teva còpia quedi de-sincronitzada.
  3. Anar fet a un document privat al teu ordinador és clar.
Resposta a «Cercant un mentor»
Xaubareda (discussiócontribucions)

Hola Quim, vull crear una entrada nova, i és la primera vegada que ho faig. El cas és que a l'hora de desar els canvis que vull fer, no tinc la pestanya "Desa la pàgina" que surt a totes les pàgines d'ajuda que he vist. A mi només em surt l'opció "Publica els canvis" o "Publica la pàgina". Si la previsualitzo, després tampoc tinc la opció de desar, només puc publicar. Què passa?

QuimGil (discussiócontribucions)

Hola @Xaubareda! Cap problema, ja ho estàs fent bé. Simplement succeeix que el que abans es deia "Desa" ara es diu "Publica". El motiu és que "Desa" podia donar a entendre als usuaris que els seus canvis podrien ser desat privadament en comptes del que actualment succeeix: els canvis són immediatament públics.

Molta sort en les teves primeres passes editant la Viquipèdia (i en les segones també). ;) Si tens més preguntes estaré encantat d'ajudar-te.

Xaubareda (discussiócontribucions)

Moltes gràcies!

Xaubareda (discussiócontribucions)

Hola Quim! Ja veus que tot just començo... Espero haver millorat l'aparença de currículum. He intentat redactar allà on semblava massa esquemàtic. Vaig que has eliminat moltes categories que havia posat. M'agradaria que se'n mantigués alguna més, com per exemple la de videoinstal.lacions, que a més té entrada pròpia a la Viquipèdia. L'artista que estic entrant destaca precisament pels videopoemes i les videoinstal.lacions.

QuimGil (discussiócontribucions)
Xaubareda (discussiócontribucions)

Cert! Gràcies per clarificar-ho. Per altra banda, necessito ajuda... Em diuen que l'article pot no ser admissible, que hauria de modificar les fonts, però no entenc el perquè. Ja he suprimit una referència a un article d'una revista poc coneguda (però acadèmica, per cert), i la resta són enllaços o referències de fonts fiables o de diaris com El País, El Periódico i El Punt Avui. Potser els articles dels diaris no es consideren fonts fiables?

Per altra banda, també em diu que s'assembla molt a un currículum. Ja hi he fet canvis importants per redactar allà on tenia llistats, però el mateix missatge segueix allà. Em pregunto amb quina freqüència es revisen els articles, és a dir, si recomanen fer modificacions, i si les modificacions s'han fet correctament, quan és que el missatge d'advertència desapareix.

Gràcies d'avançada!

QuimGil (discussiócontribucions)

Les biografies de persones vives són un tema molt sensible perquè hi ha molta gent que vol tenir "la seva pàgina a Wikipedia" i no és senzill destriar el gra de la palla. Això no és una acusació a tu en concret, només t'explico la mentalitat de l'editor que es troba dia sí i dia també pàgines creades amb una intenció no enciclopèdica sinó promocional.

Et recomano que facis un cop d'ull a Viquipèdia:Biografies de persones vives.

Ah, i les referències a revistes acadèmiques són molt benvingudes! Això és una enciclopèdia, aquí prima el criteri de veracitat per sobre del de popularitat.

Xaubareda (discussiócontribucions)

Ja, ja m'ho imagino, entenc el perquè dels criteris tan específics de la Viquipèdia.

Pel que fa a les fonts, tornaré a incloure la referència de la revista científica. Els articles a diaris com El País, El Periódico i El Punt Avui es consideren fiables?

QuimGil (discussiócontribucions)
Xaubareda (discussiócontribucions)

Moltes gràcies!

Resposta a «Desar pàgines»
Socialmedia novell (discussiócontribucions)

Ens agradaria aprendre a utilitzar l'eina de viquipedia i la veritat és que anem una mica perduts. Si fossis tan amable podriem comentar els fonaments bàsics de l'us d'aquesta eina tan impresionant. Des de Cafès Novell volem cooperar i aportar articles biografics i historics de valor. Gracies!

QuimGil (discussiócontribucions)

Hola @Socialmedia novell! Us recomano que comenceu per Viquipèdia:Bus_turístic, una mena de curset en línia que podeu anar fent al vostre ritme.

I un altre consell, quan creeu comptes, penseu en noms d'usuari o usuària que perdurin en el temps. Avui sou "novell", però si tot va bé ben aviat ja no ho sereu. Vinga, ànims, i si teniu preguntes concretes només heu de preguntar.

Socialmedia novell (discussiócontribucions)

moltes gracies! Ho tindrem en compte!

Resposta a «aprendre a utilitzar vikipedia»
Túria (discussiócontribucions)

Hola! Havia pensat que en l'article de Frederica Montseny podríem agrupar les dues fotografies de l'hospital el 1937. Són Fitxer:Hospital Federica Montseny de Murcia 01.jpg i Fitxer:Hospital Federica Montseny de Murcia 02.jpg. He pensat que la segona imatge està una miqueta descontextalitzada en l'apartat de "reconeixement", de manera que podríem agrupar-les amb Plantilla:Imatge múltiple en la secció on pertoca, "entrada al govern de la República". He recordat la feinada que feres amb l'article i volia saber la teua opinió al respecte. Parlem!

QuimGil (discussiócontribucions)

Hola @Túria, perdona per aquest ENORME retràs en respondre. La vida et porta on et porta la vida...

La teva idea em sembla molt bona. De fet, no coneixia aquesta plantilla per a imatge múltiple. Doble ració de gràcies!

Túria (discussiócontribucions)

Estàs més que perdonat @QuimGil! La Viquipèdia sempre ha de ser complementària de la nostra vida i no substitutiva. Ja he fet els canvis que parlàrem en l'article. Crec que ha quedat prou bé, a vore que et sembla! I de nou gràcies per la feinada que feres amb l'article, m'agrada molt.

Resposta a «Hospital Federica Montseny de Múrcia»

Participeu en l'enquesta de satisfacció sobre Flow

1
Resum per QuimGil

Passat

MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)

Hola!

Com altres membres de la comunitat, esteu utilitzant Flow.

Un nombre creixent de comunitats està utilitzant Flow, o ho està considerant. Encara que no hi ha cap gran desenvolupament planejat per a Flow a curt termini, l'equip de Col·laboració de la Fundació Wikimedia segueix interessat en el projecte i en proveïr un millor sistema per a discussions estructurades.

Compartint les vostres opinions sobre Flow ens podeu ajudar a prendre decisions sobre les següents passes en aquest projecte. Què funciona bé? Què no funciona i caldria millorar?

Participeu en aquesta enquesta, la qual és administrada per un servei extern. No requereix el vostre correu o nom d'usuari. Llegiu la nostra política de privadesa.

Moltes gràcies per les vostres idees i opinions sobre Flow!

Trizek (WMF), en nom de l'equip de Col·laboració, 12:07, 7 set 2016 (CEST)

Quinzena de la Qualitat de 2016

1
Resum per QuimGil

Passat.

Panotxa (discussiócontribucions)

El 16 de desembre comença la Gran Quinzena Anual de la Qualitat. Et convido a participar, i a apadrinar, si ho creus convenient, alguna categoria específica. Per al millor seguiment del volum d'edicions es recomana incloure #QQ16 en el resum d'edició. Si creus que hi ha coses a millorar, encara estem a temps!

Manlleus (discussiócontribucions)

Bones! Merci per editar l'article sobre el coet Falcon 9. Sobre lo que comentes en el resum, faria com fan la resta de wikis, deixar el nom original en anglès ja que és d'on prové el terme (del món angloparlant), això vol dir si algú crea l'article millor posar el títol en anglès però llavors es pot deixar com a comentari que la traducció en català "aproximada" seria algo així com "plataforma espacial robòtica" o "plataforma marítima espacial robòtica" que serà traducció original i qualsevol text original a la viquipèdia es motiu d'esborrament ja que no pot tenir referències (per la seva naturalesa original). En canvi, si hi ha alguna font o referència que utilitza alguna traducció en català del terme, llavors podrem emprar la traducció ja que no serà llavors original sinó que ve d'un tercer, i en aquest cas podríem tenir el títol de l'article a la viquipèdia directament en català. Espero que amb això s'aclarin els dubtes. Per qualsevol cosa, fes-m'ho saber. Salutacions!

Resposta a «RE:Autonomous spaceport drone ship»