Usuari Discussió:Sjoel

  Sobre aquest tauler

  Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Sjoel/Arxiu 1 en data 09-04-2020.

  Brunnaiz (discussiócontribucions)

  Bon dia, Joel! Res, volia comentar-te que estic molt content de l'article que has creat i en general de les teves contribucions al viquiprojecte. Que ara mostri els pronoms a la infotaula em sembla fantàstic: és simple i visual. Gràcies!

  Sjoel (discussiócontribucions)

  Gràcies Brunnaiz. També em fa content que hagis iniciat aquest viquiprojecte :-D M'agrada editar sobre persones dels països catalans, i he fet les dues biografies sobre les que he trobat suficients referències com per crear-lis un article. Gràcies també per afegir dades a wikidata!

  Aprofito per comentar-te que en la discussió sobre el pronom de preferència, va sortir el tema de la privacitat de les persones vives i em vaig assabentar que s'ha de tenir especial cura en afegir informació a Wikidata sobre alguna d'aquestes propietats. Seria bo que sempre que afegim alguna d'aquestes dades, hi afegim una referència en una font notable i fiable. I si no tenim la referència, doncs no l'afegim :)

  Que acabis de passar una molt bona setmana! :-D

  Resposta a «Mariona Borrull Zapata»
  MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)

  Hello Vunjc5ccep3524pu,

  Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

  You can see my explanation here.


  Piecenrik (discussiócontribucions)

  Hola Sjoel! Tenia la intenció d'editar una mica aquest mes en pàgines de temàtica LGBTIQ+, i de crear-ne de noves a la Viquipèdia en occità, així que sí que m'interessaria sumar-m'hi :) Piecenrik (disc.) 19:18, 11 juny 2022 (CEST)

  Sjoel (discussiócontribucions)

  Hola @Piecenrik gràcies pel teu missatge! Ens fa molta il·lusió que t'hi sumis :-D Al grup estem comunicant-nos a través de correu electrònic, si et sembla bé, podries enviar-me un missatge electrònic privat (des de la meva discussió) amb la teva adreça de correu electrònic i podria afegir-t'hi. Saps com es fa? Una abraçada i fins aviat!

  RichardAerts01 (discussiócontribucions)

  Déu vos guard.

  Com que l'altre dia em vàreu enviar dos vídeos, prenc la llibertat d'enviar-vos-en un que parla del mateix tema del llenguatge inclusiu. Potser us interesse una miqueta.

  Hom pot accedir-hi al Youtube, en cercant pels mots «Carme Junyent a Castellar del Vallès». Les consideracions que hi ha són aquelles dels que no poden dir res contra el llenguatge anomenat inclusiu, de por de no ésser més considerats com a feministes. Resumeix una mica el que us diguí l'altre dia.

  Adeu-siau.

  Sjoel (discussiócontribucions)

  He vist el vídeo de Junyent i crec que no explica l'origen de la polèmica que t'explico jo a continuació. Des del meu punt de vista, tot això parteix del fet que quan parlem amb alguna persona de manera individual utilitzem el masculí per als homes i el femení per a les dones. (I ara et pregunto, quin usaries per a una persona no binària?). Després quan parlem amb grups si són d'homes utilitzem el masculí, si són de dones utilitzem el femení; la mateixa correspondència. En canvi, si són mixts o parlem en abstracte fem servir també el masculí, que en aquest cas es diu que no és marcat. I això és el que ha portat a aquesta polèmica. Si bé tenim formes per diferenciar quan estem parlant en masculí o en la forma no marcada, com ara una contraposició "nois cap aquí, noies cap allà", l'article "els nois que vinguin", entre d'altres, igualment es produeixen confusions i ambigüitat. Per això, segueix sent una qüestió polèmica.

  Hi ha qui ha optat per negar el sentit genèric del masculí (és a dir, la forma no marcada) i ha optat pel desdoblament, perquè ha considerat que cap dels dos gèneres és genèric. Per això Junyent lamenta que la forma no marcada, que també és el masculí, abans incloïa homes i dones i que per culpa del desdoblament ja no és així. Tanmateix, hi ha qui ha optat per utilitzar el femení com a forma no marcada, incloent-hi també homes doncs. En aquest cas, tant una forma com l'altra inclouen ambdós subjectes.

  Aquesta darrera és una de les apostes que faria que els dos gèneres gramaticals per si sols no indiquessin quin és el gènere dels grups i, per tant, caldria emprar les fórmules que abans comentava per especificar. Això contribuiria al fet que les persones no-binàries se sentin incloses també en el gènere femení, que fins ara era dedicat només a les dones per a grups. D'aquesta manera, tant un gènere com l'altre servirien com a forma no marcada i es podrien fer servir alternativament.

  Tanmateix, segueix persistint la necessitat d'un gènere neutre per adreçar-se a les persones no-binàries quan es tracta d'individus. Perquè no volen ser reconegudes ni amb un gènere ni amb l'altre, perquè encara hi ha aquesta correspondència entre gènere gramatical i sociològic, com es mostra en el vídeo de la Generalitat de les Illes Balears que et vaig passar. Per donar resposta a aquesta necessitat, s'ha plantejat una terminació acabada en -i, o com s'explica en l'entrevista al programa de Ràdio Olot, a vegades es prefereix un dels gèneres quan no es pot trobar una forma neutra.

  Judesba (discussiócontribucions)

  Ep, que tens uns missatges importants.

  Judesba (discussiócontribucions)

  Ei, Joel! Et felicito per l'article que has creat; molt ben treballat! :-) D'altra banda, em sembla que això seria un cas d'outing, no? Diria que no s'ha manifestat mai en aquest sentit.

  Sjoel (discussiócontribucions)

  Hola @Judesba! La sortida de l'armari de Tània Sàrrias és un coming out (una sortida de l'armari), perquè no se l'ha "tret" de l'armari sinó que ha sigut per voluntat pròpia. A les xarxes socials, hi ha qui ho ha qualificat d'outing, però no seria correcte ni amb la definició anglesa ni amb la catalana. Laura Corcuera al llibre Barbarismos queer y otras esdrújulas (2017) ja va explicar: "En la actualidad, cien­tos de youtubers, la mayoría adolescentes, han empezado a salir del armario desde sus canales, confundiendo el coming out (salir) con el outing (sacar)." Quan escrivia l'article vaig mirar de contrastar aquesta afimació i vaig buscar a les xarxes socials si es feia servir el terme outing per a sortir de l'armari i no ho vaig trobar... per això vaig decidir no incloure-ho. Tanmateix, ara em replantejo fer-ne esment. Fins ara! :-)

  Judesba (discussiócontribucions)

  No, si entenc la diferència, Sjoel. Però per això dic que crec que ella no ha sortit de l'armari públicament; si m'equivoco, caldria afegir la informació al seu article amb la referència pertinent. Quan he enllaçat la paraula "això" era perquè tu estaves treient-la de l'armari, per dir-ho d'alguna manera. :-P

  Capsot (discussiócontribucions)

  Espere que et vaja tot molt bé i moltes gràcies per tota la gran faena que fas i la que faràs (he sentit coses molt bones sobre tu, enhorabona!)! Crec que ja en saps alguna cosa, organitzem amb companys viquipedistes i membres d'Amical (que es farà càrrec de les despeses de transport i àpat), una trobada el 27 d'agost d'enguany a Calonge (Viquiprojecte:VENI VIDI VIQUI). Espere que pugues venir-hi, ens faria goig poder comptar amb la teua presència!:) Ja ens ho comentaràs, molt bona setmana i tant de bo continues editant i ajudant Amical molt de temps! Una abraçada! Fins ben prompte! Claudi/Capsot

  Sjoel (discussiócontribucions)

  Gràcies per la invitació @Capsot

  Capsot (discussiócontribucions)

  Bon vespre! De res, amb molt de goig. Fins ben prompte! Claudi/Capsot

  Capsot (discussiócontribucions)

  Bon dia Joel. Ja tens els plats disponibles a la pàgina del projecte. Espere que pugues triar-los prou ràpidament (necessite dir-ho al restaurant el dijous!). Molt bon dia. Fins dissabte! :) Claudi/~~~~

  Sjoel (discussiócontribucions)

  Bon dia. @Capsot no he trobat cap opció vegana pel segon plat. Gràcies :)

  Capsot (discussiócontribucions)

  Ai, vaja. Un moment li ho comente al cap del restaurant! Judith m'havia dit que hi eren i no m'hi havia fixat! Un moment! :)

  Capsot (discussiócontribucions)

  Ho he comentat, ja te n'informaré quan tinga alguna resposta; però no patisques ja es trobarà alguna cosa! :) En canvi m'han dit que hem de triar les postres i les acabe d'afegir! Fins més endavant!

  Capsot (discussiócontribucions)

  Mira m'acaben de respondre: "de primer pot triar entre gaspatxo, crema de carbassa amb llavors i sésam o amanida verda.

  I li podem fer un segon amb heura." Et convé?

  Sjoel (discussiócontribucions)

  Hola @capsot. Perfecte, el segon amb heura i el primer un gaspatxo. Que tinguis un bon dia :)

  Capsot (discussiócontribucions)

  Bon dia Joel,

  Espere que et vaja tot molt bé i que t'haja agradat la trobada calongina. Mira, supose que no tens el full de despeses, aleshores si m'escrius mitjançant el correu de la Viquipèdia te'l faré arribar.

  Molt bona setmana, gràcies per haver vingut i fins ben prompte!

  Una abraçada

  Resposta a «Despeses...»
  Alzinous (discussiócontribucions)

  Hola Sjoel, vas crear la pàgina de la Plantilla:Color partit polític i després vas posar la plantilla de proposta d'esborrament. Interpreto que estàs demanant l'esborrament ràpid de la plantilla, així que l'esborraré. En cas que no sigui això, deixa'm un missatge i la restauraré. En aquests casos, la plantilla que cal fer servir és <noinclude>{{Supressió|motiu de la supressió ràpida}}</noinclude>. Salutacions!

  Sjoel (discussiócontribucions)

  Sí proposava un esborrat ràpid. Gràcies @Alzinous :D

  Alzinous (discussiócontribucions)

  Gràcies a tu :-)