Usuari Discussió:Telescopi

  De Viquipèdia
  Us donem la BENVINGUDA
  Ajuda
  Manteniment
  Comunitat
  Polítiques
  Modifica


  Hola Telescopi! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

  Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

  També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

  Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

  Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

  Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint l'esperit del projecte.


  Crystal Clear app ktip.png
  Consell del dia: No sabeu sobre què escriure? Per què no mireu una mica les pàgines especials, els articles demanats i el Portal del viquipedista? Allà trobareu articles curts per ampliar, pàgines requerides pels vincles d'altres usuaris, pàgines massa llargues que cal dividir i molts suggeriments de manteniment.

  Gnome-globe.svg
  Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

  Voleu comentar aquest missatge?


  Salutacions cordials

  --– Leptictidium (discussió) 18:47, 18 març 2009 (CET)Reply[respon]

  Avís automàtic de robot a Plantilla:Cel[modifica]

  Stop hand.svg

  Hola. Gràcies per col·laborar amb la Viquipèdia. Us donem la benvinguda al projecte; tot i així, hi ha un problema amb les vostres contribucions a la pàgina Plantilla:Cel i un robot que intenta reconèixer i reparar vandalismes i proves d'edició us l'ha marcada per destruir. Si el robot ha marcat per destruir una edició legítima, espero que accepteu les disculpes del seu controlador, i que n'informeu a la seva discussió per intentar millorar-ne el seu funcionament. Disposeu de la pàgina de proves per fer les vostres proves d'edició.A més, si sou nou en el projecte, us pot interessar consultar la Introducció o la pàgina d'acollida. --IradiBot (comentaris/incidències) 19:11, 21 març 2009 (CET)Reply[respon]

  Plantilla:Cel[modifica]

  Ara t'ho mir. De moment, recorda:


  Recordeu: Quan escrigueu un comentari a alguna plana de discussió, no us oblideu de signar Icona per a signar.

  Pau Cabot · Discussió 10:11, 22 març 2009 (CET)Reply[respon]
  
  Te l'acab de restaurar. Sembla un error del bot. La plantilla, però, funciona? Pau Cabot · Discussió 10:13, 22 març 2009 (CET)Reply[respon]
  Beníssim, bona feina. Pensa a categoritzar les plantilles, també. Pau Cabot · Discussió 10:18, 22 març 2009 (CET)Reply[respon]
  Em podries dir a quins articles en anglès has posat la plantilla (ni que sigui una categoria), per fer-ho amb el bot? --Joancreus · 17:59, 8 abr 2009 (CEST)Reply[respon]

  Diversos temes[modifica]

  Salutacions! He vist que pràcticament totes les teves contribucions estan dirigides cap a el camp de l'astronomia. Doncs bé, si no és molèstia, volia proposar-te si vols apuntar-te al Viquiprojecte astronomia. Per cert, el "botonet" de crear galàxies és molt bona idea, si no t'importa, el puc agafar aquesta idea per fer una cosa molt semblant a la meva pàgina d'usuari?

  PD: Perquè no afegeixes alguna cosa més a la teva plana?


  Ok. La veritat és que jo no sóc gaire de millorar articles. Ahir vaig intentar-ho amb Europa, però només vaig acabar de traduïr el primer paràgraf de l'anglès, a més a més, mal traduït, i l'última vegada que vaig fer un article "llarguet", no vaig tocar la Viquipèdia durant dugues setmanes. Per cert, el viquiprojecte, l'únic per que serveix, sincerament, és per coordinar les tasques a la viquipèdia relacionades amb l'astronomia. Bon dia!

  Cordialment

  --Ramon27 (discussió) 14:02, 11 abr 2009 (CEST)Reply[respon]

  Plantilla "cel"[modifica]

  Plantilla "cel" (anys-llum)[modifica]

  Hola de nou! Em sembla que hi ha un petit error (crec) a la plantilla cel. Quan acabes de posar l'ascensió recta i la declinació, i introdueixes els anys-llum de distància a la Terra, i ho guardes, no surten els anys-llum. Això és un error o està feta així?

  Cordialment

  Coi, quina feinada tot això! De moment em dedicaré a posar la plantilla a alguns articles.

  Plantilla "cel" (nom de l'objecte)[modifica]

  Torno a saludar! Aquest cop volia comentar-te que, si fas servir la plantilla en un Sistema binari, com per exemple 55 Cancri, hi ha vegades que un dels dos estels té les coordenades celestes "diferents". Això es podria arreglar ficant el nom de l'objecte, però quan el fiques a la plantilla et dóna error. Hi pots fer alguna cosa? La veritat jo no sóc gens entès en sintaxi de plantilles... Bona nit!

  Bé, només era una sugerència. El que vull dir, és que, als articles d'estrelles múltiples, és a dir, sistemes amb més d'una estrella, normalment sel's inclou als dos o més estels en el mateix article. Hi ha vegades que, les estrelles estan separades visualment per uns pocs segons, cosa que fa que les coordenades siguin diferents pels dos o més estels que formen un sistema. No vull ser cap molèstia, perdona'm si el que dit és una bajenada.

  Cordialment

  --Ramon27 (discussió) 01:05, 12 abr 2009 (CEST)Reply[respon]

  Viquiprojecte:Els 1.000‎[modifica]

  Coneixes aquest viquiprojecte Viquiprojecte:Els 1.000‎? Potser seria interessant que ens donessis un cop de mà amb els articles d'astronomia.--KRLS , 21:24, 20 abr 2009 (CEST)Reply[respon]

  enhorabona i feina[modifica]

  enhorabona un cop més per les teves contribucions sobre astronomia, que durin! Potser voldràs fer Erupció solar, està demanat des de 25 aticles diferents i és un tema prou important. Gràcies --barcelona (discussió) 11:35, 23 abr 2009 (CEST)Reply[respon]

  Cel[modifica]

  Ara he trobat un sistema eficient (em sembla) per afegir la plantilla "cel" a través de vp:en. Intentaré implementar-lo aviat.--Joancreus · 17:23, 31 maig 2009 (CEST)Reply[respon]

  Els 1.000[modifica]

  Hola,

  He vist que has ampliat molts articles dels 1.000 sobre astronomia, i et felicito. Però hauries d'intentar no deixar-los "penjats" a 30.000 caràcters. Crec que, si vols buscar informació sobre un planeta, ha de fer molta ràbia trobar-te que només s'explica, per exemple, una part de la composició interna o les observacions del planeta fins el segle XVII. --Joancreus (discussió) 13:09, 9 jul 2009 (CEST)Reply[respon]

  Plantilla cel[modifica]

  Hola Telescopi,

  Vaig modificar la plantilla {{Cel}} -que vas iniciar tu- per fer que la separació dels decimals fos amb comes i no pas amb punts, tal com es va demanar a la taverna. Un cop modificat, vaig anar canviant els punts per comes als articles sobre objectes astronòmics que tenien decimals a la plantilla Cel, mentre anava comparant el resultat amb l'article corresponent en anglès per assegurar-me que no hi haguessin errors.

  I fent aquestes comparacions vaig veure que en consultar el mapa del cel de "wikisky.org" a l'article sobre la Gran galàxia d'Andròmeda i a l'article en anglès en:Andromeda Galaxy es veia la galàxia amb el mateix zoom. En canvi, en altres casos com 55 Cancri i en:55 Cancri el zoom és diferent, essent millor el de la versió anglesa. La plantilla {{Cel}} té vuit paràmetres, i el vuitè -la distància a l'objecte en anys llum- és el que es fa servir per calcular el zoom. Doncs, comparant els articles en català i anglès vaig veure que en alguns articles (els que donen un resultat diferent) aquest paràmetre no es corresponia i que a la versió anglesa el valor estava multiplicat per mil, de manera totalment subjectiva ja que, tal com s'especifica a la plantilla, aquesta distància ha de ser en anys llum, tal com sí que passa a l'article en anglès de la Galàxia d'Andròmeda (i per això es veu igual).

  Sembla clar que el zoom no pot dependre només de la distància a l'objecte (que és el que aplica actualment la plantilla) sinó que també hi hauria de tenir a veure la magnituda de l'objecte astronòmic, ja que el zoom necessari per veure tota una galàxia com Andròmeda no pot ser el mateix que per veure un petit planeta o estel quan ambdós estiguin a la mateixa distància en anys llum. (Error de concepte que passa ara a la plantilla en anglès i també a la traducció en català).

  Un sistema que es podria fer servir és el d'afegir un novè paràmetre (opcional) que fos la magnitud. I en cas d'omplir-ne el contingut doncs fos tingut en compte a l'hora de fer el càlcul del zoom. Potser es podria definir una escala de magnituds, de manera que si la magnitud és més petita d'un nombre determinat, doncs a l'hora de fer el càlcul del zoom es multiplicaria la distància per mil (cent, deu, u ...) emulant el que ara passa de manera subjectiva (saltant-se les instruccions) a la versió anglesa.

  Afegir ara un novè paràmetre té l'avantatge que no distorsiona els articles existents, ni passa res extraordinari si algú, algun dia, copia les dades de la plantilla en anglès (que només té vuit paràmetres). De fet l'únic que passaria és que si l'objecte astronòmic és petit i no hi ha el novè paràmetre amb la magnitud, doncs es veuria tal com es veu ara.

  Els meus coneixements d'astronomia són molt bàsics, es limiten al reconeixement de constel·lacions a ull nu i quatre conceptes elementals més. De manera que et llenço la proposta de pensar un sistema (o definir unes escales pel sistema que he proposat jo, si aquest et sembla correcte) per fer que el zoom de la plantilla sigui més acurat. Un cop el concepte estigui clar, ja em puc encarregar jo de fer el codi corresponent de la plantilla.

  --Puigalder (disc.) 22:52, 7 set 2009 (CEST)Reply[respon]

  Si se t'acudeix algun sistema, expliques quins poden ser els paràmetres i quina relació hi ha i ja puc mirar de programar-ho jo. --Puigalder (disc.) 22:36, 7 oct 2009 (CEST)Reply[respon]

  Plantilla Starbox astrometry + Plantilla variable star[modifica]

  Hola Telescopi,

  • El problema que tenies a la plantilla Starbox astrometry ve del fet que, seguint el criteri de la viquipèdia en català de separar els decimals amb comes en comptes de amb punts, es va modificar la plantilla perquè això fos així (a diferència de la viqui anglesa).(Apareix explicat a la pàgina de la plantilla). Per la qual cosa només calia canviar els punts per comes a l'article. Que és el que he fet jo mentre tu canviaves la plantilla i ara es torna a veure malament. Em sembla que s'haurien de tormar a posar els {{formatnum: }} a la plantilla per seguir el criteri que van establir.
  • D'altra banda, he vist que has creat la plantilla "Variable_star". Quan he anat a afegir la categoria i mirar de posar alguna explicació sobre el funcionamnet he trobat que existia una plantilla anomenada {{VS}} que és la mateixa. (Amb aquest nom era difícil que la veiessis). Penso que el nom de "variable star" és millor que el de "VS", però encara seria millor que s'anomenés "Estrella variable" seguint el criteri de fer-ho en català. Si la reanomenes així, els articles existents que adrecen a Variable_star hi arribaran igualment. Després es podria afegir l'explicació que hi ha a la plantilla "VS". --Puigalder (disc.) 21:30, 16 oct 2009 (CEST)Reply[respon]
  He recuperat alguns dels canvis que havies fet a la plantilla. --Puigalder (disc.) 22:16, 16 oct 2009 (CEST)Reply[respon]
  Com anomenaries en català la plantilla VSA ? --Puigalder (disc.) 22:26, 16 oct 2009 (CEST)Reply[respon]
  Miraré de solucionar el tema del signe de la plantilla Cel perquè també es pugui fer servir el que has posat.--Puigalder (disc.) 10:14, 17 oct 2009 (CEST)Reply[respon]
  Amb el signe menys a mi em va bé. D'on has tret el signe menys que has posat (per poder mirar de posar-lo)?
  D'altra banda, estic acabant de traduir de l'anglès les plantilles de caixa orbital. Tal com ho he fet es podran fer servir tant els paràmetres (i el nom de la plantilla) en català com en anglès. --Puigalder (disc.) 10:23, 17 oct 2009 (CEST)Reply[respon]
  Diria que el problema és que la plantilla no accepta el caràcter del "-" específic que hi ha en aquest article, que has agafat i que deu ser erroni. Si proves d'editar un article de la viqui anglesa que tingui la plantilla sky (qualsevol d'estrelles, tot i que no el d'HD 131664), i copies (ctrl+C) el símbol "-" que hi ha a la caixa (que és el que agafaves i que porta problemes) i el poses a la plantilla en anglès, substituïnt el "-" que hi hagi allà, i aleshores fas la previsualització (NO EL DESIS) en principi et donarà el mateix error que donava aquí (o com a mínim a mi en dóna error). Prova-ho i em dius si a tu també et dóna error. Si és així, aleshores només caldrà posar un símbol negatiu normal. --Puigalder (disc.) 16:43, 17 oct 2009 (CEST)Reply[respon]

  Categories de constel·lacions[modifica]

  Hola Telescopi, he vist que estàs fent molt bona feina amb les constel·lacions i que estàs creant les categories corresponents. Mirant la categoria de constel·lacions m'he fixat en que n'hi ha algunes que s'anomenen amb el nom de la constel·lació i altres es diuen "constel·lació de ####". (Les categories les heu anat fent diferents viquipedistes). Estava pensant que potser hi hauria d'haver un únic criteri. Ja diràs què en penses (per part meva trobo correctes ambdós criteris, però sí que penso que potser hi hauria d'haver un únic criteri). Bona feina. --Puigalder (disc.) 22:42, 21 oct 2009 (CEST)Reply[respon]

  Em referia a les categories, no pas als articles ;-) . Si em dius què vols afegir a la plantilla de constel·lació, m'ho puc mirar. Quan pugui miraré també de fer-la bilingüe català-anglès. --Puigalder (disc.) 22:27, 22 oct 2009 (CEST)Reply[respon]
  Per fer que l'article sigui només "Cassiopea" s'hauria de reanomenar així i a l'inici de l'article posar un enllaç de desambigüació cap a l'altre Cassiopea (la mitològica). El que no sé és si et deixarà fer-ho tenint en compte que la pàgina de desambigüació es diu així. Pots provar-ho. Si no, doncs el que es podria fer és copiar el contingut tot i que aquest procediment és més complex i discutible, afegint una plantilla a la pàgina de discussió explicant-ho.
  Sobre els noms de les categories, tinc dubtes tot i que penso que potser seria millor que es diguessin "constel·lacio de ###", encara que aquesta opció és la que portaria més feina ja que és la minoritària. Podem mirar de comentar-ho a algun administrador que domini els criteris de les categories, o comentar-ho a la taverna. --Puigalder (disc.) 23:11, 22 oct 2009 (CEST)Reply[respon]
  Acabo de llegir el darrer missatge. No tinc clar quina és la millor opció sobre els noms en llatí.--Puigalder (disc.) 23:15, 22 oct 2009 (CEST)Reply[respon]
  Sobre reanomenar Cassiopea, s'hauria de fer a base de copiar, però em sembla que no és el més "acadèmic". Potser ja està bé com està.
  Penso que deixar categories com Bessons, Aquari, Brúixola o Llebrers, que poden tenir altres significats, poden portar a confusions en el futur, però si tu ho veus clar tal com dius, doncs deixem-ho així.
  Sobre els noms i les fonts, tu hi entens més, de manera que fes-ho com creguis millor. Tenint en compte que no hi ha gaires precedents en aquesta temàtica, tens el camp lliure ;-) --Puigalder (disc.) 23:33, 22 oct 2009 (CEST)Reply[respon]

  A què et refereixes exactament aquí ? --Puigalder (disc.) 23:45, 22 oct 2009 (CEST)Reply[respon]

  Ja ho veig. Per cridar la imatge es fa servir el paràmetre nom (que correspon al nom que apareix a la taula i que ha de coincidir amb la imatge). La plantilla agafa la imatge "&&&& constellation map.png", on "&&&&" és el nom de la constel·lació en llatí.
  El que es podria fer és afegir una nova variable opcional nom_imatge, de manera que si s'omple aquesta variable, faci servir el nom d'aquesta variable per la imatge, i si no s'omple, doncs que ho faci tal com ho feia ara.
  Aleshores el paràmetre "nom" podria ser el nom en català i el paràmetre "nom_imatge" podria ser el nom tradicional, que seria el que agafaria la plantilla per determinar el nom de la imatge. Probablement es podria fer així. Ja diràs què en penses, i mentres m'ho acabaré de repensar-mirar. --Puigalder (disc.) 01:10, 23 oct 2009 (CEST)Reply[respon]
  Ja he fet el canvi. Es pot posar el paràmetre nom en català sempre que aleshores es posi el nom tradicional (en llatí, grec o àrab) al paràmetre nomtradicional. Ho he explicat a la pàgina de la plantilla {{Infotaula Constel·lació}}. (Ara mateix, mentre no es refresqui la pàgina, la imatge no apareix a l'exemple, però funciona correctament tal com pots veure a l'article Au del Paradís, que he modificat. Ja que hi era, he posat tots els noms dels paràmetres en català, encara que aquesta funcionalitat també anirà correctament tot i que que s'afegeixi només el paràmetre "nomtradicional" a la llista amb els paràmetres en anglès).
  Si no et sembla bé aquest sistema, ho dius i es pot revertir. O si tens alguna altra idea, ho comentes. --Puigalder (disc.) 15:28, 23 oct 2009 (CEST)Reply[respon]
  Fet Fet!. El nom del nou paràmetre en català és nomllatí i en anglès latinname --Puigalder (disc.) 20:38, 23 oct 2009 (CEST)Reply[respon]

  Des d'ahir al migdia que no havia entrat a la viquipèdia i no havia pogut veure el que em demanves. Et felicito per la plantilla que t'ha quedat. --Puigalder (disc.) 12:21, 25 oct 2009 (CET)Reply[respon]

  SN_2009gj és un article orfe[modifica]

  Recorda: En crear un article, comprova a l'enllaç de l'esquerra "Què hi enllaça" que no estiguis creant una pàgina òrfena. Si no enllaça cap pàgina a la que has creat, cal cercar almenys un article adequat des d'on crear-hi un enllaç.
  Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article SN_2009gj. --Bestiasonica (disc.) 20:40, 4 nov 2009 (CET)Reply[respon]

  T'ho comento per si saps amb quin article es pot relacionar. La plantilla és per si algú que hi entén ho detecti i ho esmeni, no per fer l'article lleig. --Bestiasonica (disc.) 19:09, 6 nov 2009 (CET)Reply[respon]

  Viquimedia.cat[modifica]

  Hem creat l'associació Amical Viquipèdia perquè fa temps que anem al darrere de ser reconeguts com local chapter de wikimedia, aquí pots veure la nostra candidatura, potser pots considerar de donar-hi suport signant al corresponent apartat (cal haver-se registrat a Meta). --Jordicollcosta (discussió) 19:34, 20 nov 2009 (CET)Reply[respon]

  Aniria bé que traduïssis la nota en anglès de l'article Terra.--KRLS , (disc.) 22:09, 29 nov 2009 (CET)Reply[respon]

  possible feina[modifica]

  sé que ara estàs amb planetes i estrelles, però ens falten articles més generals que potser et ve de gust omplir, mira Gràfica cronològica del Big Bang i omple els enllaços (no t'enganyis, surten en blau perquè estan dins un dibuix però ens manquen molts). Gràcies --barcelona (disc.) 18:57, 8 des 2009 (CET)Reply[respon]

  Reversions.[modifica]

  Vols parar? Perquè tan sols no t'agraden els canvis que s'estiguen fent no és prou motiu com per a desfer canvis. Ja t'he respost a la qüestió que planteges a Plantilla Discussió:Infotaula del municipi valencià. Salut!. --Joanot Martorell 18:03, 27 des 2009 (CET)Reply[respon]

  Per descomptat que tot canvi és discutible, però aquesta no és la manera de procedir. Si no estàs d'acord, ho discuteixes, però els canvis que estic fent són legítims. Si insisteixes en bandejar les meues contribucions per una raó personal com que el marc dels Països Catalans no siguen del teu gust, demamanarè la intervenció d'un administrador. Salut. --Joanot Martorell 18:11, 27 des 2009 (CET)Reply[respon]
  Hola Telescopi. En Martorell ha estat anys fent feina a les infotaules (amb intermitències) però tens raó que no havia de procedir pel dret, sinó consultar canvis importants com els dels Països Catalans. Ara li ho estic comentant pel xat (on ell mateix m'ha cridat per parlar de la qüestió) però si us plau modera una mica el llenguatge. Pareu tots dos d'editar i fer guerres de reversions i espereu que més gent opini a la discussió oberta, si no ho fan porteu el tema a un lloc més públic. --barcelona (disc.) 18:16, 27 des 2009 (CET)Reply[respon]
  Que sí, que tots podem modificar. I que ningú és sectari. Parlem-hi, parlem-hi... Gràcies Barcelona per intercedir. --Joanot Martorell 18:19, 27 des 2009 (CET)Reply[respon]
  Ara, jo us propose, als tres, si vos sembla bé, que deixem les infotaules amb els canvis nous, posem un avís a la taverna, perquè siguen visibles els canvis que propose, i així la gent se'n assabente i ens diguen coses si ho consideren adient o no. Què en penseu?. --Joanot Martorell 18:23, 27 des 2009 (CET)Reply[respon]

  Telescopi ja t'he dit que considero que tens raó que s'ha de consensuar el canvi, però el comentari "eina sectària" és justament la línia que cal evitar. Hi haurà temps de sobres per revertir un cop aclarida la qüestió. No desfacis canvis i que en Martorell no n'afegeixi ni una coma fins que s'arribi a aquest punt. Martorell, no és cosa de deixar els canvis per veure què en pensa la gent, es pot explicar sense necessitat de modificar més articles, deixeu tots dos d'editar --barcelona (disc.) 18:26, 27 des 2009 (CET)Reply[respon]

  D'acord. Crearè una plantilla de prova des de la meua pàgina d'usuari, i ho mostrarè ací per a proposar el canvi. Salut! --Joanot Martorell 18:28, 27 des 2009 (CET)Reply[respon]

  Noms de les estrelles[modifica]

  Hola Telescopi, et felicito per la magnífica feina que estàs fent al camp de l'astronomia i aprofito per desitjar-te un bon any 10.

  Fa un parell de mesos, quan em vaig posar a traduir de l'anglès les plantilles de navegació de les estrelles segons constel·lació, vaig veure que n'hi havia algunes que començaven per "Alfa, Ípsilon, Mi, Ni, Òmicron" i altres per "Alpha, Epsilon, Mu, Nu, Omicron" (en llatí) i vaig comentar aquesta diferència de criteri a l'usuari Aries (no recordo si perquè aquells dies parlavem sobre altres coses d'astronomia o per quin motiu). I vam quedar que s'hauria d'establir un criteri clar. Com que veig que tu hi entens força, aniria bé que parlessis directament amb ell i us posessiu d'acord, tenint en compte que sou els que domineu el tema (si coneixes més viquipedistes que hi entenguin, també els convides a participar a la discussió que podrieu obrir a la taverna o a les vostres pàgines de discussió) --Puigalder (disc.) 23:29, 1 gen 2010 (CET)Reply[respon]

  D'acord. Una altra estona miraré de recopilar els articles amb els noms incorrectes que hi ha i obriré un debat a la taverna sobre el tema perquè quedi establert un criteri (que potser es podria posar per escrit al portal d'Astronomia o en algun altre lloc de la viquipèdia). --Puigalder (disc.) 13:27, 2 gen 2010 (CET)Reply[respon]

  PSR_J2144-3933 és un article orfe[modifica]

  Recorda: En crear un article, comprova a l'enllaç de l'esquerra "Què hi enllaça" que no estiguis creant una pàgina òrfena. Si no enllaça cap pàgina a la que has creat, cal cercar almenys un article adequat des d'on crear-hi un enllaç.
  Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article PSR_J2144-3933. --Bestiasonica (disc.) 15:11, 3 gen 2010 (CET)Reply[respon]

  Simplement perquè la part d'estrelles no sigui res més que una acumulació de dades sense cap connexió amb la resta del projecte. Passa el mateix amb les llistes d'estrelles, però aquestes ja miro de fer-los enllaçar en algun altre article, com hauràs pogut comprovar. O és que no vols incrementar les probabilitats que els articles que iniciïs siguin llegits per els usuaris? --Bestiasonica (disc.) 15:33, 3 gen 2010 (CET)Reply[respon]
  Doncs no entenc perquè inicies aquesta mena d'articles. Estrelles n'hi ha milers creus que cal un article per cada punt de l'esfera terrestre? --Bestiasonica (disc.) 15:42, 3 gen 2010 (CET)Reply[respon]
  Això que dius que dic no veig d'on ho has tret. Suposo que hi deu haver alguna raó perquè creguis que aquesta estrella cal que tingui un article. Només et demano que el relacionis amb algun altre article. Tant difícil se't fa? El criteri que dius que aplico no és cert. --Bestiasonica (disc.) 16:57, 3 gen 2010 (CET)Reply[respon]
  Quan tinguis dades mesurables sobre aquest argument potser valoraré prendre'l en consideració. Que els articles relacionats estiguin enllaçats entre ells ha de ser una manera que els articles estiguin més accessibles. Si creus que no n'hi ha cap que resolgui aquest increment sobre el teu estàndard de qualitat a hores d'ara, doncs no ho facis. --Bestiasonica (disc.) 17:18, 3 gen 2010 (CET)Reply[respon]
  Mira, només et vull dir que no sé si aquest article es pot enllaçar a algun altre amb el qual pugui ser interessant per a complementar-ne la lectura. No vull dir res sobre l'astronomia que en se el poc que en sé. Per això t'ho demano a tu. Si creus que no n'hi ha cap doncs no l'enllacis i au! No se si m'he explicat. Tampoc t'obligo a que ho facis només t'he demanat que si saps com fer-ho (ja que de ben segur hi entens més que no pas jo). Per això t'aviso a tu, però que si no creus que n'hi hagi cap, doncs ja es farà quan es crei un article adequat. --Bestiasonica (disc.) 17:34, 3 gen 2010 (CET)Reply[respon]

  Comunicat de premsa[modifica]

  M'agradaria que passessis un altra cop per la taverna i comentessis de nou al missatge sobre el comunicat de premsa. Gràcies. --Davidpar (disc.) 13:10, 4 gen 2010 (CET)Reply[respon]

  Viquibola[modifica]

  Comunico que he obert una presa de decisions per a arribar a un consens satisfactori per a tots els usuaris sobre la creació, el manteniment i el canvi de Viquiboles. --Davidpar (disc.) 13:19, 5 gen 2010 (CET)Reply[respon]

  Nebulosa Planetària[modifica]

  Estic intentant millorar aquest article per crear un article de qualitat, ara està en avaluació, ho podries mirar i provar de millorar-ho. Aries (disc.) 09:41, 9 maig 2010 (CEST)Reply[respon]

  feina[modifica]

  crec que hauríem de tenir els objectes astronòmics ficticis o proposats, com a complement dels que estàs fent de reals, per exemple les teories sobre en:Hollow Moon poden complementar l'article sobre la Lluna, etc. T'interessa fer alguna cosa en aquest camp? --barcelona (disc.) 11:51, 24 maig 2010 (CEST)Reply[respon]

  Categoria petita a Ca Menor[modifica]

  Recorda: S'ha consensuat al que les categories continguin un mínim de cinc elements existents. Pots trobar-ne més informació aquí.

  Les que en tinguin menys seran eliminades pel procediment ràpid a no ser que es consensuï una excepció.
  Aquest recordatori és en motiu de Categoria:Ca Menor. --Pau Cabot · Discussió

  També per a Categoria:Burí. Pau Cabot · Discussió 15:48, 27 abr 2011 (CEST)Reply[respon]

  Board elections 2011[modifica]

  Hola Telescopi,

  S'han convocat eleccions al consell d'administració de la Wikimedia Foundation: http://meta.wikimedia.org/wiki/Board_elections/2011/en

  Al teu historial veig que amb posterioritat al 5 de gener no has fet cap edició.

  Per poder votar hauries de tenir fetes 20 edicions abans del 15 de maig del 2011, te'n caldrien 20. Si vols participar en aquestes eleccions encara hi ets a temps.

  Salutacions.

  Nota: T'envio aquest mail perquè el teu usuari no figura en la llista dels que no volen rebre correspondència electoral: http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_nomail_list Si no vols rebre més informacions només cal que t'apuntis a la llista.

  --Coet (disc.) 14:06, 6 maig 2011 (CEST)Reply[respon]

  Infotaula Planeta[modifica]

  Hola Telescopi, la "Infotaula Planeta" que vas crear origina un problema amb les referències, concretament el group="note", tal com es pot veure a l'article "Terra". Mira-t'ho quan tinguis temps. Una altra opció és traduir l'actual versió en anglès que no origina aquest problema. Si no, ja ho miraré jo una altra estona. Salutacions. --Puigalder (disc.) 22:59, 21 ago 2011 (CEST)Reply[respon]

  potser podries pujar una mica el continguts dels planetes del sistema solar, pels canvis proposats al projecte dels 1000 (mira la discussió), així mantindríem puntuació --barcelona (disc.) 12:43, 6 feb 2012 (CET)Reply[respon]

  Bon vespre, sisplau, ajuda'ns![modifica]

  Benvolgut company, primer de tot perdona'm aquesta intrusió. T'escric per a demanar-te ajuda. Ja fa molts anys que l'associació Amical de la Viquipèdia mira de donar al català un estatus equivalent al de les altres llengües demanant la creació d'un Chapter català, cosa que fins ara ha estat denegada pretextant el fet que els catalans no tenen estat propi. La nostra llengua catalana i els companys d'Amical que treballen de valent per a la promoció del català i alhora del coneixement lliure de pertot, necessiten la teua ajuda. Sisplau/fes-nos el favor, signa a l'enllaç següent per a que es puga veure internacionalment que existim i tenim empenta i sobretot que els catalanoparlants han/hem de rebre el mateix tracte que tots els altres, tinguen estat o no. Gràcies per endavant, que et vaja tot molt bé. Records, Claudi/Capsot (disc.) 21:27, 29 març 2013 (CET)Reply[respon]

  Contribucions catalanes a la ciència[modifica]

  N'he proposat l'esborrat --Panotxa (disc.) 19:08, 10 des 2017 (CET)Reply[respon]