Usuari Discussió:Vinals/Arxiu08

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Recordatoris

Recorda: A l'inici de l'article, escrivim de forma estandarditzada el títol del mateix article en negreta. Pots veure exemples d'això a articles a televisió, Girona o gos.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article La Trobada.


Recorda: Les categories que posem a un article no han de ser redundants. Per exemple, si un article està a la categoria Categoria:Esportistes mallorquins, no fa falta posar-lo a la categoria Categoria:Esportistes, ni a la Categoria:Mallorquins. Pots trobar més informació aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article La Trobada.


--Pau Cabot · Discussió 21:50, 15 abr 2008 (CEST)

Sorribes

Si l'article s'ha de quedar, cal ampliar-lo. Actualment no ofereix cap informació que no es trobi a l'article del municipi. – Leptictidium (pm!) 18:34, 24 abr 2008 (CEST)

Mitologia

Hola, com dius podríem afegir els Minairons a Mitologia dels Pirineus. Mira el que han proposat per on posar-ho. Per favor, avant, afegeix-ho. salutacions!--espencat (discussió) 22:30, 27 abr 2008 (CEST)


Recordatori

Recorda: Cada article ha d'estar classificat almenys en una de les categories existents a la Viquipèdia. De no ser així, costarà molt trobar-lo en mig de 672.920 articles. Pots aprendre com categoritzar un article aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Ball Cerdà.


--Pau Cabot · Discussió 15:35, 27 jul 2008 (CEST)

AdQ

Has presentat dos articles sense avaluar, i això no està permés, i a més, tenen ambdós moltes coses a millorar abans de ser votats.--KRLS , 17:12, 27 jul 2008 (CEST)

Hi ha un procés que cal seguir per aconseguir que siguin de qualitat, i un dels passos és deixar un temps els articles en el que s'anomena avaluació, on la gent fa crítica constructiva per polir l'article. Fes-ho i veuràs com milloren encara més --Panotxa (discussió) 05:10, 1 ago 2008 (CEST)

Andorra?

L'usuari Vilarrubla ha esborrat la nostra discussió (les meves opinions, no les seves). Per què? No li agrada la veritat? Salut per tothom. --Ibèric (discussió) 13:20, 1 ago 2008 (CEST) És bo discutir. No cal esborrar. Gràcies. --Ibèric (discussió) 13:20, 4 ago 2008 (CEST)

Ball de Gitanes de Vilafranca

Hi ha prou material en aquest apartat com per fer un article per separat, tal com tens el de Sant Celoni. Si la part general (dansa/vestuari/pal/música) és prou comuna a totes les viles, el deixaria en l'article i les particularitats (que n'hi ha moltes), les posaria a part. I en tot cas, sempre després de l'expliciació general. Bona feina--Panotxa (discussió) 16:24, 5 ago 2008 (CEST)

Així doncs, millor fer un article propi per al de Vilafranca, com el de Sant Celoni. --Panotxa (discussió) 17:40, 5 ago 2008 (CEST)
Fet Fet! Bona feina! Pau Cabot · Discussió 21:08, 5 ago 2008 (CEST)

Estacions

Hola Vilarrubla. Primer de tot volia agrair-te les teves contribucions per intentar unificar en un pàgina i ampliar els articles de la xarxa ferroviària catalana que t'haurà dut una bona feina.

Sobre el dubte que tenies de l'estació de Ripoll he estat mirant el que has posat i està correcte, ja que els trens que passen per Ripoll comencen o acaben en aquelles estacions que has posat. En canvi amb aquest mateix criteri estaria incorrecte la procedència/destinació de l'estació de La Tor perquè els trens que passen per La Tor comencen o acaben a La Tor i L'Hospitalet i no a Ripoll o Ribes que en aquest cas no són ni procedència ni destinació.

--Davengum (discussió) 18:09, 14 ago 2008 (CEST)

La taula està OK --Davengum (discussió) 20:17, 14 ago 2008 (CEST)

Sobre l'estació de Saragossa jo posaria Saragossa-Delicias, ja que es el nom que dona Adif a l'estació traduint el nom de la ciutat, però fes-ho com vulguis. Sobre les llistes, la de llarga distància només voldràs fer-la d'estacions catalanes, no?.

Si vols la llista de mitjana distància la puc fer jo. --Davengum (discussió) 20:17, 14 ago 2008 (CEST)

A la pàgina de la xarxa ferroviària integrada em sembla que no t'has deixat cap tema, però a la secció d'actuacions futures en falta alguna com la construcció d'una nova estació entre Cornella-Riera i Sant Boi a la línia Llobregat-Anoia o el tren-tram que es farà entre Manresa Sallent i Súria aprofitant les línies de mercaderies existents.--Davengum (discussió) 20:31, 14 ago 2008 (CEST)
Ok, a simple vista no havia vist lo del Tram del Bages.--Davengum (discussió) 20:59, 14 ago 2008 (CEST)
Bon dia, les estacions vermelles les deixaria vermelles perquè mai s'hi sap, es més marcaré en vermell les que no vaig marcar ahir. Sobre Cervera de la Marenda jo la posaria perquè és l'única estació de la Ca-2 que es troba fora de Catalunya, i com només és una estació no crec que passi res. --Davengum (discussió) 10:47, 15 ago 2008 (CEST)
Si crec que s'haurien de posar perquè són com un servei de mitjana distància, encara que les gestioni Rodalies. Ja he posat totes les estacions de MD a la llista excepte aquestes de la R3, encara se li han d'afegir els serveis de Llarga distància. Una altra cosa a l'apartat ubicació de la llista que hi posaries el municipi al que pertany l'estació o el nucli de població més proper, ja que per exemple a La Plana-Picamoixons no se si posar Picamoixons que és el nucli de població o Valls que és el terme municipal, perquè el nucli urbà de Valls està força lluny.

--Davengum (discussió) 13:02, 15 ago 2008 (CEST)

Si estic editant la pàgina, merci pel logo--Davengum (discussió) 13:32, 15 ago 2008 (CEST)
Ja he acabat d'editar, ja pots editar la pàgina, per afegir, modificar o corregir el que creguis convenient.--Davengum (discussió) 13:52, 15 ago 2008 (CEST)

AVE/Avant

Havia sentit que podria ser que alguns trens Avant arribessin fins a Saragossa, perquè hi ha algunes entitats que ho reclamen, i a més unes setmanes abans de que comencessin a circular els Avant, els horaris de Renfe preveien que tres Avant diaris arribessin fins a Saragossa però es van tirar enrere. No conec més proyectes de més estacions a LAV, però amb l'obertura del Corredor Mediterrani entre 2009 i 2010 des de Camp de Tarragona fins a Vandellòs, s'ha previst introduir trens Avant d'ample variable entre Barcelona, Tarragona i Tortosa, seran trens de la serie 121 que s'està homologant que són com la serie 120 (Alvia) però adaptada per a serveis de Mitjana Distància.

Marxo un parell de dies, així que si em preguntes alguna cosa no et podré contestar fins dilluns. Bon cap de setmana --Davengum (discussió) 18:30, 15 ago 2008 (CEST)

Ei, ja he tornat. Molt bona feina la de les plantilles dels traçats dels ferrocarrils. Sobre la pregunta de com enfocar l'apartat AVE, jo parlaria una mica de les característiques tècniques del servei: Temps de viatge, velocitat comercial, tipus de serveis (Directes o amb parades entre Barcelona i Madrid), que es podrien afegir de manera general a la pàgina de la Xarxa Ferroviària de Catalunya, i a més es podria crear una pàgina sobre la LAV Madrid-Saragossa-Barcelona-Frontera Francesa per explicar això d'una manera més específica, la pàgina de la LAV de la wikipedia en castellà està força ben estructurada per agafar una idea de com fer-la, i la de la Wikipedia en anglès té una plantilla de traçat com les que has traduït. A més jo parlaria una mica de les característiques del tren que fa aquest serveis el serie 103 (Velaro).

--Davengum (discussió) 13:49, 18 ago 2008 (CEST)

Plantilles

Jo les recategoritzaria a Categoria:Plantilles d'informació de transports. Els noms de les categories van en plural, són plantilles d'informació i, a més, la categoria ja existeix. Bona feina! Pau Cabot · Discussió 14:01, 17 ago 2008 (CEST)

Idò ja les hi he posat una categoria. Pau Cabot · Discussió 18:21, 17 ago 2008 (CEST)

Template

Hi - The only edit I made to that template was to revert an ill-considered change, and I have little expertise otherwise. Sorry I cannot help you, but perhaps one of the other editors can. Regards Motmit (talk) 20:06, 18 August 2008 (UTC)

The same applies to me - I protected it to stop vandals abusing it. You could try the help desk. Hut 8.5 20:28, 18 August 2008 (UTC)

Collapsible templates

The way to make templates collapsible on the English Wikipedia is to put class="collapsible" into the table; some core JavaScript then handles all the rest. Sorry for taking so long to reply! — OwenBlacker (Talk) 10:26, 26 August 2008 (UTC)

Xarxa Ferroviària Integrada

Acabo de descobrir que ja existia una pàgina de la L7 de Mitjana Distància abans de que creessis la que la vas editar divendres passat, Línia 7 (mitjana distància). És la pàgina Línia 7 (Regional País Valencià), és més o menys com la que vas fer però menys polida, crec s'haurien de fusionar, per això quina pagina fusionaries amb l'altra? --Davengum (discussió) 14:05, 18 ago 2008 (CEST).

Sobre la L7 fes-ho com vulguis, perquè penso el mateix que tu, per una part la pàgina teva és més general, però a totes les pàgines de línies que passen pel País Valencià posa regional país valencià. Sobre el tema AVE tinc pensat fer la pàgina de la LAV Madrid-Saragossa-Barcelona-F. Francesa traduint en part la pàgina de la wikipedia en castellà. Per últim amb lo de la plantilla no et puc ajudar gaire perquè no tinc ni idea de fer plantilles.--Davengum (discussió) 14:51, 18 ago 2008 (CEST)

Fitxer:Face okay.png --Davengum (discussió) 15:00, 18 ago 2008 (CEST)

El mapa de la L7 a mi tampoc m'acaba de convèncer, potser fent només el mapa del tram València-Tortosa ja n'hi hauria prou. Al veure el mapa de les estacions de la línia del Vallés, he vist que les taules on hi els noms, zones i connexions de les estacions que estan per línies queden una mica malament, així que les reestructuraré per trams com a la Llobregat-Anoia. Per últim estic enfeinat amb la pàgina de la L.A.V. Madrid-Saragossa-Barcelona-Frontera Francesa que encara em falta una mica per acabar-la, però fins demà ja no la editaré més, així que si vols afegir la plantilla ho pots fer --Davengum (discussió) 19:27, 18 ago 2008 (CEST)
Millor que la col·loquis a sobre de les imatges. Una altra cosa la pàgina només inclou la LAV fins a Madrid, es a dir que el tram de Madrid a Sevilla no fa falta, posant que surt un ramal ja n'hi ha prou.--Davengum (discussió) 19:50, 18 ago 2008 (CEST)
Hola. Et volia comentar que la plantilla:TER està creant problemes a la Llista d'estacions de tren de Mitjana Distància de Catalunya i a l'estació de Portbou i no sé com solucionar-ho, com vas crear tu la plantilla potser sabries arreglar-ho. Una altra cosa, al mapa del metro del Vallès no has posat les prolongacions de Terrassa i Sabadell actualment en construcció, a Terrassa les estacions són UPC-Vallparadís, estació del Nord (nom provisional) i Can Roca; i a Sabadell són Plaça Major-Centre, Creu Alta-Eix Macià, Plaça d'Espanya, Ca n'Oriac-Nord. Al mapa de la línia 9 falta l'estació del polígon Pratenc que serà una prolongació des de Zona Franca ZAL que s'ha afegit posteriorment, també en viaducte. --Davengum (discussió) 13:58, 19 ago 2008 (CEST)
OK, aniré arreglant lo del TER. Sobre l'estació del Polígon Pratenc està en informació pública com la prolongació de la L6 cap a Sant Joan de Déu o la de la L3 cap a Sant Feliu.--Davengum (discussió) 16:35, 19 ago 2008 (CEST)
Els perllongaments seran soterrats i fets amb tuneladora. El prolongament de Sabadell començarà a Sabadell-Estació i no a Sabadell-Rambla que serà tancada, l'estació de Plaça Major es trobarà molt a prop de la de Rambla i cobrirà la zona que cobria l'anterior. L'enllaç amb rodalies a Sabadell serà a l'estació de Plaça Espanya i a Terrassa l'enllaç serà a l'estació del Nord que es el nom que trobat al web Gencat però al web de Terrassa he trobat el nom de RENFE-Parc del Nord que es més adient que estació del nord i crec que es més adient per posar. A més sempre els noms de les estacions poden patir modificacions, com per exemple a la L9 del Metro on el nom de les estacions de l'aeroport han canviat un parell de vegades.--Davengum (discussió) 16:35, 19 ago 2008 (CEST)
Sobre la R3 entre Cornellà i Castelldefels el projecte encara està molt verd, només es sap que el Ministeri està fent l'estudi sobre les zones que afecta de les poblacions afectades, que la línia no arribarà a Sant Feliu, i que les estacions fins a Castelldefels seran noves perquè aniran per zones diferents de per les que va la R2.--Davengum (discussió) 16:35, 19 ago 2008 (CEST)
M'havia oblidat de comentar-te que l'estació de Sabadell-Rambla està soterrada i que el túnel comença just a la sortida de Sabadell-Estació (que es troba al aire lliure).--Davengum (discussió) 17:04, 19 ago 2008 (CEST)
Ja he acabat l'article de L.A.V. Madrid-Saragossa-Barcelona-Frontera Francesa i he fet un article específic de la LAV Perpinyà-Figueres traduint-lo del castellà i per això hi ha un mapa que també l'he copiat de la wikipedia castellana, perquè jo solet no l'hagués sabut fer. --Davengum (discussió) 19:56, 19 ago 2008 (CEST)
Sobre la plantilla de la LAV Figueres-Perpinyà si que faltaria l'estació de Figueres i indicar la connexió cap a Girona, com t'he dit només és un copy/paste del mapa de la wikipedia en castellà traduït. Sobre els errors dels mapes de rodalies ara estic mirant-los, així que aquí d'una estona et el que. --Davengum (discussió) 20:11, 19 ago 2008 (CEST)
Hi ha alguns petits errors a les plantilles: de Sant Vicenç de Calders surten dues línies, una que va cap a Tarragona i una altra que va cap a Valls: A la R4 a Sabadell hi un túnel entre la sortida de l'estació de Sabadell Sud (al aire lliure) i el nord de l'estació Sabadell Nord amb les estacions de Sabadell Centre i Nord soterrades. L'estació de Terrassa de la R4 es soterrada, però això no importa gaire perquè al mapa no es distingiria. Altres casos iguals que el de l'estació de Terrassa són Pallejà, Sant Andreu de la Barca i Manresa-Viladordis a la Llobregat-Anoia, Rubí i Terrassa-Rambla al Metro del Vallès. I em sembla que no em deixo res. --Davengum (discussió) 20:24, 19 ago 2008 (CEST)
M'he deixat l'estació del Prat que també es soterrada i la de Vilafranca del Penedès que no sé si ja l'han acabat de soterrar, però si no han acabat no en faltarà gaire.

Metro

A la línia 2 hi posaria el ramal sencer. Una altra cosa, penso que estaria bé posar un ramal al mapa on hi hagi les diferents cotxeres i els punts de connexió entre línies, si no saps on són les cotxeres te les indico, les de la línia 1 són les de Sagrera (sentit H. de Bellvitge a l'esquerra del mapa entre Sagrera i Navas), i les de Santa Eulalia (direcció Hospital de Bellvitge a l'esquerra del mapa entre Mercat Nou i Santa Eulàlia). La de la línia 2 es la del Triangle ferroviari (direcció Pep Ventura a la dreta del mapa entre La Pau i Verneda), a més té ramals de servei a Paral.lel (direcció Pep Ventura a la dreta del entre aquesta i Sant Antoni) amb la L3 i a La Pau amb la L4 (direcció Paral·lel a l'esquerra del mapa entre aquesta i Verneda) on hi ha el ramal amb les cotxeres del triangle. --Davengum (discussió) 21:55, 19 ago 2008 (CEST)

A la Línia 3 cotxeres de Sant Genís (sentit Canyelles a l'esquerra del mapa entre Penitents i Vall d'Hebron) i ramals de servei amb la L2 a Paral·lel (entre aquesta i Poble Sec sentit Canyelles a la dreta del mapa), amb la L5 a Sants-Estació (entre aquesta i Tarragona sentit Canyelles a l'esquerra del mapa) i amb la L4 entre Catalunya i Passeig de Gràcia sentit Zona Universitària (a l'esquerra del mapa).
A la línia 4 cotxeres al Triangle com la L2, el ramal cap a la cotxera i connexió amb la L2 és la continuació de l'antiga continuació cap a Pep Ventura que ara forma part de la L2 (a l'esquerra del mapa) i també hi ha les cotxeres de Via Júlia entre Via Júlia i Trinitat Nova (sentit Trinitat Nova a la dreta del mapa). A més la L4 té connexions amb la L3 a Passeig de Gràcia (sentit Trinitat Nova entre aquesta i Urquinaona a l'esquerra del mapa), connexió amb la L11 a Trinitat Nova (la L11 és com si fós una prolongació de la L4) i a Maragall amb la L5 (aquest enllaç no tinc ni idea de com és).
A la línia 5 les cotxeres es troben a Vilapicina (sentit Cornellà a l'esquerra del mapa ramal que surt de la mateixa estació on hi han 3 vies) i a Can Boixeres (paral·lela a l'estació de Can Boixeres a l'esquerra del mapa que té connexió amb la línia en ambdós sentits). A més hi ha ramals de connexió a Sants-Estació amb la L3 (sentit Horta entre aquesta i Entença a la dreta del mapa) i a Maragall amb la L4. A la línia 11 connexió amb la L4 a Trinitat Nova com continuació de la L4.

No sé si t'aclariràs, així que tens qualsevol dubte pregunta'm. PD: a la dreta o esquerra del mapa indica el costat on estan els ramals mirant els mapes verticals de les línies com estan actualment a les pagines de la wikipedia. --Davengum (discussió) 22:57, 19 ago 2008 (CEST)

Bona feina. Sobre la zona de La Pau em sembla que la L4 connecta amb la L2 i d'aquesta última surt el ramal que les connecta amb el triangle. Sobre la L8 només posaria la prolongació fins a Gràcia que es la part que està més clara o com a molt fins a Glòries (com tu vulguis), perquè la part fins a Besòs Mar em sembla que se l'han inventat, encara que aquesta prolongació va per llarg, l'unic que es segur que anirà fins a Francesc Macià i que d'aquí anirà fins a Gràcia (més probable) o Provença per connectar amb el metro del Vallès i que des d'aquí seria possible que continués fins a Glories.
Sobre cotxeres i ramals, a la L8 hi ha unes vies apartador entre Sant Boi i Molí Nou sentit Martorell al costat de les vies que van cap a Barcelona i també hi ha un ramal de mercaderies cap al port en el mateix costat però sentit Barcelona entre Cornellà i Sant Boi. Les cotxeres del metro del Vallès estan entre Rubí i Mira-sol a la dreta del mapa amb connexió en ambdós sentits de la marxa i les de la Llobregat Anoia són a Martorell-Enllaç sentit Manresa entre aquesta i Abrera al costat esquerra del mapa, a més d'unes vies apartador sentit Barcelona entre Martorell Enllaç i Central, al costat dret del mapa. --Davengum (discussió) 12:11, 20 ago 2008 (CEST)
Si lo de la L4 més o menys és així, però jo tampoc conec com és exactament, això dels ramals ha de ser una cosa aproximada com Maragall per saber que hi ha una connexió. Sobre la línia 8 el correcte seria posar fins Francesc Macià que és la part segura perquè a partir d'aquí hi ha les dues variants que té comentat. --Davengum (discussió) 12:32, 20 ago 2008 (CEST)
Ok. Estic ampliant les pàgines d'estacions, ara estic fent les de la R2 entre El Prat i Vilanova, i més tard faré les de la R4 fins a Terrassa, les de la R7 que falten i les de la Llobregat Anoia fins a Martorell. Una altra cosa, està prevista la construcció d'una nova estació del Metro del Vallès entre Sant Cugat i Sant Joan anomenada Vullpalleres que connectarà amb l'estació de Sant Cugat del Vallès de la R7. --Davengum (discussió) 12:46, 20 ago 2008 (CEST)
Les vies de Sant Boi només són vies per estacionar-hi trens, no hi ha cap taller ni cap túnel de rentat, per això no és una cotxera. --Davengum (discussió) 12:56, 20 ago 2008 (CEST)
Les cotxeres de Rubí són com les de Can Boixeres, però estan a la sortida del túnel de Rubí entre les estacions de Rubí i Mira-sol.--Davengum (discussió) 13:07, 20 ago 2008 (CEST)
Bona feina,però l'estació de Vullpalleres estarà al ramal de Sabadell i no al tronc comú. Una altra cosa a la Llobregat-Anoia falta indicar el ramal de mercaderies de Potassa de Súria i Sallent que surt entre Manresa Alta i Viladordis sentit Barcelona per costat esquerra del mapa i que en un futur s'utilitzarà per fer el Tram del Bages.--Davengum (discussió) 13:54, 20 ago 2008 (CEST)
.:Gràcies per l'oferiment però de moment no necessito més mapes amagats, perquè en alguna de les pàgines on feia falta amagar-los com a la de la xarxa ferroviària de Catalunya ja els has amagat.--Davengum (discussió) 12:12, 21 ago 2008 (CEST)

Plantilles

Enhorabona amb les plantilles. Crec que ha arribat el moment de classificar-les. Què te sembla:

 • Plantilles d'informació de transports
  • Plantilles d'informació de ferrocarrils
   • Plantilles de línies de ferrocarrils
    • Plantilles d'informació de línies del Metro de Barcelona
    • Plantilles d'informació de línies de Rodalies de Barcelona
    • Plantilles d'informació de línies del Tren d'alta Velocitat
   • Plantilles per a plantilles de línies de ferrocarrils
  • Plantilles d'informació de transports de Catalunya
   • Plantilles d'informació de línies del Metro de Barcelona
   • Plantilles d'informació de línies de Rodalies de Barcelona
   • Plantilles d'informació de línies del Tren d'alta Velocitat

Pau Cabot · Discussió 01:13, 21 ago 2008 (CEST)

Només has de canviar la categoria per la o les que li corresponguin (com pots veure hi ha una doble categorització). Després, et quedaran aquestes categories en vermell. Hi cliques a damunt i podràs crear la categoria nova. Només l'has de fer subcategoria d'una altra. Per exemple: a {{Mapa amagat Línia Metro Barcelona L6}} li pots posar la Categoria:Plantilles d'informació de línies del Metro de Barcelona. Quan cliquis sobre aquest enllaç en vermell, li hauràs de dir de quines categories "penja" aquesta, o sigui, en aquest cas Categoria:Plantilles de línies de ferrocarrils i Categoria:Plantilles d'informació de transports de Catalunya etc. Pau Cabot · Discussió 12:53, 21 ago 2008 (CEST)
Si la classificació és clara, jo crearia la Categoria:Plantilles d'informació de línies de mitjana distància. Si no, els hi posaria les dues categories que has dit. Pau Cabot · Discussió 13:24, 21 ago 2008 (CEST)
Respecte a Categoria:Plantilles d'informació de línies del Tren d'alta Velocitat i Categoria:Plantilles d'informació de línies de mitjana distància. O bé els hi canvies el nom, o bé no poden ser subcategories de Categoria:Plantilles d'informació de transports de Catalunya. O així ho veig jo ... Pau Cabot · Discussió 14:28, 21 ago 2008 (CEST)
Sí. O no "penjar-les de Categoria:Plantilles d'informació de transports de Catalunya. Pau Cabot · Discussió 15:17, 21 ago 2008 (CEST)

Jo no esborraria la categoria del TAV. Té la seva funció. Segons la meva opinió, o li canvies el nom o no la penges de Categoria:Plantilles d'informació de transports de Catalunya (que nomes "pengi" de Categoria:Plantilles de línies de ferrocarrils, vaja). Pau Cabot · Discussió 15:54, 21 ago 2008 (CEST)

AVE

Però quan et refereixes a resum a quin àmbit del AVE et refereixes, a una mica de tot, de la cronologia, els tipus de servei, obres d'enginyeria rellevants,etc? És que no sé exactament com vols el resum. I aquest resum seria per posar-lo a la pàgina de la Xarxa ferroviària de Catalunya, a la del AVE o la de la LAV?. Tampoc hi entenc tant, les coses més bàsiques i rellevants i sempre dintre de Catalunya, de la línia del AVE entre Saragossa i Madrid no en tinc ni idea. Del que hi ha a la pàgina de la LAV gairebé tot és traduït del castellà, que hagi afegit jo només hi ha algunes cosetes de prop de Barcelona, però res més. --Davengum (discussió) 13:40, 21 ago 2008 (CEST)

Entre avui i el diumenge ja ho faré però una cosa no gaire extensa perquè m'he mirat el resumet que hi ha a XFC i crec que ampliant-ho una mica ja n'hi hauria prou perquè ja hi ha un article molt més extens sobre la LAV per si algú vol mirar una cosa més concreta. Sobre el Tram el projecte d'unió portava força temps al calaix, però per primavera va aparèixer que el govern estava estudiant dos traçats, un per la Diagonal i un altre per Comte Urgell i Passeig de Colom, però fins que no es decideixin jo no faria el mapa, perquè no hi ha res en concret.--Davengum (discussió) 14:04, 21 ago 2008 (CEST)
OK --Davengum (discussió) 14:14, 21 ago 2008 (CEST)

PAGENAME

La funció {{PAGENAME}} ordena les pàgines en la funció del nom de la pàgina evitant el nom de l'espai de noms (plantilles, per exemple). O sigui, que pots usar aquest paràmetre per a plantilles, però no per articles. Si és un article normal, ja s'ordena segons el nom de la pàgina i no fa falta posar-ho. Pau Cabot · Discussió 15:21, 21 ago 2008 (CEST)

Jo ho llevaria. És redundant, no aporta res. Pau Cabot · Discussió 15:24, 21 ago 2008 (CEST)
Molt millor així: [1]. Així se salta Estació de i queda ben indexat. Ajuda:Categoria#Indexar. Pau Cabot · Discussió 15:33, 21 ago 2008 (CEST)
Bona feina! Ara només queden els de Categoria:Estacions de Mitjana Distància de Catalunya. Pau Cabot · Discussió 15:44, 21 ago 2008 (CEST)
Millor no posar els accents en la indexació, tal com recomana el document. Pau Cabot · Discussió 15:52, 21 ago 2008 (CEST)

Xat

Per a "converses" llargues com la que tenim, va molt bé el VP:IRC. Si t'hi connectes, jo ara hi som. Pau Cabot · Discussió 15:57, 21 ago 2008 (CEST)

MD

La línia entre Perafort i Reus és l'antiga línia Roda de Berà-Reus, actualment està abandonada entre Roda de Berà i La Pobla de Mafumet, i entre La Pobla de Mafumet i Reus em sembla que funciona com a ramal de mercaderies entre Reus i la refineria de la Repsol. A més es va aprofitar el traçat per fer el ramal de connexió entre la LAV i l'intercanviador d'ample de Roda.

Sobre el soterrament que dius de Reus no en tinc ni idea. --Davengum (discussió) 20:58, 21 ago 2008 (CEST)
Sobre les vies mortes de Portbou i Cerbere no tinc ni idea de si són d'ample ibèric o internacional. Una altra cosa, m'he fixat que al mapa de la Ca3 i la Ca6 just abans d'arribar a Reus (venint de Tarragona) hi ha un ramal que va cap Lleida sense passar per l'estació de Reus, encara que al Google Earth (que es el que crec que estas utilitzant) surti aquest ramal marcat si amplies veuràs que aquest està abandonat i que a la part més propera de l'estació han aixecat les vies. --Davengum (discussió) 13:20, 22 ago 2008 (CEST)

Enhorabona i més coses

De veres, company, enhorabona per la feinada que estàs fent! Un parell de petites coses: ja que fas les estacions, podries posar-hi les coordenades (VP:COOR) i la categoria del lloc on són: Categoria:Districtes de Barcelona. Si necessites ajuda, demana. Pau Cabot · Discussió 15:42, 22 ago 2008 (CEST)

Pels districtes et deixo el plànol de la web de l'ajuntament amb els tramvies i metros activats. Clicant sobre l'estació te'n diu el nom. http://www.bcn.es/cgi-guia/guiamap4/cgi-guia/?actives=K001K002K003K004K009K011&scl=4&cnt=33311.91%2C84450.88&plt=&plant=capes4c&txt1=&txt2=&idioma=0&grayscl=0&zoom=4&escala.x=130&escala.y=23 Recorda que els articles de Ciutat Vella estan categoritzats per barris "oficials" (els que surten al plànol), mentre que els de la resta de Barcelona ho estan per districtes i els de les ciutats veïnes per municipi.--Pere prlpz (discussió) 16:44, 22 ago 2008 (CEST)
Idò dins del districte, no fa falta que els indexis. Per estació, jo crec que ja va bé (a no ser que n'hi hagi cinc o més, que llavors es pot crerar una nova categoria, és clar). Pau Cabot · Discussió 19:01, 22 ago 2008 (CEST)

Coordenades

Hola Vilarrubla. Quan posis coordenades no hi pots posar una coma, ha de ser un punt, sinó no funciona. Bona feina amb les estacions!--Lohen11 (discussió) 01:07, 28 ago 2008 (CEST)

Xarxa feroviària de Catalunya

Ei, que tal, fa dies que no et deia res. Veig que has estat fent estacions de rodalies de la R1 i la R7, jo he estat fent algunes de la R4 i completant la informació d'algunes de la Llobregat-Anoia, ja que sembla que ha aparegut un anònim que ens vol ajudar i ha fet totes les de la Llobregat-Anoia i totes les del Metro del Vallès. Et volia comentar que ahir vas crear la pàgina Estació de Cerdanyola-Universitat quan feia unes setmanes n'havies creat una amb el nom d'Estació de Cerdanyola Universitat en la que dones més informació, per tant t'hauries de quedar amb una de les dues perquè unes pàgines dirigeix a una i unes altres dirigeixen a l'altra. --Davengum (discussió) 13:04, 28 ago 2008 (CEST)

Hola. Et volia comentar que ara estava arreglant una errada que hi havia a les estacions de la R2 que vas fer ahir i quan he arribar a Hostalric veig que has posat estació de Hostalric quan crec que el correcte seria Estació d'Hostalric, no?. Una altra cosa les plantilles de mitjana distància tenen algun problema d'homonímia en algunes estacions com la de La Floresta a Lleida , on t'envia a l'estació de la Floresta de FGC o l'estació de Torreblanca al país Valencià que t'envia a la del tram. Si vols les redireccions i reanomenaments necessaris ja els arreglo jo.
PD: Després de que em comentessis que estas fent les plantilles dels Trenhotel no ser si fer la pàgina sobre el Trenhotel. --Davengum (discussió) 16:29, 29 ago 2008 (CEST)
Jo també penso s'hauria de fer una pàgina del trens de llarga distància, i després potser fer les pàgines especifiques d'alguns serveis com el Trenhotel o el Alvia que entrará properament en funcionament entre Barcelona i Vigo. Sobre les plantilles veig que n'has fet unes quantes, però que hi ha alguna que servirà per poc temps com la del Estrella Pio Baroja, que en principi és suprimirà abans de cap d'any (excepte la rama de Gijón que es transformarà en Trenhotel), el Estrella és un servei que Renfe vol anar traient, transformant aquests en Trenhotel o suprimint serveis. Els articles d'estacions ja s'han aniran arreglant poc a poc que són molts, jo ja n'he arreglat uns quants com la R4 entre Martorell i l'Hospitalet i entre Torre Baró i Terrassa o alguns trams de la R2, la Llobregat-Anoia entre Barcelona i Olesa i també alguns trams la L1 i L5 i en continuaré arreglant poc a poc. Sobre la Floresta i Torreblanca millor posar renfe, encara que també posaria FGC a la Floresta i Tram a Torreblanca. Per últim que vagi bé i bon cap de setmana. --Davengum (discussió) 18:05, 29 ago 2008 (CEST)
Estic fent la pàgina de les Línies de Llarga Distància a Catalunya, gairebé he acabat l'apartat d'alta velocitat i quan el tingui enllestit continuaré amb els diürns i els nocturns, més o menys l'esquema de la pàgina que havia pensat és el que he deixat mig fet, quan l'hagi acabat s'haurien d'afegir les plantilles. Una cosa la de l'Euromed l'anava a posar amagada però trobava la plantilla i l'he deixat oberta però igualment queda bé com està. --Davengum (discussió) 21:27, 29 ago 2008 (CEST)
Gràcies pels mapes, al final al posar les fotos vaig veure que l'amagat de l'Euromed si em feia falta perquè sinó la foto de l'Euromed es quedava a la secció de l'Alvia. Aniré posant els mapes a mida que vagi acabant la pàgina, que ja queda poc. --Davengum (discussió) 14:11, 30 ago 2008 (CEST)
Em sembla correcta la plantilla de l'Alaris que has fet, perquè són trens amb el mateix recorregut i parades, l'únic que un acaba a València i l'altre a Alacant. Quan pugui faig l'Estrella i a falta d'alguns detalls ja hauré acabat la pàgina de LD. --Davengum (discussió) 15:04, 30 ago 2008 (CEST)
Ja he acabat la pàgina, així que ja pots afegir les plantilles que faltin a mida que les vagis fent, o fer les correccions que facin falta. No he tret l'inacabat per si veig que s'ha d'afegir alguna cosa. --Davengum (discussió) 18:34, 30 ago 2008 (CEST)

Fotos

Estaria bé que tots els articles sobre llocs tinguessin fotos. Si fas un article sobre una estació de Catalunya i no hi poses cap foto, posa-hi si us plau la plantilla cal foto cat per assegurar-te de què algú altre la posi.el comentari anterior sense signar és fet per 193.152.141.245 (disc.contr.) 17:01, 29 ago 2008 (CEST)

Hola!

Hola, de nou. Em recordes? Ens vam conèixer en l'edició de la Seu d'Urgell a la viqui en castellà. Com veus, edito també aquí i tinc bastants edicions. Un gust veure't. Estàs per la festa major? Salutacions. --Josep Gustau - Discussió 19:12, 1 set 2008 (CEST)

Sí, encara estic aquí. hahaha --Josep Gustau - Discussió 22:14, 1 set 2008 (CEST)
Ara mateix estic al xat per si vols parlar una miqueta ;-). --Josep Gustau - Discussió 22:24, 1 set 2008 (CEST)

LD

Ei que tal?. Bona feina, els enllaços que has posat a les plantilles que has creat està bé. No se si t'has fixat que a la plantilla d'estació de ferrocarril, hi ha hagut algun canvi, jo volia posar-hi l'apartat província per a aquestes estacions que estacions que estaves creant fora de Catalunya, i me la vaig mig carregar, vaig demanar ajuda i un altre wikipedista la ha arreglat canviant l'apartat província per comarca, i pel que veig l'has utilitzat a Bilbao-Abando, però com no es veu si posa comarca o província queda bé. Una altra cosa, he redirigit els enllaços on posa Estrella, Alaris i Arco al seu apartat corresponent a la pàgina de LD que vaig crear perquè allà està explicat en que consisteixen, amb Alvia i Trenhotel no ho he fet perquè tenia pensat fer les pàgines. Per últim actualment estic completant les pàgines d'algunes estacions de rodalies i metro, que els faltaven coses. --Davengum (discussió) 20:20, 2 set 2008 (CEST)

OK. --Davengum (discussió) 21:25, 2 set 2008 (CEST)
Tot correcte si no m'he deixat res. Una cosa, al País Valencià jo hi posaria un enllaç cap a l'estació, enlloc del poble, perquè sempre pot haver-hi algun wikipedista valencià que vulgui fer les pàgines de les estacions, ja que per exemple hi ha pàgines de totes les estacions del metro de Valencia. --Davengum (discussió) 11:34, 3 set 2008 (CEST)
Tranquil, no vagis tant ràpid fent estacions. Una cosa, podries deixar sense fer l'estació de Castelló de la Plana que tenia l'intenció de fer-la ara, complerta i amb detalls. En 5 minuts et contesto el teu dubte de l'aldea. --Davengum (discussió) 18:28, 3 set 2008 (CEST)
Ok, es que quan t'he dit allò del Pais Valencià aquest matí havia pensat de fer l'estació de Castelló de la Plana aquesta tarda, i de sobte quan m'anava a posar a fer-ho he vist tot el que havies fet, i per això t'ho he dit. Sobre el dubte de l'aldea, els regionals procedents de València quan arriben a L'Aldea canvien de sentit de marxa fins a Tortosa on tornen a canviar de sentit i tornen arribar a l'aldea per dirigir-se cap a Barcelona. --Davengum (discussió) 18:38, 3 set 2008 (CEST)
Ok. Ja he començat a escriure la pàgina de Castelló així que aquí d'una estona estarà. --Davengum (discussió) 18:48, 3 set 2008 (CEST)
Ja he acabat de fer l'estació de Castelló, gràcies per no editar-la abans. També et volia comentar un parell de coses, la primera es que al País Valencià la nomenclatura del Regional Barcelona-València, és L7, mentre que a Catalunya és Ca-1, encara que sigui el mateix tren, t'ho comento perquè per exemple a Sant Vicenç de Calders no posem L7. L'altra es que aquest regional comença o finalitza a l'estació de França per això a partir d'Ulldecona no fa falta posar Sant Andreu Comtal. Per això aquestes dues coses no les he posat a la pàgina de Castelló. Ara ho arreglo a la resta d'estacions i afegeixo els trens de llarg recorregut a les estacions que en tenen. --Davengum (discussió) 20:28, 3 set 2008 (CEST)
Si, a la web de Renfe no hi ha ni la nomenclatura, a vegades penso que se la va inventar algun internauta XD. --Davengum (discussió) 20:34, 3 set 2008 (CEST)
La part entre Vinaròs i Tortosa encara m'ho he de mirar bé als horaris de la Renfe per veure com ho poso, el que és segur és que en aquest tram deixaré doble nomenclatura Ca1/L7, perquè hi ha trens catalans que acaben a Vinaròs i trens valencians que acaben a Tortosa. Lo de les pestanyes de MD fes-ho com vulguis. --Davengum (discussió) 23:46, 3 set 2008 (CEST)

Mira per favor el comentari que t'he deixat a Discussió:Estació del Nord (València). I per cert, bona feina! --espencat (discussió) 00:17, 4 set 2008 (CEST)

Deú n'hi do quina feineta has fet, he anat mirant tot el tema de ferrocarrils que has fet, impressionant. La veritat, jo em vaig trencar l'esquena amb les estacions de metro de València (de codi, vaig malament i és clar, costava). Per això vaig deixar les línies de regionals en un esborrany que veig que has millorat. Gràcies. Què et puc dir, ara vaig malament de temps, coses de feina, i ho veig difícil, això dels mapes. En tot cas pel que sàpiga, les estacions del País Valencià són aquelles que dius. El problema és que vaig deixar-ho a mitges. Vaig utilitzar com a font la plana de Renfe, però conjuntament amb el mappy.com o així es podrà incloure-hi els rius i altres informacions. El que et puc dir és que si ho tires a fer (que això no s'acaba mai) t'ajudaré en el que siga respecte a dubtes i preguntes sobre el PV, i en especial la zona de València, que és on visc. Ale xiquet, tira-li, com diem ací. :-) --espencat (discussió) 01:34, 4 set 2008 (CEST)


Si, la Ca4b comença a l'Hospitalet. Veig que continues fent estacions, a aquest ritme demà ja hauràs arribat a l'estació de Cadis Face-grin.svg. Jo vaig completant les estacions del Corredor Meditarrani fins a Tortosa i afegint la LD a les estacions on faci falta. --Davengum (discussió) 17:56, 4 set 2008 (CEST)
Si només quedaran les de la Ca4a a Catalunya. Et volia comentar que he tret Vinaròs de la plantilla del Trenhotel Gibralfaro (Màlaga) perquè no hi para, es culpa meva perquè la informació te la vaig donar jo del que havia escrit. Una altra cosa és que veig que has fet l'estació de Faió on has posat que està a Aragó, però encara que Faió estigui a Aragó, l'estació està al terme municipal de La Pobla de Massaluca (Terra Alta). --Davengum (discussió) 19:05, 4 set 2008 (CEST)
Ara ho arreglo a Cambrils i Salou, però a Tarragona hi ha tantes línies que prefereixo fer-ho com ho he fet a Tarragona, a l'aldea també ho faré com a Vinaròs. Si et fixes a Castelló ho he posat molt detallat, però no ho he fet a Tarragona encara que sigui una estació principal perquè hi ha tantes línies que quedaria enorme. Una altra cosa a la pàgina espanyola de l'estació de Sants hi ha un quadre enorme i detallat de LD que vaig fer jo, però no m'he atrevit a portar-lo a la pàgina catalana perquè ocupa massa espai. Jo posaria LD a part a les estacions amb moltes línies: BCN, Tarragona, Lleida, Girona, Figueres, Portbou, que en penses ? --Davengum (discussió) 20:04, 4 set 2008 (CEST)
Sobre les zones de la Lleida-La Pobla la ATM lleida només arriba fins a Balaguer, mira-ho a http://www.atmlleida.cat/pdf/zonificacio.pdf --Davengum (discussió) 20:04, 4 set 2008 (CEST)

Logo FGC

Estàs col·locant un Logo de FGC que no s'assembla massa al real; fins i tot, com que està girat, no el recorda. He preguntat a Viquipèdia:La_taverna/Arxius/Multimèdia/Recent#Logo_FGC si el podem fer millor, i si ningú hi posa objeccions el podem millorar retallant-lo del símbol de les línies.--Pere prlpz (discussió) 21:52, 4 set 2008 (CEST)

Aquí el tens.--Pere prlpz (discussió) 12:54, 6 set 2008 (CEST)

Guions i guionets

Hola! L'espai és per separar els diversos elements del nom compost. Tal com estava abans, deia "Sant Miquel de Gonteres-Viladecavalls", amb què Gonteres i Viladecavalls formaven un sol component, mentre que Gonteres depèn de "Sant Miquel de". Igual amb l'altre exemple. És el cas, també, de Castella – la Manxa, per exemple. El guió llarg és el correcte en aquests casos, però com que, certament, hi ha teclats que no el distingeixen del guionet, per això vaig crear també la redirecció des de la versió amb guionet. Sé que hi ha un gran nombre d'estacions on passa això mateix, però aniria bé canviar-les. Per exemple, la "línia Lleida-La Pobla de Segur" s'hauria de dir "línia Lleida – la Pobla de Segur", amb espais, guió llarg i "la" en minúscula. Només cal separar el guió quan s'ajunten noms compostos, no si els noms són un sol mot, com ara "Bordils-Juià". --Enric 23:37, 4 set 2008 (CEST)

Ara que em rellegeixo la discussió:Castella - la Manxa, on es parla precisament d'aquests dos aspectes, veig que al final vam decidir usar el guionet per comptes del guió llarg, pels problemes que presentava aquest últim, per tant caldria canviar en aquestes dues estacions el guió. Em sap greu. --Enric 23:42, 4 set 2008 (CEST)

A més a més, si hi hagués una estació anomenada, per exemple, "Vila-sana - Palau-sator", per exemple, imagina-t'ho tot junt i sense espais... En aquest cas es veu com seria d'aclaridor un guió mitjà per separar els dos topònims, ja que el guionet es reservaria per dins de cada un dels noms... Bé, bona nit! --Enric 01:35, 5 set 2008 (CEST)

Ja he reanomenat els que calia. Fixa't que, a més de la qüestió dels guionets, he posat també en minúscules els articles dels topònims (cas d'Ulldecona - Alcanar - la Sénia, per exemple. He vist, a més, un cas ben curiós: l'estació d'Auditori - Teatre Nacional del tramvia, tal com estava escrita, es podia ben bé pensar que feia referència a un "teatre-auditori nacional" (és a dir, a un sol edifici). Coses dels guionets... –Enric 15:24, 5 set 2008 (CEST)

OK. De tota manera, quan es tractava d'unir dos noms senzills no he separat els guionets, per tant a Nulles-Bràfim no caldria (separat queda més clar, es veu que no és un sol nom, però junt en aquest cas no és problemàtic), en canvi sí que ho he fet en casos com la Plana - Picamoixons, ja que un element és compost i l'altre no (un cas semblant seria el de l'estació del Clot - Aragó, ja que, tot i que a primera vista pugui semblar que es tracta de dos mots simples, el primer és compost, tot i que té l'article aglutinat amb la preposició; si ho deixéssim junt es podria pensar que es tracta de l'estació del Clot i de l'Aragó, i no del Clot i d'Aragó, que és del que realment es tracta). –Enric 15:45, 5 set 2008 (CEST)

Anem a Xàtiva

He comprovat a [2] (també trobe útil el mapa [3]) i tots fan el recorregut sencer, tal com veig. En tot cas no n'hi ha cap que té terminal a Xàtiva, atès que les rodalies fan aquest recorregut. Són els regionals, doncs, que cobreixen el tram de Xàtiva ençà. Salutacions. --espencat (discussió) 00:39, 5 set 2008 (CEST)

el Figaró

El tema d'aquest poble és una mica complicat perquè normativament s'hauria de dir «el Figueró» però a l'ajuntament no li va donar la gana de canviar el nom i van fer un referèndum on ho rebutjaven, de manera que oficialment no té incorporat l'article. Tot i això diria que hauríem de tenir en compte la forma tradicional d'anomenar aquest poble. En qualsevol cas ho preguntaré a l'expert. --SMP​ (+ disc. xat) 14:02, 5 set 2008 (CEST)

OK. Sobre la plantilla no em fa res que ho canviïs. --SMP​ (+ disc. xat) 16:18, 5 set 2008 (CEST)
Escolta, al final he unificat les plantilles Plantilla:Mapa amagat Línia Rodalies R3 i Plantilla:Mapa Línia Rodalies R3. Crec que és més fàcil que no s'hagi de canviar als dos llocs, i com que la diferència és molt petita és pot implementar fàcilment amb una rutina if. Tinc previst fer el mateix en les altres plantilles similars. --SMP​ (+ disc. xat) 20:39, 7 set 2008 (CEST)

MD/LD

Ei, ara estic ampliant i pulint la part dels trens de les terres de l'Ebre i he vist que havies posat estació de Campredó, però jo he vist a la web de renfe, uns horaris de paper que tinc i a una web que conec que posa Camp-redó. Jo ho canviaria per Camp-redó, tu que faries? --Davengum (discussió) 19:12, 5 set 2008 (CEST)

Ara he buscat Campredó i Camp-redó al Google i surt de les dues maneres a molts llocs diferents. A la pàgina de Tortosa de la Viquipèdia posa Camp-redó però a l'article posa Campredó. Com hi ha tanta ambigüitat ho canvio pel nom que utilitza Renfe, ja que és el nom de l'estació. --Davengum (discussió) 19:27, 5 set 2008 (CEST)
Doncs ja ho he canviat a Camp-redó, però si fa falta desfaig el reanomenament. No sé que es el correcte, però com les pàgines que estem editant són d'estacions, em guio més pel nom que posa la Renfe. Sobre el tram només n'hi el Trambaix, el Trambesòs i el Tramblau, però com tu dius hi ha en projecte el Trambages, però a més hi ha en projecte el Tramvallès i el Tramcamp (Camp de Tarragona), però per a que els obrin encara falta temps, i com ho has posat ja està bé. --Davengum (discussió) 19:45, 5 set 2008 (CEST)
Ja he acabat la reorganització i descripció de les estacions de les terres de l'Ebre del corredor Mediterrani. He intentar fer-ho de la manera més correcta però és complicat, per diversos motius com: els trens Barcelona-Vinaròs-València entren a Tortosa canviant de sentit dues vegades (a Tortosa i l'Aldea) i a més paren dues vegades a l'Aldea. L'altre problema és la nomenclatura Ca1/L7, he mantingut la L7 fins a Tortosa i la Ca1 fins a Vinaròs. Els València-Tortosa els he mantingut com L7, els Barcelona-Vinaròs de la Ca1 els he mantingut com Ca1 fins Vinaròs, i el Barcelona-València l'he posat com a L7 fins a Vinaròs i com a Ca1 fins a Ulldecona, i a Ulldecona he posat una nota. Espero haver-ho fet el més clar possible però es que la situació és rebuscada. --Davengum (discussió) 20:20, 5 set 2008 (CEST)
El terminal que posa a Sant Vicenç de Calders es per a uns regionals que de la Ca4a que van entre Sant Vicenç de Calders i La Plana-Picamoixons via Valls. --Davengum (discussió) 20:33, 5 set 2008 (CEST)
Si, com dius tu s'ha de posar Lleida i La Plana per una banda i Barcelona i Sant Vicenç de Calders per l'altra entre La Plana i Sant Vicenç de Calders, via Valls. Perdona, però la segona pregunta la de >> i proc/des no l'he entès. --Davengum (discussió) 21:13, 5 set 2008 (CEST)
Si que t'expliques, em donava l'impresió que et referies a això però no n'estava segur. Tal com has fet el raonament tens raó, però això que posa terminal on tu dius a Sant VC també ho posa a Vilanova o a Vilafranca i en alguna més segur que també, perquè ho posava al fer les estacions, perquè ho copiava de la wikipedia castellana on ho posa així com està. --Davengum (discussió) 21:52, 5 set 2008 (CEST)
El que deies de la pròxima estació de BCN-Sants a Sant VC que hi havia Figueres amb Flaçà ho he fet a totes les estacions entre Torredembarra i Tortosa, i a mida que vagi ampliant les estacions ho aniré aplicant. --Davengum (discussió) 22:40, 5 set 2008 (CEST)
Si està bé a Vilafranca, però a Sant RWBA WC.svg hi havia un error anterior meu i ja l'he arreglat. --Davengum (discussió) 22:53, 5 set 2008 (CEST)

Ei, perdona, però no has rebut una resposta meva abans sobre les plantilles perquè ahir et vaig contestar, però no se perquè no es va guardar i ara m'he donat compte. Sobre les plantilles aniré modificant la plantilla com tu m'has dit a les estacions que vagi completant, ahir ja ho vaig fer entre Sant Celoni i Celrà, i avui segurament que continuaré cap a Figueres i cap a Portbou si tinc temps. --Davengum (discussió) 10:49, 9 set 2008 (CEST)

Ok, ara arreglo les plantilles de la R2 que em falten. --Davengum (discussió) 10:58, 9 set 2008 (CEST)
Arreglada tota la R2 i tota la Ca1. --Davengum (discussió) 11:50, 9 set 2008 (CEST)
Molt bona feina la de les plantilles per connectar les línies. A les plantilles podries afegir l'apartat amb el nom Trens o Trens que circulen i jo després ja hi afegeixo el número de sèrie dels trens. Sobre l'electrificació les línies del metro i la Llobregat-Anoia i la Barcelona-Vallès funcionen amb catenària rígida de 1500 Vcc; L'única línia de Catalunya que no funciona amb electricitat és la Lleida-La Pobla que funciona amb tracció dièsel. També he vist que a la plantilla del Trambaix i el Trambesòs (que finalment seran units per la Diagonal) falta posar on són les cotxeres. Les del Trambaix són a Sant Joan Despí, entre Fontsanta-Fatjó i Bon Viatge a la dreta del mapa amb connexions des de ambdós sentits, les del Trambesòs estan paral.leles a l'estació de Central Tèrmica del Besòs a la dreta del mapa amb connexions abans i després de l'estació. --Davengum (discussió) 14:54, 9 set 2008 (CEST)
Fet Fet!. --Davengum (discussió) 15:32, 9 set 2008 (CEST)

dubte ferroviari

A espencat li preguntaves açò:

Bones, una pregunta mirant el mapa de rodalies valència pels mapes de línia la línia C-3 i C-4 posa una cosa estranya que és com si sortissin de València Sant Isidre i no de València Nord però que hi ha una connexió de metro entre les dues estacions, però a l'estació de Sant Isidre no posa un enllaç de metro així que no se si és el mateix ferrocarril que canvia de nom i és converteix com metro o que

Momentàniament, per les obres del TGV Madrid-València, les línies C-3 i C-4 no ixen de l'Estació del Nord, sinó de València-Sant Isidre. Per anar-hi cal agafar el metro a l'estació de Xàtiva i baixar a l'estació de metro de Sant Isidre i allà agafar els trens de rodalia C-3 i C-4 des de l'estació de RENFE de València-Sant Isidre, veïna a l'estació de metro del mateix nom. --Felivet (discussió) 17:24, 6 set 2008 (CEST)

Entre Sant Isidre i Nord hi havia l'estació de Vara de Quart, ara sense servei per les obres. El 2010 s'inaugurarà el TGV Madrid-València Sant Isidre. I per al 2012 s'espera que el TGV arribe al centre de la ciutat, però no a l'estació de Nord, sinó a una estació nova de trinca que no sé quin nom rebrà. Es troba prop de l'estació del Nord, 500 m més al sud, però no sé si es dirà també del Nord o no. L'actual estació del Nord esdevindrà un centre d'oci i hi haurà un museu del ferrocarril. L'espai (platja de vies) entre l'actual estació del Nord i la futura del TGV serà el Parc Central. Després el TGV passarà per sota de Ciutat Vella per continuar la línia cap al nord, primer a Castelló (2014?) i després espere que fins al Camp de Tarragona, per connectar amb Barcelona. --Felivet (discussió) 11:56, 7 set 2008 (CEST)
Hola, disculpa que no haja pogut respondre abans. Només per a dir que l'estació de Sant Isidre se situa a uns 50 metres de la homòloga de metro, per tant hi ha una mena de trasbordament. També comente que, pel que he pogut llegir, la nova estació de TGV és a l'actualitat anomenada "(València) Estació Central", Això no treu que en un futur li fiquen un nom més sonor o inclús rescaten el nom "Nord", que té molta tradició a València. Per cert, el Parc Central de València no serà un parc sinò un barri d'habitatges. A hores d'ara la TGV procedent del Sud (primer Madrid, llavors Alacant) tindrà terminal a l'estació de la Font de Sant Lluís, al sud-est. Una abraçada. --espencat (discussió) 22:57, 8 set 2008 (CEST)

Molt bé, impressionant la feina feta. Un detall: veig uns quants errors en els noms de les poblacions. Alguns són castellanoparlants amb una versió en català, uns pocs són catalanoparlants però amb noms d'estació en castellà o deformats. Ara bé, no m'ha quedat clar si el que fem és reflectir el nom oficial de l'estació, o el nom correcte de la població. Per exemple veig que has posat Estació de Terol i no Teruel, però Orihuela i no pas Oriola. Per exemple Saragossa-delicias em sembla perfecte, en què entenc el motiu del bilingüisme; però Estació d'Orihuela no deu ser pas el nom oficial de l'estació, oi? Si em dius quin criteri seguixes, i em deixes els enllaços de les plantilles, corregiré els noms al català. Fins ara. --espencat (discussió) 23:25, 8 set 2008 (CEST)

Fet Fet! Si tens dubtes sobre els noms, busca'ls a la viqui, molt més fiable que Renfe. Els rius etc deixaré a un altre dia, en tot cas els rius importants del PV són el Xúquer, Túria, Magre, Vinalopó, Cabriol, Serpis i Segura. La resta no passen de torrents, malauradament :S --espencat (discussió) 00:35, 9 set 2008 (CEST)

Mapes i taules

Els mapes i les taules els veig superposats (amb Firefox) a Estació de Sabadell-Rambla i crec que en d'altres estacions. En algunes només se'm superposen quan desplego el mapa.--Pere prlpz (discussió) 14:17, 9 set 2008 (CEST)

Ara ho veig força bé, però:
 • Com tu dius, la imatge i el requadre blau del nom tampoc els veig centrats. Sembla que sigui culpa del subtítol "transports" que veig a la dreta del d'informació general i no a sota, perquè les amplades coincideixen. Potser falta un salt de línia a la taula.
 • El mapa desplegable l'he de clicar dos cops perquè es desplegui.--Pere prlpz (discussió) 14:41, 9 set 2008 (CEST)
A l'ordinador que estic fent ara mateix servir encara hi tinc la versió vella del Firefox.--Pere prlpz (discussió) 17:41, 9 set 2008 (CEST)

Enllaços

Sí, ja ho sé, he tingut problemes amb això abans. Vaig considerar posar un enllaç a la part blanca, o a un annex a sota de tot (a cada plantilla) però en realitat és més lògic que siga el mateix títol (especialment en versió "amagada") Veig problemes amb la C6 (blau) i la C3 (es perd, especialment quan l'enllaç està morat), i la C4 queda molt violent namb el roig/blau... i la L4 queda molt fosc... Només puc suggerir que fem els colors un xic més tranquils o pàl·lids, segons calga. Les regionals em sembla que els colors els has triat tu, no? Les de rodalies són els colors oficials, així que em sap greu tocar-los, potser el roig de la C4 una mica més callat etc.

A més a més veuràs que he eliminat les taules que repetien la info de les plantilles. Sí que m'agradaria ficar el mapa del PV ferroviari en algun cantó en comptes d'allà baix de tot.

D'això de la València-Nord, vaig a mirar-ho, no m'he enterat encara. --espencat (discussió) 16:00, 9 set 2008 (CEST)

Val, ja he comentat allà.

Pel que fa a les plantilles, vaig preguntar sobre aquest tema i resulta que no es pot canviar els colors dels enllaços, ja que forma part del sistema bàsic de la viqui. Tanmateix em sembla que Usuari:Pasqual i Usuari:SMP hi saben prou. Ja que he canviat tantes pàgines preferia canviar els colors que dic, que trobe que n'hi ha tres només que moleste de veritat. Per cert, és un tema prou recurrent i em sorprèn que no s'ha tractat en algun lloc (canviar el color dels enllaços quan el fons ha de ser roig, blau o morat). Veuràs també que he anat traient els enllaços sobrers quan la plantilla fa aquesta funció. --espencat (discussió) 16:24, 9 set 2008 (CEST)

De fet, m'acabe d'adonar d'una cosa. A les plantilles, l'enllaç "amagar" és sempre blanc. Així que deu ser possible. Vols parlar amb ells? D'ací a poc me'n he d'anar. --espencat (discussió) 17:02, 9 set 2008 (CEST)

Fet Fet! --espencat (discussió) 20:32, 9 set 2008 (CEST)

Existeix una alta possibilitat, que són els botons. Convertim el texte en imatge i farà d'enllaç mantenint el color que triem. Trobe que la pega és quan la plantilla canvie de forma. També és feina. Preguntem a SMP i Pasqual. --espencat (discussió) 17:07, 9 set 2008 (CEST)

He escrit als dos. Mentrestant, una nova idea a Plantilla:Mapa Línia Rodalies València C-6. veus l'enllaç?. Ara bé, un petit problema: a la plan de la línia, aquest enllaç ix en blanc i resulta estrany. En tot cas seria una solució a mitges fins que trobem res millor.--espencat (discussió) 17:23, 9 set 2008 (CEST)

També podria formar un annex a baix, sobre un fons blanc, que es veu encara que estiga enrotllada...-espencat (discussió) 17:26, 9 set 2008 (CEST)

Què és el que no has entès, allò de l'annex? A veure, seria com una barra blanca situada davall de la secció colorida on aniria l'enllaç, i que seria visible sempre. Però no patisques, tot açò és inventar feina. Únicament intente reduir el texte duplicat. Per exemple a les pàgines que tractn de regionals, o de rodalies, hi havia taules fent la mateixa funció que la teua plantilla, MÉS servint d'enllaç a l'article. Com que l'únic que afegeix és l'enllaç, els he suprimit. Bé si fóra per mi quedaria en un compromis de "(article)" com a enllaç, i esperem el que diguen SMP i Pasqual. --espencat (discussió) 17:38, 9 set 2008 (CEST)

Hola de nou. Molt bones, les plantilles. Cap pega, posa-les quan vulgues. He recapacitat i trobe que, en quant que les estacions tindran totes una infotaula de les línies que hi passen, no cal enllaços als mapes. Pel que fa a les pàgines de les línies, ja hi som, el qual deixa les planes de Rodalies de València, Regionals del PV etc, que no són moltes. Ací potser una petita taula d'estil paregut a les que has fet seria prou. en tot cas, enllaçaré el texte de moment i au. Per tant, seguiré el que volies i llevaré els enllaços dels mapes. Vaja, que tenies raó! Tanmateix trobe que hem de vetllar perque no hi haja massa plantilles de mapes a les estacions. Em sembla bé si en són un o dos, però quasi quasi diria el mateix que amb València-Nord: llevem-les, posem-les al seu article, i deixem ben enllaçades les estacions amb les línies que hi passen (a la taula gran de pròxima estació). --espencat (discussió) 20:19, 9 set 2008 (CEST)

Ei, he fet Plantilla:CV1 a l'estil del teu "Ter" per a utilitzar-se a Rodalies València (xarxa ferroviària) (de fet, està en cursiva i no sé com treure això). Podria utilitzar-se a la plantilla-guia de línies (on ara hi ha un bloc de color). És prou ràpid de duplicar, però trobes que podem fer que el color canvia amb la plantilla aquella dels colors de línia? --espencat (discussió) 20:58, 9 set 2008 (CEST)

Val, ja l'aplicaré. M'agradaria saber d'on tragueres el font perquè trobe que seria millor sense cursiva. A veure si te'n recordes... Mira Plantilla:Infotaula línies País Valencià on he posat la C-1 i dis-me si t'agrada així. --espencat (discussió) 22:45, 9 set 2008 (CEST)

Ja he solucionat allò de la cursiva. Bé mira això dels fonts si vols, sempre està bé tenir-lo a mà. Sí també utilitze aquesta plantilla a Rodalies València (xarxa ferroviària), encara que potser en un futur hi podríem ficar una taula bonica. Ara incorpore les altres que he fet. Fins demà --espencat (discussió) 23:09, 9 set 2008 (CEST)

Metro de BCN

Ei, m'agrada com ho has deixat la L1, sobre els trens els 6000 són els nous trens que circulen per la L1 d'ample ibèric, s'han comprat per a reforçar la línia però no substituiran als 4000, aquests són com els 5000 que circulen per les línies 3 i 5 però adaptats a ample ibèric. En canvi els 9000 són trens d'ample internacional que havien de ser per la L9 però a causa dels retards s'han afegit a la L2 i la L4. --Davengum (discussió) 19:56, 10 set 2008 (CEST)

No, els 2000 son els cuc i els 3000 els més vells que estan reformant, això es deu que els 2000 es van construir per a la L2 i els 3000 per a la L3 a finals dels 80 quan ja estava prevista l'obertura de la L2 pel cap d'uns anys, per això es van numerar així. Sobre els 5000 i 6000 estan construïts per CAF i per això són iguals però de diferent ample, en canvi els 9000 són igual de nous però estan construïts per Alstom. Una altra cosa per la L4 circulen els 9000 i els 2100, que són una subsèrie dels 2000 que van circular per la L2 i amb l'intruducció dels 9000 van passar a la L4. --Davengum (discussió) 20:26, 10 set 2008 (CEST)
De res. Estaré fora fins dissabte, així que no em trobaràs per aquí. Bona Diada !! --Davengum (discussió) 21:14, 10 set 2008 (CEST)

Ei que tal. Et volia comentar que els trens de la sèrie 1100 van ser retirats entre maig i juny per això he modificat les pàgines del metro de BCN i de la L4. --Davengum (discussió) 11:08, 13 set 2008 (CEST)

Renfe Avant

L'article Renfe Avant sembla abandonat. Caldria convertir-lo en un esborrany o bé esborrar-lo.--Pere prlpz (discussió) 20:29, 10 set 2008 (CEST)

València-Nord

Deixa'm mirar-lo. Sí, tens raó, són estacions de metro. --espencat (discussió) 01:40, 11 set 2008 (CEST)

Que potser he deixat Plantilla:Infotaula línies País Valencià lletja, no? Em referisc a les regionals, duplicant la caixa. També puc fer una plantilla alternativa (color sobre blanc)... Si eliminem les caixes de colors queda torta, no? --espencat (discussió) 01:47, 11 set 2008 (CEST)

deixem-ho estar, tampoc fa tan lleig. He fet aiò que volies. --espencat (discussió) 02:09, 11 set 2008 (CEST)
no digues que no et faça cas:

C-1 C-2 C-3 C-4 C-5 C-6 C-1 C-2 C-3 L-1 L-2 L-3 L-4 L-5 L-6 L-7 L-1 L-2 L-3 L-4 L-5 L-6 L-7 (aquesta versió es diu "alt" (alternativa) Bé, ara que he tracta el més important de tot, vaig a dormir. Bona nit company. --espencat (discussió) 02:30, 11 set 2008 (CEST)

LD

Veig que has modificat la discussió, no se si estic escribint correctament aquí ho he d'escriure a l'arxiu, en el cas incorrecte em mous el comentari i ja està. Et volia comentar que he actualitzat la pàgina de les Línies de Ld amb motiu de l'arribada de l'Alvia de Vigo dilluns, he tret el Talgo i he posat l'Alvia, ja que per a dos dies que li queden al Talgo la informació d'aquest ja no aporta gaire, a més he fet la plantilla de l'Alvia modificant la del Talgo Covadonga, després continuaré actualitzant l'informació a les estacions on paren ambdós trens.
PD: Molt bo el verset de l'inici i molt bona feina la que estas fent a la pàgina del metro de BCN. --Davengum (discussió) 16:02, 13 set 2008 (CEST)
Jo ja he creat la plantilla de l'Alvia, si vols modificar-la per ficar els ramals que havien existit o si vols modificar la plantilla del Talgo per clarejar els ramal perquè creus que serà util, per mi cap problema. Sobre el Metro coneixia una pàgina www.barnametro.org però ja no existeix: després hi ha una, www.wefer.com, on apareixen les característiques tècniques de totes les sèries excepte les més noves, però no en conec més que parlin dels trens del metro. L'escapada bé, vaig passar en cotxe prop de Tortosa i vaig veure un cartell on posava Campredó, referint-se al nucli de població, quan fa poc vaig canviar el nom de l'estació per Camp-redó, jeje, ara no se si tornar-ho a canviar, jejejejeje. --Davengum (discussió) 16:42, 13 set 2008 (CEST)
Et volia dir que l'entrada en servei de l'Alvia comportarà la supressió de totes les rames del Talgo Covadonga, t'ho dic perquè em sembla que no m'explicat bé i que has entés que només la rama de Vigo del Talgo passava a ser Alvia, mantenint-se les altres, a canvi de la supressió de les rames de Corunya i Gijón hi haurà un Arco entre Monforte de Lemos i Corunya que farà la funció de substituir la rama Corunyesa en la que es podrà trasbordar, per a Gijón hi haurà a León una connexió amb un Alvia provinent de Madrid que passarà més o menys a la mateixa hora que l'Alvia de Vigo. --Davengum (discussió) 18:34, 13 set 2008 (CEST)
Sobre el metro millor que els articles de les L9 i L10 estiguin fusionants, perquè en el fons son una línia amb ramals, jo tampoc entenc el fet de posar-lis dos noms diferents. Sobre la L5 el primer tram que es va inaugurar (com a Línia II) el Sagrera-Vilapicina i els trens que hi circulaven tenien un sistema per a la seva conducció automàtica però mai es va utilitzar comercialment, el sistema (que jo no el posaria com a ATO, perquè era molt rudimentari) consistia en uns sensors en els trens (de la sèrie 600, els 1000 mai van estar adaptats per a conducció automàtica) que rebien el senyal d'uns altres sensors instal.lats al túnel i que l'indicaven que havia de fer, sento no poder-te precisar com era exactament, perquè ho vaig llegir fa un temps i no ho recordo massa bé, però l'idea és aquesta. Sobre l'implantació de la conducció automàtica actualment, la L9 serà automàtica des del primer dia, per això necessitaran gairebé un any de proves per poder obrir el tram de Santa Coloma ja que serà un sistema nou a BCN, la L11 també s'estava adaptant ja que al ser una petita línia aïllada i nova és més fàcil aplicar-ho, fa poc s'estaven instal.lant mampares a les andanes de Can Cuiàs, que també s'instal.laran a totes les estacions de la L9 i que són necessàries per a la conducció automàtica. A la L2 fa uns pocs mesos es van fer proves nocturnes de conducció automàtica, però aquest sistema s'aplicarà més endavant. Espero que amb aquesta parrafada t'hagi aclarit els teus dubtes, jeje. --Davengum (discussió) 18:34, 13 set 2008 (CEST)
Ara m'he liat jo amb l'ATO perquè m'he pensat que era el sistema de conducció automàtica, per això potser si que era ATO el sistema de la L5, però en tot cas el sistema funcionava com t'he dit i lo de les cel·lules fotovoltaiques tens raó perquè sabia que era algo de cel.lules fotonoseque però no t'ho he posat perquè no m'enrecordava del nom exacte. Sobre si era el primer sistema automàtic del món no en tinc ni idea, el que es segur es que era avançat per l'època. La L9 usarà el mateix sistema que el de les proves de la L2 el CBTC Trainguard MT de Siemens, més informació a http://www.tmb.net/common/premsa/MuestraHTML.jsp?file=/informacion_corporativa/datosNoticiasPrensa/docsNotes/ProvesL2.html . La línia més llarga d'Europa és la Central Line de Londres, ahhh, aquest polítics sempre dient el que no és. Penso que potser els van dir que era la més llarga de l'Europa Continental i els va fer mandra afegir el matís, jaja. --Davengum (discussió) 19:58, 13 set 2008 (CEST)

Metro de BCN

Que et penses que dirigeixo TMB, jejeje. Sobre les taquilles, em sembla que el personal de l'estació ja no ven bitllets, només les venen les màquines, en la majoria d'estacions hi ha un taquiller en una de les entrades però la seva funció només es la d'atenció al client, mai vendre bitllets. Sobre les barreres modernes no se quan van començar a funcionar les primeres, on recordo jo que fa més temps que les veig és a l'estació de renfe de Plaça Catalunya que ja de fer uns 10 anys que n'hi han, i del metro on fa més temps que em sembla que les he vist és a Collblanc on em sembla haver-les vist per primera vegada entre 2000-2002, aquestes tenen força temps però potser hi ha unes barreres modernes més antigues, perquè no tinc tota la xarxa controlada. Aquestes barreres encara no les han instal.lat a tot arreu, i en algunes estacions han fet xapusses reformant-les i mantenint-hi les barreres antigues, el 2004 van reformar i traslladar el vestíbul de Cornellà Centre per l'obertura del Trambaix i en lloc de posar-n'hi de noves van ficar-hi les antigues en un vestíbul nou. --Davengum (discussió) 22:08, 13 set 2008 (CEST)

Mira que em cau malament l'Escarp, jeje. Si, es que hi coses que si no utilitzes el metro es difícil de conèixer, jo l'utilitzo des de petit però hi ha zones del metro on no hi he anat mai, la part Llobregat, sobretot la L5, la tinc controlada però la Besòs no en tinc ni idea. No en tenia ni idea de que anessin a implantar el sistema Oyster, al TRAM les validadores hi estan adaptades per si s'implanta un sistema com l'Oyster, però la resta de la xarxa em sembla que no. --Davengum (discussió) 22:29, 13 set 2008 (CEST)
Estaria bé aplicar un sistema Oyster com a l'ATM de Lleida, però no sé quan ho faran. --Davengum (discussió) 22:39, 13 set 2008 (CEST)
Ei que tal, volia comentar-te que he fet les pàgines del Alvia i el Trenhotel, i ara em disposava a afegir el mapa de l'Euromed a la pàgina Euromed, que ja existia, però al posar la plantilla que vas fer em surt a la dreta i jo volia posar-la a l'esquerra però no sé com posar-la. També he modificat l'apartat LD de Sants, ho he fet com a Girona o Figueres, però només he posat les estacions més importants on paren els trens perquè sinó ocuparia massa, que et sembla? --Davengum (discussió) 20:16, 14 set 2008 (CEST)
Merci. --Davengum (discussió) 20:29, 14 set 2008 (CEST)

XFC

Ei, sobre l'Ave si et fixes al Google Earth entre prop de Castellbisbal i Cornellà hi ha quatre vies paral·leles, les que no passen pel Prat son un ramal de mercaderies que es va inaugurar fa poc més d'un any que va entre entre Castellbisbal i el Port, aquest és d'ample ibèric però té instal·lat travessa polivalent per a que hi puguin circular en un futur trens de mercaderies d'ample internacional provinents del nord de Catalunya i França, ja que al ramal de mercaderies Castellbisbal-Mollet també s'està instal·lant travessa polivalent i a Mollet connectarà amb la LAV que a partir d'aquí estarà adaptada a la circulació de mercaderies fins a Perpinyà. La bifurcació es produeix entre Castellbisbal i el Papiol i a parti d'aquí va paral·lel el ramal a la LAV fins a Cornellà on es separen. Jo prefereixo la Maleni, perdó Magdalena ja que ella és una senyora jeje, del Polònia que és molt més graciosa, com diria ella antes partia que doblà. No vas errat tinc una relació amb la Maleni, la veïna d'enfront meu és clavada a la Maleni fins i tot parla igual, jo diria que són del mateix poble,jejeje. --Davengum (discussió) 13:08, 15 set 2008 (CEST)

Tocarem fusta perquè no n'aparegui cap d'esvoranc. L'AVE pararà a l'actual estació intermodal del Prat però en unes andanes que encara no s'han obert, allà hi haurà transbord amb rodalies, les andanes ja estan construïdes, si algun dia agafes l'AVE i et fixes al passar pel túnel del Prat veuràs les andanes. El ramal actualment serveix per a que hi circulin els mercaderies provinents de Martorell o més al sud i així descongestionar de Mercaderies la C2 Sud i la C4 fins a Molins. El bypass del Vallès ja existeix, és el ramal de mercaderies Papiol-Mollet, l'únic que s'està adaptant per a la circulació d'ample internacional, actualment s'està instal·lant travessa polivalent en aquest ramal, adaptada per a ample ibèric e internacional, a més fa poc s'ha començat a reformar el nus de Mollet on el ramal connectarà amb la línia BCN-Portbou i la LAV cap a França. Si es pot accedir al ramal Mollet-Papiol des de Martorell o Barcelona. Sobre la línia circular se n'havia parlat però de moment l'idea està al calaix, encara que jo crec que seria la millor opció per connectar el Baix Llobregat amb el Vallès sense passar per BCN. Per últim et volia comentar que per les tardes no em trobaràs per aquí perquè ja he començat la uni, tampoc em trobaràs masses matins ja que s'ha d'estudiar. --Davengum (discussió) 21:20, 15 set 2008 (CEST)
Quina enveja, encara tens una setmana de vacances, jeje. He tingut un bon dia ja que es el primer i els profes s'han limitat a explicar l'assignatura, quan comencin a córrer ja serà una altra història, jeje. Així que si tens algun dubte et puc contestar, però gaire més, editaré poc perquè no tindré massa temps. Per la línia de Puigcerdà no et preocupis que després de la reforma que estan fent a la infraestructura segur que tarden en tornar a tallar-la, i segur que funciona una mica millor. --Davengum (discussió) 22:22, 15 set 2008 (CEST)

Cremallera de Montserrat

Fitxer:Logo cremallera montserrat.gif--Vilarrubla (Vine i xerrem) 20:54, 10 oct 2008 (CEST)

Mapes de línies ferroviàries

Hola! He trigat força en poder respondre i sembla que ara ja te n'has sortit amb això de millorar els mapes de línies ferroviàries i els seus pictogrames. Si necessites ajuda per a canviar-los i buscar coses d'aquestes sofisticades com encreuaments entre túnels en obres i túnels normals o altres bogeries d'aquestes et puc donar un cop de mà cercant-les entre la marabunta d'icones al commons. Em semblen bé les teves observacions sobre això de marcar com a separades les vies només en certs casos. En qualsevol cas no dubtis a corregir els canvis que de tant en tant faig, així és com funcionen els wikis, amb el treball coŀlaboratiu d'anar modificant-nos els uns als altres somriure. --SMP​ (+ disc. xat) 18:14, 19 set 2008 (CEST)

Ja que hi som, en plantilles com {{Mapa Línia LD Catalán Talgo}} el canvi d'ample no s'hauria d'indicar amb icones com BSicon ÜST.svg? --SMP​ (+ disc. xat) 18:35, 19 set 2008 (CEST)
Si vols dir una imatge com la de dalt, la veritat és que no n'hi ha cap d'horitzontal, però si és molt important te la puc fer jo. Per altra banda, per a canvis d'ample potser sí que és millor l'altre logotip (Canviador d'ample.jpg). --SMP​ (+ disc. xat) 18:02, 1 oct 2008 (CEST)
Segurament aquest blau, marca més explícitament que és un canvi d'ample. O potser tots dos, un al gràfic i l'altre al text. --SMP​ (+ disc. xat) 18:35, 1 oct 2008 (CEST)
He canviat força {{Mapa Línia Funiculars de Montserrat}}. Et sembla que s'hauria de marcar un hub a Montserrat-Monestir? (mira les edicions antigues de l'historial) Com s'hauria d'indicar l'aeri? --SMP​ (+ disc. xat) 20:47, 3 oct 2008 (CEST) PD:ROFL Hem editat alhora. Em refereixo al hub. --SMP​ (+ disc. xat) 20:48, 3 oct 2008 (CEST)
Ui perdona, estava arreglant el MediaWiki. No acabo d'entendre què s'hauria d'arreglar. Vols dir que la línia 3 hauria de seguir recte cap amunt i la 4 girar? O que s'hauria de canviar l'estació per a que hi sortissin tres línies diferents? O marcar dues estacions amb un símbol d'aquells de pasareŀla que les uneixi? Tu mateix pots intentar solucionar-ho si vols. --SMP​ (+ disc. xat) 20:48, 4 oct 2008 (CEST)
Què et sembla com ho he deixat ara? --SMP​ (+ disc. xat) 19:54, 7 oct 2008 (CEST)

Metro

Ei, que tal, com anem ?. Sobre l'article d'història molt bona feina però jo ho posaria en una pàgina nova perquè jo crec que la pàgina ja és massa extensa. Una cosa a XFC anava a eliminar el Talgo Covadonga que ha sigut substituït per l'Alvia de Vigo suprimint-se les rames de Corunya i Gijón, però potser ho volies mantenir per constatar que havia circulat un Talgo anomenat Covadonga, jeje. T'ho comentava perquè em fa cosa eliminar-te una dada de XFC amb la feinada que et va costar fer la pàgina. --Davengum (discussió) 23:43, 26 set 2008 (CEST)

L'Alvia de Vigo ja l'havies afegit i jo ja havia modificat la pàgina de LD treient el Covadonga i posar l'Alvia. Sobre la feina tinc menys que el cap de setmana passat, però s'ha d'estudiar, de moment aniré apareixent per aquí quan tingui ganes i temps, demà segur que estic per aquí una estona. Bon cap de setmana. --Davengum (discussió) 23:55, 26 set 2008 (CEST)
Ei, només volia comentar-te que m'he topat amb un mapa on es veuen la configuració dels enllaços entre les línies del metro i amb les cotxeres per poder-nos aclarir en la configuració d'alguns enllaços com a La Pau on la configuració és una mica complicada i corregir els errors, la direcció és http://www.ifercat.cat/pfw_files/cma/proyectos/L9/ALTRES/L-9%20Pl%C3%A0nol%20Tra%C3%A7ats.jpg . També es pot veure que la L9 tindrà cotxeres a Can Zam, Triangle i Polígon Pratenc/ZAL (em sembla que els tallers es mantenen a Zal però per les últimes modificacions les cotxeres estaran a Polígon Pratenc). --Davengum (discussió) 23:25, 27 set 2008 (CEST)
Ei, que tal, fa dies que no parlàvem. Sobre si t'has deixat res, a http://ca.wikipedia.org/wiki/Metro_de_Barcelona#L.C3.ADnia_3 no has actualitzat el miniresum. Havia vist que estaves actualitzant tot el relacionat amb la prolongació de demà, i t'estava escribint quan m'has escrit. Només volia comentar-te que a l'estació de Trinitat Nova has fet una cosa que no estic segur que es pugui fer, has copiat i pegat la descripció d'una pàgina que comença per Trens i acaba per Cat. La descripció d'aquesta pàgina es molt bona però a mi com et dic em sembla que no es correcte el que has fet per drets d'autor, però igual vaig errat i es pot fer. Porto uns dies completant totes les estacions del metro i no he copiat i pegat les descripcions perquè em sembla que no es correcte fer això pel que t'he dit abans, però si les normes de la wikipedia ho permeten per mi encantat. Ja m'havia donat compte que en alguna pàgina fa temps ho havies fet com a Cerdanyola-Autònoma, però com eren poques i l'informació es bona no t'ho havia comentat. --Davengum (discussió) 23:54, 3 oct 2008 (CEST)
Jo una mica refredat pels canvis de temps però bé. Sobre Trinitat Nova estic reestructurant la informació, sense treure'n però canviant l'estructura perquè no sembli un copia i pega i tingui una estructura semblant a les de les pàgines que estic fent però amb més info, no se si m'explico. --Davengum (discussió) 00:10, 4 oct 2008 (CEST)
Fet, he de fer alguns petits retocs però l'estructura de Trinitat Nova que havia pensat seria la que hi ha. Ja he canviat la procedencia a totes les estacions. --Davengum (discussió) 00:44, 4 oct 2008 (CEST)
Les cotxeres del Triangle es troben al mateix triangle, si t'hi fixes a l'est del triangle hi ha una platja de vies que entra a un túnel, que és el de connexió amb el metro, que es força llarg perquè hi ha un troç fins La Pau, de fet s'aprofitarà part del túnel per a la prolongació de la L4 fins a Sagrera. A més és una cotxera d'autobusos de TMB, si t'hi fixes es veuen. --Davengum (discussió) 18:09, 4 oct 2008 (CEST)
Ah, em parlaves del mapa que et vaig enllaçar fa una setmana, em pensava que em parlaves del Google Earth. Les cotxeres es el recinte marcat per una línia taronja prima, el Triangle al que em refereixo es al limitat per les vies de Renfe de la C1 i la C2 (color gris fosc) que està a sobre d'on posa Pou d'Atac de Via Trajana. El que actualment existeix es el ramal groc i verd que va cap a l'esquerra poc abans del punt blanc que indica la nova estació de Santander, espero haver-me explicat be. --Davengum (discussió) 18:28, 4 oct 2008 (CEST)
No t'embalis, que ja et vaig dir que no treballo ni a conec a ningú que treballi a TMB, Assumpta inclosa, jeje. Sobre els canvis d'agulles i els túnels no en tinc ni idea, abans de trobar el mapa no sabia com era la configuració de l'enllaç al triangle, a més mai hi he passat per La Pau, ni he estat al triangle. Si vols saber més del projecte de la L4 a Sagrera explica una mica com serà al DPTOP de Gencat. Sobre els canvis d'agulles només sé com son a Can Boixeres, perquè hi paso molt sovint, a la via direcció Cornellà hi ha un canvi d'agulles, entre Can Vidalet i Can Boixeres que va cap a les cotxeres que estan al costat Horta. --Davengum (discussió) 18:54, 4 oct 2008 (CEST)
Encara que sigui una mica estranya, m'imagino que la configuració serà com la que surt al mapa, i quan facin la prolongació, al 2999 jeje, ja es veurà el que faran. --Davengum (discussió) 19:15, 4 oct 2008 (CEST)
Si està be el mapa de la L2. No se que et passa amb l'Assumpta, jeje. Avui amb la inauguració de Roquetes he vist per la tele que el Montilla ha après com s'ha de validar un bitllet, jeje, perquè fa uns anys per a la campanya electoral va agafar el metro a Cornellà per guanyar vots i va ficar el bitllet a l'inrevés. --Davengum (discussió) 19:36, 4 oct 2008 (CEST)
Les de Polígon Pratenc estaran en superficie i substituiran a les que inicialment estaven previstes a ZAL, http://www20.gencat.cat/portal/site/SalaPremsa/menuitem.342fe4355e0205d607d7ed42b0c0e1a0/?vgnextoid=f60f88c0b0549010VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=f60f88c0b0549010VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=detall&contentid=52d8359bb91ab110VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD. La L9 connectarà amb el triangle a Via Trajana, al Google Earth es veu tota aixecada per les obres de la L9. a més a la L9 hi haurà unes cotxeres a Can Zam. --Davengum (discussió) 19:54, 4 oct 2008 (CEST)
A Polígon Pratenc seran en superficie però no han fet res, on si que hi ha un edifici que havien de ser les cotxeres es a Zal que es pot veure al Google Earth al costat del viaducte de la L9, però ara no se si ficaran uns tallers o no hi faran res, fins que no diguin res no ho sabré. Una cosa que fa temps que et volia comentar però mai m'enrecordo de dir-t'ho, entre Zal i Poligon Pratenc el viaducte travessa l'antiga llera del Llobregat no l'actual. --Davengum (discussió) 20:17, 4 oct 2008 (CEST)

La L9 no travessa la nova llera però el ramal de l'aeroport si que travessa l'antiga. --Davengum (discussió) 20:30, 4 oct 2008 (CEST)

La modificació de la llera es força curta, no arriba ni al nucli urbà del Prat. L'antiga encara es manté però em sembla que amb les obres d'ampliació igual desapareix, no tinc ni idea de que faran amb les obres d'ampliació del port. Em sembla bé que hagis deixat lo de antiga llera. --Davengum (discussió) 20:40, 4 oct 2008 (CEST)
La Maleni té molt de geni, si no fos per això jo crec que ja no seria ministra, però si això passés em faria molta pena perquè molt passo molt bé sentint les seves tonteries, jeje. --Davengum (discussió) 20:52, 4 oct 2008 (CEST)


Deixar un resum de la història a l'article del metro em sembla una solució molt bona, però hauria de ser un resum més llarg que el que hi havia ahir.--Pere prlpz (discussió) 22:08, 27 set 2008 (CEST)

Fotos

Hola, he ficat una foto al concurs de fotos de la viqui. Vols anar a votar-la? Viquipèdia:Imatge del mes/2008/09. --espencat (discussió) 19:38, 2 oct 2008 (CEST)

XFC

Ei, bona feina amb les rodalies de Tarragona, sobre aquestes no en tinc ni idea ni del projecte ni de res. També et volia comentar que avui he afegit a Commons la meva primera foto pròpia que és del nou viaducte de Cornellà amb un Civia a sobre, http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Cornella_de_Llobregat_Bridge.JPG si t'agrada per posar-la a XFC o Rodalies BCN o la pàgina de la R4 es podria posar, ja que està relacionat. Ja l'he afegit a la pàgina de Cornellà Centre que també té relació. --Davengum (discussió) 19:35, 5 oct 2008 (CEST)

La foto l'he fet aquest migdia quan estava fent fotos del pont, que el van inaugurar fa uns mesos, per a un treball de la uni i el Civia me l'he trobat per casualitat perquè estava fora de servei i els diumenges no circulen civies entre Hospitalet i Molins. Ja he vist que no hi ha fotos de Civies del nucli de Rodalies Barcelona. Si faig alguna altra foto interessant ja la penjaré.--Davengum (discussió) 20:08, 5 oct 2008 (CEST)

Cuines

Hola, veig que ets de la Seu, volia saber si podries repassar els articles cuina de la Cerdanya i cuina del Pallars, fetes a partir del que he pogut llegir sobre aquestes comarques. per falta d'experiència pròpia, done el que diuen per bo. segurament podràs afegir i corregir unes quantes coses. I si t'animes, falta la cuina de l'Alt Urgell. Una abraçada. --espencat (discussió) 19:24, 7 oct 2008 (CEST)

Mil gràcies. Veuràs a Cuina de la Marina Alta com pot quedar quan hom sap alguna cosa (aquesta comarca conec bastant bé). Per exemple, es parla de costums de menjar, horari, quin plat és de festa, quin de ric i de pobre, etc, que són consideracions interessants molt difícils de trobar als llibres convencionals sobre el tema. Trobe molt adient allò de la vinya però no vull ficar res que sols postulem, el que he ficat ve de llibrets sobre la comarca. He llevat la vaca cerdana. Els altres canvis preferisc que els faça un entès en el tema cerdà, per això he copiat el teu missatge a la plana de discussió.

Per cert, la plantilla fenomenal. Però no serà cuina valenciana, amb la v en minuscle? idem la catalana i balear. Per cert, és podrà ficar-hi més d'un article per comarca? Podria escaure. Encara debatim una miqueta si unir les comarques històriques (cerdanya, pallars). Què hi opines? --espencat (discussió) 10:36, 8 oct 2008 (CEST)

No, si això de nord-català em sembla perfecte. Jo he fet les comarques històriques pq creïa que era com dius, que culturalment eren idèntiques, tanmateix igual no sempre és així. He parlat amb un cerdà i un empordanès i asseguren que sí en aquests casos. Pel que fa a la plantilla, he ficat algunes comarques erò no totes, ja que no hi ha article i no volia massa roig. Jo que tu deixaria allò de Vic i Amposta sense plantilla, crec que hi tocaria en tot cas una cuina d'Osona que ara per ara no existeix. Respecte de les comarques xurres, les deixe fora de moment pq crec que no hi ha ningú d'allà que escriga en català, i dubte que podrem fer articles molt bons sobre aquestes comarques. Potser uns articles més generalistes, com el ja existent cuina dels Països Catalans, que cobriria les altres cultures culinàries: cuina xurra i cuina castellana.

Per cert has notat que la plantilla es deforma un poc si hi ha foto? Tots els articles al menú queden a l'esquerra en comptes d'al centre. Hi ha remei? Una abraçada. PD. segur que vaig fora uns dies - és pont - així que si no responc, ja saps ;-) --espencat (discussió) 19:36, 8 oct 2008 (CEST)

S'ha quedat molt bé. He de posar "250px" cada vegade que pose una foto? He sigut jo, el de la crema cremada. Em sembla que és el nom principal de l'article, però vaja, no té importància. Potser seria més fàcil que apareguera tot això de la cuina nostra amb un senzill "cuina dels PPCC = sí" És que ara, cal ficar tres o quatre sís. Hem oblidat Andorra, per cert. De moment la pose amb Catalunya, però probablement el més correcte seria fer un altre títol seperat. Falten també la franja, que tant em fa si es posa junt o no, però seguint la norma la posaré per seperat. Salutacions.--espencat (discussió) 16:55, 13 oct 2008 (CEST)

Perfecte! Moltes gràcies, molt bona feina. Jo el que voldria és que si ix "Cuina dels Països Catalans" com a subtitol, no isquera alhora "Cuina". Voldria que només isquera en defecte d'un altre títol. Es pot? --espencat (discussió) 19:20, 13 oct 2008 (CEST)
No, res, que el que volia ja has fet. Volia dir que seria millor si funcionés així: que si poses PPCC, ix aquell títol. Que si poses cuina castellana, ix aquell com a títol. I que "Cuina" només isquera com a títol en defecte de cap altre. (És a dir, que hi haguer sempre només un títol). Però bé, és un detall.--espencat (discussió) 12:28, 14 oct 2008 (CEST)
Agraïsc l'ajuda amb el penedès i en general. Mil gràcies! --espencat (discussió) 20:19, 21 oct 2008 (CEST)

plantilles desplegades

Em podries dir un exemple d'algun lloc on hi passi aquest problema? --SMP​ (+ disc. xat) 20:12, 10 oct 2008 (CEST)

La veritat és que no et puc respondre perquè en aquest moment no veig bé cap plantilla desplegable. És possible que s'hagin espatllat totes, no només les ferroviàries. --SMP​ (+ disc. xat) 20:47, 10 oct 2008 (CEST)

Logo del cremallera

No hi entenc massa de logos, però he mirat a commons (http://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Image:Logo_cremallera_montserrat.gif&action=edit&redlink=1 ) i diu que la van esborrar per estar In category Unknown as of 28 September 2008. Suposo que el problema era que faltava especificar l'origen. Una solució és fer de nou el gràfic i tornar-lo a carregar explicant millor d'on s'ha tret i la llicència. Amb d'altres logos (per exemple, FGCBarcelona L7 Logo.PNG) no hi ha hagut problema i si es fa igual probablement tampoc n'hi haurà amb aquest.--Pere prlpz (discussió) 20:35, 10 oct 2008 (CEST)

Hi afegeixo que si el que vols és arreglar-ho ara mateix mentre tornes a buscar el logo, una solució que se m'ocorre és carregar amb el mateix nom la imatge d'un quadrat blanc o verd. Així no sortirà l'enllaç vermell, i quan en tinguis una versió millor la pots carregar amb el mateix nom.--Pere prlpz (discussió) 20:39, 10 oct 2008 (CEST)
Si no, també hi pots posar el logo de FGC.--Pere prlpz (discussió) 21:01, 10 oct 2008 (CEST)

Història del metro

Crec que si, que es correcte fer-hi esment per les raons que exposes. Merci per comptar amb la meva opinió, i felicitats per la gran feina que fas! --Terrissaire (discussió) 21:22, 11 oct 2008 (CEST)

Recordatori categories redundants

Recorda: Les categories que posem a un article no han de ser redundants. Per exemple, si un article està a la categoria Categoria:Esportistes mallorquins, no fa falta posar-lo a la categoria Categoria:Esportistes, ni a la Categoria:Mallorquins. Pots trobar més informació aquí.


La categoria d'estacions de FGC és redundant amb la d'estacions de la línia L6.--Pere prlpz (discussió) 21:03, 16 oct 2008 (CEST)

El que una categoria només contingui subcategories no és problema. Alguns companys qüestionaven fa temps que una categoria així tingués molt poques subcategories (dues, per exemple), però tot i que no es va a arribar a cap conclusió crec que va quedar clar que en alguns casos com aquest aquestes categories són útils.
Sobre el nom, i donat que per les línies L6, L7, L8 hem fet servir els números de línia com si fossin del metro (cosa que no m'acaba de convèncer del tot, però és igual), hauríem de seguir amb les altres estacions un criteri compatible amb aquest. Les alternatives que hi veig són fer servir les línies (S1, S2, etc.) o bé les denominacions comercials que fa servir FGC: metro del Vallès i metro del Baix Llobregat. Aquest darrer sistema és el que m'agrada més, però no tinc massa clar si així deixaríem fora part de les estacions de les línies de Manresa i Igualada.--Pere prlpz (discussió) 22:00, 16 oct 2008 (CEST)
Veig que a la web parlen de Barcelona-Vallès com deies tu. Si triem aquesta opció, jo trauria "de FGC", perquè crec que no es pot confondre amb cap altra línia Barcelona-Vallès.--Pere prlpz (discussió) 22:03, 16 oct 2008 (CEST)
La categoria d'estacions de la línia 8 és una subcategoria de la d'estacions de la línia Llobregat-Anoia. Si mai algú vol fer categories d'estacions de la S3, la S33, la R5 o la R6, també serien subcategories de la d'estacions de la línia Llobregat-Anoia, que acabaria contenint només subcategories.--Pere prlpz (discussió) 23:16, 16 oct 2008 (CEST)

Categoria:Plantilles de línies de ferrocarrils

Totes les plantilles d'aquesta categoria s'han d'esborrar?--Lohen11 (discussió) 09:46, 18 oct 2008 (CEST)

Totes les que s'hagin d'esborrar les poses aquí [[Categoria:Plantilles de línies de ferrocarrils a esborrar]] i ja ho esborraré tot.--Lohen11 (discussió) 10:00, 18 oct 2008 (CEST)
Ja està tot eliminat.--Lohen11 (discussió) 16:39, 18 oct 2008 (CEST)

Tram i SV de Castellet

Ei sobre el tram vaig intentar fer una plantilla però no me'n vaig sortir, gràcies per dir-me una altra manera de fer-ho, però després d'intentar fer les plantilles em vaig donar compte que no se que hauria de fer al tram comú de la T1, T2 i T3, ja que posar tres plantilles a cada estació seria molt repetitiu, així que no se si fer-ho o no. He vist a la pàgina de discussió de Sant Vicenç de Castellet que et sembla bé el que he proposat, ja fa temps que crec que s'haurien de separar però volia esperar al moment d'unificar les pàgines de la Llobregat-Anoia, ahir vaig investigar i ni a la web de renfe, ni a la de FGC, ni a la de l'ATM apareix el transbord. No t'he contestat abans per què volia esperar si algú més opinava una altra cosa, però com que als dos ens sembla bé, ara separo i unifico les pàgines de les estacions de Sant Vicenç. --Davengum (discussió) 12:20, 18 oct 2008 (CEST)

El que dius es més o menys el que havia pensat, que es fer una plantilla conjunta per a la T1 i la T2 i fer una altra per a la T3. Per al Trambesòs amb una per cada línia ja està bé. --Davengum (discussió) 12:36, 18 oct 2008 (CEST)
OK, em sembla bé. Ja he acabat de separar les dues pàgines, ara continuo amb la Llobregat-Anoia cap a Manresa i després ho faré amb la R4. --Davengum (discussió) 12:46, 18 oct 2008 (CEST)
Ei he fet el que em vas dir, per a la T3 amb les plantilles del tram i me n'he sortit, ja n'he posat una a Estació de Sant Feliu - Consell Comarcal, encara he de fer la plantilla per a les altres línies. Una altra cosa al posar el color verd que hi ha s'hauria de modificar però no se com fer-ho. --Davengum (discussió) 14:07, 19 oct 2008 (CEST)

Re: Viquipèdia:WikiProject Check Wikipedia

En aquesta pàgina no surten tots els errors, la llista està limitada a 200 per tipus d'error. Cada dia s'actualitza i van sortint noves pàgines. Moltes etiquetes html estan acceptades en el format wiki però és millor limitar-les per compatibilitat dels diferents navegadors o bé substituir-les per atributs CSS. Pots veure m:Help:HTML in wikitext i m:HTML element. En el cas de big és pot substituir pel més genèric div style="font-size: larger". A més, en el cas de plantilles són aquestes les que han de tenir el format uniformitzador en lloc de posar-ho individualment a cada pàgina. Modifico la plantilla {{Infotaula Estació Ferrocarril}}.--V.Riullop (parlem-ne) 07:55, 22 oct 2008 (CEST)


XFC

Ei, com anem? Jo estic enfeinat, amb alguns pel mig la setmana que ve. Em sembla bé posar el nom del color de la 1 a la 5 que es el nom popular de les línies, ja que la gran majoria de la gent les coneix pel color, a més he vist que a la Llobregat-Anoia has posat carrilet, que també és el nom popular. Les línies 6, 7, 8 i 11, com dius no es coneixen pel color ja que la L6, L7 i L8 son de FGC i comparteixen el trajecte amb altres línies, i la 11 és un cas apart ja que la verda ja està agafat per la L3. --Davengum (discussió) 23:13, 30 oct 2008 (CET)

Categories d'estacions

Si ho he entès bé l'esquema vindria a ser el següent (versió ampliada amb categories que no tenim):

 • Ferrocarril a Catalunya
  • Metro de Barcelona
   • Estacions del metro de Barcelona
    • Estacions de la línia 5 del metro de Barcelona
     • Estació de Gavarra
  • Estacions de ferrocarril a Catalunya
   • Estacions del metro de Barcelona
    • Estacions de la línia 5 del metro de Barcelona
     • Estació de Gavarra
  • Estacions de ferrocarril al Baix Llobregat
   • Estacions de ferrocarril a Cornellà de Llobregat
    • Estació de Gavarra

Algunes d'aquestes categories que he posat d'exemple probablement no les crearem mai perquè no són útils o no tenim prou articles, però l'esquema aquest no inclou categories redundants, perquè d'aquestes categories l'article (estació de Gavarra) només té les categories en negreta i cap d'elles està inclosa en una altra que també estigui en negreta.

Sí que serien categories redundants, per exemple, si l'article estació de Gavarra tingués a la vegada les categories Estacions de la línia 5 del metro de Barcelona i Estacions de ferrocarril a Catalunya. El que no és cap problema és que hi hagi diferents camins entre una categoria inferior i una de superior. Per exemple, hi ha mitja dotzena de camins per anar de la categoria:escriptors catalans a la categoria:poetes barcelonins en català.--Pere prlpz (discussió) 17:03, 31 oct 2008 (CET)

Sobre les plantilles ferroviàries

Hola:

Heu marcat unes quantes plantilles per a ser esborrades. Si creieu que l'esborrament s'ha de realitzar sense discussió marqueu-los amb la plantilla d'esborrament ràpid {{destrucció}} i si considereu la seva discussió afegiu-ho a Viquipèdia:Esborrar pàgines/Propostes per a discutir la conveniència de l'esborrament.

Salut i bona feina!

--Bestiasonica (discussió) 08:56, 3 nov 2008 (CET)

Línies de Rodalies valencianes

Hola Vilarrubla, fa temps que no parlem perquè he deixat a banda una miqueta allò dels trens, espere que tot vaja bé. Volia comentar un detall: que a les pàgines de rodalies de València hi ha seccions de "vegeu també" amb llistes de les altres línies, però aquestes tenen enllaços a la plantilla-infotaula de rodalies en cada pàgina. Trobe que hauríem de esborrar els primers, ja que la plantilla fa aqueix paper. Què hi trobes? --espencat (discussió) 19:21, 3 nov 2008 (CET)

Ah i aprofitant, volia dir gràcies de nou per les plantilles de cuina que has fet. --espencat (discussió) 19:24, 3 nov 2008 (CET)

Me'n alegre! I respecte de la feinassa de la cuina, com diem ací, "on vas a posar" (i tant)! --espencat (discussió) 12:53, 4 nov 2008 (CET)

Ep, acabe de fer una prova a Rodalies València (xarxa ferroviària). he emprat la plantilla infotaula xarxa FFCC que utilitzes per a Catalunya. Obviament el que vull és que tinguem una versió per al PV (també podríem incloure les opcions valencianes amb les catalanes i així fem major ús d'una sola plantilla. M'agrada molt el que has fet amb la plantilla catalana, sobretot les altres modalitats de transport públic, i pense que hauríem de fer el mateix al PV. Notaràs a la plantilla Plantilla:Xarxes de metro i rodalies als Països Catalans els transports valencians com el Tròlei de Castelló, el TRAM d'Alacant i el metro i tram de València. --espencat (discussió) 14:40, 4 nov 2008 (CET)

PD:he vist que la infotaula de xarxa FFCC té un petit defecte: on posa color, cal posar "rod". Si poses red no ix la barra en cap color. I és clar, la paraula anglesa és "red". --espencat (discussió) 14:41, 4 nov 2008 (CET)

Cremallera de Montserrat

Hola. He fet uns canvis a la plantilla {{Mapa Línia Funiculars de Montserrat}} però no m'acaba d'agradar el resultat i no em decideixo. Pots mirar-t'ho, repassar l'historial més recent i donar-me la teva opinió sobre com s'hauria de quedar (o editant-ho tu directament si vols). Gràcies. --SMP​ (+ disc. xat) 21:21, 3 nov 2008 (CET)


respostes

Mirant a [4] el mapa té colors que corresponen amb els que hem utilitzat a l'article sobre regionals del PV. No corresponene amb els colors de l'enllaç que m'has donat. Personalment no puc dir pq no se sol emprar colors en la publicitat de renfe però diria que serien els colors del mapa, que és de renfe mateix. De moment utilitzaria els logos que vaig fer, recorda que n'hi ha dues versions, una amb quadre i una sobre blanc.

pel que fa a Autoritat de Transport, que sàpiga no n'hi ha.

Respecte del "Rod", error meu, està bé conforme està (no vaig a manr-te feina inútil!) --espencat (discussió) 17:03, 4 nov 2008 (CET)

Pensant-ho, és més senzill unir els transports del PV en una plantilla, la de les línies del PV. Caldria doncs incloure-hi llarg recorregut, el tròlei i el TRAM (que tindrà més d'una línia) i el metro de València. tota la informació i logos per al metro estan ja en aquesta plantilla: Plantilla:MetroValencia. --espencat (discussió) 17:13, 4 nov 2008 (CET)

Bé, l'autoritat de transport a València és la Generalitat Valenciana a través de FGV, per al metro, TRAM d'Alacant i els tramvies; els trens són de Renfe i punt.--espencat (discussió) 18:15, 4 nov 2008 (CET)

Bé, he afegit les dades a la Plantilla:Infotaula línies País Valencià però no he pogut fer-ho perfectament perquè la programació pot més que jo. A l'investigar, el tròlei de Castelló encara no té més d'una línia, que no té més article que el mateix article sobre el tròlei:TVRCas. Tampoc tenim el logo i de moment el deixaria a banda. Pel que fa al TRAM d'Alacant, té vàries línies i els colors es veuen al mapa de línies a l'article. Però no hi ha cap article per cada línia, doncs he deixat el títol sense cap enllaç més. Pel que sàpiga, tots els transports públics terrestres ja hi són, falta que arregles una miqueta el que he pogut desordenar... --espencat (discussió) 19:55, 4 nov 2008 (CET)

Perdó que et cree més feina, saps que les bones intencions.... en fi, he pensaty en copiar el que he afegit a la plana de discussió, crec que igual el podràs utilitzar quan et faça falta els enllaços. Ah, i trobe convenient dividir en ues seccions grans FGV i Renfe, segur que has vist que ho vaig fer així. FGV porta el metro i TRAM, i Renfe tots els trens. el Tròlei no he pougt esbrinar però diria que serà l'ajuntament de Castelló a través d'una EMT. Per cert, FGV també porta el Metrobús, un article que encara és un esborrany. És una sèrie de línies d'autocar intermunicipal que conecta la zona metropolitana de València. Caldria incloure'l. Una abraçada. --espencat (discussió) 09:55, 5 nov 2008 (CET)

He trobat açò. Igual t'és útil...

Red de Cercanias Valencia.png

Perfecte, s'ha quedat perfecte. Un detall: el TRAM no és pas un tramvia, sinó un tren lleuger i metro, igual que el metro de València. Així que tots dos són "metros". L'únic tramvia que hi ha és la de València que és integrat dins del metro. --espencat (discussió) 17:02, 5 nov 2008 (CET)

Tinc un problema, a MetroValencia no puc fer eixir el colr de la barra del títol a la plantilla. --espencat (discussió) 19:33, 5 nov 2008 (CET)

Un altre problema, no puc fer eixir cap color a la plantilla a les línies de metro valencià. de moment he fet la línia 3 i 6 de metro i l'he deixat en roig, però no sé si cal fer tot de plantilles de colors o senzillament deixar que puguem inserir el codi HTML del color manualment. Jo diria que no s'empra més d'una vegada, així que trobe que seria més fàcil la segona opció. --espencat (discussió) 14:36, 10 nov 2008 (CET)


Reanomenament

Estàs reanomenant entitats de població segons el criteri de l'Enciclopèdia quan aquest criteri és contrari al del Nomenclàtor Oficial i el dels mapes de l'ICC. Crec que com a mínim s'hauria de discutir abans de fer-ho.--Pere prlpz (discussió) 23:55, 7 nov 2008 (CET)

metro

He arreglat les plantilles pq hi havia alguns petits errors, ja tenen enllaços però només als articles que existeixen (hi ha una línia on has ficat tots els enllaços, blaus i rojos, que em sembla perfecte, i l'he deixada així).

A propòsit de les plantilles. Ara em sembla que fan el 90% de la feina de les infotaules situades a la mateixa pàgina de línia (les que estan en gris). Únicament falta la zonificació. Ara, propose dues coses: podem incloure les zones dins les plantilles? En aquest cas, eliminaria la taula i faria que la plantilla apareguera oberta sempre, i siutada a l'esquerra, on és ara la infotaula. Segona idea: si no es pot fer això, reeditaria la infotaula perquè donés informació només dels trams i zones i no una llista d'estacions com ara. Igual podria portar info de la llargària de cada tram. En tot cas la retallaria molt.

Em falta felicitar-te per tanta feina i també pels articles de rodalia de Madrid i Tarragona, que no em vaig adonar havies creat tu. La cosa pinta molt completa! --espencat (discussió) 11:15, 12 nov 2008 (CET)

Bé, ho provaré. Clar el millor seria un fons de distints colors segons la zona. Jo posaria el text de la zona en petit. --espencat (discussió) 14:21, 12 nov 2008 (CET)

Ací tens la Prova

Aeroport Línia 3 de Metrovalència.svg
Rosas Línia 3 de Metrovalència.svg
Línia 1 de Metrovalència.svg Torrent Avinguda
Manises Línia 3 de Metrovalència.svg
Línia 1 de Metrovalència.svg Torrent
Salt de l'Aigua Línia 3 de Metrovalència.svg
Línia 1 de Metrovalència.svg Picanya
Quart de Poblet Línia 3 de Metrovalència.svg
Línia 1 de Metrovalència.svg Paiporta
Faitanar Línia 3 de Metrovalència.svg
Fi de la zona A
Fi de la zona A
Línia 1 de Metrovalència.svg València Sud
Mislata-Almassil Línia 3 de Metrovalència.svg
Línia 1 de Metrovalència.svg Sant Isidre
Mislata Línia 3 de Metrovalència.svg
Línia 1 de Metrovalència.svg Hospital
Nou d'Octubre Línia 3 de Metrovalència.svg
Línia 1 de Metrovalència.svg Patraix
Avinguda del Cid Línia 3 de Metrovalència.svg
Línia 1 de Metrovalència.svg Jesús
Àngel Guimerà Línia 1 de Metrovalència.svg Línia 3 de Metrovalència.svg
Cercanias Logo.svg Bailén
Xàtiva Línia 3 de Metrovalència.svg Cercanias Logo.svg
Línia 3 de Metrovalència.svg
Colón
Línia 3 de Metrovalència.svg
Alameda
Aragón
Amistat
Ayora
Línia 6 de Metrovalència.svg
Marítim-Serrería
Línia 6 de Metrovalència.svg
Francesc Cubells
Línia 6 de Metrovalència.svg
Grau
Neptú

La veritat és que no m'agrada gens i no queda clar on comença la zona o quina direcció va. A no ser que proposes una forma més gràfica, reeditaria les infotaules.--espencat (discussió) 14:29, 12 nov 2008 (CET)

Fes-me un favor i posa les plantilles a l'esquerra als articles de línia, i en forma desplegada. Jo després editaré les infotaules. Les faré per zones.

La veritat és que encara no és gens clar, més transparent serà una taula independent que paral de les zones. Ho faré ara. Pel que fa a canviar barres i tal, no he entès res! Te l'he demanat pq crec que costa més explicar-m'ho! --espencat (discussió) 16:30, 12 nov 2008 (CET)

Ja l'he fet a Línia 6 de Metro de València però no sé com fer que la plantilla isca al mateix nivell que la infotaula. M'ho ensenyes?--espencat (discussió) 16:38, 12 nov 2008 (CET)

Amb raó, no m'he aclarit. Per infotaula em referia a la de zones, si en un principi a la vora, però si causa problemes no passa res. Ara a la lína 1 he intentat millorar-ho. Falta unes caixes a l'esquerra que diuen TRAM 1 i TRAM 2. Això com es fa?--espencat (discussió) 17:03, 12 nov 2008 (CET)

No, a la de zones. Per TRAM vull dir un tram de via.--espencat (discussió) 17:07, 12 nov 2008 (CET)


PMR i XFC

Ei que tal?, feia temps que no xerràvem. Només et volia preguntar que et semblaria canviar el signe referit a les estacions adaptades a PMR que actualment es aquest ascensor accessible PMR, per un altre que es una cadira de rodes Accessible PMR que ja he posat en les estacions del Trambaix de Cornellà i Sant Joan Despí de prova, com Estació del Pedró. Jo crec que una cadira de rodes es millor ja que per exemple les estacions del Tram i algunes de la Llobregat-Anoia estan adaptades a PMR però no tenen cap ascensor. Del canvi ja me n'encarregaria jo. --Davengum (discussió) 17:37, 15 nov 2008 (CET)

Anem per parts. Primer ara quan pugui canvio el signe del ascensor pel de cadires de rodes. Segon sobre el llistat d'estacions adaptades, el que crec que es podria fer es posar el símbol de la cadira de rodes a l'apartat serveis de les estacions adaptades, si hi estas d'acord quan acabi de ficar el signe a les estacions ho faig al llistat. Tercer quan tingui més temps si m'enrecordo intentaré expandir els articles. I per últim volia felicitar-te per la feina que estas fent amb les plantilles i el metro de Londres. --Davengum (discussió) 20:16, 15 nov 2008 (CET)
Ho havia pensat lo de posar l'ascensor i la cadira però son dos signes una mica redundants, perquè ascensor implica adaptat a PMR. Ja ho arreglo jo en una estoneta, no fa falta cap BOT, que per cert no tinc n'idea de com utilitzar-lo. --Davengum (discussió) 20:47, 15 nov 2008 (CET)
FET!! la llista del metro de BCN i el canvi de signes a les estacions (Si no m'he despistat jeje). --Davengum (discussió) 23:02, 15 nov 2008 (CET)

Categories de plantilles de transport

Perdona el retard en contestar. Al sistema actual no li se veure cap problema i si totes les categories estan plenes, el que n'hi hagi moltes tampoc hauria de ser un problema.

Sobre Londres, entenc que el dubte ve perquè totes les plantilles que hi haurà a la categoria de transport de Londres seran de Transport for London, tot i que n'hi podria haver que no ho fossin però que encara no existeixen. Les dues solucions són bones. El llibre d'estil recomana agafar la categoria més general, però jo prefereixo agafar la més concreta quan ha d'anar en alguna categoria superior on no hauria d'anar la més general.--Pere prlpz (discussió) 01:33, 17 nov 2008 (CET)

XFC

Ei, ja m'he mirat els articles, estan bé i és més o menys el que sabia, encara que desconeixia que hi hagués tants amples diferents. --Davengum (discussió) 13:34, 22 nov 2008 (CET)

El article de 19km de vies mètriques m'imagino que es deu referir a que ADIF té 19km de via mètrica, que corresponen al Ferrocarril Cercedilla-Cotos a la serra madrilenya, línia C9 de rodalies madrid. De ferrocarrils de via mètrica també hi ha els de FGC (Llobregat-Anoia), FGV València (Metro i Tramvia), TRAM Alacant, FEVE, Euskotren, Euskotran de Bilbao, Metro de Bilbao, Metro de Palma, Serveis Ferroviaris de Mallorca (Línia Palma - Sa Pobla / Manacor), Cremalleres de Núria i Montserrat. Espero no haver-me deixat cap, jeje. --Davengum (discussió) 15:20, 22 nov 2008 (CET)

Categories

Bona nit, només et volia comentar que fa uns dies vaig crear l'article Metro de Bilbao i amb els articles ja existents, ja hi ha prou pàgines sobre metros per crear una subcategoria de la categoria Xarxes de Metro, que es digués Xarxes de metro d'Espanya o alguna cosa així i que inclogués els articles del Metro de BCN, Madrid, València, Palma i Bilbao. T'ho comentava per veure que et sembla. --Davengum (discussió) 21:32, 22 nov 2008 (CET)

Jo el que pensava era en una subcategoria de la categoria Xarxes de metro, on està l'article metro de BCN entre altres, que es la manera com estan distribuïdes les categories a la wikipedia anglesa o espanyola, no afecta per a res a la categoria Ferrocarril a Catalunya. --Davengum (discussió) 21:57, 22 nov 2008 (CET)
OK, quan acabi de traduir el metro de Lió crearé les subcategories Xarxes de metro d'Espanya i Xarxes de Metro de França. Es veu que la Maleni ha vingut de cap de setmana per Catalunya, espero que demà no vingui a visitar a la meva veïna (que sembla germana de la Maleni), jeje. I sobre rodalies jo també espero que hi hagi bones novetats, com que aviat comencin a desdoblar la línia de Puigcerdà entre Montcada i Vic. --Davengum (discussió) 22:19, 22 nov 2008 (CET)
Ei, sobre el nom de les línies jo no traduiria el nom, perquè és el nom de la línia i a Londres no has posat Línia Cercle o línia Districte. Sobre la traducció de services per ruta em sembla bé. --Davengum (discussió) 22:53, 23 nov 2008 (CET)

Plantilles per al Rosselló i el Llenguadoc

Hola Vilarrubla, com que t'agraden les plantilles he pensat que igual t'agradaria crear les plantilles de línia per a les línies que he detallat ací. De moment n'he fet les tres que circulen per la Catalunya Nord. Si et trobes massa enfeinat, el faré jo. --espencat (discussió) 11:24, 24 nov 2008 (CET)

Veig que ja has fet Plantilla:Mapa Línia de Cerdanya. Faltaria doncs fer una per a la lína 12 (Perpinyà - Vilafranca).--espencat (discussió) 11:28, 24 nov 2008 (CET)

A banda, tinc un problema amb Línia 6 (Rodalies València): no puc fer que la plantilla Mapa de línia isca a l'esquerra. Cal un canvi de html? --espencat (discussió) 15:03, 24 nov 2008 (CET)

Ací tens: Plantilla:Mapa Línia 12 TER Llenguadoc. Aquest és el nom que jo preferisc. SNCF diu TER Llenguadoc, no hi posa Rosselló malgrat que és el nom oficial. Hi havia un petit error d'estacions. El color és francament millorable. Segons els horaris impresos, és un color taronja. El del tren groc hauria de ser groc, dic jo.

PD.aleshores a les plantilles cal ficar "desenrotllat" o "obert"?--espencat (discussió) 16:40, 24 nov 2008 (CET)

Ens fa falta la plantilla del tren de Mallorca, no? només hi ha dues línies, la turística de Sóller i la de Palma - Manacor / Sa Pobla.--espencat (discussió) 17:01, 24 nov 2008 (CET)


Autoritat de Transport

Tinc un problema amb la plantilla Plantilla:autoritat del transport. de moment tots els articles han de començar amb "Autoritat". La de València es diu "Entitat Metropolità de Transport". Ho pots solucionar? --espencat (discussió) 12:44, 25 nov 2008 (CET)

Metro de Palma

Pau Cabot m'ha explicat que:

--espencat (discussió) 12:48, 25 nov 2008 (CET)

Hi he estat. El trasbordament és entre estació i estació, tant a palma com a Sóller. Ara bé, a Sóller el trmavia no té una estació ni andana, senzillament comença a uns passos de l'estació de tren (però fora de l'entrada, al carrer).--espencat (discussió) 17:08, 25 nov 2008 (CET)

Dues coses. Encara tinc el problema de posicionar les plantilles de tren a l'esquerra i obertes. Amb el metro es pot (veges Línia 1 de Metro de València i veuràs el que vull dir) Però amb les plantilles de trens, no (veges Tren de Sóller o bé Línia 4 (Rodalies València)). El mateix codi funciona per al metro i no per al tren.

La segona cosa era allò de Palma, el tren de Sóller enllaça amb el SFM a l'Estació Intermodal - Plaça d'Espanya (no exiteix cap article, se'n hauria de fer un, no?). Aquesta estació dón servei als trens SFM. A 500metres o així, hi ha l'estació del tren de Sóller. No sé si en té nom però podràs preguntar a Paucabot.--espencat (discussió) 19:37, 25 nov 2008 (CET)

Però si canvie el codi amb això del "2", fotré la plantilla sempre a l'esquerra, no? Vull dir, carregaré alguna pàgina on apareix?--espencat (discussió) 20:04, 25 nov 2008 (CET)

Potser ara seria el moment de programar la possibilitat de posar "esquerra" i que isca a l'esquerra (com una opció). --espencat (discussió) 20:05, 25 nov 2008 (CET)

De nou, Pau cabot em diu que:

S'hauria de fer eixos articles però sobretot el de l'estació intermodal. Canviaràs la plantilla per posar aquest nom (el de Palma-Tren de Sóller podria ser factible). Trobe que si ix a l'esquerra sempre la voldrem oberta. En tot cas SMP és un entès amb plantilles.--espencat (discussió) 20:39, 25 nov 2008 (CET)

Ja l'he vist i n'he fet un fum. però son un | i no dos, trobe... si no, no funciona. --espencat (discussió) 20:50, 25 nov 2008 (CET)

No crec que m'hages entès. Volia que canviares el nom de l'estació, tal com apareix dins la plantilla Mapa de Línia Tren de Sóller. Pel que fa a la dobla || té igual, no té importància, tot funciona. Veuràs que he ficat l'autoritat de Palma a la plantilla:Autoritat, i que he ficat una infotaula al Metro de Palma (Caldrà crear-ne una d'especial dic jo, però es pot copiar el de València que és més senzill). Bona nit. --espencat (discussió) 21:03, 25 nov 2008 (CET)

De res home. Ja pujaré uns mapes de línies del PV que podrem emprar a moltes pàgines. Vols crear la infotaula Plantilla:Infotaula xarxa de transports de les Illes Balears? A l'estil de la que tenim per al PV, integrant el metro, SFM, Tren de Sóller i potser els autobusos.--espencat (discussió) 19:17, 26 nov 2008 (CET)

Mapes

Ja he pujat els mapes de línies: [5] El que vull és incorporar-los a la infotaula amb un del PV a la dreta i l'altre més detallat a l'esquerra. Es pot? Ja m'ho diràs. --espencat (discussió) 20:20, 26 nov 2008 (CET)

Perfecte. Per a mi la xarxa de IB s'ha quedat perfecte. Aniré fent. --espencat (discussió) 11:27, 27 nov 2008 (CET)

He fet uns retocs. A la fi, tenies raó, quedava molt malament els mapes i no es veia prou bé, calia més resolució o un mapa més senzill. Els he ficat a fora de la infotaula.--espencat (discussió) 12:26, 27 nov 2008 (CET)

Sento dir-te que en aquests moments no em puc ocupar d'aquest tema. Intentaré mirar-m'ho a partir del dissabte de la setmana vinent. --SMP​ (+ disc. xat) 19:23, 29 nov 2008 (CET)
Hola. Ja estic més disponible. somriure Encara tens el problema aquell? Si m'indiques en quina plantilla és i com ho estàs plantejant intentaré arreglar-ho. --SMP​ (+ disc. xat) 23:31, 7 des 2008 (CET)
En principi és una cosa força senzilla, i jo ho passaria tot en el mateix paràmetre. T'ho hauria habilitat si no fos perquè m'he perdut amb tantes plantilles diferents de capçaleres, em sembla que n'hi ha massa... Demà m'ho miraré en profunditat. --SMP​ (+ disc. xat) 00:26, 8 des 2008 (CET)
Ja està fet. He posat un avís a totes les plantilles aquestes de capçaleres poc útils. A {{Mapa Línia Palma-Sóller}} pots veure com hauria de funcionar. --SMP​ (+ disc. xat) 16:42, 8 des 2008 (CET)

Foto del mes

Volia preguntar si t'importaria anar a votar a Viquipèdia:Imatge del mes/2008/11. Una abraçada. --espencat (discussió) 20:40, 1 des 2008 (CET)

Cat Express

Ei com anem? Si, ja falta poc pels exàmens. Sobre Cat Express, són perfectament compatibles els dos articles, perquè el Catalunya Express és un tipus de servei regional que no para a totes les estacions i per això és un pel més car, ho pots mirar a la web de renfe posant la ruta BCN-Girona en la que apareix uns serveis anoments Regionals amb més parades i més barats i uns altres anomenats Catalunya Express més cars i amb menys parades. Sobre les línies on hi circulen ho fan a totes excepte a la Ca4b (BCN-Cervera-Lleida) i la Lleida-La Pobla. El que pots fer és posar un enllaç i fer una petita explicació dels diferents tipus de regionals: Regional, Catalunya Express i Regional Express. Per últim, si em preguntes alguna cosa, no crec que et pugui contestar fins demà a la nit perquè demà tinc un examen i he d'anar a estudiar. Bona nit.--Davengum (discussió) 21:35, 2 des 2008 (CET)

Hola. Ja he vist l'article, sobre els Catalunya Express a Saragossa si que s'anomenen així, ja que si entres a regionals d'Aragó a la web de Renfe i poses per exemple el trajecte Saragossa - Casp, apareixen dos trens com a Catalunya Express. Sobre el Delta, jo tampoc sé gaire bé que és, però em sembla que és més o menys el que dius un regional amb més parades que un regional express i menys que un regional normal.--Davengum (discussió) 21:54, 3 des 2008 (CET)

Re: Andorra

També en texts formals? No sé, no sóc expert. Crec haver vist escrits andorrans que feien ús de dues, però si creus que és incorrecte, pot revertir l'edició. --the Dúnadan 00:38, 6 des 2008 (CET)

Rius

Em desconcerta veure els rius a les plantilles anar en vertical, quan diria que haurien de ser horizontals. Açò passa a moltes plantilles, per ex. Plantilla:Mapa Línia MD L1. No pot ser el que volies? --espencat (discussió) 18:01, 8 des 2008 (CET)

perfecte. --espencat (discussió) 18:31, 8 des 2008 (CET)

Un detall

He editat Plantilla:Guardó perquè es puga canviar la mida de la imatge si es desitja. Però sembla que la wiki que he posat no funciona. EL podràs pegar una mirada?--espencat (discussió) 11:20, 11 des 2008 (CET) Ah, ja ho tinc! --espencat (discussió) 11:23, 11 des 2008 (CET)

Reconeixement

T'ho mereixes company!

Guardó Concedisc aquest guardó a en Vilarrubla
en reconeixement del gran esforç d'aquest
viquipedista en fer articles de ferrocarril.
Espencat 12/2008

Posa'l a la teua pàgina personal si vols. --espencat (discussió) 11:34, 11 des 2008 (CET) M'alegre. Gràcies per votar les imatges. Pots votar un màxim de tres vots per cada imatge. Pots votar una o totes les imatges. Potser t'animes a presentar-hi una foto... --espencat (discussió) 19:43, 11 des 2008 (CET)

Plantilles

Ei, que tal? Felicitats pel guardó, jeje, perquè no en se gaire bé com funcionen les plantilles si no jo te'n donaria un altre. Només volia comentar-te que aquest cap de setmana hi ha alguns canvis en LD i he modificat algunes plantilles i altres les he de modificar, però abans et volia consultar els canvis. El Costa Brava deixa de circular via Móra-Casp per fer-ho via Lleida-Montsó sense parar a Lleida, per això no se si posar que circula per Lleida-Pirineus però sense parar amb el signe d'estació descolorit. L'altra és l'estrella Pío Baroja que perd les rames de Bilbao i Hendaia al substituir-se per un Alvia, per això no se si esborrar els ramals de Bilbao i Hendaia de les plantilles o descolorir-los, o una altra cosa. Que et sembla que s'hauria de fer? --Davengum (discussió) 19:13, 12 des 2008 (CET)

Lo del Pio Baroja es definitiu, a més al Pio Baroja li queda molt poc temps de circulació, ja que en principi per a la primavera la rama de Gijón l'han de substituir per un Trenhotel i la de Salamanca en principi l'han de suprimir. Sobre el Costa Brava em dóna l'impressió que es una cosa més o menys definitiva. Ara ho arreglo. --Davengum (discussió) 19:31, 12 des 2008 (CET)
Ara no sé que fer, m'ho acabo de pensar i aquí d'una estona o demà ho arreglo . --Davengum (discussió) 19:43, 12 des 2008 (CET)

Llevant

Home, per una banda si això és el nom oficial ho deixaria així...per l'altra dir Llevant al País Valencià és molt tendenciòs, malgrat l'existència del periòdic conegut. Mira Llevant (geografia) i veuràs uns problemes amb el nom - càrregat d'un sentit antiquat, franquista i en general vist per certs sectors com una manera d'evitar parlar de València i anexionar`-hi Múrcia. Vaja, que és descriptiu, però trobe que ningú que parlés valencià voldria dir-ho. Un altre problema és que llevant és, a banda d'estar en dessús, relatiu i no pas objectiu. Per a nosaltres, el llevant és balears o la costa, com la Franja és ponent per alguns i llevant per al altres. Confesse que no he sentit cap nom especial per a la línia però des de l'òptica de la ciutat de València, li diuen normalent el tren de Madrid, com l'autovia de l'est també es diu així. Però en realitat es tracta d'una línia Madrid-València-Alacant-Múrcia, no? Bé proposaria Línia Madrid - País Valencià i Múrcia. És objectiu i descriptiu. Si estimes més la versió oficial, deixa'l. --espencat (discussió) 19:55, 12 des 2008 (CET)

És llarguíssim doncs. Per mi, posaria l'oficial i enllaçaria els altres (llevant, PV i Múrcia, etc) En tot cas no posaria un nom no-oficial que no gaudeix de bona reputació ací.

A banda, pots mirar Plantilla:Mapa Línia 1 TER Llenguadoc. L'he creat amb totes les estacions però falta posar la nova línia de TGV a Perpinyà i posar quines estaciones occitans tenen TGV (Crec que Carcassona sí, no?) Si la pots polir una miqueta...Seguidament crearem la 2, que és quasi el mateix però tira cap a Marsella. --espencat (discussió) 20:23, 12 des 2008 (CET)

Home, cenyint-nos al que diuen les plantilles de mapes de TGV no? No sé si m'entenies, jo el que volia era que afegires el projecte de LAV Perp-Fig. a la línia 1 TER. A Narbona, no hauria de ser un altre dibuix, tipus "T"? És que no sé exactament quina simbologia estàs emprant. Les parades amb redollinet en gran són les principals o les que són terminals de línia? En fi, Caldrà afegir TER a cada estació-terminal (Narbona, Caracassona, etc) o això es fa només als terminals principals (Tolosa i Port Bou)? Més, A Port Bou caldrà posar el tren de mitjana distància espanyol que corresponga. I faria bé que la línia continuara... Ai, tantes preguntes, ho sent xiquet! --espencat (discussió) 21:09, 12 des 2008 (CET)

TER

Sí, transilien són les rodalies de parís. Supose que és un servei paregut però sembla bona idea seperar-lo a la infotaula. Pel que fa al nom a la Catalunya Nord no se sol traduir-lo, és una marca com Renfe i traduir-ho seria més aviat inventar un nom. Els guions he posat llargs perquè així resaven els títols de cada article de regió, i deia jo - si ho diuen ells, deu ser...--espencat (discussió) 23:57, 12 des 2008 (CET)

Ah sí, pots traure el TER de cada regió és bona idea. Trobe que hi ha una línia buida a la plantilla perquè a cada article en què apareix, el text principal salta una línia. --espencat (discussió) 00:02, 13 des 2008 (CET)

Bon dia! A la fi estic seguint el teu criteri - Montpeller - Saint Roch i els TER sense guionet. Una pregunta, en francès se sol posar Saint-Roch. No serà Montpeller-Saint-Roch? És que posat així, sembla estrany, i si separes Montpeller quede com si Sant Roc fos una població.--espencat (discussió) 12:12, 13 des 2008 (CET)

En efecte, els frnacesos posen fr:Gare de Montpellier-Saint-Roch.--espencat (discussió) 12:13, 13 des 2008 (CET)

Veges la plana de discussió de l'estació Montpeller - Saint-Roch.--espencat (discussió) 12:24, 13 des 2008 (CET)

Trobes que podràs arreglar les taules de línies a Estació de Perpinyà com fas tu? Vull dir si pots apanyar taules de llarga distància i TGV en comptes del text que hi ha. --espencat (discussió) 17:02, 13 des 2008 (CET)

Sorry per posar-me a la conversa, però Saint-Roch (Sant Roc) és un sant, no un barri. L'estació porta el seu nom perquè nasqué a Montpeller. – Leptictidium (discussió) 17:13, 13 des 2008 (CET)
Si com les de MD i LD, però és clar, el TER és una mena de MD més que no pas rodalies. Així que agruparia els trens de LD i TGV.
Pel que fa a Saint Roch, trobe que s'ha dit tot el que es pot al respecte, traduir o no em sembla un tema amb molt de matís com dius tu... --espencat (discussió) 17:20, 13 des 2008 (CET)
Jo no el traduïria. Encara que estrictament parlant són dos noms diferents (Montpeller + Saint Roch), em sembla que quan ens referim a l'estació és com si formés un sol nom. Seria com si en castellà diguessin "Estación de Barcelona-Santos". – Leptictidium (discussió) 17:21, 13 des 2008 (CET)

Molt bé. Allò de Narbona, deixa'l, no té importància. Veuràs que vaig fent. Ja tenim les estacions nord-catalanes de la costa i articles per a les línies que les recorren. Ara estic fent categories d'estacions valencianes. He creat Elx-parc i he creat una categoria per a les rodalies Alacant - Múrcia. Falta crear l'estació de Múrcia, Cartagena i Llorca però, tant per omplir la categoria com perquè són capçaleres de línia i ixen en molts articles (enllaços rojos!). A veure si les creiem ara. T'hi apuntes? --espencat (discussió) 18:10, 13 des 2008 (CET)

La Part-Dieu és el barri de negocis de Lió. En efecte, és Lió + Part-Dieu. – Leptictidium (discussió) 18:57, 13 des 2008 (CET)

I potser categoria:llistes de transport? És que trobe que les llistes d'estacions s'haurien d'agrupar però la resta queda un poc...hm. Amb TER LR, Cat MD, PV MD, RodVal i RodA-M n'hi ha cinc.--espencat (discussió) 20:15, 13 des 2008 (CET)

Doncs crea només el segon. El que passa és que acabe d'adonar-me que encara no he creat les llistes de MD i Rod per al PV, i crec que caldria fer-les amb temps, com has fet amb les estacions de MD de catalunya, no figuren tots els enllaços. Ara el que faig és intenetar omplir Categoria:Estacions de Rodalies Alacant - Múrcia... cal una estació més.--espencat (discussió) 20:29, 13 des 2008 (CET)

És clar, cal un bon nom per una categoria que agrupe totes. Llistes ferroviàries? --espencat (discussió) 20:37, 13 des 2008 (CET)


Cat Nord

Perfecte. Reconec que no sabia seguir l'esquema de graus que apareix a l'article. Així està bé. --espencat (discussió) 13:40, 14 des 2008 (CET)

A no, no l'havia llegit. En realitat no existeix cap xarxa únicament catalana - supose que sí existeix FGC - i per tant, aquest artcile hauria de parlar de les xarxes espanyola i francesa a Catalunya. Però era conscient de no mixtar les dues i vaig seperar la Cat Nord en cada moment. A mi em sembla bé però que crees un article a part. Potser seria una aposta encertada crear Xarxa ferroviària a la Catalunya Sud i Xarxa ferroviària a la Catalunya Nord i enllaçar tots dos articles a una plana principal o de desabiguació, l'existent article que és podria anomenar Xarxes ferroviàries a Catalunya. És incòmode tant incloure com excloure la Cat Nord d'aquestes pàgines, ho reconec. Una altra solució seria senzillament incloure un Vegeu al principi, que enllaça a l'artcile sobre la Cat Nord, deixant la Cat Sud com a principal, ja que és l'habitual significat de "Catalunya". En fi, tu manes company - com no, l'article l'has fet tot tu, no?. :-) --espencat (discussió) 14:17, 14 des 2008 (CET)

Molt bé, m'agrada aquesta solució. Així que "l'Alt Urgell" no us agrada? No sabia això. Té algun altre nom? O sempre ha sigut Urgell i l'han furtat els "ponentins"? --espencat (discussió) 14:44, 14 des 2008 (CET)

Ah, doncs sí que és com la Cat Nord/Sud. Fes-te compte el lleig que queda "Catalunya del Sud" però la simetria és lògica. Només ho diuen allà a la Cat Nord, però seguint la lògica d'Urgell, La Cat Nord predata la Catalunya del Sud i llavors seria la "vertadera" Catalunya. És un cas del fill que enterra el pare... Per cert també diuen molt el País català ("tornes al país?", etc...

Tornant al tema, jahe tinc creat xarxa ferroviària de la Catalunya Nord. No sé si l'he fet bé, no sóc un expert i he seguit el model de l'article de la xarxa del Sud. --espencat (discussió) 15:11, 14 des 2008 (CET)

Perfecte. Tu saps si fan passar algun tren per la línia del Vallespir? Que sàpiga, no té cap servei normal de TER.--espencat (discussió) 15:38, 14 des 2008 (CET)

És que no hi ha prou plantilles

He creat les plantilles Talgo, Trenhotel i TGV.svg. (Són totes plantilles amb el mateix nom que apareix). Poden ser inserits a les plantilles de mapes de línies amb small abans i després; d'altra manera apareixeran a 100% i es poden inserir enmig de text normal, o a les infotaules d'estacions. Així s'estalvia un munt de codi. Caldrà crea-ne alguna més? --espencat (discussió) 16:06, 14 des 2008 (CET)

Potser podríem adaptar Plantilla:TER amb una opció de introduir números, així eixiria "ter L1" etc. En defecte d'un número, eixira "ter Llenguadoc Rosselló" com fins ara. Saps com fer-ho? --espencat (discussió) 16:11, 14 des 2008 (CET)

Caldria introduir: TER|Llenguadoc Rosselló|1
i eixiria ter LR1

--espencat (discussió) 16:15, 14 des 2008 (CET)

Wow què bé! Això si que és xulo. Trobe que està bé que es puga inserir-ne una per una, ja que hi ha gent que voldrà utlitizar-la i igual els resulta complicada. Però m'agrada la idea. Com que a sovint ixen símbols de ferrocarril esp i francès alhora, caldria una sola plantilla (FFCC). Clar però, es podria crear una plantilla dins d'aquella, però sona complicat tot plegat. De moment pense que cal el TER, Corail, TGV per a França a més dels Talgo, Trenhotel, Alaris, i altres trens espanyols.

Espere que no siga complicat - m'he vist vençut pel codi quan intentava canviar el TER segons volia. Es pot mantenir l'opció de línies TER? Caldria una opció tipus |TERLR1| no? --espencat (discussió) 16:37, 14 des 2008 (CET)

A veure. Perquè no deixem la plantilla TER com està i fem, com dius, que FFCC-FR tingui els logos ter, corail i TGV. De moment els logos de ter i corail estan a la viquifrancesa (no es pot emprar ací) i cal agarrar-les i pujar-les a la catalana. Després, voldria fer l'opció de ter per regió i de número de línia.--espencat (discussió) 16:59, 14 des 2008 (CET)

Acabe de crear Plantilla:FFCC-FR Potser creus convenient emirallar FFCC-CAT i crear una filial, Plantilla:FFCC-FLR?--espencat (discussió) 17:05, 14 des 2008 (CET)

FLR seria un codi convenient per a França Llenguadoc Rosselló. Ho pregunte perquè no sé si acabe d'entendre el perquè de la plantilla FFCC i la de FFCC-CAT (vull dir, perquè són seperades. M'imagine que és perquè és pot donar més detall en la de CAT. Així doncs volia saber si cabria tot a FFCC-FR o caldria crear una plantilla per cada regió? (encara que em propose només fer-ne una, la de Llenguadoc.--espencat (discussió) 17:12, 14 des 2008 (CET)

Trobe que vaig a deixar que vages fent amb FFCC-FR perquè si editem els dos és un batibull. Té bona pinta el que has fet. He posat una imatge d'un tren TGV, però de moment podríem fer camí amb el TGV de text que has ficat. --espencat (discussió) 17:28, 14 des 2008 (CET)

FFCC-FR

Ep, ja hi és, l'acabe de pujar:

TGV.jpg

--espencat (discussió) 17:43, 14 des 2008 (CET)

Crec que a la plantilla FFCC-FR corail hauria d'eix només una vegada, com el talgo n'hi ha molts però fan la mateixa mena de feina (París - les provinces).--espencat (discussió) 18:28, 14 des 2008 (CET)

M'agradaria que isquera el símbol de Logo TER.svg davant de LR2 etc si fora possible. --espencat (discussió) 18:28, 14 des 2008 (CET)

A fr:Voiture Corail explica que Téoz és de dia i Lunéa de nit. --espencat (discussió) 18:32, 14 des 2008 (CET)

Respecte del logo TGV, cal una opció que, en defecte d'una línia, va a l'article principal. Podries posar els codis a la plantilla? --espencat (discussió) 19:27, 14 des 2008 (CET)

Bé, he fet alguns retocs però sent que aporte més confusió que res. (:S) He ficat el ter davant del nom complet i ha eixt dues vegades, abans i després del nom de la regió. No sé perquè. Igualment he intentat a fer que la imatge del logo TGV siga un enllaç a TGV per defecte, però trobe que cal codi com el "if" i això no sé. --espencat (discussió) 20:12, 14 des 2008 (CET)

val. pel que fa a les línies de TER, canviaria el codi perque pogueres ficar TER|LR1+2+3| i així eixiria ter LR1 LR2 LR3. pel que fa al TGV, ho pensava, i sí, es veu massa petit ja. no tinc una solució bona, a banda de reeditar el logo. A més, em sembla molt més senzill tornar al text. Fes-me un favor, fes que isca el text tant per tgv com per TGV. Així no hauré de canviar molta plantilla.--espencat (discussió) 20:28, 14 des 2008 (CET)

Molt encertat. Així que a la primera poses LR i a la resta lr... Bon profit, acabem de sopar arròs. --espencat (discussió) 21:25, 14 des 2008 (CET)

Home, transbordament sí que fas, si diria que els horaris no encaixen. Però no, no m'importa. El que volia era afegir un ramal de mercaderia de Perpinyà a Tuïr, però com ja hi ha un dos ramals no sabia com posar-ho. En preferència hauria d'eixir cap a l'esquerra, com els altres dos. Concretament el ramal ix del ramal Perpinyà-Vilafranca. (crec).--espencat (discussió) 18:47, 15 des 2008 (CET)

Respecte el mapa de línia 2 TER LL, és que té sentit que de la LAV Figueres-Perinyà ix un ramal cap a la línia LL-Rosselló? No és aquella la línia mateixa que apareix en el mapa?--espencat (discussió) 18:51, 15 des 2008 (CET)

Ah, ja veig el que fa. Així que tenim 4 ramals de Perpinyà en el mapa de la línia 2 TER LL. Jo faria exiamplar el ramal en roig fort (el de Vilafranca) i d'aquella, eixint cap avall, el ramal de Tuïr. --espencat (discussió) 19:01, 15 des 2008 (CET)

Bé, jo crec que la Línia Llenguadoc Rosselló és lògicament la ja existent que recorre la costa d'Avinyó a Portbou. Això dit no en sé res més així que no sabria escriure un article. D'on l'has tret originalment, aquest nom? D'altra banda la LAV Marsella - perpinyà no rep aquell nom mai, sinò es diu sempre LGV Marsella-Perpinyà. És un article a crear, encara que només siga en projecte.

Per altra banda no he pogut posar el ramal de Tuïr ni a la L2 ni a la L12, perquè no sé com. Ix de Perpinyà més o menys directament, tot i que em fa que durant un petit tram forma part de la línia de Vilafranca. ací pots veure totes les línes de la Cat Nord clarament. Trobe que és una web fenomenal i molt ben feta, tot i que inventen noms de línies (CN1 no existeix) així que vages ambcomte d'extraure-hi informació. D'altra banda la resta la veig molt correcta. --espencat (discussió) 22:38, 15 des 2008 (CET)

A veure, no sé exactament que ve a dir allò de la viqui francesa - fora de context no caic en què vol dir - però puc dir que la línia tradicionalment s'entén que corre de Portbou/cervera fins a Beaucaire, una miqueta més enllà de Nimes. Tanmateix tots els trens solen anar fins a Avinyó o Marsella (alguns només fins a Nimes, però). mirant aquest mapa veuràs que la LGV com l'actual línia passen per Montpeller abans d'anar a parar a Marsella. De fet Montpeller no és cap pol de transport perquè no hi naix cap línia, sinó que hi passen a través des del Nord, Sud i Oest. Sí que Montpeller té alguns ramals però no sé si són de mercaderies o de tramvia, perquè no entren dins dels serveis TER. Nota, de passada, que TER no és una companyia exclusivament de trens. Com FGV, alguns trajectes fa en autocar, i el que és més estrany, habitualment una línia emprarà trens i autocars, de tal manera que podràs anar en tren i tornar en autocar. És, segons la meua experiència, un caos total.--espencat (discussió) 23:08, 15 des 2008 (CET)

Ah doncs em quede corregit, tinc tota una publi-revista al respecte però la tinc allà al Conflent i clar, no la tinc a ma tan facilment. Llegint l'article de LGV en francès, pots entendre que la LGV mediterrani arribarà fins a Montpeller però quan llegisc l'article Línia Llenguadoc Rosselló, diuen, més o menys, que incorpora el desviament Nimes-montpeller i el tram Montpeller-Perpinyà, de tal manera que supose que Nimes és el punt de nexe. Puc traduir l'article si vols però haurà de ser en un altre moment, és tard i hui ha sigut no-vols-que-et-diga. Així que recorda'm. Això dit, m'imagine que domines bastant millor el francès que jo venint d'on vens... --espencat (discussió) 23:26, 15 des 2008 (CET)

Bé havia entès que a Andorra el francès era fàcil de sentir i que s'hi veia la tele francesa, però clar, només si vols. Si l'article està fatal i es contradiu. En realitat cal mirar una plana oficial del projecte, però tal com entenc de moment no és gens avançat.

Mirant el mapa de la Línia 12 TER, està bastant mal perquè dona entendre que la línia de Portbou ix de la línia Vilafranca. En realitat se separen quasibé a la mateixa estació de Perpinyà. És possible una imatge d'una "T" abans de Perpinyà (perquè així és, fa una T amb nexe a Perpinyà)? --espencat (discussió) 23:42, 15 des 2008 (CET)

Ah, m'ho imaginava, amb el bé que és ser trilingüe ;-D Hm la imatge aquell funcionaria però cap avall, de totes maneres no és molt bonica veritat? Si vols prova-ho, si queda lleig doncs deixem-ho córrer. Jo, m'en vaig a dormir que demà matine i de mal humor, no es pot fer res... Una abraçada. --espencat (discussió) 23:58, 15 des 2008 (CET)

Si superimposares açò damunt del redondell de Perpinyà, ixiria una bola amb una T darrere, o siga una estació amb tres línies eixint. Bona nit.--espencat (discussió) 00:10, 16 des 2008 (CET)


Cuina

Oh, i tant. ets una punxa xiquet! ;-> --espencat (discussió) 23:41, 17 des 2008 (CET)

Ara que dius, t'he de manar feina. A Plantilla:Infotaula Coca, les dues columnes de coques tendeixen a tirar a l'esquerra, pel qual la primera columna s'aixafa i queda lleig. Hi ha una manera de centrar les columnes? En segon lloc, pega-li una mirada a Trinxat a veure si trobes tot correcte o si pots afegir/aclarir alguna cosa. M'imagine que se'n menja a l'Alt Urgell també, no? No he trobat una ref per això però.--espencat (discussió) 16:34, 18 des 2008 (CET)

Perfecte.--espencat (discussió) 20:29, 18 des 2008 (CET)

Logos ATM

Hola,

Els logos que he carregat fins ara els havia extret del "Programa d'identificació visual" de la Generalitat [6]. Malauradament, el de l'ATM de Barcelona es trova "en preparació" i del de les Comarques Centrals no hi ha ni rastre.

Tan bon punt apareguin els carregaré a la Viquipèdia, però si ho hagués de fer abans els hauria d'aconseguir fent una captura d'imatge des d'un arxiu pdf o alguna cosa per l'estil, cosa que ens donaria un resultat no massa satisfactori.

Salutacions.--Galifardeu (discussió) 13:16, 19 des 2008 (CET)

Canvis en l'article anglès "Penedès"

Bon dia, com va? He observat que has fet (afegit?) una secció per a l'article, i tinc entès dels canvis molt aviat a les comarques, doncs no estic convencut que és una idea molt bona, afegir aquest fins a la seva finalització. M'agradaria ajudar a desenvolupar la secció, si vostè em pot dir el que s'espera assolir. (Sorry, my Catalá is una mica "rusty" and that last part is straight from Google :) – if it would make more sense to you in English, please respond on my talk page) Salut, Mick Stephenson 92.48.67.7 (discussió) 13:47, 19 des 2008 (CET)

Cercanías Zaragoza

No sé si puse algo respecto al ancho UIC en el núcleo de Zaragoza. En todo caso estás en lo cierto, actualmente se utilizan las vías de ancho Renfe. Lo que hay es un proyecto anunciado por Fomento para cambiar todo a ancho UIC y utilizar el núcleo de cercanías de Zaragoza de forma experimental antes de implementar el sistema en otros núcleos, pero en cuanto a temporalización y plazos no hay nada concretado. Un saludo, ZGZGAY.el comentari anterior sense signar és fet per 155.210.233.149 (disc.contr.) 18:45, 19 des 2008 (CET)

Estacions

Ho sento, però es que em pensava que el guionet separat era per separar dos topònims que apareguin en el nom de l'estació i com Granollers és una ciutat i Canovelles es una altra vila, llavors si es com tu dius reanomena-la. Llavors han de ser dos topònims amb un dels dos amb més d'una paraula com per exemple Sant Miquel de Gonteres - Viladecavalls, però si només tenen una paraula no fa falta. No?
Si per exemple fos Estació de Grans del Vallès - Cànoves de les Velles seria correcte, jeje. --Davengum (discussió) 18:33, 20 des 2008 (CET)

Si ara tenen la manía de posar noms compostos com El Maresme | Fòrum fins a on arribarem, al final hi haurà una estació que tindrà el nom de tots els barris d'un districte de Barcelona, ho haveu vist!!!! com diria aquell culé del APM?, jejeje.
Anem per parts. Tant l'orbital com la transversal poden anar canviant de traçat, nom de les estacions, etc. perquè són projectes i ja veuràs com hi haurà més canvis i que més de la meitat d'estacions no és dirà com es diuen en el projecte. Sobre Santa Perpètua el traçat del traçat actual deu haver variat respecte l'anterior projecte, em sembla que poc abans de Santa Perpètua, venint de Sabadell, l'orbital deu connectar amb el ramal El Papiol-Mollet en el seu tram Cerdanyola-Mollet que actualment només l'utilitzen trens de mercaderies, i que faran una nova estació a Santa Perpetua en el ramal que si mires en el Google Earth passa molt més a prop del centre de Santa Perpe que la R3, després al nus de Mollet l'orbital connectarà amb la R3 fins després de Parets on es separa per dirigir-se cap a Granollers-Centre. --Davengum (discussió) 19:08, 20 des 2008 (CET)
OK, si i tant que aniran molt bé per comunicar ciutats molt properes però amb mala comunicació amb transport públic, el tram Martorell-Terrassa també estarà bé perquè si vols anar entre Vilafranca i Terrassa has de donar una volta de por i mira que Martorell i Terrassa estan a prop. Amb el transversal també anirà molt be, però d'aquí a que ho facin encara tardaran perquè una infraestructura de tanta envergadura com aquesta costa molts diners, i a més si el transversal la de pagar l'ha Generalitat encara tardaran més perquè no tenen diners. --Davengum (discussió) 19:29, 20 des 2008 (CET)
Si, això això, que ben bona falta fa, em sembla que no tardarà gaire, crec i esperem que en un parell de mesos ja es conegui, ja que les estacions de Rodalies necesiten un bon rentat de cara i alguna línia nova no estaria malament, com la Cornellà-Castelldefels que m'aniria be per anar a la platja, jejeje. Per cert fa un parell de dies vaig llegir una noticia que deien que anaven a remodelar i adaptar unes quantes estacions, que per cert al primer lloc on la vaig veure va ser quan la vas publicar a Skyscrapercity, si que estas atent als comunicats d'adif, XD. Sobre les estacions en proces la de Cornellà gairebé està llesta, aquesta setmana estaven donant els últims retocs als ascensors, i mitja andana ja està elevada i adaptada a PMR.--Davengum (discussió) 19:46, 20 des 2008 (CET)
Si i tant son molt millor els comunicats oficials perquè els portals de noticien posen el que els és més interessant i a més com el gràfics del DPTOP i Foment no hi res, jo també ho faig, de tant en tant. A skyscrapercity no hi estic registrat però hi entro força sovint perquè els foristes ja t'enllacen amb els comunicats interessants i així no has de mirar a Fomento 1 per 1 ja que a fomento hi un munt de comunicats que no m'interessen. --Davengum (discussió) 20:21, 20 des 2008 (CET)


Territoris catalans

Hola Vilarrubla, sabent que entens un munt d'açò, sol·licite la teua ajuda en crear una secció/article sobre territoris històrics catalans (en un principi, a Principat de Catalunya). M'explique a Discussió:Principat de Catalunya#Nova secció. Salutacions! --espencat (discussió) 12:59, 22 des 2008 (CET)

Com és que no pots cercar a grec.cat? Si pots accedir a aquest enllaç http://www.grec.cat/cgibin/sumaricl.pgm?NDCHEC=0000000, és la Gran Geografia Comarcal de Catalunya que s'està incorporant a l'Enciclopèdia, trobaràs per algunes de les comarques les agrupacions que fan per subcomarques amb els municipis indicats. --V.Riullop (parlem-ne) 21:12, 22 des 2008 (CET)

Una coseta. A Fitxer:Mapa comarques naturals de Catalunya.svg has suprimit part del penedès. Segons diu l'article de l'Anoia, el nord és l'Alta Segarra i el sud conforma el Penedès. Què és el buit que deixes enmig doncs? --espencat (discussió) 01:04, 23 des 2008 (CET)

De veres no hi ha referències per a això? He treballat una miqueta amb Penedesencs i sempre han inclòs la Baixa Anoia dins del Penedès, de tal manera que em semblava clar.... de fet, em fa que he llegit aguna cosa que diu que el límit és a Igualada. En fi. No, no et carregaré de més coses, que també me'n vaig i l'haurem de deixar per l'any vinent. Bon Nadal! --espencat (discussió) 10:50, 23 des 2008 (CET)

Nomenclàtor oficial de Catalunya

Hola Vilarrubla, com estàs? Podries passar a donar la teva opinió en aquest debat, si et plau? Gràcies. – Leptictidium (discussió) 11:31, 23 des 2008 (CET)

Núria

Ei Vilarrubla. Mira que he creat les pàgines de les estacions del Cremallera de Núria i s'hauria d'afegir una plantilla, però ja no en se fer de plantilles, només modificar i copiar, per això t'agrairia que poguessis fer una plantilla del cremallera amb les estacions, una cosa senzilleta per ficar a les pàgines de les estacions i del Cremallera per enllaçar amb aquestes. Gracies. --Davengum (discussió) 13:37, 23 des 2008 (CET)

Merci. Ara la coloco. --Davengum (discussió) 15:18, 23 des 2008 (CET)

Bon Nadal!

Hola, veïn urgellenc! Et desitjo que tinguis un bon nadal i un feliç començament d'any. Una abraçada des de la Seu. --Josep Gustau - Discussió 20:47, 23 des 2008 (CET)

Re:Escut

Hola! Bon any, Vilarrubla. Amb el tema dels escuts, pots consultar en SanchoPanzaXXI o Xavigivax, que és català i és entès en temes d'aquests. Salutacions, --Josep Gustau - Discussió 21:44, 31 des 2008 (CET)

ATM

Bitllet senzill 2008 2009
Barcelona Tarragona Girona Lleida
Zona 1 1,30
Zona 2 1,95
Zona 3 2,70
Bank
Procedència/Destinació << Underground (no text).svg Metro de Londres >> Procedència/Destinació
St Paul's   Central Line   Liverpool Street
  Northern Line  
  Waterloo & City Line  
<< DLR roundel (no text).svg DLR >>
terminal   Docklands Light Railway  
Monument
<< Underground (no text).svg Metro de Londres >>
terminal   Circle Line  
terminal   District Line  


T-10 2008 2009
Barcelona Tarragona Girona Lleida
Zona 1 7,20 8,00 8,40 7,20
Zona 2 14,40 19,80 15,60 11,00
Zona 3 19,80 25,45 21,60 -

bu

Comarques Naturals

Comarques naturals de Catalunya

Les comarques naturals són aquelles comarques que, per motius històrics o administratius, no han conformat una sola comarca dins l'actual ordenació de la Generalitat. En el cas d'algunes, com la plana de l'Empordà o el Camp de Tarragona, la seua gran extensió ha necessitat dividir-les. Pel que fa a les comarques de la Cerdanya i l'Alta Ribagorça, les divisions administratives posteriors han forçat la divisió artifial d'aquestes. En el cas d'altres comarques naturals, factors històrics o econòmics han fet que formessin només part d'una comarca més gran, com ara la Plana de Vic dins d'Osona. Per últim, la poca població d'algunes comarques naturals ha necessitat la seua incorporació en una comarca de més pes.

Supracomarques

Comarques i subcomarques


Comarques i subcomarques de la Catalunya Nord


Comarques i subcomarques de la Franja de Ponent

"Comarques" reivindicades

 1. (*) vegeu Informe Roca

Referències

 1. GGCC, el Camp de Tarragona.
 2. GGCC, la Cerdanya.
 3. GGCC, l'Empordà.
 4. GGCC, el Pallars.
 5. GGCC, la Vall de Cardós.
 6. GGCC, el Penedès.
 7. GGCC, el Vallès.
 8. GGCC, la Cerdanya.
 9. GGCC, la Segarra Calafina.
 10. GGCC, el Baix Cinca.
 11. GGCC, la Conca Alta del Gaià.
 12. GGCC, els Aspres de Balaguer.
 13. GGCC, el Montsec.
 14. GGCC, la Noguera Urgellesa.
 15. GGCC, el Segre Mitjà.
 16. GGCC, Collsacabra.
 17. GGCC, Osona: les Guilleries.
 18. GGCC, la Selva: les Guilleries.
 19. GGCC, el Lluçanès.
 20. GGCC, el Moianès.
 21. GGCC, la Plana de Vic.
 22. GGCC, la Vall de Camprodon.
 23. GGCC, la Vall de Ribes.
 24. GGCC, la Vall de Lord.
 25. GGCC, la Conca del Riu d'Ondara.
 26. GGCC, la Ribera de Sió.
 27. GGCC, la Vall del Riu Corb.
 28. GGCC, el Pla de l'Urgell: orígen del topònim.
 29. GGCC, l'Albera.
 30. GGCC, els Aspres.
 31. GGCC, les Corberes.
 32. GGCC, el Riberal.
 33. GGCC, la Salanca.
 34. GGCC, la Llitera.
 35. GGCC, el Matarranya.

Taula

Supracomarques Comarques Subcomarques Valls, foies i altiplans
L'Alt Urgell L'Urgellet La Vall de la Vansa
El Baridà
Baixa Cerdanya
La Batllia
L'Empordà L'Alt Empordà
El Baix Empordà La Vall d'Aro
El Pallars El Pallars Jussà
El Pallars Sobirà La Vall d'Àneu
La Vall de Cardós
L'Altiplà de la Segarra La Segarra
L'Anoia L'Alta Segarra
Conca d'Òdena
El Penedès L'Alt Penedès
El Baix Penedès
El Garraf
La Ribagorça L'Alta Ribagorça L'Alta Ribagorça Oriental
L'Alta Ribagorça Occidental
La Baixa Ribagorça
El Vallès El Vallès Occidental
El Vallès Oriental El Baix Montseny