Usuari Discussió:Vriullop/2006 10-12

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Gràcies

Gràcies pels aclariments. M'ho miro i faig els canvis que em suggereixes. He rebaixat el to 'panegíric' de l'article del Blues i Ritmes...

Plantilla aleatòria

Hola :-) Crec que ja està arreglat... he canviat l'estructura interna de la plantilla i ho he provat unes quantes vegades i ara ja ho veig bé, tot i que encara no entenc quin era l'origen del problema... --Joanjoc (discussió) 20:36, 1 oct 2006 (UTC)

Trucs dels videojocs

Hola, sóc en Manlleus, et vull preguntar si és possible o no, si hi ha cap motiu de discussió sobre posar els respectius trucs de cada joc a les pàgines de la viquipèdia (vull dir sense fer cap article nou, sinó a la mateixa pàgina sobre cada joc). Contesta'm per aquí Manlleus discussió.

Gràcies :)

Trucs dels videojocs "2"

Ei :-) He fet el que m'has aconsellat i mira'm si està bé en el primer article que hi he posat trucs: http://ca.wikipedia.org/wiki/Re-Volt Contesta'm a http://ca.wikipedia.org/wiki/Usuari_Discussi%C3%B3:Manlleus

Atentament, en Manlleus.

Banderes Tahiti

Dema carregaré el que tingui fet per mi. He de buscar entre unes 300.000 i em costa una mica. --joc 02:20, 3 oct 2006 (UTC)

Proposta de modificació sobre la qualificació d'articles

Hola! Com a viquipedista que sovint participa en la valoració de la qualitat dels articles a la nostra enciclopèdia, m'agradaria que opinares sobre una proposta que he fet per a modificar la política de valoració de la qualitat dels articles a la Viquipèdia. I, si hi tens alguna cosa per dir, comenta-ho, per favor, i així intentem fer que l'enciclopèdia puga tenir com més articles de qualitat millor, sense que això implique baixar el seu nivell. Salut! --Joanot Martorell 08:52, 3 oct 2006 (UTC)

Tahiti

D'acord, cap problema. Vilallonga · (digui digui) 13:59, 3 oct 2006 (UTC)

RE: Assumpte bastant urgent

Hi han dues solucions, i un únic lloc on fer-ho: meta:Request for permission. O bé ho fa el propi usuari "Albertsabbot" demanant la retirada del status de Buròcrata (ací, a la Viquipèdia), o bé es fa una votació ací a la Viquipèdia donant el vist-i-plau d'aquesta decissió. Més que res, perquè no semble que siga cap baralla ni cap conseqüencia de cap conflicte. Ara, que per provar, igual sí que en fan cas, però això no s'arreglarà en un dia, crec, es prendran el seu temps, potser que fins i tot una o dues setmanes. Per això, per assegurar-nos que fem bé les coses, i no ho allarguen per cap dubte, potser és millor així. --Joanot Martorell 16:20, 3 oct 2006 (UTC)

He estat demanant assessorament al que va incloure la web del cromel a la llista negra i e això que ha intervingut un tal Paginazero i diu que ho ha fet. Però de moment al Especial:Log/rights no ha canviat res. –Pasqual · bústia 16:44, 3 oct 2006 (UTC)
O sia que tot solucionat, eh! Visca la burocràcia viquipèdica! Que gent més eficient! Haurem de desavisar al Plàcid i a l'Albert i desbloquejar el seu bot. –Pasqual · bústia 16:57, 3 oct 2006 (UTC)
La prova més evident és esta.

Banderes

Ja les tinclocalitzades. Ara fare uns retocs i les carrego. Per si et fa falta (si no borra la pagina) t'envio alguns textes que tinc sobre el tema: En el siglo XVIII el pirata Clipperton descubrió una isla cuando viajaba desde Mexico a Macau. El 3 de Abril de 1711 Martin de Chassiron le dio el nombre de Ile de la Passion. El 17 de Noviembre de 1858 Francia declaro anexionada la Isla. En 1895 un grupo de americanos intentó explotar el guano de la isla. Durante dos años la isla queda en poder de Estados Unidos. En 1987 Francia recuperó su posesión, pero México concedió una licencia de explotación y consideró la isla bajo su soberanía. En 1906 Mexico envió una guarnición de 7 hombres con sus familias a la isla (en total 40 personas); los británicos inician la explotación del guano. Tras la revolución de 1910 la guarnición mexicana queda desabastecida y el escorbuto hace mella entre ellos. Intentando buscar ayuda el gobernador Ramon Arnaud y tres de sus hombres sobrevivientes intentan llegar con una balsa a un buque que avistan, pero se ahogan (1915). En la isla quedan solo cuatro mujeres (incluida la viuda de Arnaud) y siete niños y el guardian del faro, Victoriano Alvarez, el cual se declara rey. Las mujeres son violentadas, hasta que en 1917 dos de ellas le asesinan. Estados Unidos mientras, temeroso de que Alemania hubiera instalado una base en la isla, envió a inspeccionarla al buque USS Yorktown, quien comprobó la inexistencia de alemanes y recogió a las mujeres y niños sobrevivientes(18 de Julio de 1917), poco después del asesinato de Alvarez. La isla sigue en litigio entre Mexico y Francia hasta que un laudo arbitral del rey de Italia la reconoce a Francia. El 12 de Junio de 1936 es incorporada al gobierno de Polinesia. En 1942 los americanos instalaron una estación aerea de socorro y dos años después una estación de radio y meteorologica, todo ello abandonado después de 1945. La isla permanece vacia desde entonces, estando agotados los depositos de fosfatos.

PARTITS POLITICS DE POLINESIA (Llista darreres eleccions) Liste n° 1 : TE 'AVEI'A Couleur: ROUGE Emblème: Tiki supportant les 5 archipels

Liste n° 2 : PORINETIA ORA Couleur: BLANC Emblème: Pirogue avec 5 anneaux arc-en-ciel en voilure


Liste n° 3 : TE TAATA TAHITI TIAMA Couleur: ROSE Emblème: Couronne de fougère (Hei mare), au centre une grande étoile entourée de cinq petites étoiles

Liste n° 4 : ALLIANCE POUR UNE DEMOCRATIE NOUVELLE Couleur: VERT LAGON, emblème multicolore Emblème: Norn de la liste entouré de deux cadres avec les emblèmes du Fetia Api et de No Oe E Te Nunaa dans les couleurs vert lagon, bleu turquoise, jaune et rouge

Liste n° 5 : TAATIRAA NO TE HAU Couleur: BLANC ET ROUGE Emblème: Deux fleurs avec une main au millieu

Liste n° 6 : UNION POUR LA DEMOCRATIE Couleur: BLEU Pantone 306 Emblème: La croix avec le mention "Te Atua Tau Fatu"

Liste n° 7 : TAHOERAA HUIRAATIRA Couleur: ORANGE O21 Emblème: Fei

El baron Charles de Thierry se proclamo rey de Nuka Hiva el 26 de Julio de 1835, siendolo hasta 1838, y después se traslado a la isla del Norte en Nueva Zelanda donde la bandera fue adoptada por el jefe maori Hokianga, hasta 1845.

Huahine (en las islas Sociedad) formó parte de la federación de Sotavento 1820-42. En 1842 cayó bajo protectorado francés pero su independencia fue reconocida el 17 de Junio de 1847 tras un acuerdo entre Francia y Gran Bretaña (Covención de Jarnac) y se adoptó la bandera del reino, que persistió hasta 1895.

La monarquía usó tres estandartes personales de colores R-W-R vertical. En el primero (1891-93) la corona en la parte superior de la banda central y debajo TEHAPAPA. Corresponde a la reina Tehappa I que murió en Junio de 1893. Le sucedió Terunavahoroa, hija de Marama (ex regente del país) y de Teamnuita (hija del rey de Rurutu) que tomó el nombre de Tahapapa II y usó el segundo (1893-95), que era identico pero decía TEHAPAPA II. Abdicó con 16 años, el 15 de septiembre de 1895, en favor del gobierno francés que le pasó una pensión. Se permitió a la reina ostentar un pabellón personal con los colores franceses llevando en rojo sobre la franja blanca (1895-1917) las letras HT y debajo II (véase Emblemes et Pavillons 32). La reina murió en Fare el 27 de Abril de 1917.


--joc 19:07, 3 oct 2006 (UTC)

Banderes

He carregat les trenta banderes principals de la Polinèsia. En tinc algunes mes però ja son de segon ordre, partits, variants, reconstruccions, etc... Les pots fer servir totes o les que vulguis. --joc 22:19, 3 oct 2006 (UTC)

:s

No t'he entés gaire bé. El meu bot ha estat burecrauat durant una estona?? :S

Puc fer correr el bot o m'espero? Albertsab (Tu diràs) 06:16, 4 oct 2006 (UTC)

Bandera erronia

OK, es veritat, molt ben observat. Segurament algun mirror involuntari en una de les imatges quant vaig fer les versions vectoritzades. Ja esta carregada la versió corregida.--joc 15:21, 4 oct 2006 (UTC)

Estat actual

He hagut de modificar el teu estat manualment a la teua pàgina d'estat per a que aparega correctament en les plantilles creades a l'efecte ({{Estat admin}} i {{Estat d'usuari}}).

Havia de fer un retoquet al commutador d'estat per solucionar eixe problema, ara ja funciona tot correctament, l'únic que hauràs d'actualitzar la teua memòria cau. –Pasqual · bústia 21:41, 5 oct 2006 (UTC)

Gràcies VRiullop per la teva objectivitat

Soc Joaquin, la IP bloquellada:

“Oriola” : Podríeu posar el nom oficial, i després especificar tots exonimos, doncs és políticament incorrecte canviar els noms propis d'una zona dels Paises Catalans. Estaria bé que no respectéssim la toponímia catalana que existeix en aquesta comarca?, Per què no segueixes les normes de l'AVL (Acadèmia Valenciana de la Llengua), o les recomanacions de la ICV (Institut Cartogràfic València)?, no mereix respecte les normes del nou Estatut de la Comunitat Valenciana?, no creus que ofens a pobles germans al teu?, no creus que hem de ser més objectius i no polititzar les normes locals dels Països Catalans?.

Si no tens clar alguna cosa, jo no modifico, però el teu em consultes i jo et suggereixo on documentar-te.

Passa el mateix amb: Benejússer, Benijòfar, Bigastre, Coix, Daia Nova(dolenta interpretació, doncs és "Daya" del muzárabe i no del català),Daia Vieja, Dolores, Pilar de la Foradada, Redovà, Sant Fulgenci, Sant Miquel de (les) Salines, Torrevella, Xacarella.

El Institut Joan Lluis Vives i les Universitats de les Països Catalans, aconsetjan anomenar en castellà aquest noms; pero acepten els seguents exonims: Sant Isidro (i no Sant Isidre). Y no acepten Els Montesins.

Ademes: Per a acabar, el límit del municipi d'Almoradí, aquesta incorrecte, ja que diu que és de 2003, i no obstant això, l'última modificació és de 1.990 i no està reflectida.

Que aquí (Vega Baja) es parlés solament català és una teoria que no s'ha aprovat, doncs encara es dubta si era trilingüe.

Que van ser els repobladors qui van castellanitzar aquesta zona és impossible per la quantitat de repobladors i data d'arribada.

Amb el de exónimos, com a mínim, ja m'heu convençut com el d'Oriola, doncs s'usa indistintament amb Orihuela, per els catalano parlants des d'abans de l'any 1310.

No obstant això, Vega Baja del Segura és la unitat administrativa i no Baix Segura, (y su exomin es Vega Baixa), de la comarca; com a mínim poseu amb tres.

En la resta de traduccions forçades podríeu afegir-les a les denominacions tradicionals, més que gens per respecte, objectivitat i completar els articles. Us recordo, que algunes traduccions forçades, són posteriors a la creació de municipis (l'últim en 1.990).

Assec el meu mal català, però sóc de la zona que es parla panotxo i no valencià.

Disculpeu les meves maneres al editar, però és que veig la poca objectivitat; i el poc èxit en discussions anteriors, que creia que no existia gent tan objectiva i dialogant com vostè.

"Grassies", "gracias".

Per cert, jo no canviï els mapes catalans; solament vaig fer altra versió para Wipidepedia en castellà i se'm va eliminar el meu usuari, i els mapes.


Quino (parlem-ne) 18:20, 6 oct 2006 (UTC)

Hola, no vull posar-me en cap discussió. Només volia fer l'observació de què el diccionari de l'IEC diu "Natural de la ciutat d'Oriola" quan es busca "oriolà". Això vol dir que és la versió del nom normativa en català. Artista 18:27, 6 oct 2006 (UTC)

Perdó ;-)

És el que passa per copiar sense fixar-s'hi massa... ;-) Oersted (parlem-ne) 19:13, 6 oct 2006 (UTC)


Banderes GIF

Les que només tinc en vector les exporto a PNG, pero les que tinc en bitmap son casi totes en GIF. El SVG no el comec, ja ho probaré.--joc 15:54, 11 oct 2006 (UTC)

T'animes?

http://www.vladi-private-islands.de/sale/site/html/cms_de-sale_detail_en-568/Mahare%20Island.html

Vilallonga · (digui digui) 19:37, 14 oct 2006 (UTC)

Articles de qualitat

Bones, t'informo que les propostes de País Valencià i Bucarest per a ser elegits articles de qualitat crec que han superat tots els tràmits. Ara només falta l'aprovació d'algun administrador. D'altra banda, ja fa temps que s'ha proposat a la plana de discussió una proposta de modificació, sembla se que hi ha una certa majoria en favor de modificar les votacions, i el que no se ara mateix es quin és el pas següent, s'ha de realitzar alguna mena de referèndum, els administradors eu de decidir,...? Atentament --Baggio (missatges) 11:28, 15 oct 2006 (UTC)

Partits indis

Jo de política no entenc res, nomes conec els partits per les referencies que acompanyen a les banderes que es publiquen a butlletins especialitzats. Crec que aquest que diu deuen ser partits molt petits perque un d'ells vaig intercanviar uns mails i no tenien ni bandera; del Dalitstan vaig veure un reportatge a la tele que en parlava així que el concepte existeix; i el Moghulstan es un concepte radical superat per l'irrupció de Al-Qaida i en tot cas minoritari, però inexistent no, perqué la informació la vaig rebre d'un espanyol que viu a Chennai i per llogica els musulmans de l'Índia que volen un estat, d'alguna manera li han de dir.

D'aqui un any i mig he d'anar a l'India i tindre mes informació; de moment davant el dubte val mes esborrar que sempre som a temps de reposar.

--joc 15:54, 16 oct 2006 (UTC)

pq esborres l'escut de badalona?

eh?--MarkCat 23:34, 17 oct 2006 (UTC)

doncs l'he treta del google, vaig posar imatges i badalona. no sé quina llicència he de posar, ho pots fer tu? a més, no pot tenir copyright l'escut d'una ciutat!

Dalitstan

La pagina que Soman dona com a referencia no funciona. Buscant al Google apareix http://www.angelfire.com/ns/brahmin/ pero no hi cap referencia als petits partits i si a molts altres que tambe vaig enviar i que estan testimoniats a molts altres llocs. Es evident que l'oposició a aquesta pagina ve dels nacionalistes hindus, parlen igual que els "nostres". Jo no se ara mateix la font primaria de les banderes (s'editen uns 50 butlletins vexil·lologics a tot el mon i no tots son iguals de rigurosos) i per tant no se si van sortir de Dalitstan o no, però el fet de que siguin antihindus no prejutja res. L'únic que sabem es que l'Índia ha prohibit la pagina perque els molestava, cosa que no seria necesari si tot fosin invents. No es gaire creible que no hi hagi cap moviment separatista a nacions com els gujaratis, els mahratis o els bengalis...Però com que no ho se, tampoc vull fer d'això cap croada. Tinc referencies de centenars de partits indis, no vindra de mitja dotzena... al final els articles només els ha de llegir el Soman... --88.3.129.8 01:30, 18 oct 2006 (UTC)

spam

Bones. Pots aturar l'anònim que està posant spam a tots els jugadors NBA?--Lohen11 15:46, 18 oct 2006 (UTC)

EE

Bones. He tingut recentment dues discussions referents als EE (Discussió:PalmCAT i Usuari Discussió:Paucabot#Mallorcaweb i Usuari Discussió:Lohen11#Mallorcaweb). Penso que estic aplicant les normes VP:EE per no convertir la viqui en un aparador. Però hi ha discussió. Com a redactor o coordinador de les normes, m'agradaria que em diguessis si estic equivocat.--Lohen11 16:26, 19 oct 2006 (UTC)

Doncs te'n faig cinc cèntims:

 • Mallorcaweb.com

Està enllaçada a 80 articles, només cal que posis el nom de la web al cercador de la viqui. Té publicitat de lloguer de vehicles, d'una editorial, allotjament de tot tipus... Com he actuat: vaig començar a eliminar els enllaços i en veure que en alguns articles hi havia col·laborat en Paucabot, vaig parar i li ho vaig comentar dient-me que portaria el tema a la taverna perquè no ho veia clar.

 • Palmcat.org

Està enllaçada a 15 articles (entre els quals Astronomia i Tirant lo Blanc). Té publicitat d'una web de venda de marxandatge propi, propaganda del google (que paguen per nombre de visites), enllaços a altres webs amb propaganda. L'article "mare" PalmCAT diu que és un col·lectiu virtual sense afany de lucre (això si, "que treballa per la normalització de la llengua catalana a la informàtica de butxaca, localitzant programari lliure i documents per a ordinadors de butxaca."). Dins d'aquest col·lectiu hi ha el creador de tots aquests articles. Com he actuat: He posat una nota a la discussió de palmcat, només rebent contesta d'un anònim totalment en contra de les eliminacions d'EE i estic eliminant a la resta d'articles els EE repetitius i amb propaganda tant d'aquesta web com d'altres relacionades.

Faig la mateixa reflexió que tu fas: "és neutral? És rellevant? Existeix alguna font que no sigui la pròpia web? es pot comprovar d'alguna manera si no té afany de lucre i treballa pels objectius que diu?". Venint d'un usuari que a més és administrador, i havent posat en Paucabot un missatge a la seva bústia perquè opini, penso que és millor esperar la seva contesta abans de posar-ho com a proposta d'eliminació.

D'altra banda, agraeixo l'encoratjament per vigilar els EE. Penso que tots hi hauríem de dedicar esforços per no permetre que el gran aparador en què s'ha convertit la viquièdia (qualsevol recerca al google, el primer és la viquipèdia) faci que es converteixi en les noves pàgines grogues i de franc. Penso que les normes haurien de ser més estrictes pel que fa a la creació d'articles d'autopropaganda i als EE, perquè quan creem un nou article no tinguem la sensació (com començo a tenir) que estem col·laborant a que d'altres se'n beneficien econòmicament.--Lohen11 09:10, 20 oct 2006 (UTC)

Tahitià, per fi de qualitat!

Vicenç!

El nostre estimat article sobre el tahitià ja és de qualitat! El podries ascendir a la categoria corresponent, SUP?

On puc comprar un tiki de jardí que sigui autèntic i bonic?

Fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 17:58, 20 oct 2006 (UTC)

No ho recordava! És cert, d'aquí 4 dies ja estarà, hehe. Vilallonga · (digui digui) 09:23, 21 oct 2006 (UTC)

Vàndal en acció

Vicenç bloqueja el vàndal que està actuant!!! És 88.1.228.13. Gràcies!

Vilallonga · (digui digui) 18:40, 20 oct 2006 (UTC)

Gràcies! Ara ja puc anar a sopar amb calma, hahaha!
Vilallonga · (digui digui) 18:42, 20 oct 2006 (UTC)
Si pots protegir-me la pàgina d'usuari a edicions anònimes t'ho agrairé perquè el vàndal torna a actuar sota una altra ip.
Vilallonga · (digui digui) 18:52, 20 oct 2006 (UTC)

PalmCAT

Gràcies pel teu suport.--Paco 21:23, 21 oct 2006 (UTC)

Preguntes diverses (prepara't fa l'ullet)

Hola, la imatge Imatge:Akha-bandera.png i Image:Akha nationality flag.png són la mateixa per tant ara que ja he canviat els enllaços on apareixia puc posar destrucció a la primera. Tanmateix, a la primera és on es veu que en Jolle cedeix la foto a domini públic, i en canvi a la segona fan referència justament a la primera per certificar el domini públic. Per tant si s'elimina la primera deixarem de tenir constància que efectivament en Jolle va cedir la foto. En aquests casos què es fa? s'ha de demanar a l'usuari que certifiqui a commons que cedeix la foto? s'ha de mantenir la foto a la catalana com a prova? o n'hi ha prou posant a commons: aquell va dir un dia que la donava i encara que no hi hagi proves, us ho asseguro! Potser conservant l'historial de la foto?

Després, diu que el tipus de llicència que en Jolle va cedir, ja està desactualitzat. Se li hauria de demanar amb quin tipus de llicència actual la cedeix? això és una mica mal de cap, la gent té ganes de col·laborar amb la wikipèdia i no pas posar-se a llegir la lletra petita de les llicències, a veure si les cedeix amb la versió 1.0, 2.25 o 4.3.

Finalment estic avisant als autors d'imatges amb origen desconegut i afegeixo l'avís pertinent, però clar, després no se sap quines imatges ja estan avisades, quines no i quines porten ja més d'un temps avisades, etc. No es podria fer com a commons que quan s'avisa d'una imatge apareix a la categoria de les imatges avisades en tal data i així és molt més fàcil destruir les que ja fa temps que s'han avisat? Potser per nosaltres que tot just només tenim 330 imatges i en principi d'aquí un parell de mesos ja no n'hauríem de tenir cap, no val la pena preparar-ho, però com que no sé quanta feina representa, jo ho proposo per si és viable.

Finalment (ara sí fa l'ullet) hauríem de plantejar-nos què fem amb tots aquests escuts de municipis que ens els anem passant d'un cantó a l'altre però que mai solucionem i que de fet omplen majoritariament la categoria d'ODs... Li vaig fer també una pregunta per l'estil a en Martorell però sembla que no passa darerament per aquí i no me l'ha respost. Li podries donar un cop d'ull?

Salutacions i gràcies!--Xtv (que dius que què?) 14:31, 22 oct 2006 (UTC)

Una altra pregunta: tenim un munt d'imatges repetides a commons de municipis catalans com ara Imatge:Localització d'Arbolí.png i Image:Localización de Arbolí.png en les quals
 • En les primeres es diu que el creador és en Llull (setembre de 2004) i a les de commons l'usuari commons:User:Aegidus diu que són seves (agost de 2006). La llicència d'en Llull permet expropiar l'autoria de la imatge?
 • A sobre ha canviat el nom de l'arxiu al castellà.
Què hauríem de fer en aquest cas? carregar-les de nou a commons amb el títol original i la llicència d'en Llull o deixar-ho córrer, canviar els nostres enllaços a la imatge de commons i esborrar les originals? Gràcies un altre cop...--Xtv (que dius que què?) 15:08, 22 oct 2006 (UTC)
 • Respecte la conservació de l'historial o l'enllaç trencat, si se sol fer així, així ho faré, però no em sembla gaire bé ja que amb aquest mètode qualsevol pot inventar-se suposats orígens de les imatges (no oblidem que hi ha gent que carrega fotos amb copyright i que com que sap que si posa el copyright li esborraran, se l'inventa) i si arriba el dia que la còpia de l'historial o l'enllaç trencat no són prou justificació per la llicència i demanen proves directes, haurem de tornar a contactar amb tots els autors que al seu dia van fer correctament el procediment i potser molts d'ells ja no estaran disponibles.
 • Això de la data de les plantilles ja ho he fet a moltes imatges, però així no queden pas categoritzades segons la data tal com passa a commons. És a dir, que si vas a la categoria Categoria:Imatges_d'origen_desconegut no es veu d'entrada quins elements ja estan revisats i quins no. Quins elements ja es poden eliminar i quins no. Tal com fan a commons amb per exemple Commons:Category:Images_with_unknown_source_as_of_19_October_2006.
 • Pel municat, no podríem demanar-los que ampliïn la llicència no només per la viquipèdia sinó a tot commons amb unes condicions similars a les dels escuts alemanys? mentre no hi ha una resolució definitiva, no hauríem d'eleminiar els escuts de commons?
Salut!--Xtv (que dius que què?) 18:38, 23 oct 2006 (UTC)
Certament nosaltres també hauríem de pujar totes les nostres fotos de llicència lliure abans que ens torni a passar que ens les pugin amb el nom canviat.
Les imatges de les espores i la discussió amb en Llull respecte les plantilles dels bolets com ha quedat? Es modifiquen les plantilles o ens quedem amb unes imatges que ja són a commons només per la simplicitat de les plantilles? és un tema que ja fa unes 4 mesos que cueja...--Xtv (que dius que què?) 19:08, 23 oct 2006 (UTC)

Arbre del pa a avaluació

Les farinetes polinèsies o la castanya grossa van a avaluació!

Vilallonga · (digui digui) 19:42, 23 oct 2006 (UTC)

Plantilla Cromel

He vist la teua reacció, m'agradaria que participares a la Taverna on he deixat obert un debat sobre la plantilla. –Pasqual · bústia 22:59, 24 oct 2006 (CEST)

política d'imatges

Ara hauríem de definir què és fair use, oi? Vaig a començar amb algunes propostes...--SMP (d·+) 17:45, 30 oct 2006 (CET)

llicència bandera joventut

com que l'he fet jo mateix, puc decidir la llicència que vulgui no? posa-la lliure...--MarkCat 13:29, 1 nov 2006 (CET)

Categoria Flora de Catalunya

Simultàniament a la proposta d'esborrat de la Categoria:Flora de Catalunya, en Simonjoan ha començat a afegir-la a algunes plantes i un anònim hi ha fet unes edicions molt instructives. No record si fores tu o en Llull que em llevà del cap la creació de la categoria "Flora de Mallorca", però crec que potser s'hauria de tornar a fer la reflexió, ja que sinó, evidentment, podríem tenir articles amb més de cent categories ... Més informació:

Gràcies, Pau Cabot · Discussió 11:41, 4 nov 2006 (CET)

Ok, Vriullop, però jo no he donat per suposat la mala fe. Jo, simplement he suposat la seva intervenció com a irònica. Potser estava equivocat (encara no ho tenc del tot clar), però no he dubtat mai de la bona fe de l'usuari anònim. Pau Cabot · Discussió 13:44, 4 nov 2006 (CET)

Imatges

Amb les imatges de l'article CORI he optat per esborrar-les de l'article i a l'apartat Enllaços Externs posar-hi la web on les vaig trobar.

Les imatges sobre el gNewSense he posat l'orígen. Venint de la Free Software Foundation no crec que hi posin gaires pegues.

Hi ha unes imatges a l'article sobre Utena, que algunes les he tret de la Wikipedia en anglès. Les altres són imatges agafades el buscador d'imatges del Google però retallades. No n'estic del tot segur de si aquestes imatges retallades, al ser diferents de les originals poden ser posades a la Wikipedia. --animarval 16:03, 5 nov 2006 (CET)

Em sembla molt bé els canvis que has fet, jo és que no hi tinc gaire experiència i vaig una mica "a les palpentes" en això de les llicències. fa l'ullet
Més o menys he anat buscant els orígens de les imatges que em faltaven.
Pots veure-ho en les diverses imatges, que he posat l'orígen. No sé si ara ja se'n podrà aclarir alguna cosa:
--animarval 21:13, 5 nov 2006 (CET)


la imatge que inisteixes intentar esborrar (http://ca.wikipedia.org/wiki/Imatge:Mani0bcn.jpg) la vaig capturar jo amb la meva pròpia màquina, és de domini públic i ha estat penjada des de fa anys en aquesta definició sense que ningú hi hagi posat problemes, no entenc al teva obsecació amb aquest tema, deixa de posar advertiments d'una vegada . imagcat)

Problemes de visualització

Faig servir Opera i m'he adonat que no puc veure la plantilla llegenda. En comptes de veure els quadres de colors veig un línia grisa, saps si això passa amb altres plantilles? I per què es produeix això? Gangleri2001

No, ho veig tot bé menys aquesta llista. De fet, fa poc que em vaig actualitzar Opera així que encara no he pogut dwetectar gaire problemes de visualització amb aquesta nova versió. Saps si hi ha algun lloc on poder informar a la fundació d'aquests problemes? Gangleri2001

Arbre del pa, a la qualitat

Company!

La castanya grossa ha presentat la seva candidatura a article de qualitat!

Fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 19:48, 5 nov 2006 (CET)

escut de llívia

coi ja he posat la web d'on l'he tret... no sé què més vols...--MarkCat 00:01, 6 nov 2006 (CET)

Fotos velles meves

Posem-li GFDL (és correcte per una foto meva, oi? o és millor CC, o ambdues, com fan a vegades a commons? amb això de les llicències sempre em faig embolics i mai ser què es millor...). De totes maneres quan tingui una estona ja la carregaré a commons, veig que me la vaig deixar quan vaig passar totes les que tenia aquí cap a commons. --Oersted (parlem-ne) 19:54, 10 nov 2006 (CET)

Últim vandalisme

Sí, el que passa és que estava fent altres coses alhora (sí, et pot semblar difícil però tal com tinc configurats els popups anar revertint m'és facilíssim i rapidíssim) i no mirava d'avisar algun administrador. Sobre això de la pàgina d'administradors, ja m'he fet la idea de com fer-ho, i si bé em sembla que ara no em dóna temps ho intentaré implementar quan abans millor.--SMP·d·+ 21:10, 11 nov 2006 (CET)

Fet! Mira't la pàgina d'administradors si vols veure-ho. Vés amb compte perquè és una eina molt poderosa! De fet m'ha donat una nova idea per al procediment d'esborrat que encara el farà més senzill. Per altra banda, això m'ha fet recordar l'únic cop que vaig fer servir Viquipèdia:Petició als administradors, i m'he fixat que no us en veu adonar vull plorar, encara que és normal perquè ho vaig escriure, me'n vaig anar i no vaig tornar fins al cap de 4 o 5 dies.--SMP·d·+ 23:29, 11 nov 2006 (CET)
Val, m'he passat de llest i no funciona del tot encara. Em sembla que necessita certs components javascript i només va per aquells que tenen els viquiestris o els popups instal·lats. Parlaré amb en Pasqual que ell en sap més del tema.--SMP·d·+ 00:13, 12 nov 2006 (CET)
Ah! Doncs doncs jo pensava al revés, és a dir, que s'activés automàticament per a tothom. Com tu dius però, potser és una mica massa perillós això, de manera que ho podríem deixar en què el botó "desa la pàgina" no es cliqui automàticament. A més, així els problemes amb el javascript se m'han reduït a la meitat.--SMP·d·+ 16:26, 13 nov 2006 (CET)

Ja ho tinc gairebé fet. Em sembla que faré que als que tenim els popups se'ns activi automàticament el botó de "desa la pàgina" i als que no el tenen no, pero la resta de coses funcionarà bé per a tots.--SMP·d·+ 19:10, 16 nov 2006 (CET)

Vandalismes a l'historial

Ok, però això sembla laboriós i molt puntual. Jo em referia a crear alguna opció de neteja de les aportacions d'algunes IP's amb un "des de - fins a" a la data (doncs la majoria no són fixes), que la puguin fer servir els administradors, i així netejar tanta porqueria com anem deixant als historials. Així potser es posaria fre al vandalisme imbecil. Ara mateix, qualsevol pot consultar el "caca, pipi, cul" que aquell dia va posar en un article.--Lohen11 18:00, 13 nov 2006 (CET)

esborranys d'esports

hola! Només m'agradaria comunicar-te que per als esborranys de bàsquet no utilitzis la plantilla "esborrany d'esport", sinó la "esborrany de bàsquet". Gràcies Usuari:Ula (Usuari Discussió:Ula)

Canyes

Sobre la discussió i votació Canya, heu comprovat que 81.36.161.57 i SMP no siguin la mateixa persona? Jordi Coll Costa 09:33, 17 nov 2006 (CET)

Letizia

La imatge de la que parles ha estat capturada de una web que diu: The photos and information contained on this site are considered to be in the public domain, as they were found in various places on the Internet. Es a dir: "Les fotos i la informació continguda en aquest lloc es considera que és de domini públic, ja que han estat trobats en diferents llocs de internet". Plàcid Pérez Bru 22:55, 19 nov 2006 (CET)

Doncs pens que s'hauria de substituir la imatge, per les de le Casa Reial que si donen permís per copiar-les. De totes maneres això de copyright de les imatges, podria donar problemes si s'agafa una imatge de una plana que l'ha copiada sense permís, però si qualcú posa una imatge a Internet de manera que es pugui descarregar a qualsevol ordinador està donant peu a que qualsevol la descarregui i la reprodueixi, o no? Amb això no vull dir que no s'haguin d'esborrar aquelles imatges en que hi hagui dubte sobre el seu copyright, però també s'ha de dir que no està tan clar que qualsevol imatge baixada de Internet no es pugui copiar i reproduir. Plàcid Pérez Bru 08:17, 21 nov 2006 (CET)

interwikis

Estic intentant trobar un llistat de pàgines sense interwikis, per afegir-les. He vist aquesta pàgina: "Viquipèdia:Pàgines sense interwikis" però no ho acabo d'entendre. Com puc obtenir un llistat d'aquestes pàgines? --Margacst 10:39, 22 nov 2006 (CET)

Avís de vandalisme en curs!!!

Atenció! Passa't per la pàgina de canvis recents per a jutjar alguns canvis que poden ésser considerats com a vandalisme!--—Albertsab - Llibre de queixes i reclamacions 18:25, 22 nov 2006 (CET)

Imatges pilotaris

Bé, en realitat jo venia a dir-te que intentessis parlar amb l'usuari que carrega fotos de pilotaris per a explicar-li que el tipus de imatge que utilitza no es correspon amb l'ús legítim (i que a part queden fatal amb aquell anagrama sobreposat) però clar, m'han cridat l'atenció tres lletres majúscules una mica més amunt d'aquí que casualment es corresponen amb el meu nick i m'he tornar a mirar tot allò de les canyes, tema que havia oblidat completament i que pensava que havia estat un simple reanomenament (ni tan sols ho havia relacionat amb els processos oberts que tenim ara mateix a VP:EP/P). La veritat és que quan fa uns dies em vas posar un missatge alertant-me'n vaig pensar: Què exagerat aquest Vriullop que m'envia un missatge per una tonteria en una tasca d'aquestes de manteniment ben simples fa l'ullet. Ara m'ho he mirat i realment t'hauria d'haver fet cas i haver-m'ho llegit i pres seriosament, ja que és ben curiós el xou que s'està muntant amb tot allò de les canyes! En definitiva, gràcies per defensar-me i perdó per no haver-te pres seriosament.--SMP·d·+ 16:38, 23 nov 2006 (CET)

Avís de vandalisme en curs!!!

Atenció! Passa't per la pàgina de canvis recents per a jutjar alguns canvis que poden ésser considerats com a vandalisme!--SMP·d·+ 20:26, 23 nov 2006 (CET)

Dubte de copyright

Una imatge amb copyright i fair use pot ésser lliurement modificada? És a dir, això és legal?--SMP·d·+ 16:16, 27 nov 2006 (CET)

Shhhh... que segur que ens està mirant... fa l'ullet--SMP·d·+ 19:21, 27 nov 2006 (CET)
Moltes gràcies! hahaha --SMP·d·+ 16:38, 30 nov 2006 (CET)

Pàgines per esborrar

Ostres! No l'havia tinguda mai en compte aquesta norma (i mira que les llegeixo de tant en tant) i precisament ahir vaig esborrar una pàgina que havia proposat jo mateix (de fet hi havia unanimitat total, o sigui que no crec que valgui la pena recurperar-la). Pel que fa a les teves, ja me les aniré mirant. Jo mateix a vegades, quan veig que es pot esborrar però la cosa està molt ajustada deixo passar alguns dies més per veure si augmenta el suport en un sentit o un altre. --Oersted (parlem-ne) 21:05, 29 nov 2006 (CET)

Imatge de l'Alizée

Hola! Quin és el problema amb l'imatge de l'Alizée? Pensava que la plantilla de presa de pantalla ja indica quina llicència té (fair use de preses de pantalla). -- Leptictidium 16:32, 30 nov 2006 (CET)

Així doncs només he de posar el lloc web d'on l'he tret? La vaig copiar de la wiki anglesa, però pel que sembla aquesta foto ja no hi és. De totes maneres, la plantilla de fair use de presa de pantalla ja explica que els drets d'autor pertanyen a l'estudi que creà el videoclip. -- Leptictidium 16:44, 30 nov 2006 (CET)
D'acord, perfecte. D'altra banda, he canviat un error, el clip és de L'Alizé. Que vagi bé! -- Leptictidium 16:58, 30 nov 2006 (CET)

Articles innecessaris de Pilota valenciana

Hi ha dos articles antics sobre la Pilota valenciana que crec que s'haurien d'esborrrar:

Quin és el procediment? Gràcies --Casaforra 19:53, 30 nov 2006 (CET)

No hi ha cap pàgina que enllace a Dau (Pilota Valenciana), i si es cerca Dau des de la Portada s'arriba a Dau, que no té res a veure. Tampoc hi ha cap pàgina que duga a Ferir, nom d'una jugada d'Escala i corda, però sí s'hi arriba des de la cerca de la Portada. No es poden simplement esborrar? --Casaforra 20:16, 30 nov 2006 (CET)

Imatge de Palma

Sí. És un alumne (ara ja exalumne) meu.

Li posaria una llicència lliure i tot això, però crec que la imatge no val la pena. Jo l'esborraria. Què en trobes? Pau Cabot · Discussió 18:16, 1 des 2006 (CET)

Ok. Pau Cabot · Discussió 19:06, 1 des 2006 (CET)

Nova plantilla

Hola, he creat la plantilla {{ID}} per aquells casos en què un usuari dóna la informació sobre una imatge i la seva llicència, però es veu d'una hora lluny que és falsa i per tant se li rebat i se li exigeix que n'aporti més proves per a verificar-ho. Volia dir-t'ho no només per a si la vols fer servir, sinó també per a saber si la trobes adequada o creus que amb {{LD}} n'hi ha prou.--SMP·d·+ 21:40, 2 des 2006 (CET)

Redirecció valnet a ValNet

Acabe de crear l'article sobre l'empresa de pilota valenciana ValNet, però m'he adonat que si cerque valnet no apareix, supose que per les majúscules.

Com puc fer perquè si algú cerca valnet siga enviat a ValNet?

Sé que això és una redirecció però no m'aclarisc amb com fer-ho. Gràcies. --Casaforra 12:06, 3 des 2006 (CET)

Atles

He preparat un esborrany d'atles de transports, encara que és bastant penós perquè no tenim gairebé cap mapa del tema. Ja me'n diràs alguna cosa! --Rf 14:57, 6 des 2006 (CET)

Gràcies pels ànims. Tenies raó, ara m'estic concentrant en concentrar la informació i no fer-ho tan exhaustiu, i queda millor. Salut! --Rf 22:55, 8 des 2006 (CET)

Categories

Hola Vriullop. Estem tenint un intercanvi d'opinions sobre si s'ha d'esborrar la categoria Categoria:Jugadors d'handbol. M'agradaria saber com hem de procedir en un cas com aquest que porta a confusió. Pots veure les discusions a Usuari Discussió:Paucabot i Usuari Discussió:81.36.153.155. Crec que mantenir les dues categories (de moment) amb els mateixos articles no incompleix cap normativa i és una bona solució. Gràcies i una abraçada. --Felato 20:39, 7 des 2006 (CET)

fet.--Felato 21:32, 7 des 2006 (CET)

Redireccions

Hem d'oferir els noms correctes en català. No pot ser que mantenim noms incorrectes. Vilallonga · (digui digui) 21:06, 7 des 2006 (CET)

Imate MBK

Hola, he posat aquest logo dl MBK que el tenia des de fa temps. No vaig posar la procedència perquè em pensava que era de la pàgina web del partit, però he vist que l'han canviat. També he posat l'antic logo del Plaid Cymru, i he vist a la wiki anglesa que també l'han canviat (a mi m'agrada més l'antic) El vaig treure de la web del partit. Si veig que em poseu pegues, ara ho posaré. Per cert, la imatge d'Unió Catalanista és del 1901, potser ja no té drets d'autor i la pensava escanejar d'un llibre d'història que tinc, però com ja apareixia en una pàgina web d'història (ja l'he posat), així ho he fet. Si hi ha algun problema amb alguns dels logos, imatges de revistes o coses que he pujat m'ho dieu. Gràcies Walden69 16:03, 8 des 2006 (CET)

Dubte

L'aprovació final d'un article de qualitat l'ha de fer un administrador? Ho dic per l'artile Viquipèdia:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Reial Club Deportiu Espanyol de Barcelona que ja és de qualitat. Gràcies. --Felato 17:02, 8 des 2006 (CET)

Jeroglífics

Gràcies! De totes maneres, dubto que el torni a utilitzar; només estava categoritzant esborranys i m'he adonat que no hi havia cap esborrany específic per a l'egiptologia. Passi-ho bé. -- Leptictidium 19:37, 8 des 2006 (CET)

Redireccionar Joc de pilota i ordenar Pilota

Hola!

He vist que hi ha un article, Joc de pilota, amb contingut balder. No només és confussionari per tenir el nom usual de la Pilota valenciana, sinó que a més serveix com a cruïlla per a d'alres modalitats.

Crec que hauria de redireccionar a Pilota valenciana, on s'explica la nostra i ja hi ha en l'apartat de Vegeu també les altres modalitats.

Així mateix, l'article Pilota s'hauria d'ordenar alfabèticament, oi?

No tocaré res fins escoltar altres opinions. Gràcies. --Casaforra 11:00, 9 des 2006 (CET)

Renània del Nord -> Rin del Nord

Hola, fa uns dies vaig preguntar a la taverna quines són les normes que hem de seguir amb els noms de llocs estrangers i pel que la gent va dir, sembla que l'única referència que tenim és la GREC. Així doncs, vaig preguntar a en Friviere, que era el que havia proposat el canvi de nom, quins motius tenia per dir-ne Renània enlloc de Rin, i no m'ha respost. Basant-me en la GREC, estic canviant tot arreu on apareix la Renània del Nord per Rin del Nord, però justament l'article de Renània del Nord-Westfàlia no me'l deixa moure perquè ja existeix una pàgina (la redirecció) amb aital nom. Suposo que s'hauria d'esborrar la redirecció i aleshores moure la pàgina, però jo no puc esborrar la pàgina i no vull posar el cartell d'esborrat a la redirecció perquè justament fins que no es mogui la pàgina, hi ha un munt de pàgines que apunten a la que primer s'ha d'esborrar. Resum: pots esborrar-ho tu i després moure la Renània del Nord-Westfàlia a Rin del Nord-Westfàlia, si us plau? Gràcies!--Xtv (que dius que què?) 17:53, 9 des 2006 (CET)

Tres quarts del mateix amb Sarre i Saarland--Xtv (que dius que què?) 17:57, 9 des 2006 (CET)
Merci fa l'ullet--Xtv (que dius que què?) 19:39, 9 des 2006 (CET)
Sí, és cert, ho hauria hagut de fer allà, disculpa. Pel que dius de les altres fonts, malauradament només disposo d'Internet. Es pot consultar aquesta que dius a través d'Internet?
D'altra banda, justament com que no sé en quines fonts ens hem de basar, vaig fer una pregunta a la taverna i només vaig rebre una resposta on es deia que la referència és la GREC. Salut!--Xtv (que dius que què?) 19:51, 9 des 2006 (CET)

Enllaços a altres idiomes en Pilota valenciana

Hola!

He vist que has esborrat els enllaços a altres idiomes que havia en Pilota valenciana, i has deixat només l'enllaç a la pàgina espanyola. Ho sent molt però no hi estic d'acord. No sé quin motiu hi tenies, i crec que ho hauríem d'haver parlat. Ni tant sols t'has molestat en comprovar què deien aquells enllaços:

Les pàgines en anglés, en frisó, i en suec, per exemple, esmenten la pilota valenciana i l'expliquen amb major o menor fortuna.

És cert que hi ha alguns d'aquells enllaços que has esborrat que no en parlen, però és perquè defineixen només la pilota basca o els esports de pilota a mà en general.

I aqueix és, al meu parer, el hàndicap que té la pilota valenciana, eixir del cau i donar-se a conéixer amb el mateix prestigi que les altres modalitats d'altres llocs puguen tenir. Per això aquelles altres pàgines HAN DE tenir un enllaç a pilota valenciana, i alhora pilota valenciana ha de mostrar que des d'altres països i altres llengües és considerada i tinguda en compte.

Potser has pensat que una pàgina en suec, per exemple, poca cosa tindrà a dir sobre aquest esport minoritari i que, per tant, no paga la pena de fer-ne l'enllaç. Però aleshores jo et respondria que la viquipèdia catalana tampoc hauria de tenir un article sobre la ciutat d'Estocolm. Al cap i a la fi, què en sabrem nosaltres des d'aquí baix sobre aquella ciutat? Eliminem els enllaços entre idiomes, doncs!

De tota manera, no serà aïllant-la o forçant-la a una empobridora relació amb l'espanyol que aquest esport nostrat podrà reviscolar... --Casaforra 21:06, 9 des 2006 (CET)

Acabe de veure que en la pàgina anglesa has canviat l'enllaç al català. Abans duia a pilota valenciana i ara ho fa joc de pilota. Tornem a estar en desacord.
És lògic que l'enllaç al català duga a la pàgina que parla de la NOSTRA modalitat, de la mateixa manera que la pàgina en basc parlarà de la SEUA modalitat.
Et convidaria a crear pàgines que incloguen TOTES les modalitats de pilota per a les viquipèdies que han sigut prou atentes de fer-ne esment, i que, després, facen de cruïlla per a anar a la seua modalitat.
Què tal si crees una pàgina en basc Pilota que incloga enllaços a Euskal pilota i a Pilota balentziarra? A veure què contents se't posen!
Per als bascos, Pilota (sense afegir res) és la seua, i per als valencians, Pilota és la nostra. Ningú diu Anem a jugar a pilota valenciana.
Si ells parlen de la seua per què no podem nosaltres parlar de la nostra? Per què ser tan políticament correctes?
Millor m'ature ara, que m'estic calfant i no vull dir res inconvenient ni faltar al respecte a ningú...
--Casaforra 21:23, 9 des 2006 (CET)


D'acord.
Jo t'he explicat els meus motius per no estar d'acord amb el que has fet. No m'hi has respost.
Tu només em dius quin és el criteri de la wikipedia, tot i que el trenques quan no fas cas de les pàgines en altres idiomes que SÍ parlen de la nostra pilota.
Si amagues la nostra pilota valenciana darrere un genèric joc de pilota m'agradaria que seguires el mateix mètode en les pàgines basca i castellana. A veure quant de temps et dura fins que t'ho corregeixen!
Jo vinc a la viquipèdia a col·laborar i provar d'explicar alló que sé, no tocaré res del que els administradors feu, estigues tranquil per això.
Però vull deixar ben palés el meu COMPLET DESACORD amb la teu visió estricta per a uns i màniga ampla per a altres. Gràcies a tu menys gent podrà informar-se sobre la pilota valenciana.
--Casaforra 21:55, 9 des 2006 (CET)

Llicència

Bon dia Vicenç,

Empès per la definició genèrica de la llicència de drets d'autor que uso al commons, he fet aquesta pàgina personal a la viquipèdia: Usuari:Vilallonga/Llicència. Com ho veus? Ho trobes legalment correcte? Es pot combinar?

Moltes gràcies i fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 14:41, 10 des 2006 (CET)

P.S.: Pel febrer reserva't un dia per venir a Girona a sentir la conferència que faré sobre la Polinèsia!

Hehe, doncs sí, això no minva pas. El que minva és el temps lliure... Aquesta llicència que he creat és per a totes les meves contribucions, no pas només per a les imatges. Seria correcte? Valoro molt més el que escric que el que penjo d'imatges. Es pot definir una llicència pròpia per als escrits?
Fins aviat, Vilallonga · (digui digui) 15:28, 10 des 2006 (CET)
En efecte és així. Però aleshores, per què la viquipèdia ens permet d'escollir per a totes les nostres contribucions l'opció de negativa de canvi de llicència? D'altra banda, són compatibles la llicència GFDL i la CC? Conec bé la CC, però no pas la GFDL. En fi, què et sembla a tu?
Fins aviat, Vilallonga · (digui digui) 17:50, 10 des 2006 (CET)
Justament, al commons tenen una plantilla de negativa exclusiva per imatges, una altra per a text i una per a totes dues coses, que és la que jo empro. Com que és extensible a la viquipèdia (ja que es refereix a "Wikimedia Foundation" i no pas a un projecte concret) és extrapolable ací. Això m'ha portat a pensar que les meves contribucions de text (que m'importen més que les gràfiques) fossin en CC i no pas en GFDL, que no m'acaba d'agradar. Això no ̄és del tot lícit, però tampoc seria desencertat, ja que no són incompatibles; ho veig com una opció complementària. Pots veure que tinc al commons commons:User:Vilallonga/License, que és semblant a la que tinc a la viqui catalana. Vilallonga · (digui digui) 18:56, 10 des 2006 (CET)
És interessant. Ja m'agrada deixar clar que no em canviïn la llicència. Quant a CC, no sé pas si seria una bona idea d'obrir el debat, ja que no en sé gaire res. Vilallonga · (digui digui) 20:08, 10 des 2006 (CET)
Ara m'has sorprès. És a dir: si vull que totes les meves contribucions siguin en CC hauria d'utilitzar la fórmula que em proposes? Si és així ho faré de bon grat! Vilallonga · (digui digui) 21:05, 10 des 2006 (CET)

Article Jesús Eduard Alonso

Gràcies per revisar l'article Roman 10 desembre 20:03

en:Pilota i modalitats

Hola!

Acabe de veure que has retocat la pàgina anglesa de Pilota per posar l'enllaç extern a la Confederació Internacional de Joc de Pilota (www.cijb.info) com a un més dels enllaços de pilota valenciana.

I no té res a veure.

La Confederació organitza tornejos anuals entre els països que juguen a la modalitat que aquí anomenem llargues (amb lleugeres diferències). Però està clar que la ballpelote belga no és una modalitat de la pilota valenciana, ni ho és la pallapugno italiana, o les chazas colmbianes.

Precisament havia fet l'apartat de joc internacional per què s'anaren afegint els esports d'aquests altres països.

T'agraïsc les correccions i ajudes que em fas en les pàgines dedicades a la pilota valenciana, però si no saps què és el joc internacional no el poses com a una modalitat nostra, per favor. No ho és.

La CIJB ha creat unes regles que proven de posar en comú uns esports que tenen moltes semblances i potser un mateix origen però que es practiquen amb pilotes diferents i canxes de joc diferents.

Si jo ara t'ensenye a jugar a llargues necessitaries una nova adaptació per jugar a joc internacional. De la mateixa manera que els pilotaris professionals valencians (que t'assegure que saben un munt de jugar a llargues) s'han d'entrenar des d'un mes abans d'anar als mundials amb les regles i les pilotes específiques del joc internacional.

Les llargues i el joc internacional són pareguts però no iguals, i el joc internacional no és una modalitat de la pilota valenciana. Per tant, no crec adient que l'enllaç a la CIJB aparega com a nostra.

Gràcies per l'atenció i les correccions, de tota manera.--Casaforra 22:34, 10 des 2006 (CET)

Mira't l'article italià http://it.wikipedia.org/wiki/Pallone_(gioco) en què parlen de la seua modalitat i fan un llistat dels altres jocs de pilota. La gran majoria d'estil directe, com el valencià, però no tots estan en la CIJB. --Casaforra 22:55, 10 des 2006 (CET)

esborrar o corregir

Hola :-), De la proposta d'esborrar euphorbiàcies com a mínim se'n treu un profit que és que he vist que primordialment cal vetllar per la correcció en la llengua catalana. La viquipèdia segueix tenint alguns articles amb faltes d'ortografia. A la llista de plantes medicinals (d'on ha sortit allò d'"euphorbiàcies")he comptat un mínim de 23 famílies mal transliterades al català. Ja he demanat al seu autor Simonjoan si té algun sistema més o menys automàtic per corregir-ho. Jo sóc l'iniciador de moltes de les famílies botàniques de la viquipèdia, vaig fer que totes les del sistema APG II tinguessin article en català o que totes les plantes i animals o coses del calendari republicà francès comptessin amb un article. Amb tal cosa en aquests temes la viquipèdia catalana és la única que ho té o només amb la poderosa versió anglesa. També em vaig preocupar que no hi manqués cap article en català en aquella llista de l'any 2005 sobre els 1000 articles que en cap viquipèdia podien faltar (i en vaig haver d'iniciar més de 200).De vegades sembla que només es tinguin en compte els meus errors (que si categoritzo malament que si faig errors en les taules etc) i que en definitiva dóno molta feina a altres viquipedistes...però jo ho accepto (la crítica autèntica és constructiva per definició) i procuro esmenar la meva feina i reconec que he mirat de fer molts articles i de vegades molt ràpidament perquè em fa il·lusió que la viquipèdia acumuli molts articles. Ara m'he proposat fer més la feina de corregir el que jo he fet i el que han fet els altres no endebades tinc el nivell D de català tot i que encara tinc dubtes ortogràfics (Nobody is perfect.--Victor M. Vicente Selvas 13:47, 11 des 2006 (CET)

Sobre l'esborrament

Avui un tal 81.36.166.21 ha entrat en un dels articles que estic elaborant i me l'ha proposat esborrar sense donar-me cap explicació. No li puc preguntar el perquè perquè no es un usuari no registrat. Des de quan els usuaris no enregistrats proposen esborrar pàgines ? la pàgina sobre banderes que ha proposat esborrar és la traducció d'una altra existent a la wiki anglesa, francesa i hongaresa. Perquè no es pot traduir tal qual al català ? Hi ha algun argument de pes ? Que et semblaria que jo, des d'una IP desconeguda, et proposés esborrar algun article teu perquè no m'agradés o sense donar cap explicació. Si és molt llarg, puc intentar reduir-lo, però m'oposo frontalment a que sigui eliminat, si no és qua ja existeix un article semblant, però això no m'ho han pas dit. Estic una mica indignat. Walden69 19:41, 11 des 2006 (CET)

 • Primer, sense donar cap explicació és fals, ben clara estava.
 • Segon ell ha esborrat la plantilla sense donar cap explicació
 • Tercer literalment està escrit allò a {{destrucció}}. Sí que és un text literal. Segons el que diu al plantilla hi ha dues opcions o canviar-ho per votacions o esborrar, però un administrador i no treure-ho ell sense dir res i per què li va bé.
Aquest anònim, després de tenir una discussió amb mi, ha canviat d'ip i ha iniciat un procés d'esborrat quan no pot fer-ho. Reverteix-li tu, que jo ja n'he tingut prou per avui. D'altra banda, crec que hauríem de ser més bel·ligerants amb aquest tipus d'anònims que actuen com administradors i que desfan la feina d'usuaris registrats. Vilallonga · (digui digui) 21:48, 11 des 2006 (CET)
Ja veig que caldrà la norma, ja que qualsevol anònim pot proposar un procés d'esborrat. No em sembla bé que donis ales a tals violacions de la norma. Vilallonga · (digui digui) 07:03, 12 des 2006 (CET)
Almenys l'anònim s'esborra el vot. És tota una delicadesa... Vilallonga · (digui digui) 17:20, 12 des 2006 (CET)

Jo diria que tal com diu en Vilallonga, un anònim no pot fer propostes (aquí diu: es demana que per fer una proposta es compleixin un mínim de requisits d'experiència: 15 dies d'antiguitat i 20 contribucions en 5 articles diferents. Això difícilment un anònim ho pot acreditar), si les fa i algú altre hi vota a favor, tenint en compte que realment els articles generalment mereixen ser debatuts, jo faria la vista grossa i ho consideraria com a vot del primer usuari que vota. Si no, també podem fer una pàgina per a propostes dels anònims i si algun usuari que satisfà les normes hi està d'acord la inclogui com a proposta; o finalment i el que em sembla més raonable, és que ara si hem de modificar la política d'esborrat (amb el tema notabilitat, rebaixar la majoria 3:1, fonamentar els vots i jo ampliaria els 15 dies d'antiguitat a 2 mesos i les contribucions a 100 en 20 articles diferents...), podem també afegir que un anònim pugui presentar propostes encara que no votar-les. Per cert, tot i que hi ha certament anònims desagradables, n'hi ha alguns que (malgrat que d'una forma no massa educada) segueixen perfectament les normes quan actuen d'administradors.--Xtv (que dius que què?) 19:02, 12 des 2006 (CET)

Bufff, aquí tornem a tenir opinions de tot tipus, cosa que reafirma encara més que hem de reobrir-ne la discussió de la política (per altra banda, potser fóra bo esperar fins al gener per a que a l'adreça de la pàgina hi digui "preses de decisió/2007" i quedi més bonic). Segons el meu punt de vista, el que vem parlar aquí és literalment que «no es considerarà el procés formalment obert fins que en doni suport un usuari registrat prèviament» de manera que en el moment que algun altre usuari amb dret a votar n'expressi una opinió favorable ja es pot considerar vàlid (i el temps comença a comptar a partir d'aleshores) i evidentment els vots dels anònims no valen.--SMP·d·+ 19:25, 12 des 2006 (CET)

Categoria:Canyes

Gràcies per la bona feina que fas a la viquipèdia. Aquesta proposta d'esborrar: Categoria:Canyes, com és que s'ha mantingut si fa dies que no hi ha proposant?. El resultat hauria de ser Es manté per unanimitat o 100%, per futures polèmiques, que entre tots mirarem d'evitar. Jordi Coll Costa 21:50, 13 des 2006 (CET)

D'acord. Jordi Coll Costa 22:49, 13 des 2006 (CET)

Plantilla de portal musical

Bona nit. M'adreço a tu perquè no sé molt bé a qui fer-ho i com que tú ets administrador molt probablement podras aconsellar-me en la línia més adequada. A veure, he encetat el viquiprojecte de música clàssica i el portal musical. Per organitzar millor els articles adients (ja siguin compositors, estils, gèneres, instruments, etc) envers aquests dos projectes, havia pensat que podia set interessant de posar una plantilla a l'inici d'aquells articles que ja estan catalogats, organitzats i llestos al portal, amb una petita capçalera de pàgina que indiqui que la pàgina en qüestió pertany al portal de música, on poden trobar molta més informació sobre el tema. El disseny que havia pensat, així per començar és el que segueix:

Bass clef 01.svg
Portal de la música - Accediu als articles de la Viquipèdia relacionats amb el món de la música

He vist que a les viquis francesa i espanyola ho utilitzen (com a mínim al portal de música, i em suposo que a d'altres també), i crec que aquí també pot ser interessant fer servir un sistema similar, però per si un cas, abans de començar pregunto a gent amb experiència i més criteri que jo per tal que caminem tots en la mateixa direcció.

A més volia preguntar si seria possible modificar la plantilla d'esborrany de música (si és que n'hi ha, que em sembla que si... i si no la creo) per tal que també aparegui l'enllaç al viquiprojecte pertinent on estem treballant la millora d'aquest tipus d'articles.

Moltes gràcies per l'atenció ;) --estemon - (parlem-ne) 21:19, 14 des 2006 (CET)

gràcies per la resposa ;) ho tindré en compte ara ja per començar. --estemon - (parlem-ne) 22:16, 14 des 2006 (CET)
corregit, al viquiprojecte i al portal (que també succeïa una cosa semblant --estemon - (parlem-ne) 22:47, 14 des 2006 (CET)

Imatges discutides

Les imatges de la categoria Categoria:Articles_discutits, se'ls pot canviar la plantilla {{discutit}} (per articles) per la de {{ID}} la qual sembla més restrictiva? (si no dieu res, d'aquí 30 dies s'esborra, i en canvi amb la discutit no diu res de quan s'esborrarà).

S'hauria d'eliminar l'opció de pujar imatges lliures tal com vam acordar. Com s'ha de fer?

Hauríem de començar a pensar en què farem amb les imatges que tenim aquí de llicència lliure. S'haurien d'anar pujant a commons, però ens hi morirem. Jo proposaria per comoditat i sentit comú, que les que no s'usen les eliminem. Salut!--Xtv (que dius que què?) 05:40, 16 des 2006 (CET)

Sobre eliminar la possibilitat de carregar imatges lliures, no podem modificar la pàgina Especial:Upload de tal manera que digui ben clarament que no es poden carregar aquí imatges lliures i després a sota, al menú desplegable de llicències on hi ha opcions com ara "domini públic (es recomana carregar-les a commons)" treure totes les opcions lliures i només deixar les opcions d'ús legítim (i ampliar una mica més les opcions amb més llicències)?--Xtv (que dius que què?) 17:45, 16 des 2006 (CET)

Se m'acaba d'esborrar tot el que t'havia escrit. AAAAAAAAHHHHHHH!!! bé, passat aquest incís (necessitava desfogar-me) et faig els comentaris pertinents. Tenint en compte que les imatges només poden ser d'ús legítim, jo canviaria el següent:

 1. A l'avís, al final: "per tant, aquí només es poden carregar arxius amb drets d'autor". I on diu "imatges lliures" ho canviaria per "fitxers lliures", ja que podem estar parlant també de música o altres.
 2. "Si considereu que realment s'hauria de carregar el fitxer a aquesta Viquipèdia per algun motiu, tingueu en compte que pot ser substituïda per qualsevol de Commons". Aquesta frase no l'entenc. Jo la substituiria per alguna cosa de l'estil: "Tingueu en compte que si existeix alguna alternativa lliure a Commons, s'usarà per substituir i posteriorment esborrar el vostre fitxer"
 3. Origen del fitxer: si és vostre indiqueu-ho. Però alhora diu (més avall) que si el fitxer és vostre, ha de tenir llicència lliure -> no acceptem llicències lliure -> jo trauria les frases "Si el fitxer és vostre, indiqueu-ho." i "Si el fitxer és vostre l'heu de deixar amb una llicència lliure."
 4. "Si és disponible en línia", no és "està disponible"? A darrera diu quelcom sobre el copyright que no sé si s'escau amb el plantejament actual de la càrrega. No estem permetent ara només els fitxers amb copyright? Jo trauria tota la línia a partir de "Tingueu en compte..." i després a algun lloc afegiria alguna cosa de l'estil: "Recordeu que esteu carregant un fitxer amb els drets reservats i per tant la qualitat del fitxer ha de ser de baixa resolució i l'ús pot ser només per exemplificar un article que tracti específicament sobre l'element principal d'aquest fitxer. Assegureu-vos de les normes que regeixen l'ús legítim. En cas que no se satisfaci cap de les condicions establertes, s'esborrarà el fitxer".

Bé, més o menys era això, però em sembla que el redactat abans m'havia quedat millor. A veure si ho pots millorar...

Per cert, a la pàgina de llicències també hauríem de dir que totes les lliures ja estan obsoletes i que es mantenen només pels arxius carregats abans del dia en qüestió, no? Salut!--Xtv (que dius que què?) 19:04, 16 des 2006 (CET)

Ara em sembla perfecte.--Xtv (que dius que què?) 03:48, 19 des 2006 (CET)

Vandalisme!!

Veig que ets l'unic admin que està connectat. Mira't els canvis recents, hi ha algú que està creant bajanades i em sembla que ja ho va fer una altra vegada. —Albertsab (Atenció al client) 17:12, 17 des 2006 (CET)

Imatges de díodes

Hola, les imatges dels díodes les vaig agafar de la viquipèdia anglesa principalment. Les gràfiques provenen del fork de la viquipèdia espanyola que també té/tenia llicència lliure. --Micru 18:57, 17 des 2006 (CET)

Plantilla PKMN

Jo sí que tinc un inconvenient en esborrar-la, i és que tard o d'hora haurem de tornar-la a crear i a inserir-la en tots els articles en què estava en primer lloc, amb tota la feinada que això comporta. El que passa és que sempre hi ha algun d'aquests usuaris anònims amb una passió cega per les convencions de la viquipèdia, i com que algunes categories tenen només un article, em surten amb què s'ha d'esborrar la plantilla perquè crea categories buides. Per això, no crec que calgui esborrar-la, però sé que en aquest debat tinc totes les de perdre... --Leptictidium 19:22, 18 des 2006 (CET)

Si són uns 20 articles com a molt, sí... però hi ha més de 400 Pokémon!--Leptictidium 19:33, 18 des 2006 (CET)

Entesos!

Entesos... Pec de novell!

Feina acabada

Gràcies per l'interés, ja ho dono per acabat, la meva intenció era, després de veure el nom del nostre club a la llista de clubs catalans d`hoquei, sense enllaç ni cap mena d'informació fer coneguda la nostra pàgina web per la resta d'equips de les lligues, on hi trovaran informació localització i planells per arribar a les nostres instalacions. bon hoquei per tothom !!!

Saboteig a una pàgina de la Viquipèdia.

Hola, Vriullop.

Han sabotejat una pàgina de la Viquipèdia, aquesta: http://ca.wikipedia.org/wiki/S%C3%B2crates

T'informo. Salut!!!--cromelnordic 17:44, 20 des 2006 (CET)

Nutrients

Com a administrador t'aviso de què l'usuari Joanelcrak està tenint des de fa diversos dies un comportament tirant a vandàlic amb les pàgines nutrient i nutrients com es pot veure en els seus historials i en la seva pàgina de discussió on s'ha tocat el tema. 81.36.158.103 16:54, 21 des 2006 (CET)

S'ho hauria de mirar algú amb experiència en llicències

Mapa de Gascunya

No fa gaire que soc a la viquipèdia i no acabo de dominar el tema de les llicències, però crec que algú amb més experiència s'hauria de mirar imatge:Mapa_de_Gascunya.png i aquesta web [1], on hi ha un mapa molt semblant. Com a antecedent suggereixo també llegir el que diu en Walden69 a Discussió:Gascunya.--Pere prlpz 18:18, 22 des 2006 (CET)

imatges a Pallone

Hola

He vist que has marcat per destruir les tres imatges que hi ha a l'article Pallone:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Imatge:Pallaeh_vetulonia_2001_%28a%29.jpg http://ca.wikipedia.org/wiki/Imatge:Pallone_col_bracciale.jpg http://ca.wikipedia.org/wiki/Imatge:Pallone_pallapugno.JPG

Simplement voldria saber perquè. Les he tretes de la viquipèdia italiana, i si en aquella poden estar supose que en la nostra també, no?

Em va tocar copiar-les al disc dur i pujar-les jo, perquè quan creava la pàgina amb l'enllaç a la pàgina italiana no m'eixien les imatges. Vaig pensar que era perquè no estaven en Commons, de manera que les vaig pujar jo. És aqueix el problema?

Gràcies a la bestreta, --Casaforra 20:30, 23 des 2006 (CET)

Toni Ibàñez

Hola Vicenç,

Mira el que li he dit a en Toni Ibàñez a la seva pàgina de discussió i el que ha respost. Crec que se l'ha de bloquejar... Has rebut la postal? Bones festes, Vilallonga · (digui digui) 14:59, 24 des 2006 (CET)

Missa en marquesà

Has vist la missa de Nadal que han retransmès per la 2 avui des de Taiohae, a Nuku Hiva? Per un cop ha valgut la pena de mirar una missa! Bon Nadal. Vilallonga · (digui digui) 19:53, 25 des 2006 (CET)

Gentilicis

Aprofito que ara estàs per aquí i ho deus saber... ¿els gentilicis de dins de les taules de municipis van en singular o on plural? → ebrenc Aragon.png sí? Red star.svg 23:44, 25 des 2006 (CET)

Veus? És com em pensava jo, però m'he fixat que en unes quantes pàgines hi són en plural, o fins i tot s'han canviat del singular al plural... i, clar, m'ha sobtat. Bé, si d'això doncs ja aniré corregint-ho quan ho vegi. Gràcies; i bon Nadal! → ebrenc Aragon.png sí? Red star.svg 00:00, 26 des 2006 (CET)

Imatge

Jo sóc l'autor de les imatges Imatge:Legio.roma.puniques.JPG i Imatge:Legio.Quincux.PNG però no sé com es fa per posar-les sota llicència pública. Gangleri2001

contribució

Hola, He proposat com a article de qualitat el Palau de la Generalitat. Pots col·laborar amb el teu vot a la seva avaluació ? Merci.--amador 07:15, 27 des 2006 (CET)

Dietari del RCD Espanyol

Hola. Em sembla correcte la redirecció. L'únic que no esborraria és l'article Temporades del RCD Espanyol que no és un simple llistat de pàgines. Ho aniré fent poc a poc.--Felato 19:00, 29 des 2006 (CET)

Paco Cabanes Pastor

Hola,

Pots, per favor, llegir la pàgina de Paco Cabanes Pastor, el Genovés I. L'he reescrita perquè abans tenia la marca de No Neutral. Si creus que ara està millor la treus tu, d'acord?

Per cert, la pàgina continua sent llaudatòria, però no tant, i ara en dóna arguments. En el món de la pilota el Genovés I ha marcat època, no n'escoltaràs una opinió negativa.

Gràcies a la bestreta, --Casaforra 17:38, 28 des 2006 (CET)

Gràcies per la revisió.
Dius que si ningú respon al comentari podré traure el cartell de neutralitat, però quant de temps he d'esperar? De tota manera, ja t'he comentat que, si de cas, els aficionats a la pilota creuran que el text és massa poca cosa per al Genovés, que ha sigut un mite.
Per fer-te una idea, el Trinquet de Pelayo (València) porta obert més de 100 anys, per allí han passat centenars de jugadors, però a la galeria d'honor només hi ha penjades les fotos de 5 pilotaris, i un d'ells és el Genovés.
--Casaforra 10:24, 29 des 2006 (CET)

Dos usuaris

Bon dia Vicenç,

Et volia comentar el que fan dos usuaris. El primer és jordicollcosta, conegut com l'home de les canyes. Aquests dies ha fet una gran feina amb la creació d'articles dels tàxons de poàcies. El problema és que no és gaire o gens rigorós en la seva traducció del llatí i ara tenim un piló de tàxons traduïts incorrectament o arbitràriament al català... Què hi podem fer?

L'altre usuari és en Gaudio. És d'allò més desagradable i mal educat. Si fas una ullada, veuràs el que li ha dit a un anònim. Em sembla molt greu, ja que en aquesta discussió acusa la viquipèdia en català d'usar paràmetres racistes per a la classificació dels articles de les persones. Ell, que va dient que tenim normes absurdes i no homologades amb les altres viquipèdies, s'aprofita que ací no tenim un reglament d'etiqueta com a es. per insultar a tort i a dret, amb plena impunitat. És d'allò més molest. Fes-hi una ullada.

Finalment, quant a la nova portada, poca cosa puc aportar. Amb el safari els codis js de la viquipèdia funcionen malament i veig molt difícil que tingui solució.

Fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 11:19, 30 des 2006 (CET)

Nono, no hi ha cap problema amb l'home de les canyes. El que passa és que no sé pas com podrem arreglar tot aquest desgavell que s'ha creat a poàcies... Gràcies per les ullades! Vilallonga · (digui digui) 15:06, 30 des 2006 (CET)

Escuts amb plantilla destrucció

Hola :-) Si et plau, no esborris encara els escuts d'en Ebrenc, he enviat un correu a htpp://www.cjap.gva.es a veure si ens autoritzen a utilitzar imatges de la seva web. Esperem uns dies a veure que diuen :-) --Joanjoc (discussió) 22:16, 29 des 2006 (CET)

mmm

A la wiki anglesa, hi ha de tot. Tenen categories per a ètnies fins a per a vegetarians :)

De todas formas, si ves la categoría está dentro de la categoría de escritores norteamericanos (American writers) y luego hay una clasificación étnica (Native American people) y aquí está en escritores por gentilicio, además creo que esté el Inca Garcilaso de la Vega.

No està molt bé feta la correspondència de llengües, però és normal. A la wiki en francès per exemple diferencien estre chanteur i chanteuse; acteur, actrice; etc.

Y aún así, en la medida de lo posible, se intentan hacer correspondencias para que se vayan ayudando los wikipedistas con traducciones. La misma categoría de la discordia ahora, la de escritores por país en castellano, Writers by nationality en inglés, ya te lo está demostrando y es bastante evidente, en la inglesa hay Hong Kong writers y casi que Hong Kong no es un país, ha sido colonia británica y ahora pertenece a China :) Gaudio 21:12, 30 des 2006 (CET)