Usuari Discussió:Vriullop/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

RE:Llenguatges

  • A mi em funciona l'enllaç de "nou comentari!".
  • ¿No era millor llengües que llenguatges?
  • Bé pel que respecta als enllaços ho tindré en compte, ja era hora que algú em facilitara un web amb els noms de llengües del món ;) .

Estic corregint el codi al mateix temps que corregisc o afegisc alguna plantilla als articles sobre llengües que tenim. –Pasqual · discussió · xat 16:27, 4 gen 2010 (CET)

No he trobat alemany pennsilvanià, sí que he llegit ALEMANY PENNSYLVANIA, potser necessite un altre cop de mà. –Pasqual · discussió · xat 23:04, 4 gen 2010 (CET)
Tampoc m'apareix el chabacano zambogueño a la C. No sé si he sabut trobar el que em deies. –Pasqual · discussió · xat 23:58, 4 gen 2010 (CET)

Viquibola

Comunico que he obert una presa de decisions per a arribar a un consens satisfactori per a tots els usuaris sobre la creació, el manteniment i el canvi de Viquiboles. --Davidpar (disc.) 13:16, 5 gen 2010 (CET)


Hola! Veig que has escrit al lloc de les votacions a favor de les wikiboles relacionades amb la Viqui. però el text afegit diu exactament el contrari imagino que era per respondre sota del comentari de barcelona. Ara Usuari:Gcm ha creat una nova opció: En contra de les viquiboles Per cert jo puc votar? Es que per algun lloc he llegit que si no tens 100 contribucions i 3 mesos d'antiguitat no es pot votar o es només per decidir els articles de qualitat i similars? --Socsic (disc.) 16:55, 5 gen 2010 (CET)

Dubte

Què ho fa que li retireu les edicions de les planes de discussió al Chang. S/el Tres/ Callosí?--Georg-hessen (Pensa-t'ho dos cops) 18:04, 5 gen 2010 (CET)

Os padrer! ok doncs. Ja em va estranyar que fes servir comptes titelles sense motiu aparent. En tot cas, és possible deixar-li la última aportació que fa fer a la plana de discussió amb un compte titella per tal que li pugui respondre? (és una pregunta, no una petició)--Georg-hessen (Pensa-t'ho dos cops) 18:45, 5 gen 2010 (CET)
ok merci. Provaré de fer una resposta que tanqui temes; si respon novament evadint el bloqueig ja ho deixaria pel mes de febrer. --Georg-hessen (Pensa-t'ho dos cops) 19:06, 5 gen 2010 (CET)

Petició de traducció

Danesos

Gràcies. Era una de les coses que voia fer des de feia temps. --LouPeter (discussió) 17:55, 8 gen 2010 (CET)

Canvi nom usuari

Gràcies per l'avis! :) No ho havia vist. Ja ho he comentat, el compte de la wiki francesa és meu.--Edustus (disc.) 19:41, 8 gen 2010 (CET)

Genialíssim! Gràcies :D --Edustus (disc.) 21:59, 8 gen 2010 (CET)

Imatges de commons

Merci, col·laboro poc en el mateniment però quan m'hi poso, m'hi poso... Salut ! --Gcm (disc.) 19:57, 8 gen 2010 (CET)

Cellers i Palacios

Si, ho vaig estar dubtant, però al final vaig decidir fer-ne dos pels següents motius: la rellevància d'Álvaro Palacios va més enllà del celler del Priorat que porta el seu nom, ha participat en la fundació d'altres cellers i és un personatge reconegut mundialment amb una llarga llista de premis; el programa del paisatge de TV3 també li donà notabilitat. D'altra banda, és obvi que el celler és notable per si mateix amb l'elaboració de l'Ermita.

T'animes a col·laborar en els cellers? He vist que som els primers de diversos temes, perquè no en enologia?.--Lohen11 (disc.) 19:09, 9 gen 2010 (CET)

La guia que tinc és vella, però pots consultar la de l'any 2009 al google llibres. En aquesta obté 91 punts i es veu superat per altres com per exemple els Sumarroca. Però a la web parlen de la guia del 2010 i no la tinc. Si a la seva web ho posa, serà veritat, seria lleig que no ho fos.--Lohen11 (disc.) 18:20, 16 gen 2010 (CET)

Toponímia andorrana

Hola! M'agradaria saber si tenim algun conveni per a la toponímia andorrana. Volia comprovar que el mapa que vaig traduir fa temps usava topònims correctes perquè no sabia si havia escrit bé el poble de Bi(s/ss/x)(e/i)(s/ss)arri i mirant per Internet he vist que hi ha una mica de merder amb aquest tema. Sembla que l'Institut Cartogràfic de Catalunya va constituir una comissió sobre la toponímia andorrana [1] però no sé com ha acabat i tampoc no sé la rellevància que té (l'ICC? és a demanda del govern andorrà o de l'IEC?). També he trobat alguna notícia on diu que s'esbarallen govern i comuns [2]. Bé, si no saps si alguna institució important s'hi ha pronunciat suposo que m'hauré de guiar per la GEC. --SMP​ (+ disc. xat) 00:47, 10 gen 2010 (CET)

El Vendrell

Tranquil, em va semblar correcte! Merci per l'ajuda ;) --Vilar (Vine i xerrem) 13:40, 11 gen 2010 (CET)


Juan Carlos Gavari

Estamos participanso en la viquibalear y el usuario Alex Cortes que es uno de los alumnos esta bloqueado. Que podemos hacer para desbloquearlo.

--Juan carlos gavari (disc.) 09:22, 12 gen 2010 (CET) veig que pel comentari que em fas l'has desbloquejat.Paritcip amb els meus alumnes en la viquibalear, no més puc dedicar a uns alumnes una hora a la setmana, el divendres per a publicar, els he demanat que crein sa conta i que intentin publicar alguna cosa, per tal de que el divendres tinguin dubtes per a jo intentar ajudarlos. gracies per la comprensió. Juan Carlos GAvari --Juan carlos gavari (disc.) 19:08, 12 gen 2010 (CET)

xat

estic al xat, et volia comentar una cosa--Pallares (disc.) 11:27, 13 gen 2010 (CET)

[edita]

M'he fixa't que en d'altres viquis la opció [edita] que hi ha en els subapartats de qualsevol article apareix just al costat del títol, i no a l'extrem dret tal com passa actualment a la viqui en català. Això pot semblar una pocasoltada sinó fos perquè hi ha articles on la inserció d'imatges a l'inici de l'article crea algun tipus de disfunció. Pots veure un exemple de la disfunció dels [edita] creada per mi mateix a Usatges de Barcelona, on els [edita] s'han acumulat al final, a Referències. I un contraexemple a es:Usatges de Barcelona, on els [edita] estan al costat del subtítol. Us heu mai plantejat de modificar això?--Georg-hessen (Pensa-t'ho dos cops) 18:28, 16 gen 2010 (CET) Fet Fet!

enllaços externs en termes de genètica

Hola, Vriullop, he posat aquest text a la nostra conversa a la Taverna, però com que em convidaves a fer-ho aquí, també te l'escric aquí. Perdona si t'atabalo.

tal com li he explicat a Pau Cabot el que volia era ampliar la informació, amb uns materials que són de qualitat, però que no es poden afegir a la Viquipèdia perquè no són de llicència lliure. El valor dels materials no és en si la quantitat d'informació (no són una font), sinò el to i l'entorn divulgatiu (que no puc traslladar als articles sense copiar). La majoria dels termes on he posat els enllaços tenien ja anteriorment enllaços externs molt especialitzats (la majoria en altres idiomes, i no en català, com el cas del Museu) que són molt bons perquè van a la font, però que no ajuden el lector corrent, que necessita les coses explicades d'una altra manera. La meva impressió és que l'adició dels enllaços del Museu millora els articles amb uns materials de qualitat i divulgatius que no és possible insertar a l'article, però això no vol pas dir que la feina d'editors anteriors no sigui bona. Entenc que la Viquipèdia no ha de créixer com un directori d'enllaços, però crec que en aquest cas val la pena oferir aquests materials de l'única manera que es pot, que és com a enllaç extern. Què et sembla?--Jordi domenech (disc.) 21:10, 17 gen 2010 (CET)

Open d'Austràlia

Hola Vriullop. He vist que has revertits tots els canvis respecte el nom del torneig (Open d'Austràlia) perquè no és evident. He canviat el nom dels articles perquè el nom real del torneig és "Australian Open", de la mateixa manera que en la resta de tornejos de tennis.--kxont (disc.) 21:35, 17 gen 2010 (CET)

IES Madina Mayurqa

Ok. Segurament els viquiestris no funcionaren correctament. M'ho miro i ho canvio. --Bestiasonica (disc.) 19:39, 18 gen 2010 (CET)

Canvi de la barra de botons d'edició

Com puc canviar (afegir) botons amb funcions preestablertes a la barra de botons d'edició?.

Per exemple trobo a faltar Inici de secció de nivell 3 (o 4).

--Jmarchn (disc.) 21:13, 18 gen 2010 (CET)

Cal fer-ho en javascript al teu fitxer personalitzat Special:Mypage/monobook.js. Ho pots veure per exemple a fr:Aide:Barre d'outils d'édition. --V.Riullop (parlem-ne) 13:01, 19 gen 2010 (CET)
Moltes gràcies, buscant en la línia del que m'has indicat he trobat WikEd que, de fet, és el que necessitava i que segurament molts vikipedistes desconeixen: he creat Ajuda:Barra d'eines, en que també explico de com instal·lar-lo. No sé com no se'n fa més propaganda!--Jmarchn (disc.) 06:55, 20 gen 2010 (CET)

Fent dissabte en dissabte...

He estat creant Categories i posant una mica d'endreça a anatomia i malalties.

No sé si quan es buida una categoria, aquesta al cap d'un temps s'elimina, aquest és el cas de Categoria:Sistema cardiovascular (a eliminar), en que hi havia una duplicitat de carpetes: Sistema cardiovascular dins de Sistema circulatori, amb temps algú ja refondrà els articles corresponents de la categoria, que venen a dir el mateix....

He creat una categoria, a eliminar, Categoria:Gola (pel símil anglès), me n'he repensat la denominació, passant a ser Categoria:Tracte respiratori superior (més lògic).

Ho pots arreglar? Gràcies.

--Jmarchn (disc.) 17:49, 23 gen 2010 (CET)

Fent dissabte en dissabte... (2)

Be, veig que en Paucabot ja s'ha avançat...

A reveure

--Jmarchn (disc.) 18:03, 23 gen 2010 (CET)

Carnaval de Solsona

Hola Vriullop, en Paucabot m'ha redirigit cap a tu, en qualitat "d'expert en drets" :-) A veure, tinc intenció d'anar ampliant la informació de l'article del Carnaval de Solsona; i entre altres, vull afegir algunes imatges dels cartells d'algun que altre any, altres informacions gràfiques, potser la portada del cd o del conte que s'ha editat aquest any, etc. La pregunta és com he de pujar aquestes fotos a Commons o on sigui... jo formo part de l'associació que gestiona el propi Carnaval, i tindria els drets de pujar-les, però no sé massa com ho de plasmar. M'explico? Alguna idea? Moltes gràcies!! --Solde (disc.) 10:43, 28 gen 2010 (CET)

D'illes

Bon dia, Vicenç. Com que durant un cert temps em va donar per fer articles sobre illes per omplir la Llista d'illes per àrea, ja m'ho vaig plantejar, i fins i tot en vam discutir amb l'Alfàndec (mira't, si et vaga, la discussió a la seva pàgina i a la meva). A la pràctica, vaig agafar el criteri de posar la preposició quan el nom de l'illa provenia d'un cognom, nom i cognom o un càrrec, com bé dius (illa de Baffin, illa d'Axel Heiberg, illa del Príncep de Gal·les; però no quan provenia d'un nom propi pelat: illa Victòria, illa Margarita o, si hi fos, l'illa Pepeta, ja que en aquests casos és com si fos un atribut del nom "illa", com illa Plana, illa Grossa, etc.). I quan provingués d'un altre topònim, llavors no hi posava la preposició: illa Devon, illa Southampton, illa Somerset... Però també és cert que l'ús habitual del català quan es parla d'illes que tenen un nom propi de sempre, que no cal que en diguem abans el mot "illa", fa posar-hi sempre "de", i així parlem de l'illa de Mallorca, l'illa d'Eivissa, l'illa de Creta, l'illa de Sicília, l'illa de Rodes... Bé, prou rotllo! L'illa polinèsica en qüestió hauria de dir-se "illa de Wallis", ja que prové de l'explorador Samuel Wallis (i Uvéa, que n'és el nom originari, doncs Uvéa i prou, com Mallorca i prou, però en una paràfrasi parlaríem de "l'illa d'Uvéa"). --Enric (discussió) 14:13, 29 gen 2010 (CET)

Una sardana

Sí que és curiós. Segurament són un grup de catalans de vacances. Conec gent que vagin on vagin, han de ballar la sardana. Perquè el Carlos Nuñez és posterior oi?--Lohen11 (disc.) 09:04, 30 gen 2010 (CET)

Ma non era italiano!

Qui creus que anava a ser el talòs del canvi, sino un idem? [3]. Molt bones, les perles :) -Aleator (disc.) 23:14, 30 gen 2010 (CET)

Rellevància/Notabilitat

Hola Vicenç,

Pel que t'he sentit comentar diverses vegades (Viquipèdia:Esborrar pàgines/Historial/2008/08#Skafam, Viquipèdia:Esborrar pàgines/Historial/2010/01#Maria-Magdalena Brotons i Capó i altres casos que ara no trob), rellevància i notabilitat no són exactament sinònims. S'hauria de modificar el nom de {{Falten referències rellevància}}? Pau Cabot · Discussió 17:09, 1 feb 2010 (CET)

Estic d'acord amb tu, i potser el lloc més adequat per afegir-ho és VP:NOT, no? Però la pregunta era molt més concreta: fa l'ullet el títol de la plantilla és erroni, idò? Pau Cabot · Discussió 21:33, 1 feb 2010 (CET)
A mi m'agrada això d' admissible segons els nostres criteris de notabilitat. Crec que ho podríem plantejar a la taverna. De moment, deix la proposta del canvi de nom de la plantilla a Plantilla Discussió:Falten referències rellevància. Pau Cabot · Discussió 10:37, 2 feb 2010 (CET)

Hola. No se hablar mucho catalán pero el nombre de la ciudad se adapta al idioma. Aquí, por ejemplo, no se dice mapuche, se dice maputxe. Sólo un ejemplo. Además, el nombre de la ciudad es adaptado a idiomas como el latín o el esperanto. Le ruego no volver a mover la página. Muchas gracias. --MisterWiki (disc.) 23:41, 3 feb 2010 (CET)

Gràcies

Hola, boludo fa l'ullet. Volia donar-te les gràcies pel teu comentari, realment em va servir de molt. Una abraçada, --Josep Gustau - Discussió 14:22, 4 feb 2010 (CET)

Fitxa de pel·lícula

Pots mirar perquè els canvis que he fet a la plantilla:Fitxa de pel·lícula si funcionen a La vida és bella i no a El pont del riu Kwai? Ja no sé què més mirar.--Lohen11 (disc.) 12:33, 5 feb 2010 (CET)

S'ha arreglat misteriosament o has fet alguna cosa que no he sabut veure?--Lohen11 (disc.) 13:17, 5 feb 2010 (CET)

Claudefà - Claudefa

Jo no he tornat a crear ni a activar el nom vell. Almenys a la viquipèdia en català. Per tant, el pots blocar tranquil·lament, ja que jo, conscientment, no el faig servir. Una altra cosa podria ser que, sense adonar-me'n jo, a l'ordinador de la feina s'hi conservi per defecte, i no hi hagi caigut. Demà ho miraré. El que sí que pot passar és que als altres viquis, com la que serveix per penjar les fotos, encara estigui registrat amb el nom vell, simplement perquè no m'ha vagat fer el canvi (ho vaig provar, no vaig saber com fer-ho, i ho vaig deixar córrer). Si em pots donar un cop de mà, t'ho agrairé.--Claudefa (disc.) 17:34, 7 feb 2010 (CET)

Després d'escriure't això, he vist que era l'ordinador nou, que he estrenat fa poc que, no entenc per què, però segurament per alguna fallada meva, m'entrava en Claudefa. A veure si a partir d'ara no m'ho fa més...--Claudefa (disc.) 17:38, 7 feb 2010 (CET)
Hi torno: ara estic en "Usuari Claudefà" (el capdamunt de la pàgina m'ho diu) i, en canvi, la signatura surt sense l'accent. Francament, no sé què passa.--Claudefa (disc.) 17:39, 7 feb 2010 (CET)

Com es fa?

Perdona que et molesti amb la meva ignorància, però no me'n surto de sol·licitar el canvi de nom a Commons ni, per tant, al compte global. Podries indicar-me com ho he de fer? Gràcies a la bestreta!--Claudefà (Discussió) (disc.) 17:21, 9 feb 2010 (CET)

Gràcies, company. Em sembla que me n'he sortit. Cada dia se n'aprèn una de nova! Si en uns dies no hi ha resposta, ja t'ho diré...--Claudefà (Discussió) (disc.) 17:57, 9 feb 2010 (CET)

Plantilles de llengua

No coneixia aquest paràmetre de {{GENDER}}! En veure el problema a l'hora de quadrar-ho a la plantilla babel, vaig pensar de treballar amb subplantilles, una subplantilla per cada sexe, però era una mica, diguem-ne, potiner. Aquesta forma teva és molt més senzilla i pràctica. Però o jo no sé fer-ho o hi ha alguna cosa en el codi que falla, perquè m'he posat a les preferències, sexe femení i la plantilla no ha canviat, continua dient Aquest usuari. Saps perquè pot ser?--Guillem d'Occam (Digues, t'escolto) 18:23, 9 feb 2010 (CET)

Crec que ja ho tinc! Si poso {{GENDER:{{PAGENAME}}|1|2|3}} surt 3, però si poso {{GENDER:Usuari:{{PAGENAME}}|1|2|3}} surt 2. No sé perquè a tu no et cal fer-ho i a mi si, però així em funciona.--Guillem d'Occam (Digues, t'escolto) 21:46, 9 feb 2010 (CET)
Buffff! Català i castellà, cap problema, anglès, algun, però es pot superar, però si comencem amb alemany, rus, etc. Això em supera!fa l'ullet--Guillem d'Occam (Digues, t'escolto) 22:53, 9 feb 2010 (CET)
Sembla que amb el prefix ja funciona, però és estrany perquè ho hauria de fer igualment sense ell i, de fet, si escrius manualment Guillem d'Occam funciona bé. Pensant en el tema també m'agradaria fer que surti per defecte {{TÍTOL:Usuària:tal}} a les viquipedistes, però posant-ho al sitenotice no me n'he sortit i amb el Pasqual no se'ns ha acudit la manera de fer-ho. Bé, com que això es pot solucionar si cadascuna d'elles s'ho posa manualment no és tan problema. --SMP​ (+ disc. xat) 21:44, 10 feb 2010 (CET)

Edició

Pots mirar això si-us-plau, és molt molest.--Lohen11 (disc.) 17:37, 10 feb 2010 (CET)

Quan edito i clico algun viquiestri, per exemple posar enllaç intern, text en cursiva..., la línia de la paraula que li afegeixo es desplaça junt amb tot el text que té per sobre i passa a ser la primera línia de la pàgina d'edició. Si vull veure el contingut anterior, he de pujar. No sé si m'explico. Però és molt molest. Crec que això ho fa des d'ahir.--Lohen11 (disc.) 21:09, 10 feb 2010 (CET)
Veus alguna cosa? És horrible editar en aquestes condicions, sobretot si es fan traduccions.--Lohen11 (disc.) 13:02, 11 feb 2010 (CET)
No em dóna cap error.--Lohen11 (disc.) 14:13, 11 feb 2010 (CET)

Ja s'ha solucionat, sembla "que era d'ells".--Lohen11 (disc.) 21:57, 14 feb 2010 (CET)

Twitibalear

Beníssim. Gràcies! Pau Cabot · Discussió 21:21, 10 feb 2010 (CET)

Plantilles i pàgines llargues

Eliminaré la proposta de plantilla per amagar les referències. El sistema del requadre amb barra de desplaçament no em sol agradar; el sistema de la plantilla amagar era el més idoni i crec que sense problemes en impressions a paper. Bé, tot arribarà. Estic donant un cop d'ull a les pàgines llargues i cada cop n'hi ha més i més grans. Tenim alguna plantilla com els anglesos {{:en:Template:Very long}}?--Peer (disc.) 11:22, 21 feb 2010 (CET)

Maduraré el tema i d'aquí uns dies, que espero tenir una mica més de tranquil·litat, intentaré a veure com respon el personal. Estic d'acord amb el que comentes: un article d'una enciclopèdia no ha de ser un petit llibre, ni un tractat. Ha de ser complet per ell mateix però llegible d'una tirada (per dir-ho d'alguna manera). La mida? És difícil posar límits però crec que, deixant de banda els criteris de navegació (que cal considerar) 50 KB ja és molt raonable i 100 KB és una xifra "màgica" a la que caldria no arribar. Que en Baltasar Gracián ens il·lumini ("lo bueno, si breve, dos veces bueno").--Peer (disc.) 22:46, 21 feb 2010 (CET)

prefix otrs

Tal com ho he deixat jo ara sí que funciona. Sembla que el viquienllaç otrs no funciona amb el TicketNumber habitual (el número que inclou la data i un codi sinó que s'hi ha de posar el TicketID que és un número força més curt (deu anar correlativament per a cada tiquet) i que apareix a l'URL de l'OTRS. --SMP​ (+ disc. xat) 18:37, 22 feb 2010 (CET)

Franja d'Aragó

Ja he expressat l'idea a la discussió de la pàgina corresponent però torno a fer-ho aquí. No crec que sigi convenient que la primera denominació per a la Franja d'Aragó sigi com se l'anomena des de Catalunya i no des de el propi territori. Si a més tenim en compte que en aquest article es fa referéncia continua a dades no oficials com els corresponents a les comarques naturals i se obvien les dades empirics el resultat és que el article no es pot homologar amb altres, per exemple en la wikipèdia en castellà. Aprofito per a dir que la Franja d'Aragó és només considerada Franja de Ponent a la wikipèdia en català. Com aquesta wikipèdia no és una wikipèdia de Catalunya, sinó en català, han de prevaler els dades oficials i les denominacions i regulacions que es fan des de cada lloc. Per això el article sobre la Franja ha de ser reanomenat i ha de prevaler la denominació aragonesa i la visió que des de la pròpia Franja es té de si mateixa. En altre cas caldrà fer un altre article i deixar aquest com el de la concepció que des de Catalunya es té de la Franja. El article que has redirigit era el esborrany que tenia previst fer i ho faré sencer si el article no canvia el seu punt de vista des de Catalunya i no des de la Franja.--Ddmalo (disc.) 16:05, 23 feb 2010 (CET)

Oleguer

L'eliminació de banderoles és pel seguiment d'algun llibres d'estil? O simplement per voluntat pròpia? --Ja no ens alimenten molles (disc.) 16:36, 23 feb 2010 (CET)

Canvi de Nom

Hola , fa uns dies vaig demanar un canvi de nom d'usuari de jriberad a tramunta. El motiu és que em vaig equivocar en l’ alta inicial i a més voldria que em coincidís amb el nom de la versió espanyola que és tramunta. No sé que vaig fer malament , però veig que hi ha el següent missatge teu:

signatura confirmada en l'historial. --V.Riullop (parlem-ne) 11:44, 5 feb 2010 (CET)

Obtingut de «http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Canvi_de_nom_d%27usuari»

Voldria demanar-te si el canvi de nom és possible i que cal que faci. Agraït --rib 18:55, 24 feb 2010 (CET)

Plantilla:Ref-llibre

Company, podries mirar-te la darrera aportació meva a la [[Discussió:Plantilla:Ref-llibre]]? És per tal de solucionar una lleu deficiència que té aquesta plantilla. Gràcies.--Claudefà (Discussió) (disc.) 21:15, 25 feb 2010 (CET)

Dubte sobre VP:Autoritzacions i càrrega d'imatges

Bones Vriullop,

Estic tractant amb un dels materials alliberats gràcies a les autoritzacions, on s'han alliberat els continguts segons el procediment que figura al sistema OTRS, es tracta concretament d'aquest material. Em preguntava quin procediment aplicaria a la càrrega d'imatges, ja que en cas de voler-les utilitzar s'hauria d'escollir entre carregar-les a la viquipèdia o a commons directament.

Gràcies avançades! --Cristianrodenas (disc.) 18:03, 26 feb 2010 (CET)

Ok, moltes gràcies, tractaré de seguir aquestes pràctiques per a les imatges i quan les haja aprofitat i carregat a commons t'avise.--Cristianrodenas (disc.) 18:48, 27 feb 2010 (CET)

Prinz Eugen

Tant sols comentar-te que conec l'Usuari:Prinz Eugen 1912 d'altres llocs externs a la viquipèdia i que pel què sembla el seu únic objectiu aquí es dedicar-se a vandalitzar els articles en un sentit molt determinat, tal com es pot comprovar en les seues edicions: aquí, aquí i aquí. Si no recordo malament aquest tipus d'usuari que tant sols té per objectiu vandalitzar pot ser objecte d'advertiment, d'entrada. --Georg-hessen (Pensa-t'ho dos cops) 19:23, 4 març 2010 (CET)

Hola Vicenç. Gràcies pel petit comentari que has ficat a Viquipèdia:Candidatura a administrador/2010/02. Amb això aconsegueixes que augmentin les ganes que tinc per treballar en l'enciclopèdia. Una forta abraçada i et desitjo un bon treball. --by----> Javierito92 (Missatges aquí) 22:39, 8 març 2010 (CET)

problema

Hola Vriullop,

Vaig rebre un missatge de la Viquipèdia perquè algú havia demanat una nova contrasenya per el meu nom d'usuari sense que jo m'ho fés. El missatge va amb la direcció IP de la persona que va demanar el canvi, així que si has tingut problemes amb hackers d'aquest tipus et puc enviar-te-la.

Salutacions cordials, Jaume Iel comentari anterior sense signar és fet per Jaumei (discussió • contribucions) 18:59, 22 feb 2010 (CET).

Plantilla:Preguntes març 11

A Plantilla:Preguntes març 11 he tornat a posar la pregunta si no et sap greu, hem modificat alhora la plantilla i mentre tu has tret la pregunta jo he posat la foto. Salut !! --Gcm (disc.) 20:36, 11 març 2010 (CET)

Traducció

Ja fa temps que vaig proposar canviar la paraula "edita" per "modifica" a la pestanya corresponent, i això es va acceptar a tots els projectes germans en català. Vaig fer tots els convis corresponents a les pàgines d'ajuda de tots els projectes i a les plantilles que contenien enllaços d'edició similar. El cas és que pensava que es podia canviar el text de la pestanya des de http://translatewiki.net, però tot i que vaig escriure la paraula "modifica" en comptes de "edita" en tots els missatges que vaig trobar, l'enllaç no s'ha canviat. Així que t'agrairia que, si ho saps, m'indiquessis des d'on es pot fer aquest canvi o que el fessis tu mateix.--Ssola (discussió) 17:42, 4 març 2010 (CET)

El procés d'actualització dels missatges des de translatewiki no és senzill. Primerament els administradors de translatewiki van actualitzant els fitxers que hi ha al servidor-repositori SVN que conté la versió actual en desenvolupament del programa mediawiki amb les millores que els traductors anem fent. En segon lloc cal que els administradors de Wikimedia actualitzin el programari de la Viquipèdia (i altres wikis) amb una versió recent del mediawiki perquè hi apareguin correctament. Abans el primer pas sovint trigava mesos en fer-se. Ara els admins de translatewiki són molt eficients i gairebé cada dia actualitzen el SVN amb les traduccions, però en canvi la Viquipèdia de vegades s'està molts mesos sense actualitzar-se. En el cas concret que comentes el procés ha estat el següent: El set de desembre l'usuari Ssola fa el canvi al translatewiki. Al cap de tres hores en raymond actualitza el MessagesCa.php del trunk del SVN en la que és la revisió 59800 de mediawiki. Si anem a Especial:Versió ens diu que la Viquipèdia actualment té instaŀlada la versió r59858 (del nou de desembre), cosa que em descoŀloca bastant perquè és posterior. El que passa és que per a actualitzar els wikis de Wikimedia tenen una branch del MediaWiki (o això sembla suggerir l'enllaç d'Especial:Versió). Si hi entrem i a la carpeta adient de la r59858 veiem que en aquesta branca els fitxer són de la revisió 57448. Amb un comentari dient que incorporen els canvis del trunk fins a la r57447. Mirant la versió actual d'aquella carpeta (o el log) veiem que el fitxer MessagesCa.php no ha canviat des de llavors. Vist tot això la pregunta que em faig és per què no actualitzen els missatges de wmf-deployment/ des del trunk just abans d'actualitzar els wikis de wikimedia (que m'he mirat les Special:Version d'uns quants wikis i tots estan fent servir la r59858). Suposo que la propera vegada que vulguin actualitzar el mediawiki de la Viquipèdia ja actualitzaran la branch per a incorporar-hi tots els últims canvis, però això no tinc ni idea de quan passarà. Com he dit la r59859 és del vuit de desembre però tan pot ser que ho actualitzin d'aquí pocs dies com d'aquí quatre mesos. Com que això de les branches al SVN no tinc molt clar com ho fan ho he intentat preguntar al canal de xat del translatewiki #mediawiki-i18n però de moment sempre me'ls he trobats enfeinats i no han tingut temps per a explicar-m'ho. --SMP​ (+ disc. xat) 12:50, 6 març 2010 (CET)
Sobre l'OTRS, el missatge em sembla bé, però ara hauré de demanar que ho pugin al servidor i mai no em fan cas vull plorar. Per cert, l'altre dia davant una queixa que un article no era neutral vaig posar la resposta següent. Creus que en podríem fer una plantilla d'aquestes? --SMP​ (+ disc. xat) 12:57, 6 març 2010 (CET)
Gràcies per contactar amb nosaltres. La Viquipèdia és una enciclopèdia
col·laborativa i, per tant, qualsevol persona pot modificar els seus articles. No
obstant, la política diu que els articles han d'estar escrits respectant un punt
de vista neutral, que representi totes les visions majoritàries i les minoritàries
més significants de manera justa, no esbiaixada i amb la ponderació adient segons
la representativitat de cadascuna. Aquesta política està més extensament explicada
a <http://ca.wikipedia.org/wiki/VP:PVN>.

És possible que l'article que esmentes no estigui seguint aquesta política de
neutralitat. Ara bé, com que el contingut dels articles no està controlat per cap
autoritat central, no podem resoldre les disputes d'edició via correu electrònic.
El que recomanem fer és entrar a la pàgina de discussió de l'article (s'hi pot
accedir a través de la pestanya «discussió»), explicar allà quines parts de
l'article creus que s'haurien de canviar i arribar a un consens amb els altres
usuaris de la Viquipèdia. Aquest consens ha de permetre escriure un nou text que
segueixi les polítiques de la Viquipèdia, que sigui neutral i que utilitzi
afirmacions verificables <http://ca.wikipedia.org/wiki/VP:VER>.

Gràcies per l'interès <s>en</s> '''a''' millorar la Viquipèdia.

Gràcies per tot, ja s'ha actualitzat.--Ssola (discussió) 18:22, 15 març 2010 (CET)

Viquipèdia mòbil

Ja ho he demanat al bugzilla:22824. Suposo que el fet que estigui en una plantilla no afectarà. Per cert, suposo que vas veure que han forçat l'actualització dels missatges MediaWiki a través de l'extensió de LocalisationUpdate. --SMP​ (+ disc. xat) 15:07, 13 març 2010 (CET)

Fet Fet!--SMP​ (+ disc. xat) 18:36, 15 març 2010 (CET)

IRC

Si us plau, entra a l'IRC, tinc una pregunta urgent. --by----> Javierito92 (Missatges aquí) 21:07, 13 març 2010 (CET)

Re:Txecuser

Fet! Ja vam parlar d'això l'altre dia amb l'SMP. Gràcies pel recordatori. Salut! --Josep Gustau - Discussió 15:02, 15 març 2010 (CET)

Missatge del sistema

Pots mirar això o dir-me on ho puc trobar. Ara no tinc temps.--Lohen11 (disc.) 08:43, 17 març 2010 (CET)

Nous Administradors

Gràcies! Ara intentaré no ficar gaire la pota, on penjo la L de novell? --Beusson (disc.) 08:00, 18 març 2010 (CET)

Idem (lletra per lletra)... quin canguelo més tontu que m'acaba d'entrar hahaha--Marc (Mani'm?) 09:27, 18 març 2010 (CET)
Moltes gràcies, Vicenç! fa l'ullet --J. G. Góngora (disc.) 18:38, 18 març 2010 (CET)

Consens

No estic totalment d'acord amb la teva afirmació "si cal posar o llevar una plantilla és una qüestió d'edició que cal consensuar a la discussió"; evidentment, si que s'aplica si el cas és d'una persona contra quatre o cinc que pensin diferent, o bé si és prou clara la intenció de sabotejar un article per part de qui ha afegit la plantilla, però, per exemple, si és una disputa de dos persones? Com s'assoleix un consens sobre l'afegiment d'una plantilla de neutralitat entre dos persones les quals no han aconseguit una versió consensuada d'un article? És com demanar-li a un editor que afirmi "la meva edició no és neutral". Precisament quan hi ha un problema en relació a la neutralitat d'un article és quan un editor pren la decissió d'afegir-ne la plantilla, i aquest problema és el resultat d'una manca de consens. Quan s'arriva a una versió acceptable per tothom, és quan es pot consensuar el llevar una plantilla. Ferbr1 (disc.) 15:48, 18 març 2010 (CET) PD) Adicionalment, tinc clar que segurament has llegit aquesta secció, en la qual no es diu res de què calgui consens per afegir la plantilla:neutralitat en un article, sinò que, tot el contrari, ho planteja com una decisió individual de l'editor que s'ha creuat amb l'article què considera esbiaixat. Si realment cal ampliar les recomanacions, per tal que s'expliciti què situacions podrien considerar-se un afegiment dolent, poc recomanable, disbaratat, injustificat, etc. de la plantilla, és una cosa que es pot discutir a la discussió o fins i tot a la Taverna. Jo no tinc cap problema en ampliar el que calgui.

Drets

Vull penjar la portada d'aquest llibre [4]. L'autor Narcís Oller va morir el 26 de juliol de 1930 i això indica que aquest any desapareixen els seus drets en les obres. Tanmateix, volia simplement preguntar si aquest portada es pot arribar a creure que està subjecte a drets autor per la seva simplicitat. Podria penjar-la a Commons?--KRLS , (disc.) 02:42, 19 març 2010 (CET)

Zimbabwe

Veig que l'article Zimbabwe pertany a la categoria Zimbabue. Segons el que comentava l'Enric a la Discussió:Zimbabwe (discussió que acaba amb un comentari teu), si és Zimbabwe, caldria unificar les denominacions de l'article i la categoria, no?--Peer (disc.) 15:46, 19 març 2010 (CET)

Ja ho posaré a la discussió... Però veus clar el nom de Zimbabwe (article) com a opció més encertada?--Peer (disc.) 18:42, 19 març 2010 (CET)

Categories d'espècies

Fixa't amb Categoria:Mustela. He creat tres categories per a cada una de les espècies que té més de cinc articles. No tenia gaire clar si el nom de la categoria havia d'estar en singular o en plural. Tu què en trobes? Ras i curt, Categoria:Girafes o Categoria:Girafa (mamífer)? Pau Cabot · Discussió 17:03, 20 març 2010 (CET)

Però és que no són famílies ni gèneres, són espècies. Ara crec que hauria de ser en singular Categoria:Ós polar i no Categoria:Óssos polars. A mi, almenys, em sona malament una categoria:Mosteles de muntanya. Pau Cabot · Discussió 18:04, 20 març 2010 (CET)
Jo tampoc no ho tenc gaire clar, però si m'he de decantar per res, deixaria Categoria:Mustela pel gènere i Categoria:Mostela per a l'espècie (en singular). Pau Cabot · Discussió 18:56, 20 març 2010 (CET)

Commons

Em sembla molt i molt bé. No hi ha gaire gent a Commons qu es dediqui a organitzar les imatges de Balears. Jo, de tant en tant hi faig diades senceres categoritzant i això, però, sobretot a les illes que no són la meva, tenc bastants dubtes. Tu em podries ajudar una mica amb les Pitiüses, no? Pau Cabot · Discussió 09:37, 21 març 2010 (CET)

Aquí a la Viquipèdia o mirant els autors de les fotos, no? No se m'acut altre manera. Per cert, què te sembla si començam per commons:Category:Beaches of Ibiza? Pau Cabot · Discussió 09:59, 21 març 2010 (CET)
Precisament fa poc vaig traslladar a aquesta categoria el desordre des de commons:category:Ibiza i commons:category:geography of Ibiza (que, per cert, ara acab de veure que un tal Multichill va traslladar sense consens. On podríem apel·lar?). Jo darrerament, em dedicava a crear categories per tal de fer fàcils de detectar les fotos, però és cert que això hauria d'anar acompanyat de bones descripcions i reanomenaments. Ara hi faig una passadeta. Pau Cabot · Discussió 11:18, 21 març 2010 (CET)

ortografia

a veure què et sembla i mira els comentaris que he deixat al Lepti (de moment m'inclino per posar diferències dialectals a cada apartat però n'hem de parlar), hi ha coses que no cal (síl·laba com a tal no és qüestió ortogràfica sinó fonològica, per exemple, encara que afecti):

  1. L'alfabet català vs fonètica catalana (no amb aquest títol, reflectir divergències)
  2. Història
  3. Vocalisme
    1. a/e
    2. o/u
  4. Consonantisme
    1. b/v (no crec que calqui la w, això es ventila quan parlem de l'alfabet, igual que la k, no és un problema real per als lectors)
    2. oclusives finals
    3. [s], [z]
    4. h
    5. l/l·l
    6. r/rr
    7. fricatives palatals
    8. sons nasals
  5. Signes diacrítics
    1. Accentuació
    2. Dièresi (ja es parla de diftongs, no cal secció específica sinó remetre a l'article)
    3. Apòstrof
    4. Ús del guionet (aquí ja s'inclou separació entre síl·labes)
  6. -Signes de puntuació
  7. Convencions ortotipogràfiques (tipus de lletra...)
  8. Debats sobre l'ortografia catalana
    1. Simplificacions proposades
    2. El seu ús als mitjans i institucions
    3. Ensenyament (incloent interferències, com proposa en Lepti)
    4. Polèmiques dialectals

evidentment referint en cada apartat que toqui a articles d'ampliació. Opineu --barcelona (disc.) 12:24, 21 març 2010 (CET)

Molt bé en general, només una cosa: potser les interferències poden tenir una secció pròpia. – Leptictidium (auderiense) 14:48, 21 març 2010 (CET)
potser un subapartat dins ensenyament, que és on afecta més? --barcelona (disc.) 17:50, 21 març 2010 (CET)

Plantilles

Hola Vicenç. Ara veig el que estàs fent am les plantilles. Són plantilles pel VP:HG i VP:TW. Si hi ha cap problema, entra a l'IRC i parlem. Salutacions, by----> Javierito92 (Missatges aquí) 14:32, 23 març 2010 (CET)

La Mercè Martorell

Per què m'has esborrat el meu article de La Mercè Martorell??? No puc entendre com funciona això i qui sou vosaltres per esborrar les coses que, a sobre, no coneixeu. Algú em pot donar una explicació???

Moltes gràciesel comentari anterior sense signar és fet per 83.43.144.51 (disc.contr.) 22:10, 23 març 2010

L'he esborrat després d'una setmana de tenir una sèrie d'avisos als que no s'ha donat resposta. Els motius són bàsicament dos:
  1. Alguns paràgrafs estaven copiats de la web del centre sense que hi hagi cap constància de que hagin permès distribuir-ho sota les condicions d'ús de la Viquipèdia.
  2. Gran part del contingut era només promocional, no informació enciclopèdica. Per poder escriure un article de forma neutral cal aportar fonts externes al propi subjecte. Si tota la informació és interna, no és neutral, no és contrastable; serveix per altres propòsits però no és informació per a publicar.
Sobre la pregunta de qui sóc i què és el que conec, no la respondré per estar fora de lloc. --V.Riullop (parlem-ne) 22:55, 23 març 2010 (CET)


Aquesta escola té història, es va fundar l'any 1860. Tota la part del principi, és història de les Mercedàries per tant, crec que no és promocional. La part del final, tota era actual, de quines etapes hi ha. Sobre el que dius de "qui sóc i què és el que conec", tens raó, està fora de lloc. Pensa que per penjar aquella publicació, vaig estar molt de temps i encara així no em vaig ensortir per penjar fotos. Després de tot l'esforç, l'esborreu. Pensa com et sentiries tu. Gràcies per tot i bones vacances de Setmana Santa.

Llop

Hola, Vicenç! Vull crear els articles de totes les subespècies de llops però m'he adonat que l'article llop està catalogat dins de la categoria de constel·lació i el cas és que no sé com catalogar-ho dins dels cànids... Hi pots fer una ullada? Gràcies!--Panellet (disc.) 11:50, 24 març 2010 (CET)

archive.py

Bé, primer que res, en teoria hauries de provar amb el mètode x.decode("utf-8"), no l'encode. No he acabat de revisar el codi així que no sé encara quin potser l'error. Demà de matí m'ho puc mirar. –Pasqual · discussió · xat 22:41, 24 març 2010 (CET)

Carles VI

L'article Carles VI del Sacre Imperi Romanogermànic fa uns mesos va patir l'assalt de l'Usuari:Callosí, desenvolupant vandalisme, ús de comtes titelles i insults als administradors. Sembla que passat un temps aquest usuari torna a la càrrega vandàlica eliminant contingut referenciat.--Georg-hessen (Pensa-t'ho dos cops) 22:02, 24 març 2010 (CET)

A l'article Carles VI del Sacre Imperi Romanogermànic estic entrant en guerra d'edicions amb l'Usuari:Callosí. Probablement a la tercera reversió acabaré blocat. Gràcies de tot cor per exercir les teves responsabilitats mediadores com a administrador amb tanta fruïció.--Georg-hessen (Pensa-t'ho dos cops) 00:05, 27 març 2010 (CET)

Article de Carles VI

Yo sinceramente no se ni porque me molesto en escribir nada, pero en fin, por mi que no queden mis razones. Georg-hessen es uno de esos usuarios que tienen la habilidad de sacarme de quicio y hacerme explotar y no me enorgullecen esos prontos, aunque ya empiezo a resignarme a tenerlo de permanente enemigo a batir, ya que, por mucho que me acusen de insistente, él tampoco da su brazo a torcer.

Empezó Georg-hessen revirtiendome sin decir ni pio y llamándome vándalo cuando le pedía explicaciones (y luego mentiroso porque según él yo no le había dicho nada) y después no hay manera de razonar. Aparte de sus teorías sobre la fundación de España (que él atribuye a José Bonaparte), el debate entre ambos es imposible. Le doy razones y me dice que no valen. Intento buscar un término medio (yo antes había puesto que era pretendiente al trono y Georg-hessen lo consideraba rey, pues Rey en disputa o Rey Rival, que al fin y al cabo no es mentira, y aquí paz y después gloria), pero nada de nada, vuelve mis palabras contra mi en un razonamiento que solo él entiende.

Lo que yo he puesto es sencillamente "En disputa amb Felip V" debajo de algunos de sus títulos, los de aquellos reinos que no pudo conservar perdida la guerra y en los que su poder estuvo siempre en disputa con el de Felipe V. Y es que cuando hay dos reyes en un mismo solar hay que distinguir y el que pierde es el rey rival o rey en disputa y yo no me he inventado esos términos, como me han acusado de hacer. Él me dice que eso no vale y que yo estoy acusando al archiduque Carlos de ilegítimo e invasor. Le digo que, al margen de legitimidades, hay que hacer la distinción y entonces hemos pasado de hablar de la legitimidad del archiduque a hablar de la Felipe V, que según Georg-hessen es completamente nula. Y sus razones se limitan a esgrimir un documento y lanzarmelo a la cara como prueba irrefutable de que sus afirmaciones son verdad. Y sus pruebas no prueban lo que él dice que prueban.

Asegura (y muy vehementemente) que Felipe V era un rey ilegal, invasor y otros calificativos igual de directos. Y se basa en una cláusula del testamento de Carlos II, que estipula que Francia y España no pueden unirse. Afirmaba primero que Felipe de Anjou tenía que haber renunciado previamente a sus derechos dinásticos al trono francés, y como no lo hizo era un rey ilegal, cosa que le he demostrado que no es así (¿por qué si teóricamente tiene que renunciar a Francia antes de venir aquí, luego se le exige que si se le presenta la oportunidad de heredarla elija entre las dos coronas? ¿No tendría que haber elegido ya, supuestamente?). Entonces ha pasado a mentar la oportunidad y dijo que Felipe V tenía a punto de caramelo lo de heredar Francia. Y le he vuelto a demostrar que no es así, ya que era tercero en la línea de sucesión en 1700 y en 1705 era el quinto. Sólo ya a finales de la guerra pasó al segundo lugar, al morir su padre, su hermano y su sobrino mayor, quedando sólo por delante su pequeño sobrino (el futuro Luis XV), pero entonces renunció a sus derechos dinásticos por el tratado de paz. Visto pues la invalidez del testamento para sus tesis, se ha sacado de la manga el tratado de paz de 1724, afirmando categóricamente que allí Felipe de Anjou reconoce la legitimidad del archiduque Carlos como rey. Lo he leído y en ese documento precisamente es Carlos VI el que reconoce la legitimidad de Felipe V (aunque sólo a partir de 1718). Su afirmación se basa en que cada uno de los dos soberanos autoriza al otro a utilizar los títulos que ha tomado durante su vida, aunque una vez fallecidos, sus descendientes sólo utilizarán los títulos de los territorios que gobiernen efectivamente. Eso no reconoce legitimidad alguna. Y luego ha afirmado que Felipe V cometió un quebranto de los fueron tan grande que lo incapacitó legalmente para ser rey, pero aunque le he pedido varias veces que explique ese quebranto no me ha respondido y se ha marchado indignado por mi tozudez. Aunque ahora ha vuelto.

Y además, su idea de colocar cuatro parrafadas con toda la intitulación que lucía Carlos VI, en cuatro idiomas diferentes, me pareció redundante (al tener ya puestos sus títulos al inicio del enunciado, en la tabla de reyes de Aragón y en la tabla de títulos del final). Borré los párrafos y Cassafora los volvió a poner sin más, así que para no discutir los convertí en un apartado aparte (Títulos que llevó durante su vida), para que no se juntaran con la tabla de titulos del final y sobrecargaran los ojos los lectores con tanta intitulación seguida. Yo creo que es razonable, pues ya me lo está revirtiendo Georg-hessen también.

Es que yo no se al final a que carta quedarme. Le doy razones prácticas y me dice que no valen, o las tacha de tonterias o les da la vuelta para decir que el rey rival es Felipe V. Pasamos a discutir sobre Felipe V y pone dos pruebas irrefutables sobre la mesa, que le demuestro que no son tales o incluso me sirven a mí, pero el tio erre que erre y que si yo soy un tozudo y tal y se marcha y ahora vuelve a revertirme. No se yo qué mediación está pidiendo, pero sinceramente, dejando al margen su mayor acierto a la hora de quejarse de mi antes que yo de él, no veo que autoridad se arroga para llamarme vándalo tantas veces sólo por pensar de manera diferente y no tener tanta animadversión a Felipe de Anjou. Disculpas por el discurso tan largo.--Callosí (disc.) 13:11, 27 març 2010 (CET)


Article de Carles VI (2)

Hombre, Vriullop, se agradece la fusión, pero hay un problema y es que si mi única y principal petición desde casi el principio era que se pusiera "En disputa amb Felip V" y no lo pones, básicamente la fusión que has realizado es poner lo que Georg-hessen quería. Voy a añadir unas modificaciones y ampliaciones del articulo. --Callosí (disc.) 18:36, 27 març 2010 (CET)


Tienes razón. Voy a hacer otra reversión sin cambiar nada, pero en el resumen explicare los motivos de los cambios anteriores. --Callosí (disc.) 19:11, 27 març 2010 (CET)

No me sale. Lo expondré en la página de discusión. --Callosí (disc.) 19:24, 27 març 2010 (CET)

He arxivat els casos resolts de comptes titella a Viquipèdia:Comptes titella/Arxiu 1. Espero haver-ho fet bé. Creus que es podria automatitzar l'arxivament d'aquesta pàgina també? --the Dúnadan 17:34, 28 març 2010 (CEST)

pregutat vers una fotografia

Vicenç: tinc un dubte: mon pare està recollint fotografies velles del seu poble (Saldes) i les està scanegant per fer-ne un "arxiu". És a dir va casa per casa i els hi demana les fotos dels avis, moltes no tenen gaire "interès enciclopèdic" però n'hi ha algunes que em semblen molt interessants (per exemple un parell de fotos de l'enterrament dels 34 morts a la mina de l'Espà de 1944) i d'altres bastant ben fetes ... moltes son d'entre els anys 40 i 50. Pregunta: cal demanar autorització per pujar-les? (el 99% dels avis son morts i els fills no saben exactament qui va fer les fotos...)--Marc (Mani'm?) 09:39, 29 març 2010 (CEST)

La Kaba, la Cava o l'acaba?

Ja hi he dit la meva, però no sé si al final encara he embolicat més la troca... --Enric (discussió) 11:52, 29 març 2010 (CEST)

Per cert, què en penses d'aquest reanomenament? --Enric (discussió) 12:23, 29 març 2010 (CEST)
Els teus esforços han estat infructuosos. Ja tornem a tenir el Teatre romà (arquitectura) i la pàgina de desambiguació (bé, ara com a mínim ja existeix Teatre romà (literatura), que també s'hauria pogut dir "El teatre a l'antiga Roma", "El gènere teatral a l'antiga Roma", o paràfrasis més imaginatives...). --Enric (discussió) 15:34, 29 març 2010 (CEST)

Presa de decisions sobre Enllaços a la associació Amical Viquipèdia

Hola Vicens. Tal com vaig comentar a la llista de correu, (encara que no he rebut cap resposta de ningú) he obert aquesta presa de decisió. Com que no tinc experiència en crear i promoure preses de decisió, t'agrairia molt si li pots donar un cop d'ull i millorar tot el que creguis convenient. --Gomà (disc.) 04:46, 31 març 2010 (CEST)

Tens raó tu si que vas contestar, volia dir de ningú més. I tu vas manifestar certs dubtes en part de la proposta. De totes formes crec que hi ha raons per fer-ho el més formal possible. Les poso a la pàgina de discussió. --Gomà (disc.) 10:36, 31 març 2010 (CEST)

imatge del dia

hauríem d'intentar usar-la en algun lloc, és molt maca i pot donar peu a articles. Idees? --barcelona (disc.) 11:02, 5 abr 2010 (CEST)

crec que hauria d'estar en una secció per suggerir articles, potser relacionat amb Actualitat? --barcelona (disc.) 11:38, 5 abr 2010 (CEST)

Grups d'usuaris

Pel que veig, els noms de grups han de començar per majúscula i el dels seus membres per minúscula. Ara ho canviaré al betawiki. --SMP​ (+ disc. xat) 14:21, 6 abr 2010 (CEST)

Commons - Illes Balears

Me sap bastant de greu, però crec que tens raó en què el topònim Eivissa és un cas perdut. Així i tot, encara he fet valer el meu dret al pataleo.

La feina de les platges a Commons que has fet és molt bona. T'han reanomenat les imatges que sol·licitares?

Potser sí que seria una bona idea començar a fer galeries dels principals llocs, encara que, com veus, no és garantia de res. Després de molta feina, sempre pot venir qualcú i canviar-ho tot amb un bot ... Pau Cabot · Discussió 12:45, 8 abr 2010 (CEST)

Espais davant "aC"

Hola. Ara desfaré la feina feta fins ara i després començaré a posar-ho com proposes a poquet a poquet. – Leptictidium (auderiense) 22:02, 9 abr 2010 (CEST)

JSTOR

No, tenia a la universitat, però ara no.--barcelona (disc.) 10:08, 10 abr 2010 (CEST)

per cert, què passa amb l'article de l'ortografia? Idees, propostes? --barcelona (disc.) 11:38, 10 abr 2010 (CEST)
trasllado índex a l'article, així entre tots anirem fent seccions, és una feinada.... --barcelona (disc.) 13:52, 10 abr 2010 (CEST)

Viquiefèmeride

En Beusson ha assolit les 10.000 Edicions ... si ho desitges pots passar a felicitar-lo a la seva discussió--Marc (Mani'm?) 17:52, 13 abr 2010 (CEST)

Cens d'entitats de foment de la llengua

Hola Vriullop,

He deixat un missatge a Viquipèdia_Discussió:Associació. Crec que seria una bona idea incloure l'Associació al cens d'entitats de foment del català. Li envio també al Gomà. --Meldor (disc.) 19:31, 13 abr 2010 (CEST)

Peix vermell

Desfet l'embolic.--Panellet (disc.) 19:51, 13 abr 2010 (CEST)

TOC

Noi, ho sento no l'havia vist--Mcapdevila (disc.) 13:19, 15 abr 2010 (CEST)

Error d'inici de sessió

Hola Ja em vaig vaig obrir un compte a viquipèdia i vaig escriure un article, però ara cada vegada que intento entrar em surt un cartell vermell que diu "Error d'inici de sessió. Sembla que hi ha problema amb la vostra sessió. Aquesta acció ha estat anuŀlada en prevenció de pirateig de sessió. Si us plau, pitgeu «Torna», i recarregueu la pàgina des d'on veniu, després intenteu-ho de nou"--85.50.105.34 (discussió) 11:53, 22 abr 2010 (CEST)Em podries donar una solució? He obert un compte nou i el mateix em passa Vera Serra

El que dius m'ha passat algun cop, però en circumstàncies estranyes com tenir oberta una pàgina en edició durant hores. Es perden les dades de la sessio, però intentant-ho de nou no hi ha cap problema. Si et passa sovint, l'únic que se m'acut és que tinguis problemes en la teva connexió d'internet. --V.Riullop (parlem-ne) 12:23, 22 abr 2010 (CEST)

Re:Ref-llibre

No havia llegit la discussió, ja que vaig pensar que l'«A:» va ser un error tipogràfic. Vaig a respectar la seva modificació, però creu que no és estàndard en qualsevol altre idioma. Vegeu, per exemple, què passa amb les referències de «fòrceps»... - Al Lemos (disc.) 15:07, 23 abr 2010 (CEST)

Oh. No crec que sigui un exemple universal, però això és només la meva opinió... - Al Lemos (disc.) 16:30, 23 abr 2010 (CEST)

|any_cens = 2007

No hauries d'eliminar la partícula "|any_cens = 2007" de les infotaules també?--KRLS , (disc.) 21:54, 25 abr 2010 (CEST)

Article Rubió (com que e ltinc vigilat me'n he adonat).--KRLS , (disc.) 22:13, 25 abr 2010 (CEST)
Cert sóc estúpid.--KRLS , (disc.) 22:19, 25 abr 2010 (CEST)

diccionari

Sabries dir-me on em puc descarregar el fitxer de les entrades del diec. El necessite per eliminar les entrades del GEC que no siguen substantius. –Pasqual · discussió · xat 04:29, 26 abr 2010 (CEST)

Okis gràcies, me l'he desscarregat amb el tortoise: svn://softcatala.org/corrector/trunk/entrades/ –Pasqual · discussió · xat 21:12, 26 abr 2010 (CEST)

Avís BPV

La pàgina d'avís no s'hauria de veure només quan s'edita? Sóc l'únic que la veu David Medalla semse editar?--KRLS , (disc.) 23:34, 27 abr 2010 (CEST)

Columnes matusseres

Hola, Vicenç. Et faig la consulta a tu perquè veig que estàs connectat; si no saps com sortir-te'n (segur que sí), espero que podràs adreçar-me a qui ho pugui fer. Estic refent i actualitzant els articles sobre les subdivisions administratives russes, ja que moltes han canviat, i ara he vist els corresponents als districtes federals, que s'havien traduït automàticament i estaven fatal. Al Districte Federal Central, per exemple, hi he afegit un mapa amb els subjectes federals que conté i al costat hi volia posar la llista; com que en són 18, he volgut fer-ho en dues columnes, però m'ha quedat molt lleig estèticament. He provat diverses combinacions, i cada vegada pitjor. Com es fa per col·locar-ho al costat de la il·lustració en dues columnes sense fer servir una plantilla? La veritat és que aquestes coses no les domino gens ni mica... --Enric (discussió) 16:19, 28 abr 2010 (CEST)

Ja veus tu si era fàcil! Moltes gràcies... --Enric (discussió) 16:46, 28 abr 2010 (CEST)

INSEE

Hola! Sí, ahir vaig descobrir aquest fitxer amb la població de les 36.682 comunes franceses i vaig intentar crear una plantilla Plantilla:Padró INSEE. Tanmateix, i tal com m'has dit, el fitxer és massa gran i em dóna un missatge d'error (com pots veure a la pàgina de discussió Plantilla Discussió:Padró INSEE). Em suggereixes que divideixi la plantilla, però no sé a què et refereixes. Podries explicar-m'ho millor? Gràcies. --Albert Villanova del Moral (disc.) 10:00, 27 abr 2010 (CEST)

Ja he començat a posar les dades en diferents plantilles identificades pel codi de la regió. A més hi he identificat l'any del cens (després he vist que tu també estàs fent-ho així). Açò últim pot tindre una utilitat afegida: amb els censos de diferents anys es pot fer un gràfic de l'evolució demogràfica! En relació a allò que m'has suggerit per utilitzar la plantilla a les infotaules dels municipis (fer ús de la variable regió a més de la variable codi del municipi), jo havia pensat una cosa més senzilla: com que el codi de la regió està inclós al mateix codi del municipi (les dues primeres xifres del codi del municipi conformen el codi de la regió), sols caldria extraure aquestes dues primeres xifres del codi del municipi. Açò pot fer-se amb la funció MediaWiki #sub:. Aleshores, he definit la plantilla així:
{{Plantilla:Padró INSEE/2006/{{#sub: {{{1}}} | 0 | 2 }} | {{{1}}} }}
Tanmateix, sembla que la funció #sub: no és reconeguda! Saps si hi ha forma d'intal·lar aquesta funció a la viquipèdia? --Albert Villanova del Moral (disc.) 14:43, 27 abr 2010 (CEST)
Ja està! Ja he inclòs les dades del cens de 2007 en diferents plantilles organitzades pel número del departament. Per obtindre la població d'un municipi francés cal escriure:
{{ Padró INSEE | codi del municipi }}
Finalment, he decidit que és millor que aquesta plantilla sols tinga un argument (el codi del municipi) en compte de dos (el codi del municipi i el nom/codi del departament). Per tant, he creat una sub-plantilla (Padró INSEE/Departament), que calcula el codi del departament a partir del codi del municipi!
Ara sols cal fer ús d'aquesta plantilla a les infotaules (i també al text si en aquest es menciona la població) de tots els municipis francesos! --Albert Villanova del Moral (disc.) 16:14, 28 abr 2010 (CEST)

Crec que seria convenient crear una plantilla específica de Infotaula de municipi francès per tal d'homogeneitzar la informació a les infotaules dels municipis francesos. Vaig a treballar en açò... --Albert Villanova del Moral (disc.) 11:01, 29 abr 2010 (CEST)

Viquiestrelles matusseres

Gràcies per la teva contribució a donar un aspecte una mica més presentable a la meva pàgina d'usuari. La veritat és que la tinc molt descuidada, però tampoc no m'amoïna gaire fa l'ullet Ah, si t'hi fixes, he canviat allò dels «mèrits» a l'encapçalament, que em semblava molt pompós; tot i que no sé si ara la Barcelona s'ho pot prendre malament... --Enric (discussió) 13:14, 30 abr 2010 (CEST)

VP:CNU

M'agradaria canviar de nom. VP:CNU. –Pasqual · discussió · xat 23:30, 5 maig 2010 (CEST)

És estrany no em deixa fer el SUL. No em reconeix la contrasenya, sap a quina potser la causa? Ja he usurpat el compte francés, així que no ho entenc. –Coet · BANG · blablabla 12:46, 7 maig 2010 (CEST)

Codi INSEE

No ho havia posta perquè no ho sabia. El municipi que vaig agafar com a model no ho tenia. Tot seguit ho poso. Estic poant a punt l'amical-bot per traduïr-los tots en poc temps. La traducció de les plantilles és complicada pequè no existeixen les mateixes en català però el sistema que varem desenvolupar ha estat prou potent per adaptar-les sense haver d'escriure ni un línia nova de programa. --Gomà (disc.) 11:02, 6 maig 2010 (CEST)

Re: Dades bàsiques per estat

M'interessa, però no entenc com funciona, o que podria fer...? --the Dúnadan 22:23, 7 maig 2010 (CEST)

Estic intentant millorar aquest article per crear un article de qualitat, ara està en avaluació, ho podries mirar i provar de millorar-ho? Aries (disc.) 09:43, 9 maig 2010 (CEST)

Vergüenza

A mi me daría vergüenza el asco con el que hablas del idioma español y de cómo has permitido que el artículo de "Idioma español en Cataluña" se convierta en el artículo de "Que asco da y que malo es hablar español en Cataluña" como castellano hablante te expreso mi más profundo asco hacia tu forma de pensar. Siento vergüenza de ser catalán con xenofobos como tú.el comentari anterior sense signar és fet per 79.153.91.129 (disc.contr.) 04:02, 13 maig 2010 (CEST)

Recupero el mensaje anterior revertido por falta de cortesía. Si uno quiere expresar públicamente sus dificultades, yo no tengo inconveniente. --V.Riullop (parlem-ne) 09:44, 13 maig 2010 (CEST)

Ordre de les seccions

Seguint l'enllaç que em dónes, he pogut verificar que tens raó. No me n'havia adonat que hi havia consens per posar tan endavant les referències, ja que en el món editorial convencional no sol anar així, ni jo no ho trobo del tot lògic; per a mi, les notes a peu de plana són això: notes a peu de plana, que tanquen la pàgina. De tota manera, com que no és un tema fonamental, sinó merament accessori, no en penso fer cap causa, i d'ara endavant seguiré aquest consens, per descomptat.--Claudefà (Discussió) (disc.) 17:24, 13 maig 2010 (CEST)