Usuari Discussió:Vriullop/Arxiu 19

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Arxiu en subpàgines

Hola Vriullop, em pots donar un cop de mà amb el següent tema? Vull fer un arxiu amb els primers 16 temes de conversa de la meva pàgina d'usuari i he llegit el que diu a l'ajuda [1] però no estic segura d'haver-ho entès bé. Per crear la subpàgina he d'escriure Usuari Discussió:Dafne07/Arxiu 1 a la caixa de cerca, igual com faria pe crear qualsevol article, o hi ha una altra manera de fer-ho?--Dafne07 (disc.) 20:29, 12 gen 2015 (CET)

@Dafne07: Crea la pàgina Usuari Discussió:Dafne07/Arxiu 1, punxant aquest enllaç vermell. Posa-hi al principi {{discussió arxivada}} (recomanable), copia i enganxa la part que vulguis arxivar, desa i elimina-ho de la pàgina principal. Per tenir un índex d'arxius pots posar en la discussió principal {{caixa d'arxius|auto=sí}}. --V.Riullop (parlem-ne) 22:03, 12 gen 2015 (CET)
Gràcies, estava tan clar que tenia por de no haver-ho entès.--Dafne07 (disc.) 10:19, 13 gen 2015 (CET)

magic word

Disculpa que destorbi la teva jornada dominical per un (altre) tema tècnic: Saps si en una plantilla, hi ha forma de saber el nom de la redirecció que t'ha portat aquí ?. El tema és: estic fusionant plantilles que maneguen conjunts de dades similars i tenen petites diferències de comportament en funció de la professió (Ex: Músics: grup, solista, director, compositor clàssic, etc..) L'ús futur de la plantilla incorporarà un paràmetre que ho determinarà i cadascú ja ho posarà quan faci copy-paste de les instruccions. El problema el tinc en el procés de transició amb milers d'articles que no tenen el paràmetre. Si pogués saber d'on m'han cridat, podria convertir les actuals plantilles en una redirecció cap a la comuna que estic construïnt. Si penses en alguna altra solució, també em val, obviously !. merci.--amador (disc.) 11:04, 18 gen 2015 (CET)

@Amadalvarez: No conec cap forma màgica per a que una plantilla sàpiga des de quina redirecció l'han cridat. La transició la veig per exemple convertint Plantilla:Solista a {{músic | tipus = solista | 1 = {{{1}}} | ... }}, passant tots els paràmetres propis i afegint el que li falta. Llavors, via bot afegir aquest paràmetre en totes les inclusions i en acabat es podrà convertir en redirecció. --V.Riullop (parlem-ne) 12:06, 18 gen 2015 (CET)
Si faig servir la fórmula {{músic | tipus = solista | 1 = {{{1}}} | ... }}, la plantilla receptora tindrà els noms dels paràmetres ?. És a dir, s'arrosseguen els originals quan fas servir l'ordre enlloc del nom?. Això ho facilitaria. No vull fer servir {{músic | tipus = solista | nom = {{{nom}}} | ... }}, perquè aquesta translació ja ho fa la plantilla temàtica que he fet, quan invoca a {{infotaula persona}} que és la que fa de pa de paller i no voldria repetir-ho perquè al final t'acabes deixant un paràmetre i et tornes boig per saber on ha estat.--amador (disc.) 19:54, 18 gen 2015 (CET)
Nop, només ho he posat com a exemple: 1 = és el primer paràmetre sense nom {{{1}}}. Si té algun nom caldrà posar-lo. Pensat-ho més bé, com que caldrà passar-hi un bot, es pot saltar la situació transitòria i modificar directament les inclusions canviant a la nova plantilla. Així la vella queda sense usar i no cal fer modificacions temporals. Encara que es trobés una solució al plantejament inicial que pretenies, és millor netejar-ho tot per deixar-ho en situació final. Entenc, però, que sense control de bots un depèn de la bona voluntat dels botaires. --V.Riullop (parlem-ne) 21:57, 18 gen 2015 (CET)
Cert. L'Arnau s'havia ofert però sembla que ara està embolicat i jo no l'he collat més perquè encara estava treballant, però ja tenim feina acumulada. Li faré un toc. Merci,--amador (disc.) 22:33, 18 gen 2015 (CET)

Problema amb la plantilla autoritat

Els canvis amb la plantilla autoritat tenen un problema: els dos requadres (autoritat i bases d'informació) apareixen i desapareixen a la vegada, o sigui, si un dels dos està buit apareix igualment, i no haurien d'aparèixer requadres buits (exemples a Estany de Certascan i a Royal Society). Entenc que el problema ve de que al final hi ha una sola clàusula if i n'hi hauria d'haver una per cada un dels dos grups:

	if #elements1 ~= 0 or #elements2 ~= 0 then
		local Navbox = require('Module:Navbox')
		return Navbox._navbox( {
			name = 'Autoritat',
			bodyclass = 'hlist',
			group1 = "[[Control d'autoritats|Registres d'autoritat]]",
			list1 = table.concat( elements1 ),
			group2 = "Enllaços",
			list2 = table.concat( elements2 )
		} )
	end

Amb lua no sé com combinar els dos grups amb "if"s independents (amb Python concatenaria cadenes o tuples i ja estaria, però aquí no sé com manipular la llista de paràmetres de la funció Navbox), i les dues solucions que se m'ocorren són poc elegants:

 • Fer servir dos navboxs en comptes d'un navbox amb dos grups, i segurament fer servir dues funcions, com feia ahir, però el resultat es veuria pitjor, a més de fer tornar repetitiu el codi.
 • Preveure per separat les quatre combinacions (autoritat i bases, autoritat i no bases, no bases i sí autoritat, i no autoritat ni bases) però això, a més de poc elegant, és poc escalable si hi acabem fusionant {{bases de dades taxonòmiques}} (que aleshores serien vuit casos).

Saps alguna solució més elegant que aquestes?--Pere prlpz (disc.) 23:30, 21 gen 2015 (CET)

Ho havia provat amb la Plantilla:Navbox, que funciona bé si una de les llistes està buida, i havia donat per suposat que el Mòdul:Navbox ho faria igual. Ja m'ho miraré. --V.Riullop (parlem-ne) 00:34, 22 gen 2015 (CET)
@Pere prlpz: Avui no m'hi puc posar, però crec que la qüestió es resolt actualitzant el mòdul:navbox des de l'anglesa, i potser mòdul:navbar. Allà funciona bé. Sembla que aquest mòdul només l'utilitza el d'autoritat i no s'ha fet cap canvi personalitzat diferent a l'anglesa. Amb la plantilla:navbox encara no l'usem. --V.Riullop (parlem-ne) 11:15, 22 gen 2015 (CET)
Fet. Finalment no ha estat tant clar com m'esperava. Quan es fa la navbox via plantilla ja elimina les files amb llistes buides, però quan es fa via mòdul no ho estava fent, tampoc a l'anglesa: Especial:Diff/14723928. Mostres: Japó (2 files), Endevinació (només autoritat), Estany de Certascan (només bases). --V.Riullop (parlem-ne) 11:12, 23 gen 2015 (CET)

Figueres

La Llista de monuments de Figueres ja està a punt pel bot. També està preparada la Llista de monuments de Calaf. Gràcies per avançat.--Medol (disc.) 17:49, 24 gen 2015 (CET)

Per cert, els últims monuments que va fer el bot, els de Vilafranca del Penedès, a tots ells, va indicar que la comarca era el Berguedà, però la comarca correcta és l'Alt Penedès. No sé si es podria arreglar amb un bot d'aquests que feu. Sinó ja ho aniré canviant.--Medol (disc.) 18:01, 24 gen 2015 (CET)
Perebot ja ho ha arreglat, collonut! --Medol (disc.) 20:55, 24 gen 2015 (CET)
Fets Figueres i Calaf. Prenc nota per no oblidar-me d'actualitzar la comarca en cada cas. --V.Riullop (parlem-ne) 12:36, 25 gen 2015 (CET)

Class Composizione musicale

Saps si tenim alguna cosa semblant a la class="sinottico" de la plantilla italiana it:Template:Composizione musicale?--Lohen11 (disc.) 10:13, 26 gen 2015 (CET)

És una versió de la class="infobox" però no sabria dir cada subclass a quina correspon. Serà millor reconstruir-ho amb {{Infotaula}}. --V.Riullop (parlem-ne) 11:51, 26 gen 2015 (CET)
No em queda igual. M'agradaria fer infotaules com la que t'he dit o com es:Plantilla:Ficha de obra de teatro.--Lohen11 (disc.) 15:19, 26 gen 2015 (CET)
Em perdo, per exemple es:Módulo:Ficha, existeix en tots els idiomes menys en català.--Lohen11 (disc.) 15:36, 26 gen 2015 (CET)
@Lohen11: Cada projecte té estils de taula diferents. No hem migrat la plantilla infotaula a mòdul, però funciona de forma semblant a l'espanyola Ficha. Quasi tots els paràmetres de "Plantilla:Ficha de obra de teatro" els pots traduir pels equivalents de {{Infotaula}} que tenim en anglès. --V.Riullop (parlem-ne) 15:53, 26 gen 2015 (CET)
Tiro la tovallola.--Lohen11 (disc.) 18:46, 26 gen 2015 (CET)
Ja t'he respost, després de la intervenció de l'Amador. Només afegir que t'entenc, queda molta feina de fons per fer per a que les coses siguin més senzilles i entenedores. En aquest sentit jo també he tirat la tovallola. --V.Riullop (parlem-ne) 21:23, 26 gen 2015 (CET)

Infotaula

Dear Vicenç. Quan acabi amb les infotaules biogràfiques pensava documentar dignament la {{infotaula}}. Estaria bé tenir-la catalanitzada i, particularment, m'inclino per incloure-ho dins del codi com a sinònim de l'anglès. Ja sé que la via per a no embrutar el codi seria que {{fitxa}} (amb funcions limitades i afortunadament poc utilitzada) faci un "parameter = paràmetre" linial, però m'agrada més el nom "infotaula" per a la que faci de "base". Com ho veus ?. També podríem reanomenar "infobox" a la que tenim ara (ja què de fet és molt similar a l'original anglesa) i "infotaula" a la de conversió amb un parameter = {{{parameter|{{{paràmetre}}}}}}. Un altra tema:on estan guardades les "class"?. Sempre m'ha intrigat poder veure lo que fan i arran de la discussió d'ahir, m'agradaria veure com gestiona les capçaleres prefabricades de la "es.ficha". Bé, ja em diràs. Gràcies,--amador (disc.) 09:18, 27 gen 2015 (CET)

La infotaula necessita una bona repassada, actualització, traducció i documentació, més tractant-se d'una plantilla mare. Les plantilles pont per a traduccions, com ficha, són a evitar. És impossible mantenir-les compatibles amb les originals, acaben sent obsoletes i no podem tenir una versió de cada llengua. Per l'experiència, cal anar directament a la versió anglesa, traduir i fins i tot tenir l'original en seguiment per anar sincronitzant canvis. Per a una plantilla mare no és tant necessari traduir els paràmetres, si només l'utilitzen altres plantilles. És més important en aquelles que s'utilitzen en els articles on caldria que el codi wiki sigui mínimament comprensible. En aquest cas caldria anar directament a en:Module:Infobox. És estable, segur que té més coses màgiques, és molt utilitat en diferents projectes i només cal traduir unes poques coses. T'hi pots llançar sense tenir idea de Lua, només una mica d'intuïció i ja saps a qui preguntar.
Les class estan definides a Mediawiki:Common.css. Per exemple si busques "infobox" veuràs que té definit border, color, etc. El cas de "cabecera" de "ficha" és més complicat, no és a l'anglesa i és original de la francesa. En lloc de canviar de joc de colors, que també es pot fer igualment, el que fa és canviar la imatge de fons. Es pot veure una mostra a es:Wikiproyecto:Plantillas/Cabeceras i està definit en el gadget activat per defecte es:MediaWiki:Gadget-imagenesinfobox.css.
--V.Riullop (parlem-ne) 12:01, 27 gen 2015 (CET)
Compro tot el que has dit, fins i tot lo de mirar-me el Lua, però si no traduïm "si només l'utilitzen altres plantilles", caldria fer un repàs dels articles que utilitzen directament Infotaula i anar-los migrant per anar posant ordre. Bé, en tot cas, no seria la primera feina afer. Merci, vaig a veure el css. Salut !--amador (disc.) 13:14, 27 gen 2015 (CET)

Invitation to Medical Translation

Medical Translation Project

Globe-Star of life.svg
Invitation to the Medical Translation Project – a joint Wikimedia project started by the English language WikiProject Medicine!

Thank you for helping medical information on Wikipedia grow! -- CFCF 🍌 (email) 15:37, 28 January 2015 (UTC)

Google Translation of this message

Translation request

Greetings. A while back you helped with translation for single-user login finalization. Could you take some time to review the two messages that will be sent of affected community members soon? The pages are here and here. Thank you for your time, happy editing to you. Keegan (WMF) (talk) 22:07, 2 feb 2015 (CET)

Done. --V.Riullop (parlem-ne) 11:04, 3 feb 2015 (CET)

Monuments

Quan puguis, t'agrairia que passis el bot per la Llista de monuments de Sanaüja i la Llista de monuments de Capolat. Gràcies!--Medol (disc.) 16:53, 1 feb 2015 (CET)

M'ho he repensat. Potser és millor que esperem a assolir els 500.000 abans de fer aquests articles amb el bot, segur que hi ha gent que no li agradaria que l'article 500.000 estigués fet per un bot. Esperem almenys tres o quatre dies abans de fer-ho.--Medol (disc.) 17:07, 1 feb 2015 (CET)
Vull dir els 450.000 eh!--Medol (disc.) 15:23, 3 feb 2015 (CET)
Quan puguis, endavant!--Medol (disc.) 09:23, 4 feb 2015 (CET)
Fet. --V.Riullop (parlem-ne) 13:08, 4 feb 2015 (CET)

Més monuments

Més llistes per a fer quan puguis: Llista de monuments d'Aiguafreda, Llista de monuments d'Avinyonet del Penedès i Llista de monuments de Biosca. Gràcies per avançat!--Medol (disc.) 17:41, 4 feb 2015 (CET)

Fet. --V.Riullop (parlem-ne) 14:31, 6 feb 2015 (CET)

Bot de plantilla

Vicenç, ja he entrat en la fase que un botaire em vagi reconvertint els noms dels paràmetres als articles existents. Ho vaig demanar i l'Arnau es va posar i em va fer una d'elles, però no va saber afegir els paràmetres "estàndard" buits, tal com li demanava. Tens algun truc que li puguis aportar per tirar endavant ?. Merci,--amador (disc.) 16:23, 7 feb 2015 (CET)

Monuments

He arreglat dues llistes més, per quan puguis: Llista de monuments de Torrelles de Foix i Llista de monuments d'Olèrdola. Mercès!--Medol (disc.) 18:28, 17 feb 2015 (CET)

Fet. --V.Riullop (parlem-ne) 09:30, 18 feb 2015 (CET)

Reanomenament de quatre municipis castellanoparlants

Hola, Vicenç. Crec que en aquesta discussió ningú ha posat cap objecció a reanomenar Sangüesa, Peralta, Lumbier i Cirauqui, els quatre municipis del punt 2 que surten així a la GEC i altres nombroses fonts fiables en català. Com que ja hi ha una redirecció en el sentit contrari, i has participat en la discussió, podries sis plau fer tu el trasllat oportú? Moltes gràcies. --Pompilos (disc.) 22:03, 18 feb 2015 (CET)

M'esperaré uns dies. --V.Riullop (parlem-ne) 12:27, 19 feb 2015 (CET)

Unificació de comptes

La veritat és que tota aquesta burocràcia m'aclapara. Jo ja vaig intentar fer la unificació però no sé ben bé per on haig de tirar. Esperaré si em diuen com ho haig de fer, i si en comptes de dos comptes en tinc tres doncs "alabat sia Déu", que deia la iaia fa l'ullet --Enric (discussió) 09:25, 20 feb 2015 (CET)

Més monuments

Dues llistes més: Llista de monuments de Navarcles i Llista de monuments de Sant Pere de Riudebitlles. Aquesta última, veuràs que hi ha diversos articles amb un únic nom, no és un error, en sóc conscient. Gràcies per avançat, com sempre!--Medol (disc.) 10:26, 25 feb 2015 (CET) I si no et sap greu, per quan puguis, n'afegeixo dos més, la Llista de monuments d'Esparreguera i la Llista de monuments de Girona (centre).--Medol (disc.) 23:34, 26 feb 2015 (CET)

Fets. És normal agrupar els que tenen més sentit com a conjunt. --V.Riullop (parlem-ne) 11:08, 28 feb 2015 (CET)
Gràcies!--Medol (disc.) 14:13, 28 feb 2015 (CET)

Jaciments paleontològics

Hola, Vicenç: en la Llista de jaciments paleontològics de Catalunya no funciona l'enllaç a "fitxa" a la columna del Codi. Tampoc he sigut capaç de trobar el jaciment en el cercador. En saps alguna cosa?--Isidre blanc (disc.) 19:22, 4 març 2015 (CET)

@Isidre blanc: Han modificat els enllaços directes a les fitxes. Fent cerques a Arqueodada sí que es troben, però sense possibilitat d'enllaçar a la fitxa. Ara sembla que hi han afegit un paràmetre "consulta" que és variable en cada cerca. Això afecta també als enllaços IPAPC dels arqueològics en les llistes de BCIN. El mapa de localització també ha desaparegut. Tot plegat deu estar motivat pel que es va comentar a Discussió:Llista de jaciments paleontològics del Pallars Jussà. Si és així, caldrà pensar en refer la llista fora de WLE, o fins i tot eliminar-la. Ping Leptictidium. --V.Riullop (parlem-ne) 21:12, 4 març 2015 (CET)
Doncs suposo el mateix que el Vicenç, però no en sé res de cert. —Leptictidium (digui, digui) 22:46, 4 març 2015 (CET)

Monuments

He preparat dues llistes de monuments per quan tinguis un moment. Es tracta de la Llista de monuments de Sant Just Desvern i la Llista de monuments de Vilassar de Mar. Gràcies!--Medol (disc.) 18:09, 16 març 2015 (CET)

Fet. --V.Riullop (parlem-ne) 18:06, 19 març 2015 (CET)

Plantilles per fusionar

Estic intentant eliminar els darrers interwikis que queden i que, en la seva majoria són a causa d'errors o entrades duplicades. Ara revisava les plantilles i en tenim unes quantes per fusionar. Anava a fer una plantilla específicament per fusionar plantilles i categoritzar-les a part, per tenir-les totes juntes, però he vist que a en:Template:Merge ja les separen automàticament dels articles (encara que les mesclen amb tota la resta d'espais de noms). Creus que seria una bona idea adaptar el codi de :en per a la nostra {{Fusió}} o simplement faig una plantilla nova? Si és el primer, m'hauràs d'ajudar ... Pau Cabot · Discussió 18:03, 25 març 2015 (CET)

@Paucabot: El que fa la plantilla anglesa és treure un avís si s'usa en l'espai de plantilles per indicar que el lloc i procés correcte és en:Wikipedia:Templates for discussion. Ve a ser com una Viquipèdia:Propostes de fusió, més VP:EP/P i altres discussions sobre plantilles. No és cap fusió fàcil de fer com un copyengaxa de text i en ocasions pot tenir funcions o condicions diferents que potser s'escapen i interessa conservar d'alguna manera o discutir-ho. D'entrada diria que millor tenir-les categoritzades per separat, cosa que pot fer fàcilment la mateixa plantilla Fusió. Però tenir-ho simplement identificat no solucionarà el problema. Tot sovint es copien plantilles noves d'altres projectes només per comoditat de completar la traducció sense usar la plantilla local. Una plantilla nova tindria sentit si és com en:Template:TfD per ampliar a tot motiu de discussió i mostrar un text en tots els articles on s'usi. --V.Riullop (parlem-ne) 18:56, 25 març 2015 (CET)
Precisament perquè no és fàcil fusionar plantilles, les volia posar totes al mateix lloc, per quan qualcú s'hi hagi de posar sigui fàcil trobar-les. Ara estan escampades per diverses subcarpetes de Categoria:Articles per fusionar. A :en, la plantilla les detecta automàticament i les categoritza per separat en una altra categoria, en:Category:Items to be merged. Pau Cabot · Discussió 20:37, 25 març 2015 (CET)
@Paucabot: En aquesta categoria no hi ha cap plantilla. Si intentes posar Merge en una Template treu el missatge:
For templates please use the templates available at en:Wikipedia:Templates for discussion.
El procés que indiquen és: 1) posar TfD, cosa que afegeix en:Category:Templates for deletion i surt un missatge en els articles on està inclosa, 2) obrir discussió a la pàgina WP:TfD, 3) quan hi hagi consens per fusionar, canviar la plantilla a TfM que categoritza en:Category:Templates for merging com a tasques pendents i sense posar ja el missatge als articles.
El procés és diferent, però com ho vegis millor, no penso dedicar-me gaire, tret de que pugi ajudar en algun cas. --V.Riullop (parlem-ne) 21:30, 25 març 2015 (CET)
Ah, idò disculpa. Com que, a la categoria, hi havia coses d'altres espais de noms, havia donat per suposat que hi havia plantilles. Ja meditaré quina seria la millor opció. Pau Cabot · Discussió 21:35, 25 març 2015 (CET)
@Paucabot: No em sembla malament crear una categoria de plantilles per fusionar, sense més dubte que si valdrà la pena el temps esmerçat per la utilitat que tindrà, però si es tracta de trobar les plantilles per fusionar sense fer gaire feina, tenim:
Potser deixant els enllaços a la discussió adient en tenim prou.
Tot i això, no hauria de ser difícil fer que la plantilla categoritzés per espai de noms.--Pere prlpz (disc.) 23:53, 25 març 2015 (CET)
@Pere prlpz: Gràcies, Pere. Precisament ho havia provat amb l'eina d'intersecció de categories però no m'havia donat el que jo volia, que era la llista de les plantilles amb la categoria. La segona tongada d'enllaços ja fa la funció que estava cercant. Potser, però, i si ho saps fer, estaria bé fer aquesta modificació (a les quatre plantilles implicades) per simplificar la manera de trobar-les via categoria. Inform Amadalvarez per si li interessa el tema. Pau Cabot · Discussió 09:19, 26 març 2015 (CET)
Gràcies @Paucabot: per avisar. No estic massa apassionat pel tema, tot i que n'estic fent neteja en el món de les infotaules biogràfiques. Les que fusiono totalment, les mantinc amb la documentació explicativa de la fusió i sense codi, és a dir, no fan res. Estan a la categoria "plantilles obsoletes". Les he deixat perquè eren molt populars (ex.:{{Director d'orquestra}}) i les pensava eliminar d'aquí uns mesos, quan les noves siguin més conegudes. També hi ha una colla que només estan per mantenir la compatibilitat de noms de paràmetres antics fins que l'Arnau passi un bot per arreglar els articles, moment en que passaran a ser eliminables com les anteriors. Aquest és el "quadre de comandament del tema". Salut !--amador (disc.) 19:57, 26 març 2015 (CET)
@Amadalvarez: Sent plantilles amb historial i prèviament usades, millor deixar una redirecció a les noves. --V.Riullop (parlem-ne) 21:16, 26 març 2015 (CET)
OK. Però no ho faré ara, perquè si hom la fa servir amb paràmetres vells (còpies antigues, versions en anglès,etc.) no li sortirà bé i em farà parar boig dient que no funciona. Prefereixo que no li surti res i l'obligui a anar a la plantilla on descobrirà que hi ha instruccions noves.--amador (disc.) 04:23, 27 març 2015 (CET)

Pensant-ho de nou, he fet una versió de en:Template:Tfm a {{Pxf}}. Serveix per categoritzar i treure un missatge en les inclusions (si no s'usa noinclude). T'ho deixo per a que ho documentis, després de provar-ho. Crec que s'entenen els 3 paràmetres utilitzats. --V.Riullop (parlem-ne) 11:16, 26 març 2015 (CET)

Del sistema anglès, no m'agrada gaire la idea que l'avís de fusió surti als articles que inclouen la plantilla. No veig que el tema interessi al lector i en general tampoc serà important pels editors de l'article, si la fusió es fa bé mantenint la compatibilitat.--Pere prlpz (disc.) 11:52, 26 març 2015 (CET)
És opcional, amb un noinclude ja no surt. En casos de simple manteniment no serà necessari, en casos on canviï el contingut o la presentació pot ser útil. Les fusions no sempre són senzilles ni fàcils ni compatibles. Ho veig efectiu quan un editor només crea plantilles pel disseny del seu article, crec que el cas més general de fusions. En general la gent passa molt de les plantilles, jo mateix només m'he adonat de problemes de plantilles a enwiki i commons veient aquests avisos. --V.Riullop (parlem-ne) 12:16, 26 març 2015 (CET)
Gràcies, Vicenç. Ja he creat la pàgina de documentació, però només he documentat la part que he entès. He creat Categoria:Plantilles per fusionar i l'he omplida amb totes les plantilles que duien plantilles de fusió d'articles. No ho he fet en casos com {{Girona}}, on es proposava fusionar una plantilla a un article. Pau Cabot · Discussió 16:20, 26 març 2015 (CET)

Ja he fet que les plantilles de fusionar classifiquin categories i plantilles en una categoria diferent. La {{Pxf}} no l'he tocada.--Pere prlpz (disc.) 00:15, 27 març 2015 (CET)

Caldria aclarir si usem una o l'altra. --V.Riullop (parlem-ne) 09:03, 27 març 2015 (CET)
No sé què dir-te. En qualsevol cas, val més que si qualsevol posa una plantilla de fusió en una plantilla, encara que no sigui l'etiqueta recomanada, es categoritzi on toca.--Pere prlpz (disc.) 15:43, 27 març 2015 (CET)

Monuments

Nova llista revisada per el bot dels monuments: Llista de monuments de Sant Cugat del Vallès. Moltes gràcies!--Medol (disc.) 19:14, 27 març 2015 (CET)

@Medol: Mira el comentari de #Monuments de Torà. Queda pendent per la setmana que ve. --V.Riullop (parlem-ne) 10:50, 31 març 2015 (CEST)
Tranquil, quan es pugui.--Medol (disc.) 12:30, 31 març 2015 (CEST)
@Medol: Fet. Si t'interessa ara també ho tinc preparat per fer un sol municipi d'una llista comarcal. --V.Riullop (parlem-ne) 19:09, 3 abr 2015 (CEST)

Número d'articles

Què ha passat avui. Quan me'n vaig anar a dormir ahir hi havia 457.609 articles a la viquipèdia i pel matí eren 457.428 ? Com és que s'han esborrat gairebé 200 articles d'una tacada ?--Walden69 (disc.) 21:32, 29 març 2015 (CEST)

@Walden69: Doncs no ho sé. No hi ha tants articles esborrats: a Especial:Registre/delete n'hi ha poquets en el darrer dia. L'únic que se m'acut és alguna actualització del comptador. Aquest comptador s'actualitza amb cada edició, per comprovar que no sigui una redirecció i que la pàgina tingui almenys un enllaç wiki. Amb edicions normals, sense crear pàgines noves ni esborrar-les, el comptador pot pujar o baixar. De tant en tant es fa un recompte complet per si s'han perdut coses en les edicions contínues. --V.Riullop (parlem-ne) 22:00, 29 març 2015 (CEST)
@Walden69: Confirmat. S'ha trobat que no es comptabilitza bé en cas d'importació o exportació de pàgines entre wikis phab:T68867. A partir d'ara es farà un recompte global el dia 29 de cada mes. Els 200 desapareguts deuen ser els acumulats els darrers anys d'exportacions al Viccionari wikt:Especial:Registre/import, els que tenien {{moure a Viccionari}}, crec que són les úniques importacions que fem. --V.Riullop (parlem-ne) 09:40, 30 març 2015 (CEST)

Un parell de comentaris sobre monuments

Hola Vriullop, com va? Avui he estat retocant Castell de Sant Miquel (Gironès) i volia fer un parell de comentaris.

 1. La plantilla d'infotaula de castell no permet posar el mapa de localització ni algunes altres dades com l'IPA, que sí que es poden posar a la infotaula de patrimoni. En el cas concret de Castell de Sant Miquel (Gironès), com ho hauria de fer per mostrar totes les dades en una sola infotaula? és possible?
 2. He estat mirant Llista de monuments de Girona (perifèria) i els enllaços "bg" no funcionen (la web dóna error). És quelcom puntual?
 3. Per exemple, a Creu de terme dels Alamús hi ha un enllaç de l'IPA cap a cultura.gencat.cat que també està trencat. Suposo que està relacionat amb el punt anterior.

--Arnaugir (discussió) 10:58, 3 abr 2015 (CEST)

@Arnaugir:
 • Infotuales. Hi ha hagut alguna discussió sobre si usar una infotaula o altra. La meva conclusió és que 1) no cal posar-ne dues, 2) la de patrimoni cultural és més flexible admetent paràmetres lliures, 3) es pot canviar a la de patrimoni cultural si es manté la mateixa informació. En aquest cas només cal afegir-hi l'altitud que és un paràmetre previst. La comarca i el territori és redundant. Els enllaços al portal i la llista, si creus que cal mantenir-los, es poden posar en una secció.
 • Base Gaudí. Ja fa un temps que veig que els enllaços no funcionen. Han canviat el format de l'URL afegint un paràmetre de sessió, complicant la possibilitat d'enllaç directe a les fitxes. Es pot enllaçar a la cerca http://invarquit.cultura.gencat.cat/cerca/ però a les fitxes seria http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=3&consulta=MCUyKzA4MDAxOCU=&codi=21551 amb uns paràmetres "index" i "consulta" que són temporals. Com que ara tenim a la vista un WLE ho havia deixat pendent per si es troba alguna solució per alguna porta falsa.
PS: Mentre ho estava escrivint crec que l'he trobat: http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=21551, afegint els paràmetres nous però sense valors. --V.Riullop (parlem-ne) 12:16, 3 abr 2015 (CEST)

Flow on la taverna pages

Hi, would you like to set up a time to switch the Taverna pages to Flow? Creating the new Flow board is very quick, so I'd be happy to do it anytime that's convenient, as long as it's not the middle of the night for me. :) My time zone is PST. Let me know what you think! Thanks -- DannyH (WMF) (disc.) 00:43, 2 abr 2015 (CEST)

@DannyH (WMF): Assuming you meant PDT, the current local time in San Francisco, I propose at 13:00 PDT, that is 22:00 CEST for me. Some minutes before this time I'll move and delete /Novetats and /Ajuda. --V.Riullop (parlem-ne) 11:31, 2 abr 2015 (CEST)
I have reverted the moves. Next days I'll be quite busy, but let me know if there is any convient time to do it again. --V.Riullop (parlem-ne) 23:26, 2 abr 2015 (CEST)
I'm sorry! I didn't see your message until now, too late. Can we schedule it for Monday, between 09:00-12:00? I could also do the move/delete myself, if you wouldn't mind. I can use the archive names that you moved the pages to. I've got staff rights to delete pages, but I don't like to use them in unexpected ways. :) I'm sorry for the inconvenience today! -- DannyH (WMF) (disc.) 00:35, 3 abr 2015 (CEST)
@DannyH (WMF): Please, do it yourself with my consent, this way the migration will be faster. Monday is local holiday and I am not sure if I'll be around, but I'll inform local sysops in order that nobody gets surprised and to finish setting headings and alike. I assume you mean 09:00-12:00 PDT, 18:00-21:00 CEST. --V.Riullop (parlem-ne) 11:27, 3 abr 2015 (CEST)
Okay, it's done! Viquipèdia:La taverna/Ajuda and Viquipèdia:La taverna/Novetats are now Flow boards. I'm looking forward to seeing people using it. Let me know if there are any problems! I'll talk to you soon. -- DannyH (WMF) (disc.) 19:14, 6 abr 2015 (CEST)

Connexió simultània a la Viquipèdia i a Commons

Hola, Vicenç! Des de fa uns dies m'adono que cada cop que em connecto com a Enfo a Commons també m'hi connecto automàticament a la Viquipèdia, i llavors no se'm manté el compte d'usuari Enric; el més greu és a l'inrevés, ja que quan estic com a Enric a la Viquipèdia llavors a Commons surto com a no identificat, ja que allà no m'accepta l'Enric i no m'han volgut ajuntar els comptes. Abans podia estar simultàniament a Commons i a la Viqui amb els comptes diferents i no passava res, i ara cada vegada haig d'estar connectant i desconnectant, i de vegades no me'n recordo. Vol dir això que hauré de fer totes les contribucions a partir d'ara a la Viquipèdia com a Enfo i deixar morir l'històric Enric? O saps si hi ha alguna manera per tornar a la situació anterior, si més no? --Enric (discussió) 09:24, 8 abr 2015 (CEST)

@Enric: No hi ha volta enrere, s'està fent que tots els comptes siguin globals. L'Enric de Commons està pendent d'alliberar, ja ha rebut un missatge d'avís: c:User talk:Enric. Igualment Enric@enwiki i Enric@eswiki, com també Enfo@enwiki. Això vol dir que quan s'acabi tindràs dos comptes globals per a tots el projectes. El que pots fer, quan estigui disponible la nova eina de fusió de comptes, és demanar fusionar Enfo@commons amb Enric@global, així tindràs Enric a tot arreu amb el corresponent trasllat Enfo de Commons a Enric, sense deixar morir cap compte. De moment hauràs d'anar saltant d'un compte a l'altre i anant amb compte, valgui la redundància. Pots avançar la petició a m:SRUC, quedarà pendent (on hold) marcada com "awaiting full globalisation and merge tool" igual que d'altres similars. --V.Riullop (parlem-ne) 10:35, 8 abr 2015 (CEST)
Marededeusenyor! M'he mirat això de l'SRUC i segurament està molt ben explicat. Però no sé ben bé per quin cas tirar. Digue'm tonto... --Enric (discussió) 11:06, 8 abr 2015 (CEST)
@Enric: No és que estigui ben explicat, és que no hi ha manera fàcil de fer-ho. Si vols ja l'omplo jo en nom teu. Per la confirmació, necessito que escriguis i signis amb els comptes corresponents aquest text a ca:User talk:Enric i a commons:User talk:Enfo:
== Account merge ==

Please rename and merge Enfo@commons with my main global account Enric@global. Thanks. --~~~~
--V.Riullop (parlem-ne) 11:53, 8 abr 2015 (CEST)
És això el que volies dir? Ho he fet bé? --Enric (discussió) 12:29, 8 abr 2015 (CEST)
@Enric: Fet. Ara estaria bé que deixis un comentari a m:SRUC dient que hi estàs d'acord i que m'ho agraeixes :-) --V.Riullop (parlem-ne) 12:52, 8 abr 2015 (CEST)
Fet Fet! i més que Fet Fet! Moltes gràcies per tot, de debò. Ara me'n vaig a dinar, per poder-ho pair bé fa l'ullet Una abraçada! --Enric (discussió) 13:15, 8 abr 2015 (CEST)

Monuments de Torà

Crec que ja és hora de generar les pàgines dels monuments del meu municipi. He preparat els enllaços de la Llista de monuments de Torà per tal que el teu eficaç bot actuï i m'estalviï molta feina. Engega'l quan puguis. No cal dir que revisaré els resultats. Gràcies i a disposar. --Isidre blanc (disc.) 15:53, 7 març 2015 (CET)

@Isidre blanc: Fet. --V.Riullop (parlem-ne) 10:38, 8 març 2015 (CET)
També et prego passis el bot per les llistes de monuments de Pinós i Llobera (al Solsonès). Gràcies.--Isidre blanc (disc.) 00:16, 24 març 2015 (CET)
@Isidre blanc: Fet Pinós. Llobera haurà d'esperar que modifiqui el bot per a que llegeixi una secció en lloc de tota la pàgina. Ho tinc per la mà, però falta temps. --V.Riullop (parlem-ne) 14:49, 24 març 2015 (CET)
No cal que esperis a modificar el bot. Com que la tinc bastant per la mà, he preparat la Llista de monuments del Solsonès (suposo que no hi sortiràn les que tenen llista apart, p.e. Navès). Així i tot, que Déu m'agafi confessat!!!--Isidre blanc (disc.) 00:07, 31 març 2015 (CEST)
@Isidre blanc: De totes formes ho volia fer per solucionar també la categorització per municipi, però tinc unes prioritats caòtiques. Crec que ja ho tinc, però avui patmapa no funciona. Sol passar els dies de festa que deuen tancat el llum de l'oficina, el servidor inclòs, així que segurament no estarà engegat fins la setmana que ve. Coses incomprensibles de l'administració. --V.Riullop (parlem-ne) 10:49, 31 març 2015 (CEST)

@Isidre blanc: Fet Llobera, avui està obert. Quan em diguis engego els altres del Solsonès. --V.Riullop (parlem-ne) 17:12, 3 abr 2015 (CEST)

Et prego que engeguis Castellar de la Ribera, Clariana de Cardener i la Coma i la Pedra. T'ho aniré demanant de tres en tres per no carregar-ho massa. De passada faré alguna excursió per obtenir fotos i conèixer el terreny. No em satisfà fer una pàgina sense haver-hi estat. Gràcies.--Isidre blanc (disc.) 00:33, 12 abr 2015 (CEST)
@Isidre blanc: Fets. --V.Riullop (parlem-ne) 14:01, 14 abr 2015 (CEST)

Paràmetres buits

Vicenç, Estic tenint algun problema amb les plantilles que s'invoquen encadenadament quan un paràmetre està, però sense contingut. Jo pensava que si a la plantilla invocada hi havia una expressió del tipus "abovestyle1 = {{{color_capçalera|{{{colorprofessio|}}}}}}", «abovestyle1» s'ompliria amb el valor de «colorprofessio» si «color_capçalera» està buit. Però no és així, com pots veure a Usuari:Amadalvarez/proves. Si que funcionen així els IF que donen FALSE tant si el paràmetre no ha estat incorporat a la crida com si està en blanc. Alguna solució ?, he fet alguna cosa malament ?. Merci,--amador (disc.) 10:07, 20 abr 2015 (CEST)

@Amadalvarez: Amb els paràmetres encadenats agafa el primer que estigui "definit", no el primer "no buit". En aquest cas la solució passa per usar un if. Vaig acabar fent-me una xuleta per recordar com tractar els diferents casos amb paràmetres "definit" o "buit": Usuari:Vriullop/paràmetres. --V.Riullop (parlem-ne) 10:34, 20 abr 2015 (CEST)
Mala sort. Moltes gràcies.--amador (disc.) 11:23, 20 abr 2015 (CEST)

Sarrusòfon

Bones! Heu canviat la pàgina Sarrusòfon a Sarrussòfon, però a tots els diccionaris l'escriuen amb una sola s, em podríeu raonar el canvi, si us plau?

Aquí un exemple: Sarrusòfon--77.231.177.232--Sguastevi (disc.) 17:12, 27 abr 2015 (CEST)

@Sguastevi: M'he guiat pel Termcat que dóna com a entrada principal "sarrussòfon" i com a sinònim complementari "sarrusòfon". No ho he comprovat en altres diccionaris, però sent tots dos vàlids no hi ha inconvenient a revertir-ho. --V.Riullop (parlem-ne) 17:16, 27 abr 2015 (CEST)
@Vriullop:Veig, però, que a alguns diccionaris, donen per vàlid sarrussòfon, però redirigeixen a sarrusòfon per a definir-lo. Per exemple: Sarrussòfon remet cap a Sarrusòfon... bé, no sé si algú ens pot dir què fer en un cas així...--Sguastevi (disc.) 17:25, 27 abr 2015 (CEST)
@Sguastevi: En aquest cas, crec que cal donar preferència al DIEC com a diccionari normatiu, més que als altres, que només ho té amb dues ss: http://dlc.iec.cat/results.asp?txtEntrada=sarruss%F2fon. --V.Riullop (parlem-ne) 17:45, 27 abr 2015 (CEST)

Llista d'espais naturals protegits de Catalunya

Hola Vincenç, como no sé catalán me aprovecharé de tu nivel es-4 :-)

Tenía dos cuestiones. La primera es que las fichas de sipan.creaf.uab.cat no funcionan. No sé si se pueden sustituir por otras. La segunda es la procedencia de los códigos. He mirado en las fichas de Medi Ambient i Sostenibilitat y no veo el código que aparece en el listado. ¿Sabes de dónde proceden y dónde puedo consultarlos? Moltes gràcies --Discasto (disc.) 09:22, 6 maig 2015 (CEST)

@Discasto: Hola. Efectivamente la URL de sipan es inestable, funciona algunos dias y otros se queda en el limbo. La ventaja es que proporciona el código Europarc, un mapa y enlaces a documentación, pero he ido sustituyendo las fichas por otras alternativas. Si hay alguna pendiente que te interese en especial te localizo la alternativa. Sobre los códigos puedes ver Viquiprojecte:Patrimoni natural/Codis. Para los espacios protegidos hemos usado los de Europarc por estar uniformizados. Sobre los LIC me remito a la respuesta a Diego. Al menos para Cataluña que conozco mejor por estar en contacto con Medi Ambient, según ellos los LIC son una propuesta de trabajo y actualmente obsoleta. En Cataluña todos ya estan revisados, o bien incluídos como espacios protegidos, o bien redefinidos en otros espacios con otras delimitaciones o nombres, o bien declarados ZEC para conservación de especies fuera de espacios naturales. --V.Riullop (parlem-ne) 10:16, 6 maig 2015 (CEST)
Gracias por la información. Reconozco que no conocía bien lo de Europarc y que me parece muy interesante. Lamento constatar que lo de los LIC al final es humo muchas veces (siempre es una ventaja trabajar con ámbitos más reducidos). Respecto a las fichas, llevo varios días accediendo a vuestro listado y no he conseguido nunca ir a las de la UAB (por ejemplo, las Rieres d'en Xuclà i Riudelleques‎, que aparecen aquí como Rieres d'en Xuncla i Riudelleques y no sé con qué quedarme, mis conocimientos de catalán no me dan para saber si alguna es claramente un error, si se trata de algún arcaísmo o denominación local...; igual me pasa con Vall de Rigard, que aparece en la ficha de LIC como Vall del Rigart) Gracias por todo --Discasto (disc.) 10:38, 6 maig 2015 (CEST)
@Discasto: No simepre es humo, a falta de más información. Precisamente en estos dos casos todavía no hay ficha del PEIN de la Generalitat, me consta que lo estan trabajando y ampliando, así que he enlazado a las fichas LIC y ZEC. En el primer caso la ficha LIC lo llama "Rieres de Xuclà i Riudellenques", pero en el nomenclator aparece como "riera d'en Xuncla". En el segundo caso en la ficha LIC es "Vall del Rigart", en la ficha ZEC alterna Rigart/Rigard y en el nomenclator el río se llama "Rigat". Aquí lo he cambiado a "Obagues de la vall del Rigard", nombre usado por Medi Ambient como espacio natural protegido. --V.Riullop (parlem-ne) 11:19, 6 maig 2015 (CEST)
Una última cosa. No encuentro este sitio en vuestro listado. ¿Lo estoy buscando mal? --Discasto (disc.) 11:50, 6 maig 2015 (CEST)
@Discasto: Desconozco por qué no estava. He comprovado la llista que nos pasó Medi Ambient el año pasado y está entre los últimos ZEC aprovados que se deberían haber incluído. Lo he añadido. --V.Riullop (parlem-ne) 13:45, 6 maig 2015 (CEST)
Nada, a mandar. Lo que me sorprende es que haya sitios designados como LIC pero que luego se han dejado de la mano de Dios. Si ves la página 12 de esto, verás que hay una serie de LIC que no encuentro (Grapissar, Séquia Major...) Es un misterio para mí :-) --Discasto (disc.) 15:19, 6 maig 2015 (CEST)

@Discasto:

 • Séquia Major, sí que está en la lista.
 • Grapissar de Masia Blanca. Parece que las reservas marinas tienen otro tratamiento, o por algun motivo se ha escapado. Lo he añadido.
 • Litoral meridional tarragoní. Si lo buscas en la lista verás que está dividido en: La Rojala-Platja del Torn, Cap de Santes Creus.
 • Costes de Garraf, ya está.
 • Costes del Tarragonès, queda dividido en Platja de Torredembarra i Creixell, Desembocadura del Riu Gaià, Tamarit-Punta de la Móra.

--V.Riullop (parlem-ne) 17:49, 6 maig 2015 (CEST)

Viquiprojecte:Patrimoni natural/Llistes

Hola Vincenç. Me gustaría saber si el código del bot que genera tanto Viquiprojecte:Patrimoni natural/Llistes como Viquiprojecte:Patrimoni natural/2015/Estadístiques tiene licencia libre y si lo tenéis (tienes, supongo) disponible en algún sitio. Muchas gracias y un saludo --Discasto (disc.) 15:33, 12 maig 2015 (CEST)

@Discasto: El código lo tengo en local, primero porque mis conocimientos de programación datan de los años 80 y me da vergüenza mostrar chapuzas, segundo porque el bot genera una base de datos en local y es no es fácil explicar cómo encadeno diferentes scripts y ficheros. Como ahora mismo lo tengo fresco, no me ha resultado difícil hacer una adaptación: es:Usuario:Vriullop/WLE anexos y es:Usuario:Vriullop/WLE2015Datos. A notar que los datos se basan en los códigos puestos en los ficheros. Un centenar largo no se han contabilizado por no tener código o bien tener uno no identificado. Además, hay unos cuantos de Portugal con la campaña de España. Si te parece adecuado, se puede renombrar al espacio y título más apropiado y lo puedo actualizar cada dia. Supongo que no habrá problema con un bot no aprovado por un par de edicions diarias. Si necesitas alguna modificiación que no sea complicada, o algunos datos que pueda extraer de la base que manejo, no problem. --V.Riullop (parlem-ne) 13:09, 13 maig 2015 (CEST)

OTRS

Vicenç, he vist el teu mail sobre una autorització que vaig enviar fa un temps. Resulta que ho he fet a l'inrevés, primer volia alliberar i després planxar-ho a l'article en qüestió. Si et sembla, quan tingui un moment ho faig, i ja rescataria l'autorització quan ho tingui llest. Salut, i disculpa l'enrenou! --ESM (disc.) 15:42, 14 maig 2015 (CEST)

Duda sobre Hovercards

Ahora en un artículo al poner el puntero encima de un enlace interno aparece una previsualización del artículo. La herramienta que lo hace se llama Hovercards. ¿Para añadir esta herramienta en la Wikipedia en gallego hay que hace algo, o se añadirá sola? Saludos.--Vivaelcelta (disc.) 18:50, 9 maig 2015 (CEST)

@Vivaelcelta: Perdona, se me pasó por alto tu comentario, o no funcionó la notificación o me llegó en mala hora :-) Los hovercards los tienes en las funciones beta como "cuadros emergentes". Lo que ocurre es que en ca.wiki está durante un mes en fase de pruebas teniendolo activado para todo el mundo. --V.Riullop (parlem-ne) 11:04, 15 maig 2015 (CEST)
Vale. Muchas gracias. --Vivaelcelta (disc.) 21:00, 15 maig 2015 (CEST)

Estadístiques WLE i foto reanomenada

No sé si té importància però veig que les estadístiques del WLE em donen una foto més que ahir i crec que no n'he carregat cap. N'he reanomenat una, i pot ser que això faci que el bot la compti dos cops.--Pere prlpz (disc.) 11:17, 19 maig 2015 (CEST)

Sí, el reanomenat estava duplicat. Ho acabo de trobar revisant c:Commons:Wiki Loves Earth 2015 in Andorra & Catalan areas/Watchlist. El bot desa els fitxers llegits per no haver de llegir-los de nou cada dia, operació massa lenta i poc fructífera. El problema és si hi ha algun canvi de codi, però és un problema menor. Pels reanomenats i esborrats hi tenia una comprovació prèvia de que tots els llegits continuïn existint, però no recordo per quina raó ho tenia anul·lat, potser confiant en el seguiment de canvis o potser deixant-ho per la revisió final amb una nova lectura de tots els fitxers. --V.Riullop (parlem-ne) 12:05, 19 maig 2015 (CEST)
Canvis de codi també n'havia fet un parell, un d'ells el de la foto reanomenada, però això si el bot no ho ha detectat no ha tingut transcendència per les estadístiques. Si els propers dies tinc temps d'afinar alguna descripció pot ser que canviï algun codi i algun nom més.--Pere prlpz (disc.) 12:43, 19 maig 2015 (CEST)

Llistes de monuments

Hi ha manera de saber si hi ha alguna llista de monuments (o espais naturals) que tingui tots els enllaços a monuments en blau? (i addicionalment, que tingui fotos de tots els monuments). Penso que podrien ser candidates a llistes de qualitat.--Arnaugir (discussió) 12:28, 21 maig 2015 (CEST)

Sí. És Viquiprojecte:Monuments/Llistes i Viquiprojecte:Patrimoni natural/Llistes. En el primer falta actualitzar, en el segon falta incloure els articles. Ara m'hi poso, trigarà força estona ja que el sistema de càlcul és lent. --V.Riullop (parlem-ne) 12:55, 21 maig 2015 (CEST)
Moltes gràcies.--Arnaugir (discussió) 12:57, 21 maig 2015 (CEST)
@Arnaugir: D'acord amb que les llistes amb enllaços i fotografies poden ser de qualitat, amb l'avantatge que un cop consensuats uns criteris clars podríem aprovar (o rebutjar) moltes llistes ràpidament. No sé què hauríem de fer amb les llistes a les que sempre els faltarà algun enllaç o alguna foto, ni amb les que difícilment tindran mai enllaços com les de rellotges de sol.--Pere prlpz (disc.) 15:22, 21 maig 2015 (CEST)
D'acord, obriré un tema a la taverna per discutir-ho. Però el primer pas era tenir-les identificades.--Arnaugir (discussió) 17:17, 21 maig 2015 (CEST)
@Arnaugir: Aquí hi ha la llista de llistes de monuments manipulada perquè sigui més fàcil trobar les completes. Diria que les úniques amb triple 100% (tots els monuments amb coordenades, imatge i article) són la llista de monuments de Calaf, la llista de monuments de Sanaüja i la llista de monuments del Capcir, tot i que aquesta darrera no té gaire mèrit perquè només hi ha tres monuments. N'hi ha unes quantes més que s'hi acosten i caldria veure si el que els falta està justificat o és senzillament que encara no ho ha fet ningú.--Pere prlpz (disc.) 20:19, 21 maig 2015 (CEST)

Les dues llistes estan actualitzades. --V.Riullop (parlem-ne) 20:25, 21 maig 2015 (CEST)

@Arnaugir, Vriullop: He obert un fil com a avaluació d'articles: Viquipèdia:Avaluació d'articles/Llistes de monuments, patrimoni natural i art públic.--Pere prlpz (disc.) 18:24, 23 maig 2015 (CEST)

Plantilla:Barri de tavernes

Hola Vriullop,

He traslladat l'enllaç al barri de tavernes com si fos una secció de la Taverna perquè trobo que {{Barri de tavernes}} no s'adapta gens al nou format. Com que ja no es fa servir n'he proposat l'esborrament. --gerardduenasparlem-ne 10:08, 24 maig 2015 (CEST)

Monuments

He preparat la Llista de monuments de Mataró (centre) per quan puguis passar-hi el bot. Gràcies.--Medol (disc.) 20:17, 11 abr 2015 (CEST)

Fet. --V.Riullop (parlem-ne) 12:52, 14 abr 2015 (CEST)
Mercès! Per quan puguis, n'he preparat una altra, la Llista de monuments de Rubí.--Medol (disc.) 11:50, 19 abr 2015 (CEST)
Fet. --V.Riullop (parlem-ne) 10:25, 23 abr 2015 (CEST)
Perfecte! Una altra que està a punt és la Llista de monuments de Castelldefels.--Medol (disc.) 10:52, 26 abr 2015 (CEST)
Fet. --V.Riullop (parlem-ne) 19:48, 30 abr 2015 (CEST)
Quan tinguis un moment, està llesta la Llista de monuments de Manresa. Moltes gràcies per avançat.--Medol (disc.) 11:29, 9 maig 2015 (CEST)
@Medol: Aquest mes estem amb la campanya de Wiki Loves Earth, cosa que porta feina amb bot i manual. Prefereixo deixar els monuments pel mes que ve, igual que he dit en el comentari de més avall sobre els monuments del Solsonès. --V.Riullop (parlem-ne) 22:20, 9 maig 2015 (CEST)
ok!--Medol (disc.) 09:42, 10 maig 2015 (CEST)
@Medol: Fet Manresa, Calella queda pendent. Abans tinc una tasca prioritària per actualitzat el bot abans no deixi de funcionar: Tema:Sio9txcm1a8ib2ge. --V.Riullop (parlem-ne) 15:57, 7 juny 2015 (CEST)

Monuments de Calella

No tinc cap pressa, però quan et puguis tornar a posar amb el bot de les llistes de monuments, he preparat també la Llista de monuments de Calella.--Medol (disc.) 11:05, 6 juny 2015 (CEST)

@Medol: Fet. --V.Riullop (parlem-ne) 18:30, 22 juny 2015 (CEST)

Llista de rellotges de sol del Baix Llobregat

Si et ve de gust quan t'acabis la llista de peticions que t'han anat deixant per aquí, a mi m'aniria bé la llista de rellotges de sol del Baix Llobregat, però no ve d'un mes ni de dos.--Pere prlpz (disc.) 23:53, 12 maig 2015 (CEST)

M'ho anoto a la llista de pendents. --V.Riullop (parlem-ne) 09:24, 13 maig 2015 (CEST)

@Pere prlpz: Fet, amb una primera revisió de format. Els següents passos que faig normalment són:

 1. Comprovar les fitxes per:
  1. Eliminar els desapareguts
  2. Comprovar les cases amb més d'un rellotge si val la pena mantenir-los separats o unificar-los. Si no són molt destacats o són similars normalment els unifico.
  3. Afegir la inscripció, si n'hi ha cap, amb les plantilles {{lang}} o {{literal}} quan sigui necessari; o bé alguna descripció si és rellevant sobre el tipus de rellotge.
 2. Subdividir la llista. Ara n'hi ha més de 300 i és recomanable no passar gaire dels 200.
 3. Comprovar si són a les llistes de monuments, hi sol haver dades intercanviables.

--V.Riullop (parlem-ne) 12:41, 22 juny 2015 (CEST)

Si a la taula no hi ha inscripció, és que a la fitxa tampoc n'hi havia amb el camp "lema" o és que encara que hi sigui el bot no la copia?--Pere prlpz (disc.) 13:11, 22 juny 2015 (CEST)
El bot no la llegeix. M'ho apunto per intentar-ho en les pròximes. A vegades, però, la inscripció no és un lema. --V.Riullop (parlem-ne) 14:07, 22 juny 2015 (CEST)
Sí, he vist que en alguns de la inscripció se'n parla a la descripció. Potser miro de reciclar el programa que llegia les fitxes dels arbres d'interès local de Barcelona per detectar quines fitxes de rellotge esmenten lema o inscripció, tot i que sempre es deixarà els que només tinguin una data o alguna cosa semblant que surti a la foto però no al text de la fitxa.--Pere prlpz (disc.) 14:47, 22 juny 2015 (CEST)

Sobre la unificació de dos rellotges del mateix edifici en una sola filera, entenc que té sentit en casos com quan són dos rellotges iguals en una mateixa façana. Ara bé, si els unifiquem en una sola filera perdem l'enllaç a una de les fitxes, no?--Pere prlpz (disc.) 15:28, 22 juny 2015 (CEST)

La pèrdua de l'enllaç a una fitxa no la considero important, normalment en una ja indica que n'hi ha una altra. En la descripció es pot indicar que n'hi ha més d'un. Hi ha diferents casos, encara que siguin en façanes diferents: rellotges bessons, un dels rellotges deteriorat, rellotges similars sense interès diferencial. Si són notables, amb dissenys diferents, amb inscripcions destacades, els mantinc per separat. En cas contrari, si una única foto és suficient, trobo més clar una sola filera pels dos. --V.Riullop (parlem-ne) 16:12, 22 juny 2015 (CEST)

Dicussions sense capçalera

Hola Vicenç, He fet un petit script que detecta si les discussions tenen encapçalament inicial (i no són arxius) i en cas contrari les categoritza (demà segurament l'actualitzo perquè es puguin afegir els encapçalaments des de l'script). Per si t'interessa aprofitar alguna part (o tot) per simplificar-te la feina--gerardduenasparlem-ne 23:34, 10 juny 2015 (CEST)

Ja he afegit el mode interactiu (busca les pàgines i et demana un encapçalament). --gerardduenasparlem-ne 09:34, 11 juny 2015 (CEST)

Errors

Podries fer una ullada a:

 • El primer error és fàcil. Si proves directament {{#invoke:Wikibase|id}} en una pàgina et diu l'error: que el mòdul no existeix. Ho he canviat per una altra funció equivalent del mòdul Wikidata.
 • Les dates 2015 de Wikidata és un problema conegut i solucionat: Tema:Siwj5t9zxhszv4qg. Quan es copia un mòdul o una plantilla d'un projecte a un altre cal tenir-lo en seguiment per anar fent les actualitzacions necessàries.
--V.Riullop (parlem-ne) 09:13, 16 juny 2015 (CEST)

Una pregunta...

Acabo de fer l'article sobre l'escut de les Illes Salomó però no m'apareix a la taula del país (Salomó (estat)). El problema és que si en deia escut de Salomó aquest dirigia a l'escut d'aquest municipi del Tarragonès, per això l'he reanomenat a escut de Salomó (Tarragonès) i ara escut de Salomó és una pàgina de desambiguació. També hi ha la pega que a la taula del municipi de Salomó, la crida cap a l'escut envia a la pàgina de desambiguació, no a l'article sobre l'escut, però no sé com arreglar-ho. --Enric (discussió) 15:50, 23 juny 2015 (CEST)

@Enric: Arreglat, ara bé, aquesta infotaula és prehistòrica i gens intuïtiva. --V.Riullop (parlem-ne) 17:57, 23 juny 2015 (CEST)
Perfecte pel que fa a la infotaula de Salomó (estat) que reenvia a l'escut de les Illes Salomó. Pel que fa a la de Salomó (Tarragonès), es pot fer que dugui a escut de Salomó (Tarragonès) i no a escut de Salomó (és a dir, la pàgina de desambiguació) tal com fa ara? --Enric (discussió) 18:25, 23 juny 2015 (CEST)
@Enric: Fet, però he hagut d'esbrinar la sintaxi de 3 plantilles sense documentació. Està ben enredat. --V.Riullop (parlem-ne) 19:07, 24 juny 2015 (CEST)
Si a tu que hi entens t'ha costat, imagina't el que podria haver arribat a desmanegar jo... Gràcies per tot! --Enric (discussió) 20:52, 24 juny 2015 (CEST)

Monuments de Sant Andreu de Llavaneres

Hola de nou. Diumenge vaig pujar a Sant Andreu de Llavaneres per fer-hi unes quantes fotos, ja que a la llista només n'hi ha una, i la feina que vaig tenir a trobar els edificis, ja que la major part són masies. Ja vaig descartar les que quedaven fora del nucli urbà, però de les que hi ha a dins o a la vora moltes tenen tanques o boscos al davant i no es veu res o poca cosa. Bé, avui classificant les fotos m'he adonat que hi ha publicat el Catàleg de béns a protegir (2012), editat per l'Ajuntament, on hi ha molts edificis que m'estranya que no surtin a la llista. Podries donar-hi un cop d'ull, tu que saps més com s'ho maneguen els de Patrimoni de la Generalitat? --Enric (discussió) 21:32, 24 juny 2015 (CEST)

@Enric: He revisat la llista i no hi ha cap canvi en l'inventari. El catàleg del POUM és una proposta de béns a protegir, amb diferents nivells: BCIN, BCIL, protecció urbanística (façanes), protecció documental, etc. Falta que les propostes després es concretin, i que després ho actualitzi Patrimoni. Normalment els nous BCIN i BCIL aprovats ja els actualitzen puntalment. La resta, sembla que va per tongades, o per àrees. --V.Riullop (parlem-ne) 22:40, 24 juny 2015 (CEST)
Ok! fa l'ullet --Enric (discussió) 23:44, 24 juny 2015 (CEST)

Contacta amb el teu eurodiputat

Bon dia Vriullop, gràcies per actualitzar la pàgina d'aterratge de la campanya del FoP. Veig que a Meta han habilitat una pàgina per contactar amb els MEPs. Creus que seria tècnicament possible adaptar meta: Freedom of Panorama in Europe in 2015/Contact your MEP/ES a la Viquipèdia en català? --Davidpar (disc.) 10:48, 25 juny 2015 (CEST)

@Davidpar: Sí, copiant :-) Només cal m:Freedom of Panorama in Europe in 2015/Contact your MEP/Row i m:Freedom of Panorama in Europe in 2015/Contact your MEP/Data. --V.Riullop (parlem-ne) 11:27, 25 juny 2015 (CEST)

Parlant de FOP...

Hola, Vicenç! Tu que hi entens més que no pas jo en tot això dels drets d'imatge i què es pot penjar i què no, a commons m'he trobat que em volen esborrar aquesta foto. Té raó el qui ho proposa o cal batallar-hi? Perquè de fotos d'aquestes en vaig fer un munt, no en tenia ni idea que això també tingués copyright... --Enric (discussió) 08:58, 3 jul 2015 (CEST)

@Enric, Vriullop: Jo també en tinc unes desenes, de fotos d'aquestes, i a Commons n'hi ha unes quantes més, de l'ajuntament i de més llocs. No recordo que mai s'hi haguessin ficat abans però diria que aquestes imatges tenen poca defensa. Potser alguna de senzilla com ara File:Ajuntament - projeccions a la façana P1160600.JPG es pot salvar, però per les que tenen projeccions d'imatges complexes crec que ho tenim cru.--Pere prlpz (disc.) 11:53, 3 jul 2015 (CEST)
@Enric: Com diu el Pere, ho tenim cru. La llibertat de panorama s'aplica a obres situades "permanentment" en vies públiques. En casos d'obres visuals efímeres es fa difícil d'interpretar, però tampoc hi ha casos per saber si hi ha arguments per defensar-ho. El "permanentment" dóna poc marge en aquest cas. --V.Riullop (parlem-ne) 16:20, 3 jul 2015 (CEST)

Doncs res, donem-ho per perdut... O bé, no es podria salvar pel fet que l'edifici en què s'ha fet la projecció sí que és permanent? Perquè la foto no és d'una part de la projecció en què no s'intueixi el fons, sinó que la silueta de l'Ajuntament es veu perfectament. És a dir, i fent trampeta, diríem que la foto és de l'Ajuntament i que per casualitat aquell dia s'hi projectaven coses... --Enric (discussió) 09:04, 6 jul 2015 (CEST)

Monuments Solsonès

Quan puguis, et prego generis les pàgines dels monuments de Guixers, Lladurs i la Molsosa. De passada et prego miris aquesta revisió: [2] (com aquesta n'ha fet moltes). Em pregunto: la plantilla "commonscat" tal com la deixa el teu bot, repetint nom de pàgina i categoria a Commons, té alguna utilitat quan són idèntics? Si no en té, estalviariem molta feina al futur editor que ho modificarà, deixant, simplement, "commonscat".--Isidre blanc (disc.) 08:44, 3 maig 2015 (CEST)

@Isidre blanc: El funcionament de la Commonscat ha canviat amb Wikidata. Quan el bot crea l'article, l'element de Wikidata encara no existeix i és necessari posar el primer paràmetre. Una vegada definida la categoria a Wikidata es pot eleminar, per això aquesta edició que esmentes. Si el paràmetre és igual al títol de la pàgina es podria estalviar, no hi enllaçarà directament sinó a la cerca però es trobarà immediatament. El segon paràmetre no fa res si és igual que el primer. Ho revisaré perquè ho generi estalviant els casos que es pugui. De totes formes, aquest mes estem en campanya Wiki Loves Earth, amb diverses coses pendents de fer amb el bot i el corresponent seguiment i manteniment de fotos. Prefereixo deixar aparcats el monuments per quan acabi la campanya WLE. --V.Riullop (parlem-ne) 22:49, 3 maig 2015 (CEST)
@Isidre blanc: Fets Guixers, Lladurs i la Molsosa. --V.Riullop (parlem-ne) 14:10, 6 juny 2015 (CEST)

Bon dia, Vicenç: Un cop obtingudes les fotos que mancaven a Pinell, et prego generis les pàgines dels monuments d'Odèn i de Pinell de Solsonès.

Aprofito per fer una observació: Mira aquesta revisió: [3] en la que he canviat l'antic enllaç a Patmapa (que ara no funciona) pel nou. Pàgines amb el format antic n'hi ha centenars i pretendre fer la correcció manualment, ni que sigui senzill de fer, és feina de frares. Ho podria fer un bot?. En tens algun de disponible?.--Isidre blanc (disc.) 10:34, 12 jul 2015 (CEST)

Acabo de donar una ullada a la meva llista de seguiment i m'has deixat al·lucinat. Ets un cas emblemàtic d'eficiència!!!--Isidre blanc (disc.) 19:06, 12 jul 2015 (CEST)
(:-D) És un tema que tenia pendent i avui m'hi he llançat. Són milers acumulats durant uns anys. Només actualitzo on hi ha infotaula. D'altres en el text quedaran pendents. Per cert, ja estan fets Odèn i Pinell. --V.Riullop (parlem-ne) 20:36, 12 jul 2015 (CEST)

Monuments

Bon dia. Quan puguis, estan a punt la Llista de monuments de l'Ametlla del Vallès, la Llista de monuments de Santa Eugènia de Berga i la Llista de monuments de la Garriga. Gràcies per avançat.--Medol (disc.) 10:17, 10 jul 2015 (CEST)

Fets. --V.Riullop (parlem-ne) 21:19, 10 jul 2015 (CEST)

He revisat alguns articles del bot. Queden molt bé. Cosetes poc importants: [4], [5], [6], [7], [8], [9]. Sempre es fa servir vivenda que és un castellanisme en lloc d'habitatge. Pel que fa a la Infotaula es podria: enllaçar el nom de la comarca, canviar «XIX» per «Segle XIX» i «XX Inici» per «Inici segle XX» en la data de construcció, enllaçar l'arquitecte sempre que tingui article (a Vil·la Maria (la Garriga) l'enllaça però a Vil·la Dolors no, i a Villa Trianon no té camp propi). I res més, són xorradetes però prefereixo dir-te-les i així em quedo tranquil traient la plantilla de Revisat.--Salvi «Ssola» (discussió) 01:49, 11 jul 2015 (CEST)

[10], [11], [12]. --Salvi «Ssola» (discussió) 02:18, 11 jul 2015 (CEST)
Ssola: Perdoneu que m'hi fiqui. Com a assidu usuari del bot del Vicenç he de reconèixer que els articles que crea estan molt ben fets i el temps d'edició que estalvia és inimaginable. Però, com demana el mateix bot, s'han de revisar perque tenen errors provinents de Patmapa d'on s'extreuen les dades. La majoria dels detalls observats per Ssola tenen aquest origen. És veritat que a l'infotaula es podria enllaçar el nom de la comarca i afegir «Segle» «Inici segle» o «Segles» (que també n'hi ha en plural), però quelcom s'ha de deixar pel revisor que, per molt curós que sigui, sempre se l'hi escapa algun llorigó [13] i [14].--Isidre blanc (disc.) 19:18, 11 jul 2015 (CEST)
@Ssola, Isidre blanc: Gràcies per les observacions. El text original de Patmapa té bastants errors ortogràfics i tipogràfics. Per això hi deixo la marca de pendent de revisar i només genero articles quan hi ha algú disposat a revisar-los.
 • Vivenda, és una errada habitual. Podria corregir 4 casos (singular, plural, majúscula, minúscula), però el problema és adequar el canvi de gènere en la frase: La vivenda..., són dues vivendes..., vivenda unifamiliar aïllada... És massa complicat revisar la sintaxi automàticament.
 • Enllaç a la comarca: no el poso expressament. És un cas d'enllaços redundants. L'enllaç rellevant és el del municipi i aquí la comarca és informació secundària.
 • Enllaç a l'arquitecte: l'agafo tal com estigui a la llista, sigui blau, vermell o sense enllaç. Si falta un enllaç és millor posar-lo primer a la llista en la revisió prèvia.
 • Segles: m'ho apunto per afegir "S. " quan comenci per "X". Així serveix tant per singular com plural; "S. XX", "S. XVII-XVIII". En alguns casos pot tenir una informació més complexa de diferents etapes de construcció, "S. XIV; XVI-XVII; XX".
--V.Riullop (parlem-ne) 16:59, 12 jul 2015 (CEST)
Jo tots aquests canvis ja els anava fent amb els articles creats amb el bot a la llista de monuments de Terrassa. --Enric (discussió) 19:03, 14 jul 2015 (CEST)