Usuari Discussió:Vriullop/Fitxer de Discussions Estructurades 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

Acabo d'actualitzar el llistat de quadres de Nonell incorporant-lo a l'article principal i afegint-hi alguns dibuixos importants. El que m'ha sobtat una mica és allò de les miniatures a escala en lloc d'un tamany fix com es solen utilitzar a la Viquipèdia. Si vols donar-li un cop d'ull i tens alguna cosa per comentar, t'ho agraïria.

Vriullop (discussiócontribucions)

No veig el motiu de la fusió ni que s'hagi discutit. És habitual separar les llistes de la biografia. A Categoria:Llistes d'obres d'art hi veig Fortuny, Gauguin, Van Gogh, etc. La biografia de Nonell és ampliable i la llista d'obres també. Ara queda un article descompensat on 3/4 parts són la llista.

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

Per mi no hi cap problema en què la llista sigui un article independent. D'aquesta manera, ambdós articles estaran actualitzats.

Un dels problemes que he observat a la Viqui són precisament els articles que porten anys sense manteniment pels autors originals.

Resposta a «Llistat d'obres d'Isidre Nonell»
Judesba (discussiócontribucions)

Bon dia, Vicenç! Com va? Com probablement recordaràs, estem organitzant la Viquitrobada d'enguany a Amposta del 18 al 20 de novembre, i ens agradaria molt que hi vinguéssis. Podria ser també una bona ocasió per retrobar-nos i alhora, "acomiadar-nos" en persona. Mira a veure si et va bé algun dia, si t'interessa què hi volem fer (tot i que el programa encara no està enllestit) i inscriu-t'hi si et fa el pes. Espero poder-t'hi veure! Una abraçada!

Vriullop (discussiócontribucions)

No em vull acomiadar, només d'administrador però segueixo actiu :-) Estic al cas de la trobada, la qüestió és que tinc els caps de setmana reservats per la família. Ja veurem, de moment no em puc comprometre.

Judesba (discussiócontribucions)

Ja sé que no seria un comiat, però vaja... ja m'entens. :-) A veure si finalment t'ho pots combinar i ens veiem un dels tres dies, encara que sigui! :-) Salut!

Resposta a «Viquitrobada 2022 Amposta»
Amadalvarez (discussiócontribucions)
Resposta a «Mapes»
Annadecorts (discussiócontribucions)

Hola! Em penso que és a tu que t'he vist amb el missatge "parlem-ne", diria que en comptes de "disc.", i m'ha agadat molt el canvi. Tot i això ara no ho trobo per ensenyar-t'ho. T'ho podria copiar? I, si és així com es fa (si no et complico la vida)? Merci!

Vriullop (discussiócontribucions)

Ho pots configurar a les preferències, desplegant la icona personal de dalt a la dreta. En la primera pestanya de "dades de l'usuari" hi ha una opció "signatura". Hi tinc posat [[Usuari:Vriullop|V.Riullop]] ([[Usuari Discussió:Vriullop|parlem-ne]]), tal com es fa un enllaç amb l'editor de codi. Pots adaptar-ho com vulguis.

Annadecorts (discussiócontribucions)

D'acord, gràcies!

Resposta a «parlem-ne»

Saps allò de "no he tocat res i abans funcionava..."

3
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Bon dia. Aquest és el primer pensament mirant un codi que no entenia perquè no funcionava. Si fos cert i ho esbrines, millor, però no és l'objecte d'aquest missatge.

A la infotaula de geografia política tenia un codi una mica complicat per mostrar el nom de l'alcalde actual (P6) que intentava corregir un error típic que és quan no hi posen prefered i et surt una botifarra de noms històrics. Fa molt de temps em vaig trobar que no sempre era un error, ja que quan un càrrec ha deixat d'existir, no li posaven prefered al darrer, perquè "ja no era" l'actual. Seria normal no mostrar res, llevat en el cas de "estat desaparegut" en que perdíem la informació de qui havia estat el darrer mandatari. Contemplar això va suposar controlar si, en aquests casos, el darrer tenia o no data de finalització (P582). Això estava fet i és el que ha deixat de funcionar, ja que quan la darrera P582 està buida, retorna l'anterior. Fins aquí la detecció i causa de l'error.

Ara tinc una proposta de canvi de codi i funciona però abans d'implantar-la et volia preguntar si et ve al cap altra forma de preguntar-li al wikidades que no em faci tenir un codi una mica difícil d'entendre per futures generacions.

A Especial:PermanentLink/30597935 tens la cronologia dels viaranys fets per saber quan està buit el qualificador P582 del valor actual si, a més, no l'han posat com a prefered. La solució està al darrer cas, però he deixat tota la cronologia perquè vegis també allò que no m'ha funcionat.

Salut !

Vriullop (discussiócontribucions)

Hi ha afegit una prova més. Per omplir forats uso un OR amb la instància que se suposa que sempre existeix. L'ordenació d'un valor que comença per Q sempre anirà després dels números. No deixa de ser un pegat. Trobo a faltar una opció defaultx. Hi he afegit a tablesort una segona columna per si hi ha més d'un valor buit, mai se sap.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Bé, de fet és el que he intentat afegint el P580 que no el vull per res, però sé que hi és.

El problema apareix quan al rowformat només deixes la P582. Està buida i vull que em retorni NULL tal com fa el primer cas, el que té el prefered ben posat, precisament perquè, als meus efectes, vol dir "el darrer valor està ocupat per algú i està en actiu". Amb el rowformat que has posat s'obté una resposta similar al darrer cas meu abans de posar-li un str split per descartar la P580 i agafar només la P582.

No t'amoïnis. És una cas peregrí per resoldre un pseudo-error de dades i ja tenim solució.

Ja ho documentaré dins el codi pels successors.

Resposta a «Saps allò de "no he tocat res i abans funcionava..."»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Em fa una mandra terrible perquè no sé un borrall, però algun dia haurem de pensar en ells.

Aplicació pràctica senzilla per començar: Mostrar Pronom preferent (P6553) a la infotaula persona.

Ex.: {{#invoke:Wikidades |claim |property=P6553 |item=Q14198325}} = L485, L43384, L43387 i L9257 Modifica el valor a Wikidata

A disposar !

Vriullop (discussiócontribucions)

Fet: {{#invoke:Wikidades/proves |claim |property=P6553 |item=Q14198325}} = he (en), li (eo), ri (eo) i il (fr) Modifica el valor a Wikidata

A comentar:

  • Els lexemes van associats a una llengua. Hi poso sempre el codi de llengua, sense etiquetes ni categories de labels no traduïts.
  • Un lexema es pot representar per diferents lemes. Per exemple, d:Lexeme:L1 està en alfabet llatí i en sumeri, o bé d:Lexeme:L690042 en té tres. Pren sempre el primer lema.
  • Algun codi de llengua pot resultar estrany, tipus pnb-x-Q113156747 per panjabi occidental amb d:Q113156747. Queda pendent si cal algun tractament.
  • És una funció nova, sense aplicació d'opcions habituals de filtres ni formats. L'únic que funciona és formatting=raw.

Una altra qüestió és com usar aquesta propietat. La veig molt anglocèntrica. Molts valors estan posats segons la intro d'enwiki. Si diu "she was..." doncs li claven "she" independentment de la llengua del biografiat. En català no hi ha aquesta necessitat gramatical de saber el pronom, diem "va ser..." i avall. O bé s'aplica un filtre segons diu l'Amir en el darrer comentari d:Wikidata:Property proposal/personal pronoun (que no es pugui deduir de P21), cosa difícil d'aplicar en diverses llengües, o bé caldrà pensar en un filtre de valors amb referències vàlides.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Merci per la feina i la investigació.

Ara mateix hi ha un viquiprojecte que em va donar la idea. Preguntaré si hi ha una translació (no necessàriament traducció) dels pronoms que la gent s'assigna en anglès a les versions en català que s'estan inventant. Després faig proves.

T'informo.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

tornant a mirar-ho, dius que els lexemes van associats a una llengua; tenen un lexema equivalent en altra llengua?. Vull dir, en el cas de l'exemple, sembla com si el versionat idiomàtic del pronom fos una elecció de l'item (de la persona). Com si poguessin voler ser he (en) i elle (fr), la qual cosa em semblaria d'una extravagància peocupant.

És així ?

Vriullop (discussiócontribucions)

En teoria hauria de ser una elecció personal. En l'exemple està referenciat a https://mastodon.social/@timsk on hi ha una caixa amb llengües i pronoms. En altres casos, com et deia, és pura deducció extreta de textos.

Els lexemes tenen traduccions. A d:Lexeme:L485 ho pots veure. Problema 1: depèn de l'accepció, hi ha L485-S1, L485-S2 i L485-S3. Problema 2: hi ha molt poqueta cosa en català. Hi ha pocs lexemes en català, poques traduccions d'altres llengües i poques definicions d'altres llengües. La traducció "he = er (male person previously mentioned or implied)", tot i que no ho digui ni ho sembli, és la traducció en alemany.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Val. Llavors, més endavant quan tinguem més poblat de lexemes en ca, semblaria lògic poder filtrar per la llengua pròpia, si existeix, o mostrar-les totes, en cas contrari. Però de moment, no ens precipitem.

Merci

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola. Aquí ja ha aparegut la demanda abans que demanés opinió. Segons sembla només cal mostrar la versió de "lang" i si no en té, no es mostra res. Esperem en tot cas, la resposta. De mentre he copiat la {{Lexeme}} de WD. És l'equivalent a la {{Q}} per documentar o fer servir en discussions. Per recuperar el text i la llengua invoca el d:module:lemma que no sabria copiar-lo perquè invoca al module:wikidata d'allà, que ves a saber que fa.

  1. Podries fer-li un cop d'ull i emular la funcionalitat amb el nostre Wikidades, o a banda, si ho prefereixes.?
  2. Segons el que sembla, caldrà que la recuperació sàpiga atendre list=lang (o similar) per filtrar.

Ja em dius, Bona nit !

Vriullop (discussiócontribucions)

Fet i en viu, és una funció nova que no interfereix en res:

  • {{#invoke:Wikidades |claim |property=P6553 |item=Q113493828}} = ella (es), elle (es), elli (ca) i ella (ca) Modifica el valor a Wikidata
  • {{#invoke:Wikidades |claim |property=P6553 |item=Q113493828 |list=lang}} = elli (ca) i ella (ca) Modifica el valor a Wikidata
  • {{#invoke:Wikidades |claim |property=P6553 |item=Q113493828 |list=lang |lang=es}} = ella (es) y elle (es) Edit the value on Wikidata

Per la plantilla lexeme ho he afegit a Mòdul:Wikibase, funció getLemma. Segueix els mateixos criteris: només el primer lema i amb indicació de llengua. Si ho veus útil ho pots traslladar a la plantilla lemma, ara oculta.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Molt bé. Ja està a infotaula persona. ex.:Adnaloi Vila. Potser la llengua no s'hauria de mostrar quan es demani list=lang, ja que només pot sortir la pròpia i es veu una mica redundant. Una altra cosa. Voldria assegurar que tenen referència. Com faig per saber si wikidades m'ho ha retornat ? De moment, vaig tirant.

Vriullop (discussiócontribucions)

Ok, ho havia pensat i després m'ha passat per alt. Quan lang és la del wiki doncs no caldria.

Un suggeriment, la conjunció sembla millor "o" en lloc de la "i" per defecte.

Filtrar per refs és una qüestió vella que em temia que sortiria algun dia. A l'anglesa ho tenen de bon principi, i activat per defecte. Sembla més complicat que els lexemes perquè ha de ser un filtre a posteriori, quan ja té el valor i la referència. Bé, és qüestió d'un cert temps de concentració. Va bé igual que l'anglesa? Amb opció onlysourced=<yes/no> booleà.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ja li canvio jo la conjunció.

El filtre amb la lògica de l'anglesa sembla suficient.

De fet, podem tenir una referència que sigui una inutilitat i ens l'haurem de creure igual. Vull dir, més enllà de la selecció que ja fas ara de saltar-se els importat de i coses així.

Vriullop (discussiócontribucions)

M'has agafat en bon moment. Com que he hagut de remenar les referències en diversos punts, caldria provar-ho amb diferents combinacions de paràmetres references i onlysourced, amb diferents valors dels paràmetres i en diferents situacions a Wikidata. Les proves prèvies que he fet han acabat funcionant amb alguna dificultat, i sempre hi ha casos que es poden escapar. Tots dos interpreten "no", "false" i buit "", com a valor "false" per defecte. Qualsevol altra cosa és "true". A més, references també accepta un valor numèric com a límit de resultats.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Lo del límit de referències, Ja hi era, oi?.

Seria:

  • references=Y + onlysourced=Y >>> només vull valors referenciats i mostres les refs.
  • references=Y + onlysourced=N >>> vull tots els valors i mostra referències, si n'hi ha
  • references=N + onlysourced=N >>> vull tots els valors sense mostrar refs.
  • references=N + onlysourced=Y >>> només vull valors referenciats sense mostrar-les

és això ?.

Per tant, si no fem servir onlysourced, tot funcionarà com fins ara, o el que és el mateix, els valors=N no alteren res ni en references ni en onlysourced.

Per cert, li he posat l conjunction = o, a mà, perquè no he sabut trobat la magicword similar a mediawiki:And. Saps quina és, si n'hi ha?.

Provaré.

Vriullop (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ho tens en /proves o en live ?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

ja he vist. En proves. He provat les 4 funcions i va correctament.

Vriullop (discussiócontribucions)

Actualitzat, afegint també evitar la llengua local en lexemes quan s'usa list=lang.

Per cert, jugant amb els lexemes, mira aquesta prova, per si algun dia fa falta jugar amb Llengua materna (P103): {{#invoke:Wikidades|claim| item=Q3052772| property=P6553| list=lang| lang={{#invoke:Wikidades|claim| item=Q3052772| property=P103| qualifier=P103/P218| formatting=table| colformat1=label| rowformat=$1| editicon=no}} }} = il (fr) Modifier la valeur sur Wikidata

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Resposta a «Lexemes»
Capsot (discussiócontribucions)

Espere que et vaja tot molt bé! Probablement ja ho saps però vull insistir-hi/emprenyar i convidar-t'hi personalment, organitzem gràcies a Frank/Flamenc i membres d'Amical Wikimedia (la nostra entitat que es farà càrrec de les despeses de transport i àpat), una trobada el 27 d'agost d'enguany a Calonge (Viquiprojecte:VENI VIDI VIQUI). Espere que pugues venir-hi, ens faria goig poder comptar amb la teua presència!:) Ja ens ho comentaràs, molt bona setmana i tant de bo continues editant molt de temps! Una abraçada! Fins ben prompte! Claudi/Capsot

Resposta a «Bon dia Vicenç»
Jmarchn (discussiócontribucions)

Hola!

M'he adonat que el mòdul falla en la captura dels valors de wikidata. Em pensava que era per un problema d'actualització. He actualitzat el mòdul i l'he repassat des de la versió anglesa, però continua sense funcionar correctament (ara amb la versió nova, funciona igual de malament). He provat el mateix codi a en:Module:Infobox gene/sandbox i funciona perfectament.

Ho pots comprovar a Tiroglobulina (comparant amb en:Thyroglobulin), a la nostra Viquipèdia no llegeix ni el nom, ni el Patró d'expressió d'ARN, ni els Ortòlegs...

No sé si tindràs temps o ganes per tal de mirar d'arreglar-ho.

Moltes gràcies!

Vriullop (discussiócontribucions)

Special:Diff/30519069. No és bona idea treballar amb els labels, són variables per llengua i per qualsevol edició a Wikidata. És més estable el Qid. N'he vist algun altre marcat *lclz* i que pot afectar, per exemple a la línia 2783.

Resposta a «Mòdul:Infotaula gene»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola, fa temps que no ens trobem. Això no és un bon senyal.

Tot bé ?.

Vriullop (discussiócontribucions)

Va tot bé, pots estar tranquil.

Resposta a «Com anem?»
Jmarchn (discussiócontribucions)

Quan es passa per sobre d'un enllaç apareix una finestra emergent amb una (generalment) foto i l'inici del text de l'article de l'enllaç. Això també es pot veure en {{OSM Location map}} quan es clica un element etiquetat amb un número i pel qual l'editor n'ha definit el contingut (foto, text, etc.).

Llavors la qüestió és: No seria possible crear una plantilla i/o mòdul que permetessin reproduir aquest efecte per a un enllaç, i que aleshores el pogués afegir modificant convenientment el mòdul d'un mapa amb enllaços?. Concretant i exemplificant en un mapa com el que apareix al final de l'article de Calella, del qual voldria que aparegués una foto pels enllaços que no disposen d'article, però sí enllaç a Commons, un cas d'aquest mapa seria el Parc Dalmau.

D'entrada entenc que pot ser molt complex i potser, si ho sabries fer, comportaria molt de temps que no disposes. Moltes gràcies.

Vriullop (discussiócontribucions)

Aquesta finestra emergent és una funció del Mediawiki, opcional a Especial:Preferències/Aparença/Preferències de lectura. No és cap peça que puguem manipular. Alternativament, hi ha el giny "navegació mitjançant menús emergents". Aquest giny té dues diferències pel que fa al tractament d'imatges: 1) no mostra la imatge de la infotaula via Wikidata, només imatges definides explícitament a l'article; 2) si s'enllaça a una imatge llavors mostra la pàgina de la imatge.

He fet una prova. Amb el giny activat (de fet tinc les dues opcions desactivades) canvio [[:c:Category:Parc Dalmau|Parc Dalmau]] per [[:File:24 Parc Dalmau (Calella), escales del Pati de l'Ós.jpg|Parc Dalmau]].

És a dir, "reproduir l'efecte page previews" sí que es pot fer amb javascript, però no es pot substituir. El que es tractaria és demanar a Phabricator que mostrés també un enllaç a una imatge. No ho he trobat a phab:project/view/765/, i em temo que no ho considerin un use case rellevant.

Resposta a «Finestres emergents»