Usuari Discussió:XpoferenS/2008

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Reitero el que ja se t'ha dit. La viquipedia no es el lloc per promocionar una web, especialment si tu hi estas relacionat directament com sembla obvi pel nom d'usuari. Xevi (discussió) 11:50, 27 gen 2008 (CET)[respon]
Suposo que estas relacionat amb la web pel teu nom d'usuari. En qualsevol cas, el to que utilitzaves em sembla propagandistic. Normalment, pels enllassos externs s'hi fa una petita descripcio, sense haver de dir que es la millor web, o la mes completa, a no ser que sigui indiscutible, cosa que no em sembla el cas aqui. 21:39, 4 febr 2008 (CET)

Reversió[modifica]

Les explicacions:

  • Primo: Les contribucions no se se signen.
  • Secundo:Era una aportació molt parcial, que requeria una redacció completament nova.
  • Tertio. Hi veig indicis de manca de notabilitat.

Fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 12:53, 14 març 2008 (CET)[respon]

mmm, interesant[modifica]

http://es.wikipedia.org/wiki/Usuario:JulioIzqdo miris l'apartat d'agriment... parlen per si sols. Tinc curiositat per saber com és que aquest historiador sent tant bo, havent contibuït tant per "portar-nos" llum sobre un tema tan complex, no estigui a cap univeritat, ni a cap lloc oficial de reputació... i que la national geography no hagi difós les seves idees encara si es tan bo com el pinten.el comentari anterior sense signar és fet per 62.175.91.48 (disc.contr.) 19:25, 11 jul 2008 (CEST)[respon]

checkuser[modifica]

Hi ha sospites per creure que esteu usant comptes titella pel que és possible procedir a realitzar una verificació del vostre compte. –Pasqual · discussió · xat 17:51, 14 jul 2008 (CEST)[respon]


Pascual, no se ni que es aixó, per tant fes totes les comprobacions que creguis convenient. Ja m'explicaras que es i per a que serveix. Salut Miquel xpoferens@xpoferens.cat --XpoferenS (discussió) 19:43, 14 jul 2008 (CEST)[respon]

La verificació de comptes consisteix en accedir a la base de dades per conéixer l'IP d'un usuari registrat i poder comparar-la amb altres usuaris. La teua IP no serà mai revelada i els que tenen accés a eixes dades són els checkuser, usuaris amb un permís especial, jo a banda de ser administrador també tinc eixe càrrec. –Pasqual · discussió · xat 22:25, 14 jul 2008 (CEST)[respon]

llenguatge i conducta impròpia[modifica]

Damà tractaré el tema amb altres administradors, però el teu llenguatge és totalment inacceptable, et demane respecte envers la resta d'usuaris. El teu darrer comentari en la discussió és inacceptable.

Ja s'ha parlat prou del vostre llenguatge hòstil i conducta impròpia, i has estat avisat d'emprar un altre to.

No podem permetre este tipus de comportament, t'ho dic ben clar, perquè m'has molestat a mi com a tercera persona, així que o vull ni pensar de com li pot afectar a la persona al·ludida, a la pròxima hauré de blocar-te encara que siga temporalment, no és gens agradable que conste este tipus d'accions al teu historial, tu mateix. –Pasqual · discussió · xat 01:30, 16 jul 2008 (CEST)[respon]

No se a que et refereixes. Suposo que el meu nivell es similar al dels altres. A mi de petitet em van ensenyar alló de "alli donde fueres haz lo que vieres", i estic acostumant-me a que a les meves opinions, gent indocumentada, els anomeni "tonteries". m'han dit intoxicador, m'han anomenat "troll" quan mai he destroçat res, meu acusat de fer setvir comptes titella quan no se si el que son (clons=) ,etc etc Jo he vist molta violencia verbal en el sr Fotografo, i no em consta que mai li hagueu parat els peus.

http://es.wikipedia.org/wiki/Discusi%C3%B3n:Crist%C3%B3bal_Col%C3%B3n
               

I ara, en comptes d'agrairme que hagi perdut el temps en buscar referencies per a demostrar falsetats en l'entrada, quan hauria d'haver estat el falsari qui demostres els seus arguments, em fots bronca com a un nen petitet. Soc una persona que porto mes de 20 anys estudiantt Colom, soc membre del Institut d'Estudis Colombins, tinc posiblement el web amb major informació sobre en Colom a internet, i en canvi he acceptat ajudar aqui en peu d'igualtat amb gent que no te ni idea del que diu. Mira, t'ho dire suau, vaig viure l'origen del irc i trobo que aixó s'asembla molt, amb tot de gent que viu aquí pensant que aixó es la vida real. A mi el meu historial aqui no em te tant preocupat com la facilitat amb que una sola persona pot omplir de falsetats aquesta enciclopedia i lo molt que costa, en canvi, fer rectificar aquestes falsetats. També veig, al igual que al irc, que aquí l'unic que te valor es qui te mes contactes o qui mes fa el ploramiques als administradors. Us tenen mes preocupats les etiquetes que la veritat, i aixó es un signe de decadencia. Volsatres mateixos, jo tinc moltes altres coses a les que dedicar el meu temps. Si no us interesen les meves aportacions, les esborro totes i us quedeu on estabeu, i tant amics. Salut --XpoferenS (discussió) 04:26, 16 jul 2008 (CEST)[respon]

Desproporcionat és el llenguatge que empres i les teues expressions, fa gaire temps que el MiguelAngel ha desestimat contestar als vostres atacs, ara si voleu podeu començar un diàleg que servisca per resoldre tot este embolic.
Bé, jo ara llegiré el que m'has respost ací. –Pasqual · discussió · xat 15:14, 16 jul 2008 (CEST)[respon]
La Viqui és real, és el primer que t'he de dir. Allò de l'historial, evidentment no té cap importància si no li n'atorgues.
El MiguelAngel ha contactat amb nosaltres, més bé amb mi, com a contacte més localitzable en estos darrers dies per l'IRC, el món virtual. I tant ací, com a l'IRC, jo i altres usuaris distingim bé el que és la realitat. Però el que et volia dir és que li ho hem dit pel xat, no només jo, sinó més gent, per la qual cosa no has pogut llegir res referent, o potser ? (jo pense que és ben clar que també li ho he dit).
A més a més fins on he aplegat, diria que els comentaris de MAfoto (abreuge el seu nick), els feia com a reacció als atacs i provocacions, que no vol dir per això que foren justificables.
Sincerament, no em preocupa Colom i les patranyes que es puguen dir d'ell, no m'importa on va néixer ni si era jueu, encara que respecte el vostre desig d'ensenyar la vosta prespectiva i d'això és el que estem tractant, que cadascuna de les part puga veure reflectida la seua veritat.
Si m'he vist involucrat és perquè el MAfoto, m'ho va demanar, però ni el fet que m'ho demanara ni les comptades ocasions que hem coincidit poden influir advocant per la seua defensa.
No hem tingut en compte el que ha passat a eswiki, de fet ni he anat a veure el que heu montat per allà. Em sembla que he actuat amb el rigor que exigeix el meu càrrec. No val a dir que només l'hem escoltat a ell, que només l'hem cregut a ell. Si no m'enganye allà en eswiki ja vos haurien blocat, revertit i serieu un cas oblidat. Ací escoltem les dues parts i si he pres la decisió de fer este ultimàtum és per evitar seguir veient de nou comentaris fora de to.
Si he de felicitar-te alguna cosa és que ara estàs demostrant que saps parlar com cal. –Pasqual · discussió · xat 15:52, 16 jul 2008 (CEST)[respon]

Enllaços[modifica]

Una de les coses que no es permeten a la Viquipèdia és inserir enllaços externs a un web del propi usuari. Si et dirigeixes a l'enllaç que t'he passat també llegiràs que el que hem de fer és arribar a un consens, jo no done el meu suport a MAfoto, espere que tot açò es puga arreglar. Per arribar a un consens cal emprar frases com "en tal ocasió es diu que van salpar de tal lloc mentre que altres fonts apunten que es va fer des de tal indret". Supose que si dus 25 anys estudiant es perquè ets historiador, com és que mai has hagut de fer front a coses de este tipus, com és que no vols entendre que s'ha de buscar el consens.

Normalment aquí sobra gent amb ganes de fer coses sense tindre els coneixements necessaris i falta gent experta, docta i instruïda. Malauradament els segons solen fugir d'aquesta història que sembla caòtica, indisciplinada, ignorant. Amb això no pretenc invitar-te a marxar, sinò simplement el que he escrit: donar-te a conéixer les nostres mancances i la visió que s'han endut gent que valdria la pena haver conservat i tingut com a aliats.

Pel tema que dius que hi ha un article copiat de la teua pàgina, doncs si la teua llicència no és compatible a la de la Viquipèdia, és a dir, si tens els drets d'autor, cosa que ara em va molt mal comprovar-ho, però que supose que és així, pots demanar que s'eborre l'article, o bé posar la plantilla {{copyright}} per a que la gent s'encarregue d'elaborar l'article amb altres fonts, a més de la teua, i en cas de no fer-se cap canvi en un termini de temps de trenta dies s'hauria d'eliminar.

Sobre l'assumpte del cas famós es tracta d'un usuari, no d'un article.

Una altra cosa que et volia dir és que Barcelona sí apareix a la pàgina i Palos només apareix en 15 ocasions, de les quals 4 són en peus de fotos i 2 en enllaços, un intern i un altre extern. Això no en dius confondre la gent que assisteix el vostre conflicte?

També vull dirte que per facilitar un enllaç intern el que has de fer és posar el títol de la pàgina entre dobles parèntesis quadrats, per exemple [[Cristòfor Colom]] dóna Cristòfor Colom.

–Pasqual · discussió · xat 23:02, 16 jul 2008 (CEST)[respon]

Gracies --XpoferenS (discussió) 09:02, 17 jul 2008 (CEST)[respon]

RE:Que hem de fer amb l'article d'en Cristòfor Colom?[modifica]

Primer que res, disculpa el meu retard. Després de comprovar que els ànims s'havien calmat, he estat llegint sobre el tema, seguint alguns dels vostres enllaços i allunyant-me de la polèmica, però és clar que hem de tornar de nou al tema i intentar trobar una solució.

Bé, en principi, com ja hem dit en multiples ocasions hem d'arribar a un consens, si et sembla que el més convenient és que tu crees el teu article a banda per poder discutir-lo, no em sembla mala idea. El pots fer en una subpàgina del teu espai d'usuari, què tal Usuari:XpoferenS/Cristòfor Colom, segueix este enllaç que ara està en roig i quan ompligues la pàgina passarà a ser blau.

–Pasqual · discussió · xat 11:55, 23 jul 2008 (CEST)[respon]

Acabe de vore el teu missatge privat per l'IRC, has estat encertat, es tractava de modificar l'enllaç, ja ho tens fa l'ullet –Pasqual · discussió · xat 15:19, 23 jul 2008 (CEST)[respon]
Procuraré fer-ho el més aviat possible. –Pasqual · discussió · xat 18:58, 4 ago 2008 (CEST)[respon]

llenguatge[modifica]

has estat ja avisat sobre el llenguatge, si us plau, no insultis companys (com al Mafoto, que li has dit "donar pel sac" i d'altres) encara que estigueu en ple debat, entenc que us escalfeu però aquestes no són les formes de la viqui catalana. Si tornen a haver-hi insults, poden haver-hi bloquejos per faltar a les normes de comportament. Continua la millora de l'article a la pa`gina alternativa i contestant les objeccions. Gràcies! --barcelona (discussió) 12:06, 8 ago 2008 (CEST)[respon]

no es cap insult aixó[modifica]

Barcelona a València l'expressió donar pel sac significa: tabarra f. 1. tabarra, llanda, murga, lata, llauna. 2. dar la tabarra donar (o clavar ) la tabarra, donar pel sac= fer perdre el temps. En aquets, com en altres casos, no es poden fer traduccions literals al castellà. En cap cas es un insult --XpoferenS (discussió) 00:45, 9 ago 2008 (CEST)[respon]



donar pel sac[modifica]

Concretamente lo has escrito aquí. Cortate ya un poco porque te estás pasando varios pueblos, XporfereS. Miguel Ángel "fotógrafo" ( Dí lo que quiera, killo) 19:34, 8 ago 2008 (CEST)[respon]


Paso, paso.........no es cap insult aixó. --XpoferenS (discussió) 22:00, 8 ago 2008 (CEST)[respon]

Tota la raó, donar pel sac és una expressió. MAfoto podríem fer un recopilatori de tots els improperis que ha dedicat a tota la gent de la wiki en català com la castellana, segur MAfoto supera totes les espectatives. --Jacquard

el comentari anterior sense signar és fet per 83.35.127.82 (disc.contr.) 19:25, 9 ago 2008 (CEST)[respon]

Re: Una pregunta[modifica]

Cada projecte té els seus propis administradors i les seves pròpies normes. Jo ho sóc de la catalana i d'enlloc més. El que passi a altres projectes ja ho gestionen els seus administradors i no ho podem jutjar aquí. --V.Riullop (parlem-ne) 10:18, 9 ago 2008 (CEST)[respon]

He revisat el comentari que vaig esborrar i està ben esborrat. Era maliciós i no tenia res més que fos útil. Sobre la web tenim un problema, o dos. Si dius que no és teva m'ho haig de creure, però un anònim ha estat usant repetidament com a signatura el teu mateix nom d'usuari enllaçat a la web. Donada la coincidència estaria bé que expliquessis en la teva pàgina d'usuari la relació, si és que n'hi ha cap, que tens amb aquesta web. Aquesta no és una petició estranya i es sol demanar en casos similars abans que se'n queixi el propietari del domini o per aclarir possibles problemes de conflictes d'interessos. Segon: no es poden copiar continguts d'una web amb els drets reservats. No sé si és el cas, però si fos així hi ha dues possibilitats: o demanar al propietari que modifiqui l'avís per un altre que permeti la seva còpia i distribució, o demanar una autorització a efectes legals per usar-lo sota les condicions de la llicència GFDL. Més informació a Viquipèdia:Autoritzacions. --V.Riullop (parlem-ne) 10:18, 13 ago 2008 (CEST)[respon]
No veig cap mala intenció al copiar l'avís legal d'una web per advertir possibles problemes de drets d'autor, encara que era innecessari afegint un enllaç. --V.Riullop (parlem-ne) 12:36, 13 ago 2008 (CEST)[respon]

Cristòfor[modifica]

Doncs mira pren com a model alhora de referenciar a Rococó, si ti fixes a les referències posa "L'autor de l'obra. i la pàgina d'on la tret la informació." I així les persones al veure l'autor poden mirar a la llista de biografia i saben el llibre i la pàgina on ha de buscar-ho. Jo et demano que si pots arribar a les 100 referències d'aquest tipus, millor que si fossin 20. M'agradaria que tota la informació que has tret dels llibres la plasmis aquí.


He intentar copiar el quadre de ROCOCO i al editar nomes em surt aixó?

  • ==Referències==

res mes. No se com possar les referencies dins del quadre. Ho sento, no en se mes. T'agrairia si fossis tant amable que m'obrisis el quadre i m'expliquesis com es linka la nota al texte al quadre de referencies Molt agrait --XpoferenS (discussió) 14:58, 10 ago 2008 (CEST)[respon]

A més, considero que els dos primer apartats, haurien de ser esborrats i si vols es vol plantejar posar-ho en un altre article sobre el descobriment d'Amèrica, doncs es planteja, però no pinten res a l'article. Home, si no hi son no s'entenen moltes de les disputes amb portuguesos, o que feia Colom a Portugal, ni tampoc la importancia del Port de Palos i perquè Colom va voler que els Pinçon l'ajudesin. --XpoferenS (discussió) 14:58, 10 ago 2008 (CEST)[respon]

Per cert, l'article que has escrit es bastant poc neutral i crec jo catalanitzat al 100%. S'ha d'intentar ser més neutral. Tu li recriminaves al Mafoto que surtia palos de la Frontera 20 vegades en l'article, i jo et recrimino que Catalunya surt 30 vegades, però el que em refereixo és l'ús que en fas:

« La Concòrdia de Monteagudo entre Castella-Lleó i Catalunya-Aragó repartia la costa nord d'Àfrica, de Gibraltar a l'est pels catalans i cap a l'oest pels castellans. Malgrat això l'any 1331 ja existia una comunitat de franciscans catalans a Telde, i el 1351 bisbat, creat pel Papa d'Avinyó Climent VI. »

Catalunya-Aragó? Aquest terme no és que sigui gaire acceptat. Crec que hauries de posar el que utilitza thotom i és la "corona catalanoaragonesa o corona d'aragó". I això de "a l'est pels catalans"? Si dius que el aragonesos van firmar perquè després només surt catalans. Aixó ja he modificat el redactat. --XpoferenS (discussió) 14:58, 10 ago 2008 (CEST) El que s'ha de millorar són els referències de tot l'article i després la neutralitat que ja t'aniré dient.--KRLS , 13:28, 10 ago 2008 (CEST) Moltes gracies --XpoferenS (discussió) 14:58, 10 ago 2008 (CEST)[respon]

Posa les referències a l'article d'una vegada. ;)--KRLS , 21:34, 14 ago 2008 (CEST)[respon]

Re: Colom[modifica]

No acabo d'entendre què vols dir en concret. --V.Riullop (parlem-ne) 14:09, 21 ago 2008 (CEST)[respon]

No he sigut jo qui ha revertit els canvis: //ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Crist%C3%B2for_Colom&action=history. --V.Riullop (parlem-ne) 16:53, 21 ago 2008 (CEST)[respon]
Salut, ho he vist.
Tots tres tenim clar el problema, cadascú vol posar la seua versió i eliminar la de l'altre. Per arribar a un consens és necessari que fusionem les vostres dues versions, per molt que es desmonten l'una a l'altra. La Viquipèdia no és el lloc per recollir només una versió dels fets recopilats només per la gent d'un sol bàndol. Mentre hi haja fonts que ho corroboren no podem ignorar-les.
Em prenc el vostre conflicte amb tota la paciència del món per poder digerir les vostres accions. Els dos us ho preneu seriosament i teniu cadascú uns coneixements que sobrepassen els meus quant a Colom i tot el que envolta este personatge i la seua biografia i època.
Este assumpte no es pot quedar en un bloqueig infinit d'una de les parts implicades o d'ambdues. Heu de trobar la manera de redactar l'article comprenent-hi les dues versions.
Crec que si penses que has acabat el teu nou redactat de l'article, seria hora que donares permís a MiguelAngel fotografo per a que introduisca els canvis necessaris, sense que traga cap fet dels que has esmentat però amb la possibilitat que es llisca la versió que ell defén. –Pasqual · discussió · xat 01:45, 22 ago 2008 (CEST)[respon]
Si et sembla bé, jo mateix li puc deixar un missatge per a que comence la seua feina. Evidenment haurà d'augmentar el contingut de l'article, no podrà treure res del que has posat, i haurà d'afegir únicament contingut, no val a fer comentaris improcedents.
He de donar suport a la seua actuació a la pàgina de Cristòfor Colom ja que com diu al comentari del resum d'edició encara no s'ha arribat a un consens.
Aquí a la Viqui s'ha de llegir totes les parts, per a la catalanitat de Colom ja hi ha webs que es dediquen a mostrar només un aspecte, com la teua o en l'altre extrem la de Julio Izquierdo. –Pasqual · discussió · xat 01:58, 22 ago 2008 (CEST)[respon]

Bé, ja t'ha respost en Pasqual. Si hi ha diferència d'opinions entre editors, jo com administrador no puc decidir quina és la versió bona. Només puc vigilar i intentar ajudar a que es compleixin les polítiques. Per exemple, Viquipèdia:Consens. --V.Riullop (parlem-ne) 10:28, 22 ago 2008 (CEST)[respon]

No, Xpo, no se hace así, cuando creas un borrador, tienes que esperar que haya un consenso para poder publicarlo, y el actual borrador no está consensuado. Para poder poner lo que has redactado primero habría que borrar algunas afirmaciones y hasta algún apartado completo. Si quieres, y tienes paciencia, me pongo manos a la obra con el borrador tuyo y añado lo que creo que necesita y por supuesto quito, o marco para borrar, lo que no es correcto. La entrada actual de Colón no está tan alejada de lo que pretendes, pero lo que no se puede pretender hacer ponerlo como algo irrefutable cuando varios puntos son fácilmente refutables por la comunidad historiográfica. Solo te puedo decir que, si te parece bien, cojo el borrador que has hecho y hago el que creo que sería neutral, creando una nueva página con mi propuesta, añadiendo lo que creo necesario y eliminando lo que creo que así. Por supuesto tu borrador lo dejaré tal cual está en tu página de usuario, yo creare otro en una subpágina mía. ¿Estamos de acuerdo? Miguel Ángel "fotógrafo" ( Dí lo que quiera, killo) 11:46, 22 ago 2008 (CEST)[respon]
Xpo, eso no se puede hacer. No se puede bloquear una entrada. Todo el mundo tiene derecho a editar. Eso si, si existen guerras de edición si se puede bloquear. En todo caso tu borrador tampoco se puede poner, tal como te he explicado, puesto que no está consensuado y no hay un acuerdo. Sé paciente y veremos como queda. Saludos. Miguel Ángel "fotógrafo" ( Dí lo que quiera, killo) 13:52, 22 ago 2008 (CEST)[respon]
Por favor XpoferenS te ruego que presumas de buena fe, y aquí no lo haces. Tal como te dije, y me pareció que estabas de acuerdo, y hasta el mismo Pasqual se ha ofrecido a tutelar, te ruego, por segunda vez, que tengas paciencia y espera a que haga mi propuesta en base a lo que propones, a lo que está y a lo que yo proponga, ya que como ya te he dicho, el texto que has realizado carece de consenso, por no estar de acuerdo con algunas cosas que has introducido o que has modificado. No se trata de que pongas este texto y se vaya retocando, no, porque acabaría siendo peor. Creo que estás tratando de imponer tu redacción, sin querer dar oportunidad al consenso. Te repito, tal como lo has redactado, no hay consenso. Creí que estabas dispuesto al consenso y a la paciencia. Sirva como ejemplo del porque no puede haber consenso, de momento, te avanzo que hay al menos un par de apartados que no vienen a caso, y además, parte de la redacción parece una investigación original o primaria, no permitida en la viquipedia. Te repito, se paciente y espera a que pueda corregir lo que has hecho y añadir las correcciones oportunas. Un cordial saludo. Miguel Ángel "fotógrafo" ( Dí lo que quiera, killo) 22:58, 28 ago 2008 (CEST)[respon]
Creo que sigues sin entender: la redacción que has realizado no está consensuada, y si, se puede proponer cosas para su borrado. Mira estoy terminando una petición que me han realizado para otra cosa, en cuanto la termine me pongo con lo otro. Pero a modo de avance te diré un par de cosas, tu actual redacción no es neutral ya que es bastante "pancatalanista" y obvia en muchas ocasiones, queriendo, el papel tanto de Palos como de los marineros de la zona, que SÍ, sí tienen que ver con la biografía de este señor, eso es así, porque esa fue la historia, ni mas ni menos. Por otro lado hay dos apartados que los voy a proponer para su eliminación, ya que eso si que no tiene nada que ver con la biografía, y en esto, te adelanto, que hay al menos dos administradores que están de acuerdo conmigo. Repito, y por tercera vez, por favor, paciencia, haré mi redacción y consensuaremos. Saludos. Miguel Ángel "fotógrafo" ( Dí lo que quiera, killo) 23:41, 28 ago 2008 (CEST)[respon]

Re: Caius Parellada[modifica]

T'he contestat a la meva página --Enric Naval (discussió) 00:10, 21 set 2008 (CEST)[respon]

Contestat un altre cop a la meva pàgina --Enric Naval (discussió) 17:10, 15 oct 2008 (CEST)[respon]

resolució eternitzada[modifica]

Bé, crec que hem esperat prou, no s'ha vist cap moviment per part seua així que mourem fitxa de nou. Li deixaré un missatge per a que ens done mostres de que realment està fent la seua feina.

No esperem una proposta, sinó que amplie, modifique i reorganitze la teua.

Ara evidentment li demanarem una data límit (recorda que tu no la vas tindre, però almenys se't veia progressar). Jo crec que hauria de tindre una setmana per començar a reajustar la teua proposta segons els seus criteris i coneixements i dos més com a data límit, sent que ja hauria de dur-ne quatre treballant-hi, ja que podem considerar que tenia coneixement de la presentació final la teua proposta i havia era conscient que havia de realitzar els seus canvis des del 22 d'agost a les 11:46, com demostra esta edició.

Disculpa per la meua tardança, ací al meu poble són les festes patronals i entre la feina (de la vida real) i les tasques viquipèdiques, se m'acumulen afers ben diversos. Et vaig vore pel xat, però vaig aplegar tard per contestar-te. –Pasqual · discussió · xat 03:05, 21 set 2008 (CEST)[respon]

El 9 de Setembre ja ha passat se sap els resultats?--KRLS , 00:00, 22 set 2008 (CEST)[respon]

PPCC[modifica]

Potser vols posar: {{viquipedista independentista2}}.--KRLS , 20:14, 27 set 2008 (CEST)[respon]

A ver si alguna vez entiendes...[modifica]

... que no son "Anes Pinçon". No hay NI UN SOLO DOCUMENTO que diga esos apellidos. En todos los documentos de Archivos Nacionales (Indias de Sevilla, Nacional de Madrid, Simancas, o Aragón en Barcelona), o los primeros cronistas de Indias, Fray Bartolomé de las Casas (sevillano) Fernández de Oviedo o López de Gomara, TODOS dicen claramente Pinzón. Como mucho los primeros cronistas de Indias dicen, hablando de Vicente Yáñez, "Vicentianez" o "Vicentianes" (por deformación del nombre o disminución del mismo). Yáñez era un sobrenombre de Vicente NUNCA FUE APELLIDO, cada hermano tenia un sobrenombre, Martín Alonso Pinzón, capitán y jefe del clan de los Pinzón (quien le dio a Colón ayuda, hombres, barcos y hasta dinero, SÍ, medio millón de maravedís), Vicente Yáñez Pinzón, el hermano menor de los tres (hasta la Britannica reconoce sin ninguna duda su nombre y el de su hermano) que descubrió el Brasil al cual le otorgaron los reyes esta capitulación, Francisco Martín Pinzón (el segundo en orden de nacimiento) que fue maestre en la carabela de su hermano Martín Alonso.

A ver si de una vez empezamos a hablar con seriedad y nos dejamos de elucubraciones. Miguel Ángel "fotógrafo" ( Dí lo que quiera, killo) 21:48, 28 set 2008 (CEST)[respon]

DOCUMENT: http://ca.wikipedia.org/wiki/Imatge:Pinsons.jpg Vicens Anes Pinçon, de la Vila de Palos No m'agrada perdre el temps en discusions --XpoferenS (discussió) 07:16, 29 set 2008 (CEST)[respon]

Ese NO es VICENTE YÁÑEZ PINZÓN de Palos de la Frontera (Huelva, Andalucía, España). Miguel Ángel "fotógrafo" ( Dí lo que quiera, killo) 11:52, 29 set 2008 (CEST)[respon]

I quí es sino? I d'on treus tu que no ho es? Es un document OFICIAL, una carta dels Consellers de Barcelona a Ferran II, de l'any 1479, on se li comunica que entre els atacants al port de Barcelona figura Vicens Anes Pinçon, de la Vila de Pals. Possa Pals per Palos, com també escribim Cadis o Saragossa. Evidentment es tracta dels Pinson de Palos (ara de la Frontera), perque lo de Pals d'Empordà es un invent del TBO. --XpoferenS (discussió) 12:04, 29 set 2008 (CEST)[respon]

¿Me podías indicar en que parte de los Archivos Nacionales aparece ese registro? Vamos, puedes hacer una búsqueda y si lo encuentras me callo. Miguel Ángel "fotógrafo" ( Dí lo que quiera, killo) 12:24, 29 set 2008 (CEST)[respon]

El document apareix publicat en varis llibres, tinc que tornar-lo a escanejar per pujarlo a wiki en alta resolució per a que sigui llegible. Quan ho faci el referenciaré. (Va ser trobat el 1950, per l'historiadora Coll, crec que a l'arxiu de la Ciutat de Barcelona) Pero has d'entendre que els Ianyes o Anes, en una wiki en català el seu nom s'ha d'escriure així ( en portuguès seria Eanes ), dons així consta en la majoria dels llibres publicats en català. Apart de que era cosa normal en aquella epoca la de adaptar el cognom on es vivia. Mira per exemple la coberta del llibre de Bartomeu Casaus com possa "Bartolome de Las Casas, o Casaus", o com a Zaragoza, l'escrivim Saragossa. --XpoferenS (discussió) 12:07, 30 set 2008 (CEST)[respon]

MAfoto, digueu-me "torrecollons" o com volgueu, però dels tres documents que has aportat (dinero, SÍ, medio millón de maravedís) en cap cas mencionen Lluís de Santàngel, se l'obliden completament! si això no és "arrimar el ascua a su sardina" ja m'explicarà com és possible que succeeixi. I, per a més INRI, un dels escrits, l'ha escrit un Doctor en Historia (li sona qui pot haver estat?) Com és que passen absolutament de mencionar ni que sigui tristament un personatge tan rellevant com va ser Lluís de Santàngel en aquell moment clau... potser deu ser un personatge "molest". --Jacquard (discussió) 21:28, 6 oct 2008 (CEST)[respon]
Dels escrits, no hi figura cap bibliografia que pugui ser consultada. --Jacquard (discussió) 21:53, 6 oct 2008 (CEST)[respon]

termini d'entrega[modifica]

Ja he entés la teua indirecta. T'agraïsc la teua comprensió i paciència. Ja se li ha passat l'arrós i el xic no ha avisat que li era impossile complir amb el temps previst, pel que ja podem actuar sense que algu revertiscaapel·lant al consens. Si et sembla bé, jo mateix integraré el teu text abans d'acabar la setmana. Vulguera fer la redacció eliminant qualsevol imparcialitat, si és que en queda alguna en la teua proposta. –Pasqual · discussió · xat 10:41, 13 oct 2008 (CEST)[respon]

Sobre la presentació del llibre[modifica]

Acabo d'entrar un moment a la wikipedia per revisar un article, i he vist el teu comentari de la presentació del llibre del professor Charles Merrill. Em sap greu no poder assistir-hi, m'agradaria, però tenim que presentar un treball de una de les assignatures de la carrera justament demà passat i avui a la tarda hem quedat amb els companys per acabar la feina i poder fer els retocs finals. Estaré absent de la wikipedia durant un temps llarg (degut als estudis). Agrairia que si em voleu fer arribar quelcom, ho fessiu a través d'això. Més que res, es que practicament només em conectaré per revisar el mail. Lo demés seràn hores a la biblioteca. --Jacquard (discussió) 15:29, 14 oct 2008 (CEST)[respon]

Otger Cataló[modifica]

Tot conectant-me he vist que la contribució de la quinzena versa sobre Mitologia Catalana , i un usuari indicava que l'article d'Otger Cataló no era més que un esborrany. Com a desconeixedor de la figura he iniciat una cerca via els links que té l'article i crec que m'he topat amb el teu blog [1]. El post m'ha semblat molt interessant (i posant-me a la pell d'un administrador de la viki, els comentaris també...pel tema referencies etc...). Inicialment he pensat en fer un copyvio descarat del teu post, però després he pensat que potser era millor de demanar-te que o bé fessis tu mateix la feina (amb un xic de "morro" per part meva, crec que seria la millor opció) o bé hem fessis de "cicerone" i m'indiquessis on puc trobar la llegenda per transcriure-la i després afegir el teu post i li donessis un cop d'ull per posar-hi referencies. Vostè mana. Gracies--Marc (Mani'm?) 11:17, 5 nov 2008 (CET)[respon]

Sobre en Charles Merril[modifica]

Esxcolta, Cristo, com va anar la presentació del nou llibre del Merril, que no en dius res!?el comentari anterior sense signar és fet per 85.58.91.73 (disc.contr.) 20:38, 9 nov 2008 (CET)[respon]

Encara no tinc el llibre. Dimarts el tindré. Pero en principi res de nou, el tipic recull de la teoria catalana sense cap bilbenyada. Es molt mes actual el llibre d'en Nito. Novetats a http://xpoferens.blogspot.com/ --XpoferenS (discussió) 22:20, 9 nov 2008 (CET)[respon]

He trobat la següent obra: "Christophe Colomb, le catalan" d´en Gerard Garrigue; Confluences, Barcelona, 1992. Què penses d'aquesta obra? Pot servir per l'article?el comentari anterior sense signar és fet per 85.58.90.103 (disc.contr.) 13:35, 10 nov 2008 (CET)[respon]

accessibilitat[modifica]

Se m'ocorre que per al quadre d'edició pots utilitzar la 'lupa', hauràs de mirar en el menú Inicia/Accessoris/Accessabilitat. També es pot editar amb editors externs, però no estic familiaritzat amb el tema. –Pasqual · discussió · xat 16:05, 25 nov 2008 (CET)[respon]

blocat[modifica]

Ja vas estar avisat que no acceptaria cap mena de llenguatge despectiu cap als altres implicats, i este joc de paraules hem sembla una falta greu i inadmissible. T'he blocat 24 hores com pel bloqueig que vaig aplicar al MAfoto.

Espere que entengues els motius del teu bloqueig i sàpies d'ara en davant tractar als altres viquipedistes com es mereixen.

En teoria pots editar la teua pàgina si vols comunicar alguna cosa, el bloqueig s'alçarà demà a les tres del matí.

–Pasqual · discussió · xat 18:47, 27 nov 2008 (CET)[respon]

RE:blocat[modifica]

Bé crec que estàs totalment confós. T'he deixat l'enllaç pel qual he considerat que era motiu de bloqueig per representar una clara i flagrant actitud irrespectuosa envers un altre viquipedista.

En diverses ocasions he fet la vista grossa sobre certes paraules malsonants dirigides al mateix usuari.

Em sembla que no entens la dinàmica de la Viquipèdia i ens atorgues uns càrrecs i responsabilitats als quals no estem subscrits. Tan mateix, intentem fer la nostra feina, tot dins d'un marc de voluntarietat, el millor possible. He intentat allunyar-me un temps i no romandre pendent d'esta nova situació per poder digerir-ho i esperant vore un canvi d'actitud per la teua part, tot i evitant una resposta que em semblava massa precipitada. Amb això em referisc al teu darrer atac, les teues edicions a la meua pàgina de discussió on reincidies amb noves agressions contra el MiguelAngel fotògrafo, i per la que anava a blocar-te en el acte per reincident. El cas és que he estat esperant que et pugueres retraure, i malauradament no ha estat així.

Podria omplir-te la pàgina d'enllaços sobre quan vaig dir que al menor vocable despectiuus blocaria, i els enllaços els quals he fet la vista grossa per tal de no blocar-te. Potser en un altre moment t'ho deixe. Ara el que corre pressa és que obtingues una resposta pel que et deixe este missatge i en el que hi vull que conste que t'he de blocar un segon colp per reincident, ho veig necessari per coherència.

Després continue, he d'aclarir més coses. –Pasqual · discussió · xat 12:33, 2 des 2008 (CET)[respon]

Llegeix les pagines de discusio : http://ca.wikipedia.org/wiki/Discussi%C3%B3:Crist%C3%B2for_Colom http://ca.wikipedia.org/wiki/Usuari_Discussi%C3%B3:XpoferenS http://ca.wikipedia.org/wiki/Discussi%C3%B3:Catalanitat_de_Crist%C3%B2for_Colom http://ca.wikipedia.org/wiki/Usuari_Discussi%C3%B3:KRLS/Proves2 http://ca.wikipedia.org/wiki/Usuari_Discussi%C3%B3:XpoferenS/Crist%C3%B2for_Colom I voràs la quantitat de cops que aquell sr tracta sense cap tipus de respecte ni mirament als demes redactors, i no ha passat res. I com jo m'he aguantat mes de quatre mesos sense respondre amb els mateixos modes que ell.

  • ¡¡Venga ya!!, perdona .... he tardado en levantarme del suelo, de la risa que me ha dado
  • ¿Tu te crees que me chupo el dedo o soy tonto?
  • actúas de mala fe tratando de hacerte la victima y corderito
  • Empecé a leer alguna cosa, pero leyendo lo que leía, me pase a mirar un programa del corazón. Desde entonces no pierdo el tiempo en tonterías
  • mejor dicho intenta desinformar, como buen colombinista, y difunde las manipulaciones realizadas por Colón
  • Já já já já já já, esto si que es bueno, no hace mucho el sr. Xpo ......... Já !! Permítame la osadía ¿Ud. quien se ha creído que es?
  • ¿Ud. vió el "barrio sesamo"? ¿conoce la diferencia entre "arriba y abajo", "estar en alto o al nivel del mar"? ja ja ja ja ja ja, me parto, ja ja ja ja ja ja ja ja. Por favor, lo que hay que oír. Bah, lo dejo ya
  • pues no pienso perder el tiempo con anónimos instigadores trolls
  • ¿quién es el "lumbreras" que dice que Palos no ha estado fortificado?
  • no de las estupideces que sostienen personas como Bilbeny y los que le creen
  • no tiene desperdicio las barbaridades que puede llegar a decir el ser humano en estado de embriaguez
  • Xpo, dos cosas, la primera, miente Ud., lo cual demuestra o su maldad
  • Deje de insultar, le digo lo mismo que el Rey a Chavez
  • Já, já, já. Ud. no ha leído los cuatro tomos del P. Ángel Ortega ¿verdad?, no ha leído al profesor Manzano y sus 3 tomos sobre los Pinzón ¿verdad?, y así podría seguir. EL problema de los colombinistas es siempre el mismo, sean del lugar que sean, Colón debería estar en un altar y el resto de los malvadísimos castellanos ardiendo en las calderas de Pedro Botero. "Si ej que no pué sé"
  • En nomès aquestes cinc pagines trobaras manques de respecte, prepotencia o insults d'aquest senyor mes de 50 cops. 50.!.. i cap administrador li ha parat els peus.

Per tant, a la vista de tot aixó, s'em fa bastant dificil entendre el meu blocatge. com compendras, i menys per una ironia o doble sentit, com deies. Salut XPo


  • no de las estupideces que sostienen personas como Bilbeny y los que le creen (MAfoto, de momento Julio Izquierdo, y otros historiadores, sólo citan como referencias 4 a lo sumo 5 libros... y este señor, cita más de cuatro páginas de bibliografia; debemos entender por estupideces ponerse a corroborar una por una las citas que extrae este señor? con los otros es más fácil, pocas referencias, mucho texto literario, escasez de contrastar la información, mucha 'retórica en los libros que han escrito. Ud. cree que autores de la talla de Consuelo Varela, les dejan inmiscuirse en los documentos del s. XV y XVI? como dice Ud. "amos hombre"! A nadie se le deja escrutar papeles de ese calibre sólo por el nombre de la persona, ni por el tema del que quieren tratar.

el comentari anterior sense signar és fet per 81.36.61.180 (disc.contr.) 01:41, 14 des 2008 (CET)[respon]

segon bloqueig[modifica]

Com ja t'he anunciat este matí vaig a procedir al teu bloqueig per haver continuat menyspreant l'usuari MiguelAngel fotografo.

El que has duplicat ací i a VP:PA —a vore si perdem esta mala costum—, per ser més exacte, el que hi ha abans d'esta nova secció és una tergiversació dels fets. No puc suposar ja bona fe i ho interprete com una manipulació dels fets.

El que vaig a fer a continuació em sembla una mica una pèrdua de temps per als que hem estat enredats en esta infructuosa trama, però vull que tothom s'assabente del que ha estat passant i que ningú puga pensar que estic actuant impunement contra un innocent fent un abús de poder.

Començaré des del principi. A Cristòfor Colom un usuari provinent de la viquipèdia en castellà, concretament en MiguelAngel fotografo —a partir d'ara MAfoto—, va anar ampliant l'article al seu aire fins que un anònim intervingué (diria que esta és la teua primera intervenció com a XpoferenS, sense oblidar que anaves incloent enllaços al teu web). Cal aclarir que en MAfoto ja es va entrontar a altra gent en esta mateixa pàgina però sí que a partir d'eixe moment les converses entre vosaltres anirien cada vegada a ser més freqüents i més dures.

Obviaré els comentaris fora de lloc, però va aplegar un moment en què MAfoto va sol·licitar la meua atenció per intenvindre al seu favor en esta acalorada discussió. No vull recòrrer la Viquipèdia buscant els enllaços corresponents, crec recordar que va editar la meua pàgina de discussió i després hi vas aparéixer tu també. I diria que també va entrar al xat.

No li vaig fer cas, és a dir, en un primer moment no se m'havia ocorregut blocar un usuari perquè m'ho demanara un altre i el que vaig fer fou posar-me al corrent del que estava passant. En conseqüència vaig pretendre calmar els ànims i intentar dialogar amb els dos.

No va ser possible així que vaig decidir interrompre les vostres baralles amb un ultimàtum ben clar, si tornava a llegir qualsevol comentari inapropiat blocaria l'usuari responsable, qui fora dels dos. Potser cal llegir la secció protecció de pàgina i bloqueig d'usuaris per entendre millor este ultimàtum.

El 7 d'agost del 2008 vaig haver de blocar en MAfoto per les seues edicions a Usuari Discussió:XpoferenS/Cristòfor Colom, concretament per esta.

I on figuren bona part dels exemples que has posat dient que ha quedat impune, ja és hora doncs de recalcar que eixes formes les va abandonar després del seu bloqueig.

No em digues què he de llegir, em conec la trama, la vostra història i he suportat com he pogut les vostres respectives ganes de fer fora a l'altre, m'hi he oposat i he intentat dialogar. No tots els altres administradors han participat, però pràcticament tots han estat presents. I en determinades ocasions sí que han intervingut, les justes per a no interferir en les accions preses per altres col·legues. No vulgues fer-nos creure una altra cosa, a banda sempre ens recolzem pel xat.

Bé ja és tard. Espere que amb este segon bloqueig pugues reflexionar realment sobre el que està passant, sobre com has de tractar els altres usuaris. El motiu és la teua reincidència, estàs violant unes mínimes regles de comportament cíviques.

Et recorde que em deies que el bloqueig del teu compte no suposava res per a tu en la vida real, demostra'm que és així, que quan tornes, si es que tornes, ja que has dit que abandones, no t'amoinaràs pel fet d'haver estat blocat i que intentaràs realment aportar alguna cosa positiva.

–Pasqual · discussió · xat 02:53, 3 des 2008 (CET)[respon]

Un aclariment més, en MAfoto no va entendre bé una cosa que li vaig dir, va ser un malentès el que que començara a modificar la teua subpàgina, espere que li ho pugues perdonar, no sé si encara t'ho ha comunicat ell personalment. –Pasqual · discussió · xat 03:05, 3 des 2008 (CET)[respon]

Pascual, aquesta discusió amb algú que crec queno està disposat a escoltar em sembla esteril, per tant no m'extendré. M'agradaria equivocar-me. Em vas blocar per escriure MenFoto? Sabies dels meus problemes visuals i no vas dignarte a preguntarme si era una errada ortografica o una conya. Has permes durant mesos que el MAfoto ens digues ignorants, borratxos i altres bestieses i has callat. De mentres jo he fet una proposta, que ell ha estat incapaç de fer la seva. Li has permes TOT, i ara li segueixes permetent que remeni la proposta de fusió que esta fent en KRLS. Jo si he aportat cosa positiva, amb la meva feina i amb la meva paciencia. O tens molt mala memoria, o no has vist res, o et fas el boig. MAfoto no va abandorar el seu llenguatge violent, aixó es fals, ni va deixar de remenar la meva proposta despres del 7 d'agost, també es notoriament fals i nomès necesites mirar l'historial. I per descomptat no m'ha presentat cap escusa, i ara segueix remenant a l'entrada de Catalanitat d'en Colom, quan ell desconeix absolutament la tesi, i ames es notoriament contrari, i es molt evident que ho fa per boicotejar, i tu ho segueixes permetent tot. T'estas esnganyant a tu mateix, no soc jo l'enemic. Pero t'agraeixo que m'ensenyis quins son els criteris. Ell insulta 50 cops, jo fotu una conya de coble sentit, a mi em castigues i ell demana escuses. GENIAL .! Ah, per cert, al l'Arxiu de Simancas es escrit Martin Pinçon e Veçeint Yannes de Moguer, en un plei per haver robat , el 1479, un balener eivissenc, 18-01-1489, Toledo( i ell ho sap perque te fitxers d'aquest document). O sigui que tots els histrionismes del sr sobre el nom dels Pinçons o del seu poblet també sobren. Salut i peles Xpoferens.! Si no vols investigar millor el tema, penso que no val la pena continuar discutint-ho. Tu pensaras una cosa, jo un altra, i aquell sr seguira boicotejant la feina dels altres redactors.el comentari anterior sense signar és fet per 77.210.185.154 (disc.contr.) 14:00, 3 des 2008 (CET)[respon]

No pense seguir-te el joc. Fes un seguiment cronològic dels fets. Situa els insults i el que consideres una mostra de falta de respecte envers la teua persona dins d'una seqüencia de temps, abans i després del seu bloqueig. Fes el mateix amb tu.
Lo de la teua vista, amb tot el respecte del món, no cola pel que es referix a MenFoto no fages del teu handicap una excusa, com tu, he nascut el segle passat.
Pensava seguir esta nit desfent les teues afirmacions, però crec que ara m'hi negue, ja t'ho he dit no pense seguir-te el joc. Almenys deixaré passar un temps–Pasqual discussió · xat 18:11, 3 des 2008 (CET)[respon]
Tot i així reconec la teua paciència i que has fet un esforç per poder publicar la teua particular versió sobre el personatge de Colom. –Pasqual · discussió · xat 18:23, 3 des 2008 (CET)[respon]

Home, no afirmava que no ho fes aposta, sino que ni t'ho vas rumiar, i que tampoc es tan greu en comparança del que he rebut. Esclar que abans de buscar la llista he tingut en compte el dia 7 d'Agost, per cert jo no sabia lo del blocatge, i per tant dificilment es corrigeix l'actitud si penses que tot s'hi val. No obstant aixó, la seva actitud no canvia despres de la data, potser nomes modera el llenguatge en les pagines de discusió. Mira la pagina d'historial de Zpoferens/Cristofor_Colom i voras que va continuar toquetejant-la. Penso que hauries de mirarte les entrades/discusions(historials per a tranquilitat teva, pero de tota manera crec que tampoc es bo continuar la discussió, per tant em posso en orsay fins la data. Bais Xpofolel comentari anterior sense signar és fet per 77.210.10.19 (disc.contr.) 19:16, 3 des 2008 (CET)[respon]

Benvolgut XpoferenS[modifica]

Tot fent l'espieta, m'he posat un xic al dia vers la trifurca que manteniu amb el Miguel Angel Fotografo (no poso MAFoto per que s'assembla al meu mal nom i hem molesta la coincidència).

  1. Modestament, vull donar-vos el meu suport en el que fa referencia a la gran feina que heu fet en aquesta wikipedia. Us tinc com un gran editor d'aquesta i una font fiable de coneixements.
  2. Modestament, Considero que el Miguel Angel Fotografo s'ha dedicat a mirar d'enterrar altres realitats/visions/versions/Teories que no siguin la que ell ha acceptat com a dogma de Fe.
  3. Modestament, Considero que els blocatges son oportuns: en foto ha aconseguit el que volia: Us a exasperat tant que heu caigut al seu terreny. Ara ja comenceu a barallar-vos amb altres els quals han procurat fer de mediadors entre vos i ell i que han fet, al meu entendre, un acte de paciència força gran.
  4. Modestament, Considero que a Miguel Angel Fotografo no se li hauria de permetre emprar el to i les maneres que utilitza.

M'agradaria demanar-vos que no deixeu d'editar en aquesta wiki i encoratjar-vos a continuar compartir els vostres coneixements amb la resta. Atentament, --Marc (Mani'm?) 17:56, 5 des 2008 (CET)[respon]

Corona d'Aragó i Sicília[modifica]

Si hi he participat, però no sé exactament a què et refereixes. Sobre l'artícle de la Corona d'Aragó, jo seria partidari de partir-lo en 2, seguint l'exemple d'alguns artícles referents a l'evolució d'Espanya: Primera República Espanyola, que passa a Restauració borbònica, que passa a Segona república espanyola, que passa a Franquisme, que passa a la plantilla d'estat actual: Espanya. Aquesta successió d'artícles reflexa tant la continuitat de l'estat espanyol i com els canvis de règim. Encara faltaria tirar enrerra fins a enllaçar-lo amb la monarquia hispànica/catòlica en temps dels borbons, i abans la monarquia hispànica/catòlica en temps dels àsutries, i abans la monarquia hispànica/catòlica en temps dels reis catòlics, que es correspondria amb l'artícle actual de monarquia hispànica. Una altre opció que considero menys adecuada seria la d'emprar la plantilla d'estats desapareguts que han existit en dos períodes de temps, per exemple: Regne d'Anglaterra. Respecte el tema de la Corona d'Aragó i Sicília, en morir Martí I de Sicília, el regne de sicília passà al seu pare, Martí I d'Aragó. Ara bé, no tinc present si les armes conjuntes d'Aragó i Sicília s'empraren per primer cop amb martí o ja amb els trastamara.--Georg-hessen (discussió) 16:23, 11 des 2008 (CET)[respon]

necessitat de referenciar en págines de discussió[modifica]

Fins a un cert límit, a les págines de discussió dels articles no cal posar referéncies, peró aquestes pàgines són per que a la gent discuteixi la seva investigació sino per discutir canvis als articles, i aquests canvis han de estar basats en fonts. O sigui que demanar canvis als articles sense donar cap font va en contra de la utilitat final d'aquestes pàgines.

Sobre tot quan altres editors aporten fonts que demostren el contrari, i el editor que no ha donat fonts segueix sense donar-ne'n cap, que és el cas de la secció Discussió:Corona_d'Aragó#Es_poden_possar_dates_a_una_cosa_eteria_e_inexistent.3F. També cal dir que la investigació original és molt més benvinguda quan les fonts que es vant trobant la vant corroborant, cosa que vol dir que l'editor que fa la investigació està anant per bon camí i sap lo que es diu, i només cal trobar les fonts per respaldar formalment el que diu, pero aixó tampoc és el que ha passat a aquella secció. --Enric Naval (discussió) 06:07, 12 des 2008 (CET)[respon]

Re: Com es fa aixó?[modifica]

No cal explicar totes les edicions, però cal respectar la feina feta per altres i intentar millorar-la. No he trobat que estigués justificat suprimir un paràgraf sense més i sense aportar cap alternativa. --V.Riullop (parlem-ne) 11:29, 21 des 2008 (CET)[respon]

Estic cansat, però no pel fet que em doni un cop de mà, al contrari, sinó perquè tinc moltes coses a fer aquí (pots mirar la llista que haig de fer) i estic saturat (més importants, perquè per fer-ho i seguir queixant-vos per ambdós bandes). Potser un reprenc més endavant però tinc prioritats.--KRLS , 12:16, 5 gen 2009 (CET)[respon]

Arxiu 2008[modifica]

Crea: Usuari Discussió:XpoferenS/2008 o Usuari Discussió:XpoferenS/Arxiu2008 i ja està.--KRLS , 13:15, 5 gen 2009 (CET)[respon]