Utopia (sèrie de televisió)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióUtopia
Modifica el valor a Wikidata
Gèneresèrie de televisió de suspens i sèrie de televisió de drama Modifica el valor a Wikidata
Espai d'ambientacióLondres i Anglaterra Modifica el valor a Wikidata
CreadorDennis Kelly Modifica el valor a Wikidata
DirectorMarc Munden Modifica el valor a Wikidata
ProductorDennis Kelly Modifica el valor a Wikidata
CompositorCristobal Tapia de Veer Modifica el valor a Wikidata
Actors
Companyia productoraKudos Modifica el valor a Wikidata
PaísRegne Unit Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Canal originalChannel 4 Modifica el valor a Wikidata
Durada dels capítols50 min Modifica el valor a Wikidata
Primer episodi15 gener 2013 Modifica el valor a Wikidata
Últim episodi12 agost 2014 Modifica el valor a Wikidata
Temporades2 Modifica el valor a Wikidata
Episodis12 Modifica el valor a Wikidata
Llista d'episodislist of Utopia episodes (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Web oficialutopia.channel4.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt2384811 Filmaffinity: 168124 Allocine: 11346 Rottentomatoes: tv/utopia_2013 TV.com: shows/utopia TMDB.org: 46511 Modifica el valor a Wikidata

Utopia és una sèrie de televisió britànica creada per Dennis Kelly i emesa per primer cop el 15 de gener del 2013 a Channel 4.

Argument[modifica]

La història comença al voltant d'un grup de fans dels còmics que, mitjançant fòrum es posen en contacte per parlar del seu còmic preferit, Utopia Experiments. Descobreixen que el còmic en qüestió és un manuscrit creat per un autor turmentat maníac, depressiu i psicòtic que prediu els desastres de la humanitat. Poc després, descobreixen que aquest manuscrit també el busca una organització anomenada "The Network", una agrupació sense escrúpols que farà qualsevol cosa per a apoderar-se del manuscrit.

Episodis[modifica]

Episodis estrenats fins avui:
Capítol 1 Capítol 2 Capítol 3 Capítol 4 Capítol 5 Capítol 6
15 de gener de 2013 22 de gener de 2013 29 de gener de 2013 5 de febrer de 2013 12 de febrer de 2013 19 de febrer de 2013

S'està rodant una segona temporada que s'estrenarà el 2014.

Personatges Principals[modifica]

  • Jessica Hyde, interpretada per l'actiriu Fiona O'Shaughnessy, perseguida des que era petita. És la filla de Philip Carvel, qui va escriure el manuscrit Utopia.
  • Becky, interpretada per l'actriu Alexandra Roach, és una estudiant a punt d'entrar postgrau i lectora del manuscrit Utopia. Creu que hi ha una conspiració al voltant de la mort del seu pare i per això investiga el manuscrit.
  • Ian Johnson, interpretat per l'actor Nathan Stewart-Jarrett, és un informàtic que mitjançant els fòrums sobre la novel·la gràfica manuscrita coneix a Becky, s'hi enamora i junts investiguen sobre el que està escrit en el manuscrit
  • Wilson, interpretat per l'actor Adeel Akhtar, és un personatge obsessionat amb la tecnologia i la seva pròpia seguretat. Quan els perseguit per 'The Network, pateix per la vida del seu pare, però Jessica menteix dient-li que no ha mort.
  • Grant Leetham, interpretat per l'actor Oliver Woollford, és un nen d'onze anys que fingeix tenir-ne vint-i-quatre en el fòrum en el qual el grup entra en contacte per primera vegada. Grant és el primer a obtenir el manuscrit d'Utopia que més tard amaga amb complicitat d'una noia que coneix, Alice Ward.
  • Michael Dugdale, interpretat per l'actor Paul Higgins, és un alt funcionari del govern britànic que és víctima de xantatge per part de The network perquè va deixar a Anya (Anna Madeley), una prostituta russa, embarassada.
  • Arby, "Raisin Boy" R.B. nom real de Pietre i Lee, interpretats respectivament pels actors Neil Maskell i Paul Ready, són dos assassins a sou que treballen per a la xarxa, busquen a Jessica Hyde i els manuscrits Utopia. Lee tortura a Wilson, però el primer se les arregla per escapar, disparant a Lee.
  • Milner, interpretada per l'actriu Geraldine James,

Personatges secundaris[modifica]

  • Philip Carvel
  • Jen Dugdale
  • Alice Ward
  • Geoff
  • Donaldson
  • L'assistenta
  • Conran Letts
  • Detective Reynolds
  • Bejan Chervo

Estrena[modifica]

La sèrie va ser llançada en DVD i Blu-ray l'onze de març de 2013. Inclou material documental, escenes eliminades i comentaris del director.

Crítiques[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]