Viquipèdia:Petició als administradors

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: VP:PA)
Salta a la navegació Salta a la cerca
Drecera:
VP:PA

Necessiteu la intervenció d'un administrador? Vegeu abans quines són les funcions d'un administrador o d'un buròcrata.

  • Si voleu eliminar una pàgina, vegeu Viquipèdia:Esborrar pàgines.
  • Si voleu fer una consulta d'interès per la comunitat, aneu a Viquipèdia:La taverna.
  • Per a una actuació ràpida dirigiu-vos directament a un administrador (vegeu els actius en els últims 5 minuts o 1 hora), o proveu per IRC #wikipedia-ca
  • En cas d'una petició que afecti al contingut, afegiu un enllaç a la discussió on es pugui comprovar que el canvi no sigui controvertit.
  • Deu dies després de la marca {{fet}}, {{no fet}} o {{tancat}} un bot arxivarà la petició, segons la signatura datada en el mateix paràgraf.

Per a afegir una nova petició cliqueu el botó a continuació:

Nova petició


Edicions conflictives de l'usuari Medograd[modifica]

Si us plau, algú que pugui intervenir en aquest conflicte? Aquest usuari col·loca plantilles a tort i a dret; avui tocaven les de FVA en tots els articles començant per la A. Habitualment deixo resum d'edició, així que en les que no són reversions directes i desfaig els canvis hi afegeixo una explicació. Veureu com s'ha iniciat la "conversa" aquí i aquí. Després ha desfet una pàgina de desambiguació que m'ha semblat pertinent, i ens hem enxarxat en una guerra de reversions (mea culpa, perque jo ja coneixia les regles). He intentat explicar les meves reversions a la pàgina de discussió de la desambiguació (ara redirecció a l'article que li ha semblat) i a la seva pàgina de discussió.

Ja porta unes quantes edicions conflictives més, ja que fa i desfà com li sembla. Preferiria centrar-me en aquests casos d'avui, però, com he dit, hi ha moltes més edicons al darrera no vàlides perque no li queda clara la normativa. Agraïré que els administradors puguin valorar la situació i intercedir. Gràcies. --Judesba (digues...) 03:26, 9 març 2020 (CET)

Altres antecedents: Tema:Vhlgcyw37cqfk44f. --Judesba (digues...) 03:30, 9 març 2020 (CET)
El cert és que té un munt d'edicions que caldria revisar, com ara aquesta. El bloquejo una setmana per assegurar-nos que té temps suficient de llegir els enllaços que li ha proporcionat na Judesba, o bé fins que un altre administrador parli amb ell i recondueixi la situació. --Yuanga (disc.) 11:52, 9 març 2020 (CET)
Moltes gràcies, Yuanga. Salut! --Judesba (digues...) 01:45, 10 març 2020 (CET)

"del País Valencià"[modifica]

Hi ha un usuari editant els articles de tots els municipis valencians per a fer un canvi: on hi posa "valencià" o "valencians" ho canvia per "del País Valencià". S'ha pres alguna decisió al respecte per a fer eixos canvis massius?--TaronjaSatsuma (disc.) 13:31, 5 abr 2020 (CEST)

Especial:Contribucions/Benicarlando. Pau Cabot · Discussió 13:53, 5 abr 2020 (CEST)
Es preveu revertir-lo o fer alguna cosa?--TaronjaSatsuma (disc.) 22:32, 6 abr 2020 (CEST)
Esperava més opinions ... Pau Cabot · Discussió 23:13, 6 abr 2020 (CEST)
@Benicarlando:?—Leptictidium (digui) 10:59, 7 abr 2020 (CEST)
Simplement s'ha seguit el llibre d'estil de la Viquipèdia. A tots els municipis de Catalunya no apareix el gentilici sinó el topònim, igual passa als municipis de Mallorca, Eivissa i Menorca i de tots els llocs del món. De fet molts municipis valencians ja tenien el topònim País Valencià i els que tenien el gentilici alguns foren modificats posteriorment, com ací,quan en l'article original apareixia el topònim que és el llibre d'estil correcte.--Benicarlando (disc.) 11:11, 7 abr 2020 (CEST)
Podries aclarir on del llibre d'estil diu això que tu dius que diu? Pau Cabot · Discussió 11:39, 7 abr 2020 (CEST)
Només al principi es parla de "El llibre d'estil de la Viquipèdia té per objectiu que les coses es facin de manera homogènia arreu del projecte". I jo he homegeneitzat a l'estil que s'està utilitzant en l'entrada de totes les poblacions del País Valencià igual que estan en les de Catalunya i Balears. I insistisc, eixe era l'estil que s'ha anat canviant a poc a poc, dalt he posat un exemple, ací un altre, que ha trencat l'homogeneització que hi havia.--Benicarlando (disc.) 11:57, 7 abr 2020 (CEST)
O sigui que a VP:LE no parla concretament d'aquest canvi. Parla en general d'homogeneïtzar, argument que es podria fer servir per fer gairebé qualsevol canvi.
Abans de fer canvis massius, hauries d'haver-ho consensuat. Per començar, revertiria tots aquests canvis i després, en parlaria. Pau Cabot · Discussió 13:12, 7 abr 2020 (CEST)
@Benicarlando: aprofito el fil per comentar què el lloc on fer aquestes propostes, quan afecten a molts articles i volem consensuar criteris, és Viquipèdia:La taverna/Propostes.--Kette~cawiki (disc.) 13:20, 7 abr 2020 (CEST)
@Paucabot: O siga, que deshomogeneitzar-ho poc a poc és vàlid i homogeneitzar-ho de cop, que és el que diu que cal fer, no val... i tot perquè un usuari "es queixa" encara no entenc de què. Quin és l'argument de la queixa? Per què no li pregunteu a ell quin és el motiu de la queixa?--Benicarlando (disc.) 13:33, 7 abr 2020 (CEST)
Hi ha vegades (sovint) que resulta molt més còmoda la lectura de la introducció de l'article si es refereix com a "municipi valencià", especialment quan a continuació per exemple es parla de que és "el quart més poblat del País Valencià". És convenient no caure en reiteracions sense cap tipus de sentit: és evident que al dir municipi valencià es tracta d'un municipi situat al País Valencià. A més, ja hi apareix en l'infotaula i en la redacció posterior. Per altre costat, em sembla una barbaritat l'edició massiva de tots els articles dels municipis del País Valencià sense haver-ho consensuat abans. També per respecte a la majoria d'usuaris que durant anys han (hem) invertit el nostre temps redactant i millorant eixos articles. --Túria (disc.) 16:31, 7 abr 2020 (CEST)
Afegisc que estic totalment d'acord amb @Paucabot:: d'entrada, caldria revertir tots els canvis massius.--Túria (disc.) 16:54, 10 abr 2020 (CEST)
Dir que s'està parlant en el lloc que correspon com se'm va indicar i que de moment no és veu com una mala proposta. Desfer-ho per tornar a fer-ho seria faena innecessària. Passeu-se per la proposta.--Benicarlando (disc.) 12:43, 11 abr 2020 (CEST)

Reanomenar una pàgina[modifica]

Hola, convindria eliminar una pàgina de redirecció:'tabulàrium', que redirigeix a 'tabulàrium de Roma'. Hi ha una altra pàgina amb contingut, 'tabularium' (aquesta sense accent) que queda amagada per mor d'aquesta pàgina de redirecció que no té gaire sentit. el comentari anterior sense signar és fet per Hernancrisci (disc.contr.) 17:54, 6 abr 2020‎

Aleshores proposes canviar tabulàrium perquè apunti a tabularium? Per això no cal eliminar cap pàgina. Salut! --Jey (disc.) 13:25, 13 abr 2020 (CEST)

Merge[modifica]

Si us plau Hasàpiko amb Hasapiko. Gràcies. --E4024 (disc.) 01:51, 15 abr 2020 (CEST)

@E4024: si no vaig errat, la pàgina que està ben lligada a WD és Hasàpiko, i si el nom correcte és Hasapiko, lligat a WD com a dansa turca folklòrica, potser hem de deslligar tots dos articles de WD, redirigir el primer article al segon i lligar el segon a WD de forma correcta. És això?--Kette~cawiki (disc.) 11:49, 15 abr 2020 (CEST)
Jo no sé qual ha de ser el nom correcte de una dansa turca (kasap havası) en català, [només gràcies a la ajuda dels amics com aqui que escreig una mica] una dansa importada a Viquipedies per grecs o grecofils com una "dansa grega", quan molts coses que avui coneceixen en Grecia (com a çörek-tsureki) van arribar amb els grecs de Turquia després del intercanvi de poblacions entre els dos països. En altres paraules, per a mi el nom correcte és "kasap havası" (tonada dels kasaps). (Kasap és carnicer en turc. :) Tenir dos articles com a dansa grega per una sola dansa turca és rar. (Com diu el Dr. Iglesias, DEP, "raro, raro, raro". :) --E4024 (disc.) 14:52, 15 abr 2020 (CEST)
A veure, si agafem el nom en turc, ha de ser «Kasap havası». Si partim del nom en grec, la transcripció correcta seria «Khassàpiko». Així doncs, cal reanomenar l'article de totes maneres. Per altra banda, després de consultar diverses fonts sobre els orígens d'aquesta dansa, apostaria per utilitzar el nom grec (ja que és una dansa d'origen bizantí), però deixant clar a la introducció que el seu nom actual deriva d'ètims turcs. També faria una redirecció des de «Makel·làrikos khorós».—Leptictidium (digui) 16:40, 16 abr 2020 (CEST)
Sembla que en Bizantium parlaven turc. En vegada de apostar, és millor demostrar les fontes que parlen exactament de aquesta paraula, sense OR. --E4024 (disc.) 17:03, 16 abr 2020 (CEST)
No confonguem l'origen de la dansa (grec bizantí) amb l'origen del seu nom actual (forma hel·lenitzada d'unes paraules turques). I no sé per a quina afirmació em demanes que posi les fonts, ja que no sé si el que estàs posant en dubte és que el khassàpiko s'originés a la Constantinoble medieval o que Kasap havası sigui un nom turc.—Leptictidium (digui) 17:36, 16 abr 2020 (CEST)
  • "Kasap havası", Leptic, no "asap". A veure quan tinguem l'article Apropiació cultural Cultural appropriation en VP. :) E4024 (disc.) 17:45, 16 abr 2020 (CEST)

Canvi de plantilla harvsp a Sfn[modifica]

Hola administradors. Fa uns dies he estat millorant l'article d'El Cavallet Presumit afegint cites i referències. Vaig intentar agafar idees de l'article de Nosaltres, els valencians perquè vaig imaginar que és on trobaria la manera de citar recurrentment una obra literària sense haver de repetir cada vegada tota la cita, i vaig veure que utilitzava la de Plantilla:Harvnb. Però ara repassant he vist que també utilitza la de Plantilla:Sfn que potser seria més correcte, però quan vull fer el canvi em dóna error i em diu que falten atributs. A veure si algun administrador pot donar-hi una ullada i aclarir-me el dubte. Gràcies. --KDE logo moon.svg Aniol (discussió) 10:20, 21 abr 2020 (CEST)

@Aniol: doncs tu mateix has mostrat la solució, a l'enllaç de la plantilla Sfn tens la documentació de com utilitzar-la. Primer de tot has de treure les etiquetes <ref></ref>, aquesta plantilla no en necessita, i com la plantilla sfn utilitza la Harvnb només cal substituir el nom d'una per l'altre. Altre punt, si s'ha d'utilitzar la mateixa referència en més d'un lloc no serveix <ref name:"elquesigui">, has de tornar a repetir-la. En aquest article ja les he canviades jo. Ups, m'oblidava, per aquest tipus de consulta no cal un administrador, tens un lloc més adient per fer-la: Viquipèdia:La taverna/Ajuda Bona feina!--Kette~cawiki (disc.) 11:52, 21 abr 2020 (CEST)
@Kette~cawiki: Sí, era això de <ref></ref> el que em fallava i no entenia per què. Moltes gràcies per resoldre-m'ho, i m'apunto lo de Viquipèdia:La taverna/Ajuda. --KDE logo moon.svg Aniol (discussió) 12:02, 21 abr 2020 (CEST)

Pregunta sobre pàgina d'usuari[modifica]

Un IP pot fer una pàgina d'usuari amb un "nom", com ara Usuari:ArbeloA/proves (castellà) --E4024 (disc.) 04:24, 29 abr 2020 (CEST)

@E4024: potser sí. Molts usuaris novells, ho veiem en els participants de Viquiprojectes acadèmics, se'n obliden d'autenticar-se com a usuari i editen com a IP. Molt possiblement aquesta IP correspongui a l'usuari.--Kette~cawiki (disc.) 11:26, 29 abr 2020 (CEST)
És anormal, però cal pressuposar bona fe. Es pot esborrar després d'un temps prudencial si no hi ha més activitat. --V.Riullop (parlem-ne) 14:08, 29 abr 2020 (CEST)

Vandalisme reiterat[modifica]

Hola. Podríeu bloquejar aquest usuari, que ha rebut nombrosos avisos des de febrer i continua vandalitzant? Gràcies. --Judesba (digues...) 03:40, 8 maig 2020 (CEST)

Té un darrer advertiment del 7 de maig i des de llavors no hi ha vandalisme evident.--Carles (enraonem) 22:21, 16 maig 2020 (CEST)

Bloqueig[modifica]

Lolay1983 (discussió contribucions registre) Creat per vandalitzar: última edició.--Kette~cawiki (disc.) 15:49, 13 maig 2020 (CEST)

Usuari:Kette~cawiki Tu em vols bloquejar per proposar un article bo? Ets un intransigent.

La primera acció ja ha estat esborrada i no surt a «contribucions», una proposta d'article bo amb plantilles de manteniment com {{Currículum}}. La segona amb la retirada de plantilla de manteniment és aquesta.--Kette~cawiki (disc.) 21:13, 16 maig 2020 (CEST)

Usuari:Kette~cawiki La proposta va ser abans que poséssiu la plantilla. Per tento és mentida.el comentari anterior sense signar és fet per Lolay1983 (disc.contr.) 22:04, 16 maig 2020‎

@Lolay1983: primer de tot aquesta plantilla, de currículum, no l'he inserida jo, per mi hi ha una línia molt fina entre un article amb cronologia acceptable i un article «currículum» i per tant no em considero capacitat per inserir-la. Segon, per considerar un article bo hi ha un camí a seguir que comença per una avaluació, Viquipèdia:Avaluació d'articles. Normalment qui fa la proposta és un editor relacionat amb l'edició de l'article, ja sigui editant directament o aconsellant com fer-ho. A l'avaluació s'han de corregir errors, petits defectes, i algú ha de fer la «defensa» de l'article, normalment qui fa la proposta, esteu disposats a fer aquesta «defensa» o havíeu fet la proposta a la babalà? Que sigui article bo a eswiki no te cap influència en la qualificació que tingui a cawiki. Tot i que a la vostra pàgina d'usuari diu «aprenent» porteu més de 3000 edicions a eswiki i no se us pot considerar novell.--Kette~cawiki (disc.) 15:29, 17 maig 2020 (CEST)
Ja fa un temps que no edita, un bloqueig no serveix per res quan no ha d'evitar res. Considero com a proponent que es tanqui el tema. Gràcies.--Kette~cawiki (disc.) 17:56, 21 maig 2020 (CEST)

sports-reference.com[modifica]

Bon dia. El web de referència a nivell d'esports i esportistes olímpics sports-reference.com ha tancat la paradeta per problemes econòmics. La informació no s'ha perdut perquè s'ha penjat tota a web.archive.org. Podria algun bot reconvertir totes les referències per a què incloguin al davant el text https://web.archive.org/web/20200417050956/ i així sigui visible la informació en els més de 4.500 articles que hi enllacen? Algun error quedarà, però de ben segur millor que no pas ara. Moltes gràcies.--Pcm (disc.) 10:19, 18 maig 2020 (CEST)

@Pcm: Això, millor que ho demanis a Viquipèdia:Bots/Sol·licituds. Pau Cabot · Discussió 11:01, 18 maig 2020 (CEST)
Gràcies @Paucabot:. No sabia on demanar-ho i ho he posat aquí. Ara ho demano al lloc corresponent.--Pcm (disc.) 11:04, 18 maig 2020 (CEST)

Edicions dubtoses[modifica]

L'usuari Bhgh543bgf (discussió contribucions registre) està fent uns canvis a les categories relacionades amb el País Basc per mi més que dubtoses. Ho comunico aquí per que són bastants i si es bloqueja l'usuari es poden desfer fàcilment amb les eines d'administrador. Ja direu. Aprofito per comentar que el mateix està fent a Wikidata, d:Special:Contributions/Bhgh543bgf.--Kette~cawiki (disc.) 17:42, 21 maig 2020 (CEST)

Bloqueig temporal de la pàgina Softcombat[modifica]

Sembla que hi ha un parell de faccions que es van fent la guitza. Caldria una «protecció baixa» de la pàgina, són IP's, per que es refredin els ànims i es decideixi sobre l'admissibilitat de l'article en que tot és molt «pseudo»: pseudoesport, pseudofederació (en un blog personal)... Per evitar una part dels conflictes he esborrat la secció EE. Val a dir que la pàgina a enwiki ja ha estat esborrada.--Kette~cawiki (disc.) 18:22, 21 maig 2020 (CEST)

De moment, l'he semiprotegida, però segurament el que s'hauria de fer és una proposta d'esborrat. Pau Cabot · Discussió 21:38, 21 maig 2020 (CEST)
@Paucabot: doncs sí, però no em trobava amb esma per demanar l'esborrament en aquell moment. Tinc pensat fer-ho, per aquest motiu he avançat que a enwiki ja ho han fet. Si comencem a treure coses que no són, l'article es queda amb el títol. Be, ja ho parlarem a la proposta d'esborrat. Gràcies.--Kette~cawiki (disc.) 21:43, 21 maig 2020 (CEST)

Bloqueig[modifica]

L'usuari Majariego2001 (discussió contribucions registre) hi torna un altre cop.--Marraco (disc.) 11:19, 25 maig 2020 (CEST)

Bloqueig[modifica]

Santaclareño (discussió contribucions registre) Deixant de banda la insistència en afegir determinat contingut a un article sense consensuar penso que amb aquesta edició, una manca de respecte imperdonable envers altre editor, n'hi ha prou pel bloqueig.--Kette~cawiki (disc.) 13:17, 27 maig 2020 (CEST)

Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 13:19, 27 maig 2020 (CEST)

Petició autopatrullat[modifica]

Montesita (discussió contribucions registre) demano l'estatus d'autopatrullat per l'usuari Montesita. Penso que no cal revisar les seves edicions de forma sistemàtica, si te dubtes ho pregunta. L'hauríem de treure de «canvis recents». Gràcies.--Kette~cawiki (disc.) 11:51, 29 maig 2020 (CEST)

Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 12:18, 29 maig 2020 (CEST)

Reanomenar pàgina[modifica]

Podrieu reanomenar Lluís Marsans i Sola a Lluís Marsans i Solà? És el cognom correcte i jo no puc. Moltes gràcies. Herodotptlomeu (disc.) 16:56, 29 maig 2020 (CEST)

De les dues referències que puc consultar, només una duu el segon llinatge i és sense accent. Podries aportar referències que verifiquin aquest canvi? Pau Cabot · Discussió 17:19, 29 maig 2020 (CEST)
En aquesta surt el segon cognom amb accent.--Pcm (disc.) 18:53, 29 maig 2020 (CEST)
N'hi ha més: [1], [2], [3], [4]...--Kette~cawiki (disc.) 19:14, 29 maig 2020 (CEST)
Fet Fet! Almanco qualcuna d'aquestes referències s'hauria d'incorporar a l'article. Pau Cabot · Discussió 19:48, 29 maig 2020 (CEST)

Reanomenar article[modifica]

Si bé l'argument pot ser vàlid Discussió:Unió Excursionista de Catalunya encara que no s'aporta cap referència, proposo reanomenar l'article Unió Excursionista de Catalunya Agrupació Esportiva a Unió Excursionista de Catalunya. Fonts: GEC, VIAF. Gràcies!--Docosong (disc.) 11:42, 30 maig 2020 (CEST)

Fet Fet!Leptictidium (digui) 12:03, 30 maig 2020 (CEST)