Vaixell d'abastament

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 13:19, 2 maig 2016 amb l'última edició de Langtoolbot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
El portaavions Foch carregant combustible del vaixell nodrissa Meuse.

Un vaixell d'abastament és un tipus de Vaixell de càrrega que s'utilitza per donar suport logístic i abastament a altres vaixells, principalment de combustible, però també aliments i altres subministraments.

En el camp militar.

El desenvolupament de l'ús d'aquests vaixells és una conseqüència de la Segona Guerra Mundial, principalment per les operacions de les forces dels EUA al Pacífic, però també per les necessitats que van sorgir en les escortes dels combois.

En el sector civil.

Els vaixells d'abastament són els principals implicats per l'explotació de petroli en alta mar, són imprescindibles per una plataforma petroliera.[1] Són polivalents i capaços de proporcionar tot el que pugui necessitar la plataforma en alta mar, i també alguns d'ells, ajuden en la tasca d'ancorar-les i moure-les de lloc.

Flota de pesca

En una flota de pesca en alta mar un Vaixell d'abastament és aquell que està situat en un lloc determinat envoltat d'altres vaixells que tenen interrelació de treball i serveis amb aquest.

Els Vaixells d'abastament recullen el peix que pesquen per quantitat de vaixells pesquers però que no tenen capacitat per processar-(això vol dir bullir, netejar-lo, processar, enllaunat, etc.)

El Vaixell d'abastament proveirà de combustible i aliments als pesquers i mantindran una relació de treball. Al cap del temps un altre vaixell nodrissa ve i ocupa el lloc del primer portant relleu a les tripulacions dels pesquers i així continua la feina.

Vegeu també

Referències

  1. plataformes offshore