Valencians pel Canvi

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Logo de Valencians pel canvi

Valencians pel Canvi és una plataforma cívica del País Valencià integrada per un centenar d'intel·lectuals per tal de, segons el seu manifest, "promoure el debat d'idees, la renovació de la vida política del País Valencià, i afavorir totes les formes possibles de contacte i unitat entre les forces progressistes valencianes". Va ser fundada en la tardor del 1999.

L'entitat ha estat presidida per Joan Francesc Mira, Ramon Lapiedra, Francesc de Paula Burguera i Josep Lluís Barona. Des d'octubre de 2011, el president de la plataforma Valencians pel Canvi és el professor Antoni Furió i la vicepresidenta és la periodista Rosa Solbes. Integren també el consell directiu Gustau Muñoz i Veiga, Rosa Serrano, Maria Josep Picó, Sandra Obiol, Ferran García-Oliver, Júlia Benavent, Juli Peretó, Francesc Bayarri, Emèrit Bono, Vicent Álvarez, Pep Pérez, Vicent Olmos i Gerard Fullana.

Les activitats de la plataforma cívica s’orienten a l’anàlisi i la reflexió crítica de la societat valenciana i a tractar d’oferir respostes als reptes actuals en la cultura, l’economia, la política i la societat valencianes. Valencians pel Canvi organitza periòdicament debats, seminaris i conferències sobre qüestions d’interés cívic general; convoca amb una periodicitat trimestral l’Observatori de l’Esquerra per a debatre a intensitat i rigor assumptes d’actualitat general; fa publicacions amb el contingut dels actes més destacats.

El 2012 l’entitat cívica Valencians pel Canvi va presentar el projecte Objectiu 2015, com una aposta ferma per generar un espai progressista i valencianista ampli, aglutinador, a partir del debat sobre com hauria de ser i cap a on es vol orientar aquest canvi.[1]

Referències[modifica]

  1. «Valencians pel Canvi impulsa el ´Objectiu 2015´ para echar al PP» (en castellà). Levante-EMV, 20-02-2012.

Enllaços externs[modifica]