Vallecito (Argentina)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaVallecito
TipusAssentament humà Modifica el valor a Wikidata
Localitzat a l'entitat geogràficaProvíncia de San Juan Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaCaucete Department (Argentina) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Map
 31° 42′ S, 68° 00′ O / 31.7°S,68°O / -31.7; -68

Vallecito és una localitat situada a l'est de la Província de San Juan, gairebé al centre sud del Departament de Caucete, Argentina.

És conegut per l'oratori de la Difunta Correa, que és molt visitat. S'accedeix al poble per la Ruta Nacional 141.[1][2]

Població[modifica]

Vallecito té 404 habitants (INDEC, 2010), la qual cosa representa un increment enfront dels 293 habitants (INDEC, 1991) de 1991.[3]

Difunta Correa[modifica]

Estàtua de la Difunta Correa.

La localitat concentra una gran quantitat de turisme a causa de la tomba de la Difunta Correa.Des de la Dècada del 1940 es troba el seu santuari en aquesta localitat. Originàriament era amb prou feines una creu situada a la part alta d'un turó i actualment existeixen diverses capelles (17 en 2005), plenes d'ofrenes.

Les visites al santuari tenen lloc durant tot l'any, però són més freqüents per Setmana Santa, el dia de les Ànimes (2 de novembre) i les festes dels camioners i els gautxos (sense data fixa, però sempre a l'estiu). En les èpoques de major afluència es poden concentrar fins a dues-centes mil persones; la mitjana (any 2005) dels que peregrinen al santuari de la "Difunta Correa" a Vallecito és d'un milió de persones l'any.

Referències[modifica]