Vampyr (videojoc)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Vampyr
Modifica el valor a Wikidata

Publicació
5 juny 2018 Modifica el valor a Wikidata
Gènerevideojoc de rol d'acció Modifica el valor a Wikidata
Disponible en
Característiques tècniques
PlataformaWindows, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch Modifica el valor a Wikidata
MotorUnreal Engine 4 Modifica el valor a Wikidata
Modesun jugador Modifica el valor a Wikidata
Formatdistribució digital, disc òptic i descàrrega digital Modifica el valor a Wikidata
Dispositiu d'entradaratolí, teclat d'ordinador i controlador de videojoc Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Don’t Nod (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
EditorFocus Entertainment Modifica el valor a Wikidata
CompositorOlivier Derivière Modifica el valor a Wikidata
DistribuidorHumble Store, Steam, Epic Games Store, Microsoft Store, Nintendo eShop, PlayStation Now, GOG.com i PlayStation Store Modifica el valor a Wikidata
Qualificacions
ESRB
USK

Més informació
Lloc webvampyr-game.com (anglès) Modifica el valor a Wikidata
MobyGamesvampyr Modifica el valor a Wikidata
Steam427290 Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt6076362 Twitter (X): VampyrGame Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

Vampyr és un videojoc de rol d'acció desenvolupat per Dontnod Entertainment i publicat per Focus Home Interactive. El 5 de juny de 2018[1] va ser publicat per PlayStation 4, Xbox One i Microsoft Windows.[2] La trama tracta de com Jonathan Reid, un metge que s'ha convertit en un vampir, arriba a un acord amb la seva condició de no-mort mentre el divideix el jurament hipocràtic i la seva naturalesa sagnant acabada de descobrir.

Mentre que algunes batalles amb rival final són obligatòries, la majoria del combat es pot evitar, i el jugador no té cap obligació de matar a innocents per acabar el videojoc. Les opcions de diàleg s'utilitzen per a la conversa i la caça de preses per alimentar-se, que reposa la força i els nivells fins al caràcter de plom. Les armes i les habilitats sobrenaturals s'utilitzen mentre es lluita contra enemics. Establert durant l'era de la grip espanyola, Londres serveix com un semi-món obert compost per quatre districtes, susceptibles a la destrucció basada en les accions del jugador. Les seves opcions també determinen quin dels quatre finals es reben.

Per comprendre el rerefons, els desenvolupadors van investigar l'escenari viatjant a Londres i consultant llibres d'història i documentals. Els visuals es van fer amb punts de referència ficticis i factuals en ment. Olivier Deriviere va compondre la partitura original i la va infondre amb música industrial. El videojoc va ser trobat amb revisions mixtes dels crítics, que van elogiar la mecànica principal del joc, l'ajust, el desenvolupament del caràcter, i la interpretació de la veu, però van criticar el combat, la narrativa total, els problemes tècnics, els aspectes del sistema d'opcions, i les animacions.

Jugabilitat[modifica]

Una de les mecàniques que més ha cridat l'atenció del videojoc ha estat que només compta amb una sola opció per guardar. Això, obliga al jugador a jugar amb molta cautela, ja que si volen canviar alguna mala decisió, hauran de tornar a començar el joc.[3]

Desenvolupament[modifica]

L'anunci del videojoc es va produir mitjançant el llançament d'un tràiler, durant l'E3 de l'any 2015.[4] La companyia va confirmar que el joc no tindria DLC´s, allunyant-se així d'una de les pràctiques més habituals de la indústria en els últims temps. A més, aquesta decisió es va prendre pensant que, sí el joc tenia èxit, preferirien centrar-se a desenvolupar una seqüela en lloc de crear nou contingut addicional.[5]

Recepció[modifica]

 Anàlisi
Anàlisis d'agregadors
Agregador Puntuació
Metacritic 70/100 (PS4)[6]
70/100 (XONE)[7]
72/100 (PC)[8]
Resultats anàlisis
Publicació Puntuació

Vendes[modifica]

Dontnod Entertaiment va anunciar que el videojoc, en el seu primer mes al mercat, va aconseguir vendre 450.000 còpies entre totes les plataformes.[9] A més de ser unes xifres increïbles, representen que el títol va aconseguir pràcticament complir el seu objectiu en el seu primer mes, que s'establia a aconseguir vendre 500.000 unitats per començar a ser rendible.[10]

Referències[modifica]

  1. «Vampyr fecha su lanzamiento para el 5 de junio». 3DJuegos, 08-02-2018. [Consulta: 13 març 2018].
  2. «Vampyr, from the studio behind Life is Strange, is coming in June». Polygon, 08-02-2018. [Consulta: 13 març 2018].
  3. «Vampyr dispondrá de una sola ranura de guardado» (en castellà). GaminGuardian.com, 15-05-2018. [Consulta: 5 juny 2018].
  4. «Los creadores de Remember Me presentan Vampyr en vídeo». Vandal.ElEspañol.com, 18-06-2015. [Consulta: 13 març 2018].
  5. «Vampyr no tendrá DLCs pero necesita vender al menos un millón de unidades». GaminGuardian, 13-11-2018. [Consulta: 5 juny 2018].
  6. «Vampyr - Reviews (PS4)». Metacritic. [Consulta: 23 setembre 2018].
  7. «Vampyr - Reviews (XONE)». Metacritic. [Consulta: 23 setembre 2018].
  8. «Vampyr - Reviews (PC)». Metacritic. [Consulta: 23 setembre 2018].
  9. «'Vampyr' vende 450.000 copias en su primer mes - GaminGuardian». , 13-07-2018 [Consulta: 17 juliol 2018].
  10. «'Vampyr' no tendrá DLCs pero necesita vender al menos un millón de unidades - GaminGuardian». , 13-11-2017 [Consulta: 17 juliol 2018].