Veïnat de l'Estació (Llofriu)

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 15:20, 26 maig 2016 amb l'última edició de Davidpar (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Salta a la navegació Salta a la cerca
L'Estació
Nucli de l'estació
Comarca Baix Empordà
Municipi Palafrugell
Forma part de Llofriu
Superfície 1,17 km²
Població ?50 habitants
Codi postal 17124

L'Estació és un barri o veïnat que forma part dels tres nuclis de població que conformen Llofriu. Els altres tres restants són La Barceloneta (Llofriu), el nucli antic de Llofriu i el Barri de Roma. Són un conjunt de cases agrupades a l'est del nucli antic de Llofriu. Anomenat de l'Estació, ja que fa uns anys hi passava l'antic tren que unia Palamós i Girona. A més és, on hi ha el cementiri, està enterrat l'escriptor Josep Pla. A més també hi ha una explotació ramadera i algunes empreses.

Història

No s'han trobat gaires notícies o documents històrics però podria ser que comencés a formar als voltants de dos gran masies o probablement com a conseqüència de la construcció d'una caseta que servia d'estació, cap a l'any 1870, de la línia Palamós-Girona-Banyoles que enllaçava Girona amb Palamós. Després el 1895 s'inaugurà el Cementiri de Llofriu. No obstant hi ha una masia, Ca les Estanyoles, que pel seu estil de construcció podria datar dels segles XVI, XVII o XVIII.

Nuclis de població de Llofriu