Portal:Lleida/Anècdotes seleccionades

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Gener - Febrer - Març - Abril - Maig - Juny - Juliol - Agost - Setembre - Octubre - Novembre - Desembre

Guia d'estil de les anècdotes seleccionades

Anècdotes per temàtica: Arts Visuals · Andorra · Astronomia · Biologia · Biotecnologia · Català · Catalunya · Cinema · Informàtica· Economia · Física · Futbol · Història militar de Catalunya · Informàtica · Lingüística · Lleida · Matemàtiques · Mèxic · Mitologia · Occitània · Paleontologia · Polinèsia · Química · Terra Mitjana · València

Anècdotes seleccionats del portal de la ciutat de Lleida[modifica]

...que el Museu de Lleida Diocesà i Comarcal fou creat l'1 d'agost de 1997, però naix del Museu Arqueològic del Seminari Diocesà de Lleida, aquest creat pel bisbe Josep Meseguer i Costa el 1893, i que seguí el model del Museu Episcopal de Vic fundat tres anys abans?

per saber-ne més, vegeu Museu de Lleida Diocesà i Comarcal.
{{Juny anècdota de Lleida}} - discussió - modifica - historialPlantilla:Juliol anècdota de Lleida
{{Juliol anècdota de Lleida}} - discussió - modifica - historialA Lleida hi ha deu monuments classificats com a Bé Cultural d'Interès Nacional. Vegeu-los a la llista de monuments del Segrià.
{{Agost anècdota de Lleida}} - discussió - modifica - historialA Lleida hi ha deu monuments classificats com a Bé Cultural d'Interès Nacional. Vegeu-los a la llista de monuments del Segrià i participeu al concurs Wiki Loves Monuments.
{{Setembre anècdota de Lleida}} - discussió - modifica - historialPlantilla:Octubre anècdota de Lleida
{{Octubre anècdota de Lleida}} - discussió - modifica - historialPlantilla:Novembre anècdota de Lleida
{{Novembre anècdota de Lleida}} - discussió - modifica - historialPlantilla:Desembre anècdota de Lleida
{{Desembre anècdota de Lleida}} - discussió - modifica - historial...que la tribu que habitava la plana de Lleida abans de la romanització s'anomenava Ilegerts i tenien com a capital Atanagrum? I que una altra ciutat d'aquesta tribu, Iltirta, era l'origen de l'actual Lleida?

per saber-ne més, vegeu Ilergets.
{{Gener anècdota de Lleida}} - discussió - modifica - historial...que quan les tropes francoespanyoles van ocupar Lleida el 1707, el rei Felip V manà enderrocar la Seu Vella, tot i que finalment, el 1717, es va convertir en una fortalesa militar d'acord amb les especificacions de l'enginyer Joris Prosper Van Verboom?

per saber-ne més, vegeu La Seu Vella de Lleida.
{{Febrer anècdota de Lleida}} - discussió - modifica - historial...que la primera colla de l'Aplec del Caragol fou l'Ordre del Caragol, que el 1980 reuní prop de 12 colles al xoperal del riu Segre al barri de Cappont; i que al 2007, aquest nombre havia crescut fins al centenar?

per saber-ne més, vegeu Aplec del Caragol de Lleida.
{{març anècdota de Lleida}} - discussió - modifica - historial...que tot i que Lleida no tenia tradició castellera fins 1995, els Castellers de Lleida es compten entre les colles que han aconseguit descarregar castells de 8 pisos? I que la seua millor actuació fou la del 9 de novembre de 2008, a la Diada dels Capgrossos de Mataró, on van muntar un 4 de 8, 2 de 8 amb folre, 3 de 8 i pilar de 7 amb folre?

per saber-ne més, vegeu Castellers de Lleida.
{{abril anècdota de Lleida}} - discussió - modifica - historial...que Lleida tindrà una xarxa pròpia de rodalies segons el Pla de Viatgers de Catalunya 2008-2012, de la Generalitat de Catalunya, aprofitant les tres línies de Lleida - la Pobla de Segur, Lleida-Manresa i Lleida-Tarragona. I que els ajuntaments de Montsó, Binèfar, Tamarit de Llitera i El Torricó, a la Franja de Ponent, han reclamat incorporar-se a la xarxa?

per saber-ne més, vegeu Rodalies Lleida (xarxa ferroviària).
{{maig anècdota de Lleida}} - discussió - modifica - historial