Viquipèdia:Article

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Un article de Viquipèdia

Un article de Viquipèdia és una pàgina web dins de Viquipèdia en català (i comença generalment amb la següent URL http://ca.wikipedia.org/) que conté informació enciclopèdica. Un article enciclopèdic ben escrit identifica un tema enciclopèdic notable, resumeix aquest tema d'una forma integral, conté referències a fonts fiables, té una llista de lectura, i està enllaçat a altres temes relacionats. La qualitat dels articles varia enormement des dels Articles de qualitat fins als candidats per a supressió ràpida. Alguns articles són força llargs i rics en contingut, mentre que altres són més curts (possiblement esborranys) o de menor qualitat.

Vegeu Viquipèdia:Anomenar pàgines per conèixer les directrius relatives a la manera de denominar els títols dels articles i especial:pàgines protegides per obtenir una llista de pàgines que són de només lectura excepte per a administradors.

Vegeu Viquipèdia:Estructura d'un article per conèixer les recomanacions relatives a l'ordenació de la informació dins d'un article.

Exclusions[modifica]

Els "articles" pertanyen a l'“espai principal” (mainspace) de Viquipèdia. Per exemple Enciclopèdia. Tanmateix els articles no inclouen cap d'aquests tipus de pàgines tot i trobar-se a l'espai principal:

A tall de descripció enumerem la resta de tipus de pàgines que us podeu trobar a http://ca.wikipedia.org . Podeu identificar ràpidament l'espai al que pertany cada "pàgina" per les pestanyes que acostumen a estar a l'encapçalament esquerre de la pàgina web

Exemple de visualització de les pestanyes

Vegeu també[modifica]