Viquipèdia:Avís d'exempció de responsabilitat pel contingut

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
LA VIQUIPÈDIA CONTÉ REVELACIÓ D'ARGUMENTS I CONTINGUTS QUE PODEU TROBAR OBJECTABLES

En la seva funció enciclopèdica, la Viquipèdia conté milions d'articles sobre una àmplia varietat de temes. Una fracció relativament petita d'aquests temes freqüentment és censurada per sistemes de filtratge educatius, governamentals, corporatius, parentals o altres.

  • Alguns articles de la Viquipèdia parlen de paraules o expressions que són considerades profanes, vulgars o ofensives per alguns lectors.
  • Els articles poden contenir representacions en àudio, visuals o escrites de gent o esdeveniments que poden ser protegides per algunes cultures.
  • La Viquipèdia conté moltes imatges diferents, algunes de les quals són considerades objectables o ofensives per alguns lectors. Per exemple, alguns articles contenen descripcions gràfiques de violència, o descripcions de l'anatomia humana.
  • Molts articles contenen una discussió franca sobre temes controvertits. Alguns temes dels quals es parla són delictius en algunes jurisdiccions. Altres contenen informació sobre activitats perilloses o altrament arriscades (vegeu Viquipèdia:Avís d'exempció de responsabilitat i Viquipèdia:Avís d'exempció de responsabilitat per perills).
  • La Viquipèdia conté revelació d'arguments.
  • La Viquipèdia pot contenir elements desencadenants per a gent amb trastorn per estrès posttraumàtic.
  • La Viquipèdia pot contenir imatges i vídeos que poden provocar atacs epilèptics i altres trastorns mèdics.
  • Cal fer notar que la Viquipèdia està oberta a les contribucions del públic i, per tant, en qualsevol moment hi poden haver grafits.
  • Hi pot haver informació mèdica, legal o altres que normalment són també tema d'opinions professionals; la Viquipèdia no és un substitut per buscar l'ajuda d'un professional. Si us plau,, tingueu en compte que la Viquipèdia no ofereix assessorament jurídic ni consell mèdic.

La política actual de la Viquipèdia és incloure tal contingut, a condició que no infringeixi cap de les nostres polítiques (especialment el punt de vista neutral) ni tampoc les lleis de l'estat de Florida als Estats Units, on està allotjada la Viquipèdia, o les lleis harmonitzades de la Unió Europea en el cas de la Viquipèdia en català. Els articles amb temes controvertits que poden contenir tal contingut poden tenir avisos explícits o no.

En qualsevol cas, la Viquipèdia és un treball en curs, i molts articles contenen errors, prejudicis, duplicitats, o simplement necessiten atenció. Animem els lectors a que ens ajudin a solucionar aquests problemes. La gran majoria d'articles són escrits principalment o només per individus que no són experts en la matèria, i poden mancar referències acadèmiques o professionals en l'àrea.

La Viquipèdia conté informació ambigua que no es cobriria en una enciclopèdia convencional. La cobertura de la Viquipèdia es basa en els interessos dels seus col·laboradors voluntaris. Els lectors no haurien de considerar la importància dels temes basant-se en la seva cobertura a la Viquipèdia, ni suposar que un tema és important merament perquè és el tema d'un article de la Viquipèdia.

Vegeu també: Viquipèdia:Verificabilitat.