Viquipèdia:Avaluació d'articles/Amchitka

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Amchitka[modifica]

Amchitka (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) He traduït l'article de l'anglès, on és de qualitat, després de mirar un documental sobre els orígens de Greenpeace. He après molt traduint-lo. Ajudeu-me a perfilar-lo i el fem de qualitat.--Medol (disc.) 00:35, 10 juny 2020 (CEST)

Bon vespre. És un article molt interessant i seria un gran afegit als nostres AdQ. Crec que el primer seria repassar-ne la llengua. Ara mateix, només mirant la intro ja veig diverses faltes («km2» en lloc de «km²», «Aleutians» escrit amb majúscula, «milloes» en lloc de «milles», un espai incorrecte abans d'un punt, etc.). Salut.—Leptictidium (digui) 20:08, 19 juny 2020 (CEST)

Algunes coses:

  • Cal comprovar que la traducció conservi el sentit original. En una frase, uns nàufrags que havien caçat amb els indígenes havien passat a ser caçats pels indígenes.
  • Hi ha sigles que no s'expliquen ni s'enllacen. Per exemple, com a mínim el primer cop que s'esmenta l'AEC s'hauria d'explicitar el seu significat. Com que s'esmenta molt, enllaçar-la també seria útil.
  • Hi ha molts enllaços vermells, alguns dels quals són a articles que ja tenim (per exemple, he enllaçat la campanya de les Aleutianes). Tampoc sé si tots els enllaços vermells són necessaris. Cal un enllaç vermell a "bomba d'Hiroshima (unitat)", o val més enllaçar algun article que parli de la bomba d'Hiroshima i en doni la magnitud, o n'hi ha prou amb esmentar-la sense enllaç acompanyada d'alguna altra unitat? De fet, tinc la impressió que alguns enllaços hi són per desorfenar articles que no tenim.--Pere prlpz (disc.) 12:07, 1 ago 2020 (CEST)