Viquipèdia:Avaluació d'articles/Cas Neymar

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Cas Neymar[modifica]

Cas Neymar (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Bon dia!

Em permeto posar en avaluació aquest article... que és l'article que menys em desagrada de tots els articles que he creat o traduït fins ara.

Penso que potser podria ser avaluat com un article bo ... tot i que igual em traeix la subjectivitat.

Esperant les vostres opinions i comentaris...

Moltes gràcies per endavant! Voraviu (disc.) 20:17, 7 maig 2020 (CEST)[respon]

@Voraviu: Bona feina! Sempre he pensat que la Viquipèdia en català té un dèficit d'articles sobre el Barça i relacionats, malgrat com de capital és el club per a la cultura catalana. Com a culer antineymarista, res em faria més il·lusió que veure aquest article distingit! Dit això, crec que aquest article està encara molt lluny dels estàndards d'un article bo. Fent-li una ullada i sense entrar en assumptes menors, aquests són alguns dels principals problemes que he detectat:
  • La redacció de l'article sembla un telegrama. Els paràgrafs són massa curts i simplement enumeren dates i fets; trob a faltar un relat coherent del Neymargate.
  • L'organització i estructura de l'article. Per què hi ha un apartat de primer nivell titulat Neymar fitxa pel Paris Saint-Germain? No tendria més sentit com una subsecció de Cronologia? Queda molt estrany que en tota la cronologia del cas no es parli del fitxatge pel PSG, quan és un fet molt rellevant en l'afer.
  • Falta contextualitzar moltíssim. Jo personalment sé què és el cas Neymar, però un internauta que no sap què és, o que fins i tot no sap qui és Neymar, hauria de poder entendre l'article. Et recoman afegir una secció del tipus Context previ. També estaria bé una mica de context a la introducció.
Ànims.—Cparres · Discussió 11:27, 11 maig 2020 (CEST)[respon]
@Cparres: Moltes gràcies per les teves recomanacions. Intentaré argumentar tot el que comentes.
Em vaig plantejar fer aquest article sobre el fitxatge del jugador Neymar en veure que NO hi havia res a la Viquipèdia que servís per entendre mínimament la quantitat d'informació confusa, errònia, contradictòria i esbiaixada que -més enllà de la informació certa i real- publicava la premsa en general i la premsa esportiva en particular sobre el cas Neymar i les seves derivades.
Si pels socis, culers i seguidors de l'actualitat blaugrana, com jo mateix, ja era difícil tenir una visió clara i objectiva a partir de tota aquesta informació publicada, imaginem com era per a qualsevol aficionat en general i ja no diguem no aficionat al futbol. I encara més sense poder recórrer a la Viquipèdia on l'única informació que hi havia -i que hi ha- és un més que insuficient article en portuguès.
El redactat pot semblar un telegrama, però el que pretén l'article -precisament- és concretar i posar ordre a les dades i els fets de manera objectiva i neutral per poder tenir un coneixement el més aproximat possible del cas Neymar, que és el que no hi havia a la Viquipèdia... i no pas posar-hi relat, prosa o literatura que no faria altra cosa -crec- que embolicar una mica més el ja de per si embolicat cas Neymar. Dit d'una altra manera: es fa una mica difícil afegir més context i relat coherent sense trair la claredat i neutralitat que és exigible a la Viquipèdia.
Estic d'acord amb què el fitxatge de Neymar pel PSG no hauria de ser una secció pròpia i sí una subsecció de la cronologia. És un dubte que ja tenia des del primer dia. En tot cas, el fitxatge pel PSG, més que formar part stricto sensu del cas Neymar... en seria un efecte col·lateral (segons la meva opinió).
Resumint:
  • Miraré d'afegir context a la introducció.
  • Valoraré l'opció d'afegir la secció context previ.
  • Eliminaré la secció relativa al fitxatge pel PSG i l'afegiré com a subsecció a la cronologia.
... ep!, a menys que algun altre usuari em convenci del contrari :)
Moltes gràcies un altre cop! Voraviu (disc.) 15:58, 11 maig 2020 (CEST)[respon]
Bon dia. Sense tenir res a dir sobre la magnífica qualitat de l'article, tinc els meus dubtes que pugui complir el criteri d'estabilitat dels AdQ i ABo mentre el cas Neymar 2 segueixi en l'aire.—Leptictidium (digui) 11:55, 30 maig 2020 (CEST)[respon]
Moltes gràcies. Tens raó... no vaig tenir en compte el criteri d'estabilitat ni n'era conscient. Potser caldria retirar l'article (no sé si es pot), però si em permeteu mantenir-lo aprofitaré per incorporar les modificacions compromeses i qualsevol altra que pugueu suggerir mentre no es resolgui el cas Neymar 2.Voraviu (disc.) 01:09, 2 juny 2020 (CEST)[respon]