Viquipèdia:Avaluació d'articles/El jurament dels Horacis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El jurament dels Horacis[modifica]

Article per la selectivitat i que després d'una repassada a la llengua, crec que quedarà com d'altres obres d'art que tenim de AdQ. Es pot dir que és la més completa a totes les viquis (de moment).--MarisaLR (discussió) 13:44, 21 set 2008 (CEST)[respon]

Bon article. Potser es podria parlar una mica més de David i del neoclassicisme, encara que ja tinguin articles propis. Una cosa: no està demostrat, però alguns experts opinen que possiblement David es va influenciar en el Jurament al Rütli de Johann Heinrich Füssli.--Canaan (discussió) 21:34, 21 set 2008 (CEST)[respon]
Li he passat el robot i només ha trobat una falta. Hi ha certes informacions que m'agradaria veure i que no hi són:
  1. per què volia el rei una pintura precisament dels Jurament dels Horacis?
  • Fet Fet! Aquest tipus de pintures com ja dic a l'article, instaven a la lleialtat a l'estat (o monarquia) més a qualsevol cosa.
  1. per què li va encarregar precisament a David, i no a un altre?
  • Fet Fet! David era un pintor ja famós en aquell temps (l'ho explico)
  1. com va influir el context sociohistòric en la pintura? té alguna relació o semblança amb la ideologia que acabaria conduint a la revolució francesa? (al text s'explica com va influir la pintura en la ideologia, però no com va influir la ideologia en la pintura)
  • No, la ideologia sembla que no va influir a la pintura, ja que va ser realitzada abans de la revolució i de que es sàpiga David tingués alguna relació política.
  1. una cosa extremament important! Crec que caldria explicar la història original dels Horacis (a l'estil d'aquest article. Tinc l'Ab Urbe Condita; podria copiar la història tal qual, pensant que l'obra original ja porta mil·lennis sense copyright, però algú sap si les traduccions d'una obra sense copyright estan protegides per drets d'autor?
  • Magnífic Endavant!
  1. A quin llibre parla Livi dels Horacis? Estic gairebé segur que és Ab Urbe Condita Liber I, però al text només es diu Ab Urbe Condita Libri.
  1. Crec que caldria reestructurar la part del "tema simbòlic"; ara mateix es va barrejant anàlisi artística amb una petita explicació de la llegenda. Per això encara penso més que cal separar les dues coses en seccions diferents.
  • Fet Fet! o mig fet.
  1. També crec que estaria bé una secció de l'estil Las Meninas#Personatges.
  1. A l'article es parla de com va ser rebut l'article en el seu temps. Què es diu de l'article en temps més recents? Com és considerat? Quin paper se li dóna en la historia de l'art?
  1. Crec que caldria mencionar l'obra de Bernardo Porta Les Horaces, una òpera basada en el quadre. Als burgesos de Calais hi ha una secció que et pot servir de model.
Em sap greu donar-te tanta feina, però em sembla que el resultat final ho valdrà! – Leptictidium (discussió) 22:17, 21 set 2008 (CEST)[respon]