Viquipèdia:Avaluació d'articles/Làser

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Làser[modifica]

En aquests moments crec que l'article és força complet, però sobretot m'agradaria rebre una mica de feedback sobre si s'entén o no la descripció del funcionament d'un làser. És prou divulgatiu? Massa divulgatiu? En definitiva, s'entén? A més, ja seria hora que poguéssim tenir un article de ciència a la llista d'articles de qualitat... Oersted (parlem-ne) 10:29, 2 oct 2006 (UTC)

Des del meu punt de vista de no entès en el tema m'ha semblat molt clar i fàcil d'entendre. Les imatges no estan malament. Estaria bé que es creés l'article citat d'aplicacions del làser però òbviament això no entra en el l'avaluació. Potser l'apartat de "tipus de làser" és el que està més fluix, ja que no s'acaba d'entendre per què es volen els tipus diferents, però tot i això crec que és prou bo com per a ser distingit.--SMP (d·+) 13:07, 3 oct 2006 (UTC)

Jo també crec que es mereix la qualificació. He afegit una imatge a "Tipus de làsers" per possibles dubtes que citava l'SMP.--Sereníssim 11:44, 14 oct 2006 (UTC)

Gràcies pels consells, he afegit algunes frases més explicatives als tipus de làsers i la imatge que hi ha afegit en Sereníssim ajuda a situar els diferents tipus. --Oersted (parlem-ne) 15:25, 14 oct 2006 (UTC)

Jo no sóc expert en el tema i l'article m'ha semblat molt bo. Tanmateix vull fer un comentari constructiu. A l'últim paràgraf de la secció Característiques de la llum làser es discuteix sobre la monocromaticitat del làser i la possible utilitat per generar polsos. Crec que aquest paràgraf no és massa clar. En primer lloc, quan s'afirma que alguns làsers "produeixen llum en un ampli espectre de longituds d'ona", açò podria interpretar-se com que emeten llum no monocromàtica quan, crec que allò que es vol dir és que poden emetre llum monocromàtica de diferents longituds d'ona. I, seguidament, es menciona que aquesta capacitat és útil per generar polsos, però no s'explica per què ni com es generen. Tal volta aquesta explicació siga molt complicada (jo la desconec), però quan es llegeix el paràgraf dóna la sensació que manca aquesta explicació. --Albert Villanova del Moral 14:32, 18 oct 2006 (UTC)

Feia tant temps que no em passava per les propostes de qualificació que no sabia que s'havia d'avaluar aquí. Jo he deixat el meu comentari directament a Discussió:Làser.--Xtv (que dius que què?) 01:51, 21 oct 2006 (UTC)