Viquiprojecte:Bibliowikis/Manual per inserir referències

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
White open book.svg
Manual del bibliotecari
Com inserir referències bibliogràfiques pas a pas per la campanya #1Lib1Ref de la Viquipèdia

Twemoji 31-20e3.svg Si no en teniu, creeu-vos un compte d'usuari.Si no en teniu, creeu-vos un compte d'usuari clicant aquí. Ha de ser un compte personal (amb el vostre nom real o un pseudònim) i no pas un associat al nom de la biblioteca.

Twemoji 32-20e3.svg Cerqueu un article sense referències i cerqueu bibliografia de qualitat.Escolliu un article que us interessi i que no tingui referències. Trobareu moltes propostes en aquesta llista, però podeu cercar entrades de temàtica local o de qualsevol afició. Seleccioneu Fonts fiables i eviteu el Conflicte d'interessos.

Twemoji 33-20e3.svg Afegiu la referència a l'article seleccionat.Emojione 0031-20E3.svg   Cliqueu la pestanya Modifica a la part superior de l'article.
Accedireu al mode d'edició, que té un aspecte similar al d'un processador de textos.


Emojione 0032-20E3.svg   Comproveu si la pàgina té una secció anomenada Referències.
Si no fos així, llegiu els breus passos extra del desplegable taronja que necessitareu fer perquè les referències quedin englobades en una sola secció.
Emojione 0033-20E3.svg   Situeu el cursor allà on vulgueu afegir la referència.
Cliqueu amb el cursor al final d'una frase o paràgraf de l'article. Sobretot, tingueu en compte que mai s'han d'afegir als títols de secció.


Emojione 0034-20E3.svg   Cliqueu el botó Cita i escolliu com citar la referència.
Sigui quina sigui la opció per citar que escolliu a continuació, la font apareixerà ordenada segons els estàndards de l'Institut d'Estudis Catalans.
Emojione 0035-20E3.svg   Valoreu reaprofitar la mateixa font en altres parts de l'article.
Si creieu que una mateixa referència pot ser útil en diverses frases o paràgrafs, cliqueu a Cita, a l'opció Reutilitza.


Twemoji 34-20e3.svg Ompliu el resum d'edició amb #1lib1ref i deseu la pàgina.Abans de desar la pàgina, us apareixerà un requadre on us demanarà un resum d'edició. Allà, podeu explicar quins canvis heu fet. Afegiu l'etiqueta #1lib1ref que ajudarà a fer un anàlisi quantitatiu de les edicions fetes durant la campanya.

Twemoji 35-20e3.svg Compartiu les vostres edicions a l'entorn de la biblioteca i a les xarxes socials!Si teniu Twitter, feu-ho a través de l'etiqueta #1Lib1Ref, així engrescareu els vostres companys de professió!