Viquipèdia:Canvi de nom d'usuari

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Drecera:
VP:CNU

A petició del propi usuari, es pot canviar el nom d'usuari d'aquest, mantenint les seves preferències i contribucions sempre i quant tingui menys de 200.000 contribucions i el nom que desitgi no existeixi. Si el compte desitjat existeix però no té cap contribució, es pot demanar la seva usurpació.

Vegeu també: m:Right to vanish (dret a desaparèixer).

English: From 15 Setember 2014, username renames are done globally. Please, make your request at Special:GlobalRenameRequest or m:SRUC.

Canals per demanar un canvi de nom[modifica]

  1. La forma més simple i recomanada és omplir el formulari a Especial:GlobalRenameRequest. Cal tenir una adreça de correu electrònic definida en les preferències per poder comunicar la resolució.
  2. Si no és un cas simple, on calguin més explicacions, podeu fer una sol·licitud a m:SRUC, preferiblement en anglès.
  3. Si el motiu és per privadesa i no voleu publicar la sol·licitud, podeu escriure a stewards﹫wikimedia.org, en anglès.
  4. Les sol·licituds ja no es fan localment en aquesta pàgina, usada fins el 2016. Arxius anteriors.

Nova sol·licitud

Instruccions[modifica]

En cas que el compte ja estigui registrat, vegeu Viquipèdia:Canvi de nom d'usuari/Usurpació.

Actualment, aquesta pàgina només es d'informació sobre el procés de canvis globals de noms d'usuari. Si teniu algun dubte podeu usar la pàgina de discussió o contactar amb un reanomenador global.

Per a canviar el vostre nom d'usuari globalment, tingueu en compte els següents punts.

  • Limitacions i restriccions.
    • Els comptes no es poden fusionar o esborrar, només reanomenar. Tampoc és possible reassignar les edicions fetes amb una adreça IP.
    • Si teniu alguns milers d'edicions, el procés pot trigar algunes hores (fins a un dia) en completar-se.
    • Les signatures fetes prèviament no es modificaran amb un reanomenament del compte. Podeu editar-les manualment si ho desitgeu.
    • El canvi apareixerà en el registre de reanomenaments i la sol·licitud serà arxivada. Això és en benefici de la transparència i no hi poden haver excepcions.
  • Abans de demanar el canvi. El procés de canvi de nom carrega molt els servidors. Considereu abans altres alternatives:
  1. Podeu personalitzar la vostra signatura. Les edicions es continuaran atribuint al vostre compte d'usuari, però canviarà el nom en les pàgines de discussió.
  2. Si teniu poques edicions, podeu crear un nou compte i abandonar l'antic. Per evitar suspicàcies sobre l'ús de comptes titella, indiqueu en el compte antic que l'heu abandonat.
  • Per demanar el canvi:
  1. Comproveu que el nou nom que desitgeu utilitzar estigui disponible en tots els projectes i no el creeu. Tingueu en compte que no és possible fusionar les contribucions de dos noms d'usuari. En cas que el nom nou ja estigui utilitzat en altres projectes, normalment es rebutja la sol·licitud demanant escollir un altre nom que estigui lliure.
  2. Punxeu sobre el requadre "Nova sol·licitud" i ompliu els camps: el nom d'usuari demanat i breu motiu pel que desitgeu el canvi. Quan feu la petició, vigileu que estigueu registrat amb el nom vell per poder validar la sol·licitud.
  • Després del canvi:
  1. Quan es realitzi el canvi, aquest apareixerà a la llista Especial:Log/renameuser i totes les edicions del vostre antic usuari seran atribuïdes al nou usuari.
  2. Es té l'opció de reanomenar automàticament la pàgina d'usuari, la pàgina de discussió i les subpàgines d'usuari. Comproveu que tot està correcte.
  3. Reviseu la vostra signatura per si cal adaptar-la al nou nom.
  4. Si desitgeu prevenir que el vostre nom antic sigui utilitzat per un altre usuari, creeu-lo de nou i demaneu a un administrador que el bloqui localment.