Viquipèdia:Com participar a la taverna

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La taverna de la Viquipèdia és el lloc de trobada virtual dels Viquipedistes, així com un espai per a distreure'ns i crear un ambient agradable. A la taverna xerrem sobre afers que concerneixen a tothom, així que si voleu dir alguna cosa d'un article concret o a un usuari en particular, feu servir si us plau les pàgines de discussió respectives.

La taverna està dividida en diverses seccions, i en principi a cada lloc xerrem més sovint sobre uns afers que d'altres. Així, per exemple, a Novetats parlem sobre qüestions enciclopèdiques mentre que a Tecnicismes xerren sobre qüestions tècniques, a Propostes els Viquipedistes deixen volar la imaginació i, en canvi, si és per demanar consell van a Ajuda. Finalment, per tot allò relacionat amb les imatges, vídeos i altres fitxers tenim la secció de Multimèdia. Com més adient siga l'espai que trieu per al vostre missatge, més satisfactòria serà la resposta que rebreu. Podeu llegir i contestar les converses ja iniciades, o bé crear-ne de noves a la part inferior de la secció.

La Viquipèdia es construeix sobre la base d'un ambient col·laboratiu i el coneixement lliure. Per tant, com a la resta de la Viquipèdia, vos agrairem si eviteu fer missatges insultants o com a atac personal envers ningú. Quan vos sentiu emprenyat amb algú per algun motiu, si us plau, feu servir les pàgines d'usuari per a arreglar les diferències personals, respectant les formes. Si la vostra indignació és generalitzada, exposeu-la ací amb peus de plom i sigueu com més correcte millor.


Per a converses de la taverna anteriors al 21 de maig de 2015, aneu a l'arxiu de la taverna. Per últim, si la vostra intervenció és no té gaire relació amb l'espai que heu triat, un viquipedista podria traslladar-lo a un altre espai més adient, amb el conseqüent avís del canvi de lloc. Fins i tot, si el missatge és del tot inadequat a la taverna, com ara atacs personals, o publicitat autopromocional, el text podrà ser amagat o esborrat. Aquestes qüestions específiques sobre la taverna, sobre la gestió dels seus continguts, moderació d'intervencions, o modificació de textos, es discuteixen a la seua pàgina de discusió.