Viquipèdia:Notes de premsa/Primer lloc a la classificació dels articles més importants

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Viquibola representativa dels 1000 articles fonamentals
Viquibola representativa dels 1000 articles fonamentals
La viquipèdia en català assoleix el primer lloc a la classificació dels articles més importants

Avui, dia 2 de gener, l'edició en català de la viquipèdia ha assolit el primer lloc a la classificació dels 1.000 articles més importants de l'enciclopèdia. Amb una puntuació de 85,47 sobre 100, s'ha superat la viquipèdia en anglès, que és la més gran de totes les edicions en nombre d'articles i que fins ara sempre havia copat el primer lloc a totes les classificacions.

Aquesta classificació ordena les més de 250 edicions de viquipèdies segons l'extensió i la completesa dels 1.000 articles considerats més importants pels usuaris d'una enciclopèdia. Aquesta llista inclou articles tan rellevants com Antoni Gaudí, Gos, Religió, Edat mitjana, Òpera, Estats Units d'Amèrica, etc. Una seixantena d'aquests articles han rebut la distinció d'articles de qualitat.

L'ascens de la viquipèdia en català ha estat fulgurant: al mes d'abril del 2009, només ocupava la 15ena posició i es trobava uns 50 punts per sota del primer lloc. Tanmateix, gràcies al treball dedicat i l'esforç de tots els que han col·laborat en un projecte creat amb aquest fi, al llarg d'aquests nou últims mesos la viquipèdia en català ha pujat del 15è al 1r lloc.

Tot i ser els primers en qualitat de la Viquipèdia, ara engegarem com cada any la Gran Quinzena Anual de la Qualitat per a corregir errades i mantenir la Viquipèdia encara amb més qualitat.

La viquipèdia en català és una enciclopèdia lliure l'objectiu de la qual es oferir contingut enciclopèdic de qualitat i en una llicència oberta a disposició de tot l'àmbit catalanoparlant, així com dels estrangers que desitgin utilitzar-la com a eina complementària per aprendre el català, com ja és el cas. Tothom pot col·laborar amb la viquipèdia des del seu ordinador, ampliant articles ja existents, creant-ne de nous o corregint imprecisions que hi pugui haver.

Tant la viquipèdia en català com la viquipèdia en general continuen creixent constantment tant en nombre d'articles com en col·laboradors des de la seva creació:

  • Nombre d'articles: 749.799 (15ena posició)
  • Nombre d'usuaris: 480.210 (33ena posició)
  • Total d'edicions de pàgines: 4.746.573

Enllaços d'interès: