Viquipèdia:Contacte/Errades

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Problema

Heu trobat una errada en un article.

Comentaris

La Viquipèdia és un projecte fet per voluntaris i està a la vostra disposició gratuïtament.

La Viquipèdia no té un comitè editorial ni un servei de documentació. Els administradors i els relacions públiques són voluntaris a temps parcial que

  • tot sovint pot ser que no coneguin els articles discutits;
  • no disposen de temps ni dels recursos per fer recerca o consultar la documentació per poder corregir els articles; és inútil, doncs, d'enviar-los referències o estudis científics, etc.;
  • es limitaran sovint a corregir les errades evidents, especialment les fetes amb intenció vandàlica o amb propòsit de sabotatge.

Si trobeu alguna errada, la podeu corregir directament. Vegeu l'ajuda per saber com s'edita una pàgina. Si no n'esteu segur, expliqueu-ho a la seva pàgina de discussió.

Per tant, us demanem que no us poseu en contacte per correu electrònic en els següents casos:

  • Informacions sobre el subjecte d'un article. No tenim més dades que aquelles presents en l'article. Si desitgeu formular una pregunta als autors de l'article, aneu a la pàgina de discussió (cliqueu sobre la pestanya "discussió") i deixeu-hi un missatge (cliqueu sobre la pestanya "+").
  • Inexactituds. Deixeu un missatge a la pàgina de discussió de l'article detallant les raons per les que penseu que l'article és inexacte, o editeu-lo directament.
  • Enviament de documentació. Deixeu un missatge a la pàgina de discussió per suggerir les fonts que creieu necessàries.
  • Peticions de dades sobre una personalitat o una empresa. Si no es troben a l'article, per exemple amb un enllaç extern a la web oficial, és que no en disposem.
  • Peticions d'informació sobre un producte descrit en algun article, o fabricat per una empresa sobre la que tenim un article. Demaneu a l'empresa en qüestió.
  • Sol·licitud d'articles nous. Deixeu un missatge a la pàgina d'articles demanats.

Solucions

La Viquipèdia és un wiki, corregiu l'article vosaltres mateixos!

Si trobeu una errada o no esteu d'acord amb el contingut, podeu modificar la pàgina tot respectant el punt de vista neutral.

Necessiteu ajuda per corregir l'article?

Expliqueu-ho a la pàgina de discussió de l'article. Cliqueu sobre la pestanya "Discussió" i després, si és necessari, sobre la pestanya "+" per deixar un nou missatge.

L'article us concerneix o concerneix algú a qui representeu?

Vegeu la pàgina específica per això.

Les errades són manifestes (obscenes, insultants, de mala fe, etc.)

Vegeu la pàgina específica per això.