Viquipèdia:Contacte/Esborrat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Problema[modifica]

Un article que he fet, o una informació que he afegit, han estat esborrats.

Comentaris[modifica]

 • El motor de cerca integrat a la Viquipèdia no incorpora immediatament els nous articles al seu índex (tal com passa amb motors externs com el Google): cal donar-li temps per regenerar els índex. Sisplau, no ens contacteu per aquest motiu.
 • La Viquipèdia és un projecte privat, d'una fundació sense ànim de lucre, amb finançament privat (essencialment, les contribucions dels internautes). L'allotjament d'articles a la Viquipèdia està sotmès al respecte de les normes de funcionament intern: la Viquipèdia no ofereix un hostatge gratuït generalista. No hi ha cap «dret de lliure expressió» a la Viquipèdia; en conseqüència, les reclamacions fundades en aquest argument no seran presses en consideració.
 • La Viquipèdia no està afiliada a cap partit polític, cap sindicat ni cap religió: les reclamacions basades en aquest tipus d'al·legacions no tenen cap fonament.
 • La Viquipèdia no publica opinions ni teories personals: només es conforma en recollir, per cada assumpte, les opinions notòries; els criteris de notorietat poden tenir una apreciació diferent en cada cas. La Viquipèdia no publica tribunes lliures, assaigs, o altres documents similars.
 • La Viquipèdia no té vocació de ser un anuari: comprenem el desig de veure publicat, en una enciclopèdia, un article relatiu a una activitat, una associació, un lloc web, un club, etc., en el que el col·laborador està involucrat. Però, tanmateix, es pot refusar aquesta inserció per notorietat jutjada insuficient, o pel to incorrecte utilitzat en la redacció de l'article. Així, el rebuig argumentat d'un article a la Viquipèdia ha d'encoratjar al col·laborador o bé a aportar la notorietat que provisionalment li manca, o bé a permetre-li revisar la redacció d'un article segons els criteris de qualitat adoptats per la Viquipèdia, sobretot la necessitat de presentar, sobre el fons, les referències independents i, sobre la forma, un to neutre.
 • La Viquipèdia no publicarà afirmacions controvertides, que afectin l'honor o la reputació de persones, sense l'aportació de fonts serioses: podran ser esborrades sense avís previ i no hi ha lloc a reclamacions.

Solucions[modifica]

 • Si es tracta d'un article esborrat, verifiqueu si entra en algun del casos explicats més amunt.
 • En alguns casos, l'esborrat es fa prèvia discussió. Consulteu Viquipèdia:Esborrar pàgines/Propostes.
 • En cas d'eliminació de part del contingut d'un article, consulteu l'historial de l'article i vegeu qui ha eliminat el contingut i els motius.
 • Si no hi esteu d'acord, deixeu un missatge a la pàgina de discussió de l'article. No podem acceptar reclamacions si prèviament no s'han seguit aquests passos per aclarir i explicar l'assumpte.
 • No podem resoldre discussions en curs per correu electrònic. Dirigiu-vos a les pàgines de discussió corresponents per demanar explicacions i intenteu arribar a un consens.
 • És igualment inútil que ens envieu per correu electrònic documentació, proves, etc., Aquests correus només tindran una resposta de cortesia, o fins i tot cap resposta.