Viquipèdia:Contacte/Reutilitzar

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Usar articles de la Viquipèdia

Puc copiar articles de la Viquipèdia?

Sí, però amb algunes restriccions. Tot el text de la Viquipèdia està disponible amb la llicència lliure CC-BY-SA-3.0.

Nota: La Fundació Wikimedia no té els drets del contingut de la Viquipèdia, excepte els seus propis logotips. Cada article pertany als seus autors. No cal que demaneu cap autorització. Us recomanem que llegiu el text de la llicència CC-BY-SA-3.0.

Les condicions pràctiques són les següents:

  • Cal mantenir la mateixa llicència CC-BY-SA-3.0. Si el contingut de la Viquipèdia s'integra en una altra obra, la totalitat d'aquesta obra ha d'estar sota CC-BY-SA-3.0. En cas d'un agrupament amb obres independents, es pot indicar la llicència CC-BY-SA-3.0 només a la part identificada.
  • Mencioneu els autors, per exemple amb un enllaç a l'historial de l'article, amb una nota a peu de pàgina o amb una llista en un annex.
  • Mencioneu la llicència CC-BY-SA-3.0, per exemple amb un enllaç a http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.ca.
  • Si modifiqueu l'article, us podeu afegir a la llista d'autors.

Per una simple referència a un article de la Viquipèdia, podeu usar els models de citacions bibliogràfiques que trobareu a l'enllaç «citau aquest article» a la caixa d'eines situada a l'esquerra. Exemple per l'article «Barcelona».

Usar imatges de la Viquipèdia

Puc copiar imatges o fitxers multimèdia de la Viquipèdia?

Depèn. Haureu de consultar en cada cas si les condicions legals són apropiades per la vostra jurisdicció i les vostres necessitats. Recordeu que la Viquipèdia no pot donar consells legals.

Cada imatge i fitxer multimèdia té la seva pròpia llicència, i cada llicència té les seves pròpies condicions de reutilització. Cal consultar la informació disponible a la pàgina de descripció de cada fitxer. Alguns fitxers són importats del nostre repositori comú Wikimedia Commons.

En cas que les condicions de la llicència no siguin apropiades per les vostres necessitats, o en cas que no n'esteu segurs, demaneu una autorització personalitzada a l'autor del fitxer.