Vés al contingut

Viquipèdia:Creadors de comptes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Drecera:
VP:CC

El permís de creador de comptes elimina la limitació de crear 6 comptes cada 24 hores a l'usuari. Pot ser interessant per aquells usuaris que necessitin donar d'alta diversos alumnes per a tallers d'edició de la Viquipèdia, per exemple. Els administradors tenen assignada aquesta funció per defecte.

Addicionalment, el dret noratelimit elimina altres límits d'accions com el nombre de correus electrònics enviats per dia.

Sol·licitud d'accés al permís

[modifica]

Aquells usuaris que estiguin interessats en l'accés a aquesta eina l'hauran de fer una petició als administradors, justificant la seva necessitat. Un cop feta la sol·licitud, un administrador examinarà la sol·licitud i decidirà si l'usuari li serà útil l'accés a aquesta eina, tenint en compte l'experiència a la Viquipèdia i coneixement de les directrius de noms d'usuari. Si l'administrador considera que l'usuari compleix les condicions necessàries, procedirà a atorgar-li el permís de creador de comptes.

Si la sol·licitud és rebutjada, l'usuari podrà realitzar una nova sol·licitud després d'un temps prudent, quan es consideri que les raons que van motivar el rebuig han estat esmenades.

Funcionament

[modifica]

Pels usuaris amb permís de creador de comptes, inclosos els administradors:

  1. Sense tancar la vostra sessió, aneu a la pàgina de creació de comptes Especial:CreateAccount.
  2. Introduïu el nom d'usuari escollit, així com l'adreça de correu del propietari del compte a crear. Cal activar l'opció "Utilitza una contrasenya aleatòria temporal i envia-la a l'adreça de correu indicada".
  3. En crear el nou compte, l'usuari rebrà en el seu correu la contrasenya confidencial, podrà iniciar sessió i modificar-la.

Ús temporal sense necessitat de ser un creador de comptes

[modifica]

Els creadors de comptes creen comptes d'usuari per a altra gent en determinats esdeveniments, però hi pot haver situacions on sigui preferible que sigui la mateixa gent qui els pugui crear, sense necessitat que prèviament es registri algú amb permisos especials. Per exemple en esdeveniments GLAM pot ser d'ajuda perquè els mateixos participants s'hi sentin més involucrats. Igualment, pot ser necessari per un esdeveniment aïllat on no hi hagi cap usuari amb permisos especials.

El procediment explicat a continuació permet augmentar temporalment la limitació a 300 comptes a crear per hora des d'una adreça IP determinada durant un esdeveniment que ho necessiti.

  1. Preferentment una setmana abans de l'esdeveniment, obriu una tasca [tasca al sistema de seguiment de Wikimedia. Afegiu "Wikimedia-Site-requests" com a projecte. Cal incloure la següent informació:
  2. Data i hora d'inici i finalització de l'esdeveniment, indicant la zona horària utilitzada (local o UTC).
  3. L'adreça IP a permetre (caldrà que contacteu amb l'organització per conèixer aquesta informació)
  4. El nombre esperat de comptes a crear durant l'esdeveniment
  5. Llista de wikis (per exemple ca.wiki i commons) des d'on es permetrà la creació de comptes.
  6. Un enllaç a la pàgina wiki sobre l'esdeveniment, si existeix, o un enllaç a la vostra pàgina d'usuari del wiki principal
  7. En cas d'urgència, si s'ha demanat amb pocs dies de marge, podeu demanar ajuda en el canal IRC #wikimedia-tech

Vegeu també m:Mass account creation.

Vegeu també

[modifica]