Viquipèdia:Esborrany

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Viquipèdia:Esborranys)

Un esborrany en la Viquipèdia és un article molt curt, generalment d'un sòl paràgraf. La majoria de la gent odia els esborranys tot i que possiblement siguin un mal necessari: molts excel·lents articles de la Viquipèdia començaren com a esborranys.

Com podeu fer bons esborranys[modifica]

En principi, els esborranys són una contribució valuosa, però cal evitar que la Viquipèdia sigui només una col·lecció d'esborranys. Seria bo de tenir en compte els següents aspectes:

  • Si només podeu o voleu escriure un paràgraf sobre un tema, procureu donar una petita definició i la informació més rellevant sobre el tema. No comenceu els articles amb informació sobre temes secundaris. Intenteu de posar-hi si més no una dada no trivial !
  • Els esborranys són una bona manera de començar a organitzar alguna àrea de coneixement que encara no estigui ben representada a la Viquipèdia (p.ex., períodes històrics, personatges importants per algun motiu, corrents artístics...)
  • Penseu que estem fent una enciclopèdia i no un diccionari. Un article només amb una definició està bé si hi ha possibilitats d'ampliar-lo més endavant. Però no fa gaire servei tenir definicions de paraules corrents i sense cap possibilitat d'afegir-hi contingut enciclopèdic.
  • La idea de fer un esborrany és que més endavant s'ampliï i acabi essent un article interessant. Però ara mateix ens trobem que hi ha molts esborranys i poca gent que contribueixi a expandir-los. Escriure pocs articles extensos pot ser una contribució millor que no pas afegir molts esborranys.
  • Feu-vos responsables dels vostres esborranys. Si al cap d'un temps ningú més no hi ha treballat, penseu a treballar-hi vosaltres mateixos !

Localitzar els esborranys[modifica]

Tots els esborranys identificats amb alguna de les plantilles de l'apartat següent (Classificar els esborranys), es troben inclosos a la Categoria:Esborranys. Vegeu a l'esquerra l'arbre de categories.

Per descomptat, hi ha molts d'articles que són esborranys i no estan catalogats com a tals. Podeu ajudar igualment expandint aquests articles, o si més no etiquetant-los com a esborranys.

Per a desplegar les subcategories pitgeu el signe :


Classificar els esborranys[modifica]

Els esborranys cal classificar-los en algun dels tipus següents, afegint el codi que es mostra a continuació al final de l'article. Només quan no sapiguem a quina categoria de les anteriors cal classificar-lo, hi posarem el codi d'esborrany genèric;

{{esborrany}}

Podeu trobar la llista completa de plantilles per a classificar els esborranys a Categoria:Plantilles per a esborranys.

Per a desplegar les subcategories pitgeu el signe :


Vegeu també[modifica]

  • {{Expert}} si és necessari que algú expert en el tema revisi la veracitat de la informació.