Viquipèdia:Esborrar pàgines/Historial/2013/03

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Arxiu dels processos de VP:EP corresponents al 03 de 2013.


Contingut

Història de la longitud[modifica]

Pàgina: Història de la longitud (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Història de la longitud · Història de la longitud en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Traduït sense revisar lingüísticament, amb les referències traduïdes sense respectar els formats originals, amb problemes de gènere i apòstrofs, enllaços sense revisar, pronoms febles, ni afegir referències allà on cal, i abandonat pel traductor tot i que se li ha demanat explícitament --Panotxa (disc.) 06:53, 14 feb 2013 (CET) (proponent)
 • S'esborra per unanimitat dels 1 participants al cap de 15 dies --Beusson (disc.) 04:57, 1 març 2013 (CET)


Escola de Capacitació Agrària de Vallfogona de Balaguer[modifica]

Pàgina: Escola de Capacitació Agrària de Vallfogona de Balaguer (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Escola de Capacitació Agrària de Vallfogona de Balaguer · Escola de Capacitació Agrària de Vallfogona de Balaguer en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 16:59, 15 feb 2013 (CET) (proponent)
 • S'esborra per unanimitat dels 1 participants al cap de 14 dies --Beusson (disc.) 04:58, 1 març 2013 (CET)


Rinconada del Biobío[modifica]

Pàgina: Rinconada del Biobío (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Rinconada del Biobío · Rinconada del Biobío en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 21:54, 18 feb 2013 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari No té referències, però no li veig més problemes d'admissibilitat que a qualsevol altra estació. Ara bé, com a article té unes quantes mancances.--Pere prlpz (disc.) 22:50, 18 feb 2013 (CET)
 • A favor Aprovació En llegir la versió castellana, és l'antic nom d'una estació que es diiu actualment Laja, doncs un article sobre l'estación actual tendria raó d'ésser, si algú vulgués escriure'l, i al màxim una redirecció per la Rinconada. Per a mi té massa mancances de format, és triste esborrar un article tant vell, però si en 6 anys ningú l'ha retreballat… -- 109.133.36.135 (discussió) 22:53, 27 feb 2013 (CET)

Vot nul: usuari que no complia les condicions per a poder votar abans de l'inici de la votació. Beusson (disc.) 00:11, 28 feb 2013 (CET)

 • A favor AprovacióEn llegir la versió castellana, és l'antic nom d'una estació que es diiu actualment Laja, doncs un article sobre l'estación actual tendria raó d'ésser, si algú vulgués escriure'l, i al màxim una redirecció per la Rinconada. Per a mi té massa mancances de format, és triste esborrar un article tant vell, però si en 6 anys ningú l'ha retreballat… -- era el meu comentari, havia oblidat signar-lo. --Flamenc (disc.) 17:07, 28 feb 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 2 participants al cap d'11 dies --Beusson (disc.) 04:59, 1 març 2013 (CET)


Història de la xocolata[modifica]

Pàgina: Història de la xocolata (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Història de la xocolata · Història de la xocolata en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No té sentit conservar-lo amb l'oposició manifesta dels editors que han esborrat informació fins fer-lo petit per demanar-ne la fusió. Mcapdevila
 • En contraneutral Consentible Canvio el vot per trencar la unanimitat i poder acabar els canvis.--Mcapdevila (disc.) 11:54, 15 feb 2013 (CET)
 • NeutralA favor Assumible El tema dóna i l'article és prou llarg per tenir un article separat, però si traiem el tros per acabar la traducció no queda gran cosa. No sé fins a quin punt s'ha de traduir o "destraduir", perquè el traductor automàtic va traduir fins i tot el nom científic del cacau.--Pere prlpz (disc.) 10:15, 12 feb 2013 (CET)
  • En contraneutral Consentible Encara li cal una llegida, perquè hi ha cosetes de traducció i format, però ja no està pas per esborrar. Bona feina.--Pere prlpz (disc.) 16:16, 22 feb 2013 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent. Un de tants milers d'articles de Mcapdevila traduït sense revisar lingüísticament, amb les referències traduïdes sense respectar els formats originals, amb problemes de gènere i apòstrofs, pronoms febles, ni afegir referències allà on cal, i abandonat des d'octubre de 2012. Més del de sempre. --Panotxa (disc.) 10:16, 12 feb 2013 (CET)
 • En contraneutral Consentible Canvio el vot temporalment per trencar la unanimitat als quatre dies i donar opció a l'autor a acabar els canvis. --Panotxa (disc.) 06:57, 15 feb 2013 (CET)
 • Comentari Comentari Després de la revisió a fons els defectes inicials s'han resolt en la major part. --Panotxa (disc.) 18:58, 20 feb 2013 (CET)
 • A favor Aprovació ídem que en Panotxa --Arnaugir 10:42, 12 feb 2013 (CET)
 • NeutralA favor Assumible D'acord amb en Pereprlpz. Crec que l'usuari que l'ha creat no té la més mínima intenció d'acabar el que ha començat. La feina que porta és més del que pot portar començar de nou l'article. --Bestiasonica (disc.) 11:15, 12 feb 2013 (CET)
 • A favor Aprovació Hem de vigilar molt la llengua. No ens podem permetre aquests articles. --Davidpar (disc.) 16:28, 12 feb 2013 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb tots els companys --MarisaLR (disc.) 22:44, 12 feb 2013 (CET)
 • Comentari Comentari Aquest article està en una situació similar: Història de la xocolata a Espanya --Bestiasonica (disc.) 23:36, 13 feb 2013 (CET)
 • Comentari Comentari Voldria anul·lar la proposta => Desprès de les correccions fetes i les refs i bibliografia aportades.--Mcapdevila (disc.) 09:57, 20 feb 2013 (CET)
 • Objecció Objecció Pels canvis realitzats. --Beusson (disc.) 23:06, 20 feb 2013 (CET)
 • Comentari Comentari Està tothom d'acord a anular la proposta pels canvis realitzats? --Beusson (disc.) 23:22, 20 feb 2013 (CET)
 • Objecció Objecció. D'acord amb en Beusson. JaumeBG (disc.) 09:56, 25 feb 2013 (CET)
 • Objecció Objecció. D'acord amb en Beusson.--Carles (enraonem) 02:39, 26 feb 2013 (CET)
 • S'arxiva per 4 vots a favor de l'esborrament, i 6 en contra al cap de 14 dies No s'ha assolit cap consens --Beusson (disc.) 05:00, 1 març 2013 (CET)


Categoria:Ateus[modifica]

Pàgina: Categoria:Ateus (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Categoria:Ateus · Categoria:Ateus en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Fa 2 mesos que es va proposar a esborrar a la plana de discussió i no hi ha hagut comentaris. Es comenta a la discussió que la Viquipèdia en català no categoritza per creença o raça. --KRLS , (disc.) 15:28, 15 feb 2013 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari No tenc clar si categoritzam per creença però sí que categoritzam per ideologia: Categoria:Biografies per ideologia. A part, les subcategories de Categoria:Religiosos per religió ben bé es podrien interpretar com una categorització per creença. Pau Cabot · Discussió 15:32, 15 feb 2013 (CET)
 • Comentari Comentari Igual que fem amb les categories per ideologia o les categories d'activistes, podem tenir una categoria de persones que han estat notables per ser ateus o que han estat d'alguna manera activistes ateus. Potser el nom de la categoria es pot millorar, i cal explicar-la millor a la seva pàgina, però pot ser vàlida una categoria de pensadors i activistes ateus. El que sí que cal revisar és la inclusió dels articles que hi ha ara: en alguns no es parla de l'ateisme, i en algun altre només s'esmenten coses relacionades però diferents. Per exemple, ser anticlerical no vol dir ser ateu, i menys essent a la vegada masó.--Pere prlpz (disc.) 15:57, 15 feb 2013 (CET)
No conec gaire el personatge, però les dues coses podrien ser compatibles si no haguessin coincidit en el temps, no? Qualcú hi pot pegar una ullada? Pau Cabot · Discussió 14:35, 16 feb 2013 (CET)
El teu comentari em sembla el més assenyat, però no tinc clar si la millor opció és canviar-li el nom o afegir-li un comentari delimitant el seu ús i esporgant aquells que no compleixin aquest criteri.--KRLS , (disc.) 13:50, 16 feb 2013 (CET)
Ferbr1, això no està tant clar. Mira el que posa a Categoria:Jueus: "Aquesta categoria fa referència als personatges o persones notables que pertanyen al grup humà o ètnic jueu. No s'ha de confondre amb les persones que professen la confessió del judaisme, que és una de les altres accepcions del concepte de jueus." Així doncs, no podem dir que categoritzem per creença. Després els religiosos són aquelles persones que han dedicat la seva vida a una religió i es limita a aquells "rabins, mossens, imans,..." de cada religió; aquest fet és molt diferent a dir que es categoritza per creença.--KRLS , (disc.) 13:48, 16 feb 2013 (CET)
Els religiosos sí que els categoritzam per creences: Categoria:Budistes‎, Categoria:Religiosos cristians‎, Categoria:Religiosos jueus i Categoria:Religiosos musulmans‎.
A més: i la Categoria:Ecologistes? i la Categoria:Defensors de la pseudociència? i la Categoria:Blaveristes? i la Categoria:Objectors de consciència? i la Categoria:Defensors del programari lliure? Si no són creences, hi fan molt a prop... Això, deixant de banda la claríssima Categoria:Catòlics. Pau Cabot · Discussió
Per cert, que a la Categoria:Religiosos no queda clar si hi tenim els "intermediaris" o els practicants. Actualment, hi tenim filòsofs, sants i tota la categoria:Budistes, que inclou Richard Gere, per exemple. Pau Cabot · Discussió 14:40, 16 feb 2013 (CET)
He creat Categoria:Religiosos budistes i l'he penjada de Categoria:Budistes‎ i de Categoria:Religiosos per religió‎. Estaria bé posar un {{Avís}} a Categoria:Religiosos per indicar que aquesta categoria és pels "professionals" de la religió, que pels practicants tenim Categoria:Biografies per religió‎, que acab de crear. Pau Cabot · Discussió 15:35, 16 feb 2013 (CET)
 • Comentari Comentari Tema complicat... El fet que un científic, un artista o qualsevol persona sigui (o hagi sigut) ateu pot no tenir cap rellevància, encara qeu algun cop a la seva vida ho hagi manifestat. Altra cosa és si es tracta d'un actiu propagandista de l'ateïsme. Però curiosament, els més actius propagandistes de l'Ateïsme que se m'acudeixen ara mateix Karl Marx i Richard Dawkins no estan a la categoria!--Ferran Mir (disc.) 13:40, 16 feb 2013 (CET)
Els hi he afegit. fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 14:05, 16 feb 2013 (CET)
Potser no m'he explicat bé... Volia dir que estaria d'acord en que existís una Categoria que recollis els activistes de l'ateïsme. De fet a la categoria en falten molts d'altres (Bakunin, d'Holbach, Helvetius, Comte-Sponville, Feuerbach, Sade, Russell ...). Suposo que és el mateix quan categortzem algú com a Catòlic: li posem la categoria perquè va "militar" en aquesta creença. A ningú li importa un rabe saber que Berlioz era ateu.--Ferran Mir (disc.) 17:07, 16 feb 2013 (CET)
Ok. D'acord amb tu. Véns a dir el mateix que ha comentat en Pere més avall. Respecte de les biografies que falten, ja veus que la categoria té la plantilla {{Categoria per omplir}}. O sigui: Viquipèdia:Llanceu-vos-hi! fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 17:12, 16 feb 2013 (CET)

A més a més, hem de prendre en compte que, en realitat, mai no hem consensuat que no faríem servir categories amb criteri de raça/ètnia o creença. De fet, sembla que sigui al contrari: tenim tot un grapat de categories d'aquest tipus, les quals utilitzem amb absoluta normalitat. Ferbr1 (disc.) 15:08, 16 feb 2013 (CET)

 • A favor Aprovació no crec que categoritzem no haguem de fer-ho per ètnia o raça. El cas dels jueus i afroamericans van ser polèmics justament per això (per mi, les dues esborrades); quan es parla de categoria com "religiosos" es refereix a professió, no creença. Si hi ha propagandistes de X es pot categoritzar per defensors de X o el que vulgueu, mai per creença o hauríem de posar a tothom que no creu en Déu (de molts no se sap)--barcelona (disc.) 16:00, 16 feb 2013 (CET)
Deixant el tema ètnies i races a part, a Categoria:Religiosos per religió estam categoritzant clarament per religió (creença). Això, deixant de banda a Categoria:Budistes i Categoria:Catòlics, que són encara més clares ... Pau Cabot · Discussió 16:07, 16 feb 2013 (CET)
Una cosa és que un professional (ex: prevere) tingui una creença i l'altra és que posem a tothom que públicament o no tingui aquesta creença des de l'àmbit personal a dins. Hauríem de posar tots els batejats dins Cristians vulguin o no? Només els que portin una creu a sobre o preguin en públic? No em digueu que aquestes categories han de ser per creença i no per activitat, que podem caure llavors en absurds --barcelona (disc.) 11:41, 18 feb 2013 (CET)
La categoria no tendria perquè contenir tots els ateus (com categoria:Comunistes no té perquè contenir tots els comunistes). La idea és, tal com s'ha dit unes quantes vegades en aquest fil, posar-hi aquells que tenguin a la seva biografia la característica d'ateus com a cosa destacada o almanco a ressenyar. Pau Cabot · Discussió 11:38, 19 feb 2013 (CET)
@Barcelona: tenim moltes categories per ideologia amb un nom que, en llenguatge corrent, designa els que tenen aquella ideologia (per exemple categoria:comunistes) però que contenen els que s'han significat per l'activisme o a militància en aquella ideologia. Amb els ateus hauríem d'estar en un cas semblant. Una altra cosa és que es poden fer propostes per canviar-li el nom a la categoria, però caldrien propostes concretes.--Pere prlpz (disc.) 16:39, 16 feb 2013 (CET)
Llavors s'haurien de canviar els títols per "activistes comunistes" i similars. Qui hagi creat les categories dubtoses sense tenir en compte el consens previ, ha de mirar amb quins criteris s'estan incloent les biografies--barcelona (disc.) 11:41, 18 feb 2013 (CET)
Crec que no fa falta complicar el nom de la categoria. Segur que volem canviar comunistes per activistes comunistes? Amb un {{Avís}} a la categoria hauria de bastar. Pau Cabot · Discussió 11:34, 19 feb 2013 (CET)
 • Comentari Comentari Hi he afegit els interwikis. N'hi havia 45. Pau Cabot · Discussió 17:14, 16 feb 2013 (CET)
La categorització de les persones per l'any de naixament o defunció (en:Category:Births by year) és comuna en més de 70 viquipèdies i nosaltres vam consensuar no fer-ho així. Així doncs, no té sentit dir que hi ha 45 que si ho fan per tal cosa o per tal altra, perquè no ens hauria d'afectar.--KRLS , (disc.) 19:01, 16 feb 2013 (CET)
No he dit en cap moment que haguem de fer el mateix, però és una informació útil que ens pot ajudar a prendre una decisió. Pau Cabot · Discussió 09:09, 17 feb 2013 (CET)
 • Objecció Objecció Si no hem d'esborrar també totes les categories de persones que tenen una fe. Flamenc (disc.) 00:47, 18 feb 2013 (CET)
 • A favor Aprovació La creença en una fe determinada, com en un sistema filosòfic o en fets paranormals, no crec que s'hagi de reflectir en categories viquipèdiques. Diferent fora -per a mi- la significació personal en la defensa o l'estudi d'aquesta fe, sistema filosòfic o conjunt de fets paranormals. Jordi Roqué (Discussió) 09:13, 18 feb 2013 (CET)
... que és del que estam xerrant tal com ha explicat en Pere més amunt. Pau Cabot · Discussió 10:19, 18 feb 2013 (CET)
no, esteu barrrjant coses des del moment en què parles de creença --barcelona (disc.) 11:41, 18 feb 2013 (CET)
És cert que mesclam coses. Ateus pot referir-se a:
a) Persones que tenen aquesta ideologia/creença/sentiment/no creença.
b) Persones que destaquen per haver estat defensores o activistes d'aquesta ideologia/creença/sentiment/no creença.
Jo vaig fer la categoria pensant en el segon cas, però
a) Si xerram del primer cas, l'argument adduït per esborrar-lo (que no categoritzam per creença) és fals, tenint en compte que tenim categories com Categoria:Budistes, Categoria:Catòlics o Categoria:Religiosos musulmans.
b) Si xerram del segon cas, tampoc no s'hauria d'esborrar tal com ja han comentat persones que estan a favor d'esborrar aquesta categoria (com tampoc no hem decidit esborrar Categoria:Blaveristes, vaja), en tot cas reanomenar. I això darrer, tampoc no crec que faci falta, donat que tenim categories com Categoria:Anarquistes, Categoria:Comunistes o Categoria:Independentistes amb nom simplificat que també es referirien més aviat als que han militat en aquestes idees/creences/el que sigui. Pau Cabot · Discussió 16:09, 18 feb 2013 (CET)

Jo no estic d'acord amb la proposta per la qual només podria afegir-se els "professionals" de les religions a les categories religioses, perquè, per exemple, no es pot comprendre l'obra de molts artistes si no se sap quina religió professen. Un escriptor com ara Hugo Wast no es pot explicar si no se sap que era catòlic. I el mateix passa amb els polítics, si hom no sap que José Ignacio Wert o José Bono són catòlics és impossible comprende perquè fan el que fan. En fi, abans de prendre decisions dràstiques, hauríem de analitzar-ho tot. Ferbr1 (disc.) 14:56, 18 feb 2013 (CET)

Totalment d'acord. És un cas semblant a molt homes d'empresa que havien tingut una infància pobra que els va servir d'esperonament per fer-se una carrera: és important que aquests fets es posin als seus articles respectius, a fi que els lectors puguin fer-se una idea d'allò que els movia i poder-los interpretar millor. Però la categorització hauria de ser útil com a eina de recerca i, si un escriptor era catòlic però això no es traslluí especialment en la seva obra, de què serviria categoritzar-lo com a escriptor catòlic?. Si hagués estat un propagandista catòlic, la categoria corresponent hauria servit per estudiar el propagandisme catòlic, certament, però la mera adscripció ? En aquest sentit, crec que en el context de creences diverses (filosòfiques o religioses) l'important seria diferenciar el què o el quan es tracta d'una actitud, del què o el quan només és un atribut: es correspondria amb la característica b) que esmentava en Pau més amunt. Jordi Roqué (Discussió) 09:45, 19 feb 2013 (CET)
La idea dels que hi ha a la Categoria:Budistes crec que és aquesta. No són "professionals" però clarament a la seva biografia hi hauria de constar que professen aquesta religió (exemple: Richard Gere). Els "professionals" anirien a Categoria:Religiosos budistes. Amb els ateus, la diferència entre "practicants" i "professionals" evidentment, no hi és. Jo crec que té bastant de sentit deixar la categoria, i, si no es troben noms millors, deixar-la amb aquest nom. Això sí, a la categoria no hi anirien tots els ateus sinó aquells en què la seva ideologia és destacada i coneguda, com feim a Categoria:Anarquistes, vaja. Pau Cabot · Discussió 11:31, 19 feb 2013 (CET)
 • En contraneutral Consentible D'acord a mantenir la categoria, però cal netejar-la i posar-li un avís.--Pere prlpz (disc.) 12:17, 19 feb 2013 (CET)
 • En contraneutral Consentible Objecció Objecció Estic d'acord amb en Ferbr1. Crec que hi haurien d'anar tots els que van manifestar públicament que eren ateus o que estudis posteriors (de diaris personals o correspondència) han determinat que ho eren. Això dóna claus de cerca i d'interpretació al lector de la enciclopèdia. Algú pot voler buscar escriptors ateus o personatges ateus del XIX i hauria de poder-ho fer. El que en pugui extreure ja és cosa seva, l'enciclopèdia és un instrument d'organització del coneixement existent i li hauria de ser una eina útil. Els que anomeneu "professionals" podrien anar en una subcategoria com a "promotors de l'ateisme" o "compromesos amb l'ateisme" (com hi ha "Categoria:Compromesos_en_la_no-violència"). Que es consideri que cal aquesta subcategoria no vol dir que s'hagi de buidar la categoria superior. No estic d'acord en "netejar-la". I penso el mateix de "catòlics", "budistes", "maçons", "comunistes", "liberals", "lliurepensadors", "feministes", ... que ajudin a localitzar els biografiats segons creences, posicionaments personals, ideologies i adscripcions. Crec que són útils. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 13:01, 19 feb 2013 (CET)
 • Comentari Comentari He posat un avís a la categoria que diu: Aquesta categoria inclou les persones que han destacat per defensar aquesta ideologia o que, almanco, és sabut que hi combregaven. Només s'haurien de posar en aquesta categoria aquells articles que en el text citin expressament aquesta condició. No m'acaba d'agradar, però, el redactat. Si qualcú el pot millorar ... Pau Cabot · Discussió 18:25, 19 feb 2013 (CET)
 • Comentari Comentari Què tal ara? Enlloc de dir que és una ideologia, forma de pesnament, etc... simplement fem servir el mateix terme i així l'enllaçem. A la pàgina d'ateisme ja s'explicarà el millor possible, citant fonts, el que és. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 18:53, 19 feb 2013 (CET)
Molt millor. Gràcies, David. Pau Cabot · Discussió 18:56, 19 feb 2013 (CET)
"És sabut que es consideraven ateus" ve a ser equivalent a dir que hi van tots els ateus (o sigui, si algun no hi va és perquè no sabem que era ateu). Ho veig molt semblant a posar tots els batejats a la categoria de catòlics (o com a mínim tots els que anessin a missa), i la veritat és que no em convenç gaire, si més no si ho interpretem així.--Pere prlpz (disc.) 20:35, 19 feb 2013 (CET)
Què tal o la militància dels quals en aquesta doctrina fou significativa? Pau Cabot · Discussió 20:45, 19 feb 2013 (CET)

No hi estic d'acord, Pau Cabot. En aquest fil encara estem discutint sobre la teva proposta. De fet, alguns usuaris han expressat que estaven d'acord amb el meu punt de vista. L'avís hauria de treure's fins que s'arribi a una decisió. Ferbr1 (disc.) 20:49, 19 feb 2013 (CET)

Crec que hi ha força consens a favor de mantenir la categoria, o com a mínim no n'hi ha a favor d'esborrar-la, i ens estem embolicant entre les discussions sobre si mantenir-la i les discussions sobre el criteri d'inclusió (encara que estan relacionats). Potser val la pena separar la discussió d'esborrat de la discussió sobre la definició exacta del criteri d'inclusió, que estaria millor a la discussió de la categoria.--Pere prlpz (disc.) 22:54, 19 feb 2013 (CET)
Doncs hauríem de traslladar el debat a la discussió de la categoria, no? A part de no esborrar-la, crec que hi ha arguments per no limitar ni netejar la categoria. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 12:51, 22 feb 2013 (CET)
D'acord amb en Pere. Pau Cabot · Discussió 07:19, 20 feb 2013 (CET)
De vegades és més fàcil de discutir des de un cas concret que de prendre una decisió general. Flamenc (disc.) 19:34, 22 feb 2013 (CET)
 • Objecció Objecció Com s'ha comentat, si hi ha categories sobre gent religiosa, també ha d'haver una de gent que fa apologia de l'ateisme.--Mbosch (会話) 00:02, 20 feb 2013 (CET)
 • Objecció Objecció Mateixos motius exposats per Mbosch.--Jove (disc.) 21:53, 20 feb 2013 (CET)
 • Comentari Comentari penso que té sentit de classificar com ateu o catòlic o qualsevol categoria d'ideologia quan és tracta d'una persona del qual la convicció ha tingut un paper important a la seva obra o biografia, i quan no està coberta per una altra categoria (no cal classificar les papes com a catòlics, com que tots ho són, i hi ha prou en posar la categoria papes com a subcategoria de catòlics. Però classificar escriptors, com el militant ateu Hugo Claus o el militant catòlic François Mauriac per a mi té un sentit. Flamenc (disc.) 19:34, 22 feb 2013 (CET)


 • Es conserva per 3 vots a favor de l'esborrament, i 7 en contra al cap de 14 dies --Beusson (disc.) 05:01, 1 març 2013 (CET)


Gent dels Pallaresos[modifica]

Pàgina: Gent dels Pallaresos (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Gent dels Pallaresos · Gent dels Pallaresos en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 16:44, 15 feb 2013 (CET) (proponent)
 • Objecció Objecció Hi he fet algunes millores i referenciat. Encara es podria millorar. Però crec que es pot salvar. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 20:55, 18 feb 2013 (CET)
 • NeutralA favor Assumible De les cinc referències, que són notícies breus, una arriba a dir el nom del grup, dues només les sigles (juntament amb les de tots els altres grups municipals) i les altres dues ni això. Crec que això queda lluny de donar una cobertura significativa al tema de l'article.--Pere prlpz (disc.) 22:56, 18 feb 2013 (CET)
 • Objecció Fusió A l'article del poble --Panotxa (disc.) 08:22, 19 feb 2013 (CET)
 • En contraneutral Consentible Necessitaria una millora.--Mbosch (会話) 00:06, 20 feb 2013 (CET)
 • Objecció Objecció D'acord amb Dvdgmz. Tot partit amb representació institucional, sigui local com estatal, hauria de tenir article a la Viquipèdia.--Jove (disc.) 21:51, 20 feb 2013 (CET)
Aquest no és el criteri de la Viquipèdia. No hi ha cap criteri d'admissibilitat que digui això. Un partit pot haver tengut representació en un ajuntament i no haver estat tractat de forma significativa per cap font fiable. Pau Cabot · Discussió 08:58, 21 feb 2013 (CET)
Però en aquest cas ha estat tractat al menys per EL PUNT i pel que entenc és significatiu per comprendre els corrents i divisions polítiques en l'àrea tarregonina. En tot cas estic d'acord que caldria completar amb altres fonts, jo no m'hi puc dedicar per ara. En tot cas hi ha unes fonts bàsiques que veig fiables, jo he fet el que he pogut i si algú s'hi pot dedicar es podria completar. Segurament hi deu haver informació en altres hemeroteques de premsa. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 12:39, 22 feb 2013 (CET)
Com va explicar en Pere, cap de les cinc referències fa una cobertura significativa del partit. El màxim que hem trobat són citacions trivials. No ha quedat acreditada la seva admissibilitat. Pau Cabot · Discussió 15:45, 22 feb 2013 (CET)
 • S'arxiva per 2 vots a favor de l'esborrament, i 3 en contra al cap de 14 dies No s'ha assolit cap consens --Beusson (disc.) 05:04, 1 març 2013 (CET)


Oficials de Cursa dels Circuits de velocitat de Catalunya[modifica]

Pàgina: Oficials de Cursa dels Circuits de velocitat de Catalunya (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Oficials de Cursa dels Circuits de velocitat de Catalunya · Oficials de Cursa dels Circuits de velocitat de Catalunya en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat. Un bon lloc per ell podria ser a Viquillibres --Pau Cabot · Discussió 10:10, 23 feb 2013 (CET) (proponent)
 • Objecció Fusió Estic d'acord en el fons de la proposta, però proposo paral·lelament reduir l'article, centrar-lo exclusivament en els Oficials del Circuit de Catalunya i integrar-lo en Circuit de Catalunya · --Marraco (disc.) 10:37, 23 feb 2013 (CET) (Autor de l'Article)
 • Comentari Comentari Jo crec que seria millor mantenir-lo íntegre i moure'l a Viquillibres. Pau Cabot · Discussió 11:29, 23 feb 2013 (CET)
 • Comentari Comentari Voto per realitzar ambdues propostes. · --Marraco (disc.) 12:21, 23 feb 2013 (CET)
D'acord. Me sembla bé. Pau Cabot · Discussió 13:35, 23 feb 2013 (CET)
Feta l'exportació a Viquillibres: b:Oficials de Cursa dels Circuits de velocitat de Catalunya. Pau Cabot · Discussió 08:24, 24 feb 2013 (CET)
Si ningú presenta objeccions, en breu em posaré amb la fusió. --Marraco (disc.) 11:11, 25 feb 2013 (CET)


 • Cancelled process mini.svg S'anul·la aquesta proposta Pels canvis realitzats. --Beusson (disc.) 07:44, 2 març 2013 (CET)


El cant de l'esparver[modifica]

Pàgina: El cant de l'esparver (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: El cant de l'esparver · El cant de l'esparver en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 17:52, 18 feb 2013 (CET) (proponent)
 • Objecció Objecció llibre d'un autor més que admissible --barcelona (disc.) 09:42, 19 feb 2013 (CET)
 • Objecció Objecció D'acord amb la Barcelona. Es podria fusionar amb l'autor, però el contingut no s'hi presta.--Pere prlpz (disc.) 09:48, 19 feb 2013 (CET)
 • Comentari Comentari D'acord amb na Barcelona que l'autor és més que admissible. El que no ho sembla (ni s'han aportat ni s'han trobat referències que ho verifiquin) és el llibre, que és del que estam parlant. Pau Cabot · Discussió 11:09, 19 feb 2013 (CET)
  • La informació sobre les obres d'un autor rellevant és d'interès. En general, el dubte és només si la posem al mateix article (on normalment ningú en qüestiona l'admissibilitat) o en un article separat.--Pere prlpz (disc.) 11:33, 19 feb 2013 (CET)
La informació pot ser d'interès però si ningú ha escrit sobre aquest llibre, no en podem fer un article independent (almanco això és el que posa als nostres criteris d'admissibilitat) malgrat que l'escriptor sigui admissible. Fins i tot per a posar-ho com a secció de l'article de l'autor s'haurien d'aportar referències que ara no hi són. Pau Cabot · Discussió 18:20, 19 feb 2013 (CET)

A favor Aprovació No té referències. Potser es podria salvar fusionant-lo amb l'article de l'autor.--Cameta (disc.) 22:34, 22 feb 2013 (CET)

 • NeutralA favor Assumible no tinc clar que fusionar-lo fos el millor, l'article sobre l'autor quedaria una mica estrany, amb tants de llibres i només informació sobre aquest. Però també és veritat que penso que el llibre ara per ara no és admissible.--Arnaugir 09:04, 24 feb 2013 (CET)
 • NeutralA favor Assumible L'article pot tindre el seu espai a la VP, però tal i com està redactat no s'aguanta. --En cadufet (disc.) 11:31, 3 març 2013 (CET)
 • NeutralA favor Assumible En l'estat actual --Panotxa (disc.) 20:00, 3 març 2013 (CET)


 • S'esborra per 5 vots a favor de l'esborrament, i 2 en contra al cap de 14 dies --Beusson (disc.) 08:01, 4 març 2013 (CET)


El preu de la memòria[modifica]

Pàgina: El preu de la memòria (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: El preu de la memòria · El preu de la memòria en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures


 • S'esborra per unanimitat dels 2 participants al cap de 7 dies --Beusson (disc.) 08:02, 4 març 2013 (CET)


Safia Mahbou[modifica]

Pàgina: Safia Mahbou (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Safia Mahbou · Safia Mahbou en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació L'historial hi ha insults encontra la Safia fet per un usuari el mateixusuari ha vulgut borrar-ho però s'ha quedat a l'historial i demana si es pot borrarel del 25 de nov de 2012 --KevinVandy (disc.) 23:40, 2 març 2013 (CET) (proponent)
 • Cancelled process mini.svg S'anul·la aquesta proposta Pau Cabot · Discussió 10:20, 3 març 2013 (CET)


 • Proposta anul·lada, ja s'ha realitzat l'esborrament. --Beusson (disc.) 06:14, 5 març 2013 (CET)


Rafel Serra de la Creu Bennàsser[modifica]

Pàgina: Rafel Serra de la Creu Bennàsser (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Rafel Serra de la Creu Bennàsser · Rafel Serra de la Creu Bennàsser en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 13:07, 2 març 2013 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació--barcelona (disc.) 11:33, 3 març 2013 (CET)
 • NeutralA favor Assumible --Davidpar (disc.) 11:44, 3 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent --Panotxa (disc.) 20:05, 3 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació manquen referències de rellevància.——Flamenc (disc.) 22:33, 3 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 5 participants al cap de 4 dies --Beusson (disc.) 08:14, 6 març 2013 (CET)


Club Bàsquet Lleida[modifica]

Pàgina: Club Bàsquet Lleida (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Club Bàsquet Lleida · Club Bàsquet Lleida en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 09:38, 27 feb 2013 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent --Panotxa (disc.) 20:02, 3 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 2 participants al cap de 7 dies --Beusson (disc.) 08:33, 6 març 2013 (CET)


LaNotícia.Cat[modifica]

Pàgina: LaNotícia.Cat (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: LaNotícia.Cat · LaNotícia.Cat en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 10:20, 27 feb 2013 (CET) (proponent)
 • NeutralA favor Assumible Tot i que els que construeixen LaNotíca.Cat fan bona feina, de moment no hi ha referències (premsa, llibres, etc.) que parlin d'aquest mitjà. --Davidpar (disc.) 15:30, 2 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 2 participants al cap de 7 dies --Beusson (disc.) 08:34, 6 març 2013 (CET)


Formació Agrària a Distància[modifica]

Pàgina: Formació Agrària a Distància (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Formació Agrària a Distància · Formació Agrària a Distància en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 09:44, 27 feb 2013 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent --Panotxa (disc.) 20:03, 3 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 2 participants al cap de 7 dies --Beusson (disc.) 08:37, 6 març 2013 (CET)


Marcelo Muñoz[modifica]

Pàgina: Marcelo Muñoz (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Marcelo Muñoz · Marcelo Muñoz en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 10:05, 27 feb 2013 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent --Panotxa (disc.) 20:03, 3 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 2 participants al cap de 7 dies --Beusson (disc.) 15:30, 6 març 2013 (CET)


Club de Futbol Santa Eulàlia[modifica]

Pàgina: Club de Futbol Santa Eulàlia (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Club de Futbol Santa Eulàlia · Club de Futbol Santa Eulàlia en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 19:51, 26 feb 2013 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari Moltes similituds amb Argentona Bocs: unes quantes citacions trivials a la premsa esportiva, però cap referència que faci una cobertura significativa de l'entitat. Com en aquell cas, les "referències" no poden referenciar el que es diu a l'article. Anterior proposta: Viquipèdia:Esborrar pàgines/Historial/2009/12#Club de Futbol Santa Eulàlia. Pau Cabot · Discussió 19:55, 26 feb 2013 (CET)
 • Objecció Objecció Les referències demostresn notorietat, és a dir, que és un article amb entitat per estar a la viquipèdia. --Felato (disc.) 15:39, 28 feb 2013 (CET)
Cap de les referències fa una cobertura significativa del subjecte. No és admissible segons els criteris de la Viquipèdia. Pau Cabot · Discussió 16:01, 28 feb 2013 (CET)
 • A favor Aprovació, d'acord amb en Pau. Des de la darrera proposta d'esborrament (fa tres anys) no ha millorat gaire i presenta les mateixes mancances.--Àlex (Discussió) 14:37, 5 març 2013 (CET)
 • S'esborra per 2 vots a favor de l'esborrament, i 1 en contra al cap de 8 dies --Beusson (disc.) 15:31, 6 març 2013 (CET)


Arxiu Municipal de Sant Joan de Vilatorrada[modifica]

Pàgina: Arxiu Municipal de Sant Joan de Vilatorrada (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Arxiu Municipal de Sant Joan de Vilatorrada · Arxiu Municipal de Sant Joan de Vilatorrada en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 18:50, 20 feb 2013 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari Tenim uns criteris d'admissibilitat per arxius o més genèricament per entitats culturals? Perquè tenim força arxius (cat) i uns quants que són municipals. D'altra banda m'imagino que aquestes pàgines poden tenir a veure amb iniciatives GLAMwiki en procés. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 12:37, 21 feb 2013 (CET)
No, no tenim uns criteris d'admissibilitat per arxius. En cas de no tenir els criteris específics, hem d'usar els generals, o sigui, que hauríem de trobar qualque font fiable que hagués xerrat de l'Arxiu Municipal de Sant Joan de Vilatorrada de forma significativa. Pau Cabot · Discussió 21:41, 21 feb 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 1 participants al cap de 15 dies --Beusson (disc.) 07:51, 7 març 2013 (CET)


Carolina Latorre Canet[modifica]

Pàgina: Carolina Latorre Canet (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Carolina Latorre Canet · Carolina Latorre Canet en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures


 • S'esborra per unanimitat dels 2 participants al cap de 8 dies --Beusson (disc.) 07:52, 7 març 2013 (CET)


SiEd[modifica]

Pàgina: SiEd (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: SiEd · SiEd en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 10:16, 1 març 2013 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació --Davidpar (disc.) 15:36, 2 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació --Arnaugir 07:44, 5 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent --Panotxa (disc.) 21:05, 7 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 4 participants al cap de 7 dies --Beusson (disc.) 07:46, 8 març 2013 (CET)


WeaselReader[modifica]

Pàgina: WeaselReader (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: WeaselReader · WeaselReader en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 10:25, 1 març 2013 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació --Davidpar (disc.) 15:37, 2 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació: d'acord amb el proponent. --Àlex (Discussió) 19:41, 6 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent --Panotxa (disc.) 21:06, 7 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 4 participants al cap de 7 dies --Beusson (disc.) 08:05, 8 març 2013 (CET)


Miquel Burgos[modifica]

Pàgina: Miquel Burgos (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Miquel Burgos · Miquel Burgos en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 10:33, 1 març 2013 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació--barcelona (disc.) 11:35, 3 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 2 participants al cap de 7 dies --Beusson (disc.) 08:06, 8 març 2013 (CET)


Pilot-DB[modifica]

Pàgina: Pilot-DB (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Pilot-DB · Pilot-DB en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 10:26, 1 març 2013 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació --Arnaugir 11:51, 9 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació --Davidpar (disc.) 21:05, 9 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 3 participants al cap de 9 dies --Beusson (disc.) 00:00, 10 març 2013 (CET)


Maqui Edicions[modifica]

Pàgina: Maqui Edicions (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Maqui Edicions · Maqui Edicions en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 08:47, 24 feb 2013 (CET) (proponent)
 • Objecció Objecció Maqui Edicions és la única editorial que publica jocs de rol en català. Només per això, segons el meu punt de vista, ja no calen més arguments per a l'admissibilitat de l'article. Kintaro (disc.) 15:30, 24 feb 2013 (CET)
Sí que calen més arguments. Qualque font fiable ha d'haver xerrat de manera significativa d'aquesta editorial, sinó, no és admissible segons els criteris de la Viquipèdia: estaríem fent un treball inèdit. Pau Cabot · Discussió 17:31, 24 feb 2013 (CET)
 • Objecció Objecció Fent una recerca a google hi ha força llocs independents que parlen de l'editorial però clar això s'ha de possar a l'article. --Cameta (disc.) 00:30, 25 feb 2013 (CET)
 • A favor Aprovació Tot i les bones intencions, no hi ha fonts fiables que parlin d'ells. --Panotxa (disc.) 05:35, 25 feb 2013 (CET)
 • S'arxiva per 2 vots a favor de l'esborrament, i 2 en contra al cap de 14 dies No s'ha assolit cap consens --Beusson (disc.) 00:01, 10 març 2013 (CET)


Kiko Hernández[modifica]

Pàgina: Kiko Hernández (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Kiko Hernández · Kiko Hernández en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 19:09, 18 feb 2013 (CET) Per la referència de l'ABC Pau Cabot · Discussió 09:17, 27 feb 2013 (CET)(proponent)
 • Objecció Objecció aquests tipus són notables per aquests programes, malgrat no contribueixin gaire al saber enciclopèdic--barcelona (disc.) 09:41, 19 feb 2013 (CET)
 • Comentari Comentari Per considerar-los admissibles, haurien d'aparèixer les fonts que ho confirmassin. Recordem que ésser conegut no té perquè equivaldre a que qualque font fiable independent hagi escrit de manera significativa sobre aquesta persona. Pau Cabot · Discussió 11:12, 19 feb 2013 (CET)
 • A favor Aprovació d'acord amb Pau. Flamenc (disc.) 00:00, 20 feb 2013 (CET)
 • Objecció Objecció Ja s'han afegit referències.--Jove (disc.) 22:44, 20 feb 2013 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent --Panotxa (disc.) 21:38, 21 feb 2013 (CET)
 • A favor Aprovació Hi ha un munt de concursants de Gran Hermano. --Cameta (disc.) 22:38, 22 feb 2013 (CET)
 • Comentari Comentari Allò que fa rellevant aquest personatge perquè tingui article no és que hagui estat un dels tants concursants de Gran Hermano sinó que ha esdevingut un comentarista important de programes de televisió espanyola amb grans audiències.--Jove (disc.) 14:38, 27 feb 2013 (CET)
 • Comentari Comentari El que n'hi hagi molts no és motiu d'esborrament. --Beusson (disc.) 08:35, 24 feb 2013 (CET)
 • NeutralA favor Assumible --Davidpar (disc.) 22:49, 22 feb 2013 (CET)
 • Objecció Objecció Ara per ara sembla que tingui aquesta cobertura suficient per tenir article.--KRLS , (disc.) 23:14, 26 feb 2013 (CET)
 • Objecció Objecció. D'acord amb d'altres; és una biografia d'una persona suficientment notable. Tot i que no m'agrada la «tele basura», s'ha de reconèixer la verificabilitat i notabilitat d'aquest home. JaumeBG (disc.) 08:04, 2 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció: hi ha suficients fonts que tracten sobre aquesta persona. --Àlex (Discussió) 19:26, 6 març 2013 (CET)


 • S'arxiva per 4 vots a favor de l'esborrament, i 5 en contra al cap de 20 dies No s'ha assolit cap consens --Beusson (disc.) 10:04, 10 març 2013 (CET)


Aitor Alan Marquina Bañuls[modifica]

Pàgina: Aitor Alan Marquina Bañuls (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Aitor Alan Marquina Bañuls · Aitor Alan Marquina Bañuls en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 15:24, 4 març 2013 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació No admissible, com a molt es pot fusionar amb Casal Jaume I si hi hagués un apartat sobre els atacs a la seva seu.--KRLS , (disc.) 15:36, 5 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació Comparteixo el punt de vista de l'usuari KRLS. --Davidpar (disc.) 23:07, 6 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació Ídem, simplement, no existixen referències vàlides sobre el subjecte.--Coentor (disc.) 13:23, 8 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació Fora.--Beusson (disc.) 10:21, 10 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 5 participants al cap de 6 dies --Beusson (disc.) 10:22, 10 març 2013 (CET)


Xavier Roigé Ventura[modifica]

Pàgina: Xavier Roigé Ventura (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Xavier Roigé Ventura · Xavier Roigé Ventura en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures


 • S'esborra per unanimitat dels 5 participants al cap de 4 dies --Beusson (disc.) 10:23, 10 març 2013 (CET)


Gerard Nus[modifica]

Pàgina: Gerard Nus (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Gerard Nus · Gerard Nus en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 08:40, 6 març 2013 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació d'acord amb el proponent. --Àlex (Discussió) 19:51, 6 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació --Davidpar (disc.) 23:11, 6 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació currículum --Flamenc (disc.) 14:18, 10 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació --Arnaugir 15:10, 10 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 5 participants al cap de 5 dies --Beusson (disc.) 08:04, 11 març 2013 (CET)


Societat Recreativa i Cultural l'Alzinar[modifica]

Pàgina: Societat Recreativa i Cultural l'Alzinar (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Societat Recreativa i Cultural l'Alzinar · Societat Recreativa i Cultural l'Alzinar en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 15:21, 4 març 2013 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació. D'acord amb el proponent. No té referències admissibles. JaumeBG (disc.) 12:23, 11 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 2 participants al cap de 8 dies --Beusson (disc.) 07:09, 12 març 2013 (CET)


Salih Muslim[modifica]

Pàgina: Salih Muslim (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Salih Muslim · Salih Muslim en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Traducció automàtica abandonada --Panotxa (disc.) 09:12, 9 març 2013 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació --barcelona (disc.) 11:22, 9 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació--Pere prlpz (disc.) 13:17, 9 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent. Pau Cabot · Discussió 14:00, 9 març 2013 (CET)
 • En contraneutral Consentible L'he revisada, ja està arreglada. M'he adonat que tenim molts buits sobre Síria i Kurdistan, sobre la guerra actual i història anterior --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 21:03, 9 març 2013 (CET)
 • En contraneutral Consentible Per les millores --Panotxa (disc.) 21:10, 9 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció L'he revisada. He posat la foto que faltava i he corregit alguns enllaços que no estaven correctes.--MALLUS (disc.) 14:59, 10 març 2013 (CET)
 • En contraneutral Consentible --Flamenc (disc.) 15:30, 10 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció Anul·lem?--KRLS , (disc.) 00:04, 11 març 2013 (CET)
 • Comentari Comentari Queda el vot de la Barcelona --Panotxa (disc.) 06:16, 11 març 2013 (CET)
per a futures ocasions, quan es tracti de salvar un article i si només queda anul·lar per mi, podeu procedir! Gràcies Dvdgmz per la feina feta--barcelona (disc.) 14:01, 11 març 2013 (CET)
No calia el permís explícit. A VP:EP#Valoració_final ja diu que si el proponent retira la proposta i hi ha un 75% de vots en contra o vots retirats, la proposta queda anul·lada. Precisament aquesta norma la vam posar preveient casos com aquest.--Pere prlpz (disc.) 14:24, 11 març 2013 (CET)
Per això ho preguntava Pere.--KRLS , (disc.) 16:11, 11 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció. Objecció pels milloraments realitzats. JaumeBG (disc.) 12:23, 11 març 2013 (CET)
 • Cancelled process mini.svg S'anul·la aquesta proposta Per les millores fetes --KRLS , (disc.) 16:11, 11 març 2013 (CET)
 • Proposta anul·lada per les millores fetes. --Beusson (disc.) 07:36, 12 març 2013 (CET)


Georges Sabra[modifica]

Pàgina: Georges Sabra (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Georges Sabra · Georges Sabra en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Traducció automàtica abandonada --Panotxa (disc.) 09:15, 9 març 2013 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació}--barcelona (disc.) 11:22, 9 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació--Pere prlpz (disc.) 13:17, 9 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent. Pau Cabot · Discussió 14:02, 9 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció L'he revisat, com en el cas anterior. La notabilitat em sembla indiscutible. La infotaula he posat 'persona' però queden coses amagades, amb 'polític' no em funciona. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 23:27, 9 març 2013 (CET)
 • En contraneutral Consentible Per les millores --Panotxa (disc.) 23:38, 9 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció millorat --Arnaugir 14:19, 10 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció: Està correcte, segons el meu punt de vista.--MALLUS (disc.) 15:02, 10 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció Anul·lem la proposta?--KRLS , (disc.) 00:01, 11 març 2013 (CET)
 • Comentari Comentari Queda el vot de la Barcelona --Panotxa (disc.) 06:17, 11 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció. Objecció pels milloraments realitzats. JaumeBG (disc.) 12:23, 11 març 2013 (CET)
 • Cancelled process mini.svg S'anul·la aquesta proposta Per les millores fetes --KRLS , (disc.) 16:11, 11 març 2013 (CET)


 • Proposta anul·lada per les millores fetes.--Beusson (disc.) 07:37, 12 març 2013 (CET)


Jaume Casares[modifica]

Pàgina: Jaume Casares (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Jaume Casares · Jaume Casares en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Currículum. No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 20:21, 9 març 2013 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent --Panotxa (disc.) 21:10, 9 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació --Davidpar (disc.) 21:28, 9 març 2013 (CET)
 • *A favor Aprovació format dolent d'un curriculum amb massa majúscules. Flamenc (disc.) 12:06, 10 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació --Arnaugir 14:18, 10 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació Publicitat. Esborrem directament?--KRLS , (disc.) 00:02, 11 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació. En la meva opinió això necessitaria utilitzar la plantilla {{destrucció}} i no cal aquest procés de proposta d'esborrament. JaumeBG (disc.) 12:14, 11 març 2013 (CET)
 • Comentari Comentari Esborrat. Pau Cabot · Discussió 14:48, 11 març 2013 (CET)
 • Cancelled process mini.svg S'anul·la aquesta proposta Pau Cabot · Discussió 14:48, 11 març 2013 (CET)
 • Proposta anul·lada per complir els requisits per un esborrament ràpid (auto-publicitat) --Beusson (disc.) 07:39, 12 març 2013 (CET)


Minami (revista)[modifica]

Pàgina: Minami (revista) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Minami (revista) · Minami (revista) en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 21:49, 6 març 2013 (CET) (proponent)
 • NeutralA favor Assumible --Davidpar (disc.) 23:13, 6 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent --Panotxa (disc.) 21:07, 7 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció Afegides referències. En el seu moment era la revista més exitosa sobre el tema a l'estat espanyol.--Coentor (disc.) 13:29, 8 març 2013 (CET)
 • NeutralA favor Assumible la primera ref no va, i la segona molt justa... --Arnaugir 22:42, 9 març 2013 (CET)
 • S'esborra per 4 vots a favor de l'esborrament, i 1 en contra al cap de 7 dies --Beusson (disc.) 08:01, 13 març 2013 (CET)


Joventut Comunista del País Valencià[modifica]

Pàgina: Joventut Comunista del País Valencià (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Joventut Comunista del País Valencià · Joventut Comunista del País Valencià en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • S'esborra per unanimitat dels 3 participants al cap de 7 dies --Beusson (disc.) 08:02, 13 març 2013 (CET)


Ràdio les Borges[modifica]

Pàgina: Ràdio les Borges (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Ràdio les Borges · Ràdio les Borges en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 10:07, 27 feb 2013 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari Estic buscant referències en paper vista la falta d'enllaços a internet per contrastar la informació del que es diu a l'article (que falta ampliar bastant) De moment he trobat un parell de referències al diari comarcal SomGarrigues d'un dels canvis de programació i d'una proposta de fussió amb FesTV. Podrieu donar més temps per trobar fonts en paper i poder-les incloure? --Titafreda
Les fonts aportades haurien de ser una mica més fiables que les que hi ha ara (Viquipèdia:Fonts fiables). Si votes en contra de l'esborrat ( {{objecció}} ), tendràs més temps per cercar aquestes referències. Pau Cabot · Discussió 14:10, 28 feb 2013 (CET)


 • Es conserva per 1 vots a favor de l'esborrament, i 1 en contra al cap de 14 dies --Beusson (disc.) 08:04, 13 març 2013 (CET)


La Tira de Promocions[modifica]

Pàgina: La Tira de Promocions (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: La Tira de Promocions · La Tira de Promocions en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 18:04, 7 març 2013 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació --Arnaugir 14:19, 10 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació --Flamenc (disc.) 15:29, 10 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació. D'acord amb el proponent. JaumeBG (disc.) 12:15, 11 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 4 participants al cap de 7 dies --Beusson (disc.) 08:11, 14 març 2013 (CET)

Història del Pakistan[modifica]

Pàgina: Història del Pakistan (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Història del Pakistan · Història del Pakistan en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Traducció automàtica abandonada --Panotxa (disc.) 09:10, 9 març 2013 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari Meitat de la traducció automàtica sense revisar. Si ocultam aquesta part, tendrem la història del Pakistan fins el 1962 (cosa que està prou bé, tenint en compte que la de Mallorca a Mallorca acaba devers la conquesta de Jaume I). Pau Cabot · Discussió 14:10, 9 març 2013 (CET)
  • Comentari Comentari Molt bona Pau :-D Doncs si això es pot fer En contraneutral Consentible --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 20:05, 9 març 2013 (CET)
  • Comentari Comentari Deixar la traducció fins 1962 em sembla una proposta consensuable. Si no hi ha ningú en contra en un parell de dies, anul·laré la proposta --Panotxa (disc.) 21:08, 9 març 2013 (CET)
   • Però deixa-ho amagat no? Vull dir que es pugui anar completant i fent visible. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 00:30, 10 març 2013 (CET)
    • Si algú hi està treballant es pot deixar amagat. Si no, millor a l'historial. De fet, si algú hi estigués treballant ara mateix no caldria fer res.--Pere prlpz (disc.) 11:30, 10 març 2013 (CET)
  • Comentari Comentari: Com a part "autora" de la traducció, la meva proposta és que s'amagui la part que encara no s'ha traduït (fina al 1962), perquè la major part de l'article ja està fet i revisat. Si la "força" m'acompanya...no passarà gaire temps a deixar ben enllestida la traducció. --MALLUS (disc.) 14:45, 10 març 2013 (CET)
 • Comentari Comentari S'anul·la la proposta per deixar l'article visible fins 1962 --Panotxa (disc.) 07:58, 12 març 2013 (CET)
 • Cancelled process mini.svg S'anul·la aquesta proposta Pau Cabot · Discussió 11:19, 12 març 2013 (CET)
 • Proposta anul·lada pels canvis realitzats. --Beusson (disc.) 08:13, 14 març 2013 (CET)


Penedès Televisió[modifica]

Pàgina: Penedès Televisió (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Penedès Televisió · Penedès Televisió en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 18:49, 1 març 2013 (CET) (proponent)
 • Objecció Objecció Per les referències. --Davidpar (disc.) 16:00, 2 març 2013 (CET)
Molt justet. L'única referència que fa cobertura més o manco significativa és Comunicació21.cat, que no sé com de fiable és. No tenim l'article per aclarir-ho. Pau Cabot · Discussió 16:15, 2 març 2013 (CET)
Agafo [1]:
  • A aquest mitjà hi pot escriure qualsevol? Seleccionen els col·laboradors? El que s'escriu passa pel filtre d'algun comitè editorial? O són projectes com la viqui on qualsevol pot escriure? Fan notícies o es limiten a recollir tantes notes de premsa com poden de qualsevol entitat? Periodistes del Grup Comunicació 21
  • Són independents del subjecte?
  • 'Qui hi ha al darrera? [2]
  • Són exhaustius o trien el que publiquen? Publiquen el que els hi sembla rellevant dins el panorama comunicatiu català, com qualsevol mitjà
--Davidpar (disc.) 16:38, 2 març 2013 (CET)
El que comentes ho compleixen la gran majoria dels mitjans de comunicació i no tots els consideram fonts fiables. Agafant aquesta pàgina, que és la política oficial, hi llegesc: Els articles s'haurien de basar en fonts fiables, de tercers i publicades, amb una reputació de revisar la informació i la precisió (la negreta és meva). La té Comunicació21.cat, aquesta reputació? Pau Cabot · Discussió 16:56, 2 març 2013 (CET)
Home, comptant que és (diria) l'únic mitjà independent sobre el món de la comunicació (juntament potser amb escacc.cat), jo el considero un mitjà reputat. Però com que això és la Viquipèdia, et deixo vàries referències: VilaWeb 1, 2, e-notícies, ABC (EFE), entrevista a El Punt Avui. Ah, per cert, m'apunto als deures fer l'article de Comunicació21.cat ;-) --Davidpar (disc.) 17:13, 2 març 2013 (CET)
Jo no el coneixia i per tant m'era difícil considerar-lo un mitjà reputat. Una de les notícies diu que obriran corresponsalies a Nova York, París i Hong Kong (que no és poc) però no sé si això equival a tenir aquesta reputació demanada o no. Potser Comunicació21.cat (quan existeixi) ens aportarà més llum. Pau Cabot · Discussió 17:28, 2 març 2013 (CET)


 • S'arxiva per 1 vots a favor de l'esborrament, i 1 en contra al cap de 14 dies No s'ha assolit cap consens --Beusson (disc.) 07:54, 15 març 2013 (CET)


Àgora Barcelona[modifica]

Pàgina: Àgora Barcelona (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Àgora Barcelona · Àgora Barcelona en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 22:22, 6 març 2013 (CET) (proponent)
 • Objecció Objecció He retreballat l'article. És estrany, he trobat recencions del joc tot arreu, però res en català, sembla que ningú sigui sant al propi país. Espero que algú tendrà la bona idea d'escriure un article sobre l'autor del joc (Oriol Comas i Coma), que va publicar més de 50 jocs i que la premsa internacional especialitzada considera com un pèrit. --Flamenc (disc.) 14:05, 10 març 2013 (CET)
 • Comentari Comentari algu em podria explicar la diferència entre un joc de taula i un joc de tauler? --Flamenc (disc.) 14:16, 10 març 2013 (CET)
  • joc de taula: es juga sobre unba taula, els jocs de tauler però molts d'altres també --barcelona (disc.) 19:02, 10 març 2013 (CET)
  • Jo diferenciaria els jocs de taula com els jocs que necessiten una taula per desplegar els seu tauler, que acostuma a ser exclusiu del joc Monopoly o que no tenen un tauler específic Tangram, mentre que els jocs de tauler es juga sobre una superfície definida i pot servir a d'altres jocs Escaquer. En aquest cas jo diria que és un joc de taula. --Anskar (disc.) 12:09, 13 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció S'han aportat referències prou significatives. --Anskar (disc.) 12:09, 13 març 2013 (CET)
 • En contraneutral Consentible--Pitxiquin (disc.) 23:55, 15 març 2013 (CET)


 • Es conserva per 1 vots a favor de l'esborrament, i 3 en contra al cap de 10 dies --Beusson (disc.) 07:57, 16 març 2013 (CET)


Colla ecologista cultural "El Campanà"[modifica]

Pàgina: Colla ecologista cultural "El Campanà" (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Colla ecologista cultural "El Campanà" · Colla ecologista cultural "El Campanà" en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • S'esborra per 2 vots a favor de l'esborrament i 1 en contra després de 17 dies. --Beusson (disc.) 08:02, 16 març 2013 (CET)


Clivis Publicacions[modifica]

Pàgina: Clivis Publicacions (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Clivis Publicacions · Clivis Publicacions en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 09:55, 28 feb 2013 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari Es podria fusionar una petita part de l'article a Enric Climent i Viñas (a la GEC fins i tot se cita l'editorial). La resta és publicitat. Les dues referències que hi ha són 1) la fitxa de la directora de l'editorial a una associació i 2) la pròpia web de l'editorial. Pau Cabot · Discussió 10:00, 28 feb 2013 (CET)
 • Comentari Comentari Encara que l'editorial té una certa rellevança, l'article tal com està és merament comercial. O s'aconsegueix un redactat més objectiu, que hauria de permetre veure'n (o no) l'admissibilitat, o ja trobaria correcte fusionar-lo com a solució de compromís. Jordi Roqué (Discussió) 09:47, 1 març 2013 (CET)
 • Tal i com està ara, Objecció Fusió d'un resum neutral de l'article a Enric Climent i Viñas. --Davidpar (disc.) 15:36, 2 març 2013 (CET)
 • Comentari Comentari Hom podria mantenir les dues primeres línies i la llista dels compositors com a esborrany. --Flamenc (disc.)
 • S'esborra per unanimitat dels 1 participants al cap de 17 dies --Beusson (disc.) 08:21, 17 març 2013 (CET)


Associació d'Usuaris de Java de Catalunya[modifica]

Pàgina: Associació d'Usuaris de Java de Catalunya (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Associació d'Usuaris de Java de Catalunya · Associació d'Usuaris de Java de Catalunya en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 11:41, 2 març 2013 (CET) (proponent)


 • S'esborra per unanimitat dels 1 participants al cap de 15 dies --Beusson (disc.) 08:26, 17 març 2013 (CET)


Radio Televisión de Ceuta[modifica]

Pàgina: Radio Televisión de Ceuta (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Radio Televisión de Ceuta · Radio Televisión de Ceuta en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 12:22, 2 març 2013 (CET) (proponent)


 • S'esborra per unanimitat dels 1 participants al cap de 15 dies --Beusson (disc.) 08:27, 17 març 2013 (CET)


Catalan Society[modifica]

Pàgina: Catalan Society (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Catalan Society · Catalan Society en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 12:31, 2 març 2013 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari Una recerca ràpida mostra que al món hi ha una desena de Catalan Society. No sé si aquesta es representatiu.--Flamenc (disc.) 16:24, 16 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 1 participants al cap de 15 dies --Beusson (disc.) 08:28, 17 març 2013 (CET)


Preder[modifica]

Pàgina: Preder (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Preder · Preder en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 12:39, 2 març 2013 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari les primeres línies podrien mantenir-se com a esborrany, la llista de Títols edits amb un centenar d'enllaços vermells que mai ningú transformarà en blaus s'hauria d'esborrar.-- Flamenc (disc.) 15:08, 10 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 1 participants al cap de 15 dies --Beusson (disc.) 08:29, 17 març 2013 (CET)


Sagueta Nova[modifica]

Pàgina: Sagueta Nova (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Sagueta Nova · Sagueta Nova en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 13:51, 2 març 2013 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari L'article té molts defectes de format i manca de referències però una recerca ràpida dona indicacions d'una certa rellevància del subjecte. L'acció per inventariar i conservar el patrimoni de cultura popular i les publicacions semblen reconegudes. Si ningú s'en ocupa, m'estimo més reduir l'article a un esborrany que d'esborrar-lo. --Flamenc (disc.) 23:24, 3 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 1 participants al cap de 15 dies --Beusson (disc.) 08:30, 17 març 2013 (CET)


Robert Muldoon[modifica]

Pàgina: Robert Muldoon (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Robert Muldoon · Robert Muldoon en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació . Aquest enllaç ara mateix redirigeix a un article amb una llista de personatges de Jurassic Park. Però el problema és en que un Primer Ministre de Nova Zelanda té el mateix nom: Robert Muldoon (11 interwikis; 2 enllaços). S'hauria d'eliminar aquesta redirecció ja que el Primer Ministre d'un estat sobirà té més rellevància enciclopèdica que un personatge fictici d'una pel·lícula. --JaumeBG (disc.) 10:33, 3 març 2013 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari Jo simplement reemplaçaria la redirecció pel nou text i indicaria l'altre significat amb una plantilla {{Polisèmia}} o similar. Pau Cabot · Discussió 10:40, 3 març 2013 (CET)
  • Comentari Comentari. La veritat és que estic molt ocupat avui en dia amb estudis i no crec que pugui crear un article pel primer ministre Robert Muldoon. (I no m'agrada crear esborranys.) Ho veig més simple d'eliminar la redirecció actual i quan em posi a crear articles de primers ministres neozelandesos (o algú altre) el creo. JaumeBG (disc.) 12:08, 11 març 2013 (CET)
   • Per un cas així, amb la plantilla {{redirecció}} a l'article de destí n'hi podria haver prou fins que es creï l'article al lloc de la redirecció.--Pere prlpz (disc.) 17:52, 11 març 2013 (CET)
 • He creat la desambiguació --Beusson (disc.) 08:10, 18 març 2013 (CET)


Club Esportiu Thàder[modifica]

Pàgina: Club Esportiu Thàder (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Club Esportiu Thàder · Club Esportiu Thàder en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 17:19, 7 març 2013 (CET) (proponent)
 • Objecció Objecció Retocat.--En cadufet (disc.) 00:03, 8 març 2013 (CET)
En aquest cas ha aparegut qualque cosa que podria considerar-se un indici d'admissibilitat, encara que jo crec que més aviat dóna per una notícia que per un article enciclopèdic. La major part de l'article està sense referenciar. Pau Cabot · Discussió 10:15, 9 març 2013 (CET)
 • Comentari Comentari Retocat un poc més. --En cadufet (disc.) 18:44, 11 març 2013 (CET)
 • En contraneutral Consentible--Pitxiquin (disc.) 23:52, 15 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció, crec que hi ha informació suficient i referenciada correctament per mantenir-lo. --Àlex (Discussió) 11:25, 19 març 2013 (CET)


 • Es conserva per 1 vots a favor de l'esborrament, i 3 en contra al cap de 12 dies --Àlex (Discussió) 11:34, 19 març 2013 (CET)


Artanes[modifica]

Pàgina: Artanes (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Artanes · Artanes en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Minsa informació que ja queda reflectida en les persones enparentades --Anskar (disc.) 11:54, 13 març 2013 (CET) (proponent)
 • Objecció Objecció La informació és minsa, però de moment no veig que quedi reflectida als articles dels seus parents, ni acabo de veure que els articles dels seus parents hagin de millorar gaire afentint-hi aquesta minsa informació.--Pere prlpz (disc.) 17:00, 13 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció Hi ha unes quantes persones de l'antiguitat a la viqui de les quals l'informació queda escassa, als diccionaris enciclopèdiques de l'antiguitat no diuen molt més, però mencionen l'informació disponible. Het fet unes correccions i afegit referències. També vaig millorar l'article sobre la seva suposada filla. --Flamenc (disc.) 19:57, 13 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció Ja ho han dit tot en Pere i en Flamenc --Panotxa (disc.) 07:50, 15 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció Idem que els anteriors.--Pitxiquin (disc.) 23:50, 15 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció D'acord amb els anteriors --Beusson (disc.) 08:01, 19 març 2013 (CET)


 • Es conserva per 1 vots a favor de l'esborrament, i 5 en contra al cap de 7 dies --Beusson (disc.) 07:37, 20 març 2013 (CET)


Orquestart[modifica]

Pàgina: Orquestart (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Orquestart · Orquestart en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 07:47, 13 març 2013 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació Format no enciclopèdic. --Flamenc (disc.) 21:29, 13 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció Aquesta orquestra no té gaire temps de vida, però si mires les actuacions que ha fet són prou remarcables. Crec que hem fet l'article prou neutral, sense intentar fer propaganda, aportant només les dades que hem cregut convenients per saber més sobre aquesta orquestra. Com pel que veig faltaven fonts; hem continuat buscant i he afegit noves referències. Esperem l'opinió, a veure si així s'accepta. Som nous a la viquipèdia i anem una mica perduts --Usuari:Orqmarta (disc.) 21:55, 13 març 2013
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent: No es pot verificar l'admissibilitat amb les referències, només la seva existència. --Panotxa (disc.) 22:02, 13 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació A les fonts més fiables de les referències no he trobat que s'arribi a esmentar el nom de l'orquestra.--Pere prlpz (disc.) 19:26, 14 març 2013 (CET)


 • S'esborra per 4 vots a favor de l'esborrament, i 1 en contra al cap de 7 dies --Beusson (disc.) 07:38, 20 març 2013 (CET)


Club de Futbol La Nucia[modifica]

Pàgina: Club de Futbol La Nucia (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Club de Futbol La Nucia · Club de Futbol La Nucia en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 17:14, 7 març 2013 (CET) (proponent)
 • Objecció Objecció Retocat. --En cadufet (disc.) 23:29, 7 març 2013 (CET)
Has recuperat contingut que havia estat prèviament esborrat per manca de referències. L'article, a hores d'ara, segueix com el 2008, sense cap referència (ni a font fiable ni no fiable, ni que verifiqui la seva admissibilitat ni que no ho faci). Pau Cabot · Discussió 10:08, 9 març 2013 (CET)
 • Comentari Comentari Retocat un poc més. --En cadufet (disc.) 18:47, 11 març 2013 (CET)
Hi ha un copyvio a la web del club. Pau Cabot · Discussió 19:16, 11 març 2013 (CET)
Ara ja no. --En cadufet (disc.) 23:57, 11 març 2013 (CET)
 • Es conserva per 1 vots a favor de l'esborrament, i 2 en contra al cap de 14 dies --Beusson (disc.) 07:44, 21 març 2013 (CET)


Centre d'Estudis Joan Bardina[modifica]

Pàgina: Centre d'Estudis Joan Bardina (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Centre d'Estudis Joan Bardina · Centre d'Estudis Joan Bardina en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 08:30, 6 març 2013 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari Les dues referències són: la pròpia web i la llista dels set llibres/publicacions que han editat. Pau Cabot · Discussió 08:32, 6 març 2013 (CET)
 • Objecció Fusió Menció a la secció «Llegat» de Joan Bardina i Castarà. --Davidpar (disc.) 23:09, 6 març 2013 (CET)
 • Objecció Fusió D'acord amb en Davidpar.--KRLS , (disc.) 15:43, 10 març 2013 (CET)
 • Comentari Comentari El Centre és (i ha estat) rellevant, però potser no acompleix els criteris de notabilitat (podria complir-los però segurament rastrejant publicacions en paper, especialment dels 80-90). Si no es vol mantenir la pàgina es podria fusionar com es proposa. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 13:12, 12 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 1 participants al cap de 15 dies. Des de la proposta de fusió han passat 15 dies també. --Beusson (disc.) 07:49, 21 març 2013 (CET)


Xavier Ginés Sánchez[modifica]

Pàgina: Xavier Ginés Sánchez (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Xavier Ginés Sánchez · Xavier Ginés Sánchez en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures


 • S'esborra per unanimitat dels 3 participants al cap de 7 dies --Beusson (disc.) 08:00, 22 març 2013 (CET)


Balancí de molles[modifica]

Pàgina: Balancí de molles (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Balancí de molles · Balancí de molles en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Sense evidències d'haver rebut cobertura significativa de fonts fiables que el facin admissible. Possible traducció (es), d'una tradució (en), d'un treball inèdit --Bestiasonica (disc.) 00:10, 13 març 2013 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari la cerca a google retorna resultats de diferents empreses on s'indica la denominació. La metaBase de l'ITEC (Institut de Tecnologia de la Construcció) en recull uns quants models donant preferència al terme Jocs amb molles. A diferents planes d'ajuntaments i parcs les denominacions son variades, molles, balancí o balanci amb X molles (que sembla que apareix més sovint) ... --Mafoso (Mani'm?) 17:22, 13 març 2013 (CET)
 • Comentari Comentari L'objecte existeix, existeix també en altres viquis. És un objecte que es veu tot arreu doncs per a mi és admissible. Una traducció d'un article d'una altre viquipèdia no és un treball inèdit. Nogensmenys cal unes millores a l'article.--Flamenc (disc.) 21:37, 13 març 2013 (CET)
 • Comentari Comentari @Mafoso També existeixen moltes planes web sobre el moble Mosjö d'Ikea a google, i no crec que a ningú pogués escriure un article enciclopèdic a partir d'aquestes pàgines. Que es pugui anomenar en català aquest objecte no és motiu suficient per a escriure una definició (VP:NO)
@Flamenc: Existència no és admissibilitat. No s'ha acreditat una cobertura significativa de treballs en fonts fiables (VP:NOT) ni tan sols a les altres viquipèdies citen cap mena de font fiable a la qual remetre. No hi ha evidències de treballs en fonts acreditades que hagin tractat el tema. --Bestiasonica (disc.) 18:51, 14 març 2013 (CET)
Existència no és admissibilitat és una idea, no és una llei de Medes i Perses.--Flamenc (disc.) 23:52, 14 març 2013 (CET)
No hem d'aplicar criteris útils i justificats per a eliminar persones, currículums, organitzacions per a eliminar objectes reals de la vida de tots els dies que tenen el seu lloc dins una enciclopèdia. Flamenc (disc.) 12:49, 16 març 2013 (CET)
D'acord que no s'han aportat referències, però em semblaria sorprenent que els llibres d'arquitectura de parcs infantils (que n'hi ha) no hagin donat una cobertura significativa a tota mena d'aparells per aquests parcs.--Pere prlpz (disc.) 19:22, 14 març 2013 (CET)
De Viquipèdia:Verificabilitat: Per a les afirmacions de domini públic, fàcilment verificables per un lector no especialitzat, no cal cercar referències. L'article és la descripció d'un giny quotidià la verificabilitat del qual depèn bàsicament del que el lector tingui un mínim de capacitat d'observació del seu entorn (bàsicament que observi quant passa prop d'un parc, o simplement miri la foto de l'article). Es tracta d'un article genèric (tracta de un tipus de joc en general, no d'un model concret de moble d'una marca). És cert que no hi ha referències i que una cerca no profunda no afloren fonts que tractin el subjecte, però no és forassenyat deduir que al tractar-se d'un giny d'ús públic i infantil (o ganàpia cercant un trau) hi hagi documents tècnics-especialitzats-normatius que regulin aquest tipus de ginys.
Existència no és implica admissibilitat, però la manca de referències no implica nul·litat d'observació.--Mafoso (Mani'm?) 09:29, 15 març 2013 (CET)
D'acord amb en Pere i en Mafoso. Pau Cabot · Discussió 09:39, 15 març 2013 (CET)
D'acord amb en Pere i Mafoso. Encara tinc un dubte sobre el nom exacte: a l'internet vaig trobar ambdues versions, balancí de molles i balancí de molla. Per mi el singular sembla lògic, com que solen ser fets d'una molla única, però com que no sóc filolèg no sé quina seria la terminologia preferible.--Flamenc (disc.) 12:49, 16 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció Us he afegit els noms dels inventors (referenciats) de la primera gallina de molles, el 1972.--Flamenc (disc.) 17:43, 16 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció Si hi ha balancins de molles als parcs també han de ser a la Viquipèdia. --Txebixev (disc.) 12:48, 21 març 2013 (CET)
D'acord amb aquest cas, però no amb la regla general. No tot allò que existeix té perquè tenir article a la Viquipèdia. Pau Cabot · Discussió 13:29, 21 març 2013 (CET)
Quina "regla general"? No estem parlant d'un balancí que hi ha en un parc. Estem parlant d'un objecte comú. --Txebixev (disc.) 13:37, 21 març 2013 (CET)
Em referia al silogisme de "si existeix a la vida real, també ha d'esser a la Viquipèdia". Pau Cabot · Discussió 14:25, 21 març 2013 (CET)
Ok, ok --Txebixev (disc.) 16:29, 21 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció D'acord amb en Mafoso.--KRLS , (disc.) 14:11, 21 març 2013 (CET)
 • Es conserva per 1 vots a favor de l'esborrament, i 3 en contra al cap de 9 dies --Beusson (disc.) 08:01, 22 març 2013 (CET)

Manel Barea Cervera[modifica]

Pàgina: Manel Barea Cervera (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Manel Barea Cervera · Manel Barea Cervera en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • Objecció Objecció És (segueix sent) un compositor amb un gran volum de peces compostes. He afegit diverses contribucions, premis i referències parcials de les seves diverses facetes Jordi Roqué (Discussió) 02:41, 7 març 2013 (CET)
Quina és la font fiable que ha parlat sobre aquest compositor de manera significativa? Jo no la sé trobar ... Pau Cabot · Discussió 07:44, 7 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció A la cultura del Gran Hermano, un director de banda amb abundant obra compositiva no té lloc a la premsa. Les referències que s'aporten són suficients, però, per assegurar que la seva admissibilitat.--Lohen11 (disc.) 10:28, 7 març 2013 (CET)
No són suficients si no hi ha cap font fiable que hagi parlat d'aquest compositor de manera significativa. La normativa d'admissibilitat és bastant clara. Cap de nosaltres és ningú per tractar d'"injusta" la cobertura que fan les fonts fiables sobre un tema determinat: si ells no n'han parlat, nosaltres no som ningú per fer-ho.
PS. Recordem que les fonts fiables no són només la premsa. Pau Cabot · Discussió 10:37, 7 març 2013 (CET)
Gràcies pels records i recomanacions. En casos flagrants com aquest, el que passa és que s'encabrita a l'usuari i tot seguit apareix l'article amb referències a cada paraula.--Lohen11 (disc.) 15:39, 7 març 2013 (CET)
Sí, ara ja sembla un cas clar de Viquipèdia:Encobriment de la manca d'admissibilitat#Sobrereferenciació. Pau Cabot · Discussió 15:46, 7 març 2013 (CET)
Ho sento, mira, no ho entenc. Si hi ha aquestes referències és perquè el mateix usuari que es queixa de sobrerefenciació, quan ja hi havia 12 referències en va demanar més posant cinc "cal citació" a paràgrafs i seccions senceres i precisant-ne l'àmbit. Potser vaig sobre-reaccionar i potser no vaig entendre bé què es demanava: som humans, tots volem el millor per la Viquipèdia i estic disposat a esmenar el que calgui. Aleshores, precisem, el problema era que faltaven citacions, que les que hi havia eren incorrectes/incompletes o que l'article no era admissible hi haguessin citacions o no ? A partir d'aquí tindré una guia per treure les referències que sobrin de manera que només quedin les justes. Jordi Roqué (Discussió) 09:34, 8 març 2013 (CET)
Segurament és que no m'explic gaire bé. Faltaven referències a diverses seccions, sí, i vaig pensar que, potser si s'afegien altres referències, alguna podria ajudar a verificar l'admissibilitat de l'autor: ja te vaig dir que el problema principal no era de referències puntuals sinó d'admissibilitat. Al meu entendre, no necessitam més referències trivials com [3], [4], [5] o [6], ni de fonts pròpies com [7], [8], [9], [10] o [11] ni d'anuncis publicitaris com [12] ni de fitxes bibliogràfiques com [13] o [14]. Per verificar la seva admissibilitat, ens bastaria amb una font fiable que hagués parlat d'ell de manera significativa, però seguesc sense veure-la. Pau Cabot · Discussió 10:48, 8 març 2013 (CET)
Moltes gràcies. Em poso a revisar les referències, per llevar algunes que de ben segur, només fan que enfarfegar el text, encara que es podria arribar a discutir si totes les referències que "no necessitem" són realment no necessàries (el concepte fonts pròpies potser està aplicat de forma molt àmplia). Quan hagi fet una poda, crec que les que quedaran seran fonts fiables que hauran parlat poc o molt significativament de manera que en quedi clara l'admissibilitat del personatge. Jordi Roqué (Discussió) 14:41, 8 març 2013 (CET)
No m'he mirat les referències una a una, però no veig l'article sobrereferenciat. Idealment, totes les afirmacions contingudes a la Viquipèdia haurien d'estar referenciades, tot i que això té l'inconvenient que això no ajuda a veure les fonts fiables que donen admissibilitat (o la seva manca).
Per altra banda, el fet que una colla de composicions seves hagin estat estrenades em sembla prou anàleg a la norma específica per creadors (una cançó en un disc no és com un disc per un intèrpret, però una pila d'obres estrenades pot ser l'equivalent a dos discos d'un cantant o un grup).--Pere prlpz (disc.) 18:51, 8 març 2013 (CET)
Crec que és del tot innecessari que hi hagi la llista de gairebé un centenar de cançons compostes per aquest senyor cada una acompanyada de la seva referència. Crec que basta simplement a la secció Obra posar els dos o tres catàlegs que s'han consultat per confeccionar la llista. Una altra tema bastant discutible és si és necessari a l'article enciclopèdic posar la llista de cançons que ha compost aquest senyor. No ho solem fer amb ni tan sols amb d'altres músics molt més tractats per fonts fiables i dels quals no en tenim cap dubte de la seva admissibilitat.
El tema dels dos discos pels músics o grups de música no sé quin equivalent tendria en el cas dels compositors. La seva projecció és molt menor que la dels grups. Algú coneix els noms dels compositors de les cançons de Lola Flores, per exemple? Si no tenim criteris específics, jo aniria als generals: qualque font fiable ha parlat de Manel Barea de forma significativa? Pau Cabot · Discussió 20:48, 8 març 2013 (CET)
Cada afirmació s'ha de poder traçar fins a la font que la recolza. Hi ha casos en que les referències genèriques poden ser suficients perquè tota la informació d'un apartat està referenciada a totes les fonts (per exemple, jo crec que és el cas de l'apartat de gramàtica de l'article tahitià, en que totes les gramàtiques deuen dir el mateix i amb posar-ne un parell per tota la secció n'hi hauria prou, però ja sé que no estem d'acord en això). En una llista també és admissible posar només referències genèriques si cada referència referencia tota la llista. Probablement, amb els catàlegs d'obres de Mozart es pot fer, però moltes llistes són compilacions de llistes diferents (per exemple, la llista d'arbres de Barcelona) i cal marcar d'on ha sortit cada element de la llista. Les llistes d'obres s'un autor viu són un cas claríssim de llistes incompletes, perquè en el millor dels casos totes les referències seran completes a dia d'avui (tot i que és poc probable) però tan aviat com l'autor compongui una obra més i algú l'afegeixi a l'article quedarà marcada com si estigués referenciada en una font on no surt. De fet, jo crec que en qualsevol llista oberta és una bona pràctica referenciar tots els elements encara que tots vinguin d'una sola font.--Pere prlpz (disc.) 13:14, 9 març 2013 (CET)
Jo ho veig al revés. No acab de veure perquè et sembla que basta amb una referència genèrica per a Tahitià#Gramàtica, quan és una secció enorme que representa més de la meitat de l'article (que se suposa que és de qualitat) i, en canvi, a una llista de cançons (que jo diria que ni haurien d'aparèixer a l'article) d'un compositor del qual cap font fiable n'ha parlat, necessitam referenciar-la cançó per cançó. No bastaria amb posar les dues o tres fonts consultades (worldcat.org, bne.es i ccbuc.cat)? Només per les cançons, hi havia un centenar de referències que provenien únicament d'aquestes tres fonts. Pau Cabot · Discussió 16:33, 11 març 2013 (CET)
Respecte del problema d'afegir més ítems a la llista, jo crec que tothom recordarà que ha de citar les fonts quan faci una addició i posarà la referència d'allà on hagi tret la informació. fa l'ullet En tot cas, sembla que els discs no tenen molta més cobertura més enllà d'aquests catàlegs digitals... Pau Cabot · Discussió 16:33, 11 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció Tot i que crec que cal buidar una part del contingut i és necessària la referència als directors amb què ha tocat (ho ha fet de solista o com a membre de l'orquesta?) I en la part de les músiques fetes per a tercers només hauria d'aparèixer aquelles que han tingut repercusió, perquè els noms dels artistes no em sonen de res. Les cançons han aparegut en alguna llista de música lleugera? En cas contrari, amb la referència de wordcat n'hi ha prou. --Panotxa (disc.) 09:43, 9 març 2013 (CET)
(A risc de fer-me pesat) Quina és la font fiable que ha parlat de manera significativa de l'autor en la qual et bases per considerar l'article admissible? Pau Cabot · Discussió 10:03, 9 març 2013 (CET)
Comentari Comentari Per mi la admissibilitat vé perquè té un disc propi i un llibre (compartit) no autoeditat, que entre els dos fan l'equivalent a un artista, però reconec que està extremadament al límit, i no em seria gens difícil canviar el vot per {{assumible}} si els propers dies no es milloren les referències --Panotxa (disc.) 10:33, 9 març 2013 (CET)
El tema del llibre diria que és gairebé anecdòtic: té vuit coautors. Vendria ser com considerar admissibles els components d'Aspencat perquè han editat tres discos. És un cas (almanco) tan dubtós que veig bastant lògic anar als criteris generals i aquí, la decisió és ben clara: cap font fiable ha parlat d'ell de manera significativa. Pau Cabot · Discussió 10:53, 9 març 2013 (CET)
NeutralA favor Assumible Comparteixo la reflexió, i canvio el vot. --Panotxa (disc.) 11:22, 9 març 2013 (CET)
Crec que per a compositors caldria tenir en compte les obres estrenades i les obres enregistrades. Un criteri també podria ser les seves obres que són part significativa del repertori d'un grup, orquestra o banda amb notabilitat. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 22:31, 9 març 2013 (CET)
Sí, podríem fer Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat (compositors), però de moment no el tenim i ens hauríem de basar en els criteris generals. Pau Cabot · Discussió 10:39, 10 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció Hi ha massa referències, dels quals molts no són gaire pertinents, i la redacció de l'article s'hauria de millorar moltíssim, però a mi em sembla que aquest compositor és més rellevant per a la cultura dels països catalans, em repeteixo, que ciclistes de tercera categoria que van ser una vegada 57è al Tour de France i que pel reste principalment no van guanyar res més que unes curses de festa major a Assebroek i altres micro-entitats, com el superfamós Bernard van de Kerckhove. No esborraria el pobre van de Kerckhove, podria agradar als aficionats del ciclisme, però no esborraria Manel tampòc, tot i ésser massa referenciat.--Flamenc (disc.) 15:27, 10 març 2013 (CET)
Jo no el compararia amb d'altres articles. Amb aquestes comparacions, no crec que esborràssim mai cap article (precisament, com diu en Pere, perquè tenim l'enciclopèdia plena de fems). Jo miraria simplement si compleix els nostres criteris d'admissibilitat per se. Pau Cabot · Discussió 17:17, 10 març 2013 (CET)
D'acord, jo no tinc temps per a millorar l'article, tot i que amillorat, em sembla admissiblie, però a la seva forma actual no ho és. --Flamenc (disc.) 22:58, 10 març 2013 (CET)
He suprimit cinc referències redundants o episòdiques (com els anuncis). He intentat agrupar totes les referències al catàleg de la Biblioteca nacional de Madrid, cosa que donaria més informació tot compactant una quinzena de referències en una de sola, però no he trobat forma de fer un enllaç estable (perquè caduquen) a una cerca al catàleg. Jordi Roqué (Discussió) 09:12, 12 març 2013 (CET)
Els enllaços de bne.es a pàgines concretes no tenen molt de sentit perquè tanmateix caduquen. Crec que és una raó més per posar un enllaç genèric a bne.es quan es tracti de referenciar discs o cançons. Pau Cabot · Discussió 11:18, 12 març 2013 (CET)
Es podria fer una referència genèrica a la pàgina web i, en nota, indicar de forma molt senzilla com es fa la consulta, de manera que qualsevol pugués refer-la. Ara, que no sé si seria prou ortodox. L'avantatge és que es guanyaria molt en claredat i, amb la consulta directa al catàleg, hom podria ampliar la informació de l'article amb detalls que s'hi van ometre. Si sembla bé el procediment, rectificaria l'article en aquest sentit. Jordi Roqué (Discussió) 15:10, 12 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció Serà millorable, però em sorprèn que es vulgui esborrar la pàgina d'algú amb el currículum del Barea quan tenim munts d'esportistes irrellevants. Potser hauríem d'afinar més amb què vol dir "admissible", i quin ús fem de l'existència de "fonts fiables". Heu vist que fins i tot hi ha pàgines de pel·lícules no estrenades, i no s'han esborrat ipso facto? --Txebixev (disc.) 12:45, 21 març 2013 (CET)
Si tenim esportistes no admissibles, n'hauríem de proposar el seu esborrat i no justificar-nos en aquests per tal de conservar-ne un altre. Respecte dels criteris d'admissibilitat, no crec que faci falta "afinar-los" gaire. Si un tema no ha rebut cobertura significativa per part de fonts fiables, com és el cas, els nostres criteris diuen clarament que no és admissible. I crec que no hi ha molt de consens en modificar-los ... Pau Cabot · Discussió 13:27, 21 març 2013 (CET)
I hi afegeixo que els esborrats "ipso facto" només són per casos molt evidents, que no inclouen la manca de referències d'admissibilitat, i no sembla que hi hagi consens per ampliar-ne l'ús en aquest sentit.
I l'admissibilitat de les pel·lícules depèn de si han rebut cobertura suficient de fonts fiables o no, no de si s'han estrenat o quantes entrades han venut, tot i que ambdues coses poden estar relacionades. Sovint les fonts fiables parlen més de les pel·lícules que els directors més famosos del món no han arribat a estrenar, que de les pel·lícules o obres musicals que creadors menys notables sí que han estrenat--Pere prlpz (disc.) 14:00, 21 març 2013 (CET)
Jo el que dic és que la simple existència de "fonts fiables" no és suficient per ficar qualsevol cosa a la Viquipèdia. A això em referia. I evidentment no deia que s'hagués de fer la destrucció immediata d'aquella pel·lícula, sinó que em sorprèn que no hagi estat encara proposada per esborrar. Si hi ha fonts que han parlat d'una pel·lícula no estrenada m'és igual, la Viquipèdia no té per què amplificar el circ mediàtic. Si algun dia aquella futurible pel·lícula guanya un premi important d'un festival important, o si és un blockbuster, o si el seu director es converteix en un Tarantino o un Allen, llavors ja en farem la pàgina. --Txebixev (disc.) 14:22, 21 març 2013 (CET)
D'acord: la simple existència de "fonts fiables" no és suficient per ficar qualsevol cosa a la Viquipèdia. No basta tenir fonts fiables, sinó que aquestes han d'haver parlat de manera significativa del subjecte, cosa que en aquest cas concret no passa. Pau Cabot · Discussió 14:28, 21 març 2013 (CET)
"Amplificar el circ mediàtic" vol dir parlar d'allò a que les fonts fiables hagin donat una cobertura significativa. L'alternativa seria no tenir en compte les fonts fiables, o sigui, "muntar el circ que ens doni la gana". Moltes fonts fiables parlen de coses que no m'interessen però no se m'ocorre una guia millor que les fonts fiables, que sigui objectiva i acceptable per tothom. De fet, als que van inventar la Viquipèdia tampoc se'ls en devia ocórrer cap, i per això Viquipèdia:Verificabilitat és un dels pilars de la Viquipèdia.
I aprofito per comentar que hem tingut discussions semblants amb altres editors que tampoc estan d'acord amb Viquipèdia:Verificabilitat, el circ mediàtic i tot això. Un dels casos recents més sonats és el dels editors que proposen coses que implicarien que totes les pel·lícules de cinema són notables. Pots veure que no seguir el circ mediàtic pot portar a conclusions totalment oposades. Per això val més seguir seguint les fonts.--Pere prlpz (disc.) 15:50, 21 març 2013 (CET)
No sé ben bé què vols dir, perquè no poso en qüestió la verificabilitat. El meu ús de les cometes no era casual, perquè decidir què és una font fiable no és del tot innocent, i, d'altra banda, com he llegit remenant per allà, 109 notícies no fan un article enciclopèdic. --Txebixev (disc.) 00:25, 22 març 2013 (CET)
 • S'arxiva la proposta amb 2 vots a favor i 3 en contra al cap de 19 dies. No s'ha arribat a cap consens.--Beusson (disc.) 08:08, 22 març 2013 (CET)


Świąteczna przygoda[modifica]

Pàgina: Świąteczna przygoda (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Świąteczna przygoda · Świąteczna przygoda en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures


 • S'esborra per unanimitat dels 4 participants al cap de 7 dies --Beusson (disc.) 07:54, 26 març 2013 (CET)


Associació de Tècnics d'Informàtica[modifica]

Pàgina: Associació de Tècnics d'Informàtica (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Associació de Tècnics d'Informàtica · Associació de Tècnics d'Informàtica en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 08:13, 19 març 2013 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació, d'acord amb el proponent. --Àlex (Discussió) 11:31, 19 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació d'acord amb el proponent.--Flamenc (disc.) 23:02, 22 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 3 participants al cap de 7 dies --Beusson (disc.) 07:54, 26 març 2013 (CET)


Reus transport[modifica]

Pàgina: Reus transport (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Reus transport · Reus transport en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures


 • S'esborra per unanimitat dels 3 participants al cap de 7 dies --Beusson (disc.) 07:55, 26 març 2013 (CET)


Robatori d'identitat[modifica]

Pàgina: Robatori d'identitat (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Robatori d'identitat · Robatori d'identitat en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Article enciclopèdic, però traduït del castellà, on l'article no és del nivell d'una enciclopèdia de qualitat ni la traducció és bona. --Arnaugir (discussió) 00:32, 22 març 2013 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari EMO, s'hauria de refer de cap i de nou, potser traduint de l'anglès.--Arnaugir (discussió) 00:33, 22 març 2013 (CET)
 • Comentari Comentari Em sembla que ens caldria una altra pàgina de projecte, semblant a la d'esborrar, per a llistar articles sobre temes pertinents amb multiples problemes de qualitat. Avui, el procediment de milloració només comença quan hi en una menaça d'esborrament. A costat de l'infern de l'esborrament, ens caldria un purgatori. S'observa que als articles de qualitat discutible, rarament l'autor original es mobilitza per a millorar. Un segon problema que vaig observar amb simples traduccions, sigui de l'anglès o del castellà, és que hom només pren les referències originals i enllaços externs, tot i que amb una mica de recerca, hom pot trobar referències localitzades als Països Catalans o en català. Ja he reemplaçat l'enllaç mort castellà per un enllaç català funcional. --Flamenc (disc.) 01:40, 22 març 2013 (CET)
 • Objecció Objecció He retreballat, referenciat i catalanitzat/valencianitzat l'article, encara no és complet, però em sembla que podria passar com a esborrany. --Flamenc (disc.) 04:00, 22 març 2013 (CET)
  • Comentari Comentari gràcies per les millores. L'amenaça ha sorgit efecte ;) tal com estava, crec que no es podia quedar, per això el vaig proposar per esborrar. Normalment els arreglo jo però aquest no em cridava l'atenció...--Arnaugir (discussió) 10:14, 22 març 2013 (CET)
 • Cancelled process mini.svg S'anul·la aquesta proposta Pau Cabot · Discussió 13:12, 23 març 2013 (CET)


 • Proposta anul·lada pels canvis realitzats.--Beusson (disc.) 08:04, 26 març 2013 (CET)


Egoland[modifica]

Pàgina: Egoland (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Egoland · Egoland en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat. Publicitat --Davidpar (disc.) 23:46, 21 març 2013 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació Publicitat d'un mètode idiosincràtic sense referències de notorietat o científiques. --Flamenc (disc.) 01:19, 22 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent. Pau Cabot · Discussió 06:14, 22 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació --Panotxa (disc.) 08:49, 22 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació Publicitat --Beusson (disc.) 22:26, 26 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 5 participants al cap de 6 dies --Beusson (disc.) 07:43, 27 març 2013 (CET)


Xavier Martí Juan[modifica]

Pàgina: Xavier Martí Juan (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Xavier Martí Juan · Xavier Martí Juan en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat. Coincidència sospitosa del nom de l'usuari creador i del nom de l'article --Pau Cabot · Discussió 11:51, 23 març 2013 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació --barcelona (disc.) 12:10, 23 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent.--Pere prlpz (disc.) 12:52, 23 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent. Unius articuli i format no enciclopèdic. --Flamenc (disc.) 00:55, 24 març 2013 (CET)
  • A favor Aprovació Sense referències--Beusson (disc.) 08:08, 26 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 5 participants al cap de 4 dies --Beusson (disc.) 07:44, 27 març 2013 (CET)


36 (pel·lícula)[modifica]

Pàgina: 36 (pel·lícula) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: 36 (pel·lícula) · 36 (pel·lícula) en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació proposada per Aylaross: fa molt de temps que es va crear l'article i la pel·lícula no ha entrat ni en preproducció. --Àlex (Discussió) 18:28, 23 març 2013 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari: malgrat que va ser marcat com a destrucció ràpida, considero que no compleix els requisits de VP:CSR.--Àlex (Discussió) 18:30, 23 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació Fa dos anys que hi ha aquest article creat i ni tan sols se sap si la pel·lícula es farà.--Aylaross (disc.) 11:48, 25 març 2013 (CET)
 • NeutralA favor Assumible Per la manca de referències. Que no s'hagi fet la pel·lícula pot ser la causa que no hi hagin referències, més que no pas el motiu per esborrar.--Pere prlpz (disc.) 12:11, 25 març 2013 (CET)
 • NeutralA favor Assumible De moment no sembla que aquest remake s'hagi fet, en cas que s'acabi fent ja el restaurarem.--KRLS , (disc.) 22:24, 26 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació --Beusson (disc.) 22:28, 26 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 5 participants al cap de 4 dies --Beusson (disc.) 07:45, 27 març 2013 (CET)


The Chancellor Manuscript[modifica]

Pàgina: The Chancellor Manuscript (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: The Chancellor Manuscript · The Chancellor Manuscript en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació proposada per Aylaross: fa dos anys que es va crear l'article i la pel·lícula no ha entrat ni en preproducció. --Àlex (Discussió) 18:23, 23 març 2013 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari: malgrat que va ser marcat com a destrucció ràpida, considero que no compleix els requisits de VP:CSR. Ja va ser proposada fa dos anys.--Àlex (Discussió) 18:25, 23 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació Fa dos anys que hi ha aquest article creat i ni tan sols se sap si la pel·lícula es farà. --Aylaross (disc.) 11:46, 25 març 2013 (CET)
 • NeutralA favor Assumible Per la manca de referències. Que no s'hagi fet la pel·lícula pot ser la causa que no hi hagin referències, més que no pas el motiu per esborrar.--Pere prlpz (disc.) 12:10, 25 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació --Beusson (disc.) 22:32, 26 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 4 participants al cap de 7 dies --Beusson (disc.) 07:59, 30 març 2013 (CET)


Believe It Or Not[modifica]

Pàgina: Believe It Or Not (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Believe It Or Not · Believe It Or Not en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació proposada per Aylaross: fa dos anys que es va crear l'article i la pel·lícula no ha entrat ni en preproducció. --Àlex (Discussió) 18:27, 23 març 2013 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari: malgrat que va ser marcat com a destrucció ràpida, considero que no compleix els requisits de VP:CSR. Ja va ser proposada fa dos anys.--Àlex (Discussió) 18:29, 23 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació Fa dos anys que hi ha aquest article creat i ni tan sols se sap si la pel·lícula es farà. De fet, en les notícies cinematogràfiques fa molt de temps que ni es comenta. --Aylaross (disc.) 11:48, 25 març 2013 (CET)
 • NeutralA favor Assumible Per la manca de referències. Que no s'hagi fet la pel·lícula pot ser la causa que no hi hagin referències, més que no pas el motiu per esborrar.--Pere prlpz (disc.) 12:11, 25 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació --Beusson (disc.) 22:29, 26 març 2013 (CET)
 • S'esborra per unanimitat dels 4 participants al cap de 7 dies --Beusson (disc.) 08:00, 30 març 2013 (CET)


David Fernández Rivera[modifica]

Pàgina: David Fernández Rivera (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: David Fernández Rivera · David Fernández Rivera en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat. Publicitat --Davidpar (disc.) 15:52, 24 març 2013 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent --Panotxa (disc.) 16:02, 24 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació redactat absolutament no neutral, notabilitat dubtosa --barcelona (disc.) 19:30, 24 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació Uniius articuli sobre una persona viua. --Flamenc (disc.) 21:31, 25 març 2013 (CET)
 • Comentari Comentari He trobat això, però no sé si basta. En tot cas, si fos admissible, crec que s'hauria d'esporgar i reescriure l'article. Pau Cabot · Discussió 19:30, 26 març 2013 (CET)
 • Comentari Comentari També té unes publicacions seves, no autoeditades, però jo no tinc gana de reescriure l'article, si l'autor original o una altra ànima complaent no es manifesta per a fer-ho, es preferible esborrar l'article. --Flamenc (disc.) 22:10, 26 març 2013 (CET)
 • A favor Aprovació --Beusson (disc.) 08:01, 30 març 2013 (CET)


 • S'esborra per unanimitat dels 5 participants al cap de 6 dies --Beusson (disc.) 08:02, 30 març 2013 (CET)