Viquipèdia:GLAM

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Viquipèdia
English Version
Wikimedia Commons
Amical Wikimedia
Viquitexts
ViquiditesPas privat per a Viquipedistes al Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Benvinguts a la Viquipèdia! Aquest portal està especialment adreçat a professionals del sector cultural. Si treballeu a un museu, una biblioteca, un arxiu, un teatre, o sou historiadors de l'art, intèrprets del patrimoni, conservadors, documentalistes o teniu alguna altra professió similar en una institució cultural, heu arribat al lloc correcte.

Com a professionals d'una institució cultural, sou custodis del nostre patrimoni, fet que us col·loca en una posició única per col·laborar en aquest projecte. Compartim l'objectiu de facilitar l'accés gratuït al coneixement, pel que la vostra experiència i la vostra institució són benvingudes i necessàries.

La iniciativa GLAM-Wiki és un projecte que ajuda a compartir i difondre arreu del món el coneixement generat a les institucions culturals, a través de projectes de col·laboració amb editors experimentats de Wikipedia. GLAM és un acrònim de l'anglès Galleries, Libraries, Archives and Museums (Galeries, Biblioteques, Arxius i Museus). Aquest portal us ofereix recursos per connectar i començar un projecte amb la comunitat de viquipedistes.

La Viquipèdia en català és un referent a nivell mundial pel que fa a projectes #GLAMWIKI, centenars d'institucions estan duent a terme projectes relacionats amb l'enciclopèdia lliure o amb els seus projectes germans. Us hi animeu?

En aquest portal us donem motius per col·laborar i us expliquem com començar. També us donem idees de les activitats que podeu organitzar, així com us mostrem qui està fent projectes similars. Si teniu preguntes, no dubteu en contactar-nos a glam﹫wikimedia.cat o info﹫wikimedia.es

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: GLAM