Viquipèdia:Guia bàsica/Format i enllaços

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Inici Modificar Format i enllaços Imatges Fonts Discussió Criteris Resum

Per editar una pàgina podeu triar entre clicar la pestanya Modifica, que us permet editar-la amb l'editor visual (un editor WYSIWYG) com si fos un processador de text normal o la pestanya Modifica el codi que us permet editar directament el codi. Dels dos editors podeu triar el que us vagi millor en cada moment. En general, per començar a editar articles us pot resultar més senzill l'editor visual, molt més intuïtiu, però quan adquiriu una mica de pràctica editar directament el codi us pot resultar més versàtil per algunes tasques.

Format[modifica]

Formatació del text amb l'editor visual[modifica]

Barra d'eines

L'editor visual us permet editar els articles de manera fàcil i intuïtiva. A la barra d'eines (imatge de sobre) teniu totes les opcions necessàries per formatejar el text amb negretes, cursives, etc. No hauríeu de tenir cap problema per fer-ho servir somriure. Recordeu donar un cop d'ull al Llibre d'estil, encara que amb sentit comú no hauria d'haver-hi cap problema (no abusar de les negretes, etc.).

L'editor també permet, per exemple, construir taules, fer llistes puntejades i fer encapçalaments de secció.

Formatació del text editant el codi[modifica]

A la barra d'eines de la caixa de text disposeu de botons que permeten dur a terme les accions desitjades (negreta, cursiva…) sense haver de teclejar el codi. L'aspecte i la funció de molts botons són els mateixos que amb l'editor visual.

Als apunts d'ajuda podeu trobar la sintaxi en codi wiki per formatejar el text (negreta, cursiva, enllaços, etc.) que no es presenta aquí ja que és una mica complicada. Pels usuaris que comencen a editar és preferible utilitzar el sistema d'editor visual (fent clic al botó "Modifica" i no pas a "Modifica el codi").

Enllaços[modifica]

És important també que feu enllaços interns cap a altres articles relacionats amb el vostre; això ho podeu fer mitjançant el botó corresponent de la barra d'eines (). Feu-vos la següent pregunta: «si jo estigués llegint l'article, quins articles relacionats podria estar interessat en visitar?» Afegir enllaços a un article el fa més útil, però massa enllaços poden ser desconcertants. És per això que només hauríeu d'enllaçar la primera aparició d'una paraula.

Assegureu-vos que l'enllaç intern apunta a l'article correcte; per exemple, si voleu parlar de Barcelona (Veneçuela), no feu un enllaç a Barcelona!

Feu proves sobre el que heu après

Pàgina següent