Viquipèdia:IX Viquimarató de la Llengua Catalana

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
IX Viquimarató de la Llengua Catalana
18 al 25 de novembre de 2022

Coordinació: Amical Wikimedia i Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya


Andorra l'Alguer Catalunya Catalunya del Nord Franja de Ponent Illes Balears País Valencià


Viquipèdia:IX Viquimarató de la Llengua Catalana
Viquipèdia:IX Viquimarató de la Llengua Catalana


La Viquimarató de la Llengua Catalana és una activitat organitzada anualment per Amical Wikimedia i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya des de l'any 2013, a la qual es van sumar tots els territoris de parla catalana l'any 2020. Durant els dies que dura la Viquimarató, els voluntaris amplien amb referències fiables els articles relacionats amb la llengua catalana a la Viquipèdia. Alhora, serveix d'introducció a la Viquipèdia a aquells participants que encara no estan avesats al seu funcionament.

El tema que es proposa treballar enguany és pel·lícules i sèries en català; i, com ja és habitual, també es proposa traduir articles a altres llengües. La participació dels set territoris de parla catalana (l'Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord, la Franja d'Aragó, les Illes Balears i el País Valencià) garanteix aportacions des de tot el domini lingüístic. I, en conseqüència, tota la varietat geogràfica de la llengua tindrà la seva representació. La Viquimarató té lloc en línia a tots els territoris, i també compta amb actes presencials en diverses localitats. Els governs andorrà, aragonès, balear, català i valencià, a més de l'Oficina Pública de la Llengua Catalana a Perpinyà i la Delegació del Govern a Itàlia a l'Alguer, treballaran per implicar el màxim d'entitats, associacions, centres educatius i persones en aquesta activitat, que es durà a terme durant set dies del mes de novembre.

A l'apartat proposta d'articles trobareu les llistes d'articles, així com els enllaços als articles proposats pels territoris.

Quan[modifica]

Del 18 a les 00.00 h al 25 de novembre a les 23.59 h de 2022

Participació[modifica]

Presencialment[modifica]

Es duran a terme actes presencials en localitats dels diferents territoris. Consulteu a sota tots els detalls. Si voleu organitzar un acte contacteu amb els organitzadors. En els actes presencials cada participant ha de portar el seu ordinador portàtil o un suport des d'on pugui editar els articles.

En línia[modifica]

Es podrà participar a la Viquimarató de la Llengua Catalana en qualsevol moment de la setmana que dura. Consulteu els horaris de suport en línia a l'edició. Recordeu apuntar-vos a l'apartat d'inscripcions per optar als premis del concurs.

Concurs #Viquillengua7x7[modifica]

Com a novetat d'aquesta edició, la Viquillengua7x7, a més de viquimarató, tindrà format de concurs. Els participants podran optar a diversos premis, com ara subscripcions a Filmin i pel·lícules en USB o DVD. També es faran sortejos de marxandatge (bosses de tela, llibres, samarretes, cantimplores...) entre les persones inscrites. És important fer servir l'etiqueta #viquillengua7x7 per facilitar el recompte de la feina feta i determinar els guanyadors del concurs.

Consulta la pàgina del concurs per conèixer tots els detalls.

Cobertura mediàtica[modifica]

Xarxes socials[modifica]

Coordinació[modifica]

Organitzadors[modifica]

Amical Wikimedia, Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, Ministeri de Cultura i Esports del Govern d'Andorra, amb la col·laboració de l'Oficina Pública de la Llengua Catalana a Perpinyà, la Delegació del Govern a Itàlia a l'Alguer i la Direcció General de Política Lingüística del Govern d'Aragó.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]