Viquipèdia:La taverna/Arxius/2005/Maig

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

On és Joan II d'Aragó?

A l'article Comte de Barcelona i a tots els articles que he cercat de la Categoria: Història de Catalunya, l'enllaç Joan II, porta a Joan II papa, mentre Joan II d'Aragó no existeix. L'he buscat per tot arreu sense éxit. Potser s'haurien de dirigir a una pàgina de desambibuació, o moure uns a Joan II papa i els altres a Joan II d'Aragó. En tot cas, Joan II no hauria d'anar a Joan II d'Aragó?--Paco 20:19 10 mai, 2005 (UTC)

Em vaig trobar tot molt embolicat amb el reis. El que caldria és fer alguna cosa com a Alfons I. Que portés a Papa Joan II i Joan II d'Aragó. N'hi ha molts amb aquest nom, mira http://en.wikipedia.org/wiki/John_I Rata de Biblioteca 20:45 10 mai, 2005 (UTC)

Fet. He repassat quasi tots els comptes de Barcelona, mirant que tots tinguèssin categories coherents entre ells, afegit les taules de succesió als que no entenien, comprovant que enllaçèssin bè entre ells, sense necessitat de passar per pàgines de desambiguació, que et feien perdre i donar votes, afegit algun esborrany per alguns comptes que faltaven i que feien encara més difícil seguir la línia de successió. Això inclou molts dels reis d'Aragó, València, Mallorca, Nàpols, Sicilia, Provença, Lorena, Navarra, etc., amb els que caldria acabar de fer el mateix. També he comprovat i corregit molts números de regnat que estaven confosos entre els de Barcelona, Aragó i d'altres, corregint els enllaços.

Com que falta l'article de Ferran I el d'Antequera (1412-16), per poder comprovar la línia successòria, també he afegit aquesta frase a Martí I:

Va ser succeït per Ferran I; aquest va ser succeït per Alfons IV.

I a Alfons IV, aquesta:

Va succeïr per Ferran I; que al seu cop havia succeït Martí I.

També serviran d'ajuda per la taula de successió de Ferran I. Totes dues es poden retirar un cop tinguem l'article de Ferran I.

Falta:

  • Decidir si les pàgines dels comptes de Barcelona han de ser amb el seu número o amb el seu renom, o amb les dues coses. No he entrat en això, entre altres coses, per no allargar interminablement aquesta revisió, però sembla poc coherent que, com ara hi són, uns siguin com Martí I, altres com Joan II d'Aragó, i altres simplement a Guifré el Pilós. (Vegeu la categoria Comptes de Barcelona).
  • Comprovar la línia de successió (taules) dels reis d'Aragó, València, Mallorca, Nàpols, Sicilia, Provença, Lorena, Navarra, etc.
  • Decidir l'ordre i aplicar-ho, dels títols que unes vegades estàn ordenats Barcelona, Aragó, etc., altres Aragó, Barcelona, etc. i moltes altres combinacions, tan a la presentació del personatge, com a la taula de la línia successòria.
  • Fer un article de article de Ferran I el d'Antequera (1412-16).
  • Comprovar que els anys de regnat són corretes i no es superposen.
  • Afegir enllaços a altres llengües.

Creieu que valdria la pena crear un Viquiprojecte?--Paco 08:58 11 mai, 2005 (UTC)

Plàcid 80.58.40.172 16:21 11 mai, 2005 (UTC)

Això ja està fet. Fem un Viquiprojecte?

Nou Viquiprojecte: Informàtica de butxaca

He creat aquest Viquiprojecte per coordinar les pàgines d'aquest tema, amb especial énfasi en el programari lliure en català per a ordinadors de butxaca.--Paco 11:10 7 mai, 2005 (UTC)

Dubte sobre imatges

Sovint, per a il·lustrar un article, el més fàcil és buscar alguna imatge disponible en l'article homònim escrit en altres llengües. Llavors, fent un senzill "copia i enganxa" l'importes i resols el problema. Ara bé, també sovint, em trobo que surt un missatge com aquest de sota que diu que hi manca la imatge.

Fitxer:Estalada 8.gif

Perquè passa? Perquè de vegades importes la imatge sense cap problema i en altres ocasions succeeix això? --Xadaga 23:43 12 abr, 2005 (UTC)

L'errada està en que la comanda per incloure imatges en la wiki en català NO és [[Image:Estalada_8.gif|center|thumb| ]] , sinó [[Imatge:Estalada_8.gif|center|thumb| ]] . Fixa't-hi que hi ha una T en la paraula imatge. --Makinal 07:40 14 abr, 2005 (UTC)

No sé si pot tenir a veure amb el teu problema. El que a mi em passa, de vegades, és que pujo una imatge a commons, creo l'enllaç correctament però no es resolt bé fins passada una bona estona. Això passa especialment quan els servidors estan molt carregats. --David 10:58 14 abr, 2005 (UTC)

A veure a veure, fare una prova daixo que diu en makinal, a veure sies cert, perdoneu les molesties (sobretot les que us causo amb larticle de la legio romana NO S'ACABA MAI!! XDD)

Ai coi! sí que surt, però amb les plantilles no em surt. Ho sé perqué intento incloure el poster de Blade Runner a la plantilla pel·licules però quan afegeixo la T no em surt Què he de fer? --Usuari:Gangleri2001

  • A vegades quan es fa un canvi està una estona a apareixer. Per altra banda a vegades el navegador va a una versió antiga de la pàgina. En els dos casos, a priori els canvis haurien d'apareixer pitjant el boto "actualitza" de la barra d'eines del navegador. Darrerament he vist que abaix d'algunes pàgines hi surt un misatge que diu una cosa com: "aquesta pàgina pot no estar actualitzada, etc...". Si poses una imatge d'una altra viquipèdia i poses image:tal i cual.jpg, per exemple, si aquesta imatge està als viquicommons et sortirà, però si està en una altra viquipèdia no sortirà. Si s'han de carregar imatges, a l'actualitat el millor, que es pot fer, es carregar-les al commoms (vegeu projectes germans a baix a la portada [1]) perque aixi posant simplement image:nom de la image.extensió (sense la "t") a qualsevol viquipèdia apareix aquesta imatge, mentre que si es carrega a la viquipèdia catalana, fer-la apareixer a altres viquipèdies obliga a una serie de passos més complicats (descarregar-la a l'ordinador, carregar-la de nou, etc), o a utilitzar un codi més complicat. Si carregau imatges noves no oblideu: han de ser lliures. S'ha de posar informació sobre l'origen de les imatges. Aquelles imatges que no duguin informació sobre el seu origen pot ser hauran de ser esborrades en el futur. Plàcid 80.58.40.235 07:09 15 mai, 2005 (UTC)

Creació de mencions honorífiques

Propòs crear unes mencions honorífiques que es donin a les persones que s'han destacat pel seu treball a la Viquipèdia. Mirau [2].

Propòs donar una menció a l'usuari Llull per la feina d'administrador que va fer.

Si us plau presentau altres candidats. Això no hauria de ser un concurs, la obtenció de una menció honorífica no hauria de excloure poder rebrer-ne d'altres. Hi poden haver molts de premiats.

Plàcid 80.58.40.235 05:00 15 abr, 2005 (UTC)

Sí, jo estic d'acord en aquesta iniciativa. Però això implica que Llull ha deixat de col·laborar en la wiki? --Makinal 12:59 15 abr, 2005 (UTC)

No ho crec, això és per crear un incentiu a les persones que col·laboren.

Plàcid 80.58.40.172 07:29 16 abr, 2005 (UTC)

Barnstar
Hola :-) Jo estic d'acord a donar-ne. Sabeu com va el tema? Si se'n dóna per exemple una cada més seguint una votació, o si qualsevol la pot donar a algú altre en qualsevol moment?. Sigui com sigui, crec que en Llull es mereix la primera!! Aquí deixo la imatge usada amb aquesta finalitat a les altres Viquipèdies i l'enllaç a la pàgina de la viquipèdia anglesa; en:Wikipedia:Barnstars_on_Wikipedia joanjoc 15:34 16 abr, 2005 (UTC)
  • No sé com ho fan, però això tampoc és molt important. Es podria crear el wiki del mes a la viquipèdia catalana, independentment del que fassin els altres.

Plàcid Pérez Bru 18:06 17 abr, 2005 (UTC)

Si ningú diu alguna cosa en contra propòs de donar-li el barnstar a en Llull en un tèrmini de tres dies. Algú sap el que li ha pasat? la seva darrera col·laboració am la Viquipèdia va ser el 29 de març; pel que jo sé, va col·laborar amb algun altre projecte viqui fins el 3 d'abril. 80.58.40.172 21:39 5 mai, 2005 (UTC)

  • Jo també hi estic a favor!! No sé que se'n ha fet, però esperem que torni ben aviat :-)

Joanjoc 09:35 6 mai, 2005 (UTC)

  • També a favor, tot sigui per engrescar més la gent a participar amb aportacions de qualitat (si bé em sona una mica a "empleat del mes" de McDonald's). El "premi" sembla una estrella de xèrif; proposo com a distinció alternativa la cara del Viqui el Víking, aquell dels dibuixos animats, ;-) I, certament, trobem força a faltar en Llull des de fa una temporada –no deu estar pas en una clínica de desintoxicació de viquipeditis? No ho sé pas... Enric 09:46 6 mai, 2005 (UTC)
  • Doncs jo també voto a favor de que se li doni la menció, millor l'estrella que una cara de viqui el Viking, tot i que si algú s'anima a fer una imatge més maca...--Arturo Reina 10:39 6 mai, 2005 (UTC)

Imatge de la menció

Es va proposar l'estrella, perquè és el que s'usa tradicionalment a les altres viquipèdies. Un dels possibles noms en català seria Estrella de pallissa. Pel què he entès a la viqui anglesa, simbolitzen l'aportació d'un usuari en la fabricació d'una obra comunitària. A la versió sueca, utilitzen una peça de puzzle sv:Wikipedia:Utmärkelser, però a mi m'agrada més l'estrella, el trobo més original :-) Joanjoc 17:14 6 mai, 2005 (UTC)

Trobo l'estrella perfecte. Lo de fer una imatge més maca només era una broma :)--Arturo Reina 12:10 10 mai, 2005 (UTC)

He enganxat l'estel a la pàgina den Llull. Per la pròxima distinció podriem fer una obra comunitària. Però si mirau el enllaç que he posat més avall veureu que superar el nombre de col·laboracions den Llull es molt difícil.

Plàcid 80.58.40.235 16:10 10 mai, 2005 (UTC)

Menció honorífica

Què us semblaria utilitzar aquesta altra estrella a partir d'ara? Gerard Planes Conangla 10:20 5 jun, 2005 (UTC)

Índex alfabètic i proposta

Hola a tothom,

Us vull fer saber que, recentment, he creat la pàgina Viquipèdia:Índex alfabètic a l'estil de les que existeixen en les versions anglesa o castellana, entre d'altres. Vaig veure que en català no la teníem i que podia ser una eina afegida a les que ja existeixen per agilitzar la recerca d'articles. A propòsit d'això, us volia fer avinents un parell d'observacions i que hi diguéssiu la vostra:

  • En primer lloc: no sé si considereu que era necessari de crear aquest índex alfabètic. Si penseu que no calia, ho dieu aquí sota, que els administradors l'eliminin i llestos.
Sobre si útil o no, no m'hi fico. El que vull comentar és el que ja vaig dir a la pàgina de discussió de la pàgina en qüestió. És incompleta. Entrades tipus pàgina, àfrica o similars no apareixen, ja que tenen accents. --Viktor 20:18 6 mai, 2005 (UTC)

A favor

En contra

  • En segon lloc: crec que seria convenient que a la portada de la Viquipèdia [3] hi hagués un enllaç a la pàgina Viquipèdia:Com explorar la Viquipèdia i/o a les pàgines Totes les pàgines i Viquipèdia:Índex alfabètic (si li doneu el vostre vist-i-plau amb els vots de més amunt) que, al cap i a la fi, són eines útils per a aquella gent que entra a la Viquipèdia per a consultar-la. Ja sé que els botons Vés-hi i Cerca són la mare dels ous, però per exemple fins fa poc si algú escrivia Taxa mortalitat cap dels 2 botons no li donava informació perquè l'article original és Taxa de mortalitat i no sé el perquè, però no detectava res. Tot i que, sortosament en joanjoc ha introduït avui millores importants en els botons Vés-hi i Cerca , continuo pensant que amb les pàgines abans esmentades la gent que no domina la Viquipèdia i que només entra per fer una consulta tindria potser altres recursos on trobar el que busca (i no ens enganyem, a la primeria, quan hi entres, tota ajuda s'agraeix). Per tant, ara us agrairia que votéssiu si esteu a favor o no de què a la portada hi constin aquesta/es pàgina/es.--Xadaga 22:47 26 abr, 2005 (UTC)

A favor

  • Xevi 07:09 27 abr, 2005 (UTC)
  • Jordi Coll Costa 08:26 27 abr, 2005 (UTC)
  • Joanjoc 17:51 29 abr, 2005 (UTC)
  • kel 12:33 30 abr, 2005 (UTC)
  • --David 12:57 30 abr, 2005 (UTC)
  • --Arturo Reina 09:43 2 mai, 2005 (UTC)

En contra

Desambiguació

Redactant un article sobre el tsar em trobo amb un problema: a mig article faig esment del tsar Pere I, però com podeu comprovar, l'enllaç m'envia al rei català Pere I, el Catòlic. Com es crea una pàgina de desambiguació?--Xadaga 01:45 30 abr, 2005 (UTC)

Una pàgina de desambiguació es crea com qualsevol altra, però fent anar la plantilla {{Desambiguació}}.
La política correcta a seguir seria reanomenar 'Pere I' a 'Pere I el Catòlic' i a continuació convertir 'Pere I' en una pàgina de desambiguació que apuntès per una banda a 'Pere I el Catòlic' i per l'altra a 'Pere I de Rússia'.
De vegades però, si només hi ha dos articles que es disputin el títol i un d'ells clarament té més rellevància que l'altre, enlloc d'una pàgina de desambiguació es pot fer una línia de desambiguació al començament de l'article. P.e.: Montcada.

David 07:49 1 mai, 2005 (UTC)

scn.wiki

Sabeu que hi ha hagut una viquipèdia en llengua siciliana des de l'octubre del 2004 ? En menys de 7 mesos ha crescut fins a arribar a gairebe 800 articles. Ara hem arribat a una etapa del nostre desenvolupament en la que realment ens agradaria veure mes implicació de la comunitat siciliana d'arreu. Sisplau, visiteu-nos i veieu fins on hem arribat ! Si sabeu una mica de sicilià, us animem a participar i fer creixer encara mes la nostra viquipèdia. Salutamu e a prestu! --pippudoz 09:33 5 mai, 2005 (UTC)

Nous projectes de wikimedia

He intentat actualitzar la portada perque hi ha nous projectes de wikimedia que no tenen el corresponent en català i tampoc hi ha cap enllaç des de la portada de wikipedia: Wikinews, vegeu: [4], i wikispecies, vegeu: [5], també hi ha un projecte dirigit als infants que encara no ha començat però, pareix ser, estaria a punt de començar.

80.58.40.237 15:40 5 mai, 2005 (UTC)

Categories pels escriptors

Hi ha un usuari anonim (Usuari Discussió:213.176.161.200) que esta canviant sistematicament les categories dels escriptors (p.ex. eliminant les categories "escriptors en catala" cap a "escriptors en catala"). No tinc cap preferencia especial a fer-ho d'una manera o altra, pero no se si aixo s'havia discutit abans ni si hi ha un consens sobre com s'ha de fer. En qualsevol cas,aniria be de parlar-ne abans de desfer tanta feina (p.ex. l'Usuari:Viktor s'havia preocupat de que els escriptors s'ordenessin alfabeticament, cosa que l'usuari anonim no te en compte). Xevi 19:01 6 mai, 2005 (UTC)

Per quan s'acabin les efemèrides

Ja falta poc per què s'acabi de posar tots els dies a les efemèrides. Per quan hagueu acabat he començat a seleccionar articles per posar de forma diària a la portada (Viquipèdia:Articles seleccionats/gener), crec que fins i tot és menys feina. Falta també, encara, mig any d'anècdotes. De l'altre mig ja fet, no tingueu por d'eliminar o canviar aquelles que creieu que són absurdes, tracten coses poc interessants o retoqueu-les si creieu que els cal un replantejament per ser més atractives. Rata de Biblioteca 14:01 7 mai, 2005 (UTC)

Ja he acabat amb el gener. Queden 11 mesos. Rata de Biblioteca 07:58 8 mai, 2005 (UTC)

Anselm Quixal

Em vull queixar d'Anselm Queixal que està canviant-ho tot perquè aparegui que tots els valencians, balears i fins i tot aragonesos són catalans i que fins i tot esborra qui escriu en castellà. Aquest no ha de ser un lloc per fer propaganda pancatalanista i si algú s'entesta a canviar-ho tot per fer propaganda de la seva ideologia sense xerrar encara que se li demani personalment hauria d'estar-li prohibit participar. Rata de Biblioteca 11:16 8 mai, 2005 (UTC)

Aquest Anselm Queixal es l'usuari anonim a que em refereixo dues seccions mes amunt ? Si llegeix aixo, sisplau que digui alguna cosa i s'expliqui. Altrament, haurem de:
  1. dedicar-nos a revertir sistematicament els seus canvis
  2. blocar la seva adressa o adresses IP si continua sense atendre a raons.

Es una perdua de temps per tots (ell fent canvis i algu altre desfent-los), pero que hi farem. Xevi 15:21 8 mai, 2005 (UTC)

Segueix absolutament a la seva sense donar cap explicació i desmanegant-ho tot. Ara ha buidat subcategories aleatòriamet, inflant categories jerarquicament més principals (catalans) i classificant a la gent en categories de coses en comptes de subcategories de biografies. Ni tan sols s'atura a raonar després de tants avisos i segueix posant-ho tot potes enlaire. Cal parar-li els peus. Rata de Biblioteca 08:46 9 mai, 2005 (UTC)

He bloquejat durant 72 hores a l'usuari usuari:Anselm Quixal i la IP que utilitza quan no està registrat Usuari:213.176.161.200. Espero que sigui suficient... Després he vist que la IP aquesta ja havia estat bloquejada anteriorment... Joanjoc 16:28 9 mai, 2005 (UTC)

He intentat arreglar les dotzenes de pàgines que ha tocat però no sé què passa que està anant tot molt lent i no puc ni editar. Rata de Biblioteca 18:15 9 mai, 2005 (UTC)

Diria que ja les he arreglat totes. Això sí, diria que gent que abans estava com a "poetes en català" ara estan com a "escriptors en català". Estaria bé que algú s'hi mirés. --Viktor 15:31 10 mai, 2005 (UTC)

He arreglat algunes categories desordenades que encara quedaven i senyalat aquells articles que citava com a biografia la Gran Enciclopèdia Catalana. No ho sé en tot perquè no disposo de l'obra però almenys en un d'ells era una còpia literal. Rata de Biblioteca 18:13 10 mai, 2005 (UTC)

Algu ho pot confirmar, abans que esborrem aquests articles ? Xevi 21:05 10 mai, 2005 (UTC)

cosetes

Hola a tots, algunes cosetes:

1) hi ha alguna manera de llistar els usuaris no per ordre alfabètic sinó per nombre de contribucions? M'agradaria seguir la pista dels més actius, apart dels administradors i afortunadament som massa gent per mirar quantes contribuicions té cadascú

estadistiques a [6] Xevi

2) gràcies, Rata de biblioteca per posar-te amb `les efemèrides. Espero que les dates siguin la teva dèria següent, que fan mal a la vista per buides i veig que ets molt constant ;)

3) es poden mostrar les categories en arbre en comptes de llistat? o fer que apreguin només les categories "grosses" que contenen les altres? és que no crec que el llistat sigui operatiu a un visitant tal i com està ara, sembla només per a ús intern dels viquipedsites que ja sabem com va tot

Viquipèdia:Categorització Xevi

http://en.wikipedia.org/wikistats/EN/CategoryOverview_CA_Complete.htm

  • Mira

http://en.wikipedia.org/wikistats/CA/TablesWikipediaCA.htm#wikipedians

A la part de baix.

Plàcid 80.58.40.235 15:34 10 mai, 2005 (UTC)

Això de mostrar les categòries en arbre és fantàstic! Més amunt hi ha una conversa sobre fer la Viquipèdia més explorable. Hi hauria alguna manera d'incloure aquest arbre dins el sistema d'exploració? Vull dir, que un index com aquest on estiguessin totes les categories, crec que ens faria molt servei. --Arturo Reina 16:01 10 mai, 2005 (UTC)

No m'hi he ficat en les efemèrides. Ja hi ha molta gent participant-hi i al ritme que he vist haurien de trigar pocs dies en acabar el parell de mesos que queden. El que estic fent són les anècdotes (Viquipèdia:Anècdotes seleccionades/maig) i els articles seleccionats que encara no estan en portada (Viquipèdia:Articles seleccionats/gener) on de moment ningú m'acompanya però sapigueu qeu esteu convidats a posar-hi cullerada. Rata de Biblioteca 18:20 10 mai, 2005 (UTC)

Hola a tots i gràcies per contestar. rata de biblioteca, tens raó, eren seleccionats, coses de dates, jeje. Plàcid, hauríem de posar l'arbre de la wiki anglesa com un enllaç des de la nostra de manera permanent per buscar categories, molt molt útil. Ja he vist els viquipedistes. --barcelona 22:50 10 mai, 2005 (UTC)

Categories i subcategories

Al Viquiprojecte de matemàtiques, m'estic trobant amb molts articles, com per exemple nombre real, que estan a la vegada categoritzats com a nombres i matemàtiques, siguent nombres un subcategoria de matemàtiques. Trobo que seria més lógic posar l'article només a dins de nombres, de manera que al matemàtiques acabés siguent només un contenidor de categories més específiques. La integració d'un sistema d'exploració de categories podria ser útil en aquest aspecte. --Arturo Reina 09:20 11 mai, 2005 (UTC)

En principi, si els articles ja estan classificats en una categoria concreta com pot ser Nombres reals, ja no cal classificar-los en una categoria més genèrica que inclogui la primera, com seria Matemàtiques. Sinó tindirem que a la categoria matemàtiques hi haurien centenars d'articles i perdria la seva utilitat. Per més ajuda sobre categories, podau consultar la següent pàgina; Viquipèdia:Llibre d'estil de categorització --Joanjoc (discussió) 16:44 17 mai, 2005 (UTC)
Ja m'ho pensava, però fa poc va haver-hi una discussió al commons sobre aquest assumpte, i dubtava si hi havia algú que pensés lo contrari.--Arturo Reina 18:45 19 mai, 2005 (UTC)

Gentilicis i llengües exòtiques

Fent taules de països sovint no sé d'on treure'n el gentilici o el nom de la llengua que s'hi parla. Per Tonga he trobat "tongalès" com a gentilici i "tonga" com a llengua a la GEC, però al termcat no hi apareixen. I per Tuvalu, no res. Algú sap d'on treure'ls? O és la nostra gloriosa ocasió de passar a l'història de la llengua tot creant neologismes?--Jahecaigut 12:19 11 mai, 2005 (UTC)

Posau així em va dir en Llull quan vaig posar esfaleró a cosmologia, si mai apareix una paraula per això ja ho arreglarem. Amb això de la llengua jo aniria alerta perquè sovint les fronteres dels idiomes no coincideixen pas amb les polítiques.

Plàcid Pérez Bru 16:54 11 mai, 2005 (UTC)

Efectivament, tongalès és el gentilici de Tonga, però jo diria que la llengua no és el tonga, sinó el tongalès igualment (el tonga és una llengua bantu, parlada pels tongues); diria que en aquest cas a la GEC la van vessar... (jo no la tinc ara a mà, però consulta "tonga" en el sentit lingüístic, vejam si hi diu que és la llengua de les illes Tonga... si diu que sí, retiro el que he dit...). Jo els gentilicis sempre els busco al Gran Diccionari de la Llengua Catalana... Si no l'hi trobo, proposo de construir-ho així: de" + nom del país (així, el gentilici de Vanuatu seria: de Vanuatu). Una mica patillero"? Potser sí... Enric 17:09 11 mai, 2005 (UTC)

Hi surt que "tonga" és certament una llengua bantu, explícitament; però alhora, que el nom del país de Tonga en "tonga" (no pas tongalès) és Pule'anga Fakatu'i 'o Tonga (és a dir, implícitament, bategen la llengua com a "tonga"). Però no ho sé. A casa tenim la GEC de l'any de la pera amb un fotimer de suplements de "posada al dia", i és al segon on he trobat això. Si és "tongalès", però endavant (malgrat que l'ela aquesta em fa mal estètic, hi posaria "tonguès"). Personalment prefereixo no posar de País-que-sigui sinó País-que-siguiès, però entenc que tampoc no sóc cap autoritat.--Jahecaigut 00:20 12 mai, 2005 (UTC)

Malifeta

L'Usuari Discussió:80.58.33.109 ha posat una sèrie de biografies que tenen tota la traça de haver estat copiades sense permís d'alguna altra part. Què hem de fer?

Plàcid Pérez Bru 16:54 11 mai, 2005 (UTC)

Post Scriptum: entre les 9:30 i les 11 ens han aficat un munt de biografies, pareix com si ho fessin des de diferents ordinadors, per exemple, d'un cibercafè, a un d'aquests usuaris, al meyns, en Llull ja el va advertir de que no havia de posar coses amb copyright.

L'únic que podem fer és intentar buscar eixos textos al google i esborrar-los si es troben a pàgines amb copyright. Si es prenen de textos escrits no tenim res a fer; en eixe cas, com l'adreça IP queda registrada, el responsable de la posible violació de drets d'autor és l'usuari i no la viquipèdia. Això va per als que se'ls passe pel cap intentar-ho. --Peleguer 18:18 11 mai, 2005 (UTC)

Babel, Plantilles d'idioma

He creat Viquipèdia:Babel, per a que pugam indicar els idiomes que parlem a la pàgina d'usuari. He fet una plantilla i una categoria de proves: Categoria:Usuaris per idioma - English i Template:Babel en. (La plantilla l'he copiada de m:Meta:Babel templates).

M'agradaria saber quins noms vos pareixen més adequats per a les plantilles i les categories abans de fer-ne més. Com que seran d'utilitat només per als parlants d'una llengua en concret, pense que ens dona igual si les categories estan en català o no. M'explique, si un usuari anglés entra a esta viquipèdia buscant algú que parle anglés, el millor és que a les categories pose "en" o "english".

Propostes

Template:Babel en
Template:Usuari en
...
Categoria:Babel en
Categoria:Babel English
Categoria:Usuaris per idioma - English
...

Proposeu i voteu les que més vos agraden. Dins d'una semana em posare a la faena. --Peleguer 14:28 12 mai, 2005 (UTC)

Res cogitans

Sóc un català preocupat per la llengua que s'ha adherit a aquesta proposta de fer una enciclopèdia lliure en català, ara bé com estic dient en català però cal fer-ho en un català normatiu un català que mostri la nostra riquesa però que sigui correcte alhora d'escriure, per això demano que rectifiquin a català estàndard les fromes acabades en -au i petits detalls d'estil com aquests, com per exemple: recordau

Altra cosa és que posi "ací" que és un demostratiu molt adient, no vull entrar en diatrives lingüístiques però hem d'anar em compte amb aquestes coses si no molt d'hora podriem veure una edició en valencià, balear, rossellonés, algueres, lleidetà, pollencí, barcelonès, tarragoní, ribagorçà, pallarès, xipella, menorquí, eivissenc, meridonal ...

Gràcies per la vostra atenció

---

Les formes acabades en -au són tan acceptables com les acabades en -eu en l'estàndard

---

La forma verbal "recordau", en el present d'indicatiu i en el imperatiu, és correcte en català.[7]

Ací és el lloc on jo estic, aquí és el lloc on tu estàs.

A la Viquipèdia hi poden participar totes les persones de parla catalana emprant els seus propis dialectes.

Plàcid Pérez Bru 19:40 12 mai, 2005 (UTC)

El que sí que s'hauria de repassar és la puntuació. Deixant de banda petits errors de picatge, castellanismes i altres (que sempre que s'adverteixin, s'han de corregir), trobo que és molt important fixar-se en com distribuïm les comes. Un cop hagueu escrit algun article, recordeu-vos de repassar-lo (i, si per casualitat trobeu errades d'aquesta mena, corregiu-lo)! Gerard Planes Conangla 14:02 5 jun, 2005 (UTC)

Administradors

Encara que la Viquipèdia té molts d'administradors, almenys aixó és el que diuen les estadístiques, els altres projectes wiki estan orfes d'administradors. Es dona el cas de que el viccionari té un administrador: en Llull, però en Llull no hi ha fet res desde el 3 d'abril, i hores d'ara ja es fa necessària una neteja de mots "buits per esborrar".

Plàcid Pérez Bru 20:48 12 mai, 2005 (UTC)

imatges

Algú sap el que passa amb les imatges, com per exemple: [8]

He vist que al Commons hi han posat a la portada un escrit que diu alguna cosa sobre les imatges que falten, però no ho acab d'entendre, apart de que aquesta imatge era de la Viquipèdia. Pareix ser que també en manquen d'altres.

Plàcid Pérez Bru 14:23 13 mai, 2005 (UTC)

diu que el problema ja està arreglat, PERÒ les seqüel·les no marxaran (és a dir, continuarem sense veure les imatges que hi havia incloses a les pàgines) fins que no es purguin les pàgines... algú sap què és purgar pàgines? i qui ho fa? o com es fa? d'altra banda, les imatges incloses després de sigui el que sigui que ha passat sí que es veuen:
Pots "purgar" una pàgina passant-li "action=purge" com a paràmetre. Per eixemple: http://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Portada&action=purge Peleguer
Però veig que no funciona amb l'imatge que apareix a la portada.

Plantilles i manuals

M'agradaria proposar un parell de coses. La primera, és que crec que hi ha poques plantilles a Viquipèdia:Plantilles i crec que se'n haurien d'afegir més. L'altra és que crec que els manuals on s'ensenya a editar pàgines no aclareixen molts dubtes i m'agradaria que, entre tots, miresim de millorar-lo. Crec això perquè m'han anat sorgitn dubtes que no he sabut resoldre, com ara crear plantilles i d'altres (com ara que enlloc diu que la taula de continguts es crea automàticament). Crec que fora bo revisar-los i ajudar amb això als usuaris novells.Usuari:Gangleri2001

El model de llengua

Vaig llegir l'altre dia l'article titolat res cogitans en què es parlava sobre els dialectes i el seu papaer en la viquipèdia en versió catalana, com ja ho indica la versió és catalana i que engloba tots els dialectes inclòs el dialecte central, amb el qual no s'ha de confondre. ara com toda llengua, té un registre estàndard que és el que es fa servir en la comunicació normal. ara bé en les enciclopèdies es fa servir un registre culte que admet paraules com parèixer, ací, etc. aquest es el model que haurien de prendre.

Tanmateix en aquest registre culte no s'inclou les terminacions acabades en -au, perfectament correctes en la edat mitjana i actualñment en els dialectes balears i algueresos. Com aquesta enciclopèdia es de cara al exterior i no als respectius territoris dialectals, on els dialectes són perfectament vàlids, cal fer servir el registre estàndard per a tot el domini lingúístic que determina l'Institut D'Estudis Catalans, que fa d'acadèmia de la llengua a tots els territoris de parla catalana a mode de convergir l'ortografia. el lèxic, etc.

Per tant prego que si us plau almenys en els botons d'informació i d'altres fessiu servir un català culte però estandard a fi que no hagi malentesos i a fi que la nostra enciclopèdia respecti al màxim l'ortografia normativa.

Gersom Baraza i Tudela

Confons culte amb barceloní. En una enciclopèdia normal no es fa servir ni -eu ni -au, car és un temps verbal innexistent a les enciclopèdies. Es fa tot en impersonal i prou. No hi ha precedents en aquest aspecte, tot el que hi ha és que estàs més ascostumat a una forma o altra depenent d'on visquis.

Em refereixo que quan poses el ratolí damunt per exemple la tecla editar, et surt la forma "previsualitzau" i coses com aquestes, no a la enciclopedia. El que vull que es modifiqui a fi de respectar la normativa general, és això.

Gersom Baraza i Tudela

Encara que eixos raonaments pareixen lògics, t'oblides que l'IEC no és l'única institució que regula la llengua. Parle de l'AVL, que , al igual que l'IEC, també proposa un estàndard per al Paìs Valencià. Ara que ja saps que tenim més d'un estàndard, amb quins motius creus que hauriem d'imposar un estàndard sobre els altres? El que hem decidit els viquipedistes és respectar l'ús de les varietats estàndard sense decantar-se per cap en concret. --Peleguer 10:53 16 mai, 2005 (UTC)

Benvolgut Gersom t'he de dir que com a valencià em sent profundament disgustat per les teues paraules. Que ja que dius d'escriure correctament el primer que ho hauria de fer ets tu segons es pot veure. També que tinc la titulació oficial de valencià mitjà que dóna la Junta Qualificadora de Coneximents de Valencià i que està convalidada oficialment per la Generalitat de Catalunya com a nivell de català C, tanmateix vaig estudiar la meua carrera en valencià i que moltes vegades m'ha tocat corregir a uns quants catalans que se sentien molt catalans i que es pensaven que sabien molt de català però que a l'hora d'escriure d'ortografia no tenien ni idea.

Jo sempre he pensat que tots parlen una mateixa llengua i sempre he agraït a la viquipèdia que m'hagen deixat escriure en la meua varietat estàndard que està perfectament acceptada pels organismes oficials catalans. Espere que algún dia totes estes o aquestes (com vulgues o vulguis) polèmiques desapareguen i que ú puga o pugui parlar o escriure o en català o valencià o mallorquí o com es diga o digui que a mi em dóna igual sense haver de preocupar o amoïnar-se de si és de Barcelona, de València, de Mallorca, Sort, d'Artà, d'Almàssera o d'on de punyetes siga, el cas és que use la llengua, que ho faça dins d'un estàndard normalitzat i acceptat per tots, o tothom o tot el món o tot lo món o hom ( i te garantitze que són correctes les cinc accepcions). Evidentment ha d'haver una coordinació entre totes les varietats i unes mateixes normes ortogràfiques per a tots això és el més lògic però primera que això ja es fa malgrat els intents en contra i segona que parle de coordinació i no d'imposició és a dir dins unes mateixes normes i que se vagen incorporant lèxics i expressions, acabaments verbals, ect no només de Barcelona sinó també d'altres llocs en definitiva fer una llengua de tots i per a tots que és més o menys el que s'està fent, trobe la teua postura massa localista amb o ab els meus respectes --Sirio 12:39 19 mai, 2005 (UTC)

Canviar la taverna

No heu pensat en canviar la taverna i fer-la una mica més organitzada i similar al Community Portal en anglès o al Portal de la Comunidad en castellà?

Per a mi són coses diferents. Una cosa és la taverna per parlar, que ja va bé, i l'altra un portal tipus la comunidad castellana on s'emmagatzemen coses diverses,com tasques pendents, votacions etc. El que passa és que penso que encara no som una comunitat activa prou gran per a això. Per tant, de moment deixem la taverna com està, portem aquí les discussions i millorem la viqui en quantitat i qualitat d'articles!--barcelona 19:39 16 mai, 2005 (UTC)

Jo estic treballant poc a poc en Viquipèdia:Portal que té la mateixa finalitat que els portals de la comunitat d'altres wikis. Per favor, no tingau por a afegir enllaços i canviar el format de la pàgina. Espere que amb un poc de col·laboració tingam prompte un portal a gust de tots. A més, pense que seria bo alleugerar un poc la portada i adequar-la més als lectors de l'enciclopèdia. --Peleguer 20:00 16 mai, 2005 (UTC)

LLIBRES (LITERATURA)

En l'apartat de literatura vaig trobar "La vaca cega" , "Tirant lo blanch" i altres peces literàries. Llavors vaig crear la categoria "obres literàries", desglossada per llengües. He vist que hi ha la categoria "llibres". ¿Què us sembla si els elements d'aquesta darrera categoria els incloem en "obres literàries"?

Anselm Quixal

Aprofito que t'has decidit a escriure aquí per a fer-te una sèrie de preguntes:
  • Quina diferència hi ha entre les dues noves categories que has creat, "Obres de la literatura clàssica" i "Obres literàries clàssiques" (buida) totes dues dins de literatura clàssica?
  • Per què has eliminat la redirecció de "La Ilíada" cap a "Ilíada"?
  • Per què has mogut "Joan Oliver i Sallarès" a "Joan Oliver"?
  • Per què has mogut "Ovidi Montllor i Mengual" a "Ovidi Montllor"?
  • Per què has tret el segon cognom del Lluís Llach de l'ordenació a les categories?
  • Per què has eliminat a l'odissea la categoria Grec?
  • Per què has buidat la categoria "escriptores Estatunidencs" (que penjava d'escriptors i estatunidencs) i has creat "escriptors nord-americans" (que penja només d'escriptors)?
  • ...
  • Alguna raó per no revertir tots els teus canvis?
--Viktor 11:47 17 mai, 2005 (UTC)
Està descontrolat. Ja va tres cops que sense encomanar-se ni a Déu ni a sa mare ni donar explicacions de cap mena a esborrat el contingut de la Categoria:Premis Nobel de Literatura. Segueix posant-ho tot segons el seu criteri i els altres ja es cansaran de posar en ordre el que s'havia acordat que ell va a la seva.
    • els <no wiki> [[</no wiki> són meus. Si us plau signau els vostres escrits amb (Ctrl) (alt) y quatre 4. Plàcid Pérez Bru 15:35 18 mai, 2005 (UTC)

Proposta de bloqueig a Anselm Quixal

Que us semblaria de bloquejar-lo de manera més dura, si no demostra una col·laboració immediata amb els altres viquipedistes? Jo proposo bloquejar-lo per un mes. Crec que la qualitat mitjana de les seves aportacions, és negativa, i enrareix l'ambient al actuar de manera tan unilateral i massiva. Joanjoc (discussió) 19:32 18 mai, 2005 (UTC)

Les meves preguntes me les ha respost per correu-e. Copio la resposta:
Hola, Viktor. T'explicaré els motius dels meus canvis.
1) El tema de les "obres de la literatura clàssca ja està
solucionat. Només  hi ha una sola subcategoria.
2) He tret el segon cognom dels cantants (LLach, Montllor...)
per ajustar-lo a la manera com normalment s'anomenen, però en
l'article ja hi apareix.
3) El gentilici "estatunidencs" no existeix, i per això l'he
canviat pel de "nord-americans", que és el que usem habitualment.
4) la categoria "grec" a "La Odissea" ja la tornaré a posar.
5) Això de "La Ilíada" no sé com està. Ja ho repassaré.
Gràcies.
Anselm
Per cert, escriu des d'una adreça de la pie (les típiques adreces dels docents de la generalitat de Catalunya).
Des d'aleshores n'ha fet d'altres, tipus crear una categoria "Períodes històrics", filla de literatura, on hi ha posat la literatura barroca o la realista. Ha eliminat l'apartat dels gèneres literaris de l'article "Literatura". Ha creat l'article "Memòries", buit. Els articles de llengües inventades i poemes en aquestes llengües del Tolkien els està posant dins la categoria de "Personatges d'obres literàries". I així molts altres.
Personalment, no tinc clar si és un troll o simplement té molt poca traça en el que fa. --Viktor 20:41 18 mai, 2005 (UTC)
Els canvis que fa son discutibles, tot i que en alguns hi podria estar d'acord. El que no s'enten es que continui fent-los sistematicament passant de tothom. Jo tambe m'hi he comunicat per correu fa uns dies, n'he rebut resposta i l'hi he copiat les adresses de la seva pagina de discussio i de la taverna. Per tant, dificilment pot alegar ignorancia. A favor de blocar-lo per uns quants dies (una setmana ?). Xevi 22:34 18 mai, 2005 (UTC)
A favor: No es preocupa per respondre en la seua pàgina de discussió ni ho fa ací a la taverna. --Peleguer 12:57 19 mai, 2005 (UTC)
Si us plau, administradors, feu-hi alguna cosa. Ara s'està dedicant a eliminar els segons cognoms de la gent... --Viktor 09:24 20 mai, 2005 (UTC)
Vist els vostres comentaris, he fet una proposta a Usuari_Discussió:Anselm Quixal. A la primera de canvi, però algun administrador l'hauria de bloquejar (segons les opinions per un període d'entre una setmana i un mes).-Joanjoc (discussió) 18:20 21 mai, 2005 (UTC)

Primer de tot, perdoneu la meua lenta resposta com a administrador. M'acabe de llegir tota la discussió i el tema em sembla bastant preocupant. Algú s'ha dedicat ja a revertir tots aquests canvis? Bloqueje immediatament la IP: 213.176.161.200 (sembla ser que és Anselm Queixal tal i com ha reportat l'usuari 158.109.9.119 en la pàgina de discussió d'Ovidi Montllor)?.

Com que continuava fent de les seves, ara mateix l'he bloquejat (per tercera vegada). Aquesta vegada, per dues setmanes (la mitja de les opinions exposades). A més, algú que disposés de l'Enciclopèdia Catalana, hauria d'aclarir si els articles nous que escriu són un plagi... Joanjoc (discussió) 18:26 24 mai, 2005 (UTC)
He trobat aquesta pàgina d'un Anselm Quixal del pie, amb un correu electrònic: http://www.joescric.com/publica/comunidad/autor.aspx?cod=7552 Ho deixo aquí per si interessa contactar amb ell per correu.--Paco 00:17 7 jun, 2005 (UTC)

Wikimania

He rebut aquest missatge a l'ambaixada:

Hello, I'm contacting you as you are listed as the ambassador for your Wikipedia!

It would be nice if also your Wikipedia could place the Wikimania PR banner on MediaWiki:Sitenotice. The text which should be used (translated into your language) is:

[[Image:Wikimania-468x60-en.png|100px|X]] The first '''[http://www.wikimania.org International Wikimedia Conference]''' will take place in [[Frankfurt]] [[August 4|4.]]-[[August 8|8 August]]!

The text should be kept until August.

Greetings, 83.109.148.29 18:42 16 mai, 2005 (UTC)

El missatge traduït seria:

X La primera Conferència Internacional Wikimedia es farà a Frankfurt del 4 al 8 d'Agost.

Però em trobo que MediaWiki:Sitenotice és una pàgina protegida. Algú sap com fer-ho?--Arturo Reina 11:55 18 mai, 2005 (UTC)

Ha de canviar-ho algun administrador. Els he deixat un missatge a cadascú. --Peleguer 12:51 18 mai, 2005 (UTC)
Arturo, la pàgina ja està desprotegida. Pots introduir les modificacions que calguen. --Makinal 15:36 18 mai, 2005 (UTC)
Veig que ja està fet, moltes gràcies--Arturo Reina 16:08 18 mai, 2005 (UTC)

Dubtes de vocabulari

No se si aquest tema "concorda" amb el temari de la taverna ,pero vaja ,jo crec que és d'interès comú

tinc uns dubtes de vocabulari ;

l'altre dia vaig veure algú que feia la diferenciació entre el mot "ací" i l'"aquí" ,però ,quina és la diferencia? és a dir ,quan s'utilitza el primer i quan el segon

i un d'altre ;

si en la nostra llengua es "convidar" ,"convidats" ,etc ,hauria d'ésser correcte el mot "invitació" ? no seria pus correcte parlar de "convidacions" ?

i una de final ;

és correcte el "mèrci" ?

Gracies i a reveure!

Aqui tens un diccionari. Xevi 19:16 19 mai, 2005 (UTC)

15.000 articles

Hola :-) El dia 16 de novembre del 2004, es va difondre el comunicat; Viquipèdia:Deu mil articles en català, crec que entre tots, hauriem d'anar preparant el proper; Viquipèdia:Quinze mil articles en català. Serà una fita prou important. Algú s'hi anima ? --Joanjoc (discussió) 19:21 18 mai, 2005 (UTC)

Home, no crec que calgui fer tot aquest rebombori pels 15.000. Els 10.000 sí que van ser una fita important perquè va marcar l'entrada a les gran viquipèdies. Crec que ens haurem d'esperar fins els 50.000, quan estiguem ja a la flor i nata de les viquipèdies. Fins aleshores, a treballar (sobretot en la millora d'articles, que la gran majoria dels que hi ha ara fan pena, tan en continguts com en la qualitat de la llengua escrita) Usuari:Gangleri2001
A la wikipedia en angles, i suposo que d'altres, agafen com a fites significatives 10.000, 20.000, 50.000, 100.000... [9]. Jo tambe ho faira aixi, no crec que tingui sentit fer comunicats de premsa cada dos per tres. El que si que podem fer es una linia als Anuncis de la Viquipèdia. Xevi 22:30 18 mai, 2005 (UTC)
Quan podem arribar als 15.000 articles? D'aquí a un mes? Jo estic amb en Joanjoc. Si anem a un ritme de 5.000 articles cada mig any, no em sembla cap despropòsit fer un parell de celebracions a l'any. Si no ho celebrem nosaltres qui ho farà? Som una Viquipèdia petita, modesta i em fa mandra haver d'esperar als 20.000 o 50.000 articles(!!!!) (quantes Viquis hi han arribat aquí, Gangleri2001? Quants anys ens queden per arribar-hi?). Per altra banda, ja sé que hi ha Viquipèdies més petites que la nostra i que rondem els 15.000 articles. Però en això sí que et dono la raó Gangleri2001: cal millorar la qualitat dels articles. Qualitat en comptes de quantitat; millor 15.000 de ben escrits que 25.000 de mal escrits. La quantitat ja arribarà, ningú no ens apreta!!!--Xadaga 22:54 18 mai, 2005 (UTC)

:Estic d'acord amb Xevi, podem deixar-lo en la pàgina d'anuncis de la viquipèdia, i també escriure una línia com la de la Conferència Wikimedia i deixar-la durant uns dies. Per al comunicat pense que seria millor esperar fins als 20.000 o 25.000. --Peleguer 13:11 19 mai, 2005 (UTC)

Fa un temps que es va quedar en fer la nota de premsa quan s'hi arribara als 20.000 articles, aquell dia que vaig proposar fer una nota de premsa quan totes les localitats valencianes tingueren un article propi. En qualsevol cas, jo també estic per la fita dels 20.000, encara que si es fa alguna nota de premsa de wikimania es podria esmentar quants articles en tenim. --Joanot Martorell 12:04 20 mai, 2005 (UTC)
Jo crec que si cada mig any (més o menys) emeten una petita nota, i entre tots la difonem; barrapunt, vilaweb,... No estem sent pesats (ni molt menys), i això històricament, sempre ha provocat un augment de visites i registres a la Viquipèdia. Crec que no fer-ho és jugar en contra nostra. Crec que una nota interna no serveix de gaire, nosaltres ja sabem què és, on és i quants articles té la Viquipèdia ;-) La gràcia és tenir motius per fer conèixer la Viquipèdia i rentabilitzar el gran esforç col·lectiu que han permès aquests 15.000 articles. De què serveix una Viquipèdia que només nosaltres coneguem? No tothom arriba ací via Google, i com més pàgines web parlin de nosaltres, millor!! Tot i així respectaré la opinió majoritària :-) Per cert, també crec més en la qualitat que en la quantitat !!! --Joanjoc (discussió) 18:20 21 mai, 2005 (UTC)
Joanjoc, m'has convençut amb la idea de que vinga més gent. Si és així, em pareix bé que es faça publicitat pels 15.000 articles. Respecte a la qualitat de la Viquipèdia, jo estic fent coses del Viquiprojecte Reforma, per a que quan arribem als 15.000 tinguem unes pàgines d'ajuda millorades i els nous no estiguen tan perduts :) . --Peleguer 19:43 21 mai, 2005 (UTC)
Estic d'acord amb el Joanjoc. Jo mateix acabo d'arribar per un enllaç de la Enciclopedia Libre Universal en Español. No sabia que hi hagués res en català de la Wikipedia; per tant ni se m'havia acudit cercar al Google. És importantíssima la difusió per donar a conèixer als altres o per fer-los recordar la tasca que esteu fent!! --Visitant: Markelius

Stewards election / Élections des stewards

Hello,

The stewards election has started on m:Stewards/elections 2005. Anyone can vote provided that he has a valid account on meta with a link to at least one user page, on a project where the editor is a participant, with at least 3 months participation to the project. Stewards can give sysop right on projects where there are no local bureaucrate. Please vote ! Yann 21:44, 18 May 2005 (UTC)

PS: Please translate this. Thanks. Yann 21:44, 18 May 2005 (UTC)

Bonjour,

L'élection des stewards a commencé sur m:Stewards/elections 2005. Pour voter, il faut être actif depuis plus de 3 mois sur un projet et avoir un compte sur Meta. Faites un lien vers votre compte ici si vous êtes actif ici. Les stewards sont responsables de la nominations des admins sur les projects où il n'y a pas de bureaucrates, ainsi que divers autres droits (bots, etc.). Les dix stewards avec le plus de voix seront élus (au moins 30 voix avec + de 80 % de oui). Allez-y ! Yann 21:44, 18 May 2005 (UTC)

PS: Quelqu'un peut-il traduire ce message ? Merci. Yann 21:44, 18 May 2005 (UTC)

L'elecció dels stewards ha començat a m:Stewards/elections 2005. Per votar, es necessari haver sigut actiu al menys 3 mesos en un projecte i tenir un compte a Meta. Feis un enllaç al vostre compte aquí si sou actiu aquí. Els stewards son responsables de la nominació dels administradors en els projectes on no hi ha bureacrats, i també dels altres drets (bots, et coetera). Els deu stewards amb més vots seran elegits (al menys 30 vots amb + de 80% de si). Votau!

Plàcid Pérez Bru 10:13 21 mai, 2005 (UTC)

categories

Les categories han de ser una eina útil per a l'usuari, especialment per aquell una mica perdut que no sap ben bé què vol, una guia per trobar la informació classificada. Ara bé, tal i com tenim ara les categories no crec que serveixin per a això. Per tant, proposo:

1) posar a la portada l'arbre de categories que em vau donar en enllaç (el que surt a la viqui anglesa, crec) perquè en un arbre es poden veure categories i subcategories de manera més gràfica que en un llistat inacabable que a sobre costa de trobar

2) racionalitzar ja les categories, eliminant-ne les supèflues o agrupant-les dins d'altres categories, a banda de mirar si els articles estan on toca

3) dedicar-nos momogràficament i repartint-nos la feina a les categoires importants amb articles de baixa qualitat, com fan altres viquis

Apart, agreixo els seus esforços a aquells que afegeixen categoires i usen les pàgines especials com cal--barcelona 22:23 18 mai, 2005 (UTC)

Em sembla molt raonable el que proposa l'usuària barcelona. Tot i que serà una feina de Déu i ajuda, pagaria la pena racionalitzar les categories. I trobo encara més important la proposta 3. Jo també penso que hem de millorar els articles de baixa qualitat. Fer-ho dignificarà la Viquipèdia i la farà més creïble i rigorosa a ulls d'aquells que la consulten.--Xadaga 22:35 18 mai, 2005 (UTC)

Jo intentaré organitzar las categories a la part de Matemàtiques --Arturo Reina 12:21 19 mai, 2005 (UTC)

Hi han dos viquiprojectes per a les tasques de manteniment que poden servir per al que digueu:
Viquipèdia:Viquiprojecte Manteniment de la Viquipèdia, per als articles
Viquipèdia:Viquiprojecte Reforma, per a les pàgines de la Viquipèdia que no són articles.
--Peleguer 13:22 19 mai, 2005 (UTC)

com es fa per organitzar les categories, arturo i altres? hi fiquem la mà i punt? crec que és un tema que s'hauria de consensuar aquí, no fem i desfem a la nostra.--barcelona 20:38 20 mai, 2005 (UTC)

Jo estic amb el viquiprojecte de matemàtiques, i una de les coses que inclou es organitzar les categories. Crec que sempre que facis edicions amb seny i et mostris receptiu a posteriors discussions no hi haurà problemes. També hi ha la pàgina d'ajuda de Viquipèdia:Llibre d'estil de categorització. --Arturo Reina 09:06 24 mai, 2005 (UTC)

Música portuguesa:no trobo informació enlloc!!

Hola!! Haig de fer un treball sobre la música de Portugal. Tan sols he trobat informació dels fados, i voldria trobar coses sobre altres estils, i sobre els instruments. On puc trobar-ho!!?? En sabeu quelcom?? Em coprre una mica de pressa. Merci

Copyright de Cèsar August

L'article sobre Cèsar August acaba dient que està Extret de Biografías y Vidas, respectant les seues condicions.

Tanamateix cal esborrar-lo o reescriure'l. Està copiat de Biografía y vidas, i aquests diuen:

Biografías y Vidas autoriza a los Usuarios a utilizar, visualizar, imprimir, descargar y almacenar los Contenidos y/o los elementos insertados en el Website exclusivamente para su uso personal, privado y no lucrativo; siempre que en todo caso se indique el origen y/o autor de los mismos y que, en su caso, aparezca el símbolo del copyright y/o notas de propiedad industrial de sus titulares. Queda terminantemente prohibida la utilización de tales elementos, su reproducción, comunicación y/o distribución con fines comerciales o lucrativos, así como su modificación, alteración, o descompilación. Para cualquier otro uso distinto de los expresamente permitidos, será necesario obtener el consentimiento previo por escrito del titular de los derechos de que se trate.

Per exemple, no en permeten la modificació...

La página legal no encaixa amb la pàgina en què diuen que es pot copiar.

Els de la viquipèdia espanyola també s'hi han trobat [10]

Suposo que cal fer-hi alguna cosa, i mirar si altres biografies tenen la mateixa font. --Viktor 18:34 22 mai, 2005 (UTC)

Bibliografia Gran Enciclopèdia Catalana

Han aparegut més articles en què es diu "Bibliografia Gran Enciclopèdia Catalana".

Estaria bé que algú que la tingui els comprovi.

Són Bernat Metge i Pep Albanell (que ja de pas hauria d'estar amb el nom sencer).

--Viktor 10:01 24 mai, 2005 (UTC)

Si com a escriptor es mes conegut com a Pep Albanell, aquest es el nom que hauria de figurar a l'article. Xevi 21:46 24 mai, 2005 (UTC)
No em quadra. A la pàgina Viquipèdia:Anomenar pàgines es diu:
Si una persona és més coneguda pel seu nom artístic o de ploma,
o un pseudònim, cal utilitzar aquest per anomenar l'article.
Per noms en català i castellà, cal usar els dos cognoms, sempre
que sigui possible. També és convenient fer una redirecció usant
només el nom i primer cognom (o fer una plana de desambiguació,
si hi ha varis personatges amb el mateix nom i cognom).
Quin dels dos punts té preferència? Per exemple Lluís Llach és conegut amb el nom artístic de Lluís Llach. Però l'article es diu Lluís Llach i Grande. El primer nom faria cas de la primera recomanació. El segon, de la segona. Si té preferència la primera, la segona no té sentit. Si la segona, aleshores Pep Albanell ha de sortir amb el nom sencer, no? --Viktor 22:47 24 mai, 2005 (UTC)

Era còpia de la GEC. Malauradament, si ningú no el reescriu substancialment, toca esborrar-lo (amb el nom que sigui).--Jahecaigut 11:50 25 mai, 2005 (UTC)

Pàgina de canvis recents

Hi ha una característica nova que ens estàvem perdent, a la pàgina de canvis recents haurien d'eixir uns enllaços que et permeten amagar les edicions menors, de bots i d'usuaris registrats (esta última molt útil per a buscar vandalismes). Solament hi ha que canviar el text de MediaWiki:Rclinks pel que hi ha a la pàgina de discussió. --Peleguer 18:55 24 mai, 2005 (UTC)

Embrenzida a Viquillibres

Estic intentant donar una embrenzida a viquillibres. He pensat que té un potencial que no estem aprofitant. Per això he creat una plntilla que permeti associar informació extra continguda a Viquillibres, com per exemple exercicis o manuals que no acabarien de cabre a la viquipèdia. Digueu-me que n'opineu.

A Viquillibres hi ha llibres de contingut lliure i altres textos relatius a La taverna/Arxius/2005/Maig.

--Arturo Reina 13:11 27 mai, 2005 (UTC)

Arturo, he facilitat el format de la plantilla. L'he inclòs a ; Viquipèdia:Plantilles de manteniment i més tard unificaré el format de les quatre plantilles... Em sembla fantàstic que algú s'animi amb els Viquillibres, que tenim un pel abandonats... --Joanjoc (discussió) 15:25 29 mai, 2005 (UTC)
Veig que has vist els canvis que vaig fer a la Portada i a les plantilles. Em pensava que havia posat {{benvinguda}} a la teva pàgina d'usuari i ara he vist que no hi havia res. Ara si que la tens. A portada vaig fer algunes de les plantilles que estaven en blanc, excepte algunes com Wikijunior (no sé que s'hi ha de posar). --Vedranell 18:19 1 jun, 2005 (UTC)

Commons ja conté 100.000 arxius

El projecte Wikimedia Commons http://commons.wikimedia.org/, ja ha sobrepassat els 100.000 arxius d'imatge, so i video!!! A tots els que carregueu imatges a la Viquipèdia, us animo a que ho feu directament dins aquest projecte, aixi totes les viquipèdies es poden beneficiar més fàcilment d'aquests arxius. Més info a Viquipèdia:Imatges#Usar imatges del projecte commons. --Joanjoc (discussió) 15:40 29 mai, 2005 (UTC)

    • Em podeu explicar con insertar una etiqueta a un article, que faci referència a més informació dins Wikimedia Commons, gràcies. Jordi Coll Costa 11:21 30 mai, 2005 (UTC)
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: La taverna/Arxius/2005/Maig

Suposo que vols dir la plantilla Template:Commons. És molt fàcil d'usar, has d'incloure al final de l'article (però abans dels enllaços a les categories i els enllaços interwiki) El codi {{Commonscat}} on Pub és el nom de l'article dins la commons al que vulguis enllaçar, i al fer clic a l'enllaç trobaràs la pàgina de la commons relativa als pubs, que venen a ser les tavernes ;-)

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: La taverna/Arxius/2005/Maig

També pots enllaçar a una categoria; {{Commonscat}} i obtindràs la mateixa etiqueta amb un destí diferent. --Joanjoc (discussió) 17:41 1 jun, 2005 (UTC)

Vàndal del Baix Segura

Hola a tothom, tenim un presumpte vàndal modificant dades de les poblacions de la comarca del Baix Segura. Ja he revertit tots els seus canvis. Entre d'altres, està eliminant dades de la població que parla el català en aquesta comarca i alguns topònims. Que fem el bloquejem? Li fem una vigilancia intensiva? La IP des de la qual ens ataca és la 80.58.44.44. --Makinal 16:32 30 mai, 2005 (UTC)

També ens està fent canvis des de la 80.58.44.42 !! --Makinal 17:46 30 mai, 2005 (UTC)

Puc ajudar?

Hola a tots.

Fa molt temps que edito articles a la Wikipedia anglesa i ara em demano si els meus humils coneixements lingüístics us podrien resultar útils. Hi ha algun projecte de col·laboració interwiki? Camaleó 21:07 31 mai, 2005 (UTC)

No se si n'hi ha cap, de projecte especific per aixo, pero pots traduir els articles que vulguis o senzillament millorar i revisar els existents, que conve molt. Xevi 21:42 31 mai, 2005 (UTC)