Viquipèdia:La taverna/Arxius/2005/Novembre

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Tauler

Preparatius per als 20.000 articles.

En la línia d'estrenar els 20.000 articles, a banda d'estrenar nova Portada, nou Portal del Viquipedista, i nova Taberna... podrien estrenar també el nou aspecte de la Viquipèdia. Que no vos heu adonat encara? Hehehe... Aneu a la vostra pàgina d'usuari i pitgeu sobre actualitzar/recarregar/recargar/actualizar/reload (o ctrl-r, per a Mozilla/Koqueror, ctrl-f5 per a IE/Opera, cmd-r per a Safari), i comprovareu in situ el canvi. Vos agrada? Encara és en fase de proves, així que s'admeten suggerències, crítiques, observacions, etc...

També estic preparant una sèrie d'aspectes per a les plantilles de "fulleig" (p. ex. {{Comarques de Catalunya{{), de manera que es poden pitjar amagar-les o no, entre d'altres coses. Per últim, propose fer el Viquiprojecte Estrena del vint miler d'articles, on hi podriem agrupar totes les tasques que s'han proposat per a l'actualització, renovació, difusió, i millorament de la Viquipèdia per a quan abastem els 20.000 articles. --Joanot Martorell 16:31 14 oct, 2005 (UTC)

Martorell, m'agrada la idea d'aquest viquiprojecte, podríem aprofitar el que hi ha a manteniment i reforma i fer un nou projecte d'actualització/revisió constant de la nostra viqui--barcelona 21:39 14 oct, 2005 (UTC)
Ostres, ho acabo de veure. Fantàstic, una gran feina, Martorell! Si se m'acut alguna millora (difícil!) ja avisaré... --Oersted 18:07 14 oct, 2005 (UTC)

A mi no m'acaba d'agradar que tots els enllaços surtin subratllats. Es pot treure això? i com puc tornar a l'aspecte anterior? --Glm 18:46 14 oct, 2005 (UTC)

A Preferències, Misc, Subratlla enllaços: selecciona Never. Ja està.--VRiullop (parlem-ne) 19:01 14 oct, 2005 (UTC)

Merci, no ho havia vist. Molt millor ara! --Glm 19:15 14 oct, 2005 (UTC)

Sí, gran feina, Matorell! Felicitacions!! --Alonso 22:10 14 oct, 2005 (UTC)

Trobo fantástic el canvi d'imatge (ni m'imaginava que es pogués fer). Pel meu gust faria les opcions d'usuari de la part de dalt més fosques, perque son una mica difícils de llegir. --Arturo Reina 20:41 15 oct, 2005 (UTC)

Està genial!!!. Caldria quadrar un poc el ninot que ix al costat del nom d'usuari i de registre/entrada (posar-lo un poquet més cap avall). Li calia un canvi d'imatge i ho estem aconseguint. Enhorabona. --Pepetps (Podem discutir-ho) 10:55 16 oct, 2005 (UTC)

Està decapitat! Que això ho miren criatures! Rata de Biblioteca 08:22 17 oct, 2005 (UTC)

Atenció

Aquest cap de setmana arribarem als 20.000 articles

Plàcid Pérez Bru 21:13, 18 nov 2005 (UTC)

Més canvis d'aspecte

Hi he afegit més canvis. Recarregeu la memòria cau dels vostres ordiandors com vaig indicar-vos abans, per a poder visualitzar-ho. He canviat la Taverna, vos sembla bé així?. Si quasevol usuari considera que son canvis massa radicals, no tinc cap problema en revertir-ho i passar-lo com a proposta. Per altra banda, he fet colors diferents de fons depenent de l'espai de noms en què ens trobem. Així, per exemple, els articles tenen un fons normal, en blanc, mentres que les discussions en groc, els MediaWiki en blau, etc. etc. etc. Per últim, he pres nota de les observacions que heu fet alguns sobre el ninot i que és massa clar els enllaços de dalt a la dreta, hi farè modificacions.

Però el canvi més cridaner és el "seguiment de fils" per a les pàgines de discussió. Vos heu fixat que els comentaris van sagnats per a saber a quin missatge es respon?? No obstant, perquè es mostre bé correctament el format per sangs, heu d'iniciar sempre cada línia de la vostra intervenció amb el nombre de ":" que heu fet. Per exemple:

Abans: Si escriuim el text de la següent manera:

:Aquest text és una mostra del petit canvi de costum que tenim quan intervenim als textos de les pàgines de discussió. --~~~~

:: No crec que coste gaire d'acostumar-se en introduir dos punts sempre. --~~~~

::: Home, un poc sí que costa. --~~~~

Es visualitzarà així:

Aquest text és una mostra del petit canvi de costum que tenim quan intervenim als textos de les pàgines de discussió. --Joanot Martorell 13:13 17 oct, 2005 (UTC)
No crec que coste gaire d'acostumar-se en introduir dos punts sempre. --Joanot Martorell 13:13 17 oct, 2005 (UTC)
Home, un poc sí que costa. --Joanot Martorell 13:13 17 oct, 2005 (UTC)

I, com comprovareu, no es veuen bé els fils correctament.

Ara: Si escriuim el text de la següent manera:

:Aquest text és una mostra del petit canvi de costum que tenim quan intervenim als textos de les pàgines de discussió. --~~~~
::
:: No crec que coste gaire d'acostumar-se en introduir dos punts sempre. --~~~~
:::
::: Home, un poc sí que costa. --~~~~

Es visualitzarà així:

Aquest text és una mostra del petit canvi de costum que tenim quan intervenim als textos de les pàgines de discussió. --Joanot Martorell 13:13 17 oct, 2005 (UTC)
No crec que coste gaire d'acostumar-se en introduir dos punts sempre. --Joanot Martorell 13:13 17 oct, 2005 (UTC)
Home, un poc sí que costa. --Joanot Martorell 13:13 17 oct, 2005 (UTC)

I aleshores sí es veuen bé els fils.

Què en penseu?. --Joanot Martorell 13:06 17 oct, 2005 (UTC)

Em sembla bé, per l'Internet Explorer, però els que utilitzem Mozilla Firefox no veiem rés. --Alonso 21:00 17 oct, 2005 (UTC)
Jo utilitzo el Firefox i ho veig perfectament --Oersted 21:27 17 oct, 2005 (UTC)
Sí, ho sento. He esborrat la memòria cache i ara ho veig perfectament. ;-) --Alonso 21:36 17 oct, 2005 (UTC)
A mi no m'acaba de plaure. (digueu-me antiquat!...) Jo crec que ara les contribucions d'un sol usuari que vulgui jugar amb els sagnats dins d'un sol missatge/dissertació/explicació seva ara sembla que siguin de persones diferents. I tanta línia, a més, crec que molesta. Jo tornaria a l'aspecte anterior. O, com a màxim, canviaria el color que aparegués a la pàgina de discussió, però jo el faria tot uniforme, sense "fils de discussió". Però és només una opinió, he he. Per cert: es podria fer que (mentre s'edita una discussió) en groc només hi aparegués la pestanya de discussió i edita i NO totes les pestanyes com ara?--Jahecaigut 17:18 21 oct, 2005 (UTC)

Ja he començat a redactar l'article de Viquiprojecte Fita del vint miler d'articles. M'ajudeu?. --Joanot Martorell 22:07 23 oct, 2005 (UTC)

Algú està preparant una nota de premsa?

Ben aviat arribarem als 20.000 articles, algú està preparant una nota de premsa?

Plàcid 80.58.40.170 20:39 22 oct, 2005 (UTC)

Sí, estem centralitzant diferents tasques pre-vintmilerians a Viquipèdia:Viquiprojecte Fita del vint miler d'articles. T'hi apuntes? --Joanot Martorell 11:43 25 oct, 2005 (UTC)

Col·laboració a la Malla.net

Els de la Malla.net m'han demanat una col·laboració sobre la fiabilitat dels coneixements que dona la Viquipèdia, a sota hi ha el text que he escrit, us agrairé les vostres esmenes i/o contribucions:


La Viquipèdia no és una font segura de coneixement? Qui pot assegurar que hi ha un coneixement humà segur?

La Viquipèdia, com diem a la Wikipedia en Català, pot ser tan fiable com qualsevol altra enciclopèdia. Es podria argumentar que una enciclopèdia feta per els propis usuaris pot ser feta mal bé per qualsevol vàndal, però el que fa que la Viquipèdia sia tan vulnerable també fa que, al mateix temps, sia, a la practica, invulnerable als atacs dels trinxeraires. La gran capacitat de canvi que suposa el que qualsevol usuari pugui editar un article fa que al cap de poc temps un article fet mal bé sia fet de bell nou, o esmenat. Per altre banda l'origen de la Viquipèdia és oposat al concepte tradicional d'enciclopèdia en el sentit de que mentre una enciclopèdia ha estat feta per uns tècnics als que, si em permeteu l'expressió, no es sap molt bé qui els ha donat llicència per dir el que els altres hem de dir; a la Viquipèdia nosaltres diem el que hem de dir.

Les llengües no són el producte d'un laboratori, d'uns savis tancats dintre d'una torre de marfil. Són el que parla el poble als carrers. Hi ha cap motiu perquè una enciclopèdia, un text sobre allò que és una llengua, un idioma, hagi de ser creat d'una manera distinta de com s'ha creat la llengua?

Al contrari de les enciclopèdies tradicionals que es fan en un ambient elitista vedat a la majoria dels mortals la Viquipèdia es fa a la vista de tothom, amb una transparència total, on tothom pot esmenar a tothom. Sols hi ha veritats en la mida en que ningú pot presentar un exemple en el sentit contrari, i a la Viquipèdia qualsevol ho pot fer. Malauradament cal fer encara un camí molt llarg, la Viquipèdia nomes té, a hores d'ara, uns 20.000 articles, molts es poden millorar. Qui consulta la Viquipèdia ha tenir en compte que és això: un wiki. Per el que fa a les altres Wikipedies només hi tenen forta presencia els idiomes europeus, amb l'anglès al cap davant, i el japonès. Podem dir que la Viquipèdia, en Català, es una Wikipedia de segona divisió, la darrera de les grans, i la primera d'aquelles que només hi tenen una presència testimonial.

La Viquipèdia permet, per exemple, que si un vàndal posa enllaços a planes de sexe a la portada de la Wikipedia en Tibetà, un viquipedista català ho pugui arreglar; o, paradoxalment, que molts de wikis contribueixin a la Viquipèdia en català, a vegades, sense saber-ne ni una paraula; alguns cops amb programes anomenats “bots”, que fan tasques molt senzilles.

La Viquipèdia no és només un diccionari, que també ho és, també és un cercador d'Internet (molts d'articles tenen “enllaços externs” que porten a altres planes de la Web. La Viquipèdia no només és una enciclopèdia, que també ho és; a poc a poc s'ha anat diversificant i també és commons, una col·lecció d'arxius, són notícies, és viquillibres. Viquipèdia són els projectes germans. Viquipèdia és el coneixement lliure en estat pur.

Es diu a vegades que l'enciclopèdia del Segle de les Llums va preparar el camí a les revolucions del Segle XIX (en tots els sentits del terme), serà la Viquipèdia l'origen d'una nova revolució del segle XXI que culminarà un procés històric de democratització de la societat donant lloc a una societat igualitària i transparent mai vista en una altra època?


Bé, millor que pàgines de sexe, jo diria pornogràfiques de forma gratuïta... Toniher 21:51 24 oct, 2005 (UTC)
També cal dir que de forma col·laborativa hi ha gent en aquesta mateixa Viquipèdia, molts sens dubte experts, que ajuden a fer que aquesta pugui tenir la millor qualitat possible lingüísticament parlant. Per exemple corregint les faltes... Jo personalment ho agraeixo molt. No sé si ho vols donar a entendre, potser m'equivoco, però no estic d'acord que els articles s'hagin d'escriure amb el mateix registre que per exemple jo utilitzaria quan estic al bar amb els amics, i no crec que la majoria així ho faci... Toniher 21:51 24 oct, 2005 (UTC)
Esta molt be, pero no es un pel optimista ? Algu que llegeixi aixo sense haver-se mira't mai la viquipedia podria pensar que es tan bona o mes que p.ex. la Gran Enciclopedia Catalana. La veritat es que nomes tenim 20.000 articles, dels quals una bona part son esborranys minusculs, i molts altres plens d'errors de contingut, estil i llengua. Clar que depen de si parles de la wikipedia en general o de la versio en catala en particular. Xevi 22:01 24 oct, 2005 (UTC)
A mí m'agrada dir que la diferència entre un sistema i un altre, és que mentre tots dos poden tenir i tenen moltes errades, a la Viquipèdia són molt més fàcils de corregir.
De fet vaig interessar-me per saber que Jordi Pujol era el 126è President de la Generalitat, quan vaig llegir al sacrosant i pretigiòs Chambers que n'era el 3r! D'això fa més de 10 anys. Vaig comunicar-ho de seguida, i fa poc vaig veure que encara deia el mateix! Quina de les dues fonts us sembla més fiable?
Un concepte que em sembla importan és que, al contrari que a la Gran Enciclopèdia Catalana, tothom pot aportar el seu gra de sorra a un article, opinar i consultar els eborranys.
Per altra banda, per comparar l'estat actual de la Viquipèdia amb el de la GEC, s'hauria de fer amb l'estat en que la GEC estava quan feia 4 anys que s'havia començat a redactar la primera edició.--Paco 18:29 25 oct, 2005 (UTC)

Si ningú hi troba res a dir ho enviaré a laMalla.net el dilluns. Plàcid Pérez Bru 17:29 28 oct, 2005 (UTC)

He incomplit la meva promesa d'enviar la nota a lamalla.net, ho faré ara. 80.58.40.170 21:47 3 nov, 2005 (UTC)


Enviat. Plàcid Plàcid Pérez Bru 06:36 4 nov, 2005 (UTC)

AVÍS: Nova metamorfosi de la Taverna.

Dins d'una setmana totes les converses que es troben ací es traslladaran a Viquipèdia:La taverna/General. Això és per una remodelació en profunditat de la Taverna, que passarà a tenir seccions temàtiques amb tal d'organitzar millor les intervencions així com les finalitats. Podeu comprovar la proposta de nova Taverna, amb tal de rebre suggerències, opinions, o crítiques.

Per altra banda, també vull proposar que no s'alcen indefinidament els missatges de la Taverna, perquè sinò anirà creixent i creixent, i ocuparà massa espai al servidor. Per tant, el que propose és que les converses alçades a l'arxiu l'última intervenció dels quals siga de fa més de 3 mesos se suprimesquen de la base de dades. Esteu d'acord?. --Joanot Martorell 10:08 20 oct, 2005 (UTC)

Desprès de pensar una bona estona què volies dir amb que "no s'alcen", ja ho tenc més clar: que no es pugin a l'històric ;-) Jo crec que tres mesos és suficient. Tu mateix.--VRiullop (parlem-ne) 18:09 21 oct, 2005 (UTC)

Creieu que a la futura nova Taverna caldria una nova secció específica sobre qüestions lingüístiques?. --Joanot Martorell 10:51 25 oct, 2005 (UTC)

Nova contribució de la quinzena

Com que cada dos diumenges es proclama la contribució de la quinzena actual, la contribució de la quinzena actual (del 23 d'octubre a 30 d'octubre) és Primera i Segona Guerra Mundial. --Pepetps (Podem discutir-ho) 20:38 23 oct, 2005 (UTC)


Categoria:Història de Catalunya

Proposo dividir la Categoria:Història_de_Catalunya (87 articles) en vàries categories més concretes, com per exemple les 5 de l'article principal:

  1. Orígens de Catalunya
  2. L'Edat mitjana de Catalunya
  3. Edat moderna de Catalunya
  4. Història Contemporània de Catalunya
  5. Segle XX a Catalunya

O altres que proposeu.--Paco 11:17 31 oct, 2005 (UTC)

Ja està feta aquesta primera classificació. A la Categoria:Història_de_Catalunya han quedat 13 articles. Endavant si algú la vol millorar (veieu allà la Discussió)--Paco 17:50 31 oct, 2005 (UTC)

Primer caldria millorar l'article principal, que va ser col·laboració de la quinzena però encara li falta moooolt--barcelona 15:24 1 nov, 2005 (UTC)

He fet una proposta de categorització a Discussió: Història de Catalunya. Hi ha molta feina fer i crec que cal fer-la bé. Aquest ha de ser un dels articles dsitintius de la Viquipèdia en català. Ens hauriem de coordinar d'alguna manera tots els interessats a millorar-la.--Montag73 14:03, 13 nov 2005 (UTC)

Contribució de la quinzena no actualitzada

És doa 6 de novembre, toca actualitzar la contribució de la quinzena. Tenim dues propostes amb el mateix nombre de vots, segons la normativa toca que sigui la d'articles a millorar perquè és la més antiga. Em sembla bé, aíxí donem a conèixer aquesta pàgina tan necessària. Algú pot actualitzar plantilles, planes i altres? Ho faria jo mateixa però després amb els templates em lio . Gràcies--barcelona 21:10 6 nov, 2005 (UTC)

Vàndal reanomena pàgines d'usuari

dimarts 8 de novembre

Comunique que algú ha canviat el nom de pàgines d'usuaris. Això impossibilita que un usuari s'assabente que té missatges nous.

El subjecte en qüestió s'ha creat en primer lloc una pàgina d'usuari amb el nom de Catalan en Ruedas! i tot seguit ha procedit a migrar tres pàgines de viquipedistes amb les seues pàgines de discussió respectives, els afectats han sigut: Toniher, Alonso, i Ludor (jo)

  • Creació de pàgina d'usuari: 04:05
  • Accions vandàliques les 04:08 i les 04:11
  • Bandejament de l'usuari realitzat per Plàcid: 13:12

Ludor | (ho discutim?) 12:40, 8 nov 2005 (UTC)

He donat avís a Viquipèdia:Observatori del vandalisme. --Joanot Martorell 12:50, 8 novembre 2005 (UTC)

Pregunta sobre uns mapes

M’he trobat amb que els articles de les comarques catalanes tenen uns mapes que no indiquen ni l’origen ni sota quin tipus de llicència es troben. Els voldria porta a Commons per poder-los fer servir a d’altres wikis però allà em demanen totes aquestes dades. La majoria d’aquest mapes els va pujar en Llull però veig que fa bastant que no es connecta. Sap algú si són fets per ell i, per tant, de llicencia lliure? Gràcies. Airunp 23:22, 9 nov 2005 (UTC)

Llull tenia molta cura a l'hora de pujar imatges a la wiki. Segurament es pot possar llicència GFDL o DP sense cap problema, indicant que l'autor n'era ell. En tot cas, tant la NASA com les Nacions Unides deixen publicar les imatges de plànols sota Domini Públic (la ONU diu que has d'indicar la seva qualitat de no-oficialitat).--Arturo Reina 15:16, 20 nov 2005 (UTC)

Categoria:Escriptors catalans

Hi han 94 escriptors, algú proposa alguna divisió en categories? (No és la meva especialitat!) No sé, potser

  • Escriptors catalans per gènere (poetes, novelistes, ficció...)
  • Escriptors catalans per époques (medievals, noucentistes, contemporanis...)

(aquí hi han 42 possibilitats més! : http://en.wikipedia.org/wiki/Category:American_writers)--Paco 11:02, 12 nov 2005 (UTC)

Els 20.000 articles.

Mirau el que han fet els turcs per els 10.000 articles. Algú podria fer el mateix per els 20.000 del català? [1]

80.58.40.170 16:20, 12 nov 2005 (UTC)

Viquinotícies

Algú podria mirar de fer alguna cosa en el viquinoticies, que no arranca perquè no s'ha traduít encara la totalitat de la interfície?

Mirau un projecte de plana principal nova: [2] Plana de traduccions demanades: [3]

Plàcid 80.58.40.170 08:27, 13 nov 2005 (UTC)

Gojuon

He traduït Gojuon, de l'anglés, però caldria que algú que sabés japonés o kana li dongués una ullada. També caldria que algú es mirés la taula que no m'ha quedat prou bé.--Paco 08:35, 13 nov 2005 (UTC)

El problema de la taula ja està solucionat.--Pepetps (Podem discutir-ho) 12:12, 13 nov 2005 (UTC)

Portal del viquipedista

Proposo eliminar les seccions "truc" i "notícies" del portal del viquipedista ja que recarreguen massa la pàgina (llarga en excés per als nous) i no són necessàries: els trucs es poden posar dins "ajuda" i per a les notícies és suficient amb l'enllaç a meta, que per a això serveix. Posaria com a primeres seccions la taverna a l'esquerra (on ja està) i la secció sobre què és la viqui etc, perquè sigui més fàcil de trobar per als novells --62.175.97.161 21:15, 18 nov 2005 (UTC)

Tot el dematí em surt el. Missatge: teniu missatges nous

He mirat la meva discussió i encara surt, algú sap el que passa.

Me surt amb el navegador Internet Explorer 6.0, però no em surt amb el Mozilla.

Plàcid Pérez Bru 11:49, 18 nov 2005 (UTC)

Que potser és a causa de la memòria cau del teu navegador?. Prova a vore d'actualitzar la memòria cau, pitjant sobre el botó de "Recarregar" i polsant alhora la tecla de MAYS. Espere que et servesca d'ajuda. --Joanot Martorell 13:25, 18 nov 2005 (UTC)
Me'n vaig adonar d'una cosa fa poc. Si tens més d'una finestra oberta (com jo que uso les pestanyes) has d'entrar a la discussió a totes i cada una de les pàgines o no desapareixerà. A veure si serà això. Rata de Biblioteca 13:31, 18 nov 2005 (UTC)

Canvi temporal de logotip.

Doncs això, a la pàgina de Viquiprojecte Fita del vint miler d'articles hi he proposat de fer un canvi del logotip de manera temporal, on es ressalta el número 20.000 fins que abastem els 21.000 i aleshores torna el logo normal i comú. Què vos sembla?. --Joanot Martorell 13:24, 18 nov 2005 (UTC)

Fantàstic. Queda bé. Rata de Biblioteca 13:31, 18 nov 2005 (UTC)
Jo en el teu cas pujaria el logotip a http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Wikipedia per a què passès a la posteritat. Rata de Biblioteca 15:31, 20 nov 2005 (UTC)

Ja són 20.000 articles!

Ja s'han arribat als 20.000 i l'he creat jo (diputat), elis elis. Rata de Biblioteca 22:32, 18 nov 2005 (UTC)

Felicitats a tothom per aquestos 20.000 articles i que la Viquipèdia en complisca molts més (te m'has adelantat Rata, hehehe).--Pepetps (Podem discutir-ho) 22:40, 18 nov 2005 (UTC)
En hora bona a tothom Plàcid Pérez Bru 10:05, 19 nov 2005 (UTC)

FESTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! Gangleri2001

Quan vaig començar acabaven de celebrar els 10000, i en un any ja hem arribat als 20000! Ara només tenim un altre any per arribar als 30000! :D --Arturo Reina 17:16, 19 nov 2005 (UTC)

Hehehe! Enhorabona a tots!!. Crec que la propera fita hauria de ser el doble, els 40.000 articles. Quin penseu que n'hauria de ser la següent?. --Joanot Martorell 17:37, 19 nov 2005 (UTC)

Per què no està ja l'anunci a meta:news??? proclamem arreu la nostra alegria :) I proposo que la fita sigui als 50000, haha. Felicitats a tots d'una col·laboradora entusiasta --barcelona 21:03, 19 nov 2005 (UTC)

Lamento afegir-me tard a la celebració, però millor tard que mai. Visca els 20.000, i tots els que vindran en endavant. Visca la Viquipèdia (o Wikipèdia, o com se vulga que es dirà) i visca la mare que ens va parir a tots als que cremem horetes de son per fer créixer i dignificar la nostra llengua (català, valencià, o com se vulga que es digui!) Enhorabona a tots i totes!!!!--Xadaga (diga'm) 00:41, 21 nov 2005 (UTC)

Més canvis a la portada

Ahir vaig entrar a http://cryptome.quintessenz.org/mirror/ i vaig trobar un enllaç a una notícia sobre una persona que havia tingut un munt de problemes amb la Wikipedia en anglès perquè s'havien immiscit en la seva vida privada. Pens que a la portada de la Viquipèdia hi hauria d'haver un enllaç que dugues a una plana, amb tota classe d'explicacions, per posar:

  • Protestes si la Viquipèdia s'immiscix en la vida privada d'una persona.
  • Protestes per publicar articles que trenquin els drets d'autor d'algú.

Evidentment els articles que s'immisceixen en la vida privada d'una persona, o que violin els drets d'autor d'algú s'han de esborrar, o si un cas ser modificats immediatament.

La Viquipèdia, com un organisme viu té la facultat d'adaptar-se a les circumstàncies canviants, per mor d'això, la plana principal dels 20.000 articles no serà la darrera. Si això passes el projecte estaria mort. Plàcid Pérez Bru 10:05, 19 nov 2005 (UTC)

Canvi de portada

Què ho fa que encara no s'hagi canviat la portada per celebrar els 20.000 articles? Rata de Biblioteca 10:54, 19 nov 2005 (UTC)

Cal millorar la portada pel que fa l'art

Si entrem per belles arts trobem un article. Si fem una cerca "art" trobem que belles arts encara no s'ha editat. Caldria unificar les dos entrades belles arts. Per altre banda, seria bo, que des de la portada tinguessim accès directe a l'entrada art. Tasques sezilles que no he sabut realitzar.

He posat un enllaç de la categoria Art dins la categoria de Belles arts. Així serà més fàcil per als novells. S'havia de posar una categoria de Belles Arts perquè poguera quadrar la divisó de categories i no es poden posar enllaços en els títols de les divisions (el text en negre) perquè sinó es faran blaus i no haurà homogeneïtat. --Pepetps (Podem discutir-ho) 15:30, 20 nov 2005 (UTC)

Sobre l'ús dels noms de la llengua.

S'ha iniciat un procés de presa de decissions sobre l'ús de les denominacions de la llengua en textos no enciclopèdics, és a dir, en contextos de presentació (i representació) de la nostra comunitat viquipedista davant del públic general (portades, notes de premsa, benvingudes, etc.), així com en contextos de formalitat de la nostra comunitat.

Per favor, abans que res, molta calma, perquè no s'està decidint res "acadèmicament". I, abans que votar, o emprenyar-se, vos encoratge que pareu molta atenció a la pàgina de la presa de decisió, en especial, però, les seccions de "Recapitulació del debat", i el "Procediment". També, potser, que no tingueu pressa en votar, i que és recomanable que llegiu el que hi ha a la seua respectiva pàgina de discussió. --Joanot Martorell 03:14, 20 nov 2005 (UTC)

Plantilla per a Papes de Roma

Només posar en coneixement dels viquipedistes que des de fa poc tenim a la nostra disposició una "plantilla" per a papes de Roma. És la que es pot trobar als articles de Calixt III i Alexandre VI (els papes Borja). Ha estat traduïda de la versió original anglesa, i permet - tot canviant l'imatge i quatre dades de text- unificar els continguts per a tots el papes.
Bé, això si es considera interessant...
Només cal editar un d'aquests dos articles i copiar l'encapçalament:

{ {Caixa Info Papes de Roma|
Nom=Nom papa|
imatge=Fitxer:Imatge papa.jpg|
nom_real=Nom civil|
inici_papat=8 d'abril de 1455|
fi_papat=6 d'agost de 1458|
antecessor=Papa antecessor|
successor=Papa Sucessor|
data_naixement=31 de desembre de 1378|
lloc_naixement= Prop de Xàtiva, València |
mort=mort|data_mort=6 d'agost de 1458|
lloc_mort=Roma|} }

Llavors només cal acabar de substituir les dades que tenen vincle (en aquest exemple hi ha més vincles que a la plantilla, però ho he fet per ressaltar) per les del papa en qüestió, i tot seguit continuar amb l'article.
Espero que ho trobeu d'utilitat.

--Tonipares 19:23, 20 nov 2005 (UTC)

Tertúlia

Valencià/Català

Traslladades les intervencions a Viquipèdia:Presa de decisions/2005/Sobre criteris d'ús dels noms de la llengua. --Joanot Martorell 21:04 25 oct, 2005 (UTC)

Si ningú no s'hi oposa, propose obrir un nou procés de presa de decissions de la Viquipèdia a la pàgina Viquipèdia:Presa de decisions/2005/Sobre criteris d'ús dels noms de la llengua, traslladant aquest debat allà, per a trobar un consens. Ací no es prenen les decisions per la regla de la majoria absoluta estricta (és a dir, per votacions). No obstant això, si el debat es massa complex es poden encetar una sèrie de sondejos per a cercar el consens. --Joanot Martorell 11:02 25 oct, 2005 (UTC)

El debat continua a l'enllaç que hi he posat. --Joanot Martorell 20:35 25 oct, 2005 (UTC)

Un altre vàndal repetitiu

Demano un bloqueig per a l'usuari 62.101.186.136. Està vandalitzant i borrant totes les pàgines que tenen a veure amb la Franja de Ponent, Catalunya i per l'estil. És una feinada haver d'anar revertint cada vegada. No se'l podria bloquejar o algo. --Sax 14:34 22 oct, 2005 (UTC)

Quan trobes un vàndal com aquest, vés a la pàgina de Viquipèdia:Observatori del vandalisme on podras afegir-hi tu mateix un avís. --Joanot Martorell 00:54 24 oct, 2005 (UTC)

Wikipedia en Valencià

Traslladades intervencions a la Terrassa de la Taverna, per no ser d'un tema relacionat amb la Viquipèdia. --Joanot Martorell 12:00, 8 nov 2005 (UTC)

Com puc pujar logos d'equips de futbol?

Aquesta es la pregunta. He intentat pujar-los a travès del Commons però no em deixen per motius del famos copyright. En canvi hi ha molts logos pujats (Barça, Espanyol, ...) on diu que tot i que tenen copyright es pujen per que es tracta de "fair use". Aixo al Commons no m'ho permeten. Com puc pujar aquests nous logos de clubs esportius? Gracies.

Pots trobar-los en http://www.hqfl.dk/, que són de lliure distribució, modificació, i còpia, sempre que especifiques la font d'origen i l'autor de la vectorització del logo, i afegeix-hi el següent text {{cc-by-sa-2.5}} perquè a la pàgina de descripció de la imatge hi aparega el model de senyal de llicència d'ús. No obstant això, molts dels seus fitxers són en un format no lliure (.ai d'Adobe Illustrator), així que els hauràs de convertir preferentment en .SVG o, sinò, en .PNG. --Joanot Martorell 09:15 31 oct, 2005 (UTC)
Perdona la ignorancia pero no acabo d'entendre. Els escuts que vull pujar no estan a http://www.hqfl.dk/ sino que els tinc el local al meu pc, ja que son de clubs modestos. No els puc pujar? Nomes ho puc fer si abans estan a http://www.hqfl.dk/?? Informeu-me una mica sisplau. Gracies. --Felato 11:25 31 oct, 2005 (UTC)
Aviam, la qüestió no és que només pugues pujar d'eixa web, sinò que les condicions d'ús d'una imatge amb drets d'autor siguen compatibles amb la GFDL. És a dir, bàsicament, que la imatge siga de lliure distribució (comercial o no), còpia, i modificació, sempre que la nova imatge derivada es puga utilitzar sota les mateixes condicions d'ús. Si les imatges que tu tens al teu PC són teues, és a dir, els has fet tu (siga com siga, a má, vectoritzant, etc...) o els has copat d'una imatge amb una llicència d'ús lliure com t'he explicat abans, els pots carregar a commons especificant quina llicència d'ús es tracta.
Així, jo t'he donat eixa web perquè em pensava que no en tenies tu mateix els gràfics, i que podries aprofitar eixa font, ja que les imatges de "fair use" des de la Wikipedia anglesa no són permeses permés perquè la llicència "fair use" no és compatible amb una llicència lliure. --Joanot Martorell 12:15 31 oct, 2005 (UTC)
Gracies. Els escuts que tinc al pc no els he creat jo. Son trets de les mil webs de futbol que hi ha per internet. Si no he entes malament, la idea es que crei un nou fitxer amb l'escut que sigui copia de l'original? Ho puc fer a traves de la plana web http://www.hqfl.dk/? Gracies de nou. --Felato 13:35 31 oct, 2005 (UTC)
Això de copiar ho pots fer si la llicència d'ús de la imatge original t'ho permet explícitament fer-ho, i que et permeta també explícitament distribuir-lo i modificar-lo lliurement. Si no n'estàs segur, és millor que no ho faces ni els hi carregues. En quant als logos de la web http://www.hqfl.dk/ , sí et permeten copiar-lo, modificar-lo, o distribuir-lo lliurement, però els seus fitxers són en un format gràfic que no és lliure (.ie), aleshores s'han de convertir en un format gràfic lliure (com .svg, per exemple). --Joanot Martorell 14:54 31 oct, 2005 (UTC)

Reis de la Casa d'Àustria

Algú ha estat reestructurant els reis de la Casa d'Àustria, sembla que amb criteri, però és un canvi profund que no recordo que s'hagi discutit ni acordat. Vegeu Especial:Contributions/81.36.154.57 i Especial:Contributions/81.37.69.20. Em sembla bé, per exemple, fer una desambigüació de Felip I a Felip I de Castella i Felip I d'Aragó. Però, quina ha de ser l'entrada principal? Felip I d'Aragó o Felip II de Castella? Etc... --VRiullop (parlem-ne) 12:23 1 nov, 2005 (UTC)

Ha de ser Felip I d'Aragó. Aquesta és la Viquipèdia catalana, per a ser consultada per a catalans. Cal canviar-ho.--Paco 10:59, 8 novembre 2005 (UTC)

Article no neutral "Guerra del Golf"

Hola. Fa uns dies vaig fer l'article sobre la Guerra del Golf. No m'interessa gaire els articles militars però el vaig fer perqué estava en la llista dels mil articles que totes les viquipèdies haurien de tenir des de feia temps. El vaig fer a base d'un resum molt abreujat traduït de la wiquipèdia anglesa quasi tot tret de la introducció. Jo personalment no tinc cap parcialitat sobre el tema tan de bo no s'hagués declarat cap guerra!! i he procurat reflectir només els fets. L'article en anglès era tan llarg que no el vaig llegir sencer i no vaig posar el nombre de morts de cada bàndol per exemple. El que és segurament parcial és l'article original en anglès perquè s'hi destaca només la part dels aliats fent esment per exemple a les malalties psíquiques dels soldats veterans nordamericans. Però aquest article en anglès no està catalogat com no neutral aleshores com és que el resum no és neutral? Algú em pot dir on es troben les expressions no neutrals?. Fins i tot no sé si es considera un article escorat cap a l'Iraq o cap els països aliats i l'ONU. --Victor M. Vicente Selvas 20:14 4 nov, 2005 (UTC)

Hi estic completament d'acord, no veig que no siga neutral. Potser és una mica pro-americà (i supose que la font hi té alguna cosa a veure), però tant com per a declarar-lo no-neutral em sembla excessiu. Que cal fer per a votar en contra de la declaració de no-neutralitat? --Ferran 20:48 5 nov, 2005 (UTC)

No és correcte parlar de creació de l'Estat espanyol al segle xv (http://ca.wikipedia.org/wiki/Reis_Catòlics#Escuts_reials_i_creació_de_l'Estat_espanyol). El concepte d'estat no existeix fins al 1700 i la Corona d'Aragó manté totes les seves institucions fins als Decrets de Nova Planta. En aquest apartat cal afegir que mentre els feixistes han intentar fer creure que els reis catòlics van fundar Espanya, (i per això van triar el jpu i les fletxes com a símbol de la Falange), en realitat només van reunir les corones, però mai les van unificar, per els motius anterior. De fet la primera Constitució que parla del Regne d'Espanya, és la Constitució Espanyola de 1978.--Paco 09:16, 8 novembre 2005 (UTC)

Subcategories de Barcelona

Hi han 67 articles, potser podriem pensar a fer alguna subcategoria més.--Paco 10:58, 8 nov 2005 (UTC)

Cafetera

Escriure en grec antic

He creat una nova plantilla per a poder escriure en grec antic i que apareguen tots els accents, símbols antics i esperits. S'anomena "polytonic". Ara els símbols grecs que abans es veien en quadradets es veuran correctament, es tecleja així per als que no ho sàpiguen {{polytonic|???}} -> ? ? ?. Per exemple, els símbols de la taula de caràcters especials de la pàgina de edició es veuran bé: Ϝ ϝ Ϻ ϻ Ϙ ϙ Ϡ ϡ -> Ϝ Ϻ ϻ ϝ Ϙ ϙ Ϡ ϡ. Espere que us servisca. --Pepetps (Podem discutir-ho) 21:52 30 oct, 2005 (UTC)

No acabo d'entendre com fer funcionar la plantilla que has creat. Poso la plantilla i m'apareixen les tres lletres que tú dius, vale, però com puc escriure, per exemple, una α amb accent? I com puc fer aparèixer la lletra ς? I què significa el símbol Ϻ? Em podries ajudar? Gràcies. --Sax 12:35 31 oct, 2005 (UTC)

Aquesta plantilla el que fa és que canvia la font del text que estàs escrivint. Si tens Windows, entra a la finestra de "Mapa de caràcters" en "Eines del sistema". El que has de fer és buscar el simbol grec que vullgues (el tipus de font que has d'utilitzar és Code 2000 o Lucida Sans Unicode o qualsevol altra que tinga caràcters de grec), copiar el símbol i inserir-lo dins dels paràmetres de la plantilla. En el text normal de la viquipèdia no t'ixirien símbols complicats (per complicats em referisc a lletres amb molts accents i amb esperits), amb aquesta plantilla, sí (les lletres gregues modernes com: a ? ? ? ? ? ? ? ? f ? ? ? ? ? ?, no calen utilitzar la plantilla però si vols, sí pots utilitzar-la). Aquestos símbols (Ϻ, etc.) són del grec antic i són obsolets, els he utilitzat només per a donar un exemple que em referia al grec antic. Espere que t'haja servit l'explicació o sinó envia'm un missatge a la meua pàgina de discussió i intentaré explicar-t'ho perquè ho entengues. Adéeeu. --Pepetps (Podem discutir-ho) 23:28 31 oct, 2005 (UTC)

Destacat

Mirau la wiki castellana a [4] aquest model serveix per destacar un article d'una altra wikipedia. Ho tenim a la Viquipèdia? Algú ho podria adaptar, si no ho tenim?

Plàcid Pérez Bru 10:04, 8 nov 2005 (UTC)

Estic fent un projecte per a triar els millors articles de la nostra Viquipèdia. Podeu consultar-ho a Usuari:Martorell/Viquipèdia:Articles de qualitat. Per altra banda, ja vaig fer una plantilla per a això, per a les altres llengües: {{Enllaç AD}}. --Joanot Martorell 11:49, 8 nov 2005 (UTC)
Fa temps que em barallo a fi que Viquipèdia:Articles seleccionats/novembre s'inclogui als projectes de noves portades, però ningú em fa cas. Em sembla que dintre de poc començaré a plorar... massa tard. Rata de Biblioteca 12:35, 9 nov 2005 (UTC)
Rectifico, en Pepetps ha inclòs això i + les preguntes diàries. Ja estic més content. Si ho veu, però, me n'he adonat que no fa servir una plantilla per als articles sol·licitats. Crec que és recomenable fer-la servir. :) Rata de Biblioteca 12:39, 9 nov 2005 (UTC)

impossible afegir signatura

Abans tenia al quadre del malnom en les preferències la següent expressió:
Ludor]] | [[Usuari Discussió:Ludor|(ho discutim?), i tot bé...
Ara quan signe no em converteix la segona part de l'expressió en un enllaç. O siga que la meua signatura queda així:
Ludor | [[Usuari_Discussió:Ludor|(ho discutim?)
Li passa a algú més?, algú sap explicar-me el que ha passat? (signe manualment:)Ludor 00:41, 17 nov 2005 (UTC)

Crec que has d'activar la casella on diu "Raw signatures (without automatic links)", i escriure la signatura que vulgues amb tot el codi wiki que vulgues, sense cap argúcia ni res. És a dir, posar-ho de la següent manera: '''[[Ludor]] | [[Usuari Discussió:Ludor|(ho discutim?)]]'''. --Joanot Martorell 07:17, 17 nov 2005 (UTC)

Probem-ho... La veritat és que he vist que a la Portada del Viquipedista figura així com ho dius tu, però fins ara m'havia anat bé de l'altra manera... No entenc què ha passat... Bé he estat fent probes i ho he millorat i tot... Ara he escrit: [[Usuari:Ludor|Ludor]] | [[Usuari Discussió:Ludor|<font size="+2"><span class="Unicode" style="font-family:'WingDings'; font-family /'WingDings'/:inherit;">?</span></font>]] i este és el resultat: Ludor | ? 20:19, 17 nov 2005 (UTC)

He creat una plantilla per evitar fer la meua signatura tan desproporcionada ja que el símbol que volia requeria una font que no està normalment disponible. Aixó ho dic per si algú dubta de l'utilitat de la plantilla WingDings. Editeu i compareu la meua signatura... Ludor | ? 05:19, 20 nov 2005 (UTC)
He reduït una cadena de caràcters que ocupava quasi cinc línies a 20 caràcters! Ludor | ? 05:21, 20 nov 2005 (UTC)

Segons m'han informat, el tipus de signatura amb un malmon que es feia abans s'ha tret per que un ús equivocat provocava errors a les pàgines. No sé exactament com funciona, perquè jo mai l'he utilitza, però ho podeu mirar aquí: [5]--Arturo Reina 21:14, 21 nov 2005 (UTC)

traducció del missatge d'error

Algú sap com fer que el missatge que surt cada dos per tres dient que Wikipedia no es visitable surti també en català? Rata de Biblioteca 22:01, 19 nov 2005 (UTC)

Es veu que només ho tradueixen en les "llengües grans" des de meta:. No sé quin criteri han seguit per a triar les llengües, però això vé de Multilingual error messages, i les traduccions estan a Multilingual error messages/Translations. Potser si plantejarem el canvi del criteri per alguna raó... --Joanot Martorell 04:42, 20 nov 2005 (UTC)

Visualizació?

Us heu adonat que quan editeu pàgines el botó d'edició diu "Mostra previsualizació"? No hauria de dir previsualització? --Alonso 18:31, 21 nov 2005 (UTC)

Pluja d'idees

Què passa amb el viquiprojecte de la reforma de la portada?

Què passa amb la reforma de la portada? Des de fa uns dies que aquest viquiprojecte no avança. Se suposava que la presa de la decisió de l'activació del Portal de la Comunitat havia d'estar decidit per al dia 7 d'octubre, estem a 9 i no hi ha cap moviment. Alguns hem donat la nostra proposta de Portada (jo he fet també una proposta de Portal de la Comunitat) i no se sap que passa amb açò. Crec que el responsable d'aquest viquiprojecte (o qui l'ha creat) és Micru però des de fa una setmana i mitja que no se li veu el pèl... Aleshores, què fem d'aquest tema? --Pepetps (Podem discutir-ho) 14:50 9 oct, 2005 (UTC)

Jo crec que hi ha propostes molt bones, i que seria una bona idea fer un canvi de la portada, la taverna, i el portal de la comunitat per als 20.000 articles com ho va sugerir en Pepetps. Alonso
Perdoneu el retard, però m'havia quedat sense internet i no he pogut seguir treballant en el tema. Intentaré donar-li una espenta aquesta setmana perquè crec que teniu raó, per als 20000 deu d'estar enllestida. --Micru 15:07 28 oct, 2005 (UTC)
No pot ser. Em pensava que tornaria a estar treballant amb un ordinador amb internet però no hi ha hagut sort així que sentint-ho molt no vaig a poder seguir treballant en el viquiprojecte. Algú pot encarregar-se de fer una portada a partir de les propostes que ja hi han? --Micru 20:13 7 nov, 2005 (UTC)
AÇÒ ÉS MOLT IMPORTANT!!!!!

En la pàgina de discussió de la reforma de la portada ja he posat el sistema de la votació que hem de seguir
i és que ja ens estem acostant als 20.000 articles (ens falten menys de 500 articles) i per això hem de començar la
votació ja. Segons com va el ritme de creació d'articles, en 1 setmana ho hauriem de tindre tot decidit.
Ací teniu el que posat: 
* Es deixarà dos dies per a pensar-nos-ho i fer les últimes modificacions, avui dimecres 9 i el dijous 10 de novembre
(és una decisió bastant important per a la nostra Viquipèdia)
* Les votacions comencen el divendres 11 de novembre i acaben el dimecres 16 de novembre a les 21:00. 
* Els vots d'aquesta consulta són obviament a favor. 
* Qualsevol vot abans del 11 de novembre i després de les 21:00 (hora peninsular - UTC +1 -) del dia 16 de novembre
serà esborrada.
Creieu que així està bé o s'hauria d'ampliar el plaç? Què en dieu?. També cal dir que el portal de la comunitat
s'hauria d'activar (veieu les votacions) i mirar si la meua proposta de Portal de la comunitat va bé o si s'ha 
de modificar alguna cosa. --Pepetps (Podem discutir-ho) 13:54, 9 nov 2005 (UTC)

Amb la gran celeritat que es fan articles i el fet de què cada dia es fan quasi 100 articles, s'hauria de reduir l'espai de temps de les votacions i haurien d'acabar el dimecres 16 de novembre en comptes del divendres 18. Si no hi ha cap objeció, aquesta vesprada canviaré la data de finalització de la votació. --Pepetps (Podem discutir-ho) 13:23, 13 nov 2005 (UTC)

La Viquipèdia Parlada

Què us semblaria fer un viquiprojecte amb els articles de la viquipèdia enregistrats en la veu nostra com es fa en altres viquipèdies: Gesprochene Wikipedia (de), Spoken Wikipedia (en) i Wikipedia grabada (es)? És un bon sistema (creat per la viquipèdia alemanya) per a gent amb deficiències visuals i perquè la gent aprenga el català escoltant els articles de la viquipèdia i sapiga totes les varietats que té una llengua. La qüestió seria enregistrar els articles en Ogg Vorbis (si no teniu cap programa per a enregistrar en ogg baixeu-vos-ho a Audacity (hi ha una versió en català)), penjar aquestos arxius en la nostra viquipèdia i penjar els enllaços d'aquestos arxius en el article on corresponga. Què en dieu? PS: Consulteu els enllaços per a una aproximació de com podriem organitzar-ho. --Pepetps (Podem discutir-ho) 16:09 28 oct, 2005 (UTC)

Em sembla molt molt bé. --Alonso 16:55 31 oct, 2005 (UTC)

Podeu trobar el viquiprojecte de la Viquipèdia Parlada ací, prompte faré un arxiu. Participeu-hi. Gràcies. --Pepetps (Podem discutir-ho) 19:52 1 nov, 2005 (UTC)

Preguntes seleccionades acabades

Ja he acabat la primera volta de preguntes seleccionades (Viquipèdia:Preguntes seleccionades/gener). Ara es pot anar ampliant a poc a poc fins arribar a diguem-ne... 5? Estava pensant en què una de les preguntes de cada dia podria estar relacionada amb una imatge (On és? Què representa? Qui ho va dibuixar? D'on és símbol, etc...). Recordo a qui vulgui col·laborar que només ha de pitjar el botó lateral el que enllaça ací per saber si un article en concret ja ha estat inclòs o no en una plantilla. Rata de Biblioteca 17:13, 13 nov 2005 (UTC)

Crec que ens podriem esperar un poc, abans hauriem d'ampliar les efemèrides. La majoria dels dies tenen molt pocs esdeveniments i comparant amb les altres viquis no hi ha res. Hem de posar la majoria dels esdevenimets de cada dia a les plantilles que van a la Portada. Quan ampliem les preguntes seleccionades (també podriem ampliar el sabíeu què...? a dos anècdotes), podriem deixar dos preguntes a la Portada i crear plantilles per al Portal de la Comunitat posant 5 preguntes. Seria substituir l'apartat de truc del més de la meua proposta de Portal per aquest. Què et semblaria així? --Pepetps (Podem discutir-ho) 19:39, 13 nov 2005 (UTC)
Una cosa no treu l'altra, però a les efemèrides hi ha 5 dades a cada plantilla que és just el que es demanava. No hi ha intenció d'atapeir la portada només amb aquest apartat. Ampliar les "Sabieu què" és difícil (no se m'acuden tantes anècdotes) i les preguntes per a d'altres llocs poden ser tretes d'aquí mateix. Rata de Biblioteca 20:09, 13 nov 2005 (UTC)

Les plantilles d'esborrany no serveixen per res

Fos quina fos al intenció de les plantilles d'esborrany crec que actualment no serveixen per res. Sincerament, algú té l'hàbit de visitar totes les pàgines que tenen la marca? Proposo que es faci el mateix que he vist que fan en d'altres llengües -> esborranys per temes. Llavors és ben probable (així ho veig) que la gent anès a una o altra categoria d'esborranys del tema en què un i estès especialitzat i què en veure-ho diguès "no pot ser" i procedís a posar-hi remei. Rata de Biblioteca 11:56, 16 nov 2005 (UTC)

Hola RdB :-) Estic d'acord amb tu, i per això he creat la plantilla Template:Esborrany de i he posat la llavor a Viquipèdia:Esborrany d'un possible sistema per a classificar i homogeneitzar els esborranys i les seves plantilles. Potser es podrien canviar les actuals plantilles ( Categoria:Plantilles per Esborranys) per la nova i modificar les categories que calgués... Com ho veieu? --Joanjoc (discussió) 17:42, 16 nov 2005 (UTC)
Acabo de descobrir que ja hi havia plantilles fent un intent d'això, però amb uns defectes segons crec jo:
  • Els noms no són intuitius. Haurien de ser frases fetes i dretes com "Esborrany d'arquitectura" amb totes les lletres. Que es puguessin crear intuitivament.
  • No categoritzen i crec que ho haurien de fer a Categoria:Viquipèdia:Esborranys i al tema del que en formin part.

He intentat crear però la Template:esborrany de biografia i no aconsegueixo que aparegui llistada en la Categoria:Viquipèdia:Esborranys. Rata de Biblioteca 21:12, 16 nov 2005 (UTC)

No sé com ha anat, no hi veig la diferència, però he creat diverses plantilles d'esborranys (Categoria:Plantilles per Esborranys) i només la de pel·lícules (la de ciència ja hi era) apareix a Categoria:Viquipèdia:Esborranys. Sembla un error de programari. Algú s'ho pot mirar? Rata de Biblioteca 22:33, 16 nov 2005 (UTC)
Has de posar l'asterisc després de Esborranys i no després del nom de la categoria així: Categoria:Esborranys|* --Sax 22:53, 16 nov 2005 (UTC)
Em pensava que totes les subcategories es posaven a a la primera pàgina encara que n'hi haguès més d'una. Crec però que ja està bé posar també asteriscs a l'altra categoria, ja que així farà millor la seva funció. Rata de Biblioteca 07:50, 17 nov 2005 (UTC)

La meva proposta, per tal de mantenir la coherència, era la d'utilitzar només la plantilla {{esborrany de|tema}} per a les classificacions, com a la wiki espanyola {esbozo de|} . Així els esborranys de ciència hi posariem {esborrany de|ciència} i als de geografia {esborrany de|geografia}. Amb una sola plantilla fariem la classificació i només caldria crear les categories... Com ho veieu...? --Joanjoc (discussió) 23:12, 16 nov 2005 (UTC)

Personalment preferiria haver d'escriure la barra vertical com menys vegades millor. A la wiki anglesa, per exemple, per un esborrany de ciència escriuen: {science-stub} i ja està. Crec que és més còmode. Una altra cosa és que de la teva manera no es podran posar imatges per a cada tipus d'esborrany, m'equivoco? No són motius de pes per triar un o altre model però potser cal considerar-los també. --Sax 00:07, 17 nov 2005 (UTC)
Jo crec que és indiferent que es faci servir una o alra feina, la feina final serà la mateixa (crear la categoria). El punt flac són aquelles categories que haurien de començar per apòstrof o article. Rata de Biblioteca 07:42, 17 nov 2005 (UTC)
  • Hola a tothom. Jo crec que si que serveixen. Fa un temps que treballo en la wiki en anglès, organitzant una xarxa sòlida de categories referides a la cultura catalana. Vaig iniciar la categoria d'esborranys relacionats amb Catalunya, i des d'aleshores hi ha força col·laboracions de wiquipedistes d'arreu. Per a qui vulgui treure-hi el nas de tant en tant: en:Category:Catalonia_stubs. Salut, i ànims, que ja arribem als 20.000!. --joan sense nick 00:46, 17 nov 2005 (UTC)

Ja n'hi ha unes quantes i més que n'hi haurà. Us demano una coseta: quan editeu, si us ve de passada, canvieu les categories d'esborrany per una de més específica. Gràcies. Rata de Biblioteca 15:55, 17 nov 2005 (UTC)

No em recordava de dir que qui sigui artista pot embellir tant com vulgui les plantilles retocant els colors i afegint-hi imatges escaients. Rata de Biblioteca 17:35, 17 nov 2005 (UTC)

Barra

Creant una viquipedia nova...

Estic creant una viquipèdia nova de la meva ciutat, pero tinc problemas amb l'idioma, sobretot perque he configurat tot al català i hi ha coses q no es canvien com: navigation, toolbox, article, discussion, edit, history... Algu em podria ajudar o tirar un cable, estaria molt agraïda.

Gracies, Isabel ibn@fut.org

Has d'incloure els articles en aquesta viquipèdia o una altra, no té sentit crear una enciclopèdia sobre una ciutat, crea si de cas una categoria amb els articles que vulguis, quant mésmillor. Per cert, a qui toqui, xula la taverna--barcelona 21:15 17 oct, 2005 (UTC)

Sentit sí que en té. Ell sabrà. Responent al teu dubte, suposo que el que passa és que tens una traducció desactualitzada. A les pàgines especials trobaràs com actualitzar-la tu mateix. Suposo que en el programa informàtic descarregable la traducció que hi ha és de l'any de la pera. Rata de Biblioteca 07:17 18 oct, 2005 (UTC)
Té sentit per no mesclar continguts, per seguir una política diferent, o el que sigui. Jo de fet tinc pensat obrir una wiki que ens serveixi a uns quants del meu poble per intercanviar llibres... i de passada posarem un resum dels mateixos o el que faci falta. I això dificilment encaixaria dins qualsevol projecte wikimedia! -- AnnubiX 17:57 18 oct, 2005 (UTC)

Gràcies a tots per ajudar-me, això si, no em canvieu el sexe! Provaré amb una versió més nova la que tinc instal·lada és la 1.4.9 espero que les posteriors, acceptin el català sense problema :). Isabel ibn@tinet.org


NECESSITO AJUDA!! He canviat a una versió mes actual i no es canvia res dels apartats de navigation, toolbox i altres apartats que segueixen en angles com article, edit,discussion,etc...Aixo dels idiomes NO sembla que acabi de funcionar correctament. Si us plau torno a demanar ajuda, a mes a mes, voldria enllaçar l'enciclopedia de la meva ciutat a aquesta on escric, pel fet d'augmentar coneixements. Si algu llegeix aixo necessitaria un cop de ma tant per una cosa com per l'altra, em podeu escriure al seguent correu ibn@tinet.org o deixa alguna solucio aqui. Isabel ibn@tinet.org

desaparició d'articles: Cavalleria, Cánovas i Xavier Cugat

Hola sóc en Víctor. Vaig fer el mateix dia els tres articles sobre unitats militars: infanteria, artilleria i cavalleria. En aquest de la cavalleria em vaig equivocar i li vaig enganxar el que havia fet de la infanteria, me'n vaig adonar i ho vaig canviar quasi de seguida pel correcte. Despré vaig veure que el Xevi l'havia esborrat perquè va trobar que estava copiat d'infanteria. La pregunta és: no veu tothom en l'ordinador al mateix temps la mateixa cosa? Com és que si jo vaig corregir l'error el Xevi, després? ho hagi vist sense corregir?

També vaig fer l'article de Xavier Cugat clicant-lo des de la portada aquest el vaig editar i desar amb normalitat però em tornava a aparéixer com no desat i totnava a desar vàries vegades. Em va semblar que mentre el feia havien canviat el títol de l'artice a Xavier Cugat Minguell, pot ser? Al final ha desaparegut, jo almenys no sé trobar-lo.

Fa temps vaig fer l'article de Antoni Cánovas (de la llista dels mil) i ara veig que ha passat a ser Canovas sense accent redireccionat de Cànovas però està en vermell i el text ha desaparegut, pot ser?

Gràcies --Victor M. Vicente Selvas 08:44 31 oct, 2005 (UTC)

No és per res, Victor, però m'he perdut amb les teues explicacions. He visitat cavalleria, infanteria, i artilleria, i jo veig que està tot bé. No sé quin és el problema. Ara, el de Xavier Cugat o Xavier Cugat i Minguell no hi ha res. --Joanot Martorell 09:17 31 oct, 2005 (UTC)

Hola torno a ser jo, Víctor. Reconec que em vaig expressar de forma poc clara. L'article de cavalleria ara està bé perquè me'l vaig trobar esborrat i el vaig tornar a escriure. El de Cánovas i el de Xavier Cugat sí que han desaparegut misteriosament--83.247.136.30 12:28 3 nov, 2005 (UTC)

Articles nous a la secció matemàtiques

Adeu, he escrit (i, naturalment, editat...) els articles 'límit' i 'taula de símbols matemàtics' a la secció 'matemàtiques', utilitzant les versions Anglesa i Francesa. Però estic a Milà i no soc mare-llengua català: podeu si us plau donar-los una ullada? Moltes gracies, clamengh

Afegir idiomes a Viquipèdia:Babel

Intentant adaptar Viquipèdia:Babel als meus coneixements d'idiomes, em vaig trobar que no existien categories per a alguns idiomes que conec, però no vaig ser capaç de crear-les ni d'importar-les d'altres wiki on ja existeixen. Vaig exposar-ho a la discussió, però ningú m'ha respost i he pensat que aquí potser seria més bon lloc.

Algú em podria assessorar sobre com introduir nous idiomes?

Veient que a Wikimedia/MetaWiki hi ha plantilles ja fetes per a aquests idiomes, no es poden prendre directament? per exemple: per a l'àrab i per a l'esperanto

Perdoneu-me, però les qüestions de transferència d'informació d'una wiki a una altra em costen, així com, en general, tot el que té que veure amb "programar".

Salut, --CarlesVA 11:30 3 nov, 2005 (UTC)

Mira, t'he preparat en la pàgina de Babel d'aquesta viquipèdia, la taula de l'àrab i t'he fet la primera plantilla. El que has de fer és copiar les plantilles de la meta-wiki i canviar els enllaços de les categories per les d'aquesta Viquipèdia. Les tens en la taula. En l'esperanto has de fer igual, primer crees la taula en Babel, copiant-la de les altres i modificant-la, i després entres en l'enllaç vermell de template i quan hages fet la 1ª plantilla d'esperanto (fes primer la que no te número), l'enllaç de la categoria que té la plantilla, enllaça'l a la categoria "Usuaris per idioma". I finalment vas repetint totes les operacions en totes les plantilles. Espere que t'haja servit l'explicació. Arreveure. --Pepetps (Discutim-ho)13:37 3 nov, 2005 (UTC)

Articles sobre Josep Sunyol/Suñol

Bon dia, acabo d'identificar dos articles sobre el mateix personatge: Josep Sunyol i Garriga i Josep Suñol i Garriga. Sembla que el primer és el bó, però crec que el millor és que algun dels autors s'encarrgui de fusionar-los (si es dona el cas) i eliminar l'incorrecte. Salut. --Felato 16:57 3 nov, 2005 (UTC)

Ja està. L'única cosa que no deia l'article més llarg era que va ser president del RACC del 1933-novembre 1934 i ara ja ho diu. He posat la plantilla fora, pots votar perquè s'elimini si vols. --Sax 17:55 3 nov, 2005 (UTC)
No l'esborreu sisplau. Feu-hi una redireccio, aixi s'evita que algu torni a crear un nou article. A mes, tothom ho cal fer i no cal votar. Xevi 21:06 3 nov, 2005 (UTC)
Molt bé. Cap problema. Jo mateix l'he redirigit. --Sax 21:44 3 nov, 2005 (UTC)

Com revertir pàgines

He vist molts cops que es reverteixen pàgines a versions anteriors, si us plau digue-me com es fa o revertiu la pàgina budisme, esborrada per un vàndal. --Saforenc 10:23 4 nov, 2005 (UTC)

canalobre jueu

Virus especific que afecti nomes a Wikipedia?

Hola,

des fa un mes que vaig tornar d'un viatge que Wikipedia va començar a funcionar molt lent. Les pagines tarden un parell de minuts o mes a carregarse, i mentre es carreguen l'ordinador es queda tonto, com a bloquejat. Aixo nomes passa als tres ordinadors de casa meva pero no al de la feina. No passa amb cap altra pagina mes que a wikipedia. Tot el demes funciona be, a uns 800 Kb de velocitat promig.

Avui, a mes a mes, al escriure, a mig article, s'ha canviat a teclat americà on tots els signes son a diferent lloc.

Algu sap si hi ha un virus especific o spyware o algo aixi que ataqui nomes a Wikipedia? Si hi es, on puc trobar l'antivirus. Tins instalat un antivirus pero ara fa un parell de mesos va caducar i encara no l'he actualitzat aixi que nomes dona proteccio pels virus antics. Si no es un virus, algu sap com es pot solucionar sigui el que sigui?

el meu correu es jolleca@terra.es

usuari jolle

Em sembla que el que estàs descrivint és una simple sobrecàrrega del servidor, o sigui que Wikipedia ho visita tanta gent que se satura. Morir d'èxit en diuen. Rata de Biblioteca 17:15, 13 nov 2005 (UTC)

Gracies, pero no crec, això fa dos mesos que passa durant les 254 hores del dia, em sembla massa temps sobrecarregat.

Jaume, prova a vore aquest programa que neteja l'ordinador de spywares i demés brossa. És fet per l'empresa alemanya Lavasoft. Hi tenen un programa de bades que tel pots descarregar, Ad-Aware SE Personal, és prou bó, o almenys a mi m'ha ajudat molt. Espere que això et servesca per a resoldre el teu problema. --Joanot Martorell 19:30, 13 nov 2005 (UTC)

Gracies, ja el tinc i ja el vaig passar fa un temps, pero malhauradament no hi havia mes que un spyware, el vaig borrar i va seguir igual fins ara. El tecnic informatic diu que li semble que es un problema de compatibilitat entre servers, pero jo no m'he cambiat res. Plantilla:Sense firma

Però has actualitzat la base de dades del buscador de spywares abans de repassar-ho una altra vegada? Potser és un problema de lentitud de la teua connexiò d'internet. --Joanot Martorell 13:49, 18 nov 2005 (UTC)
Tinc el mateix problema que en Jolle. Ho vaig començar a notar fa un temps a la viqui francesa, però ara és en totes. He desactivat l'antivirus, he buscat spywares, però res. Un problema de servidors o de connexió no hauria de deixar-me l'explorer penjat. A més, no entenc perquè nomès em passa amb les Viquipèdies i, en canvi, puc navegar bé per altres llocs. Només em queda provar amb un altre navegador. El tema ja es fa impossible si intento entrar al Commons. Podria ser un problema d'imatges del Commons?--VRiullop (parlem-ne) 19:08, 18 nov 2005 (UTC)
Vriullop, dius que "Un problema de servidors o de connexió no hauria de deixar-me l'explorer penjat.". Home! Ara ho entenc tot! Com se t'occorreix fer servir el internet explorer del msoft? Passat a Firefox, que la viquipèdia està concebuda per als navegadors lliures!!. Hehe. --Joanot Martorell 07:35, 22 nov 2005 (UTC)
Fet. No sé perquè m'hi havia resistit a pesar de les recomanacions. Els he posat tots dos a competir alhora i la diferència és que l'explorer sembla que es pengi mentre el firefox em dóna l'avís d'error de la Fundació, aquel que diu que m'esperi i mentrestant que fagi una donació. Potser és un problema d'ms amb les donacions... --VRiullop (parlem-ne) 16:30, 22 nov 2005 (UTC)

Mirant articles de la wikipedia anglesa he trobat aquesta nota a dalt que copio aquí: "Note: A new image server is being installed to address the speed problems Wikipedia has been experiencing as of late. As a result, uploads have been disabled until further notice, and images may not be displayed." Potser té alguna cosa a veure amb això que parlàveu.

--Glm 02:48, 22 nov 2005 (UTC)

com es crea un nou comentari??

porto dos dies intentant escriure la biografia de varis grups de música actuals i no ho aconsegueixo. Algu em pot explicar com es fa?

Posa un article dins una categoria

Hola, he creat el meu primer article (busqueu a Los Sims o Els Sims) i m'interassaria fer-ne més, però abans necessito saber com el puc posar dins la categoria de videojocs, vaig crear la pàgina a partir d'un vincle que no portava enlloc (no sé si m'explico), llavors quan he acabat la pàgina no he aconseguit classificar-la, haveure si algú em pot ajudar, gràcies. També comentar que espero que ho hagi fet bé, si veieu errors a l'article comuniqueu-m'ho si us plau, així no el tornaré a cometre.

Es fa escrivint, al final de tot [[Categoria:Videojocs]]. També és convenient de posar-hi els enllaços interlingüístics , per exemple [[en:The Sims]] (apareix: en:The Sims). Mira't per exemple el codi que apareix allà mateix, a la pàgina anglesa: pots copiar tots els interwikis existents allà i posar-los al català. Podràs trobar més informació de com estandaritzar pàgines a la secció ajuda del missatge de benvinguda que t'han deixat a la discussió.
A banda d'això em permeto suggerir de canviar el nom de Los Sims a The Sims, si aquest n'és el nom original. Si n'hi ha versió en català, Els Sims. Sinó, el que fós d'origen.
Apa, enhorabona per la feina i bona tarda.--Jahecaigut 14:52, 20 nov 2005 (UTC)
Ha veure, no sé com es respon aquí i em sembla uqe estic modificant tot el missatge, però bé: Gràcies per allò de les categories, ara ho estic modificant, també he copiat allò de en:The Sims, i hi he afegit el ca:Els Sims (suposu que ho he fet bé), jo, com que no sé cambiar el nom de les pàgines, millor si això de The Sims ho podeu fer vosaltres, ara no puc continuar, però després vinc i ho acabo de fer, gràcies. 14:52, 20 nov 2005 (UTC)

Com rescatar una `pàgina modificada

Per error, he modificat una pàgina que acababa de crear de tal manera que s'ha borrat gran part de la informació, la meva pregunta és com puc desfer els canvis, si es pot. He anat a contribucions de l'usuari i em permet veure com era la pàgina abans que la modifiqués, però no accedir al codi per copiar-lo. Algú sap com ajudar-me? Gràcies.

Tranquils, ja ho he aconseguit, ho explico per si algú torna a tenir el dubte: Mentre mirava la pàgina anterior desde l'apartat "contribucions de l'usuari" de la barra de l'esquerre, he anat a "edita" i he vist el codi.

Terrassa

Dues Viquipedies??

A: [6] Hi ha un post sobre la Viquipedia i unes opinions de Jimmy Wales sobre els problemes de qualitat d'aquest projecte, és un tema que crec que tots ens hem plantejat, i sovint ens trobem amb greus problemes amb articles referits a qüestions polítiques, històriques, religioses... dificilment es pot evitar una certa pugna o biaix en els textos.

entre les moltes xorrades típiques de l'slashdot, hi ha alguna idea interessant, concretament en una es proposa fer dues versions de la Viquipèdia, una d '"estable", que tindria un rigor més comprovat i una d'"inestable", que podria funcionar com ara.

què us sembla la idea? hi hauria el problema de com i qui faria la revisió i acceptació de tot plegat, si caldria tenir editors...

és un debat interessant (o no?)

perdó


Trobo que la gràcia de la viquipèdia és precisament aquest caràcter inestable, que si bé a vegades provoca articles dolents o esbiaixats fomenta el debat sobre els continguts, permet l'actualització, uneix la comunitat i està més d'acord amb el caràcter lliure i plural de la viqui; de l'altra manera tindríem una versió on line de les enciclopèdies tradicionals però feta de franc entre diverses persones--barcelona 17:50 21 oct, 2005 (UTC)

Cal veure quin grau de participació restaria si es fes una cosa com aquesta. No seria gaire gratificant si només es pogués col·laborar en la versió "inestable" (que molta menys gent miraria, siguem sincers) i haver d'esperar X mesos a que sortís la versió "bona" amb les nostres contribucions. D'entrada hi hauria menys gent que s'hi apuntés a escriure, i també perdríem l'oportunitat que els usuaris anònims que només "passen" corregisin o apuntesin coses.
Trobo que la wikipedia, és això, un wiki. Tothom que la consulta a de tenir present que no és un producte acabat, que la qualitat aquí s'aconsegueix fent colaboracions, correcions, correcions i més correccions de molts usuaris, i no una enciclopèdia en la que una única persona raderra a estat pagada per fer un treball que és bo d'entrada. No tinc clar perquè una manera de fer seria millor o pitjor que l'altra.
Gràcies de totes maneres per plantejar la discussió.--Brandir 22:27 27 oct, 2005 (UTC)

Bandera espanyola a Messi

Res, que ja li he posat la bandereta espanyola al costat de l'argentina al senyor Messi a la pàgina del Barça! És la meva primera contribució a Viquipèdia i n'estic francament orgullós! :D Que gràcies a l'Etxebarria ja és espanyol! (Bé, "hispano-argentí!")

Salutacions a tota la comunitat "viqui"!

Akasvayu

Wikisource en català

Holes. Resulta que no hi tenim un subdomini en català per al projecte de Wikisource. Pels que no coneguen el projecte, Wikisource és una mena de biblioteca que hi conté fonts primàries, així com traduccions d'aquestes. Podeu llegir en What is Wikisource? (en anglés) per a més informació. Allà es podrien deixar, per exemple, els textos originals de Tirant lo Blanc, o el Llibre de les meravelles.

Així, després de no haver trobat res a una pàgina de meta per a proposar noves llengües per a altres projectes diferents de la wikipèdia, finalment, vaig trobar-me amb una pàgina específica del Wikisource per a proposar-ne.

I resulta que el nostre company viquipedista mític Llull ja havia realitzat una proposta de subdomini en català. La proposta es va fer molt poc abans que "desapareguera", el 15 d'abril d'enguany, i ningú no ens hi havien assabentat. De fet, només hi ha el seu vot, i des d'aleshores encara no s'ha aprovat per manca de vots.

Ara bé, el text que ell en proposa és "Viquitext", i a mi personalment no m'agrada gaire perquè és massa general, però no m'impideix de recolçar-lo. Ara bé, jo preferiria que fòra com a "Wikisource" o una altra forma en català, com ara "viquifonts" o "viquiteca". Aquesta última ja l'hem coneguda per al WikiCommons (que al final es va quedar en no res), però sembla més adient per a eixe projecte que es tracta d'una biblioteca de textos originals, ¿no?.

Doncs bé, què fem? Donem suport a la proposta que ja hi ha, o tornem a presentar de nou la proposta de subdomini en català amb una altra denominació?. --Joanot Martorell 08:52 31 oct, 2005 (UTC)

Me n'he adonat que a la proposta hi ha en Llull com a buròcrata inicial. Tant de bó en poguera ser ell, però si hi és absent des de fa molt de temps, crec que és millor que ho siga una altra persona. A mi m'agradaria ser-ho, si vos sembla bé. En qualsevol cas, com que el candidat a buròcrata haurà de ser-ho una altra persona diferent de la proposta, aleshores haurem de fer-ne una de nova, i podem aprofitar ara per a xerrar un poc quin nom volem per a Wikisource. --Joanot Martorell 09:03 31 oct, 2005 (UTC)

Estic d'acord respecte a canviar el nom, preferisc "viquiteca", crec que concorda més amb la forma de "viquipèdia". També crec que s'hauria de canviar a Llull, si està desaparegut no és el millor moment per encarregar-li cap responsabilitat. --Saforenc 09:16 31 oct, 2005 (UTC)

A mí m'agrada més viquifonts per a wikisource, i viquiteca per a wikicommons. I em semba una bona idea que en Matorrell sigui buròcrata. Tens el meu vot! --Alonso 17:01 31 oct, 2005 (UTC)

Potser pel costum, però jo posaria viquicommons i viquifonts--barcelona 15:30 1 nov, 2005 (UTC)

Jo també posaria viquicommons (com a la viqui occitana) i viquifonts. Us recorde que Wikispecies tampoc té cap versió en català. --Pepetps (Podem discutir-ho) 16:54 1 nov, 2005 (UTC)

Només un aclariment: No hi ha subdomini en català (ca.wikisource.org), però sí una secció en català dins de wikisource.org (http://wikisource.org/wiki/Pàgina_principal:Català). Abans totes les llengües estaven juntes allà, però ara s'estan creant subdominis propis per les comunitats lingüístiques que ho demanen. --18:07 6 nov, 2005 (UTC)

La plana de Viquipèdia:Actualitat ha estat bloquejada

Qualqú sap el que està pasant?

Plàcid Pérez Bru 05:09 2 nov, 2005 (UTC)

Destacat

Traslladades intervencions a la Cafetera de la Taverna. --Joanot Martorell 12:02, 8 novembre 2005 (UTC)

Wikipedia en Valencià

La meua sorpresa a l'entrar a este projecte tan bo, es que no existixquen pagines en Valencià. ¿ Es que no ni han colaboradors en dita llengua  ?. Ja se que ni haurà espabilats que em diguen que tot es Català. Pero en Valencià, ni han moltes expressions, paraules i formes de dir les coses que no existixen en Català. Crec jo, que es deuria ficar Català/Valencià, si lo que es vol es recollir totes les expresions i paraules d'estos idiomes en un unic apartat. Ademes, si lo que volem es que Wikipedia siga un instrument on colaborem tots en el seu desarrollament, el ficar sols Català atura a molta gent de Valencia a colaborar en el projecte.

En Valencià ni ha una llengua que es diu VALENCIÀ, que està reconeguda com a tal per el gobern de la Generalitat Valenciana i per la majoria del valencians. Esta queixa no va contra els Catalans, que fan molt be en defendre els seus interesos i la seua llengua. Esta queixa va dirigida als valencians catalanistes, que desde dins rossegen els pilars de l'entitat valenciana, matant poc a poc la llengua de Valencia.

Salutacions FYN

Primer de tot m'agradaria dir que som molts el valencians que hi colaborem i no sé que dius de "valencians catalanistes que rosseguen els pilars de l'entitat valenciana", ací la qüestió no va de polítiques ni d'entitats valencianes ni catalanes ni d'enfrentar-nos entre nosaltres, sinó de la llengua. Se suposa que hem de fer un projecte comú de valencians, catalans (del principat i de la catalunya nord), aragonesos de la Franja, balears i d'algueresos i per tant hem de fer que haja una màxima neutralització dialectal possible en els articles comuns (eliminant les màximes frases fetes, trets dialectals possibles i si no és possible, utilitzar els trets més extesos dins la nostra comunitat lingüística). Allò del català/valencià ho estem comentant en Viquipèdia:Presa de decisions/2005/Sobre criteris d'ús dels noms de la llengua i tenim en compte que el que s'anomene només català ature a molts valencians a què hi partcipen. Ens agradaria que participares en la nostra Viquipèdia, registrant-te, per a enriquir-la amb els coneixements que tens i amb el teu parer en les pàgines de discussió de cada article o en la taverna. Gràcies i Adéu. --Pepetps (Podem discutir-ho) 10:26 29 oct, 2005 (UTC)

Personalment (i puc asegurarvos que ni han molts valencians que pensen com jo), mentres en Wikipedia sols fique Català, per dignitat propia vaig a abstendrem de colaborar en el projecte. No es un tema politic, es un tema d'orgull d'un poble que no vol que li suplanten la seua entitat. Salutacions FYN

La Viquipèdia no és un fòrum de debat, així que si no penses participar-hi a què vens a dir? A parlar de política potser?. Intenta crear-ne una Viquipèdia "pugetana" (i saps perfectament del que parle), que ja van tres vegades que es va rebutjar la proposta des de la Fundació Wikimèdia. O també pots participar a la Viquipèdia en espanyol, que estic segur que no hauràs de patir pel teu orgull d'un poble que no vol que li suplanten la seua entitat. En qualsevol cas, parla per tu mateix, no et consentesc que pretengues representar-me, jo soc valencià i estic orgullós de contribuir a la difusió de la llengua i cultura valencianes des d'aquesta viquipèdia amb els veïns i germans nostres de llengua de Catalunya i de les Illes Balears, entre d'altres indrets. --Joanot Martorell 21:35 1 nov, 2005 (UTC)

Lo trist del poble valencià es que está plagat de espanyolistes centralistes i de catalanistes separatistes. Estes faccions fa temps que ofeguen l'entitat com a poble dels valencians. Tant el centralisme de Madrid com el catalanisme de Barcelona volen imposar la seua dominació als valencians. Crec que ja es moment de dir prou. La majoria dels valencians volen que el idioma que parlen es diga valencià. La llengua perteneix a un poble, no al reves. Si este poble diu que no vol que el seu idioma siga considerat Català, ningú, ni català ni catalaniste, te dret ha dir lo contrari. Mes clar, aigua. FYN

La Viquipèdia no és un lloc on parlar de política i si parles de llengua, aprén a escriure-la. I no sé que dius de que els catalans volen imposar la seua dominació sobre els valencians, si no haguera sigut per la insistència d'ells en estos temes, el valencià haguera desaparegut. Eixe odi que es té als catalans no li trobe cap sentit. El que "este poble diu que no vol que el seu idioma siga considerat català" és perquè no han estudiat valencià en els dos últims anys d'institut (quan s'estudia dialectologia del català) o se n'han fugat, com crec que has fet tu, perquè tens unes faltes ortogràfiques i gramaticals que et suspendrien valencià (i és que has posat la falta més grossa en negreta). Per favor, no vingues ací a "fer la mà" (amb perdó a la resta) amb estos temes si no vols participar en el nostre projecte. --Pepetps (Podem discutir-ho) 13:33 2 nov, 2005 (UTC)

Com es nota qui es qui quan parlem. Jo mai he parlat de politica, he parlat de sentiments de molts valencians. I clar, segons tu, els valencians no podem reivindicar res de res, per que som uns analfabets. La llengua que parlem está "castellanizada" i per tant no tenim prou categoria per tindre una secció en Wikipedia. Lo unic que podem fer es tragar tot lo que els "mestres catalans" mos ensenyen. Jo estic fart de vore llibres que suposadament ensenyen valencià en instituts publics de Valencia, que han sigut editats e impresos en Llobregat, i que ademes, utilizen paraules i frases fetes, del català que es parla a Barcelona. Si aço no es imposar un idioma ja me diras. Vinga home, que ni han prou motius pa fer una revolta. I si algú es queixa, la cançoneta de sempre; ¡ calla !, açi no es parla de politica, ¡ calla !, no saps escriure be el català, etc... I si vinc a fer la mà de quant en quant per açi, es pa evitar que la meua llengua, el Valencià, siga tractat com un dialecte mal parlat del Català. Mes clar, aigua. FYN

Pepetps, és que està escrivint amb les Normes del Puig, no te'n has adonat?. A mi m'és igual quina normativa vol emprar, però sens dubte, si vol participar en aquesta Viquipèdia haurà d'escriure en les normes de l'AVL o de l'IEC. Escolta, FYN, tenir una normativa diferent, legítima però que jo no la compartesc, no fa una llengua independent. Tenir un nom diferent, legítim i que jo també el faig meu, tampoc no fa una llengua independent. No entenc les teues queixes, perquè ni tan sols has participat en cap elaboració de cap article. T'encoratge que primer participes, i després ja en parlem. Altrament, com t'ha dit Pepetps, tens desenes de fòrums per a parlar d'eixos temes, et recomane, per exemple, http://www.valencianisme.com , però la Viquipèdia no és un fòrum de debat, sinó una Enciclopèdia lliure, i els espais de discussions són per a discutir aspectes d'aquesta, i no aspectes generals. Salutacions. --Joanot Martorell 17:03 2 nov, 2005 (UTC)

Si en la taverna d'unaEnciclopèdia lliure no es pot discutir un tema tan important pa els valencians com es la seua llengua, ja me diras quina llibertat te esta enciclopedia. Si les "Normes del Puig", que utilitzen la majoria de valencians sense sabero, no son considerades valides, ja me diras quina enciclopedia lliure esteu construint. A la tipica frase "Usted hableme en castellano que no le entiendo", ara ni ha que sumarli "Si us plau noi, si no em parlis be el Català no entenc res". Com veus la "tolerancia" està al ordre del dia. FYN

Perquè estes Normes no són les normes oficials, ni les normatives, ni les que s'utilitzen majoritàriament al País Valencià. Així de simple. No sé d'on treus tu que la majoria dels valencians l'escriguen "sense saber-ho", t'ho has inventat. Ningú no t'impedix que participes i que anomenes la llengua com a valenciana, però si no penses participar-hi, et convide que no seguisques polemitzant. --Joanot Martorell 10:04 3 nov, 2005 (UTC)

Deixem estar les normes a un costat, per que les normes les fan els politics i quatre interesats mes. Fes un estudi de camp i no teorizes. Recorre els pobles on es parla Valencià. Escolta ixe Valencià que parla la gent i disme sincerament si es pareix al de "l'Acadèmia Valenciana de la Llengua" o te mes semblança al de les "Normes del Puig". La llengua està viva i es la que es parla al carrer i no als llibres. La llengua no perteneix als academics, perteneix a la gent. Per tant no ni ha que imposar una forma de parlar en un territori que es parla de un altra manera. No es pot imposar el Català de Barcelona en Valencia, per que aixó crea rebuig en la gent. I aixó es presisament lo que han volgut fer molts catalanistes en els ultims anys. Mes clar, aigua. FYN

Aviam, ací estem parlant de la participació dels parlants valencians a la Viquipèdia, no de res mes. La llengua és del poble, d'acord, pero no t'oblides que entre els quals també es troben els filòlegs, la llengua també és d'ells. Però no tots som uns experts en llengües, i els que ho són la majoria son filòlegs. Potser la llengua no siga una ciència pura, però són els filòlegs qui millor ho coneixen. Per últim, ací no s'imposa el "català de barcelona", si et llegixes el llibre d'estil de la Viquipèdia, a la secció de llengua, voràs que s'intenta la màxima neutralització dialectal als articles d'àmbit comú, i que els articles d'àmbit local es poden escriure en la forma local. Això sí, sempre seguint la normativa de l'AVL o de l'IEC. --Joanot Martorell 10:23 4 nov, 2005 (UTC)
Home, la llengua és del poble, però hi ha regles ortogràfiques per a esciure-la. Els argentins no diuen "sho ehcribo el idioma argentino sensisho que abla la gente, bos no asés lah reglas, i nungún ehpañol nos a de imponer sus reglas i su manera dehcribir viste?" Les normes ortogràfiques castellanes (o angleses, o franceses o alemanyes), així com les Normes de Castelló, permeten les diferències entre les varietats dialectals i regionals, i fan possible la comunicació entre els diversos pobles que parlen la mateixa llengua, encara que amb característiques pròpies a la regió. --Alonso 23:51 4 nov, 2005 (UTC)

Ahí es on volia arribar. Les "Normes de Castelló" es varen fer sense tindre en compte lo que en realitat es parlaba en la majoria dels pobles de Valencia. Es creá una llengua "artificial" que no era la que la gent dels pobles de Valencia utilitzaba. Els que definiren esta llengua artificial, es basaren en criteris més próxims al català de Barcelona que al valencià. Jo crec que aço deuriem cambiaro i acostar mes la normativa, a lo que en realitat es parla. FYN

Companys viquipedistes, jo m'estaria de contestar-li. Tots sabem de què c. va la història. I el blaveret aquest, que segurament és molt bona persona i votant de l'independentisme valencianista, només pretén enredar. A poc que una persona haja llegit un parell de llibres, ja veurà que tot allò que escriu no té per on agafar-se. No li ho expliqueu perquè no vol saber-ho. Que facen ells la viquièdia en blavero, que no la faran i, a tot estirar, escriuran a l'espanyola.

--Ferran 20:55 5 nov, 2005 (UTC)

"Que facen ells la viquièdia en blavero, que no la faran" Esta frase i en concret la paraula que està resaltà resumix moltes coses. ¿ "Ells" qui son ?. ¿ Els valencians ?. Entonces, "vosaltres", els que escriuen en la Wikipedia en Catalá qui son ? ¿ Pot ser que siguen els catalans o els catalanistes, a que no me equivoque ?. "Companys viquipedistes, jo m'estaria de contestar-li" Esta frase demostra ben clar el integrisme català. O penses com jo o no tens dret a opinar. Je je, en un poquet que escarbes, els disfraços desapareixen. I apareix la realitat, de qui es qui i quines intencions en realitat es tenen. Aço es un foro de debat, i en una enciclopedia lliure ni ha que debatiro tot, siga polemic o no. Res es etern, i ni ha que replantejarseu tot. La unitat de la llengua mai serà aceptada per la majoria dels valencians, per que els termins es basen en unes normes i una forma de parlar que es prou diferent a la que es parla als pobles de Valencia. Mes clar, aigua. FYN

No, la Viquipèdia no és un foro, és una Enciclopèdia. Ací no n'hi ha cap d'integrisme, llevat del teu, que no sé perquè vens a donar-hi cabotades a l'aire. Si vols parlar de política i de valencianisme tens fòrums a cabassos, però ací no és el lloc. En canvi, si vols aprendre sobre lingüística, et recomane "La llengua dels valencians" de Manuel Sanchis i Guarner, puix és palesa la teua ignorància sobre temes lingüístics. Així que si no tens cap interès en participar a aquesta viquipèdia, en tens desenes d'altres en altres idiomes, en castellà o en anglés, per exemple, podrien ser més interessants per a tu, puix s'escriuen una llengua diferent doncs no hauràs de compartir res amb quins tens tant d'odi.
T'agrade o no, en aquesta Viquipèdia són benvolguts els parlants valencians que vulguen promoure la llengua i la cultura. Així que, pots continuar polemitzant o banalitzant amb poca vergonya, però ens perdonaràs que viquipedistes valencians com Pepetps, Makinal, JFlor, Guardamarenc, Ferran, o jo mateix, no vulguem discutir amb tu del sexe dels àngels perquè hi tenim molt de quefer més important que vore la teua peli "Guerra de les Senyeres. Episodi II: L'amenaça fantasma". --Joanot Martorell 10:42 7 nov, 2005 (UTC)

Estimat company blavero (perdona l'apel·latiu, però com que encara no has posat cap nom amb el qual identificar-te, doncs faré servir aquest, de manera carinyosa, això sí) em sembla que la teua joventut que presumesc per la manera com escrius et fa ser espontani i exhaltat i, tal com diuen al meu poble, una mica trapalatrop. A veure, amb aquesta resposta no pretenc convéncer-te perquè de sobres sé que parteixes d'una posició fixada de la qual no et penses moure, que no has vingut ací a discutir sinó a enredar. El que pretenc amb aquesta resposta és que afines una miqueta el teu raonament així, si de veritat raones i no el limites a insultar i descalificar, ens divertirem tots una mica. Dic que ens divertirem perquè jo visc a Alacant i ací blaveros no tenim, així que no acostume a tenir la possibilitat de parlar-ne amb cap. Tu pots ser el primer (això t'hauria d'omplir d'orgull i de responsabilitat).


"Que facen ells la viquièdia en blavero, que no la faran" Esta frase i en concret la paraula que està resaltà resumix moltes coses. ( A veure, no, ells només és un pronom i es refereix als qui no voleu (per les raons que siguen) escriure en les normes acceptades per la comunitat científica, les editorials, les institucions d'allò que anomenes poble valencià ¿ "Ells" qui son ? (Ja està respost). ¿ Els valencians ? (Ídem, no). Entonces, ( Antonses, voldràs dir, no?) "vosaltres", els que escriuen ( vosaltres ha de concordar amb escriviu) en la Wikipedia en Catalá català i, a més, en minúscula, et confons amb l'anglés) qui son ? (qui sou) ¿ Pot ser que siguen (ídem, has posat malament la persona de tots els verb després de vosaltres) els catalans o els catalanistes, a que no me equivoque ?. (Sí, t'equivoques, nosaltres som els valencians que escrivim en valencià a la viquipèdia. Tu ets el valencià que enreda a la viquipèdia) "Companys viquipedistes, jo m'estaria de contestar-li" Esta frase demostra ben clar el integrisme català. (Aquesta frase no demostra això, ho lamente. Amb aquesta frase com a molt et dic pesat. Si penses que dir a una persona pesada (com a molt, repetesc) em transforma en integrista, amic meu tens un problema) O penses com jo o no tens dret a opinar. ( No sols tens dret a opinar, sinó que ho estàs fent i jo, quina paciència!!!, t'estic contestant, tot i que sóc integrista) Je je, ( a veure una pregunta, si majoria s'ha de pronunciar machoria, aquest je, je, ¿com s'ha de pronunciar?) en un poquet que escarbes, els disfraços desapareixen. (La relació entre escabar i disfressa, no l'acabe de veure. Si escarbes, traus terra) I apareix la realitat, de qui es qui i quines intencions en realitat es tenen. ( Quines intencions? Ja que et poses, ho hauries de dir, no et sembla?) Aço es (com diferencies entre es del ver ser, aquest i el reflexiu d'unes línees més avall) un foro de debat, i en una enciclopedia lliure ni ha que debatiro tot ( hi ha coses que no cal debatir, posem per cas, si l'home té tres braços, si la Terra és plana o si el valencià és una llengua diferent del calatà. Això és una enciclopèdia i ha de reflectir el coneixement tal com el concep la comunitat científica), siga polemic o no (no hi ha cap polèmica, la comunitat científica...). Res es etern, i ni ha que replantejarseu ( perquè el meu ho abans era o i ara és u? tot. La unitat de la llengua mai serà aceptada per la majoria dels valencians, (a veure, ànima de càntir, què no t'adones que si escrius això estàs llevant-te la raó? si la unitat mai no serà acceptada és perquè existeix) per que els termins ( això no ho entenc) es basen en unes normes i una forma de parlar que es prou diferent a la que es parla als pobles de Valencia. Mes clar, aigua ( als pobles? al teu poble diuen aigua? al meu aguïa i tampoc no diuen aturar ni cap de les catalanades que escrius als teus missatges).

Ja has vist que m'he pres tota una molèstia. Ho he fet en atenció a la teua edat, per, diguem-ne, pedagogia. Per això crec que estic legitimat per a demanar-te que te la prengues tu també i en el teu proper missatge (que segur que n'hi ha un, ai las) et prengues la molèstia d'argumentar i no limitar-te a insinuar conspiracions universals, ni intencions. Demostra'ns que el valencià no és català o allò que et vinga de gust. Però amb una miqueta de rigor argumentatiu. Si ho fas sense insultar i a més dels pobles et refereixes a les ciutats, ja és que em moriré de gust.

--Ferran 12:38 7 nov, 2005 (UTC)

Mil disculpes. Tens raó "aturar" es un catalanisme que no deuria haber utilizat. Mai l'utilizat quan parle coloquialment.A viatges l'ensenyança catalanista que mos han inculcat en alguns instituts publics fa que a l'escriure el subconcient te gaste males pasaes. "Demostra'ns que el valencià no és català." Te puc contar un "cuento": Els catalans que arribaren quan Jaume I, se trobaren que els cristians de Valencia eren salvages com els que trobà Colon al arribar a America. No parlaben ninguna llengua i per aixo els catalans mos ensenyaren a parlar i escriure el seu idioma, el català, de la mateixa manera que feu Colon en els indis americans quan els ensenyà el castellá. Al pasar el temps ixe català l'hem deteriorat els valencians, al omplirlo de castellanismes i parlarlo mal, degut a la nostra ignoracia "innata" de la llengua. Aço que pareix un "cuento" de xiquets es el mensaje "subliminal" que es despren de qualsevol llibre que suposadament parle de la llengua catalana i de la unitat de la llengua. No fa falta saber molt pa donarse conte. Ah, i jo no vinc a enredar a ningú. Simplemet expose una forma de pensar diferent que compartix molta gent que vosatros digueu "blaveros". Tampoc crec haber ofes a ningú i si es aixina demane disculpes. Salutacions, que açi anem de bon rollo. FYN (es el meu nick)

Home, jo em prenc la molèstia d'escriure't un missatge com cal i tu m'ixes amb una altra de les teues conspiracions? No em sembla just. Argumentar és per exemple això és un arbre (o no és un arbre) per a), b) c) i d) O les raons que siguen. El que tu fas és menys o menys. Això no és un arbre. Això no és un arbre. Això no és un arbre. I es dieu que això és un arbre és perquè sou això i sou allò. I, a més, hi ha una conspiració per a que tots pensem que això és un arbre. I a més és cosa dels polítics. Només els meus amics i jo (en nom d'una majoria inexistent, ¿votem els valencians de la viquipèdia a veure quina és la majoria?) sabem què és un arbre i què no. I tornes a repetir que això no és un arbre. I tornes amb la llauna: què això no és un arbre i, a més, tinc dret a dir que això no és un arbre. Doncs bé, l'arbre és un arbre. Tots els científics ho diuen.
I sí, tens dret a repetir que no fins matar-nos a tots d'avorriment. D'altra banda, m'ha decebut una mica que no contestes el meu missatge (com he fet jo amb el teu) sinó que et limites a repetir la llauna de sempre.
Jo continue amb el bon rotllo. La veritat és que em caus bé. Però només et contestaré (i en tinc ganes, t'ho jure) si debateixes de manera honrada. Si em tornes amb les conspiracions, ja em disculpe, però compendràs que no et conteste. No t'adones que has de recórrer a aquesta mena d'arguments exotèrics perquè la teua posició no s'aguanta? Una abraçada

--Ferran 17:54 7 nov, 2005 (UTC)

Acabe de vore a algú argumentant que tot i l'evidència a l'interior de València s'hi parla mossàrab en lloc de castellà? Qui té ganes de perdre el temps en este debat? A qui beneficia?

Prohibit donar de menjar al troll.
Prohibit donar de menjar al troll.

Les coses clares: L'idioma que parlaben els cristians que entraren a Valencia en la reconquesta no era Català. Per que en aquella epoca, el Català no existia com a tal. No era mes que un romanç evolucionat sinse regles i que segons del poble d'on venien se parlaba d'una forma o atra. La primera menció que es fa de "llengua catalana" es produí a mitad del sigle XIV. Per aixó no se pot aceptar de ninguna manera, com molts catalanistes prediquen, que foren els catalans els que mos ensenyaren la llengua que parlem. Per que ells no portaren ninguna llengua consolidá. Parlaben un "batiburrillo" de dialectes del romaç. La llengua que es parla en Catalunya, Mallorca i Valencia te un origen comú; el romanç evolucionat. Pero de ahi a dir que es tot es català va un abisme. El valencià no es un dialecte del català, es una derivació, igual que el català, d'este romanç que es parlaba, que posteriorment pasa a dirse llemosí. Esta denominació era incorrecta. Llemosí és una varietat de la llengua occitana usada a Llemotges. Lo mateix pasa quan diguem català. Català és una varietat que es parla en part de Catalunya. Convide a que algú demostre lo contrari argumentanto i no negant una evidencia. I dixe una pregunta en l'aire. ¿ Perqué existix una llengua que es diu "Gallego" i un altra que es diu "Portugues", segons les tesis catalanistes, aço es una aberració, no ? FYN

Això no és un fòrum de debat. Si voleu debatre eternament estupideses com que la terra és plana i hi ha una conspiració mundial al voltant d'aquest fet, potser que us n'aneu a un fòrum esotèric, però ja em direu que en trauem de parlar d'això aquí fins a l'extenuitat. Com si algú tinguès cap intenció d'afluixar en res. El projecte no se'n sentirà, això sí però, haureu emplenat les pàgines de discussió de flamants i inútils K de memòria. Rata de Biblioteca 12:31, 9 novembre 2005 (UTC)


"La terra es plana", "conspiració mundial", "matar-nos a tots d'avorriment", "arguments esoterics", "això no és un arbre", "no han estudiat valencià en els dos últims anys d'institut", "la teua posició no s'aguanta", "tens unes faltes ortogràfiques i gramaticals que et suspendrien valencià".

¿ Aço son les tristes frases que argumenten la vostra postura ?. ¿ De veritat que no teniu atres arguments ?. Es posible que tenint estos arguments tan pobres encara vos cregueu el dret de dirme: "no vingues ací a "fer la mà"", "Prohibit donar de menjar al troll".

¿ Aço que es ?, ¿ Una "SECTA" que no sap raonar ?.

Está clar que som dos parets jugant al frontó, pero açi encara no he vist a ningú que me demostre que el valencià és català. Però fento, com vosatros digueu en una miqueta de rigor argumentatiu. FYN

¿Podries anar a aplicar-te tu mateix el conte a un altre lloc? Has vingut al lloc equivocat per a debatre això, i a sobre ni tan sols tu mateix argumentes. Només saps dir "més clar aigua", però no sé d'on treus l'aigua. --Joanot Martorell 03:31, 12 nov 2005 (UTC)


A veure FYN, et posare un exemple de com seria "els gossos son petits" en occità, una llengua, no un ensems de llengües.

Los gosses son pichons.
Lei cans son pichòts.
Lei gosses son pichons.
Lei chins son pichons.
Los cans son pichons.
Eths cans que son pichòts.
Eths cans que son pichons.

Ho podriem dir de totes aquestes maneres i tant l'alvernès com el llenguadocià, el vivaroalpí, provençal, llenguadocià i llemosí son la mateixa llengua. El gascó no s'es 100 segur. Això vol dir que la llengua d'òc son 6 llengües diferents?. Vergonyós.

A a mes a mes, he llegit a "el regne de valencia" que si el valencià es català, el català es occita ja que s'escriu gairebé igual. Saps com es pronuncia l'occita?

això es llegiria així:

La lenga d'òc es una lenga parlada dins lo sud de frança per 1m. de personas. Es una de las lengas mai ricas de l'Euròpa.

"lo lengo d'ò es ino lengo parlado dins lu syd de fransso per 1m de persunos. Es ino de los lengos mai ricos de l'europo."

Vaja, igual que el català, idèntic! Vergonyós!

Adeu siau. Adieu siatz Kekodactylus

vikipedistas por paises

Antes que nada disculpen que pregunte en castellano pero no se catalan.

Estoy intentando localizar una categoria para Wikipedistas por pais o bien proponer la creacion de una, lo unico que he encontrado es esta: Categoria:Viquipedistes ¿existe una mas precisa equivalente a las abajo enlistadas o podria crearse?


Categoria por país o ubicación - Category by country or location - Categoria per paese o posizione - 类别按国家或地点 Articulo por país o ubicación – Article by country or location - Articolo per paese o posizione - 文章按国家或地点
a b
da:Kategori:Wikipedianere efter nationalitet
de:Kategorie:Benutzer nach Land
en:Category:Wikipedians by location
es:Categoría:Wikipedia:Wikipedistas por países
eo:Kategorio:Vikipediistoj laŭ landoj
fr:Wikipédia:Wikipédiens par pays
it:Wikipedia:Wikipediani/Estero
it:Wikipedia:Wikipediani/Regione
nl:Wikipedia:Wikipedianen naar woonplaats
no:Kategori:Wikipedia-brukere etter område
pt:Categoria:!Wikipedistas por país
ru:Категория:Википедия:Участники по странам
sv:Kategori:Användare efter geografi
zh:Category:各地维基人

--Mnts 08:59, 11 nov 2005 (UTC)

supose que el que recerques és aixó: Viquipedistes (ubicació) (hipertext: [[:ca:Viquipèdia:Viquipedistes#Llistat per ubicació]])
Ludor | (ho discutim?) 10:33, 11 nov 2005 (UTC)
Acabo de comprobar que eres mexicano, solamente decirte, aunque es obvio, que el enlace que he dejado arriba es sin duda alguna lo que buscas, aunque no se parezca demasiado al de otras pàginas de otros idiomas. Quizá lo más correcto es la forma más corta: Viquipedistes (hipertexto: [[:ca:Viquipèdia:Viquipedistes]]). Ludor | (ho discutim?) 10:47, 11 nov 2005 (UTC)

Les normes del Puig

Què són les normes del Puig???--SMP 20:06, 12 nov 2005 (UTC)

Unes normes que preconitzen el sessecionisme del valencià amb el català. escriuen coses com "per ad ell" en lloc de "per a ell", o "el chiquet" per "el xiquet". Volen confondre a la gent fent creure que el valencià és una llengua diferent del català. pot troba alguna cosa en www.llenguavalencianasi.com. 83.43.62.249 19:39, 12 nov 2005 (UTC)

Bé, però suposo que estaran avalades per alguna institució i tindran un nom més normal que no el de normes "del Puig", que queda extrany.--SMP 20:08, 12 nov 2005 (UTC)

Estan avalades per la Real Acadèmia de Cultura Valenciana i no tenen cap altre nom. Les normes acceptades per les institucions valencianes són les Normes de Castelló i són les normes de l'IEC adaptades a la varietat valenciana en contaposició a les Normes del Puig. --Pepetps (Podem discutir-ho) 20:23, 12 novembre 2005 (UTC)

I com és que no tenen article a la Viquipèdia? Crec que tot el relacionat amb la cultura, la lingüística i la política en qualsevol lloc dels Països Catalans té la suficient importància com per merèixer un article ni que sigui un esborrany. Sé que segurament serà difícil fer un article neutral en aquest tema però s'hauria d'intentar. --SMP 21:11, 12 novembre 2005 (UTC)

Wikizine:medio informativo por email sobre Wikimedia

Traslladada intervenció a Viquipèdia Discussió:Ambaixada. --Joanot Martorell 06:58, 17 nov 2005 (UTC).

No creus que aquest servei informatiu pot interesar a més usuaris a banda dels ambaixadors? --Arturo Reina 17:04, 17 nov 2005 (UTC)
Sí, és clar, ningú impedeix que qualsevol puga anar a eixe enllaç per a llegir-lo. És que, a més, ja hi va haver un usuari belga que va deixar un missatge amb el mateix tema, en anglès, allà a l'ambaixada, no sé si t'has fixat, i per això ho he traslladat allà, pel tema. --Joanot Martorell 20:03, 17 nov 2005 (UTC)
Sí, ja ho havia vist. Pensava simplement en que la intervenció estava bé a la taverna com anunci per que no siguem els ambaixadors els únics informats. Però tens raó, poden anar tranquil·lament a llegir-lo a l'ambaixada.--Arturo Reina 22:20, 17 nov 2005 (UTC)

Tempus Fugit article a traduir

Prime perdoneu el meu catala aproximatiu.

Soc Belga y em pudreu trobar a Za sobre FR discutir

he escrit un article al wiki frances fr:Tempus Fugit y com es un film català y si algu el vol traduir benvinguts

--81.242.168.121 00:25, 18 nov 2005 (UTC)

Merci a Vriullop per l'ajuda --ZA sobre fr 81.242.166.203 12:35, 22 nov 2005 (UTC)

Com evitar els ??? en idiomes extrangers.

Algú em sabria dir com fer per no veure els ????? en idiomes extrangers?--SMP (missatges) 19:02, 19 nov 2005 (UTC)

T'has de baixar d'internet fonts unicode com el Lucida Sans unicode, el Code 2000 o el Arial Unicode MS (per dir alguns) i després instal·lar-los al teu ordinador. Si els tens, com no tens internet explorer (t'ixen interrogants), no sé com es configurarà el programa, però on tingues la finestra opcions, ves-hi a fonts i configurat des d'allí cada alfabet amb la font disponible. --Pepetps (Podem discutir-ho) 20:00, 19 nov 2005 (UTC)

Hola,

Nomes volia felicitar a tots els wikipedistes que han fet possible que aquesta petita wikipedia, ja no sigui tant petita al arribar als 20.000. Soc un lector habitual (molt habitual) de la wikipedia, tant la catalana, la espanyola i l'anglesa, i la veritat esque es nota que hi ha qualitat.

Doncs basicament això, us volia donar l'enhorabona a tots :D

Marc

PD: sento no poder participar per a crear nous articles, x falta d temps i d coneixements, principalment, pero si algun cop veig que hi ha alguna petita errada en algun article procuro corregir-ho.