Viquipèdia:La taverna/Arxius/2006/Abril

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Tauler d'abril

A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de novetats i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Moure els portals

Ara ja tenim un portal per a Andorra, les Balears, Catalunya i València. Està molt bé, però a nivell de difusió cultural suposo que com farien més servei és movent-los peça per peça cap a la versió en anglès o cap a qualsevol altra (castellana, francesa...). Jo ho he mig fet amb un altre i he pogut comprovar que les llengües no és el que em van, però trobo que seria una bona idea fer-ho i ho deixo caure per si a algú altre no ho havia pensat i s'hi apunta. Llull · (vostè dirà) 19:37, 3 abr 2006 (UTC)

Jo ho faré segurament amb el del País Valencià quan estiga completat o mitjanament decent. Per cert, necessite ajuda amb aquest, no se m'ocurreixen curiositats ni preguntes. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 17:32, 4 abr 2006 (UTC)
Això em fa pensar que al Portal:Catalunya li falten un mínim de 8 anècdotes. Au, vinga, no em direu que entre tants catalanistes a ningú se li acut res? Llull · (vostè dirà) 18:13, 4 abr 2006 (UTC)

No entenc què proposeu, moure què dels portals? Jo he fet alguna cosa dins llengua catalana i lingüística. Per cert actualitzem la contribució de la quinzena (començant des de diumenge passat per tenir 15 dies), massa plantilla per a mi... --barcelona 22:24, 4 abr 2006 (UTC)

Em refereixo de fer als portals "català", "Andorra", etc... el mateix que el que he fet amb en:Portal:Biotechnology que primer havia creat a Portal:Biotecnologia i després el vaig traslladar. O sigui, vaig moure el portal peça per peça tot traduint-les. Llull · (vostè dirà) 22:41, 4 abr 2006 (UTC)

Votació tancada:Guanyadora "Viquidites"

La votació per a l'elecció del nom per a Wikiquotes ja ha acabat. Ha guanyat Viquidites. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 12:30, 7 abr 2006 (UTC)

Doncs crec que ara és el moment d'escollir un administrador, vegeu el Comunity Portal de les Viquidites.--Aljullu (discussió) 12:45, 8 abr 2006 (UTC)

I els projectes germans?

Cada dia veig amb més acceptitut com els projectes germans van morint lentament. Em pregunto què fem reclamant unes Viquinotícies sí les Viquidites i els Viquillibres segueixen morts. A vegades hi ha alguna contribució aïllada, però no per norma general. També m'incloc a mi, i és difícil veure la raó del problema. Hi ha un administrador als Viquillibres que no té ni pàgina personal! Com ja vaig proposar a les Viquidites, crec que ja va sent hora de que tinguin un administrador, perquè hi ha 11 elements per eliminar (per unes 80 pàgines). Crec que això ha de convidar a tots a la reflexió, perquè segons la meva opinió hi ha alguna cosa que no funciona i crec que és responsabilitat de tots trobari sortida.--Aljullu (discussió) 18:50, 11 abr 2006 (UTC)

Jo estava col·laborant regularment al Viccionari fins que ens van canviar el codi unilateralment i sense demanar-ho ni dir-nos res i encara assegurant que ens aniria molt bé per què encara que no ho sabèssim era el millor per a tots. Encara estic esperant a què ens facin cas. Em va empipar aquest menyspreu majúscul cap a la nostra comunitat. Informació ací. Llull · (vostè dirà) 19:33, 11 abr 2006 (UTC)

Només un comentari respecte el que diu l'Aljullu: crec que viquillibres no està mort, al menys no del tot. Vull dir que des que l'Arturo Reina fa uns mesos va començar a entretenir-s'hi ara som pocs usuaris més o menys actius, però n'hi ha, i hi ha diversos llibres considerats acabats. Fins aleshores, només n'hi havia un

És cert que els altres projectes estan força més inactius que la Viquipèdia, la qual cosa és comprensible sobretot tenint en compte que es fan amb el temps lliure dels col·laboradors que, en més d'un cas i en més de dos, no abunda! :)

Se m'acuden dues maneres de posar-hi remei: Una, l'evident: fent publicitat del projecte i, una altra, dedicar-nos en la mesura del possible a fer que aquests projectes tinguin la infraestructura bàsica, és a dir, les plantilles Babel, les pàgines d'ajuda, etc.

-- Álvaro M 15:14, 15 abr 2006 (UTC)

  • Roma no es va fer un dia, temps al temps, hi han de ser per que pugui arribar algú i ocuparse'n. Si es fa un pas de tan en tan s'avança. Potser caldria anar millorant la infraestructura, o fer algun altre pas, encara que sigui a poc a poc.--Paco 17:23, 16 abr 2006 (UTC)
Jo crec que cal una bona organització per a minimitzar el problema de que som pocs voluntaris. Se m'acut, així de passada, que puguem crear una mena de "comunitat catalanoparlant" a meta:, des d'on tots els usuaris de tots els projectes en català puguem debatre i prendre decissions que afecten a qualsevol d'aquestos projectes. --Joanot Martorell 16:52, 23 abr 2006 (UTC)

Paraules en anglès

Cada vegada surten més paraules en anglès a la interficie, ho he intentat arreglat a la plana: Tots els missatges del sistema de Pàgines especials i no hi ha manera, o jo no ho entenc o aquí no hi surt res de tot això, un temps hi havia moltes coses al monobook, però ho han canviat, o això sembla. He intentat crear una notificació de bug (error, nosa), a Bugzilla però ho han fet tan complicat que no ho se fer. Algú ho enten? Plàcid Pérez Bru 07:07, 13 abr 2006 (UTC)

A veure si és això: cada cop que hi ha canvis en el programari, apareix un robot que modifica tots els texts que estan implicats amb l'actualització. El robot actua anònimament però les seves aportacions es poden revisar visitant aquesta pàgina. Totes aquelles entrades que tenen un (actual) al seu costat, són de fet entrades que han estat modificades sense que ningú anés darrere a traduir-les. És una adreça que cal anar revisant de tant en tant per anar traduint el que vagi apareixent. Llull · (vostè dirà) 07:45, 13 abr 2006 (UTC)
S'ha de ser sysop per a modificar el mediawiki no?--SMP (missatges) 18:19, 17 abr 2006 (UTC)
S'ha de ser administrador de qualsevol dels nivells. Llull · (vostè dirà) 20:44, 20 abr 2006 (UTC)

Això com dius, Llull, enllaça a una plana on hi ha una sèrie de canvis del 28-3-06, el que no es pot fer és tornar en rere tots els canvis, sense saber ben bé el que es fa; i jo francament no ho entenc. El que tampoc, no entenc, pot ser ho hauré de tornar mirar, és que alguns d'aquests canvis s'havien fet al monobook (i s'havia posat en català), i anaven bé, perquè es canvien coses que funcionen bé? Plàcid Pérez Bru 19:04, 19 abr 2006 (UTC)

La pàgina que enllaço és la de les contribucions de l'usuari "MediaWiki default". Aquest usuari, però, no existeix. És un usuari fantasma, un programa cec i automàtic de MediaWiki que té per funció actualitzar el text dels missatges de la Viquipèdia. Encara que no ho sembli, el programa MediaWiki amb el que funciona la Viquipèdia, s'actualitza cada dos per tres (Enllaç amb informació de la versió actual). I quan es fa, es canvien molt sovint els missatges de la versió en anglès: s'hi afegeix i treu paraules, frases, i variables. El que cal fer és estar atent als canvis que introdueixi aquest "MediaWiki defalut" cada cop que s'actualitzi el vocabulari i anar-ho traduint-ho al català en els casos en què calgui. Llull · (vostè dirà) 20:44, 20 abr 2006 (UTC)

Missatge del STSI

He rebut aquest missatge, com podeu veure està previst que es facin unes activitats del 2 al 17 de maig, si algú hi pot anar:


Benvolgut,

Sóc l'Ester Clos de l'Oficina Tècnica de Programari Lliure de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI). Em poso amb contacte vostè com a un dels responsables de la versió catalana de la Wikipèdia. Com potser ja sap, la Generalitat de Catalunya, a través de la STSI, ha pres uns compromisos envers el foment i l'ús del programari lliure, els estàndards informàtics oberts i les llicències lliures.

Per aquest motiu i coincidint amb la festa d'Internet de Catalunya, FesInternet, un programa d'activitats que se celebra del 2 al 17 de maig havíem pensat organitzar alguna activitat amb col·laboració amb la Wikipedia. S'havia pensat organitzar una jornada on es fes una "marató" per ampliar els continguts de la versió catalana. Aquesta activitat es podria fer des de la xarxa de biblioteques, o bé, es podria organitzar en l'àmbit universitari. Us exposem aquesta proposta, però, de ben segur que vosaltres coneixeu quines són les àrees on fan falta més continguts, i us animem perquè ens doneu la vostra opinió i feu les vostres pròpies propostes.

Més sobre la Festa d'Internet de Catalunya, FesInternet 2006

FesInternet vol ajudar a la ciutadania de Catalunya a percebre que accedir a Internet els pot ser útil, i que és molt fàcil.Les activitats poden ser de molt diversa índole –informatives, de conscienciació, lúdiques, formatives.

No existeix un programa d’activitats predeterminat ni una seu oficial (se celebraran activitats arreu del territori català, tant presencialment com en el ciberespai) perquè som tots (ajuntaments, consells comarcals, diputacions, departaments de la Generalitat, universitats, associacions de tot tipus, telecentres, empreses i altres institucions) els qui construirem junts aquest programa, que serà la suma de totes aquestes iniciatives, de tots els nostres esforços.D’aquesta manera aconseguirem que arreu de Catalunya la ciutadania conegui la festa i hi pugui participar, beneficiant-se de totes aquestes activitats, que es donaran a conèixer a través del web de FesInternet.

Restem a la vostra disposició i us animem a què participeu,

Salutacions,


  • Ester Clos i Pitarch eclos@lafarga.org
  • Oficina Tècnica de Programari Lliure
  • Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació-I2CAT
  • Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
  • Passeig de Gràcia, 11 esc. B 6è2a
  • 08007 Barcelona
  • Telf: 93 567 61 64 - 675 78 26 10



Si algú vol fer alguna proposta ja ho sap Plàcid Pérez Bru 15:12, 15 abr 2006 (UTC)

Post Scriptum: Podeu trobar Fesinternet en aquesta adreça: [1]


Això que em diuen en aquest missatge, que som un dels responsables me ve gros. Me pareix que vaig a mirar d'arreglar el “disclaimers”. Plàcid Pérez Bru 10:37, 17 abr 2006 (UTC)

El que passa és que nosaltres com a viquipèdia no podem fer res, ja que som simples usuaris particulars d'internet que modifiquem dades d'uns servidors de la Fundació Wikimedia allotjats als EUA.--SMP (missatges) 18:25, 17 abr 2006 (UTC)


Nou missatge de STSI

Benvolgut,

Perfecte, estic a l'espera doncs de qualsevol proposta vostra durant Fes Internet, del 2 al 17 de maig. Deixo algunes proposte a l'aire: es podria proposar que durant el 2 al 17 de maig es proposés el tema "Internet" com la "contribució de la quinzena", o bé, que es destaqués a l'actualitat la Festa d'Internet a Catalunya. Seria una bona manera de promocionar "Internet" (objectiu de la festa) i de donar a conèixer la Wikipèdia des del web de promoció de la festa, [www.fesinternet.cat]

Ja direu què us sembla la proposta,

Moltes gràcies i salutacions,

Ester Clos i Pitarch eclos@lafarga.org Oficina Tècnica de Programari Lliure Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació-I2CAT Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació Passeig de Gràcia, 11 esc. B 6è2a 08007 Barcelona Telf: 93 567 61 64 - 675 78 26 10



El meu missatge del 15 de 04 del 2006


> Apreciada Senyora, > > Us vull agrair les paraules que m'heu adreçat el 20/3/06. He copiat el vostre missatge al tauler del nostre “portal viquipedista”. Si algun dels col·laboradors de Viquipèdia té qualque idea en relació al que es podria fer en relació a la festa d'Internet ja us faria saber. Per la meva part pens que Viquipèdia està contribuint força a crear un contingut de programari lliure en català, i que el millor que es pot fer és donar-ho a conèixer amb la finalitat de que hi hagi més persones que col·laborin en aquest esforç. > > Plàcid Pérez Bru

  • La Senyora Ester Clos em dirigeix els seus missatges, també n'he rebut un del seu cap, no sé si s'hauria de senyalar que a la Viquipèdia, dir bureaucat, en no dir res, un bureaucrat és una classe de sysop que té uns privilegis especials que li poden ser revocats en qualsevol moment. Trobaria més adient que el STSI es dirigís directament a la viquipèdia, al tauler, o a un altre lloc que es consideri adequat; o en tot cas a la meva plana de discussió d'usuari; també es podria dirigir al Board of Directors de la Wikimedia foundation, Inc. [2], que són els que tenen el mandat de dirigir Wikimedia. En qualsevol cas tant la meva plana d'usuari com les de Viquipèdia, així com el meu correu electrònic, resten oberts a qualsevol comunicació per tal de millorar el que estem fent. S'hauria d'enviar una nota fent aquesta puntualització? Plàcid Pérez Bru 22:33, 19 abr 2006 (UTC)

Si ningú es manifesta en contra demà passaré a votació demanar que es faci un enllaç cap a Viquipèdia des de [Fesinternet]. Plàcid Pérez Bru 17:33, 21 abr 2006 (UTC)

Estaria bé dir que canviaren l'enllaç al glossari sobre Wikiportal que ho enllaçaren a la nostra Viquipèdia en comptes de a la castellana. Mireu baix a la dreta: http://www.fesinternet.cat/continguts/glossari_concepte.php?id=9 --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 17:50, 21 abr 2006 (UTC)
Hola :-) A mi em sembla bé el que proposa l'Ester, posar Internet com a contribució de la quinzena, i afegir a Actualitat la Festa d'Internet a Catalunya, com ho podriem fer també amb iniciatives del mateix caire a qualsevol territori de parla catalana ;-) I trobo encertat que a més promocionin la Viquipèdia des de la seua pàgina :-) Com més maneres hi hagin d'arribar a la Viquipèdia millor :-) També estic d'acord amb el que diu en Pepetps ! --Joanjoc (discussió) 18:29, 21 abr 2006 (UTC)

-- Hola de nou,

Aquest cop em dirigeixo directament aquí. Sóc l'Ester de la STSI. Dimarts tanquem programa d'activitats de la Festa d'Internet a Catalunya que com ja us he explicat se celebra del 2 al 17 maig. I seria convenient que es decidís alguna cosa sobre la participació de la Viquipèdia. Com ja us he dit, estaríem encantats de comptar amb la vostra participació. Si no hi ha cap comentari en contra, prenc nota sobre el canvi de l'enllaç del glossari del web fesinternet.cat.

Salutacions,

Ester

Si del que es tracta és de anunciar-ho des de la viquipèdia a mi em sembla que estaríem tots d'acord. Fins i tot jo proposo que se li faci un requadre propi destacat dins l'apartat d'Actualitat, o fins i tot fora per a que aparegui amb totes les pestanyes. --SMP 21:46, 21 abr 2006 (UTC)

  • Això de que es faria una setmana d'internet ja ho vaig posar a l'[Viquipèdia:Agenda|agenda].
  • Encara que l'STSI és un organisme governamental no veig, en principi, cap impediment per fer intervencions a les planes de Viquipèdia com a usuari registrat, si bé Viquipèdia és una entitat independent. Quan es registri hauria de crear una plana d'usuari i indicar la relació que té amb la Generalitat, i senyalar que no hi ha cap relació entre Viquipèdia i la STSI, i que les col·laboracions que es puguin fer es fan com a un simple col·laborador; de totes maneres Viquipèdia no cerca, a no ser en ocasions especials, d'on venen les comunicacions que es fan signades amb un IP, i les que es fan signades amb un nickname encara són més anònimes.
  • El que es podria fer, pot ser no hi ha temps per organitzar una cosa així pel 17 de maig, però es podria organitzar per més endavant (quan arribem els 30.000 articles o més endavant) és una posada de llarg de la Viquipèdia: caldria un local (sala de conferències, teatre, o similar), megafonia (molts d'aquests llocs ja ho tenen), i el que seria molt important seria un ordinador, això no seria difícil de trobar, i el que seria més difícil, pot ser, trobar un monitor-projector. Una cosa, pot ser, més difícil és que algú es posi al cap per organitzar això i per fer un petit discurs.
  • Pel que fa a actes per Internet els fets parlen: cada dia qualcú posa alguna cosa a la Viquipèdia. Plàcid Pérez Bru 10:41, 22 abr 2006 (UTC)

Post scriptum: Hauria de ser organitzar qualque tipus de conferència per Internet, el que no tinc molt clar és com hauria de ser això: posar una mena de portal on hi anassin totes les col·laboracions? carregar arxius ogg Vorbis? Fer una contribució col·lectiva? Plàcid Pérez Bru 10:49, 22 abr 2006 (UTC)


Si ningú es manifesta en contra

Avui a la tarda posaré una nota semblant a la d'actualitat, referent a Fesinternet, al Mediawiki:sitenotice, així sortirà a totes les planes de Vqiquipèdia. Plàcid Pérez Bru 05:16, 25 abr 2006 (UTC)

www.viquipèdia.cat

Fa temps algú va proposar registrar un viquipèdia.cat. En un principi em va semblar una cosa molt cara, però he vist que n'hi ha molts del mateix estil (.be; .us; .nl; .jp; .fr; .de ...) de manera que si és una cosa que ja es fa per a altres viquipèdies, també es podria fer per a la nostra. On s'hauria de demanar, a meta:, al bugzilla o a la fundació wikimedia? Algú s'anima?-SMP (missatges) 19:21, 17 abr 2006 (UTC)

No és una qüestió de demanar sinó de pagar. Un usuari anònim va comprar www.viquipedia.org i ara assenyala cap aquí. Prova-ho. Simplement cal que algú es grati la butxaca i ho compri. Que se la grati força, per cert, que pel que es veu els dominis .cat són carets, encara que he sentit rumors de què per sant Jordi faran una oferta de llançament com la dels quioscos. Llull · (vostè dirà) 19:36, 20 abr 2006 (UTC)
El que deia de l'oferta de llançament: http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=1854394 Llull · (vostè dirà) 08:03, 23 abr 2006 (UTC)
Per si algú s'anima aquí hi ha tota la informació.--Aljullu (discussió) 10:09, 23 abr 2006 (UTC)
Ara que hi ha dominits gratuïts .ppcc.cat també el podríem posar no? El problema és que porten un banner de publicitat i això trencaria amb la mentalitat de la Viquipèdia, què n'opineu?
Això no és un domini, sinò un subdomini del domini "ppcc.cat", que no és el mateix. --Joanot Martorell 12:28, 24 mai 2006 (UTC)

.. ara ja es pot entrar a www.viquipedia.cat.. els de CAT1.NET ens hem gratat la butxaca per prevenir que ningú agafir el domini per fer els que fan per exemple a wikipedia.es  :)

Wiki personal - Com fer una pàgina web en 20 minuts

He preparat un tutorial molt senzill per a no iniciats (no cal saber HTML) per preparar una pàgina web en 20 minuts en 4 passes.

És un sistema nou, Wiki molt útil fins i tot per a experts. Permet tan fer una llibreta personal per a portar-la en un llapis USB, com un portal públic.

Agrairé que el probeu i m'indiqueu si hi veieu cap problema. Funciona amb JavaScript, es basa en TiddlyWiki.

El podeu fer arribar a qui volgueu.--Paco

Taverna al menu esquerre de navegació

Hola :-) Proposo d'afegir un enllaç a la taverna en el menu esquerre de navegació, per exemple, entre l'enllaç del portal del viquipedista i el d'actualitat. Que us sembla? Hi esteu a favor o en contra...? --Joanjoc (discussió) 18:53, 20 abr 2006 (UTC)

Ho veig molt bé. També veuria amb bons ulls que com els alemanys hi tinguèssim un enllaç cap a la portada dels portals. El nom podria ser "Viquiportals" o "Portals temàtics". Llull · (vostè dirà) 19:38, 20 abr 2006 (UTC)

No deman que hi poseu un enllaç cap a Agenda, perquè això hauria d'estar a Viquinoticies, el que deman és que algú tradueixi de l'anglès les coses bàsiques per crear viquinoticies; bé no sé si és massa demanar. 80.24.186.207 15:13, 21 abr 2006 (UTC)

Com comentava dalt, estaria a bé fer com a la viqui italiana una pàgina sobre esdeveniments "Gazzetino" de la propia Viquipèdia (es crea tal portal, tal viquiprojecte, s'obri tal votació, es tanca...) i afegir-ho també a la barra de l'esquerra baix de la Taverna (igual que la viqui italiana hehehe). --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 17:45, 21 abr 2006 (UTC)
Hola :-) ja he afgit dos enllaços a la taverna i als portals temàtics. --Joanjoc (discussió) 20:30, 24 abr 2006 (UTC)

Catalunya categorie in Commons

(anglès) Most of these changes are vandalism.--SMP​ (+ disc.) 12:54, 25 abr 2006 (UTC)

Fotos Reus

Què ha passat amb les fotos de la bandera i escut de Reus?--Xtv (que dius que què?) 21:17, 24 abr 2006 (UTC)

Ordre alfabètic

He vist que quan la viqui ordena alfabèticament, situa les vocals accentuades (i suposo que també les dièresis) darrera la z. Exemple: a la Categoria:Física, l'article Física és a darrera de Freqüència natural de ressonància i clar, fa com mal als ulls. Suposo que no serà fàcil perquè les coses de programació de la viqui diria que no depenen de la pròpia wiki catalana. Tanmateix, algú sap si aquest tema ja s'ha tractat o bé a qui ens hem de dirigir per solucionar aquest problema?--Xtv (que dius que què?) 15:17, 25 abr 2006 (UTC)

És més, situa la subcategoria Categoria:Òptica darrera de la Categoria:Unitats de mesura...--Xtv (que dius que què?) 15:21, 25 abr 2006 (UTC)
Sí, per arreglar-ho s'ha d'escriure [[Categoria:nom de la categoria|Nom de l'article sense accents]] --SMP (missatges) 15:38, 25 abr 2006 (UTC)
Gràcies! Per cert, has posat física com a primer article justament perquè la categoria és de física? (és a dir, no ordenat?), ho dic perquè he vist moltes categories que l'article que duu el seu nom està barrejat pel mig (tal com jo creia que s'havia de fer)--Xtv (que dius que què?) 16:10, 25 abr 2006 (UTC)
Home, normalment s'intenta que l'article que explica la categoria, a més de sortir a l'infocat surti el primer de la llista, fent servir el codi [[Categoria:nom de la categoria| (espai)]]. Si hi ha alguna llista sobre el que tracta directament l'article o algun altre article que no és exactament el que descriu la categoria però sí hi té molt a veure, normalment es categoritza amb l'asterisc (*) usant el codi: [[Categoria:nom de la categoria|*]]--SMP (missatges) 16:18, 25 abr 2006 (UTC)

Per cert, ja que hi estem posats, per què la Categoria:Matemàtiques penja d'una categoria, Categoria:Ciències pures que només inclou l'article Ciències pures i l'esmentada categoria? no hauríem de posar directament les matemàtiques a ciència?--Xtv (que dius que què?) 16:20, 25 abr 2006 (UTC)

I una altra cosa encara: em va semblar llegir a la normativa de les categories, que les que van en plural són per enumerar una llista d'elements. Així per exemple a Categoria:Algorismes hi ha una llista d'algorismes. Tanmateix, l'article algorisme, hauria d'anar aquí dins o no? no és pròpiament un algorisme sinó una definició. Ho pregunto perquè veig que aquest cas, per exemple, no hi és, però en canvi a la categoria de Categoria:Constants matemàtiques sí que s'hi inclou l'article Constant matemàtica...--Xtv (que dius que què?) 17:10, 25 abr 2006 (UTC)

Algorisme ha de ser a la categoria algorismes, amb el codi [[Categoria:Algorismes| ]]. Llull · (vostè dirà) 18:05, 25 abr 2006 (UTC)

Tertúlia d'abril

A la secció de les polítiques de la Taverna hi tenen lloc converses sobre polítiques de la Viquipèdia, normes que ja existeixen, o d'aplicació de llurs criteris. Actualment es mostren les converses del mes d'abril, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu de les polítiques per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Taules d'informació de ciutats

He vist que a les plantilles d'informació al països totes són iguals però en les ciutats cadascuna té una taula diferent o no en té. No creieu que hauríem de tindre una estàndard a seguir com a les taules de països? --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 18:07, 3 abr 2006 (UTC)

No, per què la informació i les imatges disponibles són diferents i és bo que les plantilles s'hi adaptin al màxim. No trobo gens malament que l'aspecte de la taula serveixi per identificar la seva localització. Un altre assumpte diferent és que siguin homogènies dins d'un mateix territori. Llull · (vostè dirà) 18:11, 3 abr 2006 (UTC)
En aquesta linia jo volia fer un suggeriment. Soc nou a Viquipedia i potser ja s'ha parlat. Proposso que als continguts de poblacions de Catalunya, no es posin dades que son volatils cada any, com ara: habitants i altres dades estadistiques que estan permanentment actualitzades al MUNICAT i al IDESCAT. He vist que a moltes hi figura el link a aquestes pagines que comento, pero tambe esta repicat tot un grapat de xifres que ha fet molta il.lusió d'omplir, però no se si farà tanta de mantenir. --amador 18:42, 17 abr 2006 (UTC)
De fet, no fa gaire que es van actualitzar totes les dades de Catalunya mitjançant un robot. No és difícil mentre les plantilles estiguin estandarditzades d'una o altra forma. Llull · (vostè dirà) 19:12, 17 abr 2006 (UTC)
Be, si ja ho teniu automatitzat, no he dit res. Merci, Llull. --amador 19:27, 18 abr 2006 (UTC)

Categories

Hola, he estat afegint unes entrades sobre tv/cinema japonès, les categories les vaig afegir seguint una mica els models en i fr principalment. Quin criteri s'ha de seguir exactament a l'hora d'afegir categories? és correcte que en la categoria apareixi com a article d'aquesta el que dona nom a la categoria (uf..) tot i afegir el tag de infocat? --Bonus 12:47, 8 abr 2006 (UTC)

Ho tens a Viquipèdia:Llibre d'estil de categorització. Llull · (vostè dirà) 12:50, 8 abr 2006 (UTC)
Bé, crec que ho tinc més clar.. seguiré una mica el model presenat per la wiki en i ja (sobretot aquest) que semblen els més correctes però adaptan-lo al fet que la nostra no és tant extensa i suprimint o canviant per categories més adients... en el cas de tokusatsu hi aniré enllaçant tots els subgèneres a la categoria, i a la que tingui més de 5 li en crearia una altre.
Pel que entenc, una categorització correcte seria Tokusatsu -> Kaiju -> Godzilla (en aquesta categoria podriem incloure ràpidament Gamera, King Ghidorah, Gyaos i Mothra), mentres que a Tokusatsu podriem tenir Kamen Rider, Sentai, Henshin Hero, Metal Hero...
Veig que he comès l'error de crear 2 categories quan encara no tinc 5 articles creats... però com que realment hi seran.. ho resoldré aquesta setmana, també m'he adonat que hi ha molta gent que vetlla per un contingut correcte, aixi que demano disculpes si us donc massa feina al principi, potser he anat massa a sac pac.. espero no donar-ne més d'ara en endavant, demano disculpes... --Bonus 21:00, 8 abr 2006 (UTC)

Categories de ciutats

He vist que han proliferat les categories de ciutats (França, Alemanya... ). Fins ara, sempre havíem classificat de la manera més concreta possible en els llocs geogràfics. Per això tenim les poblacions catalanes en comarques i aquestes en Catalunya. He vist però que hi ha molta gent que creu que hi ha prou en posar en la categoria "ciutats de tal país" per fer veure que ja està classificat. Ho trobo de bojos. Un país mitjanet té dotzenes de mils de ciutats. Són categories disfuncionals des de la seva concepció. Jo aposto per classificar-les segons àrea geogràfica més estricte tal i com havíem fet a Catalunya o València. Poblacions franceses, per exemple a dintre dels departaments francesos classificats alhora en les regions franceses. Llull · (vostè dirà) 10:16, 9 abr 2006 (UTC)

Un altre tema relacionat: també aposto per anul·lar aquesta patxangada de classificar tot el que queda al migdia francès en Occitània i fer veure que França no existeix. Classificant-les en la seva regió francesa es classifiquen alhora com a subcategoria de França i d'Occitània, per tant no cal anar jugant a les reivindicacions fins a l'autisme i aïllament de la realitat actual. Llull · (vostè dirà) 10:16, 9 abr 2006 (UTC)

Que si no hi ha resposta, ho reorganitzo tot com em doni la gana i em quedo tan ample. Llull · (vostè dirà) 07:56, 13 abr 2006 (UTC)
No, si a mi també em semblen molt poc útils aquestes categories, però quan continuen funcionant i tenen molts articles les faig servir.-SMP (missatges) 18:08, 17 abr 2006 (UTC)

Normativa per a la política de votacions

En l'article Al-pi-nisme hi ha hagut 4 persones que s'han registrat únicament amb l'afany de votar. No és el primer cop que passa, i demano que de concens declarem aquests vots nuls i que especifiquem en algun lloc la normativa de què cal un mínim d'aportacions reals i temps previ enregistrat per participar en les votacions. Aquesta norma ja s'aplica en les viquipèdies en altres llengües i serveix de manera eficient per evitar fraus. Llull · (vostè dirà) 10:38, 14 abr 2006 (UTC)

Ja sumen 5 Llull · (vostè dirà) 12:57, 14 abr 2006 (UTC)
N'he ratllat 3 que no existien o que tenien només una edició...--Joanjoc (discussió) 20:17, 14 abr 2006 (UTC)
S'hauria de consensuar algun text normatiu a Viquipèdia:Sistema de presa de decisions.--SMP (missatges) 18:17, 17 abr 2006 (UTC)

Escoles

Hi ha alguna article d'escoles a la Viqui, proposat per a esborrar, com per exemple; CEIP Teresa Altet, m'he passat per la viqui anglesa, i he vist que allà s'hi permeten, sempre i quant continguin informacions objectives... vegeu; en:List of schools in the United Kingdom. Proposo fer una cosa semblant a la Viqui catalana :-) --Joanjoc (discussió) 20:17, 14 abr 2006 (UTC)

No estic segura de la utilitat de tenir un article per cada escola, crec que només hi haurien de ser les que tinguin alguna cosa en especial. Perquè dir "l'escola X està a Y i va ser creada tal any i a més compta amb aquestes instal·lacions" no em sembla interessant per a una enciclopèdia, tot i que apareguin a la versió anglesa. És diferent el cas d'escoles punteres, amb fets de rellevància històrica... Per cert, no té res a veure però està molt bé que es pugui ratllar el text i fer redirects des de la barra d'edició--barcelona 20:37, 16 abr 2006 (UTC)
Em sembla que la politica sobre escoles a la viquipedia en angles es sovint motiu de polemica: vegeu p.ex. [3] i [4].Jo estic d'acord amb el que diu Barcelona: si no te res d'extraordinari, no cal fer un article per una escola; n'hi ha prou amb mencionar-la en l'article sobre la poblacio corresponent. Xevi 21:06, 16 abr 2006 (UTC)
Doncs jo no trobo gens malament que es facin articles d'escoles. Parlen de coses reals i que poden informar i a més poden ajudar a gent que s'introdueixi a la Viquipèdia. A més és molt difícil discernir quines escoles mereixen article i quines no. --SMP (missatges) 18:13, 17 abr 2006 (UTC)
A més és una manera d'incentivar els estudiants a esdevenir viquipedistes... si els esborrem tots els articles que es creen sobre escoles, no sé si els serem gaire simpàtics :-) Un article amb informació del tipus; municipi, any de creació, canvis de nom, estudis impartits, nombre aproximat d'estudiants, fets rellevants, estudiants destacats, ... Joanjoc (discussió) 22:35, 19 abr 2006 (UTC)
Jo també estic a favor de permetre articles per les escoles i els instituts. Són una realitat a la nostra societat, i poden ser una bona font per captar futurs viquipedistes. Això sí, aquests articles haurien de ser objectius i donar informació rellevant sobre el centre tal i com diu Joanjoc --Yuanga 22:37, 23 abr 2006 (UTC)

Reunir informació per a un nou article

(Sugerència per a la plantilla escriure articles de qualitat) De tan en tan llegeixo comentaris sobre la conveniència de no posar masses wiki-enllaços que portin a entrades que no existeixen. Precisament la virtud de la filosofia wiki és la permetre enllaços que no podiem haver imaginat.

Només cal mirar el fàcil que es reunir informació per a un nou article només clicant El que enllaça aquí a la seva pàgina buida, abans d'escriure'l. Mireu només aquest exemple: Prohibicions del català---Paco

Posem els indicadors d'idioma al costat dret de l'enllaç?

En els enllaços externs la majoria de la gent posa els indicadors d'idioma a l'esquerra tot i no estar fixat. Tot i això, la resta de la informació referent al contingut de l'enllaç, tothom la posa al costat dret. Amb l'esquema que es fa servir ara, en què els noms de les llengües s'escriuen sencers, els enllaços es desplacen molt cap a la dreta, la qual cosa es posa molt de manifest quan hi ha 3 o 4 llengües. Llavors els enllaços queden desalineats i tal i com ho veig jo, estèticament pitjor de si es posessin a la dreta. Doncs això, posem els indicadors d'idioma al costat dret de l'enllaç? Llull · (vostè dirà) 13:34, 23 abr 2006 (UTC)

Jo hi estic d'acord, m'agrada més a la dreta, tot i que inicialment jo també els havia començat a posar a l'esquerra. --Oersted 18:11, 23 abr 2006 (UTC)
Jo també hi estic d'acord, però són definitius ja aquests indicadors? És cert que ningú m'ha contestat a Plantilla Discussió:Indicació d'idioma, però en Pepetps no hi estava gaire d'acord...--SMP​ (+ disc.) 18:19, 23 abr 2006 (UTC)
Jo no he captat mai el que ens explica en Llull, què no és el primer cop qu'ho diu, però supose que li haurem de fer cas.
Quant al tema dels accents hi conteste allí. –Pasqual · bústia 19:16, 23 abr 2006 (UTC)

comarques valencianes

M'adono que tenim 2 articles molt semblants sobre comarques valencianes: Comarques del País Valencià i Comarcalització del País Valencià. No soc un entes en aquest tema, pero em sembla que es podrien fusionar. Si hi ha alguna rao per mantenir 2 articles diferents, aixo hauria de ser mes clar en les introduccions dels propis articles. Sisplau, mire-vos Discussió:Comarques del País Valencià. Xevi 20:30, 23 abr 2006 (UTC)

Arxiu del vandalisme

He proposat d'esborrar la pagina Viquipèdia:Observatori del vandalisme/Arxiu històric. La veritat, no entenc quin servei pot fer mantenir aquestes coses (recull d'exemples de vandalisme). Entenc que la utilitat d'un "observatori del vandalisme" hauria de ser d'ajudar a coordinar el control del vandalisme, no fer-ne mes propaganda. Xevi 20:33, 23 abr 2006 (UTC)

Nom de les poblacions espanyoles

Com s'han de posar els noms dels pobles espanyols? Mantenim el nom en castellà o el traduim? Per exemple casos com Xilxes (Chilches), Passeig de Larios (Paseo de Larios) etc. --Yuanga 22:31, 23 abr 2006 (UTC)

En principi mana el nom de cartàcter oficial, si en té dos (un en castellà i un en altra de les quatre llengües reconegudes a Espanya) li'ls ficarem també, i també ficarem els tres si per tradició hi ha ciutats extra-Països Catalans que en tenen un de català. –Pasqual · bústia 23:37, 23 abr 2006 (UTC)

El nom de l'article ha de ser únicament i exclusiva el nom tradicional català, i no pas l'oficial, ja que aquesta és la Viquipèdia en català. Això no vol dir inventar-se traduccions ("Bons Aires" o "Els Àngels" no són noms tradicionals catalans) sinó posar els noms catalans en cas que existeixin. És un criteri emprat per qualsevol enciclopèdia. En canvi, al capdemunt de les taules només hi ha d'anar el/s nom/s oficial/s independentment de quina sigui la traducció al català. Llull · (vostè dirà) 05:20, 24 abr 2006 (UTC)

Es clar, jo no estava parlant d'anomenar l'article sinó de nomenar la població dins de l'article. –Pasqual · bústia 09:21, 24 abr 2006 (UTC)

Propaganda institucional no

He vist que en algunes capçaleres apareix publicitat de la campanya "Fesinternet" de la Genralistat de Catalunya. Voldria saber si aquesta gent estan pagant aquests enllaços destacats, i en tal cas si aquesta política de venda d'enllaços està prevista a la Wikipedia. --Libero 18:35, 25 abr 2006 (UTC)

Que jo sapiga no paguen res. Crec que senzillament van enviar alguns missatges que es van penjar a algun lloc a viquipedia per si es volia fer alguna col.laboracio. No recordo que hi hagues gaire debat. Parla amb Placid Perez Bru, crec que li van enviar els missatges a ell inicialment. Xevi 21:15, 26 abr 2006 (UTC)
Més aviat mira a la secció del tauler d'aquesta mateixa taverna (aquí) on s'hi parla.--SMP (missatges) 12:59, 27 abr 2006 (UTC)

Perdonau que contesti amb tant de retràs l'enllaç a Fesinternet més que propaganda institucional és autopropaganda, o propaganda mútua, noltros feim un enllaç a Fesinternet, (del que per cert som promotors, i que promociona Internet, i tot el que hi va associat) i ells fan un enllaç de fesinternet cap a la Viquipèdia. Fesinternet més que un organisme institucional és una barreja de Internet, organismes institucionals, i entitats com Vilaweb o Viquipèdia, no crec que d'això se'n pugui dir propaganda institucional. Plàcid Pérez Bru 04:52, 30 mai 2006 (UTC)

Diglòssia i el català

Mirau el que diuen els de la Wiki anglesa al article "diglossia" [5] i a la seva plana de discussió. Plàcid Pérez Bru 14:39, 29 abr 2006 (UTC)

mirat, hauríem de dir la nostra...--barcelona 15:51, 30 abr 2006 (UTC)

Categoria provisional

Estic cansat de veure com es creen moltes categories que incompleixen el llibre d'estil. Normalment o tenen menys de 5 articles, o la categoria superior en té menys de 15, o totes dues coses alhora. He creat una plantilla d'avís {{categoria provisional}} per aquests casos. Aixó vol dir que passat un temps prudencial s'haurien de recategoritzar aquests casos. He posat una prova a categoria:Denominacions d'origen. Si hi consens sobre el tema segur que trobo moltes categories a millorar. VRiullop (parlem-ne) 19:33, 29 abr 2006 (UTC)

estic totalment d'acord, s'hauria de posar ordre a moltes categories (he tocat alguna cosa, però hi ha massa), a més estaria bé recuperar l'arbre de categories des del portal viquipedista per ajudar els usuaris.

Cafetera d'abril

Als tecnicismes de la Taverna hi tenen lloc converses sobre qüestions tècniques del programari de MediaWiki, codis wiki, i afers relacionats amb qüestions informàtiques. Actualment es mostren les converses del mes d'abril, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu dels tecnicismes per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Edició d'articles offline

Hola companys/es,

Per tal de no fer petar els servidors de wikipedia, a banda dels donatius per a nou hardware, ¿algú sap de l'existència d'algun emulador d'edicions offline? M'explico. Abans de desar un article solem fer visualitzacions prèvies per tal de no fer vint-mil versionats, o directament desem moltes versions per cada modificació que hi fem (pam pam!).

Tot i això són també moltes les previsualitzacions que llencem a la xarxa (entenc que les dades es submiteixen a les màquines i aquestes retornen el texte formatejat).

Trobo que una eina que fés una simulació d'una previsualització sense fer ús dels servidors, sinó del disc dur, estaria molt bé. És clar que tots els vincles quedarien vermells i els templates no es veurien, però a efectes de retocar la grandària i posicions d'imatges i taules, negretes i cursives, sangries i salts de línia, fer correcions ortogràfiques, etc... aniria bé. I un cop enllestit, una previsualització 'bona' i patapam cap al servidor.Aleator 19:30, 11 abr 2006 (UTC)

Em sona que a la versió en castellà tenen alguna cosa anomenada LivePreviw" que fa algunes de les funcions que demanes. Em sap greu no poder-te donar (de moment) més dades! --Álvaro M 15:19, 15 abr 2006 (UTC)

Bloqueo

Hola muy buenas!! un saludo a vuestra wiki. Revisando las contribuciones de mi IP, he llegado hasta vuestra wiki, le pediría por favor a un admin que bloqueara esta IP para siempre ya que se trata de un proxy abierto, con el que ya habeís sido vandalizados y seguramente volverá a suceder (total un usuario normal normalmente no edita cosas por un proxy)

Això és el súmum del subrrealisme: un vàndal que demana que el banegin per no poder tornar a vandalitzar artícles i, a més, S'OBLIDA DE FIRMAR. Gangleri2001

Missatge al passar el mouse

Hi ha alguna forma de fer aparèixer un missatge com quan la fletxa del mouse passa per damunt d'una imatge?

Estava pensant en crear una plantilla d'indicació d'idioma per a qualsevol idioma –Pasqual · bústia 16:27, 13 abr 2006 (UTC)

La única manera és amb la plantilla {{Template:Click}} que quan prems el dibuix et salta a un enllaç però no funciona bé per a açò. Ja ho vaig estar provant jo i no es pot, perquè quan poses aquesta plantilla tot el que vullgues posar després salta a la línia de baix en comptes de seguir la línia i açò és incòmode per a utilitzar en aquesta plantilla. Possiblement hi ha una manera per a arreglar-ho però de segur és massa enrevessat i no sé com fer-ho. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 08:20, 15 abr 2006 (UTC)
No sé si et refereixes a això però llegint el que has escrit he creat la plantilla {{indicació d'idioma2}} amb el mateix estil que ara es fa servir a les altres viquipèdies. un exemple de com queda és el seguent: {{indicació d'idioma2|català|ca}}. --SMP (missatges) 19:06, 17 abr 2006 (UTC)
Sí és exactament el que volia! –Pasqual · bústia 10:26, 20 abr 2006 (UTC)

Barra d'eines

Tinc un problema amb el konqueror: Abans no veia la barra d'eines situada a la part superior de la caixa de text, però es que ara només hi veig els nous botons (per cert, útils!)... ¿Algú ha tingut el mateix problema i sap com solucionar-ho? Gràcies :) --Álvaro M 15:27, 15 abr 2006 (UTC)

caiguda històrica del servidor

Hem estat sis hores sense poder editar, feia temps que no passava, oi? 81.38.26.51 16:01, 19 abr 2006 (UTC)

Algú en sap la raó?
És digne de ser esmentat a l'anegdotari o a alguna part o eixes coses millor que passen desapercebudes? –Pasqual · bústia 16:16, 19 abr 2006 (UTC)
No és una caiguda històrica. Cau cada dos per tres. I el motiu sol ser el mateix [6]. Llull · (vostè dirà) 18:34, 19 abr 2006 (UTC)
Que passa cada dos per tres ho sé, però que ningú puga editar en sis hores no ho recorde molt, pot ser no siga tan important com m'agradaria a mi, però estaven passant coses molt rares. A més l'error que tornava era que algun administrador havia blocat la base de dades per raons de manteniment i aixó tampoc apareix tots els dies.
I el més estrany ha sigut estos dies arrere –pots ser que només fora despús d'ahir i ahir– que sense fer res al editar una article o una discussió qualsevol s'afegien al text enllaços a imatge.
I parlant d'imatges hui hi ha hagut un moment que en cap Viquipèdia es podia veure cap imatge, que aixó sí que ho relacione amb el tràfic massiu i la saturació del servidor. –Pasqual · bústia 21:00, 19 abr 2006 (UTC)

Ací deixe la imatge dels canvis recents què demostra que hem estat sis hores sense poder editar (hi ha una franja de 5h i 23 min entre les 11:56 i 17:33 en la que no hi ha hagut moviment. X

Pujar imatges a Wikimedia

Hola companys, porto ja dos dies amb aquest barallant-me sobre com he de pujar les imatges a Wikiemdia... pensava que ho tenia solucionat però he rebut un alarmant misstage que di que si no afegeixo el permís de la foto l'esborraran. El que no sé exactament és com he de posar el codi. Us puc assegurar que m'he re-llegit els manuals i he consultat moltes fotos per veure com estan pujades i no s'assembles unes a les altres.

El que jo poso és:

{{Information| 
|Description={{ca|Descripció de la foto}}
|Source=http://www.airhockeycatalunya.com 
|Date=2005 
|Author=Cristina Ruiz 
|Permission=Attribution
|other_versions= 
}}

És això correcte? Moltes gràcies. Perdoneu si no és aquest el lloc on demanar-ho però és que no se ja que fer.

Yuanga

Hola Yuanga :-) Quin enllaç utilitzes Carrega, que carrega els arxius a la Viquipèdia catalana o Carrega a Commons que els carrega a la Wikimedia Commons? La informació que has d'incloure a cada lloc pot variar... De quina imatge estàs parlant?
Ara he llegit, que a més d'aquesta plantilla, cal incloure a la imatge l'avís de drets d'autor corresponent.--Joanjoc (discussió) 22:47, 19 abr 2006 (UTC)
Doncs no sabia que els dos enllaços fossin diferents... el que jo he fet servir és el que els carrega a la Wikimedia Commons.
Crec que ja ho he solucionat. He afegit el permís en format {{cc-by-2.5-es}} i crec que ja no em treuran les fotos. Yuanga 23:05, 21 abr 2006 (UTC)

Problema amb els botons de la barra d'edició

Tinc un problema amb la barra d'edició. Quan edito amb el Firefox, els botons "antics" (des del de negreta fins al de línia horitzontal) estan inutilitizats. Estan allà però si els pitjo no passa res. Curiosament, els botons nous sí que funcionen. Amb l'Explorer no em passa. A algú li passa el mateix? És un problema meu o de la Wiki? (veus, ara per exemple no puc firmar automàticament, ho he fet de forma manual) Sax

Ostres, i jo que em pensava que era problema meu. A mi també em passa amb el Firefox (amb l'IE no ho he provat) i és bastant emprenyador, la veritat. --Oersted.
A mi també em passa, però com me'n recordo dels codis simplement els escric. Per signar és ~~~~ que a més està en el quadre d'abaix automàticament. --SMP (missatges) 13:20, 20 abr 2006 (UTC)
Crec que com els botons vénen de la viqui francesa, allà també tindran eixe problema i potser l'hagen arreglat. Seria que un administrador mirara que han fet els francesos amb açò i copiar-ho a la pàgina de MediaWiki corresponent. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 17:30, 20 abr 2006 (UTC)
Hola :-) He mirat a la viqui anglesa, portuguesa i francesa, i els tres tenien el mateix error, però només l'havien arreglat a la francesa. He copiat el pedaç de la versió francesa a Mediawiki:Monobook.js, i ara funciona, amb l'efecte secundari que en l'Internet Explorer, (no amb firefox), els botons surten primer els extres i després els de sempre... Suposo que quan ens actualitzin a la nova versió del mediawiki, hauran corregit l'error, podrem eliminar el pedaç afegit, i tot tornarà a la normalitat :-) --Joanjoc (discussió) 18:35, 20 abr 2006 (UTC)
Sí, ara ja em funcionen. Moltes gràcies. --Sax 18:57, 20 abr 2006 (UTC)

Atzucacs

Els articles que estan marcats així és perquè no tenen enllaços ni a dins de la wikipedia ni a fora, oi? N'he afegit alguns als primers arxius (com per exemple Afrànius) però continuen estant allà. Ja m'imagino que no s'actualitza diàriament la llista però ja fa uns quants que vaig fer els canvis. Sabeu dir-me per què? --Yuanga 12:25, 22 abr 2006 (UTC)

Els servidors de la Viquipèdia sempre estan a petar per què el trànsit no para de crèixer, de manera que s'han de limitar certes activitats. Les pàgines especials, enlloc d'actualitzar-se automàticament, s'actualitzen quan un dels administradors majors (dels grossos, no de la versió en català) ho troba oportú. Llull · (vostè dirà) 13:05, 22 abr 2006 (UTC)

barra inclinada

Vull crear un nou article amb el nom de Llista de codis ISO/DIS 639-3, el que passa és que no sé com s'interpretarà la barra inclinada que sol emprar-se per a crear subpàgines, hi ha algún problema? Com és pot resoldre? –Pasqual · bústia 22:21, 27 abr 2006 (UTC)

Subpàgines de les pàgines especials, no dels articles. Mira GNU/Linux. Llull · (vostè dirà) 22:38, 27 abr 2006 (UTC)

Pluja d'idees d'abril

A l'apartat de propostes de la Taverna busquem millorar la Viquipèdia, interpretar criteris i normes o aplicar noves idees que encara no s'han dut a terme. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de propostes i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Anuncis de la comunitat al Portal del viquipedista

Podriem substituir del Portal del viquipedista l'apartat de Notícies per a que parle, com a la viqui francesa, de les notícies de la nostra Viquipèdia (comença un nou portal, s'obri una votació, es tanca, un nou projecte, etc.) en comptes del nombre d'articles de cada Viquipèdia, o també posar-ho en un article a banda com al Gazzetino italià i fer un enllaç al costat esquerre baix d'ajuda o donatius. Què us sembla? Per cert, el botons de la barra d'edició no funcionen.--Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 17:04, 17 abr 2006 (UTC)

Enllaços subratllats

S'ha comentat algun cop la possibilitat de que els enllaços no estiguin subratllats? Per una banda, és força més estètic i, a més, no dificulta tant la lectura. A la viquipèdia anglesa ho fan així. Els enllaços mantenen els colors i només al passar el ratolí per sobre apareix la línia inferior. --Yuanga 10:16, 25 abr 2006 (UTC)

Si vas a la pestanya de preferències pots configurar-t'ho així: sempre subratllats, mai subratllats o en funció de les preferències del teu navegador. --Oersted 10:26, 25 abr 2006 (UTC)
Gràcies! Pensava que només els administradors podíeu fer aquests canvis, i que eren de manera general per a tots els usuaris. --Yuanga 10:43, 25 abr 2006 (UTC)

Nota de premsa als 30.000 articles

No s'hauria de fer una nota de premsa per haver arribat als 30.000 articles? Plàcid Pérez Bru 14:06, 29 abr 2006 (UTC)

Suposo que com a mínim es modificarà el missatge aqest que surt a dalt de totes les planes per tal de que anuncii l'article número 30.000, no?

És marejar a la gent fer una nota de premsa cada mig any. Al final ens enviaran a pastar. Jo canviaria la Viquibola per una que ho celebrara durant els següents mil articles i esperaria als 50.000 articles per al comunicat. Llull · (vostè dirà) 18:18, 1 mai 2006 (UTC)

No podríem fer Viquiboles d'aquelles com fan a Google, per les festes? O sigui, per Sant Jordi amb un llibre i una rosa, etc. no? I una altra cosa, podrem saber quin va ser l'article número 30.000? Me'n recordo que el 20.000 va ser diputat.
Els teus dubtes i precs a la Terrassa. Llull · (vostè dirà) 12:57, 7 mai 2006 (UTC)

Barra d'abril

A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de l'ajuda i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


0,5 article

Existeix alguna manera de deixar un article a mitges sense deixar-lo a mitges? El que vull dir és: Si una traducció em porta més d'un dia, com ho puc fer per desar la feina del primer dia, sense publicar mig article a la Viquipèdia? Em preguntava si hi ha una plantilla tipus "s'està treballant em aquest article" o alguna cosa per l'estil. --Elphaba 10:14, 12 abr 2006 (UTC)

Hi ha la plantilla {{Inacabat}}, però li van modificar el text i no sembla que vulgui dir tant això. Llull · (vostè dirà) 10:20, 12 abr 2006 (UTC)
Uhm, entre aquesta plantilla i que l'article estarà a mitges, em sembla que ja s'entendrà.
Per cert, hi ha alguna forma més o menys automatitzada de signar aquests comentaris amb nom, pàgina de discussió i hora i data, com molts de vosltres veig que feu, en lloc del que surt amb el '--~~~~'? Gràcies! somriure --Elphaba 18:44, 14 abr 2006 (UTC)
Ho pots veure a Viquipèdia:Trucs. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 19:16, 14 abr 2006 (UTC)
Gràcies!! --Elphaba somriure (Un marge més gran) 14:07, 16 abr 2006 (UTC)

Imatges que no es veuen

Het schieten met de recurveboog

Això ja m'ha passat més d'un cop. Intento agafar una foto d'una altra viquipèdia i a vegades no es veuen a la nostra versió. Com per exemple la que intento que es vegi aquí a la dreta. El codi original és:

[[Afbeelding:recurveshootklein.jpg|right|thumb|250px|Het schieten met de recurveboog]]

i el que jo poso és:

[[Image:recurveshootklein.jpg|right|thumb|250px|Imtage d'un arc recorvat]]

He consultat la foto i l'autor permet que es difongui, així que no crec que sigui problema de llicència. --Yuanga 07:40, 25 abr 2006 (UTC)

És una imatge carregada a la wiki neerlandesa nl:Afbeelding:Recurveshootklein.jpg i, per tant, només visible per aquella wiki. Les imatges compartides per les diferents viquipèdies són les de commons. Si vols utilitzar aquesta imatge l'has de carregar a commons:. --VRiullop (parlem-ne) 08:24, 25 abr 2006 (UTC)
I se suposa que jo ho puc fer això? O sigui, agafar una imatge d'una altra wiki i pujar-la al commons? --Yuanga 08:26, 25 abr 2006 (UTC)
Confio que sí que podràs. A commons són més estrictes amb les llicències, però en aquest cas, sent {{GFDL}}, no hi ha d'haver problema.--VRiullop (parlem-ne) 15:15, 25 abr 2006 (UTC)

Terrassa d'abril

A la secció general de la Taverna són benvingudes les participacions sobre afers de la Viquipèdia en general que no troben lloc a les seccions definides. Actualment es mostren les converses del mes d'abril, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu de la secció general per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Actualitza | Amunt | Inicia un nou tema


Un parell de discussions

Hola, fa ja mesos vaig deixar un parell de comentaris a Discussió:Dècada del 0 i a Discussió:Ordinador que ningú ha respost i que no han tingut cap resultat pràctic, ja que els articles corresponents continuen igual. Agrairia que algú donés un cop d'ull i comentés la seva opinió.--Xtv 14:16, 10 abr 2006 (UTC)

Sí que he contestat el de la dècada del 0. Llull · (vostè dirà) 14:18, 10 abr 2006 (UTC)

Viquipèdia a Què m'has dit?

La web del programa de TV3 Què m'has dit? ha enllaçat l'article de la Viquipèdia acosta Llengua catalana. Julián Ortega Martínez Silvia, je t'aime - escriu-me 19:51, 17 abr 2006 (UTC)

Millora del directori de la portada

Dintre de poc canviarem el directori de la portada per un altre que és molt més versàtil i permet ensenyar més informàció d'una forma més elegant. Esteu convidats a millorar-lo en el que pogueu ací (requadre de la dreta). Llull · (vostè dirà) 14:50, 21 abr 2006 (UTC)

No és massa ample??? Per altra banda jo posaria els portals en un estil semblant a les categories (salvant les distàncies), és a dir, posant els de matemàtiques, física, química,... en petit a sota del de ciència. I el mateix amb el de llengues i el de català respecte al de lingüística, i als geogràfics sota el teòric de geografia ... --SMP (missatges) 21:42, 21 abr 2006 (UTC)
Ara que ho dius, sí que és un dit més ample. Suposo que es pot arreglar reduint les imatges. Una llàstima a nivell estètic, però és que no hi cap. Ara però ens estem dedicant a perfilar el directori de categories. Encara no tenim els portals prou madurs com per posar-ne el directori a la portada. Llull · (vostè dirà) 22:02, 21 abr 2006 (UTC)
Potser caldria preparar una pàgina de proves on es veiés el resultat final amb totes les altres taules correctes al voltant. Llull · (vostè dirà) 22:05, 21 abr 2006 (UTC)
Com en SMP, penso que seria millor posar els portals en un estil semblant a les categories encara que no siguin prou madurs. Per què vols esperar que els portals que ja s'han fet maduren, però hi poses enllaços a portals que no s'han fet? (Història, Geografia, etc.)? Crec que dels portals, en tenim prou per fer un llistat més precís. --Alonso 16:27, 22 abr 2006 (UTC)
La intenció era que hi hagués amb lletres ben grosses portals generalistes que portessin cap a tota la resta. Aquests portals no s'han fet encara. Només està començat el Portal:Ciència. Mira com ho tenen a la portada anglesa. Estava dient no que no tinguèssim prou madurs els portals que no són actualment en el menú, sinó el desenvolupament de portals en general, i que hauríem d'esperar a tenir-ne uns quants més, començant pels principals de distribució. Ara però el que estàvem ultimant era el directori de categories. Del directori de portals ja tindrem temps per ocuparar-nos-en. Llull · (vostè dirà) 16:40, 22 abr 2006 (UTC)
Ah, vale, després de mirar el portal de Ciències, ja entenc el que vols dir amb això dels portals generalistes. M'ha agradat massa com ha quedat el portal amb els directoris que es poden mostrar i amagar. --Alonso 16:49, 22 abr 2006 (UTC)

Sol·licitud de Bot

Hola, he reactivat el meu bot; Usuari:JoanjocBot, però em cal la vostra aprovació per a que s'identifiqui amb el marcador de bot a meta:Requests for bot status. Així les edicions massives que pugui fer properament no molestaran a la llista de Canvis recents. Així que deiexeu el vostre vot amb les plantilles {{A favor}} o {{En contra}} i després signeu. gràcies :-) --Joanjoc (discussió) 19:16, 21 abr 2006 (UTC)

No hi tinc inconvenients en principi, pero podries donar mes detalls de quin tipus de bot es i quines feines li vols fer fer ? Xevi
Les tasques que realitazria, serien; fer els canvis de categories pendents a Categoria:Categories per moure i les tasques que es presentin a Viquipèdia:Bots, per començar, la categorització massiva de plantilles :-) --Joanjoc (discussió) 08:47, 22 abr 2006 (UTC)

Vots;

Ja l'han marcat, gràcies per la vostra confiança :-) --Joanjoc (discussió) 13:26, 22 abr 2006 (UTC)

Sol·licitud de bot

Mogut a Viquipèdia Discussió:Bots--XtvBot 14:46, 26 abr 2006 (UTC)