Viquipèdia:La taverna/Arxius/2006/Juliol

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Tauler de juliol

A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de novetats i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


A l'APOD ens citen

Com es pot veure en aquesta plana d'APOD [1] en català, pareix ser que els autors d'APOD (una plana escrita per astrònoms professionals) citen Viquipèdia. Plàcid Pérez Bru 11:54, 1 jul 2006 (UTC)

Plantilla per a banderes

Crec que seria convenient crear una nova plantilla per a totes aquestes banderetes petites que es fan servir sovint en les llistes de persones per a indicar-ne la nacionalitat. D'aquesta manera podríem estandaritzar-les de manera que totes fessin servir banderes de commons i correctes. La sintaxi hauria de ser del tipus {{bandera|nom del país/regió/ciutat...}} i la hauria de generar sempre de la mateixa mida. Aviso d'això aquí per a que tothom ho faci servir i perquè hi opineu. A més, s'hauria de canviar el format a molts llocs.--SMP (missatges) 18:47, 1 jul 2006 (UTC)

Em sembla bé, però haig de dir que no m'agrada aquesta proliferació de banderetes. Aporten poca cosa, normalment es fa per pura estètica colorista, i sobrecarreguen les pàgines. Reconec que és habitual als quadres esportius, però hauria d'estar limitat a aquest ús. --VRiullop (parlem-ne) 19:45, 1 jul 2006 (UTC)
personalment ho trobo molt bé. En altres viquis ja existeixen i, sincerament, jo que he fet alguns articles esportius facilitarien molt la feina... Endavant doncs si ho creu oportú la majoria. --Gcm 21:55, 2 jul 2006 (UTC)
Em sembla una gran iniciativa. Com diu en Vriullop als quadres esportius van molt bé.--Felato 21:04, 6 jul 2006 (UTC)
Pert cert, ja està creada i funciona.--SMP (missatges) 18:08, 7 jul 2006 (UTC)

Comtats d'Anglaterra i Plantilla

Existeix algun motiu pel que els comtats d'Anglaterra com ara Lancashire no tinguin una plantilla d'esborrany?? I... té algun sentit la Plantilla:Alcaldia del municipi si només s'usa a Bun article? --Javi Sorribes 20:59, 1 jul 2006 (UTC)

Categories d'Arquitectura

Cal iniciar les categories d'Arquitectura següents : Història de l'Arquitectura i Arquitectura Moderna. he millorat les pàgines de Frank Lloyd Wright i Alvar Aalto i ara penso seguir amb uns quants arquitectes del Moviment Modern. Posteriorment o avans intentaré alguns arquitectes barrocs (Categoria: Arquitectura Barroca]] falten aquestes categories (jo no se com es fan). Usuari:Vicens

Barbarisme al peu de pàgina

Hola. Al peu de pàgina de totes les planes de la Viquipèdia hi ha un barbarisme... hi diu "política de privacitat" quan hauria de dir "política de privadesa".

Arreglat a MediaWiki:Privacy. --VRiullop (parlem-ne) 16:50, 3 jul 2006 (UTC)

plantilla:Batalles

He intentat crearla i no m'ensurto, que em podeu donar un cop de mà?

ref: Batalla naval illes formigues plantilla batalles gràcies per endava --Alyebard 10:03, 4 jul 2006 (UTC)

No cal que en facis una de nova, ja existeix la plantilla {{batalla}}. Pots veure'n un exemple d'ús a Batalla del bosc de Teutoburg. --Oersted (parlem-ne) 10:07, 4 jul 2006 (UTC)

Articles that don't have an image that might be available in Commons

Hi, I can't speak in Catalan. I have done a list with articles that don't have an image that might be available in Commons. The incomplete list is here User:Emijrp/Commons. I hope it help to improve Catalan Wikipedia. Bye! --Emijrp 18:43, 6 jul 2006 (UTC)

Fine! That helps. You can include the template {{commons|page}} and then those pages will be listed at Viquipèdia:Registre de pàgines amb commons sense imatges. --VRiullop (parlem-ne) 19:12, 6 jul 2006 (UTC)

Plantilla selector

Hola, he creat la plantilla:selector, que construeix automàticament un any abans/un any després; això perquè he vist que hi ha pàgines anuals on hi falta. L'he afegida només a la pàgina de l'any 1, però, si hi ha consens, la podria afegir també a les altres pàgines. Adéu, --Clamengh 13:44, 18 jul 2006 (UTC)

S'ha d'arreglar la plantilla per als anys d'aC perquè a l'any 1, l'any anterior du a zero. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 13:50, 18 jul 2006 (UTC)

plantilla selector-2

Hola, tens raó. Doncs la plantilla es pot fer servir només per als anys a partir del 2. Per a extreure els nombres dels anys aC crec que calgui esperar l'activació de la funció de stringa #sub. Altrament, no conec altres maneres per a dividir una stringa en més que un troç. La trec de la pàgina de l'any 1. Adéu, --Clamengh 14:14, 18 jul 2006 (UTC)

Nutrició a l'esport

Ei gent estic fent el treball de recerca sobre nutrició a l'esport, aviam si algun entés en el tema s'anima i completa el munt d'entrades que falten sobre la nutrició, per exemple a l'apartat "vitamines"... Quan l'acabi i sàpiga més sobre el tema, jo mateix ja completaré altes coses però mentrestant...

Merci gent!!*!!

Tertúlia de juliol

A la secció de les polítiques de la Taverna hi tenen lloc converses sobre polítiques de la Viquipèdia, normes que ja existeixen, o d'aplicació de llurs criteris. Actualment es mostren les converses del mes d'abril, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu de les polítiques per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Toponímia

bones

el tema toponomia, com o teniu argumentat? traduiu tots els noms de pobles castellans, a català? o els deixeu tal i com es en el seu idioma?

es que l altre dia vaig veure a la wikipedia espanyola que tenia els noms de garrotxa i pla de l estany traduits en castella.

--Josep Moragues 23:39, 26 jul 2006 (UTC)

Exepte per algun cas de bandalisme espero que ja esmenat, en la versió en castellà no s'ha traduït mai "el Pla de l'Estany". Aquí, com en qualsevol altra enciclopèdia, "no es tradueix" en el sentit de què no es creen nous topònims. Sí, però, que es fan servir topònims tradicionals en català. Això implica fer servir "Terol", però en canvi "Buenos Aires". Llull · (vostè dirà) 07:10, 27 jul 2006 (UTC)

Drets d'autor

La Viquipédia es lliurte de Dret's d'autors? La majoria de Wikipedias Europeas ristringeixen tota imagte que tingui drets d'autor. Quina política te la Viquipèdia sobre aixó? Hi cap artícle que ho expliqui?--88.8.171.117 19:36, 31 jul 2006 (UTC)

La llicència de Wikipedia (GFDL) obliga a respectar els drets d'autor. Si no n'hi hagués seria de domini públic.

Sobre les imatges està en discussió a Viquipèdia Discussió:Presa de decisions/2006/Política d'imatges. --VRiullop (parlem-ne) 19:58, 31 jul 2006 (UTC)

Cafetera de juliol

Als tecnicismes de la Taverna hi tenen lloc converses sobre qüestions tècniques del programari de MediaWiki, codis wiki, i afers relacionats amb qüestions informàtiques. Actualment es mostren les converses del mes d'abril, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu dels tecnicismes per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


categories amb Internet Explorer Versió: 6.0.2800.1106

He hagut de baixar dues líneas la categoria a l'article: H. G. Wells, perquè amb l'Internet Explorer sortia tapant el darrer paràgraf de l'article. Plàcid Pérez Bru 05:41, 19 jul 2006 (UTC)

eminem.com

Supose que un bot està implantant Rocío Jurado i Carretera del Karakorum per a fer propaganda de eminem.com, de les últimes versions n'a demanat la destrucció en Paucabot, però crec que estos dos articles s'han eliminat en altres ocasions, almenys una més i fa poc de temps. No hauríem d'incloure eminem.com a la lista negra? (no tinc temps per a més) –Pasqual bústia 08:01, 28 jul 2006 (UTC)

Pluja d'idees de juliol

A l'apartat de propostes de la Taverna busquem millorar la Viquipèdia, interpretar criteris i normes o aplicar noves idees que encara no s'han dut a terme. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de propostes i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Dos nous bots

Hola! Volia proposar la creació de dos bots que poguessin arreglar dos problemes que sol tenir la viquipèdia.

El primer seria un bot que es dediqués a arreglar les redireccions dobles, no sé gens de bots però suposo que no seria difícil ja que només caldria fer que la primera redirecció apuntés directament a l'article bo i no a la segona redirecció.

D'altra banda, una cosa que ja vaig proposar fa un temps però em vau dir que no perquè deieu que aquest bot podria fer errors: un que es dediqués a corregir els errors tipogràfics (com ara "uan" en lloc d'"una" o desrpés" en lloc de "després") o els ortogràfics més comuns (accents tancats on toca oberts, castellanismes com "tamany"...). Em vareu dir que no perquè deieu que potser corregiria coses que no cal corregir, però he vist que a la wiki anglesa ja ho fan servir (allà no vaig ser jo qui ho va proposar) i no els porta cap problema, així que deuen haver trobat una solució.

Digueu-me què en penseu.

Leptictidium 10:09, 14 jul 2006 (UTC)

Hola, en aquests casos jo usaria el programa AutoWikiBrowser en el qual es poden fer aquest tipus de modificacions sempre vigilant que no es faci cap canvi no desitjat. Estic fent una llista de canvis d'errors habituals aquí, però encara hi ha força problemes perquè em dóna massa falsos positius i em falta afegir-hi un munt de barbarismes. Quan l'acabi tinc previst obrir una mena de fòrum d'usuaris d'aquest programa per tal d'anar discutint els problemes que puguin anar sortint, idees, afegir elements a la llista, etc... Salut!--Xtv (que dius que què?) 14:37, 16 jul 2006 (UTC)

Holocrom

Hola, m'agradaria suggerir una cosa que pot anar bé per a classificar millor els articles de Viquipedia, sobretot els articles referits a Star Wars, el que vull demanar es l'anomenat "Holocron", un Holocron es un arxiu estens en la cual destaquen o s'hi arxiven tota la informació sobre Star Wars, els Lords del Sith, els Mestres Jedi, les naus, planetes, personatges, armes, i aqui he vist que aquest tipus d'arxius están una mica separats, diversos. Per tant demano que es faci un apartat(un Holocron), per a arxivar aquests articles i aixi tenirlos tots a un lloc i no tenir que buscar a tot arreu. Espero que sigui de profit la meva suggerencia i us agradi.

PD: la Wikipedia en Espanyol, té un holocron d'aquestos busca-ho i segur que hi es.

Mira que havia sentit preguntes rares fins ara però aquesta encara no havia caigut. No sé si potser et refereixes a les categories. Mira Categoria:La Guerra de les Galàxies. Llull · (vostè dirà) 07:18, 27 jul 2006 (UTC)

Barra de juliol

A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de l'ajuda i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


"Lletgisme" i "Un que de tan lles és tonto i un que de tan tonto és llest"

Sóc l'autor d'ambdues entrades i sóc l'autor dels textos que hi ha, que estan també al meu blog. Per tant suposo que ja està.

Sóc nou d'avui mateix aquí, però les 4 entrades que he fet me les heu tirat per terra, no se, ho entenc, però no em sembla fàcil de manejar tot això, almenys de moment.

En una altra entrada falla l'estil, em diu, però no trobo enlloc on em digui què haig de canviar en concret, nomes extenses i extenses explicacions dels conceptes de la viquipèdia etc...

No se, es igual. Que sóc l'autor dels textos però bàsicament que m'ha descebut tot això.

Espero aprendre'n una mica més aviat. Ni tan sols sé si aquest missatge s'ha de deixar aquí.

Apa! Rodolfo.

No et desanimis, porta una mica de temps aprendre com va. Per l'estil, pots mirar-te el Llibre d'estil. De totes maneres, el problema principal a articles com Un que de tan llest és tonto i un que de tan tonto és llest son:
  1. Es rellevant aixo ? Una recerca rapida a google per aquesta canso dona 3 resultats, 2 del blog de l'autor i una altra que em sembla que deu ser de distribucio de videos personals. Si ha estat editat comercialment, em sembla estrany que no trobi res mes.
  2. Suposant que sigui rellevant: el que cal es un article enciclopedic, no una critica del disc. El que hi ha ara es ple d'apreciacions personals. Mira't Viquipèdia:Punt de vista neutral.

Anims i endavant. Xevi 21:07, 2 jul 2006 (UTC)

Jo trobo que aquests articles destiŀlen autopropaganda.--SMP (missatges) 09:06, 3 jul 2006 (UTC)
Jo opino el mateix --Manu bcn 09:09, 3 jul 2006 (UTC)
A part, per a tonteries d'aquestes ja hi ha l'uncyclopedia: i la Valenciclopèdia aquesta rara.--SMP (missatges) 09:49, 3 jul 2006 (UTC)
Si us plau no mossegueu els nouvinguts. --VRiullop (parlem-ne) 16:29, 3 jul 2006 (UTC)

Impossible "Editar"

Hola no sé si toca dir-ho aquí però tinc un gran problema (per a mi almenys ho és) i no sé com resoldre-ho. Ja fa temps que quan vull "Editar" qualsevol pàgina de la Viquipèdia a la que per exemple havia fet aportacions aquesta no s'obra directament. I em surt que és un fitxer "index.php" i em pregunta els "clàssics" si vols "OBRIR" o "GUARDAR" ? dels fitxers adjunts del correo. També em diu que és un fitxer del tipus "MICOSOFT PICTURE IT! Document", el qual, per cert també és un programa que utilitzo en el meu ordinador... Sigui el que sigui... ni obrir, ni guardar... el cas és que no puc editar. He provat algunes coses de les poques sé... per exemple anar al Tauler de control, i dir-li als fitxers d'extensió .php que m'els obri amb l'Internet Explorer enlloc del tal Picture It!... però no sé si això només és vàlit per les carpetes i fitxers del meu ordinador i no de les que "em baixen d'Internet"... el cas és que tampoc funciona.

Algú sap que he de fer?

ÀMiC

Adreça de correu electrònic? / Hora

Em preguntava si és recomanable de posar l'adreça de correu electrònic a la pàgina d'usuari. No veig perquè no, i podria ser pràctic en cas que algú volgués posar-se en contacte amb mi, doncs mentre que no solc connectar-me a la Viquipèdia amb regularitat sí que reviso el correu electrònic gairebé a diari. Gràcies. --Tepo 17:46, 27 jul 2006 (UTC)

Si poses l'adreça de correu electrònic a la pàgina d'usuari el que rebràs és molt de correu escombraries. Si en canvi inclous l'adreça a la pàgina de preferències només et podran enviar missatges els viquipedistes i ho faran sense saber quina és la teva adreça de manera que els cerca-bregues no et podran tampoc molestar. Llull · (vostè dirà) 17:48, 27 jul 2006 (UTC)
Exacte, el que has de fer es escriure-la enles teves preferencies.--65.88.88.200 17:54, 27 jul 2006 (UTC)

Moltes gràcies a tots/es dos/dues. Per cert, he d'esborrar jo aquesta qüestió, ho fa algú altre o es fa automàticament? I una altra pregunta, l'hora la hi poseu d'alguna manera automàtica o cal teclejar-la?--Tepo 19:14, 27 jul 2006 (UTC) 21:08, 27 jul 2006 (UTC)

Sobre imatges

Bones, sóc força nou en això de col·laborar en la Wikipedia. Precisament el primer article que vaig escriure, ja que vaig veure al portal viquipedista que es demanava, va ser sobre la Plataforma Pel dret de decidir que com deveu saber va ser la convocant d'una manifestació el passat 18 de feber. Doncs en aquest article volia posar-hi una imatge del cartell d'aquesta manifestació. La vaig pujar a wikicommons, però me l'esborraran perquè diuen que tot cartell té drets d'autor. Sé que aquí les normes no són tant estrices, i donat que és un cartell que precisament es va fer perquè el vegés com més gent millor i se'n va fer una enganxada massiva i es va difondre per internet, doncs penso que aquí sí que el podria pujar, però no sé sota quina categoria es podria fer. He vist que hi ha a Viquipèdia:Avís de drets d'autor de material audiovisual etiquetes per exemple per cobertes de disc, de pel·lícules, etc... Us sembla que se'n podria fer una amb el títol "Cartell publicitari"??? A més, també vaig pujar a wikicommons dues imatges que mostren la manifestació per fer-se una idea de les seves dimensions. Són imatges que al seu dia va publicar la web d'ERC i que també vaig veure en altres llocs. Si són imatges que s'han difós ampliament a internet, i tenen per objectiu precisament que es vegi l'èxit de l'acte, es podrien pujar a la wikipedia? Moltes gràcies i salutacions a tots. --Jordi G 15:26, 28 jul 2006 (UTC)

Només es consideren imatges publicitàries aquelles que estan directament anunciades com a tal en algun apartat del medi d'informació. No sembla el cas pel cas de les manifestacions. El més fàcil sembla contactar amb l'autor demanant permís per pujar-les aquí. Pel cas del cartell de la manifestació si que entraria en la definició estricte. Encara no tenim però escrita una política d'imatges coherent per poder fer servir correctament. Llull · (vostè dirà) 15:31, 28 jul 2006 (UTC)
Gràcies per la resposta.
El cas del cartell crec que sens dubte és una imatge publicitària, llavors la podria pujar, encara que a wikicommons m'han dit que els cartells publicitaris també tenen drets d'autor. Com ho he de fer per fer-ho bé? Al pujar-lo a la wikipedia, poso com a informació que és un cartell publicitari i d'on l'he tret?
Sobre les imatges de la manifestació, si pogués ja miraria on estan publicades originalment i contactaria amb els autors si és possible. Si no, doncs mala sort.
Gràcies --Jordi G 17:48, 28 jul 2006 (UTC)
PD: Per cert, com ho fas perquè a la teva signatura hi posi això de "vostè dirà" o altres coses que veig que posen alguns? Com es pot canviar la signatura?
Ho tens explicat a viquipèdia:Trucs. --VRiullop (parlem-ne) 18:09, 28 jul 2006 (UTC)
He aconseguit permís de la Plataforma pel Dret de decidir per utilitzar les fotografia que hi ha a la seva web, ja que diuen que no estan protegides per drets d'autor.
Re: Plataforma Pel dret de decidir: Sobre les imatges de la vostra web
De: webmestre <web@tenimeldretdedecidir.org>
A: Jordi <XXXX@XXXX.XXX>
Data: Avui 16:16:53
Hola Jordi. Les fotografies que hi ha ara mateix a la web no estan protegides per cap tipus de dret d'autor. Així doncs, pots utilitzar la que et vagi millor per a l'entrada a la Wikipedia.
I moltes gràcies per la teva col·laboració.
Salutacions,
Plataforma Pel dret de decidir

Terrassa de juliol

A la secció general de la Taverna són benvingudes les participacions sobre afers de la Viquipèdia en general que no troben lloc a les seccions definides. Actualment es mostren les converses del mes d'abril, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu de la secció general per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Actualitza | Amunt | Inicia un nou tema


Exemple de vandalisme

http://www.corrius.org/bloc/index.php?entry=entry060716-234114

DCVB: algú sap què ha passat?

És que han canviat la seua adreça, ja no està vinculat a l'IEC o que és es que ha passat amb este diccionari en línia.? –Pasqual bústia 11:19, 31 jul 2006 (UTC)

Doncs no ho sé, però el servidor se'ls cau cada dos per tres. Vés que no estiguin mudant al domini .cat. Llull · (vostè dirà) 11:24, 31 jul 2006 (UTC)